Paras pilvitallennus videolle 2020

Olipa kyse sitten kotivideoista, lomalla otettavista tiedoista tai muistoista, jotka haluat tallentaa elämässäsi, varmista, että sinulla on riittävästi tallennustilaa videoidesi tallentamiseen. Sen sijaan, että riskisit heidän kanssaan paikallisella kiintolevyllä, sinun tulisi miettiä pilvien varastointia. 


Tämä vie vaivaa videokokoelman tallentamisesta, etenkin jatkuvasti kasvavilla videotarkkuuksilla (ja tiedostokokoilla). Jotta autamme sinua päättämään, mikä on paras pilvien tallennuspalvelu videoille, olemme laatineet lyhyen luettelon, jonka avulla voit selata hyviä, pahoja ja todella rumaita. Meillä on kahdeksan palveluntarjoajaa, joita voit tarkastella, jokaisella on omat edut ja miinukset.

Mikä on paras videotallennus pilveen?

Kerromme heti, että pCloud on palvelu, jota suosittelemme parhaaksi pilvien tallennustilana videolle tällä hetkellä. Sen mukana tulee 2 Tt: n tallennustila, tiedostojen kokorajoituksia ei ole, integroitu mediasoitin ja mobiilisovellukset, jotka lataavat videosi automaattisesti, kun otat ne. Meillä on kuitenkin täydellinen sijoitus alla.

 1. pCloud
 2. Sync.com
 3. Google asema
 4. MEGA
 5. Amazon Drive
 6. Dropbox
 7. SugarSync
 8. Laatikko

Sync.com ei ole kaukana toisella sijalla, eivätkä muut palveluntarjoajamme ole myöskään liian huonot. Mennään läpi kunkin palveluntarjoajan auttaa sinua päätöksenteossa.

1. pCloud

Aloitamme videopilvien tallennuksen parhaan valinnan kanssa. Tämä on jo pitkään ollut yksi suosikkeistamme, ja kuten me pCloud-katsauksessamme puhuimme, on monia etuja, mukaan lukien sen tärkeimmät suojausominaisuudet, edulliset varastointisuunnitelmat, loistavat jakamisvaihtoehdot ja sisäänrakennettu mediasoitin, joka toistaa merkittäviä videoita muodoissa. Se toimii hyvin sekä työpöydällä että mobiilisovelluksessa.

pcloud-desktop-sovellus

Jos työskentelet suurten 4K tai 8K videotiedostojen kanssa, olet tyytyväinen pCloudiin. Se ei rajoita sinua tiedostokoon perusteella, eli voit lähettää valtavia videotiedostoja ilman ongelmia. Siihen kuuluu, kuten olemme maininneet, sisäänrakennettu mediasoitin, jonka avulla voit katsella tallentamiasi videoita suosikkiselaimesta.

PCloud-mediasoitin voi joutua muuntamaan nämä videot puolestasi, ennen kuin se toistaa niitä, mutta se tekee sen automaattisesti. Se ei korvaa alkuperäisiä tiedostojasi, mutta antaa sinulle verkkoystävällisen kopion, jonka voit pelata ilman julkaisua Internetissä.

Myös mobiililaitteet ovat hyvin tuettuja. Sen Android- ja iOS-sovellusten avulla voit käyttää online-pilviasemallesi, ja automaattisen lataamisen avulla on helppoa varmuuskopioida tiedostojasi jatkuvasti.

pCloud-tarjoukset

Sinun ei tarvitse maksaa pCloud-palvelun kokeiluversiota, vain sähköpostiosoitteesi kirjoittaminen tekee. Jopa 10 Gt: n ilmaisella online-tallennustilalla voit kokeilla suurinta osaa tarjolla olevista ominaisuuksista maksamatta mitään. Maksetut suunnitelmat alkavat pCloudista, kiintolevyn kokoisilla suunnitelmilla, jotka vastaavat 500 Gt tai 2 Tt.

Vain julkisten tiedostojen salasanasuojaus ja viimeinen voimassaolopäivä on vapaan suunnitelman ulkopuolelle, samoin kuin nolla tietämyksen salaus. Jos olet huolissasi videoturvallisuudesta, sinun on tilattava maksettu suunnitelma.

