Paras pilvitallennus asiakirjoille vuonna 2020: offline-tilassa työskenteleminen

Kuva kohtaus: Olet kirjoittanut tärkeän asiakirjan tietokoneellesi ja se kaatuu yhtäkkiä. Kiintolevy on viallinen, ja olet kadottanut tietosi. Tämä on tilanne, jota tapahtuu liian usein, mutta sen voidaan välttää tallentamalla asiakirjat pilveen.


Sijoittaminen parhaaseen pilvitallennustilaan asiakirjoihin tarkoittaa, että voit olla varma, että jos kadotat tietosi laitteistovirheisiin tai verkkohyökkäyksiin, voit palauttaa ne ja jatkaa työskentelyäsi nopeasti. Jotta voisit valita parhaan tarjoajan, olemme luoneet luettelon viidestä parhaasta pilvitallennuspalvelusta kirjoitetuille tiedostoille.

Mikä on paras pilvitallennus asiakirjoille?

 1. Sync.com – Suuri turvallisuus ja ilmainen suunnitelma
 2. OneDrive – Office Online -integraatio
 3. Google Drive – Lähinnä ilmainen ja pääsy Google-dokumenteihin
 4. Dropbox – nopea synkronointi
 5. iCloud – toimii hyvin Mac-tietokoneiden kanssa

Dokumenteillesi on paljon upeita pilvitallennuspalveluiden tarjoajia, mutta Sync.com on helposti yksi suosikeistamme. Saumattoman tiedostojen synkronoinnin ansiosta mobiili- ja työpöytäasiakkaiden välillä voit käyttää dokumentitiedostojasi liikkeellä ollessasi Sync.com-sivustolla hyödyntämällä sen vaikuttavaa tietoturvakeskittymää.

OneDrive ja Google Drive tulevat molemmat asiakirjojen muokkaamiseen mielessä Office- ja Google Docs -integraation ansiosta, kun taas Dropbox ja iCloud helpottavat Windows-, Mac- ja mobiililaitteiden asiakirjojen muokkaamista helposti..

Tarkastellaan jokaisen palveluntarjoajan kautta päättääksesi, mikä on parhaiten asiakirjojen tallennustarpeisiisi.

1. Sync.com

Emme uskalla myöntää, että olemme suuria Sync.com-faneja. Se on jatkuvasti lähellä suosikkilistamme, ja se on luokiteltu muun muassa yhdeksi parhaimmista pilvien tallennusvaihtoehdoista valokuville. Kuten Sync.com-arvosteluamme osoittaa, se on myös yksi parhaista (ellei paras) pilvitallennus tärkeille dokumenteillesi.

sync.com-sync-web-sovellus

Sync.com-suojaus

Puhutaan ensin turvallisuudesta. Jos olet huolissasi arkaluontoisista asiakirjoistasi, Sync.com hoitaa ongelman kaksifaktorisen todennuksen, tiedostojen salasanasuojauksen ja AES 256-bittisen salauksen ansiosta, mikä vähentää voimakkaasti mahdollisuuksia menettää tiedostoihisi pääsy tai hakkerit ovat vaarantaneet ne.

Tämän tietoturvatason ansiosta Sync.com tekee meistä parhaan nolla tietämättömän pilvipalveluntarjoajan tällä hetkellä markkinoilla ja ainoan tarjoajan tässä luettelossa, joka tarjoaa kyseisen turvallisuustason.. 

Sync.com ei tarjoa integrointia muihin palveluihin, kuten Office tai Google Docs, vaan sen sijaan asettaa etusijalle tietoturvan tuottavuuden asemesta ja erottua muista palveluntarjoajista prosessissa.

Tämä tarkoittaa, että se ei ole hyvä vaihtoehto tehdä yhteistyötä tiedostojesi kanssa, joten jos aiot luoda ja muokata asiakirjoja ryhmänä, sinun on tarkasteltava parhainta pilvitallennustilaa yhteistyölle -luetteloon..

Asiakirjojen varmuuskopiopalveluna Sync.com ei kuitenkaan voi olla viallinen. Jopa ilmaisella Sync.com-tilillä käyttäjät voivat hyödyntää jopa 30 päivän tiedostomuotoa, jonka avulla voit peruuttaa asiakirjasi tiedostojen muutokset, jos teet virheen tai jos sinut lyö ransomware.

Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia tiedostojen redundanssista. Sync.com suojaa tietokeskuksissaan RAID-laitteistolaitteistovirheiltä varmistaakseen, että tiedostojen lopullinen katoaminen on erittäin pieni.

Sync.com-hinnoittelu

Sync.com tarjoaa myös melko kohtuullisen 5 Gt ilmaisen tallennustilan, jonka avulla voit tallentaa huomattavan määrän asiakirjoja ennen kuin joudut koskaan maksamaan. Voit myös lisätä tätä määrää, jos ohjaat uusia käyttäjiä Sync.com-sivustoon. Jokainen uusi käyttäjä verkkoi sinulle ylimääräisen 1 Gt: n varastotilan, enimmäismäärä on 20 Gt.

Jos haluat käyttää Sync.com-sovellusta ensisijaisena online-tallennustilana, voit tarkistaa sen maksetut suunnitelmat, jotka vaihtelevat 200 Gt: stä 4 kt: iin ja jotka maksavat 60–180 dollaria vuodessa.

2. OneDrive

Toisin kuin Sync.com, jossa turvallisuus on etusijalla tuottavuuteen nähden, Microsoft on valinnut erilaisen lähestymistavan OneDriveen, Microsoftin tallennukseen pilvessä. Kuten mainitsemme OneDrive-katsauksessa, tämä palvelu on all-in, integroituna Office-sovellusten kanssa verkossa ja työpöydällä. 

OneDrive-web-käyttöliittymätiedostot

OneDrive- ja Office-integraatio

Integrointi on saumatonta, mikä tekee siitä arvokkaan pääsyn suosikkilistamme kärkeen. Jopa ilmaiset käyttäjät voivat hyödyntää Office-asiakirjojen tallennustilaa Office Online -sovelluksen ansiosta, joka on Office 365 -tilauspalvelun ominaisuuksiltaan yksinkertainen versio..

Tämä tarkoittaa, että missä tahansa menetkin, voit luoda ja muokata tiedostoja Office-ohjelmiston avulla. Word-asiakirjat, Excel-taulukot ja PowerPoint-esitykset: Ne kaikki voidaan luoda, tallentaa ja muokata OneDrive-tallennusasemasta. OneDrive sisältää lohkotason tiedostojen kopioinnin, jotta kaikki tietokoneesi tiedostoihin tekemäsi muutokset ladataan nopeasti. 

Jos käytät OneDrive for Business -sovellusta, voit hyödyntää lukuisia yhteistyöominaisuuksia, mikä tekee ryhmätyöstä yksinkertaisen prosessin. Voit jakaa tiedostoihin linkkejä sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa, samoin kuin rajoittaa tiettyjen käyttäjien pääsyä tiedostoihisi.

Voit jopa soittaa Skype-puheluita OneDrive-verkkosovelluksen kautta lisäämällä ominaisuuksia käyttäjille, jotka etsivät asiakirjayhteistyötä.

OneDrive-suojaus

Microsoft ei ole aina asettanut tietoturvaa OneDriven esityslistalle, mutta se on kaikki muuttunut. Se tukee nyt AES 256-bittistä salausta maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. OneDrive käyttää myös TLS-protokollaa estämään ihmisten keskellä -hyökkäyksiä. 

Tämä ei tarkoita, että tiedostosi olisivat täysin suojattuja. Microsoft on yhdysvaltalainen yritys, jollei sen lakeista muuta johdu, jotka ovat yksityisyyden suhteen erityisen dramaattisia. Snooping hallituksen edustajilta on todennäköisesti epätodennäköistä, mutta se on silti potentiaalisesti mahdollista. Jos tämä huolestuttaa sinua, sinun on ehkä tutkittava muita luettelossa olevia asiakirjojen tallennuspalvelujen tarjoajia.

OneDrive-hinnoittelu

Kuten Sync.com, myös OneDrive sisältää 5 Gt tallennustilaa ilmaiseksi. Kalliimmissa suunnitelmissa on ylimääräinen tallennustila ja Office 365 -tilaus, joka antaa sinulle täydet Office-käyttöoikeudet. Ne alkavat hinnasta 69,99 dollaria vuodessa yhden tavaratilan tallennustilasta ja nousevat 99,99 dollariin vuodessa 6 teratavun varastolla. OneDrive-suunnitelmat ovat myös saatavana kuukausittain 6,99 dollarista 9,99 dollariin kuukaudessa.

