Kuinka lähettää suuria tiedostoja Internetissä: käytännön opas vuodelle 2020

Olemme kaikki törmänneet samaan ongelmaan jossain vaiheessa: joudumme lähettämään suuren tiedoston jollekin. Olipa kyse videosta, valokuva-albumista tai .pdf-muodossa asiakirjasta, sen saaminen sinne, missä sen tarvitsee kulkea Internetin välityksellä, on paljon suurempi ongelma kuin mitä aluksi epäilet. Tässä artikkelissa aiomme näyttää sinulle useita tapoja lähettää suuria tiedostoja ja välttää turhautumista.


Helpoin tapa on käyttää pilvivaraston tarjoajaa. Siirry artikkelin kyseiseen kohtaan napsauttamalla tätä.

Voit odottaa, että voit lähettää minkä tahansa tiedoston sähköpostitse, mutta niin ei yksinkertaisesti ole. Jopa parhaat sähköpostipalvelut, kuten Gmail ja Tutanota, rajoittavat tiedostosi koon 25 Mt, kun taas Applen iCloud Email ja Microsoftin Outlook asettaa sen vielä pienemmäksi, 20 Mt. Jopa lyhyitä videoita tulee 100 Mt, se ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto, vaikka käytät tiedostojen pakkaamista, kuten zip-ohjelma.

Turvallisin tapa jakaa tiedostoja on todennäköisesti laittaa se USB: lle ja sitten fyysisesti luovuttaa sitä tarvitsevalle henkilölle, mutta se ei aina ole vaihtoehto. Voi olla, että he tarvitsevat sitä mahdollisimman nopeasti, etkä tapaa heitä päivien ajan. Voi myös olla, että he ovat eri maassa, ja ajatus USB: n lähettämisestä etanapostina on aivan liian 1900-luvun kantama.

Pilvi tarjoaa kuitenkin nopeita, yksinkertaisia ​​ja joskus jopa ilmaisia ​​ratkaisuja tähän ongelmaan. Käytämme kaikkia neljää vaihtoehtoa tiedostojen siirtämiseksi tässä artikkelissa, mutta tässä on lyhyt kuvaus.

Kuinka voin lähettää tiedostoja, jotka ovat suurempia kuin 25 Mt?

 1. Lähetä suuria tiedostoja pilvitallennuksen avulla
 2. Lähetä suuria tiedostoja sähköpostitse (hyvin, tietysti)
 3. Lähetä suuria tiedostoja siirtopalvelujen avulla
 4. Lähetä suuria tiedostoja tiedostonsiirtosovellusten avulla

Kuinka lähettää suuria tiedostoja pilvitallennuksen kautta

Helpoin tapa – ja monissa tapauksissa paras tapa – lähettää isoja tiedostoja on käyttämällä pilvitallennusratkaisua. 

Suurimmalla osalla parhaista pilvitallennuspalveluista on myös runsas ilmainen suunnitelma, joka on lisäpäällikkö, joten yrityskokouksen äänityksen lähettäminen transkriptioon ei saisi aiheuttaa liikaa ongelmaa (vaikkakin puheteksti-ohjelmiston käyttäminen) on todennäköisesti parempi idea tässä tilanteessa).

Esimerkiksi Sync.com antaa sinulle 5 Gt tallennustilaa ilmaiseksi heti lepakosta, ja sen avulla voit jakaa kenen tahansa kanssa, jolla on myös tili palvelussa. 

Jos vastaanottajan tekninen taito saavuttaa enimmäismäärän vain käyttäessäsi sähköpostia, pCloud on parempi valinta, koska voit lähettää vain kertaluonteisen linkin sähköpostitse, jonka avulla hän voi ladata tiedoston. pCloudilla on myös ilmainen suunnitelma, vaikka se on aluksi vain 2 Gt.

Lähetä -suuri-tiedostot-pCloud

Toinen hieno vaihtoehto on Tresorit, vaikka se ei tarjoa ilmaista tasoa. Sen maksaminen antaa sinulle kuitenkin hienoja tietoturvavaihtoehtoja, kuten nolla tietämyksen salauksen, samoin kuin joitain edistyneitä jakamisvaihtoehtoja ja helpon jakamisen ihmisryhmässä.

Kaikki kolme tekevät tiedostojen jakamisesta helppoa, koska voit lähettää tiedoston vetämällä ja pudottamalla sen tallennustilaan, valitsemalla sen ja valitsemalla sitten menetelmän jakaa se. Tiedostojen siirtäminen ihmisille ei todellakaan ole läheskään helppoa tapaa, ja sen mukana on hyöty lisätystä turvallisuudesta, käynnistykseen.

