Kuinka osioida kiintolevy vuonna 2020

Olet kuullut siitä, että ihmiset menettävät tietoja vioittuneelle kiintolevyalalle tai, mikä vielä pahempaa, kovalevyn virheestä. Kiintolevyt voivat olla hankalia, ja vaikka monet tarjoavat pitkän käyttöiän, sinulla pitäisi olla suunnitelma tietosi suojaamiseksi. Upea tapa välttää nämä ongelmat on käyttää useita kiintolevyosioita yhdessä yhden parhaimmista online-varmuuskopiointipalveluntarjoajistamme kanssa..


Osiointia tarvitaan aseman tallennukseen, mutta se myös luo tietoturvallisemman ympäristön. Tässä oppaassa kiintolevyn osioimiseksi keskustellaan siitä, mikä on osio ja kuinka voit aloittaa osioinnin MacOS- ja Windows-käyttöjärjestelmissä.

Mikä on osio?

Osiointi on tapa jakaa kiintolevy useisiin osioihin. Osio voidaan ajatella osana kiintolevyä. Vaikka tämä kappale on vain looginen erottelu koko asemasta, käyttöjärjestelmä käsittelee sitä itsenäisenä asemana (tämä eroaa RAID: sta).

Jokaisesta osiosta tulee looginen levy, joka edustaa fyysisen levyn palaa. Tämän avulla käyttöjärjestelmä – ja sinäkin – voi hallita tiedostoja ja tietoja erillään muista aseman osista. Kiintolevyt on osioitava ja alustettava, ennen kuin voit tallentaa niihin tietoja, mutta moniosioisessa järjestelmässä on monia muita etuja..

Riippumatta käyttämästäsi käyttöjärjestelmästä, sinun on määritettävä osiot ja muotoilu. Et voi kirjoittaa tietoja tyhjään asemaan. OS tarvitsee tiedostojärjestelmän kanssa levyn tietojen kirjoittamiseen ja tallentamiseen. Osio on asema, ja muotoilu luo tiedostojärjestelmän.

Prosessi vaihtelee käyttöjärjestelmästä riippuen. Yleensä käyttöjärjestelmät määritetään useilla osioilla, ja voit luoda ja alustaa kiintolevyosioita useilla tavoilla. Esimerkiksi, kun asennat Windowsia, luodaan yksi osio, jossa käyttöjärjestelmä voi oleskella, ja toinen osio on tarkoitettu palautettavaksi.

Syyt osiointiin

Osiointi on vankka tapa järjestää tietosi, mikä tekee tiedostojen, projektien ja ohjelmien löytämisen entistä yksinkertaisemmaksi. Erilliset osiot helpottavat myös tietojen varmuuskopiointia, jolloin sinun ei tarvitse seuloa useita kansioita ja hakemistoja. Sinun tulisi silti käyttää online-varmuuskopiointia, koska useat osiot eivät suojaa sinua kiintolevyn virheiltä.

Koska osioita käsitellään erillisinä asemina, voit salata ne. Tämä tarkoittaa, että saat paremman hallinnan kiintolevyn salaamisesta, koska voit salata osiokohtaisesti. Koko aseman salaus on hieno, osiointi antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja. Lue lisätietoja tästä prosessista kohdasta kuinka salata kiintolevyn opas.

Osiointi antaa myös käyttää useita käyttöjärjestelmiä yhdellä kiintolevyllä. Useiden osioiden pitäminen on sille pakollista, koska kukin käyttöjärjestelmä vaatii oman aseman. Haluat myös lisäosioita tiedostoihin ja tietoihin kunkin käyttöjärjestelmän suhteen, koska niiden sekoittaminen aiheuttaa ongelmia. Se parantaa myös suorituskykyä.

Kiintolevyn historiasta puhuttaen osiointia on käytetty nopeuttamaan käyttöjärjestelmiä. Kiintolevyn fysikaalinen rakenne on sellainen, että levyn ulkoraidat tarjoavat korkeimmat siirtonopeudet. Ensimmäiset luodut osiot sijaitsevat siellä ja ovat nopeimpia, joten sinne haluat, että käyttöjärjestelmäsi elää.

Vaikka tämän oppaan soveltamisala rajoittuu perusosiointiin, voit tehdä edistyneempiä osioita erikoistuneilla ohjelmistoilla. Jos esimerkiksi aiot suorittaa kaksoiskäynnistyksen asennuksen, osio-ohjelmisto antaa sinulle paremman hallinnan osioiden hallintaan.

Kiintolevyn osiointi Windowsissa

Kiintolevyn osiointi Windowsissa tapahtuu levyn hallintatyökalun avulla, joka on levyohjelma, joka sisältyy jokaiseen käyttöjärjestelmän versioon. Seuraavissa vaiheissa oletetaan Windows 10: n käyttö, mutta ne soveltuvat yhtä hyvin Windows 7: ään ja 8.1: ään. Jos et ole varma siitä, mikä sinulla on, voit tarkistaa sen täältä. Prosessi ei muutu paljon.

Aina kun alustat tai osioit, on hyvä varmistaa, että olet varmuuskopioinut kaikki tietosi.

