Paras offline-varmuuskopio-ohjelmisto 2020

Olet valmis varmuuskopioimaan tietosi, mutta et ole varma yhden parhaan online-varmuuskopioratkaisumme käytöstä. Ehkä pilvi ei ole sinun juttusi tai olet vain vanha koulu. Ei väliä, koska olemme laatineet luettelon parhaista offline-varmuuskopiointisovelluksista.


Jos haluat jotain, joka voi toimia verkossa ja offline-tilassa, sinun kannattaa tutustua CloudBerry varmuuskopio-arvosteluun.

Minkä reitin valitsetkin, varmuuskopion luominen on hyvä idea, koska et tiedä milloin kiintolevy pyörii viimeisellä kierroksellaan tai tapahtuuko törmäys tai toimintahäiriö.

Tietojen palautusohjelmisto voi auttaa sinua tässä tilanteessa, mutta et voi olla varma, että se noutaa tietosi. Sinun ei pitäisi myöskään luottaa solid-state-asemiin, koska huolimatta niiden alle 1 prosentin epäonnistumisasteesta, heillä on enemmän virheitä.

Tietojen säilyttäminen useissa paikoissa, kuten ulkoisissa asemissa ja palvelimissa, on hyvä tapa varmistaa niiden turvallisuus. Se on niin hyödyllinen, että sitä kutsutaan 3-2-1 -säännöksi.

Jos olet työskennellyt vain pilvitallennuksen kanssa etkä tiedä mitä eroa sen ja varmuuskopion välillä on, sinun tulee lukea selitys. Ennen luettelon jatkamista aiomme vertailla offline-tilassa online-ratkaisuihin.

Offline vs. online

Suurin ero on, että offline-varmuuskopiointi ei lähetä tiedostojasi mihinkään, mikä on myös yksi sen käytön suurimmista eduista. Alkuvarmuuskopiointi vie paljon aikaa online-palveluiden suorittamiseen. Offline-palvelut ovat nopeampia, koska niiden ei tarvitse siirtää tietosi varmuuskopion luomiseen. Mitä nopeudella voit, menetät kuitenkin varastoinnin, koska sinun on annettava se.

Koska tietosi eivät ole pilvessä, päästä niihin on vaikeaa, jos et ole fyysisesti lähellä tietokonettasi, ulkoista kiintolevyä tai USB-muistitikkua. Jos tietosi ovat offline-tilassa, online-hyökkäysten vaara vähenee nollaan, mutta jättää sinut haavoittuvaiseksi, jos joku varastaa laitteen, koska jotkut offline-ratkaisut eivät käytä edistyneitä salausohjelmia..

Useimmat online-varmuuskopiointipalvelut käyttävät useita menetelmiä tietojen suojaamiseen, mukaan lukien lepo- ja kuljetussalaukset, TLS / SSL-protokollat ​​tiedostojen suojaamiseksi siirron aikana, kaksifaktorinen todennus, jotta käyttöoikeustietosi olisivat turvallisia ja yksityisiä, päästä päähän salaus yksityisyyden suojaamiseksi.

Joidenkin energiankäyttäjiä koskevien poikkeusten lisäksi online-ratkaisut tarjoavat virtaviivaisia ​​käyttöliittymiä, joita on helppo käyttää ja jotka vaativat muutaman vaiheen kovalevyn tai tietokoneen varmuuskopioinnista. Monet tarjoavat myös mahdollisuuden varmuuskopioida tiedostotyypin tai manuaalisen koodauksen avulla.

Online-ratkaisut ovat hyödyllisiä, kun joudut varmuuskopioimaan useita tietokoneita, koska voit valvoa jokaista varmuuskopiointia keskitetyltä verkkokeskukselta. Jos se kiinnostaa sinua, lue paras online-varmuuskopio useille tietokoneille -artikkelista. Voit käyttää online-varmuuskopioita myös ulkoisiin asemiin. Lisätietoja siitä, lue paras ulkoisten asemien pilvivarasto.

Jäljempänä tässä artikkelissa kuvaamme parhaat offline-varmuuskopiointipalvelut ja katsomme, kuinka ne pinottuvat.

