Evernote vs OneNote 2020 -vertailu: Mikä on paras muistiinpanosovellus?

Ei ole mitään pahempaa kuin et voi lukea omaa käsialaa. Riippumatta siitä ovatko projektin vaatimukset, luokkamuistiinpanot tai luettelo loistavista ideoista, jotka olet kirjoittanut, kadotat kirjoitustasi ikuisesti, koska sinulla on seitsemänvuotiaan (tai lääkärin) taito.


Onneksi niille meistä, jotka ovat kironnut kana-naarmu-oireyhtymästä, olemme edenneet kaukana luottamisesta post-it-muistiinpanoihin ja cocktaillautasiin. Pilvien muistiinpanosovelluksen aikakausi on meillä, ja se on enemmän kuin hiukan huomattava.

Koska tyypit asuivat päämme kanssa pilvessä, menimme aikaisemmin etsimään parhaita käytettävissä olevia muistiinpanosovelluksia. Yksi yllättävimmistä havainnoistamme oli, että vaikka tarjolla on useita vaihtoehtoja, vain kahdella on ominaisuuksia ja joustavuutta virtaviivaistaa ja vahvistaa muistiinpanojen tarpeita: Evernote ja OneNote.

Tässä artikkelissa olemme päättäneet selvittää, emmekä voi tehdä lopullista ratkaisua siitä, kumpi näistä kahdesta on parempi monipuolinen ratkaisu vertaamalla niitä päästä päähän. Jos haluat tarkemman tutustumisen, älä unohda tarkistaa myös erillinen Evernote-arvostelu ja OneNote-arvostelu..

Evernote tai OneNote: Paras muistiinpanosovelluksen valitseminen

OneNote on ollut kauempana, se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2003, mutta Evernote on historiallisesti tuottanut enemmän online-summeja kykeneväksi muistiinpanovälineeksi. Tämä puolestaan ​​on johtanut vaikuttavaan 200 miljoonaan Evernote-käyttäjään vuoden 2017 loppupuolella.

Kertomus näyttää kuitenkin muuttuvan, kun Microsoft on jatkanut tuotteidensa parantamista ja tarjoaa nyt useita ominaisuuksia, joita et saa Evernoten kanssa (enemmän niistä myöhemmin).

Ei kuitenkaan ole epäilystäkään siitä, että Evernote ja OneNote ovat helposti kaksi parasta muistiinpanosovellusta, paitsi jos etsit yksinkertaista sovellusta äänimuistioiden nauhoittamiseen ja päivittäistavarakaupan luetteloiden laatimiseen. Jos tarvitset sitä, sinulla on paljon parempi käyttö Google Keepin kanssa (lue Google Keepin arvostelu).

On monia asioita, jotka tekevät Evernotesta ja OneNotesta niin kirjaimellisesti huomionarvoisia, mutta meille kaikki alkaa organisoinnista ja joustavuudesta. Mahdollisuus luoda muistiinpanoja sisältäviä muistikirjoja on jotain, mitä et löydä esimerkiksi Box-muistiinpanoista (lue Box Notes -arvostelu).

Mainittavana on monia muita ominaisuuksia, joista pääset alapuolelle hajottamalla molemmat muistilappuratkaisut viiden kierroksen aikana: kustannukset ja kapasiteetti, organisaation ominaisuudet, muistiinpanojen muotoilu, yhteistyö ja turvallisuus.

1

Kustannukset ja kapasiteetti

Ensin vertaamme kunkin työkalun tilaamiskustannuksia ja katsomme, millainen tallennuskapasiteetti, seteleiden koko ja kaistanleveysrajoitukset on liitetty näihin kustannuksiin.

Evernote

Evernotella on saatavana ilmainen suunnitelma, mutta se asettaa joitain rajoituksia, joista tulee ongelma erittäin aktiivisille käyttäjille. Rajoittavin niistä on kaistanleveys 60 Mt kuukaudessa.

Vaikka tämä todennäköisesti ei aiheuta ongelmaa niille, jotka etsivät vain yksityistä lehdistöratkaisua, jos olet opiskelija tai käytät säännöllisesti Evernote-web-leikkuria, saatat joutua ponisoimaan taikinaa. Muita ilmaisen suunnitelman rajoituksia ovat kahden laitteen synkronointirajoitus ja 25 Mt: n huomautuskoko.