3. Google Drive

Jos tämä olisi numeropeli, Google lyö sen pois puistosta, ja noin miljardi käyttäjää on tilannut palvelun. Ei ole yllättävää, miksi, koska Google Drive integroituu koko Google-dokumenttien tuottavuuspakettiin ja muihin Google-palveluihin, kuten Gmailiin. Voit tarkistaa kokonaiskuvan Google Drive -arvostelusta.

Google Drive -verkkokortti

Tämä integrointi tarkoittaa, että voit luoda dokumentteja kaikissa tärkeimmissä muodoissa suoraan Google Drive -tallennustilastasi. Voit luoda Word-prosessoituja asiakirjoja, laskentataulukoita ja esityksiä, ja halutessasi viedä ne Office-muotoisiksi, jos haluat.

Google Drive ja yhteistyö

Jos etsit yhteistyöominaisuuksia tilamatta liiketoimintasuunnitelmaa, sinun kannattaa harkita Google Drivea Google-dokumenttien kanssa. Voit muokata tiedostoja muiden kanssa samanaikaisesti, mukaan lukien kommentteja. 

Voit myös palata tiedostojesi vanhoihin kopioihin laaja versiojärjestelmä, joka tallentaa kaikki tekemäsi muokkaukset ja katsella aiempia muutoksia. Voit integroida Google Drive -tallennustilasi myös muihin kolmansien osapuolien palveluihin.

Google Drive antaa sinun jakaa tiedostoja helposti muiden kanssa, vaikka se ei sisällä linkin vanhenemis- tai tiedostojen salasanasuojausominaisuuksia. 

Google Drive -suojaus

Toisena Yhdysvalloissa toimivana yrityksenä epäröimme yleensä kiittää Googlea liikaa turvallisuuden tai yksityisyyden suhteen. Yhtiö ryhtyy kuitenkin säännölliseen, riippumattomaan Cloud Platform -palveluidensa, mukaan lukien Google Drive, tietotarkastukseen. Se tarjoaa myös palkitsemisohjelman tunkeutumisen testaajille, jotka löytävät mahdolliset tietoturvariskit.

Google salaa tiedostosi, mutta käyttää heikompaa AES: n 128-bittistä salausta, vaikkakin TLS: llä lopettaa keskellä olevat hyökkäykset. Haittapuolina se pitää salausavainta, joten Google Drive ei ole nolla tietämyksen tarjoaja.

Voit kuitenkin suojata tilisi kaksikerroisella todennuksella. Tämän pitäisi vähentää mahdollisuuksia menettää tilisi hallinta, vaikka se ei olekaan tyhmätöntä ratkaisua.

Yksi iso varoitusmerkki, joka voi viedä sinut Google Driveen, on kuitenkin Googlen osallistuminen PRISM-projektiin. Jos tämä ei riitä poistamaan sinua, Google tarkistaa myös tiedostosi ja sisällön (myös Gmail-sähköpostisi) markkinointitarkoituksiin.

Onneksi Google Drive toimii hyvin Boxcryptorin kanssa, joten voit salata tiedostosi ja pitää salausavaimen itse, ennen kuin lataat ne ylimääräistä suojausta varten (katso Boxcryptor-arvostelu).

Google Drive -hinnoittelu

Google Drive on runsas 15 Gt ilmaista tallennustilaa edelleen markkinoiden parhaimmista ilmaisten pilvitallennuspalveluiden tarjoajista. Sinun tarvitsee käyttää tätä vaikuttavaa ilmaista tallennustilaa vain Google-tilin rekisteröintiin.

Jos tämä ei riitä, voit päivittää suunnitelmiin, jotka vaihtelevat 100 Gt: sta mahtavaan 30 Tt: iin; 100 Gt tallennustilaa maksaa sinulle 1,99 dollaria kuukaudessa (tai 19,99 dollaria vuodessa), jopa 299,99 dollaria kuukaudessa 30 teratavua tallennustilaa.

4. Pudotusrasia

Koska Dropbox on yksi varhaisimmista pilviasemista osumassa kuluttajamarkkinoille, se on arvokas valinta asiakirjapilvien varastointiin. Se on keskittynyt lähinnä henkilökohtaisiin käyttäjiin, kuten Dropbox-arvostelu osoittaa, mutta se tarjoaa myös liiketoiminnan käyttäjille suunnattuja ominaisuuksia ja suunnitelmia.

dropbox-web-sovellus

Dropbox ei ole yrittänyt noudattaa Googlen mallia kehittää omaa tuottavuuspakettiaan Dropbox Paperin lisäksi, joka on yhteistyössä toimiva tekstinkäsittelysovellus, joka kuvaa ominaisuuksia. Sen sijaan Dropbox tarjoaa täydellisen integroinnin Office Onlineen, jonka avulla voit muokata ja luoda asiakirjoja tien päällä Wordin, Excelin tai PowerPointin avulla.