Paras offline-varmuuskopio: Cobian Backup 11

Cobian-varmuuskopio on nimetty sen luoja Luis Cobianin mukaan. Tuote lanseerattiin vuonna 2000, ja sitä on päivitetty useita kertoja siitä lähtien. Nykyisen version 11 koodi on nimeltään Gravity. Se toimii kaikissa tärkeimmissä Windows-versioissa.

Cobian-Ui-start

Käyttöliittymä tuntuu vanhentuneelta eikä ole niin suoraviivainen kuin se voisi olla, mutta se on toimiva. Vasemmalla puolella on luettelo tehtävistäsi (varmuuskopiot) ja oikealla näkyvät loki, historia tai tehtävien ominaisuudet. Yläosasta löydät pudotusvalikot ja kuvakkeet, joiden avulla voit suorittaa, keskeyttää tai peruuttaa tehtäviä, lisätä uuden tehtävän, käyttää vaihtoehtoja ja tarkistaa päivitykset.

Cobian-Ui-new-tehtävä

Sovelluksen avulla voit valita tiedoston, hakemiston tai FTP-palvelimen varmuuskopion lähteeksi. Voit valita saman määränpäähän. Jos et tiedä mikä on FTP, lue mikä on FTP-opas. Cobian-varmuuskopioinnin avulla voit valita yhden neljästä varmuuskopiotyypistä: “täynnä”, “inkrementaalinen”, “differentiaalinen” tai “tyhjä”.

”Täysi”, kuten nimestä voi päätellä, luo tiedostoista täydellisen varmuuskopion. ”Lisääntyvä” auttaa nopeuttamaan seuraavia varmuuskopioita, koska se varmuuskopioi kaikki tiedostot, joita on muokattu edellisen varmuuskopion jälkeen. ”Differentiaali” tallentaa tiedostot, joita on muokattu viimeisestä täydellisestä varmuuskopiosta. ”Dummy” ei luo varmuuskopiota, mutta antaa sinun käyttää tehtäväominaisuutta aikatauluna tapahtumien suorittamiseen.

Voit ajoittaa tehtäviä suoritettavaksi päivittäin, viikoittain, kuukausittain, vuosittain käynnistyksen yhteydessä, ajastimella tai manuaalisesti. Cobian-varmuuskopioinnin avulla voit myös valita viikonpäivät. Voit yhdistää kaikki nämä vaihtoehdot tehdäksesi tarpeitasi mukaisen mukautetun aikataulun.

Voit asettaa tapahtumia liittämällä niihin varmuuskopion tai jälkivarmuuden. Ne voivat sisältää sovelluksen suorittamisen ja keskeyttämisen, komentorivitoiminnot, ohjelman sulkemisen ja palvelun aloittamisen tai lopettamisen.

Cobian-varmuuskopiointiasetukset

Cobian-varmuuskopiossa on kahden tyyppisiä pakkauksia: zip ja 7zip. He tekevät varmuuskopiosi pienemmäksi, mutta sen luominen vie kauemmin. Toisin sanoen, ohjelmalle kului vajaa minuutti varmuuskopioida 2 Gt: n testikansio, jossa oli monia tiedostoja. Nopeus vaihtelee kuitenkin tietokoneesi tehokkuuden mukaan.

Samassa valikossa voit asettaa Cobian Backup -laitteen salaamaan tiedostot AES 128-bittisellä, 192-bittisellä tai 256-bittisellä. Jälkimmäinen on yksi vahvimmista salauksista, joita nykyään käytetään, koska sen arvioiminen kestää lähes miljardia vuotta supertietokoneen avulla.

Cobian-ui-suodatin

Ennen varmuuskopiointia voit sisällyttää tai sulkea pois tietoja suodatusominaisuuden avulla. Voit valita tiedostoja tai kansioita tai suodattaa ne. Suodatusvaihtoehdot sisältävät tiedoston koon, luontipäivän tai tiedostotunnisteen, jotka sinun on kirjoitettava manuaalisesti.

Cobian-varmuuskopiointi voisi parantaa käyttöliittymää, mutta se on nopea, se voi salata tiedostosi AES-algoritmilla ja siinä on monia tehokkaita ominaisuuksia. Lisäksi se ei maksa sinulle senttiäkään. Se tekee siitä sopivan olemaan ykkönen valintamme.

