Parhaat tiedostonsiirtoasiakkaat 2020: FTP, WebDAV ja Cloud Explorers

Jos etsit markkinoiden parhaita tiedostojen siirtoasiakkaita tänään, olet laskeutunut oikeaan paikkaan. Alla kerrotaan yksityiskohtaisesti tiedostojemme lähettämistä ja lataamista irtotavarana paikallisten tietokoneiden ja pilvipalvelimien välillä.


Joitakin ohjelmistovaihtoehtoja, jotka tunnetaan perinteisesti FTP-asiakkaina, ovat nykyään kauan siirtyneet varhaisen protokollan ulkopuolelle tukemaan FTPS: n ja SFTP: n lisäksi WebDAV- ja API-yhteyksiä pilvipalveluihin, kuten Amazon S3, Google Cloud ja Rackspace Cloud Files. Tiedostojen siirtämisen lisäksi parhaat asiakkaat urheilevat myös erilaisia ​​ominaisuuksia hakemistovertailuista tiedostojen salaukseen.

Vaikka suosikki kokonaispalvelumme on suosittu – ja ilmainen – Cyberduck, CloudBerry Explorer Pro tarjoaa entistä suuremman valikoiman ominaisuuksia ja tyydyttävän käyttökokemuksen niille, joilla on vähän rahaa viettää. Puhumme molemmista minuutissa. Ensinnäkin puhutaan tiedostonsiirtoprotokoloista yleensä ja katsotaanpa miten teimme valinnat.

Mikä on FTP, joka tapauksessa?

Avain FTP: n ymmärtämiseen on nimikirjaimissa, jotka tarkoittavat ”tiedostojen siirtoprotokollaa”. Se on yleisesti käytetty viestintäprotokolla tai sääntöjoukko, jota tietokoneet käyttävät kommunikointiin keskenään TC / ICP-verkon kautta (kuten Internet).

FTP-viestinnässä on kaksi päätepistettä: FTP-palvelin ja asiakastietokone. Palvelin kuuntelee yhteyspyyntöjä, kun asiakas aloittaa yhteyden. Kun yhteys on muodostettu, asiakas voi lähettää tiedostoja palvelimelle, ladata tiedostoja siitä ja suorittaa useita muita toimintoja, kuten poistaa ja siirtää tiedostoja.

Vaikka tässä artikkelissa mainittuja asiakkaita kutsutaan usein FTP-asiakkaiksi, FTP on tosiasiallisesti vanhentunut lähinnä siksi, että se lähettää tietoja selkeästi. Se oli huono idea 80-luvulla, ja se on tänään paljon huonompi idea, kun otetaan huomioon, kuinka hienostuneesta verkkorikollisuudesta on tullut. Sinänsä käytät todennäköisemmin yhtä kahdesta liittyvästä protokollasta, FTPS tai SFTP.

Ero FTPS: n ja SFTP: n välillä

FTPS ja SFTP ovat molemmat turvallisempia tiedonsiirtoprotokollia kuin FTP, salaavat sekä siirretyn tiedon että viestintäkanavien avaamiseen käytettävät valtuudet (käyttäjänimi ja salasana).

FTPS kehitettiin ensin, pääasiassa vastauksena korkeampiin tietoturvallisuusvaatimuksiin HIPAA: n kaltaisten tekojen ansiosta. Pohjimmiltaan se on FTP, mutta siinä on SSL-salaus suojaamaan tietojen siirtämistä TC / ICP-verkon kautta. SFTP, vaikka se sekoitetaan usein FTPS: ään, on täysin erilainen protokolla, joka perustuu turvalliseen kuoreen (SSH).

Voit myös kuulla FTPS-nimisen “FTP over SSL” ja SFTP-nimisen “FTP over SSH”.

FTPS: n ja SFTP: n välillä jälkimmäistä pidetään helpompana toteuttaa. Syynä tähän on, että se vaatii vain yhden portin avaamisen datan siirtämiseksi jatkuvasti palomuurin kautta.

FTPS: n kanssa sitä vastoin joka kerta, kun tiedostonsiirtopyynnön puhelu vastaanotetaan, uusi portti on avattava. Sen sijaan, että olisi turvallisempaa, se, että joudut avaamaan useita portteja viestinnälle, voi todella aiheuttaa verkon tietoturvariskin.