Hyvä uutinen niille, joille tällaisista rajoituksista tulee ongelma, on se, että Evernote ei ole oikeastaan ​​niin kallis. Evernote Plus on vain 3,99 dollaria kuukaudessa, jos siirryt kuukaudesta toiseen, ja 34,99 dollaria, jos kirjaudut vuodeksi etukäteen.

Evernote Plus -sovelluksella saat kuukausittain 1 Gt: n lähetyslippun, enintään 200 Mt: n setelikoon ja rajoittamattoman synkronoidun laitteen. Jos tämä ei riitä kaistanleveyteen, Evernote Premium nostaa sinut 10 Gt kuukaudessa 7,99 dollaria kuukaudessa tai 69,99 dollaria vuodessa.

Evernote ei aseta rajoituksia tallennustilaa tilauksesta riippumatta. Teknisesti yritys laskuttaa itseään “rajattomaksi”. Vielä teknisemmin kaistanleveyden rajoituksilla tämä väite ei ole totta. Lisäksi riippumatta siitä, päivitätkö sitä vai ei, sinulla voi olla korkeintaan 250 kannettavaa tietokonetta milloin tahansa.

Itse kustannukset nousivat tosiasiassa huomattavasti (suhteellisesti) vuonna 2016, mutta uskomme silti, että Evernote on hyvä kauppa kaikelle mitä saat. Katsotaanpa, onko se edullisempi kuin OneNote.

Yksi huomio

OneNote-kustannukset on integroitu Microsoftin pilvitallennuspalveluun OneDriveen. OneDrive itsessään on kohtuullisen vahva tuote, joka on tänään luokiteltu parhaimpiin pilvitallennusvaihtoehtoihin.

Tämän integroinnin tuloksena OneNote-sovelluksella luodut muistiinpanot jakavat tilaa muiden OneDriveen lataamiesi tiedostojen, kuten Microsoft Office -asiakirjojen, valokuvien ja videoiden, kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on oltava hieman huolellisempaa OneNoten hallinnassa kuin Evernoten kanssa, vaikka ei ole kuukausittain kaistanleveyden rajoituksia, jotta ainakin.

Itse OneNote-sovellus on ilmainen. Voit ladata sen Microsoft Store -sovelluksesta Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Saatavana on myös versioita MacOS-, iOS- ja Android-versioille. Lisäksi Microsoft antaa sinulle tällä hetkellä 5 Gt tallennustilaa vain OneDrive-palveluun liittymistä varten. Vaikka tämä ei kuulu parhaiden ilmaisten pilvitallennustarjousten joukkoon, se on jotain.

Jos tarvitset lisää tilaa muistiinpanoihisi, sinun on ostettava OneDrive-paketti. Microsoftilla on 50 Gt: n vaihtoehto vain 1,99 dollaria kuukaudessa, mutta edullisempi ratkaisu on 6,99 dollarin 1 kt: n suunnitelma, joka myös antaa sinulle pääsyn Office 365: een, kiistatta parhaan käytettävissä olevan toimistopaketin..

Jos olet opiskelija, voit itse saada Office 365: n myös ilmaiseksi, mikä on yksi syy, jonka vuoksi OneNote on mielestämme paras muistiinpanosovellus opiskelijoille. Voit lukea lisää tarjouksesta täältä.

Pyöreä yksi ajatuksia

Ensin valitsemme yhden muistikirjan toisesta, ei ole helppoa päätöstä. Molemmat palvelut tarjoavat hyvän arvon, vaikka tämä arvo pelataan hiukan eri tavalla. Esimerkiksi Evernote tarjoaa sinulle rajoittamattoman tallennustilan, jopa ilmaisella suunnitelmalla, mutta kuukausittain kaistanleveydellä et koskaan voi hyödyntää sitä.

Sillä välin OneNote-ohjelmalla ei ole kaistanleveysrajoja, mutta sillä on tallennustilan korkki, ja se jakaa pilvitallennustilan myös muiden OneDrive-tiedostojen kanssa. Vaikka et aio käyttää OneDrivea mihinkään muuhun kuin OneNote-tallennustilaan, kyseinen 5 Gt voi kadota nopeammin kuin haluat..

