Kuinka varmuuskopioida Mac ulkoiseen kiintolevyyn vuonna 2020

Apple Mac-tietokoneet saattavat olla hyvin rakennettuja ja ominaisuuksia täynnä, mutta Macin ostaminen ei tarkoita, että olet turvassa tietojen katoamiselta. Kaikki hyvä tekniikka voi epäonnistua, ja on tärkeää tietää, kuinka varmuuskopioida Mac ulkoiselle kiintolevylle, jotta tietosi ovat turvassa kriisitilassa.


Onneksi on olemassa muutamia tapoja pitää Mac-tietokoneesi varmuuskopioina. Voit kopioida tiedostoja manuaalisesti ulkoiseen asemaan, synkronoida tiedostoja sen sijaan sisäänrakennetulla Time Machine -sovelluksella tai tallentaa tiedostoja kolmannen osapuolen pilvipalvelupalvelun avulla..

Muista välttää joitain yleisiä varmuuskopiovirheitä ennen aloittamista. Sinun on myös varmistettava, että olet investoinut yhteen parhaista ulkoisista kiintolevyistä Macillesi.

Kuinka varmuuskopioida Mac ulkoiseen kiintolevyyn

Jos haluat varmuuskopioida Mac-tiedostosi, helpoin ratkaisu on käyttää Time Machinea, mutta siinä on joitain ongelmia, etenkin jos haluat käyttää tiedostoja muilla laitteilla. Esimerkiksi Windows-tietokoneet eivät voi lukea HFS + -järjestelmää, jota Apple käyttää Time Machine -asemien kanssa.

Jos tämä ei ole ongelma, voit käyttää Time Machinea, jota kuvaamme tarkemmin alla. Muussa tapauksessa käytä ulkoista kiintolevyä, joka on alustettu FAT32- tai exFAT-tiedostojärjestelmillä. 

MacOS, jossa on MacOS, voi lukea asemia, jotka on alustettu FAT32- tai exFAT-muodossa, samoin kuin Windows-tietokoneet. FAT32-asema voi tukea vain tiedostoja, joiden koko on enintään 4 Gt, joten exFAT olisi parempi vaihtoehto. Alusta ulkoinen asema exFAT- tai FAT32-muotoon avaamalla Levytyökalusovellus. Voit käyttää tätä Apple Launchpad -sovelluksen ”other” -kansiossa.

MacOS-Launch-Disk-Utility

Jos et ole vielä alustanut asemaa, macOS ilmoittaa sinulle automaattisesti, että asemaa ei voida tunnistaa. Jos näet tämän näyttöruudun, napsauta ”alusta” avataksesi automaattisesti Levytyökalusovelluksen sen sijaan.

MacOS-Disk-not-recognized-Box

Levytyökalusovelluksen vasemmanpuoleisessa valikossa sinun pitäisi nähdä asema luettelossa ”ulkoinen” -välilehdessä. Napsauta asemaa ja valitse yläpuolella olevasta valikosta ”Poista” -painike.

MacOS-Disk-utilty pyyhkiminen

Anna ulkoiselle asemalle sopiva nimi ”nimi” -ruutuun. Valitse avattavasta ”Muoto” -valikosta ”MS-DOS (FAT)” muotoillaksesi FAT32 tai ”ExFAT” alustaaksesi aseman exFAT.

MacOS-Disk-Utility-Select-FS

Jos vaihtoehto on käytettävissä, valitse ”master boot record” avattavasta “sche” -valikosta ja napsauta “Poista” -painiketta aloittaaksesi aseman alustamisen.

MacOS-Disk-Utility-Format-Complete

Kun asema on alustettu, napsauta “valmis” ja poistu sitten Levytyökalusovelluksesta. Täältä avaa Finder, macOS-tiedostojen tutkija, ja valitse sitten ulkoinen asema vasemmanpuoleisen valikon ”sijainti” -välilehdeltä.

MacOS-Finder-sijainnit-välilehti

Haluat avata toisen Finder-ikkunan, jotta voit siirtää tiedostoja helposti Mac-asemalta ulkoiselle kovalevyllesi. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella alareunassa olevaa Finder-kuvaketta ja napsauttamalla sitten ”uusi Finder-ikkuna” toisen ikkunan avaamiseksi..

