Dropbox vs MEGA: Mikä on Cloud Storage paras vuonna 2020?

Dropbox on pilvitallennusyritys, joka toi konseptin valtavirtaan. Samaan aikaan MEGA tunnetaan eri syistä hyvin kuuluisan yksityisyyden puolustajan Kim Dotcomin (tai tekijänoikeuksien merirosvo, näkökulmastasi riippuen) käynnistystuotteena, vaikka hän ei ole enää sidoksissa yritykseen.

Molemmat palveluntarjoajat tarjoavat pilvitallennuspaketteja, jotka saavat korkean pistemäärän monista syistä, ja vaikka kumpikaan ei päästä pilvitallennusvertailumme huipulle, he ovat molemmat kymmenessä parhaassa. Kuten keskustelemme Dropbox-katsauksessa, yhteistyön ominaisuudet Dropboxilla ovat erinomaisia, kun taas MEGA on vahva turvallisuudessa, kuten selitämme MEGA-katsauksessa.

Kuinka kaksi palveluntarjoajaa sopivat yhteen päätä vastaan? Päätimme selvittää tämän MEGA vs. Dropbox-vertailun.

Taistelun asettaminen: MEGA vs Dropbox

Yritäessämme tehdä reilua vertailua, olemme kehittäneet järjestelmän testaamaan pilvitallennuspalvelujen tarjoajia, kuten Dropbox ja MEGA, seitsemän kierroksen ajan. Jokaisessa luokassa tarkastelemme tärkeätä osaa pilvitallennuksessa ja näemme kuinka kilpailijat vertailevat.

Jokainen kierroksen voittaja saa pisteen, mutta jos se on liian lähellä soittamiseen, annamme pisteen molemmille tarjoajille ja kutsumme sitä arvontaan. Loppujen lopuksi lisäämme pisteet ja julistamme suositukseksi kokonaisvoittajan, sitten selitämme perusteemme.

1

hinnoittelu

Molemmat palveluntarjoajat tarjoavat ilmaisen tallennustilan, vaikka voit tutustua myös parhaaseen ilmaiseen pilvitallennustilaan, jos todella haluat säästää rahaa. Dropbox antaa sinulle 2 Gt ilmaista tallennustilaa, kun taas MEGA antaa sinulle 15 Gt ilmaiseksi.

MEGA antaa sinulle myös mahdollisuuden avata lisää tallennustilaa suorittamalla saavutuksia, kuten esimerkiksi lataamalla työpöytäsovelluksen tai kutsumalla ystäviä palveluun. Valitettavasti suurin osa näistä saavutusbonuksista vanhenee melko nopeasti.

Saat ylimääräisen 20 Gt MEGA-tilaa työpöytäsovelluksen lataamiseksi tai 15 Gt älypuhelinsovelluksen lataamiseksi, mutta nämä molemmat bonukset vanhenevat 180 päivän kuluttua. Ylimääräinen 10 Gt tallennustila ystävän kutsumiseen vanhenee vuoden kuluttua. Pahinta on edelleen MEGA-ilmoittautumisbonus: saat valtavan 35 Gt tallennustilaa vain rekisteröitymiseen, mutta se vanhenee 30 päivän kuluttua. 

Jos sinun on tallennettava yli 15 Gt, joudut ajattelemaan MEGA: n hinnasuunnitelmia alusta alkaen tai muuten joudut poistamaan ylimääräisen sisällön kuukauden kuluttua..

Ilmaisen tason lisäksi Dropbox tarjoaa kaksi vaihtoehtoa henkilökohtaisille tileille. Dropbox Plus maksaa 11,99 dollaria kuukaudessa tai 9,99 dollaria kuukaudessa, jos maksat vuosittain. Tarjoaa sinulle kunnollisen 2 Tt tallennustilan ja lisäominaisuudet, kuten ensisijaisen sähköpostituki.. 

