pCloud vs Google Drive: Suojaus vs. yhteistyö

Valittavana on monia pilvitallennuspalveluita, ja me Cloudwards.net pyrimme tekemään siitä helpon. Se on erityisen ärsyttävää, kun et voi päättää kahden palvelun välillä. Tässä artikkelissa aiomme tehdä pCloud vs. Google Drive päinvastoin auttaaksesi sinua valitsemaan. pCloud on parhaan pilvitallennusvertailun kärjessä, kun taas Google Drivessa on 800 miljoonaa käyttäjää.


Pilvitallennuspalvelut keskittyvät erilaisiin tekijöihin, kuten tuottavuus, turvallisuus ja kolmansien osapuolien integroinnit. pCloud ja Google Drive eivät ole kohdistettu samoille markkinoille, mutta voimme verrata niitä samoihin luokkiin. Sinun on päätettävä, mikä on tärkein.

Tarjoamme lopussa yleisvoittajan, jotta se olisi helpompaa.

pCloud Web-käyttöliittymätiedostot

Voit myös tutustua erilliseen pCloud- ja Google Drive -katsaukseemme saadaksesi lisätietoja palveluista. Jos et edelleenkään pysty päättämään, mikä on sinulle parhaiten, paras pilvisäilytysoppaamme auttaa. Sekä pCloud että Google Drive ovat siinä.

Google Drive -verkkokortti

Seuraavien viiden kierroksen aikana vertaamme molempia palveluita ja autamme sinua päättämään, mikä sopii tarpeisiisi. Jokaisen kierroksen lopussa nimeämme voittaja ja päätämme lopuksi nimeämällä parhaimpi valinta.

1

Tallennuskustannukset

Tallennuskustannukset määräytyvät tilauksien hinnasta. Mitä enemmän suunnitelmia palveluntarjoaja tarjoaa, sitä paremmat vaihtoehdot ovat. Se, kuinka paljon tilaa se tarjoaa rahalle, määrää sen arvon. Jos etsit edullista tarjousta, lue parhaat pilvivarastotarjoukset. On hienoa, jos palvelu tarjoaa myös ilmaisen suunnitelman tai kokeiluversion, koska silloin voit testata sitä ennen ostamista.

Sekä pCloud että Google Drive tarjoavat ilmaisen suunnitelman. pCloudin ilmainen suunnitelma tarjoaa 10 Gt tallennustilaa, johon voit lisätä 4 Gt suorittamalla monivaiheisen prosessin rekisteröinnin jälkeen. Lisäksi jokaisesta viittaamastasi ystävästä saat 1 Gt lisätilaa jopa 20 Gt.

Google Driven ilmainen suunnitelma antaa sinulle runsas 15 Gt tallennustilaa ja samat ominaisuudet, joita premium-käyttäjät saavat. Ne sisältävät sen toimisto-sovelluspaketin, Google-valokuvat ja muut palvelut, jotka integroituvat Googlen kanssa.

pcloud-vs-google-pcloud hinnoittelun

pCloudilla on vain kaksi valittua maksullista suunnitelmaa: Premium 500GB ja Premium Plus 2TB. Ensimmäinen suunnitelma maksaa 4,99 dollaria kuukaudessa, kun taas toinen maksaa sinulle 9,99 dollaria kuukaudessa. Jos maksat vuodesta, hinnat laskevat vastaavasti 47,88 dollariin ja 95,88 dollariin.

Jos pidät palvelusta ja aiot käyttää sitä pitkällä aikavälillä, voit ostaa elinkaaren suunnitelman parhaan vastineen suhteen. Elinikäinen Premium 500 Gt: n tilaaminen maksaa 175 dollaria ja Premium Plus 2TB on 350 dollaria.

pcloud-vs-google-google-hinnoittelu

Google Drive tarjoaa paljon joustavuutta kuuden maksetun suunnitelmansa avulla. Voit saada 100 Gt 2 dollaria kuukaudessa tai 19,99 dollaria vuodessa. Jos tarvitset lisää, 1 TB: n suunnitelma maksaa 9,99 dollaria kuukaudessa tai 99,99 dollaria vuodessa. Korkeammat tasot eivät tarjoa vuotuista alennusta. Ne alkavat 2TB: llä 19,99 dollarilla kuukaudessa ja päättyvät 30TB: llä 299,99 dollarilla kuukaudessa, ja mikään niistä ei ole pilvitallennuksen parhaimpia arvoja..

