Paras valokuvien palautusohjelma: Kuinka palauttaa kadonneet valokuvat tietokoneellesi

Valokuvilla on arvo sitten albumi, joka viettää perhelomaa, täydellisesti asennettua selfieä tai kompromissikuvaa rikkaasta poliitikosta. Vaikka niiden tallentaminen digitaalisesti on mullistaa kykymme suojata valokuvia ajan tuhoilta, onnettomuuksia voi silti tapahtua.


Kun kovalevyllesi on tallennettu satoja tai tuhansia valokuvia, kuvan poistaminen on melko helppoa ajattelematta. Ei ole myöskään ennenkuulumatonta muotoilla osiota vahingossa, kadottamalla kaikki siinä olevat osat.

Lisäksi kiintolevyillä, erityisesti kiintolevyillä, on paljon liikkuvia osia, jotka ovat alttiita toimintahäiriöille. Tämä johtaa korruptioon, joka voi tehdä kuvatiedostoista näkymättömiä. Samanlaisia ​​ongelmia voi esiintyä digitaalikameroissa, SD-korteissa, USB-asemissa ja muissa paikoissa, joihin valokuvat voi olla tallennettu.

Kadonneiden valokuvien palauttaminen

Hyvä uutinen on, että usein tiedostojen poistaminen kiintolevyltä ei todellakaan poista niitä ja tiedostojen vioittuminen eivät aina ole menetetty syy. Huono uutinen on, että tietokoneiden korjausliikkeet veloittavat usein mucho dinero -sovelluksen palautettujen tiedostojen, kuten valokuvien, palauttamiseksi. Toinen hyvä uutinen on, että oikealla ohjelmistolla voit tehdä saman paljon vähemmän.

Tämän oppaan aikana harkitsemme joitain käytettävissä olevista valokuvaohjelmistojen palautusvaihtoehdoista ja näytämme sinulle kuinka helppo prosessi voi olla Stellar Photo Recovery- ja PhotoRec-ohjelmien avulla ja esimerkkeinä.

Ennen kuin käsittelemme ohjelmistojen palauttamista, harkitsemme ensin, kuinka voit palauttaa tiedostoja pilvitallennuksen tai online-varmuuskopion avulla, koska jos käytät yhtä näistä työkaluista, kadotetut valokuvat ovat hyvät mahdollisuudet vain yhden napsautuksen tai kahden päässä. Jos haluat vain palauttaa normaalit tiedostot, tutustu parhaimpiin tietojen palautusohjelmistojen arvosteluihin.

Poistettujen valokuvien palauttaminen pilvestä

Jos käytit Android-puhelimesi kadottamasi kuvan napsauttamiseen ja olet saattanut ottaa automaattisen lataamisen käyttöön Google Driveen, sinulla on onni. Android-käyttäjät saavat automaattisesti 15 Gt ilmaista tallennustilaa, joka kattaa myös Google-kuvat. Siirry osoitteeseen drive.google.com ja napsauta vasemmalla olevaa Google-valokuvat -välilehteä päästäksesi älypuhelimella tai tablet-laitteella lataamiin valokuviin.

Jos et ole määrittänyt Google Kuvia tai ottanut kuvia digitaalikamerasta, tämä palautustapa ei selvästikään auta. Voit suojautua tulevilta poistoilta avaamalla älypuhelimellasi Google Photos -sovelluksen, siirtymällä asetuksiin ja ottamalla käyttöön varmuuskopion & sync.”

IPhone-käyttäjille Apple iCloudia voidaan käyttää myös poistettujen valokuvien palauttamiseen, jos sinulla oli ennakointi asettaa automaattiset lataukset. ICloudilla voit kuitenkin rajoittaa 5 Gt ilmaista tallennustilaa. Kummassakin tapauksessa – Google Drive tai iCloud – tallennustilasi todennäköisesti loppuu.

Vaikka se ei auta valokuvien palauttamisessa nyt, olemme koonneet luettelon valokuvien parhaasta tallennustilasta, jos olet löytänyt Google Driven tai iCloudin avulla saamasi ilmaisen tallennustilan pelkästään riitä. Saatavilla on hienoja vaihtoehtoisia vaihtoehtoja, kuten erittäin turvallinen Sync.com, jos pelkäät NSA-vakoojia, jotka pilkkaavat selfiessi (lue koko Sync.com-arvostelumme selville, miksi rakastamme sitä niin paljon).