Jos tarvitset enemmän tilaa, Dropbox Professional antaa sinulle 3TB tilaa ja maksaa 19,99 dollaria kuukaudessa tai 16,58 dollaria kuukaudessa vuosisuunnitelmissa.. 

MEGA tarjoaa neljä henkilökohtaista maksettua suunnitelmaa, vaikka hinnat ovat euroissa, joten tarkkaa vertailua on vaikea tehdä. Kirjoittamishetkellä MEGA Pro Lite tarjoaa 400 Gt tilaa noin 5,55 dollaria kuukaudessa, Pro 1 on noin 11,11 dollaria kuukaudessa 2TB, Pro 2 on 22,23 dollaria kuukaudessa 8 Tt tallennustilaa ja Pro 3 on 33,36 dollaria kuukaudessa 16TB.. 

Kaikissa MEGA-henkilökohtaisissa suunnitelmissa on kaksi ylimääräistä kuukautta ilmaiseksi, jos otat vuosisuunnitelman sen sijaan, että maksat kuukausittain.

MEGA vs. Dropbox-yrityshinnoittelu

Jos etsit liiketoimintavaihtoehtoa, Dropbox Business -hinnasuunnitelmat alkavat 15 dollaria kuukaudessa käyttäjää kohden 5 Tt tilaa Dropbox Business Standard -suunnitelmassa. Dropbox Business Advanced on 25 dollaria kuukaudessa käyttäjää kohti, ja mukana tulee rajoittamaton pilvitallennustila, vaikka sinun on pyydettävä tätä, jos aiot käyttää enemmän kuin 3TB tilaa. 

Jos etsit rajoittamatonta tallennustilaa, tutustu luetteloon parhaista rajoittamattomista online-tallennustilan tarjoajista ja katso palveluntarjoajia, kuten Box ja OpenDrive.

Dropbox Enterprise on muokattava ratkaisu suurille yrityksille ilman vahvistettua hintaa. Sinun on otettava yhteyttä Dropboxiin suoraan tarjouksen saamiseksi. Tämä saattaa olla hyvä puhelu, varsinkin kun Dropbox pääsi yrityksen parhaiden pilvitallennusluetteloomme joukkoon Egnyten rinnalla.

MEGA: lla on vain yksi liiketoimintasuunnitelma, nimeltään (mielikuvituksellisesti) MEGA for Business. Tämä maksaa 10 euroa kuukaudessa (noin 11 dollaria kuukaudessa, valuuttakurssista riippuen) ja mukana tulee rajoittamaton tallennustila, vaikka siinä on vähintään kolmen käyttäjän vähimmäisvaatimus. 

Jotkut käyttöedellytykset koskevat MEGA for Business -palvelua. Sitä on käytettävä vain “aitoihin yritystarkoituksiin”, ja siihen sisältyy reilua käyttöä koskeva käytäntö, joka vertaa käyttöäsi tavallisen yrityskäyttäjän käyttöön. Jos aiot tallentaa paljon tietoja, sinun on ehkä ensin tarkistettava MEGA: lta, että käyttösi on asianmukaista.

Molemmat palveluntarjoajat tarjoavat 2 kt tallennustilaa samanlaisin kustannuksin, mikä tyydyttää useimmat henkilökohtaiset käyttäjät. MEGA tarjoaa kuitenkin enemmän ilmaista tiedostojen ylläpitoa, ja vaikka määräaikaiset bonukset voivat olla ärsyttäviä, MEGA vie tämän kierroksen.

Kierros: MEGA: n hinnoittelupiste

MEGA-logo
Dropbox-logo

2

turvallisuus

Jos etsit tiedostojesi vahvimpaa tietoturvaa, tarvitset palveluntarjoajan, joka voi tarjota nolla tietotaidon salauksen. Tämä tarkoittaa, että pilvitallennuspalveluiden tarjoaja ei tallenna kopioita salausavaimesta, joten se ei voi purkaa tietojasi, vaikka lainvalvonta pakottaisi ne. 