FBackup 7

FBackup 7 on vuonna 1999 perustetun romanialaisen Softland-yrityksen tuote. Se toimii freeware-versiona yrityksen premium-varmuuskopiointisovelluksesta, Backup4allista..

FBackup-tervetuloa-näyttö

FBackupin käyttöliittymä tuntuu modernilta, houkuttelevalta ja käyttäjäystävälliseltä. Tervetuloa-näyttö toivottaa sinut tervetulleiksi, kun käynnistät sovelluksen ja auttaa sinua aloittamaan varmuuskopioinnin. Yläosassa olevat painikkeet erottuvat ja vastaavat niiden toimintaa, joten on helppo löytää haluamasi. Sovellus kutsuu varmuuskopioita ”töiksi”, ja vasemmalla puolella on työsuodatin, jonka avulla voit tarkastella ja suodattaa varmuuskopioita.

Käyttöliittymän oikea osa näyttää nykyisen työvalikoiman. Sen lisäksi, että näet heidän nimensä, voit suorittaa ne nopeasti, testata tai palauttaa.

FBackup toimii kaikissa tärkeimmissä Windows-versioissa ja Windows Server -sovellusperheessä.

Voit lisätä tiettyjä kansioita tai tiedostoja tai valita laajennuksen varmuuskopiota luotaessa. Laajennukset toimivat kuten ennalta määritetyt sisällytettävät tiedostoluettelot. Olemassa olevat laajennukset voivat varmuuskopioida “minun asiakirjat ”- tai“ omat kuvat ”-kansioista, tärkeimmistä selaimista, Microsoft Outlookista ja FBackup-määrityksistä.

Voit saada lisää vaihtoehtoja lataamalla pitkästä etälaajennusten luettelosta, joka sisältää Microsoft Office-tiedostojen, Avastin, Acronis True Imagen ja AVG: n tiedosto- ja kansiosuodattimia (lue Acronis True Image -katsaus ja AVG-arvostelu).

Kohteeksi voit valita paikallisen tai ulkoisen levyn, optisen aseman, irrotettavan tallennustilan tai verkon. Voit jopa tallentaa paikallisen varmuuskopion Google Driveen tai Dropboxiin. Voit laajentaa sen sisältämään Amazon S3, Microsoft Azure, OneDrive ja Box, jos ostat Backup4all. Jos haluat lisätietoja niistä, lue paras yritystiedostosynkronointi ja jaa roundup.

FBackup luoda varmuuskopiointi

Voit tehdä varmuuskopion ”täynnä” tai ”peili”. ”Peili” on sama kuin “täysi”, mutta se ei pakata tiedostoja zip-arkistoon eikä voi suojata niitä salasanalla. “Kasvava”, “differentiaalinen” ja “älykäs varmuuskopio”, joka on yhdistelmä aikaisempia menetelmiä, ovat saatavana Backup4all-sovelluksella.

FBackup antaa sinun aloittaa varmuuskopioinnin kerran tai asettaa sen tiettyinä viikonpäivinä, kuukausina, tyhjäkäynnillä tai aina, kun käyttäjä kirjautuu sisään. Lisäasetuksilla voit asettaa tietyn päivämäärän ja ajan tai toistuvan kuvion.

Suodatusominaisuuden avulla voit sulkea pois tai sisällyttää tiedostoja kirjoittamalla tiedostopäätteisiin tai valitsemalla avattavasta luettelosta. Jos luot varmuuskopion “yksinkertaisella” moodilla, voit käyttää yksinkertaisia ​​suodattimia, jotka sisältävät asiakirjoja, kuvia, musiikkia ja videotiedostoja.

FBackup-aikataulu

Kun olet määrittänyt varmuuskopion, voit laajentaa sitä aikataulutetuilla tapahtumilla. Ne voidaan suorittaa ennen varmuuskopiointia tai sen jälkeen, vaikka tyhjää varmuuskopiointitoimintoa voi käyttää vain ennen. Varmuuskopioinnin jälkeiset toimenpiteet voivat olla ”valmiustilassa”, “kirjautua ulos”, “horrossa” tai “sammuttaa”.