Vaikka Google Drive tarjoaa enemmän joustavuutta suunnitelmien lukumäärän suhteen, pCloudilla on pari, joka lasketaan. Premium 500 Gt on yli kaksinkertainen hintaan Googlen 100 Gt: n suunnitelmassa, mutta tarjoaa viisi kertaa enemmän tallennustilaa. Premium Plus 2TB on kuitenkin 50 prosenttia halvempaa kuin Googlen vastaava, kun maksaa kuukausittain, ja ero on vielä suurempi, jos maksat vuodesta.

pCloudilla ei ole suunnitelmia, jotka tarjoavat enemmän tallennustilaa, mutta edustaja kertoi meille sähköpostissa, että se voi tarjota enemmän tilaa tarvittaessa. Vaikka Google Drive tarjoaa suunnitelmiin enemmän tallennustilaa, ne ovat kalliimpia, joten annamme tämän kierroksen pCloudille.

Kierros: pCloudin varastointikustannuspiste

pCloud-logo
Google Drive -logo

2

Turvallisuus ja yksityisyys

On hyödyllistä, kuinka hyödyllinen pilvitallennus on ilman hyvää tietoturvaa. Siirtämisen aikana tietoihisi saattaa kohdistua keskinäisten hyökkäyksiä, ja kun tietosi ovat pilvessä, hakkerit eivät epäröi kohdistaa niihin.

Tämän torjumiseksi pilviturvallisuus käyttää protokollia, jotka suojaavat tietojasi siirron ja salauksen aikana ja jotka toimivat kuljetuksen aikana ja levossa. Salausalgoritmit voivat olla AES 128-bittisiä tai 256-bittisiä, kun taas TLS suojaa tietojasi siirron aikana. Yksityinen salaus varmistaa, että vain sinä voit lukea tietosi.

Kaksitekijäinen todennus on hyödyllinen, jos joku varastaa salasanasi.

Google Drive käyttää 128-bittistä AES-salausta tiedostojen salaamiseen, kun niitä tallennetaan palvelimille. Se ei ole AES 256-bittinen, mutta se tekee työn. Lähetyksen aikana TLS-protokolla suojaa heitä. Kahden tekijän todennus on myös käytettävissä suojaamiseksi.

pcloud-vs-google-drive-google-turvallisuus

Tietosuoja on ollut Googlelle ongelma siitä lähtien, kun se oli yhteydessä PRISM-projektiin ja tietojen jakamiseen Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston kanssa. Yhtiö skannaa myös sähköpostisi ja henkilökohtaiset tiedostosi saadaksesi räätälöityjä mainoksia, räätälöityjä hakutuloksia ja muuta. Jos haluat välttää sen ja vahvistaa yksityisyyttäsi, voit käyttää yksityistä salauslisäystä Boxcryptor.

pCloud ei tarvitse Boxcryptoria, koska sillä on oma lisäosa nimeltään pCloud Crypto, jonka voit hankkia 3,99 dollaria kuukaudessa. Tämä tarkoittaa, että yritys ei kuitenkaan sisällytä yksityistä salausta suunnitelmiinsa. Jos käytät pCloudia, tietosi kuuluvat Yhdysvaltain pilvipalvelulakeihin ja -määräyksiin, joten krypto saattaa olla hyvä sijoitus.

pcloud-vs-google-drive-pcloud-turvallisuus

pCloud käyttää TLS-protokollaa suojaamaan palvelimille siirrettäviä tietoja. Kun tietosi saavuttavat jonkin sen tietokeskuksista, ne replikoituvat vähintään viidessä palvelimessa. Niissä tiedostosi on salattu AES 256-bittisellä salauksella. Sillä on myös kaksitekijäinen todennus.

Google Drive ei ole yksityisyyden suhteen tähtitieteellinen eikä vastaa pCloudin salausastetta, joten pCloud voittaa tämän kierroksen.

Kierros: Turvallisuus- ja yksityisyyspiste pCloudille

pCloud-logo
Google Drive -logo

3

Käyttäjäkokemus

Käyttäjäkokemus kuvastaa kuinka nautittavaa on palvelun käyttö. On parempi, jos se on suoraviivainen eikä ole kömpelö tai monimutkainen. Palvelun tulisi toimia työpöydällä, verkossa ja mobiililaitteissa, ja sovelluksissa tulisi olla houkuttelevia ja intuitiivisia käyttöliittymiä.

Google Driven verkkokäyttöliittymä on samanlainen kuin muut Google-sovellukset. Se on intuitiivinen, miellyttävä ja helppo navigoida, joten käytät sitä todennäköisesti enemmän kuin työpöytäohjelmaa. Vaikka siinä on monia ominaisuuksia, ne on sijoitettu huolellisesti, jotta sinun ei häiritä sinua.

Google-Drive-Selective-Sync

Työpöytäsovellus koostuu synkronointikansiosta ja järjestelmäpalkin kuvakkeesta. Sinulla ei ole ongelmia sen käyttämisessä selkeänä ja helppona navigoida. Se on saatavana Windowsille ja macOS: lle.