MacOS-Finder-Toisen ikkuna

Tämä ei ole automatisoitu prosessi, joten sinun on aloitettava tiedostojen siirtäminen tai kopiointi ikkunasta toiseen. Helpoin tapa tehdä tämä on pitää ulkoinen kiintolevy avoimessa yhdessä Finder-ikkunassa, samalla kun tärkeät tiedostosi ja kansiosi ovat saatavilla toisesta ikkunasta..

Sinun on tehtävä tämä säännöllisesti, jos haluat varmuuskopioida tiedostoja. Vaihtoehtoisesti voit käyttää Mac-varmuuskopioratkaisua, joka kopioi tiedostot automaattisesti asemaan.

Kuinka varmuuskopioida Mac ulkoiseen kiintolevyyn

 1. Aseta asema ja alusta sitä Levytyökalusovelluksella.
 2. Avaa kaksi Finder-ikkunaa. Yhden tulisi näyttää sisäinen asema, kun taas toisen pitäisi näyttää ulkoinen asema.
 3. Siirrä tai kopioi tiedostot ja kansiot, jotka haluat tallentaa sisäisestä asemasta ulkoiseen asemaan.

Kuinka tarkistaa tallennustila Macissa

Ennen tiedostojen varmuuskopiointia ulkoiseen asemaan, tarkista tallennustila. Voit tehdä tämän Levytyökalusovelluksessa.

Täältä voit suorittaa ”ensiapu” -prosessin. Tämä tarkistaa asemasi virheiden varalta ja korjaa ne mahdollisuuksien mukaan automaattisesti. Sinun tulisi tehdä tämä sekä sisäisellä Mac-kiintolevyllä että ulkoisella kiintolevyllä.

MacOS-Disk-Utility-First-Aid

Jos macOS ei pysty korjaamaan ulkoisen aseman virheitä ensiapuprosessin suorittamisen jälkeen, sinun tulisi harkita sen korvaamista ennen tiedostojen varmuuskopiointia. Oikean kiintolevymerkin valitseminen on tärkeää, koska jotkut valmistajat ovat alttiimpia vikaantumiselle. Sinun kannattaa ostaa luotettavin ulkoinen kiintolevy Mac-varmuuskopioillesi.

Useimmissa tapauksissa ensiapuprosessin tulisi kuitenkin tapahtua automaattisesti tietyn ajan kuluttua. Tämä voi vaihdella aseman koon ja mahdollisten löydettyjen virheiden mukaan.

MacOS-Disk-Utility-First-Aid-Complete

Sinun tulisi suorittaa tämä tarkistus myös sisäisessä asemassa. Jos ”ensiapu” -prosessi havaitsee virheet, tämä saattaa viitata mahdolliseen laitteistovirheeseen Mac-kiintolevylläsi. Jos näin on, sinun on aloitettava tiedostojen varmuuskopiointi viipymättä.

Kuinka varmuuskopioida Mac

Vaikka Mac-tietokoneen varmuuskopiointi ulkoisella kiintolevyllä on järkevää, on olemassa vaihtoehtoja. Kuten online-varmuuskopiointikertomuksemme osoittavat, on olemassa useita verkkopilvien varmuuskopioratkaisuja, joita voit käyttää Mac-tietokoneesi sijasta.

Pilviratkaisut tarjoavat jopa rajoittamattoman tallennustilan, mutta vähentävät samalla mahdollisuutta menettää tietosi. Jos pidät ulkoisen kiintolevyn samassa paikassa kuin Mac, voit menettää molemmat, jos tapahtuu fyysisiä vaurioita tai menetyksiä, kuten palovaurioita tai varkauksia.. 

Pilviratkaisu poistaa tämän uhan. Jos luot varmuuskopiota verkkopalveluntarjoajaan, kuten Backblaze, saat tiedon rajoittamattoman tallennustilan (katso Backblaze-arvosteluamme). Tämä tarkoittaa, että voit tehdä kokonaisen kopion sisäisestä Mac-kiintolevystäsi ja tallentaa sen verkossa, jotta voit noutaa sen.

Voit käyttää myös varmuuskopiopalvelua, joka on erityisesti suunniteltu suojaamaan sinua laitteistovirheiltä, ​​kuten Acronis True Image (katso Acronis True Image -arvostelu). Tämä ratkaisu luo kuvan varmuuskopion asemastasi ja tallentaa sen sen sijaan turvallisesti pilveen.

Kumpi tapa onkin suosikkisi, sinun ei pitäisi luottaa vain yhteen Mac-varmuuskopiointiin. Varmuuskopiointi ulkoiseen kiintolevyyn ja online-varmuuskopiointipalveluun pitää tietosi turvassa, laitteistollesi saakka.