Ne ovat yksinkertaisia ​​eivätkä ole yhtä tehokkaita kuin Cobian Backup tarjoaa.

Voit käyttää vain Zip2.0-salausta, joka ei voi suojata sinua yksilöiltä, ​​joilla on pääsy erikoistuneisiin salasanan palautustyökaluihin. Ainoa etu, joka sillä on AES: ään nähden, on, että se on yhteensopiva kolmansien osapuolten sovellusten kanssa.

FBackup-backup-in-progress

Backup4all tarjoaa kuitenkin AES: n sen lisäksi, että pystyy lähettämään varmuuskopion monille pilvipalveluntarjoajille. Se käyttää myös lohkotason varmuuskopiointia, joka nopeuttaa siirtoja lähettämällä vain muuttuneet tiedostoosat ja seuraa tiedostoversioita. Voit hankkia nämä ja muut ominaisuudet ostamalla Professional-version 49,99 dollarilla.

Backup4all Standard antaa sinulle takaisin 39,99 dollaria, mutta jättää pilvivarmuuskopion ja salauksen ominaisuusluettelosta pois.

Testasimme sen varmuuskopiot varmuuskopioimalla 2 Gt: n kansion. Se oli nopea, mutta 50 prosenttia hitaampi kuin Cobian Backup.

FBackup 7 tarjoaa erinomaisen käyttökokemuksen, kunnolliset ominaisuudet ja hyödyllisiä laajennuksia, jotka auttavat luomaan varmuuskopion. Toisin sanoen, se on pikemminkin esimerkki yrityksen premium-tarjouksesta, Backup4allista, koska monet tehokkaista vaihtoehdoista ovat piilotettu palkkaseinän taakse. Cobian Backup tarjoaa nuo ominaisuudet ilmaiseksi ja se on nopeampaa, minkä vuoksi FBackup on toisella sijalla.

Sylmäys taaksepäin

Retrospect ei tarjoa ilmaista versiota, vaan kokeilujakson. Se aloitti tietojen varmuuskopioinnin vuonna 1989, joten sillä ei ole kokemusta, mutta on asioita, joita voitaisiin parantaa. Selvin esimerkki on käyttöliittymä, joka näyttää jotain vuosisadan vaihteesta ja saa yrityksen näyttämään olevan jumissa aiemmin.

Käyttöliittymä tuntuu tahmealta, koska se vaatii useita vaiheita valitaksesi tietyt kansiot, jotka haluat varmuuskopioida. Tämä on jyrkästi vastakohta nykyaikaisiin sovelluksiin, jotka tuntuvat intuitiivisilta ja helppokäyttöisiltä. Pääikkunan yläosassa olevat kuvakkeet ovat pieniä, ja sinun täytyy arvata, mitkä ovat niiden toiminnot.

Vasemmalla olevassa valikossa voit tehdä varmuuskopioita, palauttaa tai valita muita vaihtoehtoja. Siellä on aktiivisuusmonitori, joka näyttää varmuuskopiointitoimesi, kun käytät sitä. Se olisi hyödyllisempää pääikkunassa.

Retrospect toimii Windowsissa ja macOS: issa.

Retrospektin käyttäminen

Jälkeenpäin-tervetuloa-näyttö

Kun luot varmuuskopiota, voit valita kokonaisen levyn tai käyttää yhtä napsautusta antaa Retrospect luoda automaattisesti varmuuskopion sinulle. Voit myös valita tiettyjä tiedostoja tai kansioita, mutta sinun on käynyt läpi pari ikkunaa, ennen kuin voit valita tarvitsemasi.

Jälkeenpäin-backup-ohjatun

Jälkeenpäin-backup-edistyneen-mode

Voit tallentaa varmuuskopion nauhalle, mikä on hyödyllistä, jos asut 70-luvulla, optisia tai siirrettäviä asemia, paikallisten tietokoneiden tai verkkojen kiintolevyjä ja pilvivarastoja. Pilvivaihtoehtoihin kuuluvat Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox tai paikallinen tallennustila. Se voi myös varmuuskopioida moniin muihin pilvipalvelujen tarjoajiin.

Lisätietoja on Backblaze B2- ja Dropbox-arvosteluissa.