2. Sync.com

Jos pCloudia ei ollut kuvassa, Sync.com olisi numero yksi vaihtoehto. Nykyisessä muodossaan se on kuitenkin arvokas juoksija, ja sitä pidetään yhä parhaana pilvien tallennusvälineenä kuville ja videoille, kuten aiemmassa Sync.com-katsauksessamme todetaan.

sync.com-sync-web-sovellus

Aloitamme tietosuojalakeista. Kanadalaisena yrityksenä Sync.com hyödyntää yhtä parhaimmista ja kannattavimmista tietosuojalakeista maailmassa. Tämä selittää, miksi se vie korkean sijoituksen myös turvallisimmassa pilvitallennusluettelossa.

Kuten pCloud, myös Sync.com tarjoaa ilmaisen suunnitelman, jossa on runsas lähetysjärjestelmä. Sync.com tarjoaa melko rajoitetun 5 Gt: n tallennustilan, joka on puolet pCloudin ilmaiseksi tarjoamasta tallennustilasta. Voit kuitenkin laajentaa tätä jopa 20 Gt: n lisätallennuksella uusien käyttäjien viittausten ansiosta. Jokainen saamasi rekisteröinti lisää 1 Gt tallennusrajaasi.

Tämä vie vähän vaivaa, mutta se on anteliaampi kanta kuin pCloud tai muut palveluntarjoajat, kuten MEGA, jolla on käytäntö lisätä tallennustilaa viittauksille, joka vanhenee vuoden sisällä.

Sync.com Cloud Storage -hinnoittelu

Sync.com tarjoaa tallennussuunnitelmia 200 Gt – 4 Tt, 60 – 180 dollaria vuodessa. Tilauksessasi saat korkeatasoisen tietoturvan videotiedostoillesi yhdellä markkinoiden parhaista nollatiedon pilvitallennusratkaisuista. Tarjolla on 256-bittinen AES-salaus yhdessä kaksifaktorisen todennuksen kanssa, jotta tilisi voidaan suojata hakkereilta.

Saat myös terveellisen määrän käytännöllisiä ominaisuuksia rahoillasi. Sync.com tarjoaa tiedostoversion jopa kuukaudeksi, salasanasuojauksen herkimpien videoidesi suojaamiseksi ja tehokkaan tilijärjestelmän, jonka avulla voit valvoa tiliäsi. Voit myös etäkäytössä poistaa käyttäjien pääsyn ja pyyhkiä tiedostoja linkitetyistä laitteista.

Sync.com-tilaajien ei myöskään tarvitse huolehtia tiedostokooista. Kuten pCloud, myös Sync.com-sivustolla ei ole tiedostorajoituksia, mikä tarkoittaa, että videosi voivat olla niin suuria kuin tarvitset. Valitettavasti, vaikka pCloud sallii median toiston suoraan verkkosivustolta tai mukana toimitetusta sovelluksesta, Sync.com ei tarjoa tätä ominaisuutta.

Jos olet kiinnostunut Sync.com- ja pCloud-eroista, voit katsoa Sync.com vs. pCloud -katsauksen.

3. Google Drive

Google Drive ansaitsee ensimmäisenä valtavista teknologiayrityksistä tähän luetteloon ansaitsevan kolmannen sijan videotiedostojen parhaan listan parhaassa pilvivarastoissamme. Se on hyvä monipuolinen tarjoaja tehokkaan, integroidun toimistopaketin, joka kilpailee Microsoft Office -sovelluksen, ja 15 Gt ilmaisen tallennustilan ansiosta, kuten aiemmassa Google Drive -katsauksessamme selitettiin.

sync.com-sync-web-sovellus

Jos sinulla on Google-tili, tiedät jo, mistä olet tekemisissä Google Drivessa. Mukana oleva Drive-tallennustila jakautuu koko Google-tuotepakettiin, Gmailista Google-kuviin ja niihin liittyviin mobiilisovelluksiin. 

Toisin kuin Sync.com, Googlella ei ole tähtitietoisuutta maineesta. Aiemmat tapaukset, joissa Google on manipuloinut tiedostoja ja lopettanut käyttäjiensä tilit, joita se hylkää, voisivat koskea. 

Paras tapa tehdä, etenkin ilman tarjottujen tiedostojen salausta, on käyttää Google Drivea parhaan suojauksen kanssa Boxcryptorin kaltaisen ratkaisun kanssa..