Parempi veto kuin pilvitallennus tietokoneen kiintolevyltä poistettujen valokuvien palauttamiseksi on palauttaa ne online-varmuuskopioratkaisusta. Jos et ole varma pilvitallennuksen ja online-varmuuskopion välisestä erotuksesta, parhaan online-varmuuskopion oppaamme pitäisi olla apua.

Varmuuskopioinnin tapaus

Online-varmuuskopion etuna pilvitallennukseen verrattuna on, että online-varmuuskopiota voidaan käyttää tietokoneellesi tallennettujen valokuvien automaattiseen varmuuskopiointiin riippumatta siitä, missä nämä valokuvat ovat tiedostojärjestelmässä. Pilvitallennus vaatii yleensä niiden siirtämisen synkronointikansioon, jolloin valokuvien sivuuttaminen on helppoa.

Online-varmuuskopiointipalveluiden tarjoaja IDrive on täydellinen suoja suojautumiselta vahingossa tapahtuvilta tiedostojen poistoilta, koska jopa kun tiedosto poistetaan tietokoneeltasi, se pysyy IDrive-palvelimella, kunnes poistat sen manuaalisesti sieltä tai suoritat arkiston puhdistusprosessin. Kuten voit lukea IDrive-arvosteluistamme, palvelu kutsuu tätä poistettujen tiedostojen palautusmenetelmää “tosiasialliseksi arkistoimiseksi”, ja se on jotain mitä et saa monien muiden suosittujen online-varmuuskopioiden, kuten Backblaze ja Carbonite, kanssa..

Muut palvelut säilyttävät myös poistetut tiedostot, mutta vain rajoitetun ajan.

ServiceService TypeDeleted File Retention
Google asemaPilvitallennustoistaiseksi
iCloudPilvitallennus30 päivää
Sync.comPilvitallennustoistaiseksi
DropboxPilvitallennus30 päivää
onedrivePilvitallennus30 päivää
Minä ajanOnline-varmuuskopiotoistaiseksi
BackblazeOnline-varmuuskopio30 päivää
CarboniteOnline-varmuuskopio60 päivää
CloudBerry-varmuuskopioOnline-varmuuskopiotoistaiseksi
SpiderOak ONEOnline-varmuuskopiotoistaiseksi

Sekä pilvitallennus että online-varmuuskopiointipalvelut sisältävät yleensä myös version nimityksen. Versioinnilla voit palata takaisin aiempiin tiedostoihin suhteellisen helposti. Vaikka yhdistämme versioinnin usein ei-toivottujen tiedostojen muutosten palaamiseen, sitä voidaan käyttää tiedostovaurioiden, mukaan lukien kuvatiedostojen vioittumisen, korjaamiseen..

Itse asiassa versiointi on loistava tapa päästä itsesi ongelmiin ransomware-ohjelmien kanssa, joka on eräänlainen tietoverkkorikollisuus, joka käyttää tiedostojen korruptiota pakkokeinona. Poista vain ongelma aiheuttanut haittaohjelma ja palauta aiempi versio.

Aiemman kuvatiedoston palautusprosessi on yleensä suhteellisen yksinkertainen. Esimerkiksi Sync.com-sivustossa on kirjauduttava sisään selaimeen, napsauttamalla kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla “Näytä historia”. Etsi ja merkitse tiedosto, johon haluat palauttaa, ja napsauta painiketta, joka lukee ”palauta valittu”.

Vaikka useimmat pilvitallennus- ja online-varmuuskopiointipalvelut tarjoavat tiedostojen versioinnin, toisten kysymys on, kuinka monta ja kuinka kauan versioita säilytetään.

Palvelun versiointikäytäntö
Minä ajanSäilyttää tiedostojen 10 edellistä versiota
BackblazeSäilyttää kaikki viimeisen 30 päivän versiot
CarboniteSäilyttää vähintään kolme versiota iästä riippumatta ja muut versiot enintään kolme kuukautta
Sync.comRajoittamaton versiointi (Pro-tili)
DropboxSäilyttää kaikki viimeisen 30 päivän versiot

Sillä kun et varmuuskopioinut: Photo Recovery Software

Pilvitallennus ja online-varmuuskopio tekevät poistettujen valokuvien palautuksesta suhteellisen yksinkertaisen. Jälleen kerran, jos luet tätä artikkelia, sinulla on hyvät mahdollisuudet et ole ottanut käyttöön yhtä näistä ratkaisuista.