Jälkeenpäin-cloud-kumppanit

Retrospect tallentaa varmuuskopiot “varmuuskopiosarjaan”, joka koostuu yhdestä tai useammasta kiintolevystä. Voit tallentaa useisiin varmuuskopioihin lisätäksesi suojaustasoa. Seuraavien varmuuskopioiden nopeuttamiseksi se käyttää lisävarmuuskopioita.

Voit ajoittaa, kun nämä varmuuskopiot suoritetaan ajoittimen kanssa. Sitä käyttämällä voit asettaa tietyn päivämäärän ja kellonajan, saada varmuuskopiot suorittamaan tietyinä viikonpäivinä tai määrittää toistuvan aikavälin.

Kun olet tehnyt sen, voit halutessasi pakata varmuuskopion zip-algoritmilla ja salata sen. Retrospect käyttää useita salausmenetelmiä. SimpleCrypt on nopea, mutta ei niin turvallinen kuin DES. AES 128-bittinen ja 256-bittinen ovat turvallisempia kuin DES, mutta hidastavat varmuuskopiointia.

Jälkikatsaus kesti 1 minuutin, 12 sekunnin, jotta varmuuskopio luotiin 2 Gt: n testikansioon ilman pakkausta ja salausta.

Se on keskimäärin muihin palveluihin verrattuna.

Voit valita monen tyyppisiä tiedostoja, kuten musiikkia, Office-asiakirjoja, sovelluksia ja kuvia. Muut kuin ne, voit merkitä manuaalisesti kansiot ja tiedostot, jotka haluat varmuuskopioida.

Jälkikäteen ei voida asettaa varmuuskopiointia edeltäviä tai varmuuskopiointitapahtumia sellaisenaan, mutta voit luoda ja ajoittaa skriptejä varmuuskopioiden, kopioiden, arkistoinnin, palauttamisen ja muiden toimintojen suorittamiseksi.

Sovelluksella on mielenkiintoinen asetus nimeltään “varmuuskopiolevyn hallintakäytäntö. Kun se on käytössä, Retrospect pyytää uutta levyä, jos kohdelevy täyttyy, säilyttää vain viimeiset varmuuskopiot tai pitää varmuuskopioita Retrospectin määritellyn käytännön mukaisesti.

Suojautuaksesi edelleen levytilan menettämiseltä voit käyttää ennakoivaa varmuuskopiointia, joka voi säätää varmuuskopiointiaikataulua määrittelemiesi parametrien perusteella.

Katse taaksepäin

Voit nauttia Retrospectin ominaisuuksista maksamatta mitään 45 päivän ajan, joka on kokeilun kesto. Sen voimassaoloajan päätyttyä joudut ostamaan yhden lisensseistä. Henkilökohtainen lisenssi, joka on hyvä vaihtoehto kotitietokoneille, on nimeltään Solo ja se maksaa 67,05 dollaria.

Retrospektiivillä on monia ominaisuuksia, kuten varmuuskopio pilvelle, erilaisia ​​salausalgoritmeja, ennakoiva varmuuskopiointi ja varmuuskopiot. Se ei silti ole halpaa ja käyttäjäkokemus on vähintäänkin vähäinen.

Bvckup 2

Kuten suosituin valinta, Bvckup on Windows-sovellus, jonka on kehittänyt yksi kirjoittaja. Toisin kuin Cobian Backup, se ei ole ilmainen eikä tarjoa niin paljon.

bvckup2-tervetuloa-näyttö

Kun käynnistät Bvckupin, näet tervetulonäytön. Sen muotoilu on minimalistinen ja siinä on piilotettu vaihtoehtoja, joten se ei häiritse käyttäjää. Se on selkeä ja helppokäyttöinen, mutta heikko. Voit valita kansion tai aseman varmuuskopion lähteelle ja kohteelle.

bvckup2-uusi varmuuskopiointi

Voit kopioida tiedostoja kokonaan tai käyttää Delta-kopiointia, mikä luo varmuuskopioita. Delta-kopiointi on nopeampaa, koska tiedostoissa etsitään muutoksia ja vain muokatut osat kopioidaan. Muutoin voit kopioida tiedostot kokonaan, mikä vähentää tietojen menetyksen riskiä.

