Mikä on Green Cloud Storage ja mitkä tarjoajat tarjoavat sen vuonna 2020?

Pilvitallennus on eräänlainen palvelu, joka voi täydentää kiintolevyn kapasiteettia ja lisätä tuottavuutta. Se tekee sen tarjoamalla sinulle yksinkertaisen tavan tallentaa tietosi pilveen tarjoamalla sinulle nopeaa käyttöä. Se on melko kätevää, mutta palvelut eivät ehkä ole ympäristöystävällisiä, joten tässä artikkelissa näemme, mitkä tarjoavat sinulle vihreän pilvitallennuksen.


Ensinnäkin meidän on kuitenkin lisättävä, että pilvitallennuspalvelut voivat tehdä muutakin kuin vain tallentaa tietosi. Niiden tärkeimmät ominaisuudet – kuten tiedostojen jakaminen ja laitteiden synkronointi tai lyhytaikainen synkronointi – auttavat parantamaan yhteistyötä, jolloin nämä työkalut ovat ihanteellisia yrityksille, etenkin etätyöhön liittyville yrityksille..

Monien pilvitallennuspalveluiden avulla voit myös tehdä muistiinpanoja, palauttaa poistettuja tiedostoja, keskustella, jakaa kalentereita, määrittää tehtäviä ja muokata asiakirjoja reaaliajassa yhteistyökumppaneiden kanssa.. 

Jos haluat luoda tehokkaan verkkoympäristön yhteistyölle, aloita tutustumalla parhaiden EFSS-palveluiden (yritystiedostojen synkronointi ja jakelu) luetteloomme.

Muussa tapauksessa, jos tarvitset vain yleiskuvan pilvitallennuspalveluista, lue pilvitallennusarvostelut. Nyt kun olemme määritellyt pilvitallenteen, tulemme selvittämään, mikä tekee näistä palveluista ympäristöystävällisiä.

Mikä tekee pilvivarastosta vihreän?

Pilvitallennusdatakeskukset on suunniteltu tallentamaan tietoja tehokkaasti. Suurin ero niiden ja paikalla olevien palvelimien välillä on niiden resurssien käyttöaste. 

Toimitilapalvelimet toimivat keskimäärin 12–18 prosentin kapasiteetilla, kun taas pilvipalvelinkeskuspalvelimet voivat saavuttaa enimmillään 40–70 prosenttia käyttöasteesta, keskimäärin 10–50, vuoden 2014 energiatehokkuusraportin mukaan Natural Resources Defense Council, voittoa tavoittelematon yhdysvaltalainen järjestö. 

Lisääntynyt palvelinten käyttö pilvitallennusdatakeskuksissa johtuu siitä, että nämä tietokeskukset käyttävät virtualisointitekniikkaa. 

Virtualisointi mahdollistaa useiden sovellusten – kukin omassa virtuaalisessa ympäristössä – suorittamisen yhdellä fyysisellä palvelimella. Tämä vähentää huomattavasti palvelimien lukumäärää ja tietyn sovellusten käyttämiseen tarvittavaa energiamäärää.

Käytetyn virran määrä on tärkeä tekijä arvioitaessa tehokkuutta, ja yleisin mittari siihen on ”virrankäytön tehokkuus” tai PUE. Keskimääräinen PUE vuonna 2019 globaalin datakeskuksen toimialalla oli Uptime-instituutin mukaan 1,67 (alempi on parempi), mikä tarkoittaa kasvua vuoden 2018 1,58: sta. 

Useiden palvelimien käyttäminen vaatii kuitenkin paljon virtaa, mikä puolestaan ​​lisää niiden kustannuksia. Tämä motivoi joitain suurten pilvipalvelujen tarjoajia olemaan energiatehokkaampia kuin globaali keskiarvo. 