Sellaisenaan näiden kahden välillä SFTP: stä on tullut yleisimmin käytetty. Se on helpompi toteuttaa, nopeampi ja turvallisempi.

WebDAV- ja Cloud IaaS -sovellusliittymät

Useimmat kunnolliset FTP-asiakkaat voivat muodostaa yhteyden palvelimiin FTP: n, FTPS: n ja SFTP: n avulla. Parempi asiakas voi luoda myös muita suojattuja yhteystyyppejä.

Yksi yleisimmistä on WebDAV, joka tarkoittaa maailmanlaajuista Web-hajautettua luonti- ja versiointia. WebDAV on oikeastaan ​​joukko HTTP: hen lisättyjä laajennuksia, joiden tarkoituksena on helpottaa yhteistyömuokkausta Internetissä sallimalla verkkopalvelimien toimia kuten tiedostopalvelimet.

Useat pilvitallennuspalvelut tukevat WebDAV: ta, mukaan lukien Dropbox, Google Drive, OneDrive ja suosikki neljästä, pCloud (lue pCloud-arvostelu). WebDAV-tuen avulla voit käyttää, muokata ja poistaa pilvitallennusasemalle tallennettuja tiedostoja käyttämättä kyseisen palvelun verkkoliittymää..

Kaikkien edellä mainittujen yhteysprotokollien lisäksi jotkut FTP-asiakkaat voivat myös muodostaa yhteyden palvelimiin API: n avulla, lyhenne sanoista “sovellusohjelmointirajapinta”. FTP-asiakkaiden API-yhteydet rakennetaan tiettyjen pilvipalvelujen tarjoajien ympärille, yleensä pilvipalvelun IaaS (palvelun infrastruktuuri) tyyppiin.

Cloud IaaS -ratkaisut ovat etäpalvelinratkaisuja, joita voidaan käyttää tiedostojen isäntänä (muun muassa tietokantojen rakentaminen tai web-sovellusten isännöinti). Joitakin yleisiä esimerkkejä, joista olet ehkä kuullut, ovat Amazon S3, Rackspace Cloud Files ja Google Cloud.

Käytämme kaikkia suosikkejamme parhaassa pilvi-IaaS-oppaassamme, joten ole varma ja tarkista, haluatko laittaa tarkastelemasi tiedostonsiirtosovellukset hetkessä hyvään käyttöön.

Parhaimman tiedostonsiirtosovelluksen valitseminen

Kaikki tämä vie meidät artikkelin ytimeen ja antaa suosituksia tiedostonsiirtoasiakkaille, jotka mielestämme ovat parhaiten käytettävissä. Kuten saatat arvata, korkeimmissa asiakkaissa on paljon enemmän yhteysvaihtoehtoja kuin vain FTP. FTPS ja SFTP ovat yleensä annettu, kun taas WebDAV-tuki ja API-yhteydet tiettyihin pilvipalveluihin ovat vähemmän yleisiä.

Liitäntävaihtoehtojen lisäksi etsimme myös helppokäyttöisyyttä. Ylin FTP-asiakas on helppo muodostaa yhteys, selata, ladata ja ladata tiedostoja, ja toivottavasti sillä on myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten yhteysmerkkejä, kansioiden vertailut, tiedostojen synkronointi ja tiedostojen salaus.

Etsimme myös alustatukea. Monet FTP-asiakkaat, mukaan lukien jotkut jäljempänä mainitsemistamme, ovat käytettävissä vain Windowsille ja Macille, ja toiset ovat käytettävissä vain yhdelle tai toiselle. Vain harvat tarjoavat Linux-tukea, kuten CloudBerry Explorer.

Myös arvo oli huomio. Löydät monia ilmaisia ​​tiedostojensiirtoasiakkaita ja muutamia kertaluonteisista lisenssimaksuista, vaikka niiden hinta ei yleensä ylitä 40 tai 50 dollaria..