Bvckup tarjoaa aikataulun, joten sinun ei tarvitse suorittaa varmuuskopioita manuaalisesti. Voit ajoittaa päivämäärän ja kellonajan ja asettaa aikavälin, jonka jälkeen varmuuskopiointityöt suoritetaan uudelleen. Voit esimerkiksi asettaa sen kuuden tunnin, päivän, viikon tai kuukauden välein.

Voit myös asettaa sen suorittamaan varmuuskopio, kun tiedostoja tai kansioita muokataan. Koska se voi tehdä varmuuskopioista jatkuvan, voit asettaa varmuuskopioiden vähimmäisvälin tunneiksi, minuutteiksi tai sekunteiksi.

bvckup2-backup-lista

Pakkausta ja salausta ei ole saatavana tai suunniteltu. Voit kuitenkin asettaa tapahtumia käyttämällä varmuuskopioinnin ja varmuuden jälkeisiä komentoja. Voit asettaa ne vain manuaalisesti, mikä tarkoittaa, että sinun on kirjoitettava ne. Löydät luettelon komennoista, joita voit käyttää tukisivustolla..

Bvckup 2: lla kesti vain 30 sekuntia varmuuskopion luomiseen testikansiomme avulla, ja se tekee siitä nopeimman tässä luettelossa.

Bvckup 2 -kokeilu

Ilmaista versiota ei ole, mutta 14 päivän kokeiluversio on käytettävissä. Sen päätyttyä sinun on ostettava lisenssi. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: henkilökohtainen tai ammatillinen.

Henkilökohtainen hinta on 19,95 dollaria ja tarjoaa perustiedot sähköpostitse, ylläpitopäivitykset ja alennetut hinnat toisesta lisenssistä alkaen.

Ammattitaitoiset yläosat ensisijaisella teknisellä tuella, tukitilassa käyttötilassa ja Windows Server -käyttöjärjestelmien tuella. Se maksaa 39,95 dollaria. Jos saat kahden tai viiden pakkauksen lisenssejä, saat alennuksen.

Sovellus on kevyt ja vankka valinta niille, jotka joutuvat luomaan nopeita varmuuskopioita ilman monia vaihtoehtoja. Pakkaus- tai suojausalgoritmeja ei ole, joten kannattaa mennä toisen ohjelman mukana, jos tarvitset niitä. Vaikka hinta ei ole jyrkkä, ei Bvckup ole myöskään paras hinta, kun otat huomioon sen tarjoamat.

Lopulliset ajatukset

Offline-sovellusten yläpuolella on pilvipalvelut, mukaan lukien nopeampi varmuuskopioiden luonti ja kertaluonteiset lisenssimaksut. Pilven käyttö tarjoaa kuitenkin enemmän suojaustasoa, koska pilvipalveluntarjoajat pitävät tietosi useissa paikoissa redundanssin vuoksi ja antavat sinun käyttää niitä useista sovelluksista.

Jotkut offline-sovellukset käyttävät pilvitallennusta tähän tarkoitukseen ja esittävät mielenkiintoisen yhdistelmän. Tällöin joudut kuitenkin maksamaan kahdesta palvelusta.

Olemme tehneet Cobian Backup 11 -tapahtumastamme, koska se on ilmainen, tehokas ja turvallinen. FBackup on myös hieno valinta, jos tarvitset ilmaisen, käyttäjäystävällisemmän ratkaisun. Retrospect ja Bvckup 2 vaativat lisenssin ostamista. Entinen on kalliimpaa, mutta tarjoaa enemmän ominaisuuksia, vaikkakin huono käyttöliittymä. Jälkimmäinen ei ole yhtä voimakas tai kallis, mutta on käyttäjäystävällisempi.

Jos tarvitset vaihtoehtoa ja sinulla on Windows XP tai Linux, tutustu Arecaan. Hyvä ratkaisu, joka ei tarjoa ilmaista kokeiluversiota tai versiota ja toimii kaikissa suurimmissa Windows-käyttöjärjestelmissä, harkitse CyberLink PowerBackup -sovellusta.

Mitä mieltä olet offline-varmuuskopiopalveluista? Onko sinulla suosikkiasi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map