Vaihe 1: Avaa ”levyn hallinta”. Se voidaan tehdä tietokoneen hallinnan, Cortanan tai komentokehotteen avulla. Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja sitten valita ”levyn hallinta” valikosta. Se näyttää tältä:

Aukko-Disk-Managment

Vaihe 2: Kun levyn hallinta on auki, saatat saada alustaa levy -kehotteen erilliseen ikkunaan. Siellä sinua pyydetään määrittämään osiotyyli. Älä huolestu, jos et näe viestiä, jatka vain seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3: Valitse kiintolevy, jonka haluat jakaa, ikkunan alaosasta. Se näkyy nimellä “allokoimaton”. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten ”uusi yksinkertainen taltio…”

Uusi-Simple-Volume

Jos et näe asemaa asemakartassa, Windows ei ehkä tunnista sitä. Tarkista vielä kerran, että se on asennettu oikein, ja käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Jos osioit olemassa olevaa asemaa, johon on asennettu tietoja, tai siihen asennettua käyttöjärjestelmää, sinun on luotava allokoimaton tila Windowsin kanssa työskentelemistä varten. Napsauta hiiren kakkospainikkeella osiota ja valitse ”kutistua äänenvoimakkuus…”. Windows kertoo sinulle, kuinka paljon vapaata tilaa on osiolle käytettävissä, ja pyytää sinua määrittelemään uuden koon.

Kutistuvaa Volume

Vaihe 4: Uusi ohjattu tilavuustoiminto tulee näkyviin. Napsauta ”Seuraava” ja sitten ”Määritä äänen koko”, napsauta “Seuraava” uudelleen, kaikki uuden ohjatun yksinkertaisen tilavuusikkunan sisällä. Oletuksena Windows luo yhden osion käyttämällä enimmäismäärää allokoimatonta tilaa. Jos tarvitset pienemmän osion, määritä koko megatavuina.

Volume-ohjatun

Määritä-Volume

Vaihe 5: Napsauta ”Seuraava” kohdassa ”määritä aseman kirjain tai polku”. Windows määrittää ensimmäisen käytettävissä olevan aseman kirjaimen ohittaen A ja B. Aseman kirjain C – eli C-asema – on kiintolevyn tärkein osio, joka tallentaa käyttöjärjestelmän, järjestelmätiedostot ja muut sovellukset ja tiedostot.

Määritä-Drive-Letter

Vaihe 6: Seuraavaksi voit joko valita ”Älä alusta tätä taltiota”, jos haluat alustaa sen myöhemmin, tai voit tehdä sen nyt.

Format-Partition

Vaihe 7: Vahvista valintasi “valmistamalla uusi yksinkertainen tilavuus” -näytössä ja napsauta “Lopeta”. Windows osittaa aseman vastaavasti vapaalla paikalla, jonka pitäisi kestää vain minuutti.

Vahvista asetus-

Aseman on alustettava, ellet ole tehnyt niin vaiheen 6 aikana. Kun olet luonut uuden osion, Windows yrittää avata aseman ja kehottaa alustamaan sen. Noudata ohjeita, jotka koskevat kiintolevyn oppaan pyyhkimistä ohjeiden saamiseksi.

Kuinka osioida kiintolevy MacOS-käyttöjärjestelmässä

Kuten Windows, se on suoraviivainen prosessi, jos haluat osioida Macilla. Perusosiointi tehdään Levytyökalulla, joka on Applen sisäänrakennettu levynhallintatyökalu. Varmista taas, että tietosi on varmuuskopioitu, ennen kuin aloitat asemien käyttämisen.

Vaihe 1: Avaa Levytyökalu. Käynnistä Spotlight painamalla “komento” + “välilyönti” -näppäimiä ja kirjoita sitten ”levyapuohjelma”. Tai:

 • Avaa Finder
 • Valitse ”sovellukset”
 • Avaa ”apuohjelmat” -kansio
 • Napsauta Levytyökalu avataksesi sen

Aukko-Disk-Utility

Vaihe 2: Kun olet Levytyökalu-ikkunassa, valitse kiintolevy vasemmalla puolella.

Disk-Utility-Side-Bar

Vaihe 3: Kun olet valinnut laitteen, napsauta “osio” -välilehteä.

Vaihe 4: Napsauta Lisää (+) -painiketta. Valitse sitten uuden osion koko ja anna sille nimi.

Osio-laite

Voit luoda lisää osioita valitsemalla uuden osion ja napsauttamalla Lisää (+) -painiketta. Se riippuu käytettävissä olevan vapaan tilan kokonaismäärästä.

Vaihe 5: Valitse haluamasi osion muoto.

Vaihe 6: Napsauta Käytä ja macOS luo uuden aseman osion.

Kun kaikki tämä on tehty, uuden osion pitäisi näkyä uudena levynä Levytyökalun vasemmassa sivupalkissa.

Lopulliset ajatukset

Toivottavasti tämä opas auttoi sinua luomaan kiiltävän uuden aseman osion, jota voit käyttää kaksoiskäynnistykseen tai online-varmuuskopioiden tekemiseen. Osioiden hallintaan liittyy riski, joten suunnitelma kaikille mahdollisille tilanteille.

Paras tapa tehdä tämä on vakaa varmuuskopiointistrategia. Varmuuskopiointi- ja tallennusstrategiamme on hyvä valinta.

Muutaman osion pitäminen on hieno tapa vähentää tietojen menetyksen uhkaa ja yksinkertaistaa online-varmuuskopioita. Se voi myös helpottaa tietojen palauttamista varmuuskopioista, koska tiedät, mihin tietojen on mentävä.

Varmista, että käytät paras vaihtoehto säännöllisille varmuuskopioillesi, katsomme online-varmuuskopio-arvosteluitamme. Säästämme sinulle askeleen ja kerromme sinulle, että IDrive on suosikki online-varmuuskopiovaihtoehtoamme, kuten voit lukea IDrive-arvostelumme. Jos sinulla on osiointiin liittyviä kysymyksiä tai jos olemme jättäneet jotain, kommentoi tai jaa twiittiä meille.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map