Toisaalta 1 Tt OneDrive -suunnitelma maksaa vain 6,99 dollaria kuukaudessa ja saat mukanaan joukon muita hyödyllisiä työkaluja. Evernote Plus on kuitenkin kolme dollaria vähemmän kuukaudessa, ja 1 Gt: n kuukausittaisen kaistanleveyden ylittäminen on vaikeampaa kuin luulit.

Jos tarvitset myös pilvivarastointityökalua ja pidät OneDrivestä, OneNote on todennäköisesti kustannustehokkaampi. Niille, joilla jo on pilvitallennus, esimerkiksi Dropboxilla tai pCloudilla, ja niille, jotka eivät välitä Microsoft Officesta, Evernote tarjoaa enemmän arvoa.

Koska tarkastelemme tässä artikkelissa erityisesti muistiinpanosovelluksia, annamme Evernotelle pienen reunan. Emme syytä sinua, jos olet eri mieltä.

Kierros: Evernoten kustannus- ja kapasiteettipiste

Evernote-logo
OneNote-logo

2

Organisaation ominaisuudet

Yksi arvo, yksi alueista, joka asettaa sekä Evernote että OneNote edellä kaikkia muita tänään saatavilla olevia muistiinpanosovelluksia, on kuinka hyvin ne on suunniteltu ajatusten ja tutkimuksen järjestämiseen. Kierros toinen tarkastelee tarkemmin.

Evernote

Keskeistä Evernoten lähestymistavalle työn organisoinnille on muistikirjojen käyttö. Voit luoda yksittäisiä muistikirjoja henkilökohtaiseen päiväkirjaasi, luokkiin, projekteihin, kirjaideoihin tai muuhun.

Ainoa rajoitus, kuten aiemmin mainittiin, on, että sinulla voi olla yhteensä enintään 250 kannettavaa tietokonetta, mikä on tavallaan räjähtävää, jos olemme rehellisiä. Jokainen muistikirja voi kuitenkin sisältää niin monta muistiinpanoa kuin tarvitset.

Vaikka Evernoten ulkoasu on suoraviivainen ja muistuttaa meitä hieman Outlookista, kun olet luonut kymmeniä muistikirjoja ja satoja muistiinpanoja, niiden kaikkien lajittelu voi olla melko vaikeaa. Näihin tilanteisiin Evernotella on kaksi ratkaisua: haku ja tunnisteet.

Hakuominaisuus toimii kuten luulet: kirjoita etsittävä merkkijono, ja algoritmit toimivat, kun etsit asiaankuuluvia muistiinpanoja. Voit joko etsiä tiettyjä kannettavia tietokoneita tai koko Evernote-tiliäsi.

Tunnisteet voivat olla vielä hyödyllisempiä. Tunniste antaa sinun lajitella liittyviä muistiinpanoja mukautettujen tunnisteiden avulla. Voit esimerkiksi luoda tunnisteen nimeltä “reseptit” ja soveltaa sitä mihin tahansa muistiinpanoon sisältävään huomautukseen. Voit myös etsiä muistiinpanoja, joissa on yhdistelmä tunnisteita, kuten ”pilvipalvelut” ja ”web-hosting”.

Toinen rakastamamme Evernote-organisaation ominaisuus on sen web-clipper-lisäosa, joka toimii Internetin tallennuspainikkeena. Se on hyödyllinen kerättäessä tutkimusta tai sieppaamalla artikkeleita, jotka haluat lukea myöhemmin.

Voit leikata kokonaisen sivun, vain artikkelin tekstin tai artikkelin yksinkertaistetun version. Voit myös ottaa kuvakaappauksen tai lisätä kirjanmerkiksi vain linkin sisältävä sivu. Päätät kuitenkin leikata sen, Evernote antaa sinun valita, mihin muistikirjaan haluat tallentaa leikkauksen, sekä lisätä tunnisteita ja huomautuksia samaan aikaan.

Evernote antaa sinun myös tallentaa tärkeitä sähköposteja lähettämällä ne yksilölliseen Evernote-sähköpostiosoitteeseen, jonka jokainen käyttäjä saa.