Nyt kun olemme saaneet kaikki kriteerimme lajiteltuiksi, katsotaanpa tiedostojen siirtoa koskevaa suosikkiasiakkaamme, Cyberduckia.

Paras tiedostojen siirto-asiakas: Cyberduck

Olisimme pilaantuneita siitä, että et halua valita Cyberduck-tiedostoa ensisijaiseksi vaihtoehtomme. Se tekee melkein kaiken, ei vain tukemalla FTP-, FTPS-, SFTP- ja WebDAV-sovelluksia, mutta myös API-yhteyksiä useisiin pilviasemiin. Nämä asemat sisältävät IaaS-asetukset Rackspace Cloud Files, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud ja Backblaze B2.

Cyberduck antaa sinun myös muodostaa yhteyden suoraan Dropboxiin, Google Driveen tai OneDriveen käyttämällä näiden palveluiden kirjautumistietojasi. Meillä on opas kuinka Cyberduckia käytetään yksityiskohtien kanssa.

Versioita Cyberduck-työpöytäohjelmasta on saatavana Windowsille ja MacOS: lle. Valitettavasti Linux-käyttäjät jätetään kylmiin, rumaan ankanpoikiin. (Jos olet Linux-käyttäjä, joka tarvitsee noudon, lue paras pilvisäilytysohjelma Linuxille).

Pidän haluamiemme cyberduck-ominaisuuksien joukossa mm. Odotetut kyvyt, kuten kansioiden ja tiedostojen luonti, lähettäminen ja lataaminen, mutta myös odottamattomia herkkuja. Niiden joukossa on vaihtoehto luoda yksityisesti salattuja kansioita pilvessä sekä mahdollisuus synkronoida paikalliset etäkansioiden kanssa.

Cyberduckissa on myös erittäin hyödyllinen ”kirjanmerkkitoiminto”, joka tallentaa yhteytesi tiedot nopeaa käyttöä varten myöhemmin. Kirjanmerkit voidaan jakaa jopa muiden käyttäjien kanssa. Voit myös luoda URL-linkkejä tiedostoihin jakaaksesi niitä muiden kanssa.

Cyberduck on ilmainen, avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Jos kuitenkin pidät tuotteesta, voit lähettää lahjoituksen kehitysryhmälle sen tukemiseksi. 10 dollarin lahjoituksella voit rekisteröidä ohjelmistosi poistaaksesi lahjoituspainikkeen käytöstä asiakkaassa. Cyberduckista on myös maksettu versio, joka on saatavana Mac-sovelluskaupasta 24 dollarilla.

CloudBerry Explorer Pro

CloudBerry tekee parhaista saatavilla olevista tiedostojensiirto-ohjelmistoista, mukaan lukien ominaisuuksilla varustetun online-varmuuskopiointiohjelman, joka pystyy lähettämään tiedostoja yli 50 eri pilvipalveluun. Lisätietoja tästä varmuuskopiointityökalusta on CloudBerry varmuuskopio -katsauksessa.

Yhtiö tuottaa myös sarjan pilvimatkailijatyökaluja, sekä ilmaisia ​​että maksettuja. FTP- ja SFTP-siirroissa sinun on ostettava ohjelmiston lisensoitu ”Pro” -versio kertaluonteisella maksulla 39,99 dollaria per tietokone, joka sisältää monien muiden ominaisuuksien lisäksi.

Tärkeää on myös, että jos aiot käyttää asiakasta pilvisen IaaS-palvelun kanssa, sinun on ostettava versio, joka toimii valitsemasi palveluntarjoajan kanssa:

 • CloudBerry Explorer Amazon S3: lle
 • CloudBerry Explorer Google Cloudille
 • CloudBerry Explorer Microsoft Azure -sovellukselle
 • CloudBerry Explorer OpenStackille

Jokainen versio voi myös muodostaa yhteyden ainakin joihinkin muihin pilvipalvelujen tarjoajiin. Esimerkiksi Amazon S3 -versiota voidaan käyttää Backblaze B2: n tai Wasabin kanssa (lue Wasabi-arvostelu).

Pakottamalla käyttäjiä ostamaan erillisen lisenssin jokaiselle pilvipalvelulle CloudBerry Explorer menettää silti osan kipeydestään, minkä vuoksi sijoitamme sen Cyberduckin taakse (samoin kuin tosiasia, että se maksaa rahaa ollenkaan ).

