MP4-korjaus: Vioittuneiden videotiedostojen korjaaminen vuonna 2020

Yksi turhauttavimmista hetkistä videotiedoston tuominen editoriin on ymmärtää, että se on jotenkin vioittunut. Joskus osa kehyksestä puuttuu, rivit peittävät otoksen tai eivät välttämättä avaudu ollenkaan (vaikka jotkut parhaimmista videonmuokkausohjelmistoistamme vähentävätkin vaurioita).


Joka tapauksessa kaikki kova työ, joka meni materiaalin kaappaamiseen, näyttää todennäköisesti hukkaan. Jos kyseinen materiaali oli tarkoitettu töihin, olet mahdollisesti kuumassa vedessä. Jos kyseessä oli video perhelomasta tai taaperoikäisten ensimmäisistä askeleista, olet todennäköisesti sydämen murtunut.

Vaikka et voi korjata kaikkia vioittuneita tiedostoja, hyvä uutinen on, että voit kokeilla joitain asioita, ennen kuin soitat siihen, että se sulkeutuu. Rajoitamme muutamia parhaista käytettävissä olevista videon palautusohjelmistovaihtoehdoista, ilmaisia ​​ja maksettuja, jotta näytämme sinulle, kuinka palauttaa vioittuneet videotiedostot. Tutustu parhaaseen tietojen palauttamisohjelmisto-oppaaseemme saadaksesi täydellisen kuvan parhaista palautusohjelmistoista (kaikille tiedostotyypeille).

Jotta vältetään korruptioon liittyvät ongelmat tulevaisuudessa, suosittelemme myös videotiedostojen varmuuskopiointia sekä paikallisesti että pilvessä. Online-varmuuskopiointipalvelut tarjoavat versiointiominaisuuksia, joiden avulla voit palauttaa tiedostoja vioittumattomiksi.

Backblaze antaa sinulle rajoittamattoman varmuuskopion vain muutamalla dollarilla kuukaudessa, joten se sopii erinomaisesti suuriin videokokoelmiin (lue Backblaze-arvosteluamme). Älä unohda myös tarkistaa joitain muita suosikkejamme parhaimmissa online-varmuuskopiopalveluissa.

Tähtien videoiden korjaus (maksettu)

Tähtitietojen palautus

Ensimmäinen vaihtoehto on Stellar Repair for Video. Sitä on saatavana sekä tietokoneelle että Macille ja se voi korjata erilaisia ​​videoformaatteja, kuten .mov, .mp4, .wmv ja .asf. Ainoa todellinen haittapuoli on, että se ei ole ilmainen. Ohjelmiston käyttöikäinen käyttöoikeus maksaa 69,99 dollaria vakioversiosta tai 99,99 dollaria premium-versiosta, joka voi myös korjata valokuvia.

Kustannukset eivät kuitenkaan ole ilman ansioita. Stellar voi korjata sekä videon että äänen tiedostosta, erottaa tiedot jokaiselle streamille ja koota sen sitten uudelleen.

Voit käyttää sitä avaamalla ohjelmiston ja vetämällä ja pudottamalla tiedoston ikkunaikkunaan tai napsauttamalla “Lisää tiedosto” löytääksesi sen tiedostojärjestelmästä.

Seuraavaksi sinun on lisättävä tiedostoja. Napsauta vain Lisää-painiketta vasemmassa alakulmassa ja löydä tarvitsemasi.

Voit tarkistaa materiaalin varmistaaksesi, että olet löytänyt oikean tiedoston napsauttamalla esikatselunäppäintä oikeassa alakulmassa. Kun olet tehnyt sen, valitse haluamasi tiedostojen valintaruudut ja napsauta “korjaa”.

Valmistumisen jälkeen laskeudut näytölle kaikkien korjattujen tiedostojen kanssa. Varmista prosessi toimivan valitsemalla tiedosto ja napsauttamalla esikatselua.

Kun olet tyytyväinen, napsauta “tallenna” oikeassa alakulmassa ja tiedostot viedään valittuun määränpäähän.

Korjaus ja vienti voi viedä hetken, joten varmista, että olet kärsivällinen sen suhteen. Vaikka ohjelmisto maksaa rahaa, se on perusteltua sen helppokäyttöisyydellä ja suorituskyvyllä. Jos työskentelet monien videotiedostojen kanssa, Stellar Video Repair on työkalu, jonka haluat todennäköisesti työkalupakkiisi.

Stellar tekee myös täydellisen tietojen palautusohjelman, josta voit lukea Stellar Data Recovery -katsauksessa.

Digitaalisen videon korjaus (ilmainen)

Digital Video Repair on ilmainen vaihtoehto Stellarille. Se voi korjata vioittuneet .avi-, .mov- ja .mp4-tiedostot, jotka on koodattu Xvid-, DivX-, MPEG4-, 3ivx- tai Angel Potion-koodekeilla. Varoitukset ovat, että ohjelmisto on tarkoitettu vain Windowsille ja vain yksi tiedosto voidaan korjata kerrallaan.

