Kuinka palauttaa tietoja hajotetusta puhelimesta vuonna 2020

Me kaikki tiedämme jonkun, jonka puhelin ei koskaan tunnu toimivan täysin. Koputus täällä, tippa sinne ja Jumala kieltää sinua jättämästä sen taskuun suorittaessasi päivän tärkeitä asioita. Jos niin tapahtuu sinulle tai haluat vain auttaa apua tarvitsevaa ystävääsi, sinun on tiedettävä, kuinka palauttaa tiedot vioittuneesta puhelimesta.


Jos tapahtuu katastrofi, on useita asioita kokeilla ennen paniikkia. Ensinnäkin, ellet jätä puhelinta uuniin tai käymälään, sim-kortti on todennäköisesti edelleen ehjä. Siinä tapauksessa voit poistaa sen, kiinnittää sen sim-kortinlukijaan ja poistaa tiedot siitä. Jos ei, katso joitain vinkkejä SD-kortin oppaan palauttamisesta.

Ihanteellisessa maailmassa tietosi suojataan online-varmuuskopiolla. Tämä voi olla puhelinoperaattorisi tai kolmannen osapuolen palvelun tallentamaa tietoa. Parhaisiin pilvipalvelupalveluihin tallennetut tiedot voidaan todennäköisesti palauttaa asentamalla sovellukset uudelleen seuraavaan puhelimeesi.

Olettaa, että sinulla on vielä salasanoja. Jos sinulla on vaikeuksia muistaa kaikkia näitä hankalia kirjautumistietoja, tutustu parhaisiin salasananhallintaoppaaseemme.

Jos olet varmuuskopioinut etukäteen, niin sinulla on onni, koska sinun tarvitsee vain palauttaa varmuuskopioidut tiedot puhelimeesi.

Tässä on vaiheittainen opas, mitä tehdä.

Vaihe yksi: Palauta varmuuskopiosta

Jos sinulla oli ennakointi käyttää mobiili varmuuskopiopalvelua, olet selkeä. Voit käyttää varmuuskopiopalvelua saadaksesi tietoja takaisin, kun puhelin on korjattu tai vaihdettu.

Jos et ole vielä tehnyt niin, voi nyt olla hyvä aika miettiä varmuuskopiojärjestelmän perustamista. Jos käytät Androidia, katso tämä opas, kuinka varmuuskopioida Android-puhelimia.

Pilvitallennuspalveluita on saatavana monia. Katso yksityiskohdat parhaasta pilvitallennusoppaasta, samoin kuin parhaasta online-varmuuskopiosta matkapuhelimelle puhelimen varmuuskopiointia varten. Ensimmäinen valintamme tähän tehtävään ja yleensä online-varmuuskopiointiin on IDrive, josta voit oppia lisää IDrive-arvosteluamme.

Jotkut tiedot voidaan liittää online-tiliisi. Jos käytät Google-tiliä esimerkiksi Androidilla, yhteystietosi ja sähköpostisi ovat verkossa. Sinun pitäisi voida saada nämä tiedot takaisin käyttämällä vain salasanaasi.

Online-varmuuskopiointi on hyvä idea tästä ja monista muista syistä. Jos jokin menee pieleen, jopa purettu puhelin, voit palauttaa tietosi varmuuskopiointipalvelun tarjoajan kautta. Jos sinulla ei ollut ennakointia varmuuskopioida tietosi, jatka vaiheeseen toinen.

Vaihe toinen: Tarkista kortti

Jos et ole varmuuskopioinut tai olet hiipinyt viimeisimmästä varmuuskopiosta lähtien (varmista, että teet niin parhaan mahdollisen Snapchat-VPN: n kanssa), älä paniikki. SD-korttisi tiedot saattavat silti olla ehjät. Varoita, että SD-kortin purkaminen ja kiinnittäminen tapahtuu omalla vastuulla. Asiat voivat pahentua, jos käsittelet jo murtuneita tai vaurioituneita kortteja väärin.

Kun kortti on ehjä, on kuitenkin olemassa useita tapoja saada tietoja siitä takaisin. Sinun on kytkettävä puhelin tietokoneeseen tai poistettava kortti ja käytettävä kortinlukijaa.

Jos puhelimesi ei ole liian vaurioitunut, saatat pystyä liittämään sen tietokoneeseen USB-kaapelilla. Kun puhelimesi on kytketty USB-liitäntään, se lisää itsensä usein asemana, jota voit selata tavallisen tiedostojärjestelmän avulla. Ole kuitenkin varovainen tekemällä tätä, koska muutokset voivat rikkoa puhelimesi.

Jos et voi yhdistää puhelintasi USB-liitäntään, sinun on hankittava kortinlukija. Ne eivät ole liian kalliita, mutta muista ostaa yksi, joka on yhteensopiva puhelimesi SD-kortin kanssa.

Online-varmuuskopiointi on paras suoja, mutta tiedostojen siirtäminen SD-kortilta voi myös sinut ohittaa. Jos et ole varmuuskopioinut ja SD-kortti on vioittanut tiedostoja, siirry vaiheeseen 3.