Jos haluat automatisoida tämän toiminnon, sekä Zapier että IFTTT työskentelevät Evernoten kanssa, antamalla sinun esimerkiksi lähettää tiettyjen henkilöiden sähköpostit tiettyyn Evernote-kannettavaan. Molemmille automaatiotyökaluille on saatavana myös monia muita reseptejä, kuten muistiinpanojen synkronointi Google Driveen, Facebook-tykkien seuranta tai muistiinpanon luominen, kun iOS-kalenteri päivitetään. Lopuksi voit liittää tiedostoja muistiinpanoihin sekä paikallisesti että Google Drivesta.

Kaiken kaikkiaan niille, jotka hyödyntävät täysin Evernoten organisaatiokykyä, ohjelmisto voi todella tehdä ihmeitä pitämällä muistiinpanosi, tutkimuksesi ja ideasi järjestyksessä.

Yksi huomio

OneNote-ohjelmalla on monia samoja ominaisuuksia kuin Evernotella työn organisoinnissa, ja muistikirjat liittyvien muistiinpanojen keräämiseksi ovat tärkeimpiä. Evernote vie asiat askeleen pidemmälle: Jokaisessa kannettavassa tietokoneessa voi olla myös useita värikoodattuja osioita projektien jakamiseksi edelleen.

OneNote ei myöskään aseta mitään rajoituksia muistikirjojen lukumäärälle, joita voit luoda kuten Evernote.

Voit etsiä tiettyjä avainsanoja sisältäviä muistiinpanoja napsauttamalla suurennuslasikuvaketta OneNote-ohjelmiston vasemman yläkulman lähellä. Voit rajoittaa haun tiettyyn muistikirjojen osaan tai muistikirjaan tai etsiä kaikista muistikirjoista.

OneNote-ohjelmassa on myös ennalta määritetyt tunnisteet liittyvien muistiinpanojen lajittelua varten. Ne rajoittuvat kuitenkin siihen pisteeseen, että ne ovat melkein hyödytöntä vakavien muistiinpanojen tekejille, ja heillä on vain kuusi melko epämääräistä vaihtoehtoa (esim. “Tärkeä”, “kysymys”, “kriittinen”).

Vaikka OneNote 2016 antaa sinun luoda mukautettuja tunnisteita, Microsoft-kaupassa saatavana oleva sovellusversio ei ole, ja Microsoft on päättänyt auringonlaskun OneNote 2016. Toivottavasti Microsoft korjaa tämän, mutta toistaiseksi se on rajoitus, joka sinun on elää kanssasi, jos valitset OneNoten.

OneNoten verkkoleikkuri on vähemmän vaivaa, vaikka se ei olisi niin mukava kuin Evernoten. Voit leikata kokonaisia ​​sivuja tai artikkeleita, ottaa kuvakaappauksia ja lisätä muistiinpanoja leikkeihisi muistuttaaksesi itsesi, miksi olet tallentanut ne myöhemmin.

Kuten Evernote, voit myös muuntaa sähköpostit muistiinpanoiksi asettamalla OneNote-osoitteen ja oletusmuistikirjan. Jatkossa voit lähettää sähköpostit edelleen tähän osoitteeseen säilyttämistä varten.

OneNote toimii myös sekä Zapierin että IFTTT: n kanssa, samoilla resepteillä kuin mitä löydät Evernotesta. Tärkeiden sähköpostiviestien automaattinen liittäminen Gmailista muistikirjaan, iPhonen kuvakaappausten ja suosikki-tweetien tallentaminen ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit tehdä.

Pyöreä kaksi ajatusta

Evernote ja OneNote ovat kaksi parasta työkalua pilvipohjaisten muistiinpanojen järjestämisessä. Niitä ei myöskään ole paljon erotettavissa toisistaan.

OneNoten kaksi tärkeintä etua verrattuna Evernoteen ovat, että voit luoda rajattomasti kannettavia tietokoneita ja jakaa kannettavat osiin. Evernoten suurin etu OneNoteen nähden on samalla, että annat luoda mukautettuja tunnisteita. Lisäksi siinä on hiukan parempi verkkoleikkuri.

Kuten yhden kierroksen kohdalla, siellä ei ole paljon siitä, että kummallakin työkalulla olisi todellinen jalka toisensa yläpuolella. Katsomme kuitenkin, että räätälöityjen tunnisteiden käyttö on hyödyllisempää kuin kannettavien tietokoneiden osiot, ja todennäköisesti suurin osa ihmisistä on hyvin 250 kannettavan rajan kanssa.