Mobiilisovellus on esiasennettu useimpiin Android-puhelimiin ja antaa sinun käyttää tiedostojasi liikkeellä ollessa. Voit jopa muokata niitä lataamatta ensin, mitä monet muut palvelut vaativat. Sovellus on saatavana myös iOS: lle. Google Photos, joka jakaa tilaa Google Driven kanssa, lataa valokuvasi ja videosi automaattisesti.

pCloud-Desktop-Client

pCloudin työpöytäohjelma on saatavana Windowsille, MacOS: lle ja Linuxille. Itse asiassa se on paras pilvitallennus Linuxille. Voit käyttää sitä käyttämällä järjestelmälokerokuvaketta tai pCloud-asemaa järjestelmätiedostojen hallintaohjelmassa. Käyttöliittymä on tumma, mutta selkeä ja intuitiivinen.

Verkkosovelluksessa on enemmän ominaisuuksia kuin työpöytäohjelmassa, se antaa pääsyn kaikkiin pCloud-työkaluihin yhdessä paikassa ja tarjoaa nopean, virtaviivaisen kokemuksen.

Mobiilisovellus ei myöskään petä, koska sen avulla pääset tiedostoihin liikkeellä ollessa ja voit ladata valokuvasi ja videosi automaattisesti. Sitä on helppo käyttää ja se on saatavana Androidille ja iOS: lle.

Käyttäjäkokemus on subjektiivisempi kuin muut luokat, ja molemmat palvelut tarjoavat samanlaisia ​​ominaisuuksia, mutta ei ole epäilystäkään siitä, että Google Drive on heikompi. Sen työpöytäsovellus ei ole käytettävissä Linuxissa, kuten pCloud, mutta sen avulla voit muokata tiedostoja latamatta niitä puhelimeesi, ja sillä on Google Photos -valokuvaus helppoa valokuvien hallintaa varten. Google Drive voitti tämän luokan.

Kierros: Google Drive -käyttökokemuksen piste

pCloud-logo
Google Drive -logo

4

jakaminen

Kun olet ladannut tiedostosi, haluat todennäköisesti jakaa ne. Tämän tekemisen pitäisi olla helppoa, nopeaa ja kykenevän pääsemään suoraan suuriin sosiaalisiin verkostoihin, yksilöihin ja henkilöryhmiin. Sinun pitäisi myös hankkia asianmukaiset sisällönhallinnat, jotta voit rajoittaa luvattomia pääsyä salasanasuojauksella, viimeisillä käyttöpäivillä ja käyttöoikeuksilla.

pCloud pitää hyvää huolta tiedostojen jakamisesta, ja sen hienot ominaisuudet ansaitsevat sen sijalle parhaassa pilvitallennustilassa jakelulistalle.

Voit jakaa tiedostoja ja kansioita sen verkkosovelluksella. Muita voidaan kutsua pääsemään kansioihin tai luomaan lataus- tai latauslinkejä sähköpostin tai tilin nimen kautta. Lähettämislinkki antaa heidän ladata sisältönsä suoraan kansioon, kun taas latauslinkki antaa heidän tarkastella ja ladata tiedostoja ja kansioita. Voit jakaa myös Facebookiin ja Twitteriin.

PCloudin ”jakaa” -näkymä näyttää sinulle, mitä olet jakanut muiden kanssa, ja ”jaettu kanssani” -ruudut kertovat, mitä muut ovat jakaneet kanssasi. Palvelu tarjoaa myös hyödyllisen taulukon, joka näyttää osakeosi tilastotiedot.

Voit estää luvattoman pääsyn suojaamalla linkkejä asettamalla salasanat ja voimassaoloajan. Voit myös lyhentää niitä, mutta muista, että ne ovat vähemmän turvallisia, jos teet niin, koska heidän osoitteensa on helpompi arvata. Jos käytät pCloud Crypto -sovellusta, et voi jakaa salattuja tiedostojasi.

Tiedostojen ja kansioiden jakaminen Google Driven kanssa on helppoa. Voit luoda linkin ja kopioida ja liittää sen tai lähettää sen sähköpostitse. Sitä käyttävät ihmiset voivat katsella, kommentoida tai muokata asettamiesi käyttöoikeuksien mukaan. Siellä on myös taulukko, joka näyttää sinulle, jolla on pääsy siihen. Voit jakaa sisältösi myös sosiaalisiin verkostoihin.

Vaikka käyttöoikeuksia on saatavana, muut sisällönhallintaominaisuudet, kuten voimassaoloaika ja salasanasuojaus, eivät ole. Voit kertoa, mitä muut ovat jakanneet kanssasi, siirtymällä ”jaettu kanssani” -kansioon, mutta jaetulle sisällölle ei ole sellaista kansiota.