Jos nämä kohdat eivät kuitenkaan estä sinua, CloudBerry Explorer Prolla on runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä tehokkaamman asiakkaan kokonaisuutena ja joidenkin käyttäjien kustannusten arvoisen. Muistiinpanon ominaisuuksiin kuuluvat asiakaspuolen salaus, tiedostojen pakkaus, monisäikeiset lataukset, kansioiden vertailut, kansioiden synkronointi ja lataussäännöt.

Kaikista tarkistetuista FTP- ja pilviasiakkaista on myös helpointa hauskaa käyttää, ja CloudBerryllä on paljon vahvempi tukiverkko kuin mitä Cyberduckilla saat. Se tekee siitä paremman valinnan etenkin IT-ammattilaisille ja yritysomistajille.

Lopuksi, toisin kuin Cyberduck, CloudBerry Explorer on Linux-versio.

FileZilla Pro

Viime aikoihin saakka FileZilla ei ollut suuri osa Cyberduck-vaihtoehdosta, koska se tuki vain FTP: tä, SFTP: tä ja FTPS: tä. Tammikuussa 2018 yritys kuitenkin toi WebDAV-tuen FileZilla Pro -asiakkaalleen lisäksi yhteyksien Amazon S3: n, Azureen ja Google Cloudiin.

Asiakasta voidaan käyttää siirtämään tuhansia tiedostoja irtotavarana tietokoneeltasi etäpalvelimelle tai päinvastoin, ja se on optimoitu nopeudelle, vaikka voit vähentää tarvittavaa kaistanleveyttä. Asiakkaassa on virtaviivainen, välilehtiliittymä, jonka avulla on helppo luoda yhteyksiä ja selata tiedostoja.

Huomautuksen ominaisuuksiin kuuluvat nopeita yhteyksiä koskevat kirjanmerkit, tiedostonimien suodattimet, hakemistovertailut delta-arvojen tunnistamiseksi, hakemistojen synkronointi, vedä ja pudota, tiedostojen muokkaaminen ja ilman tiedostokokorajoituksia.

Filezilla Prolla ei ole salausominaisuutta, kuten saat Cyberduckin kanssa, eikä myöskään Linux-asiakasohjelmaa. Ehkä tärkeämpää, se ei ole ilmainen: joudut maksamaan 19,99 dollaria Windows-versiosta tai 13,99 dollaria MacOSista. On olemassa Filezilla-perusasiakas, joka ei maksa senttiäkään, mutta se ei ole läheskään yhtä tehokas kuin Filezilla Pro, joten suosittelemme pysymään poissa.

SöpöFTP 9

CuteFTP on neljäs FTP-asiakkaan valinta. Joillakin erittäin tärkeillä tavoilla se on paljon vähemmän kykenevä työkalu kuin kolmen parhaan valintamme. Esimerkiksi, se on ehdottomasti FTP: n, FTPS: n, SFTP: n ja WebDAV: n asiakas. Muille pilvipalvelujen tarjoajille ei ole Amazon S3-, Google Cloud- tai yhteystukea.

Itse asiassa CuteFTP on yleisesti ottaen erittäin yksinkertainen FTP-asiakas, mutta toisinaan kaikki tämä on mitä tarvitset tai haluat, minkä vuoksi päätimme antaa sille paikan tässä artikkelissa. Se tukee muutamia perusominaisuuksia, kuten kirjanmerkkejä, tiedostojen pakkaamista ja tiedostojen salausta.

Ohjelmistossa on myös sisäänrakennettu HTML-editori HTML-asiakirjojen kirjoittamiseen sekä tietokoneellasi että etäpalvelimella.

Tiedoston varmuuskopiointi ja synkronointi sisältyvät myös tiedostojen siirtoaikatauluun. Silti ei ole tiedostojen vertailuominaisuutta, kuten saat Cyberduckin tai CloudBerry Explorerin kanssa.