Vaihe kolme: tietojen palauttaminen

Jos et voi selata tiedostojasi kortinlukijalla, voit kokeilla tietojen palauttamisohjelmistoa. Se voi usein löytää tiedostoja, jotka käyttöjärjestelmäsi mielestäsi on poistettu, koska tiedot ovat edelleen kortilla.

Tätä varten on useita työkaluja, kuten yksityiskohtaisimmassa parhaassa tietojen palautusohjelmiston oppaassa on kuvattu. Jos lompakkosi on kevyt, voit tarkistaa myös parhaan ilmaisen tietojen palauttamisen ohjelmistomme.

Windows-käyttäjät haluavat aloittaa sisäänrakennetulla chkdsk-apuohjelmalla. Windows 10: ssä voit käynnistää sen painamalla Windows-näppäintä “R” tuodaksesi esiin “run” -kehotteen. Kirjoita sitten tekstikenttään “cmd” avataksesi komentorivi..

Selvitä, mitä kirjainta SD-kortillesi on osoitettu tarkistamalla Windows-tiedostomuoto. Jos et näe sitä siellä, se voi olla liian vaurioitunut, joten mahdollisuudet sen toimintaan eivät ole suuria, vaikka käytät toista työkalua.

Niin kauan kuin kortissa on kirjain, voit suorittaa chkdsk kirjoittamalla ”chkdsk / f E:”, jos kortin kirjain on “E.” Jos ei, korvaa se oikealla aseman kirjaimella.

On aika siirtyä toiseen työkaluun, jos chkdsk epäonnistuu. Omistettuja palautusohjelmistoja on paljon, ja oikean valitseminen voi olla hankalaa. Tutustu suosikkeihimme Prosoft Engineering Data Rescue -katsauksessa ja EaseUS Data Recovery Wizard -katsauksessa Windows- ja CleverFiles Disk Drill -katsauksessa Maciin.

Suosituin tietojen palauttamistyökalumme on kuitenkin Stellar Data Recovery, joten aiomme tarkastella miten sitä käytetään.

Stellarin käyttö

Stellar Data Recovery on helppo ladata ja asentaa. Ensimmäinen asia, jonka näet käynnistäessäsi, on ”mitä palauttaa” -näyttö. Voit valita, yritetäänkö palauttaa kaikki vai etsitkö erityisiä asiakirjatyyppejä.

James-tähtien-Phoenix-mitä-to-takaisin

Seuraava vaihe on löytää SD-kortti valitulta sijaintinäytöltä. Windows ei välttämättä merkitse laitettasi SD-kortiksi, mutta voit nähdä, mitkä USB-liitännät ovat, ja niiden koon, joten sinun pitäisi pystyä selvittämään se. Jos et ole varma, irrota se vain pistorasiasta ja katso, mikä laite katoaa.

James-tähtien-Phoenix-select-paikka

Valitse “syvä skannaus” -vaihtoehto, jos haluat perusteellisemman, mutta hitaamman haun. Tietokoneesi voi viedä tunteja syvälle skannaamalla, etenkin suuremmilla korteilla. Ole valmis pitämään tauko.

Stellar Phoenix-scan-progress

Skannaamisen aikana Stellar näyttää kuinka kaukana se on, sekä arvio jäljellä olevasta ajasta. Voit myös nähdä tiedostoja, jotka se on jo löytänyt.

Voit selata luetteloa tiedostoista, jotka voidaan palauttaa skannauksen päätyttyä. Joskus tiedostonimet katoavat, vaikka tiedostotkin olisivat ehjät, joten sinun on ehkä avata ne nähdäksesi mitä ne ovat.

Stellar yrittää sitten palauttaa mahdollisimman paljon tietoja.

Stellar maksaa 99 dollaria vakioversiostaan, mikä on kallista. Sillä on ilmainen versio, mutta jouduimme tietorajoituksiin sitä käytettäessä. Tutustu Stellar Data Recovery -katsaukseen saadaksesi lisätietoja.

Lopulliset ajatukset

Tietosi eivät ole poissa vain siksi, että puhelimesi ei toimi täydellisesti. Kuten olemme nähneet, on monia tapoja saada tietosi takaisin laitteelta, joka näyttää käyttökelvottomalta. Voit myös tehdä järkeviä asioita etukäteen varmistaaksesi, että vahingoista on helpompaa toipua.

Pilvitallennuksen käyttäminen ja tietojen varmuuskopiointi on järkevää, ja siitä on paljon ohjelmistoja, jotka auttavat sitä helpottamaan. Jos puhelimesi kuitenkin rikkoutuu, on liian myöhäistä, joten jos haluat antaa itsellesi etulyöntiaseman tietojen suojaamisessa, ei ole nykyisen kaltaista aikaa..

Jos olet palauttanut tiedot puhelimestasi sen rikkoutumisen jälkeen, kerro meille, kuinka teit sen. Kerro meille, ovatko nämä vinkit auttaneet vai eivät, auttaneet sinua tietojen palauttamisessa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map