Jälleen kerran olemme menossa Evernoten kanssa, vaikka OneNotelle voitaisiin antaa vahva argumentti.

Kierros: Evernoten organisaation ominaisuuspiste

Evernote-logo
OneNote-logo

3

Huomaa Alustus

Tässä päämäärämme kolmannella kierroksella päätimme katsoa noottien muotoilutoimintoja. Kuten organisaatiossa, tämäkin on alue, jolla monet pienemmät muistiinpanosovellukset, kuten Zohon tuote (lue Zoho Notebook -katsaus), eivät ole riittäviä, mutta sekä Evernote että OneNote ovat enemmän tai vähemmän erinomaisia.

Evernote

Evernotella on useimmat samat rikastekstimuotoiluvaihtoehdot, jotka löydät nykyisestä tekstinkäsittelyohjelmasta. Niihin kuuluu kymmeniä erilaisia ​​kirjasintyyppejä, erilaisia ​​kirjasinkokoja ja vaihtoehtoja tekstin lihavoimiseksi, kursivointiin ja alleviivaamiseen.

Voit myös luoda luettelomerkkejä ja numeroluetteloita sekä valintaruutuja, jotka ovat hyödyllisiä tehtäväluetteloiden tekemisessä. Evernote antaa sinun myös luoda taulukoita muistiinpanoihin. Kaikki tämä tehdään muokkausnauhasta, joka löytyy kunkin muistiinpanon yläosasta.

Vaikka muotoiluvaihtoehtoja on monia, Evernoten muistiinpanot ovat kiinteitä asettelun suhteen. Et voi esimerkiksi lisätä tekstiä mihinkään sivun kohtaan, kuten käsin piirrettyjen kaavioiden ympärille.

Itseasiassa perushuomautuksilla ei oikeastaan ​​ole piirtotoimintoja. Muistiinpanojen tai luonnosten kirjoittamiseksi käsin on luotava erityinen ”mustehuomautus”. Ne ovat hyödyllisiä tablettien käyttäjille, mutta toivomme, että voimme yhdistää musteen ja tekstimuistiinpanot luodaksesi jotain dynaamisempaa. Evernotella ei myöskään ole musteesta tekstiin muuntamisominaisuutta.

Evernotella on vaihtoehtoja äänimuistiinpanojen sekä kuvakaappaus- ja web-muistiinpanojen luomiseen. Verkkokameran muistiinpanoja voidaan kuitenkin käyttää vain tilannekuvien ottamiseen, et voi luoda videomerkintöjä.

Yksi huomio

OneNote sisältää kaikki muotoilutoiminnot, joita voit odottaa Microsoft Office -tuotteelta. Löydät melkein mitä tahansa haluamaasi fonttityyppiä, voit muuttaa fonttikokoja ja -värejä, lihavoida, alleviivata ja kursivoida tekstiä ja valita eri otsikkovaihtoehdoista.

Voit lisätä luetteloita, sekä luettelomerkkejä että numeroituja, ja tarkistuslistoja tehtävien seuraamiseksi. OneNotella on jopa muotoilija, joka voi nopeasti kopioida muotoilun.

Muistiinpanoihin voit lisätä linkkejä, kuvia ja äänimuistiinpanoja. Voit myös lisätä kokoustietoja (sijainti, aika, kutsutut jne.) Muistiinpanoihin suoraan Outlookista.

OneNote 2016 -versiossa, joka on asetettu auringonlaskua varten, on paljon enemmän muotoiluvaihtoehtoja kuin Microsoft Store -sovelluksen OneNote-sovelluksessa. Sisältää videotallennuksen, joka on hyödyllinen luentojen sieppaamiseen, näytöleikkaukseen ja erilaisiin sivumallipohjiin (akateeminen, yritys, suunnittelija jne.). Toivomme, että Microsoft korjaa korjauksen samoin kuin mukautettujen tunnisteiden puuttuessa.

Kumpikin OneNote-versio on kuitenkin loistava luonnostelemaan, kaavioimaan ja käsinkirjoitettuja muistiinpanoja varten. OneNote-sovelluksessa on piirtotyökalurivi, josta löydät erilaisia ​​kynä- ja lyijykynävaihtoehtoja, muotoja ja muita työkaluja visuaalien luomiseen.