Niin kauan kuin pidät salasanasi turvassa, ainoa henkilö, jolla pitäisi olla pääsy tietoihisi, olet sinä. Tätä silmällä pitäen MEGA ottaa varhaisen johdon täällä, koska se tarjoaa vakiona nolla tietämyksen salauksen kaikissa suunnitelmissaan.

mega-vs-tresorit-mega-turvallisuus

MEGA tekee alusta alkaen selväksi, että jos kadotat salasanasi, menetät tilisi, koska se ei voi purkaa tietojasi. MEGA ehdottaa, että käytät salasananhallintaa minimoidaksesi tämän tapahtumisen riski, samoin kuin mekin. Jos etsit hyvää salasananhallintaa, tutustu Dashlaneen, joka on yksi parhaista salasananhallintalaajennuksista siellä.

Valitettavasti Dropbox ei tarjoa nolla tietämystä koskevaa salausta mistään suunnitelmastaan, joten se on paljon vähemmän turvallinen vaihtoehto kuin MEGA tiedostoillesi. 

Jos Dropboxissa on joitain ominaisuuksia, joita todella rakastat, mutta haluat myös tietämättömän salauksen, voit käyttää kolmannen osapuolen palvelua, kuten Boxcryptor, salaamaan tiedostosi ennen niiden lataamista. Katso lisää Boxcryptor-arvosteluistamme saadaksesi lisätietoja.

Lisäturvallisuustoimenpiteet

Molemmat palveluntarjoajat käyttävät tiedostosi teollisuuden standardin mukaisia ​​salaustasoja sekä levossa että kauttakulkuna. Dropbox käyttää AES: n 256-bittistä salausta levossa oleviin tietoihin ja SSL / TLS-tietoja siirron yhteydessä oleviin tietoihin. 

MEGA käyttää myös TLS-protokollaa siirtotiedoissa, mutta lepoissa olevat tiedot käyttävät hiukan vähemmän turvallista AES 128-bittistä salausta. Vaikka tämä ei ole yhtä vahva kuin suojaus Dropboxilta, sen purkamisen raivovoiman kautta tulisi ainakin kestää miljoonia vuosia, ainakin teoriassa.

Authy

Molemmat palveluntarjoajat tarjoavat myös mahdollisuuden asettaa kaksifaktorinen todennus. Tämä on ylimääräinen suojaustaso, joka vaatii toisen todentamismuodon sekä salasanasi. Kaksifaktoriseen todennukseen on erilaisia ​​menetelmiä, kuten esimerkiksi tekstiviestinä lähetetyn koodin syöttäminen tai puhelimen todennussovelluksen käyttö.

Toisin kuin monet palveluntarjoajat, MEGA kannustaa sinua aktiivisesti määrittämään kaksifaktorisen todennuksen, jopa suositellaan joitain todennussovelluksia. Dropbox tarjoaa myös kaksifaktorisen todennuksen, mutta vaihtoehtoa ei mainosteta niin selvästi kuin MEGA: n yhteydessä. 

MEGA on myös erittäin selvä siitä, että nolla tietämys salaus ei suojaa tiedostojasi, jos joku saa pääsyn tietokoneeseesi. Se suosittelee laitetason täyslevysalauksen käyttöä varmistaaksesi, että kiintolevysi tiedotkin pidetään turvassa. 

MEGA voi olla vahva tietoturvallisuudessa, mutta siellä on vielä parempia vaihtoehtoja. Katso lisätietoja turvallisimpien pilvitallennusluetteloomme saadaksesi lisätietoja.

Jos tietoturva on sinulle tärkeä (ja sen pitäisi olla), niin pilvitallennus, johon sisältyy nolla tietämys salaus, on selvä plus. MEGA on yksi parhaista nolla tietämättömien pilvien tallennuspalveluiden tarjoajista Sync.com: n ja pCloudin rinnalla (lue pCloud vs MEGA-vertailu). Koska Dropbox ei voi tarjota tätä suojaustasoa, MEGA on tässä selvä voittaja.