Aikakone

Olemme puhuneet siitä, kuinka varmuuskopioida yksittäiset tiedostot ja kansiot ulkoiseen asemaan, mutta jos haluat varmuuskopioida koko koneesi, Applen sisäänrakennettu Time Machine tulee olemaan ensimmäinen vaihtoehto, jota useimmat Mac-omistajat harkitsevat.

Time Machine voi luoda tunti-, päivittäisen ja viikoittaisen tilannekuvan tiedoista, jotka se sitten tallentaa ulkoisiin kiintolevyihin tai verkkotallennukseen. Et voi synkronoida Time Machine -varmuuskopioita iCloudiin, Applen omaan pilvipalvelupalveluun, mutta voit synkronoida Time Machine -varmuuskopiot pilviin käyttämällä kolmannen osapuolen pilvipalvelupalveluita.. 

Tämä riippuu käyttämästäsi pilvipalveluntarjoajasta. Palvelut, kuten Backblaze tai Carbonite (katso Carbonite-arvostelu), tukevat macOS: ta, mutta sinun on määritettävä nämä palvelut synkronoimaan Time Machine -varmuuskopiot.

Voit määrittää Time Machine -asetukset Järjestelmäasetukset-sovelluksesta, joka on todennäköisesti sovellustelakalla. Löydät sen myös Launchpadista. Napsauta täältä Time Machine.

MacOS-Time-Machine-Launch

Napsauta Time Machine -asetukset-valikossa ”valitse varmuuskopiolevy” -painiketta. Valitse ulkoinen asema valikosta ja napsauta sitten “Käytä levyä” vahvistaaksesi sen aikakoneen varmuuskopioasemana.

Jos haluat salata Time Machine -varmuuskopiosi, muista napsauttaa ”salaa varmuuskopiot” -valintaruutua ennen kuin napsautat “Käytä levyä” -painiketta.

MacOS-Time-Machine-Select-asema

Ulkoinen kiintolevy on ensin poistettava, jos se käyttää muuta kuin Apple-tiedostojärjestelmää, kuten FAT32, NTFS tai exFAT. Tämä tarkoittaa, ettet voi sekoittaa ja yhdistää yllä kuvattua manuaalista varmuuskopiointiratkaisua Time Machine -varmuuskopioihin samassa asemassa. Jos haluat jatkaa, napsauta “Poista” -painiketta aloittaaksesi aseman poistamisen.

MacOS-Time-Machine-Erase-Drive

Kun Time Machine on määrittänyt aseman, muista napsauttaa ”Varmuuskopioi automaattisesti” -valintaruutua salliaksesi automaattiset varmuuskopiot. Ulkoisen aseman on kuitenkin pysyttävä yhteydessä Mac-tietokoneeseen, jotta tämä vaihtoehto toimisi.

Ensimmäinen Time Machine -varmuuskopiointi vie jonkin aikaa, koska se tekee täyden tilannekuvan asemasta. Tulevat otokset sisältävät vain tiedostot, jotka ovat muuttuneet edellisen varmuuskopion jälkeen, tarpeettoman tallennustilan käytön estämiseksi. Tämä tarkoittaa, että tulevat Time Machine-varmuuskopiot käsitellään paljon nopeammin.

Lopulliset ajatukset

Kopioitko tiedostot manuaalisesti, käytät Applen Time Machinea tai luotat pilvivarmuuskopiointipalveluun, sinun on tärkeää tehdä säännöllisiä varmuuskopioita tärkeistä Mac-tiedostoista ja -kansioista. Suosittelemme ulkoisen kiintolevyn käyttöä, etenkin suurille varmuuskopioille, mutta kannattaa harkita näiden yhdistämistä pilvipalveluun pitkällä tähtäimellä..

1 Tt: n ulkoisen kiintolevyn käyttö on vain vähimmäissuositus, jota suosittelemme Mac-tietokoneiden pitkäaikaiselle varmuuskopiointiratkaisulle. Voit tutustua suosituksiin parhaimmista 1 Tt ulkoisista kiintolevyistä tai tutustua muihin laitteistoartikkeleihimme vaihtoehtoihin.

Käytätkö ulkoista kiintolevyä Mac-varmuuskopioillesi vai haluatko pilvitallennusratkaisuja? Kerro meille Mac-varmuuskopiointistrategiasi alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map