Dropbox-ominaisuudet

Tärkeimmät ominaisuudet – kuten lohkotason synkronointi ja älykäs synkronointi (tiedostojen ja kansioiden valitsemiseksi, jotka haluat synkronoida tietokoneesi kanssa käyttämättä kiintolevyn tallennustilaa) – osoittavat Dropboxin sukutaulun ensimmäiseksi pilvitiedostojen synkronointipalveluista. Liiketoiminnan käyttäjillä on vielä enemmän ominaisuuksia, kuten Dropbox Business -katsauksessamme selitetään.

Jos sinulla on Plus-maksullinen suunnitelma, voit hyödyntää tiedostojen versiointia, jolloin pystyt palauttamaan poistetut tai muutetut tiedostot 30 päivän kuluessa. Pidemmät ajanjaksot ovat saatavilla Professional- ja Business-suunnitelmissa.

Vaikka Dropbox ei ole asiakirjojen tallennuksen prioriteetti, se tarjoaa myös median toistotoimintoja, auttaen sitä tekemään parhaan pilvivaraston videolistaan. 

Jos haluat jakaa tiedostojasi muiden kanssa, Dropbox tarjoaa hyvät yhteistyöominaisuudet, sekä mahdollisuuden asettaa tiedostoillesi ja kansioillesi käyttöoikeustasot sekä luoda jakamislinkkejä sähköpostiin tai sosiaaliseen mediaan..

Dropbox-suojaus

Dropbox ei ole nolla tietämyksen tarjoaja, mutta se tarjoaa tiedostoillesi AES: n 256-bittisen salauksen, vaikka se purkaa tiedostosi tarkistaaksesi metatiedot, kun ne ladataan. 

Kuten Google Drive, jos haluat parantaa Dropbox-tiedostojesi tietoturvaa, voit yhdistää sen Boxcryptor-sovelluksen kanssa hallitaksesi tiedostojen salausta kokonaan. Tämä pitää asiakirjat turvassa, vaikka Dropbox kohtaaisi toisen tietorikkomuksen.

Dropbox-hinnoittelu

2 Gt ilmaisella tallennustilalla Dropbox ei ole paras ilmaisen tallennustilan tarjoaja. Dropboxin ilmainen suunnitelma estää sinua käyttämästä monia mainitsemiasi ominaisuuksia, lukuun ottamatta tiedostojen jakamista.

Kaksi yksilöille maksettua suunnitelmaa lisäävät Dropbox-tallennustilaa ja ominaisuuksien käyttöä dramaattisesti. Dropbox Plus sisältää 2 Tt tallennustilaa ja 30 päivän tiedostoversion, joka alkaa 9,99 dollaria kuukaudessa. 

Kalliimpaan Dropbox Professional -suunnitelmaan sisältyy 3 kt tallennustilaa ja joukko lisäominaisuuksia, kuten AutoOCR asiakirjojen skannaamiseen, alkaen 16,48 dollaria kuukaudessa. 

Kumpikaan näistä suunnitelmista ei ole kuitenkaan halvinta, etenkin verrattuna vaihtoehtoihin, kuten Google Drive. Jos etsit rajoittamatonta online-tallennustilaa, Dropbox tarjoaa kuitenkin sen 25 dollaria kuukaudessa.

5. iCloud

Monet tuotteistamme toimivat hyvin (tai kohtuullisen hyvin) macOS: ssä, mutta vain yksi on rakennettu Applen mielessä. iCloud on Applen pilvitallennuspalvelu, johon jokaisella Apple-laitteen omistajalla on pääsy, kuten iCloud-katsaus selittää tarkemmin.

iCloud

Valitettavasti iCloudin suurin myyntipiste voi olla myös sen suurin ongelma, etenkin jos olet joku, joka haluaa sekoittaa ja sovittaa laitteitasi. Tämä johtuu siitä, että iCloud toimii parhaiten sen suunnittelemissa Apple-laitteissa, mikä vaikeuttaa käyttöä Windowsissa tai muissa mobiililaitteissa, kuten Android.

iCloud-integraatio

ICloudin suurin etu on integrointi. ICloudin asentamiseen ei tarvitse tehdä mitään erityistä, koska se on hyöty Apple-tilinomistajille. iCloud on käytettävissäsi erillisenä tallennusasemana macOS Finder -sovelluksessa sekä laitteen varmuuskopioiden iOS-asetuksissa.. 