Rajoittamaton videotallennus

Google Drive erottuu etenkin joihinkin muihin luettelon tarjoajiin verrattuna siitä, että se tarjoaa rajoittamattoman valokuvien ja videoiden tallennuksen, joten se on yksi parhaista valokuvien ja videoiden online-tallennustilasta. Tämä tarkoittaa, että valokuvat ja videot eivät koske ilmaista 15 Gt: n rajoitustasi tai mahdollisia myöhemmin maksettuja tallennusrajoja.

Sinulla on myös useita tapoja jakaa videoita suoraan sosiaalisessa mediassa, mikä on suuri plus, jos olet tärkeä pitää Facebook- ja Instagram-tilisi ajan tasalla.

Ennen kuin kiire avaat Google-tiliä, on joitain tärkeitä huomautuksia, koska rajoittamattomaan tiedostovarastoon sisältyy vain tietyt videomuodot. Sinun on käytettävä korkealaatuista varmuuskopiovaihtoehtoa muuntaaksesi videosi 1080p-laatuiseksi Google Photos -sovelluksen avulla, tai ne otetaan huomioon Google Drive -tallennusrajasi kokonaismäärässä.

Koska 15 Gt: n tallennustila sisältyy ilmaiseksi, tämä ei anna sinun säästää liian monta 1080p: n tai sitä parempilaatuista videota. Tätä varten sinun on ajateltava ylimääräisen maksamista. Google Drive -hinnat alkavat 19,99 dollaria vuodessa 100 Gt: n ylimääräisestä tallennustilasta, jopa 2 TB: n hintaan 99,99 dollaria vuodessa.. 

Maksullinen tilaus avaa mahdollisuuden jakaa suurempi tallennusrajasi muiden perheenjäsenten kanssa, joten Google Drive on hyvä vaihtoehto koota iso perhealbumi kalleimpien muistojesi kanssa.

Palvelu ei ole täydellinen (siitä puuttuu lohkotason kopiointi, joten tiedostojen lähettäminen on hiukan hidasta), mutta se on myös yksi helpoimmista pilvipalveluista, joita voit valita käyttävän, hyvän käyttöliittymän ja halvan kanssa hinnoittelu.

4. MEGA

MEGA mainitaan usein pilvitallennuslistojen luetteloissa, koska näyttävästi antelias ilmainen suunnitelma tarjoaa jopa 50 Gt tallennustilaa ilman mitään maksuja.

MEGA

Se tyyli itsessään on “yksityisyysyritys”, ja kuten MEGA-katsauksessamme selitetään, tämä ei ole epäoikeudenmukainen arvio, edes MEGA: n perustajan Kim Dotcomin kanssa käydyssä kiistassa..

Vaikka Dotcom ei enää ole mukana MEGA: n toiminnassa, Dotcomin määrätietoisuus rakentaa tietojen salausparatiisi – ilman hallituksen puuttumista – on edelleen.

Ilmainen pilvitallennus

Vaikuttava nimellä, mikä on silmiinpistävämpi MEGA: n tarjoaman online-tallennustilan määrä. Joitakin silmukoita, jotka sinun täytyy hypätä läpi saadaksesi ilmainen 50 Gt, mutta se on huomattavasti anteliaampi kuin joidenkin muiden kilpailijoiden tarjoamat ilmaiset suunnitelmat..

Uudet MEGA-käyttäjät alkavat 15 Gt: n tallennustilalla, ja lisä 35 Gt: llä 30 päivän ajan. Vielä 10 Gt, 15 Gt ja 20 Gt tallennustilaa voidaan lisätä tilillesi ohjaamalla uusia käyttäjiä ja asentamalla työpöytä- ja mobiilisovelluksia. Ne kuitenkin vanhenevat tietyn määrän päiviä (välillä 180 – 365 päivää saavutuksesta riippuen).

Kun olet palannut takaisin oletusarvoiseen 15 Gt ilmaiseen tallennustilaan, sinun on ohjattava käyttäjiä pitämään rajoituksesi ylös, jos et ole valmis maksamaan. Jokainen rekisteröinti ansaitsee sinulle kuitenkin ylimääräisen 10 Gt. Muussa tapauksessa sinun on tutkittava MEGA-tilauksen maksaminen.