Siellä on myös muste-tekstimuunnosvaihtoehto niille, jotka haluavat kirjoittaa muistiinpanoja käsin, mutta haluavat myöhemmin kirjoitetun version niistä. Tämä on hyödyllistä luokkamuistiinpanoille, etenkin koska on yleisesti hyväksytty, että tosiasioiden kirjoittaminen käsin auttaa heitä sitoutumaan muistiin.

Erinomaisten tekstimuotoilu- ja piirustusvaihtoehtojen lisäksi OneNote antaa sinun asettaa muistiinpanot haluamallasi tavalla. Napsauttamalla mitä tahansa sivun aluetta, voit luoda siihen tekstikenttän lisätäksesi muistiinpanosi. Tuloksena on kokemus, joka jäljittelee tarkkaan todellista muistikirjasivua, jota pidämme erityisesti taulun kopioinnista.

Kolme kierrosta

OneNote on helposti monipuolisin muistiinpanosovellus, jonka olemme testanneet täällä Cloudwards.net. Niin mahtava kuin Evernote, se ei ole melko yhtä joustava asettelun suhteen. Lisäksi voit lisätä piirroksia muistiinpanoihisi OneNote-ohjelmassa, kun taas Evernoten kanssa sinun on luotava erilliset mustemuistiot.

Vaikka kaksi ensimmäistä kierrosta sujuivat kapeasti Evernoten eduksi, kierros kolme ei ole OneNote-kilpailu.

Pyöreä: Huomautus OneNote-muotoilupiste

Evernote-logo
OneNote-logo

4

yhteistyö

Seuraavaksi tarkastelemme muistiinpanojen jakamista muiden kanssa ja yhteismuokkausvaihtoehtoja.

Joillekin käyttäjille muistikirjan yhteistyöominaisuuksilla ei ole merkitystä. Muistikirjoja käytetään useammin henkilökohtaisten ajatusten keräämiseen, ei ryhmätyöhön. Jakamiskyvyllä on kuitenkin käyttötarkoituksiaan, kuten ryhmätutkimuksen kokoaminen tai kokousmuistiinpanojen jakaminen.

Evernote

Evernotella on kourallinen ominaisuuksia, jotka tukevat yhteistyötä. Niiden joukossa voit jakaa minkä tahansa muistikirjan napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ”jaa muistikirja”. Syötä niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joiden kanssa haluat jakaa muistikirjan, ja valitse käyttöoikeuksien tyyppi, jonka haluat myöntää heille: tarkastele, muokkaa tai muokkaa ja kutsu.

Voit jakaa myös yksittäisiä muistiinpanoja, jos et halua sallia koko muistikirjan käyttöä. Lisäksi voit luoda muistiinpanolinkkejä, joiden avulla kuka tahansa voi tarkastella muistiinpanoa selaimessa. Tai jos haluat, voit lähettää huomautuksen sähköpostitse jollekin suoraan sovelluksen sisällä.

Koska yhteistyöt voivat joskus mennä väärään suuntaan, Evernote antaa sinun käyttää muistiinpanon historiaa tarkastellaksesi ja palauttaaksesi aiemmat versiot, jos ei-toivottuja muutoksia. Napsauta vain muistiinpanon oikeassa yläkulmassa olevaa tietokuvaketta ja valitse ”Näytä historia”.

Lopuksi, Evernotella on kätevä chat-ominaisuus, jota voidaan käyttää muistiinpanojen keskusteluun. Vaikka se ei ole niin monipuolinen kuin omistettu chat-sovellus, kuten Slack, se on silti hyödyllinen nopeassa viestinnässä, joka on rakennettu tiettyjen muistiinpanojen ja muistikirjojen ympärille (lue Slack-artikkelin paras pilvivarasto).

Yksi huomio

Voit jakaa minkä tahansa muistikirjan OneNote-sovelluksessa napsauttamalla sovelluksen oikeassa yläreunassa olevaa jakokuvaketta ja antamalla sitten niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joiden kanssa haluat jakaa. Katselu- tai muokkausoikeudet voidaan myöntää.

Vaikka et voi jakaa yksittäisiä muistikirjojen osia tai sivuja samalla tavalla, voit ainakin lähettää tekstin sähköpostitse sovelluksen muistiinpanoihin (se avaa Outlookin tekemään niin).