Tämän ansiosta jotkut palvelut, kuten Google, ilmoittavat PUE-arvoksi vain 1,11. Lisäksi isoissa tietokeskuksissa on tehokkaampi jäähdytys, mikä taas auttaa vähentämään virrankulutusta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että pilvitallennusdatakeskukset ovat luonnostaan ​​vihreämpiä kuin paikalla olevat tietokeskukset. Yritykset voivat vähentää hiilijalanjälkeään yksinkertaisesti siirtämällä tietonsa pilvipalveluntarjoajan tietokeskukseen, jossa ne käyttävät vähemmän resursseja ja optimoivat tehokkuutensa.

Green Cloud -tallennuspalvelut

Tässä osassa luetellaan kaikki palvelut, jotka vastaavat edellisessä osassa mainittuja tekijöitä. Ensimmäinen, ei erityisessä järjestyksessä, on Google Drive.

Google asema

Kuten mainitsimme, Googlen datakeskukset ovat yksi energiatehokkaimmista siellä, ja siihen sisältyy sen pilvitallennuspalvelu Google Drive. Erityisesti Google saavuttaa suuria virrankulutustuloksia mukautettujen, erittäin tehokkaiden palvelimien ansiosta, jotka kuluttavat vähemmän virtaa. 

Lisäksi Google käyttää halpoja tapoja hallita jäähdytystä, käyttää uudelleen vanhaa laitteistoa ja kierrättää sen, mitä se ei voi käyttää uudelleen.

Google Drive -verkkokortti

Google Drive -synkronointikansio

Google Drive Google Docs

Google Drive Luo linkki

Google Drive -verkkoasetukset

Edellinen

Seuraava

Google Drive on hyvä valinta, jos sinun täytyy työskennellä verkossa toimistotiedostojen kanssa ja jakaa niitä työtovereiden kanssa. Sillä on myös yksi markkinoiden parhaista asiakastukipalveluista. 

Googlella on monia suunnitelmia, ja useimmat niistä tarjoavat suuren arvon. Sen web-asiakas- ja mobiilisovellukset ovat virtaviivaisia ​​ja helppokäyttöisiä. Lisäksi Google Drivessa on maailmanlaajuinen palvelinverkko, joka auttaa sitä saavuttamaan nopeuden. Voit oppia lisää siitä, mitä Google Drive tarjoaa, Google Drive -katsauksessamme.

Amazon Drive

Toinen suuri nimi teknologiateollisuudessa, Amazon, on kaukana vieraasta vihreään tekniikkaan. Sen PUE on alle 1,2, ja Amazonin mukaan yli 50 prosenttia energiasta on peräisin uusiutuvista lähteistä. On helppo ymmärtää, kuinka se voi tehdä tämän, koska se käyttää kuutta aurinkopuistoa ja kolme tuulipuistoa. Lisäksi Amazon on ilmoittanut neljästä uudesta tuulipuistohankkeesta ja yhdestä aurinkopuistosta.

Amazon Cloud Drive Review -sivun näyttökuva

Amazon Drivessa on kunnolliset ominaisuudet, kuten tiedostojen ja valokuvien esikatselut sekä videotoisto. Sillä on myös joitain markkinoiden parhaimmista hinnoittelusuunnitelmista. Voit saada 100 Gt vain 1 dollaria kuukaudessa tai mojova 1 Tt vain 5 dollaria kuukaudessa.

Amazonin maailmanlaajuisen palvelinverkon ansiosta Amazon Drive lähettää tietosi nopeasti pilveen. Pidämme myös siitä, kuinka sen verkko- ja mobiiliasiakkaat ovat houkuttelevia ja helppokäyttöisiä. Amazon Drivella on myös kunnolliset jakamisominaisuudet. Voit lukea lisää siitä Amazon Drive -katsauksessa.

Microsoft OneDrive

Microsoft saavutti hiilen neutraalisuuden vuonna 2012, ja sen keskimääräinen PUE on 1,125 jokaiselle uudelle datakeskukselle. Microsoft on myös omistautunut kestävälle kehitykselle, joten se käyttää ja kierrättää tuotteita ja tekee tuotteistaan ​​kestäviä. Se käyttää myös jätettä uudelleen ja hävittää vastuullisesti sen, mitä se ei voi käyttää.

Microsoft työskentelee myös Natick-projektin parissa, jonka myötä uusiutuvan energian käyttämät mikrotietokeskukset putoavat merenpohjaan.