Tämä on toinen erottuva alue, jossa MEGA tarjoaa 200 Gt: n mahtavasta 8 Tt: n tallennustilasta 5–30 dollaria kuukaudessa. Jotkut siirtorajoitukset (1 kt: sta 16 kt: iin) voivat vaikuttaa sinuun, jos ajattelet käyttää kokoelmaa paljon.

Se ei ole niin halpaa kuin suosituin vaihtoehto, pCloud, mutta se tarjoaa enemmän tallennustilaa, enimmillään 8TB verrattuna pCloudin korkeintaan 2TB. Kyse ei ole pelkästään tallennuksesta, sillä saat käyttöösi useita premium-ominaisuuksia, mukaan lukien turvallinen chat-palvelu ja tiedostojen versiointi säännöllisiä tiedostopäivityksiä varten.

5. Amazon-asema

Yhtenä suurimmista teknologiayrityksistä Amazon voi toimittaa pilvitallennusratkaisunsa halvemmalla kustannuksella kuin MEGA: n kaltaiset kilpailijat. Amazon Drive on tulos ja vaikka Amazon Drive -katsauksemme osoittaa, että se ei ole ilman ongelmia, se on ehdottomasti arvokas haastaja olla viiden parhaan joukossa.

Amazon-Drive

Yksi Amazon Driven isoista, erottuvista ominaisuuksista on rajoittamaton valokuvien tallennustila. Jos etsit palvelua, joka voi toimia kotivideoidesi ja valokuvien lopullisena holvina, tämä on haastaja, etenkin koska se on ilmainen Amazon Prime -jäsenille..

Jos asut kallion alla, Amazon Prime on Amazonin tilauspaketti, joka sisältää ilmaisen seuraavan päivän toimitukset Amazon-tuotteille, samoin kuin muut verkkopalvelut, kuten Amazon Prime Video (elokuvien ja TV-suoratoiston kanssa) ja ilmaisen 5 Gt tallennustilan, jonka Amazon tarjoaa Drive tarjoaa.

Amazon Drive -hinnoittelu

On sääli, että rajoittamaton tallennustila ei venytä sisältämään videota, mutta se on silti syytä harkita Amazon Drivea. Sinun on kuitenkin lisättävä tallennustilaa, jotta voit tallentaa paljon videosisältöä. Amazon Driven 100 Gt palauttaa sinut takaisin 19,99 dollaria vuodessa, kun taas 1 Tt tallennustilaa maksaa sinulle 59,99 dollaria vuodessa. 

Sinun on kuitenkin muistettava Amazon Prime -sovelluksen ennakkomaksu. Ostamasi ylimääräinen tallennustila on Prime-tilauksen lisäksi, joka maksaa 119 dollaria vuodessa. Toisin kuin Google Drive, se tarjoaa lohkotason kopioinnin, ja sen työpöytäsovelluksissa on kattava työkalu, joka auttaa rajoittamaan synkronointinopeutta ja estämään hidastumisen.

Valon puolella tämä raskas integrointi tarkoittaa, että voit toistaa oman videosisällön Amazon Prime -sovelluksessa, joka on saatavana televisioosi ja mobiililaitteisiisi..

6. Pudotusrasia

Vaikka Dropboxin sisäänrakennettu mediasoitin ja kohtuullisen halvat tallennussuunnitelmat eivät ole paras pilvitallennus videoiden suoratoistoon, tekevät siitä potentiaalisen vaihtoehdon niille, jotka etsivät yksinkertaista, helppokäyttöistä verkkopalveluntarjoajaa videokoelmaansa, kuten Dropbox-arvosteluamme tutkii.

dropbox-web-sovellus

Korostamme “halpaa”, koska vaikka Dropbox tarjoaakin ilmaisen paketin, olet rajoitettu 2 Gt: aan. Tämä on pieni kaikille mahdollisille videokokoelmille, mikä tarkoittaa, että joudut maksamaan maksun, jos olet ajatellut Dropboxin käyttöä, tai joudut lyömään viittauksia kovasti. Lisätty 500 Mt jokaiselle hankkimallesi rekisteröinnille.

Myös sen ominaisuudet ovat rajalliset. Voit jakaa tiedostoja, mutta et voi suojata niitä salasanalla tai lisätä voimassaolopäiviä luomiesi tiedostojen julkisiin linkkeihin. Se on kuitenkin nopea palveluntarjoaja, joka estää tiedostotason synkronoinnin prosessin nopeuttamiseksi.