Ohjelmisto on kuitenkin 100 prosenttia ilmainen, kuten se on ollut sen alkuperäisen julkaisun jälkeen vuodesta 1996. Valitettavasti se on saatavana vain Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmille, ilman Linux-tukea.

Lähetys 5

Panic Inc.:n kehittämä Transmit on tiedostonsiirtosovellus, joka on suunniteltu yksinomaan Mac-käyttäjille. Vaikka normaalisti tämä tosiasia johtaisi todennäköisesti siihen, että jättäisimme sen pois “parhaiden” palveluiden luettelosta (ellei Mac-spesifinen, kuten Mac-sovelluksemme paras pilvivarasto), lähetykseen rakastaa tarpeeksi ja muutama tarpeeksi erinomainen vaihtoehto, jonka päätimme antaa se on meidän viides ja viimeinen paikka.

Ohjelmiston uusin versio on Lähetys 5. Lähettäminen siirtyi pidemmälle kuin FTP-asiakasohjelma jonkin aikaa sitten lisäämällä WebDAV- ja Amazon S3 -tuki. Uusin versio vie sen vielä pidemmälle ja tukee nyt yli 10 pilvipalvelua.

Näihin palveluihin kuuluvat IaaS-palveluntarjoajat Backblaze B2, Azure ja Rackspace CloudFiles, tosin ei Google Cloud. Kourallinen pilvitallennuspalveluita voidaan yhdistää myös, mukaan lukien Amazon Drive, Box, Dropbox, Google Drive ja OneDrive (lue OneDrive-arvostelu).

Kaikista tarkistetuista palveluista Transmit 5: llä saattaa olla parhaiten näyttävä asiakas, mikä tekee sääli, ettei Windows- tai Linux-versiota ole. Paikalliset tiedostot on asetettu käyttöliittymän toiselle puolelle ja etätiedostot toisella.

Panicin asiakkaan uusimmassa versiossa on myös täysin uudelleenkirjoitettu tiedostonsiirtokoodi, joka on paljon nopeampi kuin edellinen versio, joten se on hieno valokuva- ja videolatauksille. Muita huomautuksen ominaisuuksia ovat paikallisten kansioiden synkronointi pilvipalvelun kanssa ja nolla tietämyksen salaus.

Totta Steve Jobsin hengelle ohjelmistossa on kuitenkin hieman mojova 45 dollarin hintalappu.

Kunniamaininnat

On kourallinen FTP-asiakkaita, joita emme sisällyttäneet, ja todennäköisesti kaksi suosituinta ovat WinSCP (vain Windows) ja Fetch (vain Mac). Molemmat asiakkaat tukevat FTP: tä, FTPS: tä, SFTP: tä ja WebDAV: ta. Kumpikaan ei kuitenkaan tue Amazon S3: ta tai mitään muuta pilvipalvelua, jättäen ne hiukan ajan myötä.

Spektrin toisella puolella on Dragondisk, ilmainen tiedostonsiirto-hallinta, joka tukee Amazon S3: ta ja Google Cloudia, mutta omituisen kyllä, ei FTP, SFTP tai FTPS. Dragondiskin koko suunnittelu tuntuu myös vähän vanhentuneelta, mutta ainakin on olemassa Linux-asiakas.

Lopulliset ajatukset

Löydäksesi tarpeitasi vastaavan tiedostonsiirtosovelluksen voi tehdä tiedostojen siirtämisen irtotavarana irtotavarana pilveen ja pilvipalvelusta helposti manuaalisesti tai synkronoinnin avulla. Vaikka FTP, SFTP ja FTPS ovat vanhoja valmiustilaprotokollia, parhaimmissa työkaluissa on myös WebDAV-tuki, lisäksi pilviinfrastruktuuripalveluiden, kuten Amazon S3, tuki..

Kaikista asiakkaista, joiden kanssa meillä on ollut mahdollisuus pelata, Cyberduck pitää meitä parhaana ominaisuuksien ja arvon yhdistelmänä. Niille, jotka eivät ajattele rahaa, CloudBerry Explorer on vaikea voittaa.

Jaa omat ajatuksesi tiedostonsiirtoasiakkaista alla olevissa kommenteissa ja kerro meille vaihtoehdoista, joita olemme menettäneet. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map