On selvää, että pCloud tarjoaa lisää ominaisuuksia jakamiseen ja sillä on paljon tehokkaammat sisällönhallinnat osakkeiden suojaamiseksi, joten tämä kierros menee pCloudiin.

Kierros: Jakamispiste pCloudille

pCloud-logo
Google Drive -logo

5

Lisäominaisuuksia

Seuraavaksi tarkastelemme ominaisuuksia, jotka eivät ole pilvitallennuspalveluiden standardien mukaisia, kuten median esikatselu, integrointi kolmannen osapuolen sovellusten kanssa ja tuottavuuden työkalut.

Google loistaa tässä kategoriassa laajan ominaisuuksiensa vuoksi. Niitä ovat etenkin Googlen toimistopaketti ja suuri kirjasto ulkopuolisten työkaluja. Itse asiassa Google Drive on parhaiden pilvitallennusluetteloidemme joukossa yhteistyötä varten.

Googlen toimistopaketti sisältää Google Docs, Sheets and Slides. Docs antaa sinun luoda ja tehdä yhteistyötä muiden kanssa tekstiasiakirjoissa. Sheets antaa sinun työskennellä laskentataulukoilla ja Slides antaa sinun luoda esityksiä.

Google-Drive-Uusi-asiakirja

Koska nämä sovellukset vastaavat Microsoft Word-, Excel- ja PowerPoint-sovelluksia, Googlella on Chrome-laajennus, jonka avulla voit tarkastella, muokata ja muuntaa toimistotiedostojensa ja Microsoftin tiedostojen välillä. Jos työskentelet pääasiassa asiakirjojen kanssa ja Google Drive ei sovi sinulle, tutustu parhaaseen pilvitallennustilaan asiakirjaluettelosta saadaksesi muita vaihtoehtoja.

Google-Drive-App-kirjasto

Toimistopaketin lisäksi Google Drivessa on myös kolmannen osapuolen kirjasto, jossa on satoja työkaluja, joihin se voi integroida, ja monet niistä ovat ilmaisia. Se voi esikatsella kuvia ja toistaa video- ja musiikkitiedostoja. Yritimme kuitenkin toistaa mediatiedostoja, ja se oli hankala. Videot saattavat tarvita muuntamista, mutta sovellus ei ilmoittanut meille tällaisesta vaatimuksesta.

Google Photos, valokuvien hallintasovellus, on myös saatavana. Sen avulla on helppo hallita valokuvia ja voit ladata rajoittamattoman määrän, jos valitset niin “korkealaatuinen” kuin “alkuperäinen”.

pcloud-vs-google-pcloud-ääni

pCloud antaa sinun myös esikatsella valokuvia ja toistaa mediatiedostoja, mutta siinä on myös pari muuta ominaisuutta. Valokuvien kokoa ei pienennetä, kun lataat ne, mutta voit ladata ne halutessasi eri resoluutiolla. Voit luoda soittolistoja äänitiedostoistasi, mikä on hienoa musiikin ystäville. Audio- ja videotoistimet ovat houkuttelevia ja toimivat hyvin.

pCloud-Cloud-varmuuskopiointi

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus on kyky siirtää tiedostoja pilvistä pilviin. Voit käyttää pilvipalvelusta varmuuskopioita Google Driveen, Dropboxiin ja OneDriveen. pCloud voi myös varmuuskopioida Facebookista ja Instagramista.

Molemmilla palveluilla on jotain tarjottavaa, mutta Google Drivessa on enemmän integrointeja ja yhteistyöominaisuuksia, joten se voittaa tämän kierroksen.

Pyöreä: Google Driven lisäominaisuuksien piste

pCloud-logo
Google Drive -logo

6

Tuomio

Sekä pCloud että Google Drive ovat parhaita pilvitallennuspalveluitamme. Täällä voi kuitenkin olla vain yksi voittaja, ja se on pCloud. Sen suunnitelmilla on parempi arvo ja palvelu tarjoaa paljon vahvemman tietoturvan ja yksityisyyden. Sillä on myös parempia sisällönhallintaa osakkeillesi.

Vaikka pCloud on yleinen voittaja, myös Google Drive antaa pisteitä. Tarpeistasi riippuen se saattaa olla parempi valinta sinulle, varsinkin jos sinun on työskenneltävä asiakirjojen kanssa ja yhteistyötä muiden kanssa. Sen valtava integraatiokirjasto on myös houkutteleva.

Mitä mieltä olet näistä kahdesta palvelusta? Mistä sinä pidät enemmän? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja lue kuinka voittajamme vertailla myös Dropboxiin. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map