Dropbox antaa sinun myös toistaa videotiedostosi suoraan selaimesta ilman, että tarvitset kolmannen osapuolen sovellusta.

Dropbox-hinnoittelu

Vaikka Dropbox on edelleen melko halpa, se ei valitettavasti ole kilpailukykyisin tarjoaja. Tarkastelu Dropbox vs. Google Drive osoittaa, että maksat samasta määrästä 2 TB tallennustilaa kaksinkertaisesti Dropboxilla (99,99 dollaria vs. 198,96 dollaria vuodessa).

Dropbox tarjoaa halvemman paketin, jossa 1 kilotavua tallennustilaa tarjotaan 99 dollarilla vuodessa (tai 9,99 dollaria kuukaudessa kuukausitasolla). Paras suunnitelma on kuitenkin rajoittamaton pilvitallennussuunnitelma, jota olemme aiemmin arvioineet yhdeksi markkinoiden parhaimmista rajoittamattomista verkkotallennussuunnitelmista.

Saat 240 dollaria vuodessa (tai 25 dollaria kuukaudessa kuukausisuunnitelmassa), saat rajoittamattoman tiedostovarastoinnin. Tämä on kallis vaihtoehto, mutta voisi toimia hyvin käyttäjille, joilla on erittäin suuri kokoelma videoita. Dropbox sisältää myös yksinkertaisia, asenna ja unohda sovelluksia Androidille, iOS: lle, macOS: lle ja Windowsille. 

Nykyaikaisten pilvipalvelujen tarjoajien isänä Dropboxilla on paljon positiivisia asioita, mutta niin ei aina ole tapahtunut. Aikaisemmat tietorikkomukset ja nolla tietämättömän salauksen puute saattavat johtaa yksityisyyteen keskittyvään, etenkin arkaluontoisiin videoihin. Lue Dropbox vs. Google Drive vs. OneDrive -teoksemme nähdäksesi kuinka sitä verrataan muihin pilvitallennuspalvelujen tarjoajiin.

7. Laatikko

Box ei todennäköisesti olisi ensimmäinen pilvi-asema, jonka ajattelisit ylläpitävän videokoelmasi. Ensinnäkin, kuten Box-katsauksemme selittää, Box on ensisijaisesti yrityksen tallennusratkaisu, joka keskittyy enemmän tuottavuussovelluksiinsa kuin mikään erityinen keskittyminen videotallennukseen..

laatikko-web-client

Tästä huolimatta, rajoittamattomilla tallennussuunnitelmilla, Box voisi hyvinkin olla yksi parhaimmista pilvitallennusvälineistä videonmuokkausvälineille. Siitä on tullut yksi parhaimmista EFSS-palveluista, joissa on yksityinen tiedostojen salaus ja integrointi molempien suurten toimistopakettien, Microsoft Officen ja Google Docsin kanssa..

Box näyttää paljon kuin Dropbox, erityisesti sen web-asiakasohjelma, jolla on samanlainen käyttökokemus käynnistykseen. Tiedostojen synkronointi helpottaa videotiedostojen jakamista kaikkien laitteiden välillä, myös mobiililaitteesi välillä.

Koska Box tarjoaa liiketoimintasuunnitelmia, Box takaa tiedostoillesi maksimaalisen mahdollisen tietoturvan. AES: n 256-bittinen salaus ja säännöllinen läpäisytestaus on suunniteltu rajoittamaan vahingollisen tietoturvaloukkauksen mahdollisuutta. 

Laatikon hinnoittelu

100 Gt tallennustilaa peruskäyttösuunnitelmassa Box on kalliimpi kuin vaihtoehdot, kuten Google Drive, joka veloittaa 19,99 dollaria vuodessa samasta tallennusmäärästä. Rajoittamaton tallennustila alkaa 17,30 dollaria kuukaudessa.

Haittapuoli, etenkin jos haluat tallentaa suuria videotiedostoja, on rajoitettu tiedostokoko. Boxin tiedostokoko on 5 Gt, mikä on melko huono etenkin verrattuna joihinkin muihin tämän luettelon tarjoajiin.