OneDrive-web-käyttöliittymätiedostot

OneDrive-synkronointikansion liukusäädin

OneDrive-sovellusten käynnistysohjelma

OneDrive Luo linkitetiedostojen jakaminen

OneDrive Word Online

Edellinen

Seuraava

Microsoftin ympäristöystävällisiin käytäntöihin kuuluvat Microsoft Azure -keskukset, jotka saavat Microsoft OneDrive -pilvipalvelupalvelun virran..

OneDrive antaa sinulle pääsyn Office Online-, Skype-, Outlook-, OneNote-palveluihin (katso OneNote-arvosteluista saadaksesi lisätietoja muistiinpanosovelluksesta) ja moniin muihin Redmond-pohjaisen jättilän ominaisuuksiin. Sinun ei myöskään tarvitse tyhjentää lompakkoasi käyttääksesi sitä, koska OneDriven suunnitelmissa on kohtuulliset hinnat. 1TB-suunnitelma palauttaa sinut takaisin vain 6 dollaria kuukaudessa.

Lisäksi pidämme siitä, kuinka houkuttelevat sen työpöytä-, verkko- ja mobiililaitteet ovat. Ne ovat suoraviivaisia ​​eivätkä anna sinulle aiheita. Voit myös jakaa tiedostoja ja tehdä yhteistyötä tiedostojen kanssa, vaikka tiedostomuodon suojaus olisi riittävä. Lisätietoja OneDriven jakamisesta saat lukemalla OneDrive-arvosteluamme.

Tresorit

Edellisen kirjoituksen tavoin Tresorit käyttää Microsoft Azure -palvelimia, joten se on ympäristöystävällinen. Tresorit voi esikatsella tiedostojasi, mutta sillä ei ole alkuperäisiä tuottavuussovelluksia tai kykyä integroida kolmansien osapuolien sovelluksiin.

Tresorit-kotisivu-2019

Se ei integroidu muihin sovelluksiin, koska se ylläpitää korkeaa tietoturvatasoa. Se tulee kuitenkin jyrkällä hinnalla, koska Tresorit on kalliimpi kuin muut luettelon palvelut. Sen halvin suunnitelma on 12,50 dollaria kuukaudessa. Tresorit on silti palvelu, joka on suunnattu pienille yrityksille, joten sen hinnoittelu on ymmärrettävää.

Tresorit-ohjelmalla on myös vahvat tiedostojenjakoominaisuudet, joista puuttuu suojausvaihtoehtoja. Lisäksi sen tiedostojen lähetys ja lataus ovat nopeita. Voit lukea lisää Tresoritista ja sen kattavaista suojausominaisuuksista Tresorit-katsauksessa.

Lopulliset ajatukset

Tietojen sijoittamisella pilveen on etuja, jotka auttavat sinua olemaan entistä tuottavampia ja vievät vähemmän tilaa tietokoneilla, mutta myös vähentävät hiilijalanjälkeäsi. Sinun ei tarvitse etsiä ahkerasti vihreää palvelua, koska suurin osa tekniikan (ja pilvipalvelun) teollisuuden isoista nimistä on jo vähentänyt hiilijalanjälkeään.

Olemme kuvanneet useita palveluita tässä artikkelissa, ja suurin osa niistä on esitelty parhaimmissa pilvitallennusvertailulistamme. Jos et edelleenkään ole varma, mikä on paras palvelu sinulle, tutustu kuitenkin parhaaseen pilvitallennusoppaaseemme. Meillä on myös artikkeli, jossa kerrotaan parhaimmasta pilvitallennuksesta voittoa tavoittelemattomille.

Laajamittaiset tietokeskukset ovat energiatehokkaampia, mutta The Independentin mukaan laajentuva tietokeskusteollisuus kuluttaa kolme kertaa enemmän energiaa seuraavan vuosikymmenen aikana, joten uusien vaatimusten täyttämiseksi on tehostettava ponnisteluja.. 

Mitä mieltä olet vihreiden pilvien varastoinnista ja sen tulevaisuudesta? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map