Kuten tämän artikkelin alussa huomautimme, on olemassa koko joukko ohjelmistoja, jotka on suunniteltu poistettujen kuvatiedostojen palauttamiseksi ja jopa vioittuneiden korjaamiseksi. Löydät saatavana joitain ilmaisia, avoimen lähdekoodin ja lisensointivaihtoehtoja, jokaisella on erilainen suorituskyky, ominaisuudet ja käyttökokemus.

Työkaluja, joista pidämme täällä Cloudwards.net-sivustossa, ovat Stellar Photo Recovery, Remo Photo Recovery, PhotoRec, Pandora Recovery ja PhotoRescue 3.

Tämän oppaan jäljellä olevan osan aikana opastamme sinua käyttämään kahta näistä palveluista. Ensimmäinen on PhotoRec, jonka valitsimme, koska se on yksi parhaista käytettävissä olevista avoimen lähdekoodin vaihtoehdoista. Toinen on Stellar Photo Recovery, jonka valitsimme ominaisuuksistaan ​​ja siitä, että Stellar-brändi on IT-kaupan ammattilaisten suosikki.

Valokuvien palauttaminen PhotoRec-sovelluksella

PhotoRec on yksi parhaista saatavissa olevista ilmaisista palautustyökaluista, koska sen kyky palauttaa satoja erilaisia ​​tiedostotyyppejä (ei vain valokuvia). Se voi palauttaa valokuvat kiintolevyltä, USB-asemista ja jopa digitaalikamerastasi. Yksi PhotoRecin eduista on, että se on nopea, sivuuttaa tiedostojärjestelmä ja kohdistaa vain perustiedot.

Tämän lähestymistavan ansiosta PhotoRec voi käyttää valokuvia myös tietokoneesi tiedostojärjestelmässä vahingoittuneiden avulla ja antaa sen palauttaa valokuvia melkein mistä tahansa laitteesta riippumatta sen tiedostojärjestelmästä.

PhotoRecin suuri ongelma on, että se ei käytä graafista käyttöliittymää: se on komentorivityökalu. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on oltava mukava käyttää vähän vähemmän kädessä pidemmälle kuin saisit nykyaikaisimpien ohjelmistoratkaisujen kanssa.

Voit asentaa PhotoRecin yhdessä täydellisemmän tietojen palauttamistyökalun TestDisk kanssa vierailemalla osoitteessa cgsecurity.org (nimetty kummankin ohjelmiston tekijän Christophe Grenier mukaan).

Kun olet ladannut ja purkanut, sinun on napsautettava PhotoRec-sovellustiedostoa suorittaaksesi sen.

Tämä avaa komentoriviliittymän. Se voi näyttää hieman pelottavalta, mutta sitä ei todellakaan ole vaikea käyttää. Aloita käyttämällä näppäimistön nuolinäppäimiä korostamaan skannattava osio tai koko fyysinen asema. Korosta sitten “jatka” ja paina Enter.

Seuraavaksi sinun on joko valittava suorittaa skannaus tiedostojärjestelmäsi tai alla olevan levyn suhteen. Kun olet valinnut, varmista, että haku on korostettu alla ja paina Enter uudelleen.

Seuraava vaihe on valita skannata vain vapaa tila tai koko osio. Jos etsit vain poistettuja tiedostoja, skannaa vain vapaa tila. Muutoin palautat tiedostot, joita ei ole poistettu, ja prosessi vie kauemmin.

Lopuksi sinun on valittava paikka palautettujen tiedostojen tallentamiseen.

Paina c-painiketta, kun olet asettunut hakemistoon pudottaaksesi tiedostot, ja tarkistus alkaa. Komentoriviliittymä pitää sinut ajan tasalla edistymisestä sen ajon aikana.

Kun olet valmis, selaa hakemistoon, jonka ilmoitit palautusta varten, ja valokuvien pitäisi toivottavasti olla siellä.

PhotoRec tekee tämän työn ja ilmaiseksi, mutta jos etsit täydellisempiä kokemuksia, kannattaa ehkä etsiä muualta. Komentoriviliittymän lisäksi PhotoRec ei anna sinun esikatsella tiedostoja ennen niiden palauttamista, eikä se korjaa vioittuneita valokuvatiedostoja. Siellä on monia hienoja vaihtoehtoja, jos et halua kuluttaa vähän rahaa, ja yksi parhaimmista on Stellar Photo Recovery.