Ei ole mitään chat-vaihtoehtoa, kuten saat Evernoten kanssa, eikä mitään vaihtoehtoa kommentoida muistiinpanoja sovelluksessa. Kommentoinnin puuttuminen on yllättävää ja valitettavaa, koska se on saatavana Microsoft Wordissa ja erittäin hyödyllinen ominaisuus siellä.

OneNote ei anna sinulle mahdollisuutta tarkastella viimeisimpiä muokkauksia tai palautusmuutoksia, ellet käytä OneNote 2016: ta, jolla on erityinen ”historia” -välilehti. On kuitenkin jälleen kerran korostettava, että Microsoft luopuu OneNote 2016: sta. Alatko ihmetellä miksi?

Pyöreä neljä ajatusta

Evernoten ja OneNoten välillä se yllättyi, kun havaitsimme, että Evernotella on monipuolisemmat yhteistyöominaisuudet, kun otetaan huomioon Microsoft Officen asema yritysmaailmassa. On kuitenkin melko selvää, että Evernote todella esiintyy täällä, ja antaa sinulle mahdollisuuden jakaa muistiinpanovälineitä, mutta myös muistiinpanoja, ja kätevän työkeskusteluominaisuuden.

Kierros: Yhteistyöpiste Evernotelle

Evernote-logo
OneNote-logo

5

Turvallisuus ja yksityisyys

Viimeisellä kierroksellamme mitataan jokaisen muistiinpanosovelluksen turvallisuutta. Koska sekä Evernote että OneNote tallentavat muistiinpanoja pilveen, tämä on tärkeä huomio. Loppujen lopuksi et halua, että joku pakenee perheesi salaisilla suklaakekseillä.

Evernote

Jotkut lukijat saattavat hälyttää siitä, että Evernote ei ylläpidä omia tietokeskuksia, vaan käyttää Google Cloudia. Google ei ole aina osoittanut parhaita tietosuojakäytäntöjä, kuten voit lukea Google Drive -arvostelustamme.

Suurin osa näistä huolenaiheista liittyy kuitenkin Googleen, joka käyttää Google Driveen, Gmailiin ja muihin Google-palveluihin tallennettuja kuluttajan pilvitietoja markkinointitarkoituksiin. Evernoten tietosuojaehdoissa ei viitata siihen, että se sallii Googlen päästä käyttäjiensä yksityisiin ajatuksiin.

Itse asiassa Evernote itse väittää, että hän ei koskaan katso käyttäjän sisältöä, ellei sinä ole antanut siihen lupaa tai lainvalvonta pakottaa. Muistiinpanosi salataan myös levossa käyttämällä 256-bittistä AES-protokollaa, protokollaa, jonka tiedetään olevan murtumatta.

Muistiinpanot salataan myös siirron aikana (ts. Internetin kautta), mutta salaus ei ole oletusarvoisesti päästä päähän. Saapuessaan palvelinlaitteeseen muistiinpanot salataan indeksointia varten ennen kuin ne salataan uudelleen. Tämä auttaa nopeuttamaan hakua myöhemmin.

Mielenkiintoista on, että Evernote tarjoaa yksityisen, päästä päähän -salauksen, mutta rajoittaa sen korostettuun tekstiin. Voit asettaa tämän itse sovelluksen sisällä valitsemalla salattavan tekstin, napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ”salaa valittu teksti”.

Vaikka me mieluummin yrityksen laajentaisi yksityistä salausta kokonaisiin muistikirjoihin, se on ainoa tiedämme pilvikannettavien työkalu, joka edes menee niin pitkälle. Jos tarvitset lisää tietoturvaa, Evernote on myös yksi kahdesta muistiinpanosovelluksesta, joka on yhteensopiva SafeRoomin kanssa. Se on yksityinen salaustyökalu, joka estää ketään Evernoten salaamasta muistikirjojasi, jopa luvan alaisena..

Evernote-salasanasi murtamisen estämistä vastaan ​​voit ottaa käyttöön myös kaksikerroksisen todennuksen. Tämä on todella tärkeä ominaisuus, jota aivan liian monet pilvipalvelut eivät tarjoa, mukaan lukien jotkut muuten parhaista online-varmuuskopiointivaihtoehdoista.