DVR on kuollut yksinkertainen käyttää. Valitse haluamasi tiedosto, valitse tulostushakemisto ja napsauta korjaa. Mahdollisuudet ovat rajalliset, mutta prosessi on yksinkertainen. Jos teit virheen ja joudut vain korjaamaan yhden videotiedoston, tämä ohjelmisto säästää rahaa kalliimmalla, ammattimaisella työkalulla.

Toisin sanoen, vaikka DVR toimii hyppysellisesti, siitä puuttuu monipuolisuus. On yleensä hyvä idea, että sinulla on jonkinlainen palautustyökalu kaikille tietokoneesi tiedostotyypeille, ei vain videoille, joten kannattaa ehkä harkita päivittämistä jossain vaiheessa.

CleverFiles – levypora (ilmainen & Maksettu)

Cleverfiles Disk Drill istuu DVR: n ja Stellarin välissä, sekä ilmaisilla että maksutetuilla muunnelmilla. Vaikka ohjelmistoa ei ole suunniteltu erityisesti videon palauttamiseen, se voi silti korjata .mp4s, .movs ja muut.

Ilmainen versio tarjoaa kaiken, mitä Pro-versio tekee, mutta palauttaa vain 100 Mt: n verran tietoja. Se on enemmän kuin kokeiluversio ja vähemmän kuin ilmainen versio, mutta tuntee silti ohjelmiston ja sitä voidaan käyttää muutaman tiedoston palauttamiseen, jos se on kaikki mitä tarvitset.

Pro-versio nostaa kokorajoituksen 89 dollaria. Saat tilin yhdelle käyttäjälle, tuella jopa kolmelle tietokoneelle. Jos tarvitset lisää käyttäjiä tai asennuksia, Disk Drillillä on myös yritysversio 399 dollarilla.

Palautustoimintojen lisäksi Levyporalla on myös muutama ainutlaatuinen ominaisuus. Yksi on Disk Health, joka tarkistaa rutiininomaisesti asemasi ja ilmoittaa mahdollisista ongelmista. Toinen on Mac Cleanup, joka skannaa aseman ja löytää tapoja vapauttaa tilaa. Se voi ehdottaa käyttämättömien tiedostojen, avaruuskohojen tai vanhojen ohjelmatiedostojen poistamista, jotka olisi pitänyt poistaa ohjelmistopäivityksen jälkeen.

Sekä Levyn terveys että Mac-siivous ja jotkut muut Levyporan ominaisuudet ovat kuitenkin saatavissa vain MacOS-käyttöjärjestelmälle. Vaikka ohjelmisto on saatavana myös Windowsille, se ei ole aivan yhtä hyödyllinen kyseisessä käyttöjärjestelmässä.

Sekä suunnitelmille että alustoille prosessi on sama. Kun olet ladannut asiakkaan, avaa Levyporaus pääikkunaan.

Napsauta alaspäin osoittavaa nuolta, joka vastaa asemaa, jolla haluat palauttaa tiedostot.

Voit valita joko syvän tai nopean tarkistuksen. Ensimmäinen käy läpi ja yrittää rekonstruoida vanhoja tiedostoja, ja rikkoutuneet tiedot ovat hajallaan kiintolevyllesi. Pikahaku yrittää palauttaa äskettäin poistetut tiedostot tai sellaiset tiedostot, jotka eivät vaadi paljon kaivamista.

Levypora näyttää kansiohierarkian kaikilla vaurioituneilla tiedostoilla. Sivulla on joitain vaihtoehtoja suodattamiseksi, jos sinulla on paljon. Valitse palautettavien tiedostojen tai kansioiden vieressä oleva valintaruutu.

Valitse sen jälkeen kohdekansio ja napsauta ”palauta”.

Syvä skannaus voi viedä jonkin aikaa, joten ole kärsivällinen. Yhden noin 300 Gt: n tiedonsiirtoasemani skannaaminen kokonaan kesti 12 tuntia. Onneksi voit keskeyttää tai peruuttaa prosessin, jos löydät tarvitsemasi tiedostot ennen kuin se on valmis.

Tutustu Cleverfiles Disk Drill -katsaukseen tarkemmin tähän edulliseen, mutta kattavaan tietojen palauttamisohjelmistoon.

johtopäätös

Videotiedostot, jotka on ladattu vain osittain, tuotu väärin tai jotka ovat muuten vioittuneet, voivat olla ärsyttäviä ja sydäntä särkeviä. Onneksi usein korruptoituneet videotiedostot voidaan palauttaa, ja jokaisen yllä mainitun ohjelmistovaihtoehdon pitäisi tehdä temppu.

Jos haluat lisää vaihtoehtoja, tutustu parhaimpiin tietojen palautusohjelmistojen arvosteluihin. Voit myös tutustua yleiskatsaukseen parhaista varmuuskopiointikatsauksista, jos haluat toteuttaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joten sinun ei tarvitse toivoa onnistuneesta tietojen palauttamisoperaatiosta.

Oletko koskaan käsitellyt vioittunutta videotiedostoa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map