Valokuvien palauttaminen tähtikuvien palautuksella

Stellar Photo Recovery ei ole ilmainen, mutta voit ainakin ladata ohjelmiston ilmaiseksi ja suorittaa skannauksen varmistaaksesi, että tiedostosi voidaan palauttaa ensin. Tällä tavoin et lopu maksamaan jostakin, joka ei aio toimia sinulle, yhdistämällä turhautumisen siitä, että olet kadottanut valokuvasi..

Kuvien lisäksi Photo Recovery -ohjelmaa voidaan käyttää myös video- ja äänitiedostojen palauttamiseen. Jos haluat joustavamman tiedostojen palautusratkaisun, Stellar tekee myös yhden parhaista käytettävissä olevista tietojen palauttamisen työkaluista, joista voit lukea Stellar Data Recovery -katsauksessa.

Aloitaksesi Stellar Photo Recovery -ohjelman, sinun on ensin ladattava tietokoneellesi oikea palautusohjelmisto. Asiakkaita on saatavana sekä Windowsille että Macille, ja jokaiselle käyttöjärjestelmälle on saatavana kaksi erilaista versiota: vakio ja ammattilainen.

Mene vakioversion mukana, jos joudut vain palauttamaan vahingossa poistetut mediatiedostot. Jos sinulla on vioittuneita tiedostoja, jotka haluat korjata, tarvitset ammattilaista.

Kaikkia versioita voidaan käyttää tiedostojen palauttamiseen tiedostojärjestelmästä, alustetuista kiintolevyistä, digitaalikameroista, ulkoisista tallennuslaitteista, muistikorteista ja flash-asemista. Yli 100 erilaista multimediamuotoa tuetaan.

Asennus vie vain muutaman minuutin. Kun ohjelmisto on valmis ja käynnissä, napsauta sinistä “palauta valokuva, ääni & video ”-painiketta aloittaaksesi.

Seuraavassa näytössä sinun on valittava skannattava osio. Jos osio poistettiin vahingossa tai alustettiin, voit suorittaa skannauksen koko levylle myös mediatiedostojen palauttamiseksi.

Tee valintasi ja napsauta “skannaa” -painiketta. Skannaukset suoritetaan suhteellisen nopeasti jopa suuria kiintolevyjä vastaan, koska ohjelma etsii vain mediatiedostoja. Kun olet valmis, voit selata ja esikatsella kaikkia palautettuja tiedostoja.

Huomaa, että sovellus näyttää myös poistumattomat tiedostot luettelossa. Jos haluat rajata tulokset vain poistettuihin tuloksiin, napsauta “poistettu luettelo” -välilehteä. Sieltä voit valita, palautetaanko tietyt tiedostot tai kaikki tiedostot. Kun olet tehnyt valintasi, napsauttamalla “palauta” -painiketta voit tallentaa ne sijaintiin kiintolevyllä.

Siinä todella on kaikki. TheStellar Photo Recovery -sovellusta ei ole kovin mukava katsoa kuin täydellisempää Stellar Data Recovery -työkalua, mutta se on varmasti helpompi käyttää kuin PhotoRec.

Lopulliset ajatukset

Paras tapa estää valokuvien katoaminen vahingossa tapahtuvan poistamisen, tiedostojen vioittumisen ja levyn osittamisen avulla on varmistaa, että kokoelmasi on turvallisesti tallennettu pilveen joko käyttämällä pilvitallennustyökalua, kuten Sync.com tai Google Drive, tai mieluiten online-varmuuskopiointityökalu, kuten Backblaze, IDrive tai Carbonite.

Vaikka olemmekin täällä Cloudwards.net-verkostossa vahvoja puolustajia, tiedämme myös, kuinka helppoa on valmistautua katastrofin palautumiseen Netflixin himoittavan katsomisen ja sosiaalisen median seuraamisen hyväksi..

Niissä tilanteissa, joissa et tee varmuuskopioita, joukko erinomaisia ​​palautustyökaluja pystyy rekonstruoimaan kadonneet valokuvasi. Vaikka Stellar Photo Recovery ja PhotoRec ovat suosituimpia vaihtoehtoja, ne eivät varmasti ole ainoita.

Otamme mielellämme kuulla omat mielipiteesi valokuvien palauttamisen parhaista vaihtoehdoista alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map