Kahden tekijän todennuksen ollessa päällä, vaikka joku varastaisi tai murtaisi salasanasi, hän todennäköisesti ei voi käyttää sitä, koska Evernote vaatii lisätodistuksen, jos se havaitsee kirjautumisyrityksen tuntemattomalta tietokoneelta. Tämä käyttöoikeustieto on suojakoodi, joka lähetetään mobiililaitteellesi tekstin kautta.

Yksi huomio

OneNoten avulla luodut muistikirjat ja muistiinpanot, kuten aiemmin mainitsimme, tallennetaan OneDrive-pilvitallennustilaan. Sellaisena näkemme OneNote-tietoturvasta samalla tavalla kuin OneDrive-ohjelmassa. Se ei ole erityisen hyvä asia.

Suurin huolemme on, että OneDrive ei salaa tiedostoja palvelimen levossa, ellet ole yrityskäyttäjä. Se jättää muistiinpanosi avoinna helpoille noutoille rikkomuksen yhteydessä.

Voit suojata muistikirjan osiot salasanalla suoraan asiakkaalta. Se estää kuitenkin vain tietokoneesi käyttäjää lukemasta muistikirjan sisältöä. Se ei sekoita pilveen lähetettyjä tiedostoja.

Hyvä uutinen on, että OneNote on toinen pilvikannettava, jota SafeRoom tukee, joten voit lisätä nollatiedon salauksen muistikirjoihisi tällä tavalla. Tuote on ladattavissa Microsoft Storesta, ja se maksaa 2,99 dollaria, hinta, joka kannattaa maksaa, jos aiot tallentaa luottamuksellisia tietoja OneNoteen.

OneNote suojaa kuljetettavia tiedostoja myös kuljetuskerrosten suojauksella (TLS), joten tiedostojesi pitäisi olla turvassa online-salakuuntelulta, vaikka suosittelemme silti VPN: n käyttöä julkisen WiFi: n kautta (tutustu parhaimpaan VPN-oppaaseemme).

Kuten Evernote, myös OneNote tarjoaa kaksifaktorisen todennusominaisuuden, joka suojaa kannettavia tietokoneita, jos salasanasi varastetaan tai säröillä.

Pyöreä viisi ajatusta

Kun yhä enemmän kyberturvallisuusuhkia ilmaantuu, tietojen suojaamiseen sitoutuneiden pilvipalvelujen valitseminen on entistä tärkeämpää. Siksi suosittelemme lukijoillemme usein tietämättömiä pilvitallennuspalveluita, kuten Sync.com ja pCloud.

Vaikka mikään tunnetusta pilvikannettavien palveluntarjoajasta ei tarjoa täydellistä, alkuperäistä nolla tietoturvaa, Evernote antaa ainakin mahdollisuuden salata korostettu teksti yksityisesti. Turvallisuuden hallitseminen tällä tavalla on tuskallista, mutta se on jotain.

Microsoft ei tällä välin edes salaa kannettavia tietokoneita palvelimen puolella hallitulla salausprosessilla, ellet ole yrityskäyttäjä.

Kierros: Evernoten turvallisuus- ja yksityisyyspiste

Evernote-logo
OneNote-logo

6

Lopullinen tuomio

Evernote otti neljä viidestä kierroksesta päätämme kohti, mutta kaksi ensimmäistä kierrosta (kustannukset ja organisaation piirteet) olivat niin lähellä, että se olisi saattanut olla kaksi kierrosta yhteen.

Todennäköisesti pakottava syy valita Evernote yli OneNote -sovelluksen tulee tietoturvasta. Toisaalta OneNote-sovelluksen tulisi vetää niitä, jotka tarvitsevat enemmän vapautta muistiinpanojen laatimisessa piirtotyökalujen ja dynaamisempien asetteluvaihtoehtojen ansiosta.

Suurin syy valita Evernote vs OneNote nyt, on kuitenkin todennäköistä, että OneNote 2016 hylätään. OneNoten Microsoft Store -versiosta, jonka yritys aikoo pitää, puuttuu tärkeitä ominaisuuksia, jotka saat sekä OneNote 2016: n että Evernoten kanssa, mukaan lukien mukautetut tunnisteet ja versiointi.

Lopullinen voittaja: Evernote

Toistaiseksi Evernote on mielestämme edelleen markkinoiden paras muistiinpanosovellus. Haluatko punnita? Pudota meille alla oleva huomautus ja kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map