Jotta asiat olisivat hieman helpompia, tässä on nopea vaiheittainen opas tiedostojen jakamisesta pCloudin avulla. Nämä ohjeet toimivat enemmän tai vähemmän minkä tahansa muun palvelun, mukaan lukien Dropbox, kanssa.

Kuinka jakaa suuria tiedostoja pCloudin avulla

 1. Siirry pCloud-verkkosivustoon ja avaa tili sähköpostiosoitteesi avulla
 2. Avaa web-asiakas
 3. Lataa jaettavat tiedostot vetämällä ja pudottamalla ne tietokoneeltasi asiakkaalle
 4. Valitse tiedostot ja napsauta sitten ”jaa”
 5. Valitse, haluatko jakaa linkin vai kutsua ihmisiä kansioon
 6. Heillä pitäisi olla nyt käyttöoikeus ja mahdollisuus ladata

Kuinka lähettää suuria tiedostoja sähköpostitse (enemmän tai vähemmän)

Tietysti on myös muita vaihtoehtoja täyden pilven tallennuspalvelun käytön lisäksi. Helpoin vaihtoehto on käyttää olemassa olevia sähköpostipalveluita, joihin on integroitu pilvitallennus, kuten Gmail ja Google Drive – siis osion otsikon “enemmän tai vähemmän” -bitti. Toinen hieno esimerkki on Applen Mail Drop -toiminto, joka tulee iCloud Email -sovelluksen mukana.

Molemmissa tapauksissa voit liittää kyseisen tiedoston käyttämällä eri painiketta kuin tavallinen paperiliitin. Gmailin tapauksessa se on painike sähköpostisi alareunassa olevalla työkalurivillä, vain muutama ovi tavallisesta liitäntäpainikkeesta alaspäin. Sen nimi on ”lisätä tiedostoja Driveen”.

Gmail-liitä suuret tiedostot

Napsauttamalla sitä avaa Google Drive erillisessä näytössä. Lataa tiedosto, jonka haluat jakaa Google Driveen, napsauta sitten vain liitettävää tiedostoa ja olet valmis kilpailuihin.

GDrive-suuret tiedostot

Applen Mail Drop -sovellusta on entistä helpompaa käyttää. Sinun tarvitsee vain napsauttaa tavallista liitetiedostoa. Jos tiedosto on liian suuri, sinulta kysytään, haluatko käyttää Mail Drop -sovellusta. Mail Dropilla on kuitenkin joitain ongelmia, kuten voit lukea Applen tukisivulta, joten suosimme Gmailia. Alla kerrotaan tämän palvelun käyttöohjeet.

Kuinka lähettää suuria tiedostoja Gmailissa

 1. Lataa jaettava tiedosto Google Driveen
 2. Joko kirjoita uusi viesti tai mene keskusteluun
 3. Napsauta ala-työkalurivin Drive-kuvaketta
 4. Valitse aiemmin lataamasi tiedosto
 5. Napsauta “lisää”

Kuinka lähettää suuria tiedostoja tiedostonsiirtopalvelun avulla

Jos jostain syystä joudut käyttämään joko Gmailia tai Apple Mailia – emme syytä sinua – etkä halua tilata pilvitallennuspalvelua, on toinen vaihtoehto. Se, että ihmiset, jotka ovat käyttäneet Internetiä noin 15 vuotta sitten, tunnustavat: tiedostojen siirron. 

Nämä vanhat, kömpelöt web-sovellukset koputtavat edelleen ja tekevät yleensä kunnollista työtä, vaikkakin ne voivat olla hiukan hitaita ja turvallisuus on ongelma. Vaikka vaihtoehtoja on runsaasti, aikaisemmin meillä on ollut parhaat tulokset WeTransferillä, joten käytämme sitä tämän oppaan tarkoituksiin.

WeTransfer on ilmainen käyttö tiedostoille, joiden koko on enintään 2 Gt, ja se on melko nopea. Sen käyttö on helppoa: Siirry WeTransfer-sivustoon ja napsauta valkoista peiteikkunaa ”Hyväksyn”.

WeTransfer-Large-Files

Napsauta sitten “+” lisätäksesi tiedostosi, vastaanottajan sähköpostiosoitteesi sekä omat tiedostot plus viestin, jonka haluat heidän vastaanottavan. Kun se on valmis, paina “siirto”.