Jos luot dokumentteja, sen käyttö ei voisi olla yksinkertaisempaa, koska voit tallentaa iCloud-tallennustilaan suoraan Office for Mac- tai Apple iWork -sovelluksissa. Jos tiedostosi on tallennettu muualle, voit siirtää ne iCloud-asemaan ikään kuin siirtäisit tiedostoja toiseen kansioon.

Suojaus on Applen prioriteetti, kun siirrytään kaksifaktoriseen todennukseen Applen käyttäjätileille. Käyttäjät, joilla on uudempia Apple-tuotteita, voivat myös hyödyntää Touch ID -sovellusta iCloud-kirjautumisiin ja tilin muutoksiin.

Apple on kuitenkin edelleen yhdysvaltalainen yritys, joten suosittelemme silti salaamaan arkaluontoisimmat tiedostosi ennen niiden lähettämistä iCloudiin. Apple tarjoaa 128-bittistä AES-salausta, mutta – kuten muut palveluntarjoajat, kuten Google Drive – tämä ei ole nolla tietämysjärjestelmä, mikä tarkoittaa, että Apple voi salata tietosi.

Apple sanoi, että sen on tiedetty olevan kova pelaamaan lainvalvontaa, kun yritys kieltäytyy säännöllisesti vastaamasta laitteiden ja tietojen lukituksen avauspyyntöihin. Se on hyvä merkki, vaikka sinun pitäisi silti pysyä hieman varovaisena.

iCloud-tallennussuunnitelmat

5 Gt ilmaisella tallennustilalla iCloud-käyttäjillä on runsaasti tilaa aloittaa tärkeimpien tiedostojensa tallennus. Voit päivittää maksettuihin suunnitelmiin, jotka vaihtelevat 50 Gt: stä 2 Tt: seen, ja mahdollisuus jakaa tallennustila perheenjäsenten kanssa kalliimmissa suunnitelmissa.

Nämä suunnitelmat antavat sinulle takaisin 0,99 dollaria kuukaudessa 50 Gt tallennustilaa ja korkeintaan 9,99 dollaria kuukaudessa 2TB. 

Kuinka valitsimme palveluntarjoajamme

Jos olet lukenut jonkin aiemmista pilvitallennusarvosteluistamme ja kierroksistamme, tiedät, että emme ole täällä sokeripinnoitteita varten. Jos palveluntarjoaja on hyvä, suosittelemme sitä, ja jos se ei ole, emme tee – se on niin yksinkertaista.

Harkitsemme jokaista palveluntarjoajaa omien ansioidensa perusteella ennen kuin laitamme heidät luetteloihimme tarkastelemalla sen tallennuskapasiteettia, yleisiä ominaisuuksia, turvallisuuden laatua, hinnasuunnitelmia ja sitä, kuinka helppoa sitä on käyttää. Siksi Sync.comia suositellaan täällä, mutta suosittelemme mielellämme myös ilmaisia ​​pilvitallennuspalvelujen tarjoajia, kuten Google Drive.

Lopulliset ajatukset

Mikä tahansa tämän luettelon viidestä pilvitallennuspalvelujen tarjoajasta toimisi hyvin asiakirjojen säilyttämisessä, mutta Sync.com saa parhaan äänestyksemme, koska nollatiedon salaus antaa sinun hallita tiedostojesi suojausta. 

Suuret nimet, kuten OneDrive ja Google Drive, eivät ole kaukana jäljessä tarjoaman sisäisen integroinnin ansiosta Office- ja Google Docs -sovelluksiin. Jos tarvitset ratkaisun, joka toimii hyvin Mac-tietokoneessa, iCloud olisi hyvä vaihtoehto, vaikka käyttöympäristönvälisten käyttäjien mielestä Dropbox on suuri pilvasema tärkeille tiedostoilleen. 

Jos sinulla on omia ajatuksiasi ja mielipiteitasi, älä pelkää jakaa niitä – jätä kommentti alla. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map