Monet Box-ominaisuuksien tarjouksista ovat keskittyneet yritysasiakkaille, eivätkä ne ole merkityksellisiä henkilökohtaisen käyttäjän kannalta. Vahva tietoturva, rajoittamattoman tallennusmahdollisuuden mahdollisuus ja sen julkisten tiedostojen salasanasuojaus ja vanhenemispäivät voivat kuitenkin tehdä tästä vasemman kentän tallennusvaihtoehdon videokoostasi.

8. SugarSync

SugarSync voisi olla yksi suurimmista, mutta se ei ole, koska SugarSync -katsauksessamme tutkitaan tarkemmin. Kalliita ja ominaisuuksiltaan rajoitettuja, se ei ole ensimmäinen tarjoaja, josta ajattelet, jos etsisit pilvien tallennustilaa videoillesi. Ensinnäkin ei ole sisäänrakennettua mediasoitinta, ja tarjolla olevat hinnasuunnitelmat ovat erittäin kalliita verrattuna markkinoiden muihin toimijoihin..

SugarSync-FileTransfer-seuranta

Ainoa tämän palvelun todellinen hyöty, jos voit kutsua sitä etuna, on nopeus. Latausnopeudet ovat kohtuulliset, vaikkakin latausnopeudet voivat olla melko hitaita. Valitettavasti kaikki muu, jonka voimme kattaa SugarSyncistä, viittaa toisen palveluntarjoajan, kuten pCloud, käyttämiseen.

Kalliita ilman syytä

SugarSyncin verkkosivustolla kuvataan “suosituimpana” pakettina, 250 Gt tallennustila maksaa 9,99 dollaria kuukaudessa. Samaan aikaan 100 Gt maksaa 7,49 dollaria kuukaudessa ja 500 Gt maksaa mahtava 18,95 dollaria kuukaudessa.

Vertakaamme tätä pCloudiin, joka tarjoaa 500 Gt tallennustilaa 4,99 dollarilla kuukaudessa. Yli vuoden aikana maksat 167,52 dollaria ylimääräisenä SugarSync-tilauksella. Pelkästään tämän luvun pitäisi olla riittävä poistamaan sinut, mutta jos sitä ei ole, päivätty käyttöliittymä ja kaikenlaisen sisäänrakennetun mediasoittimen puute todennäköisesti.

Toinen merkittävä haittapuoli on sisäänrakennettujen median toistoominaisuuksien puute. Videon ystävät, siirrä SugarSync pois luettelostasi ja siirry sen sijaan pCloud-, Sync.com- tai Google Drive -sivulle.

Kuinka valitsimme palveluntarjoajamme

Käytämme samaa lähestymistapaa jokaisessa pilvitallennusarvioinnissamme ja roundupsissamme. Suuret pelaajat eivät saa ilmaista passia, ja katsomme jokaisen palveluntarjoajan ansioiden perusteella. Tarkastelemme varastointia, turvallisuutta, ominaisuuksia, hinnoittelua ja yleistä helppokäyttöisyyttä ennen kuin sijoitamme ne luetteloihimme.

Laatu on kuningas, minkä vuoksi olemme suuria pilvitallennuspalveluiden faneja, kuten pCloud, mutta siksi emme myöskään pelkää mainita keskinkertaisia ​​kilpailijoita, kuten SugarSync, antaaksemme sinulle yleisen kuvan markkinoista – syylät ja kaikki.

Lopulliset ajatukset

Kahdeksan verkkotallennuspalvelujen tarjoajaa myöhemmin, toivomme, että olet tehnyt päätöksen ja valinnut videokoelmallesi parhaimman tallennussuunnitelman. Jos et edelleenkään ole varma, melkein kaikki täällä luetellut tarjoajat tarjoavat ilmaisen suunnitelman houkutella sinua, mukaan lukien suosituksemme pCloud.

Jos pCloud ei ole sinulle sopiva vaihtoehto, huippuluokan vaihtoehdot, kuten Sync.com, Google Drive ja MEGA, voivat olla ratkaisu. Jokaisella palvelulla on omat edut ja haitat, mutta joudut ehkä tutkimaan kunkin palveluntarjoajan yksittäiset arvostelut ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Jos olet käyttänyt jotakin tämän luettelon palveluista tai jos haluat laajentaa tai olla eri mieltä siitä, mitä olemme sanoneet, jätä meille kommentti tämän artikkelin alle. Kiitos käsittelystä!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map