WeTransfer-Transfer

Tiedostosi on käytettävissä seitsemän päivän ajan, jonka jälkeen se katoaa verkkoeetteriin. Huomaa kuitenkin, että lähettämäämme tiedostoja suurempien tiedostojen lähettäminen voi viedä erittäin kauan. Paitsi, että WeTransfer toimii riittävän hyvin, jos lähetät vain yhden tiedoston kerralla. Katsaamme alla olevat vaiheet, jotka sinun on suoritettava.

Kuinka lähettää suuria tiedostoja WeTransferillä

 1. Avaa WeTransfer-verkkosivusto ja hyväksy ehdot
 2. Napsauta “+” ja valitse lähetettävät tiedostot
 3. Kirjoita oma sähköpostiosoitteesi sekä vastaanottajan sähköpostiosoite
 4. Napsauta “siirtä” ja olet valmis

Kuinka lähettää suuria tiedostoja tiedostonsiirtoasiakkaiden avulla

Jos kaikki yllä olevat vaihtoehdot ovat aivan liian helppoja ja yleisiä sinulle, on vielä yksi isojen tiedostojen lähettämiseen, nimittäin tiedostojen siirtoasiakkaiden käyttämiseen. Tämä verkkotiedostonsiirtomenetelmä vaatii kuitenkin joitain taitoja sekä sinulta että vastaanottajalta, joten suosittelemme sitä vain niille, jotka haluavat päästä prosessin suolen.

Tämän menetelmän käytön haittapuoli on tietysti mukauttaminen ja takuu siitä, ettet menetä tiedoston laatua pakkaamisen ja vastaavien avulla. Meillä on joukko parhaita tiedostonsiirtoasiakkaita, joihin voit tutustua, mukaan lukien suosikkiimme, CyberDuck. Voit myös sekoittaa WebDAV: n, jos haluat.

Minkä vaihtoehdon valitsetkin, sinun on todennäköisesti joko kirjauduttava pilvitallennuspalveluun tai yhteen parhaimmista IaaS-palveluntarjoajista toimittaaksesi sinulle tarvitsemasi tallennustilan. Useimmille käyttäjille, jotka tarvitsevat vain lähettää tuon 10 minuutin videon äidilleen, tämä merkitsee melko vain tarpeettoman välittäjän lisäämistä, joten jätämme sen tähän toistaiseksi.

Lopulliset ajatukset

Siellä se on, neljä tapaa, jolla voit lähettää suuria tiedostoja ympäri maailmaa tarvitsematta turvautua USB-tikkuihin tai fyysiseen paperiin. Suosimme pilvitallennusta – mukaan lukien Google Drive – verrattuna kaikkiin muihin vaihtoehtoihin yksinkertaisesti siksi, että se on halpaa ja turvallista, vaikka myös muilla menetelmillä on ansioita.

Jos haluat kokea itse näiden palvelujen toiminnan, Sync.com: lla ja pCloudilla on ilmaisia ​​suunnitelmia, kun taas Tresorit toimittaa ilmaisen kokeilun. Kerro meille, kuinka jatkat näiden erinomaisten palvelujen kanssa alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Usein kysytyt kysymykset tiedostojen siirrosta

 • Kuinka lähettää suuria tiedostoja ilmaiseksi?

  Helpoin tapa on WeTransfer, vaikka suosittelemme rekisteröitymistä ilmaiseen pilvitallennuspalveluun, kuten pCloud tai Sync.com, jotta voit käyttää heidän ylivoimaisia ​​nopeuksiaan ja turvallisuuttaan.

 • Kuinka lähettää suuria videotiedostoja Androidista?

  Voit käyttää Google Drivea, joka on sisäänrakennettu käyttöjärjestelmäsi ja jolla on loistava sovellus, tai voit tilata joko pCloud, Sync.com tai Tresorit, joilla on myös helppokäyttöisiä mobiilisovelluksia. pCloud ansaitsee erityisen maininnan, koska se sallii median toiston sovelluksessa, mikä on kätevää.

 • Kuinka voin lähettää suuria tiedostoja iPhonesta?

  Suosittelemme, että käytät joko Mail Drop -tapahtumaa Apple Mail -sivulta tai kirjaudu pCloud- tai Sync.com-sivustoon, jotka molemmat toimivat hyvin iPhonissa.

 • Kuinka voin lähettää suuren PDF-tiedoston?

  Paras vaihtoehto on käyttää Gmailia tai pilvitallennusta. Google Docs antaa sinun lukea PDF-tiedoston selaimesi sisällä, ja tiedostojen siirtäminen on erittäin helppoa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map