Kierros: MEGA: n turvapiste

MEGA-logo
Dropbox-logo

3

yksityisyys

MEGA myy itsensä yksityisyyden huomioimiseksi, jopa kutsuen itseään verkkosivustollaan “yksityisyysyritykseksi”. MEGA: n tietokeskukset sijaitsevat melko yksityisyyttä suojaavissa paikoissa, kuten Luxemburgissa, Alankomaissa, Kanadassa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtään tiedostoa ei koskaan tallenneta Amerikassa, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole tunkeilevan lainsäädännön, kuten PATRIOT-lain, ulottuvilla.. 

MEGA noudattaa GDPR-sääntöjä, mutta soveltaa näitä suojauksia kaikkiin käyttäjiin, ei vain Euroopan unionista. Dropboxin asenne yksityisyyteen on valitettavasti paljon vähemmän vaikuttava.

Dropboxin tietosuojakäytäntö tekee selväksi, että yritys kerää tietojasi estääkseen palveluiden väärinkäytöksiä. Se voi esimerkiksi tarkistaa tilisi tiedostot varmistaaksesi, ettet riko mitään sen käyttöehtoja.

Osa tiedoista voidaan välittää myös kolmansille osapuolille, kuten Amazon, Google, Oracle ja Zendesk. Kuten olemme maininneet, Dropbox ei käytä nolla tietämystä koskevaa salausta, ja vaikka se jakaa tietoja kolmansien osapuolten kanssa, se mahdollistaa myös hyvän integroinnin ja tarjoaa näiden palveluiden lisäominaisuuksia Dropbox-käyttäjille..

MEGA puolestaan ​​käyttää nolla tietämystä koskevaa salausta, joten tietosi ovat turvassa. Koska sinulla on ainoa salauksen purkuavain, MEGA ei voi jollain tapaa käyttää, skannata, lukea tai tehdä mitään muuta tiedostojesi kanssa.

Vaikka se oli jo jonkin aikaa sitten, Dropbox kärsi vakavasta tietoturvaloukkauksesta jo vuonna 2012, 68 miljoonaa käyttäjän salasanaa vuotanut. Se mainittiin myös riviin liittyvän muihin yrityksiin, kuten Googleen ja Appleen, osana yksityisyyttä rikkovaa PRISM-ohjelmaa, vaikka Dropbox kielsi nopeasti kaiken osallistumisen. 

Ei ole yllättävää, että tämä kierros ei ole braineri. Dropboxin tietosuojakäytäntö jättää paljon toivomisen varaa, kun taas MEGA on perustettu yksityisyyden sydämessä, mikä tekee siitä MEGA: lle jälleen selvän voiton.

Kierros: MEGA: n yksityisyyspiste

MEGA-logo
Dropbox-logo

4

Nopeus

Nopeuden suhteen Dropboxin ja MEGA: n välillä ei ole paljon. Testauksen aikana tuoreen 1 Gt-tiedoston lataaminen molemmille palveluntarjoajille testisijainnistamme Isossa-Britanniassa kesti noin 25 minuuttia. Samanlainen nopeus nähtiin sekä MEGA: sta että Dropboxista lataamisen aikana, ja saman 1 Gt-tiedoston lataaminen kesti noin kolme minuuttia..

DropboxMEGA
Tallennettu:25:1126:04
Ladata:03:1903:22

Dropbox todellakin tulee omaan tiedostoonsa, joita on muokattu tai muutettu jollain tavalla. Jos teet muutoksen MEGA-tiedostoon – jopa pieneen -, koko tiedosto on ladattava uudelleen.

Dropbox käyttää kuitenkin ns. Lohkotason synkronointia kiertääkseen tämän ongelman. Tiedostot on hajotettu erillisiksi lohkoiksi, ja se synkronoi vain muuttuneet lohkot. Jos teet pienen muutoksen tiedostoon, vähemmän lohkoja on ladattava, mikä tekee siitä paljon nopeamman prosessin kuin MEGA: n, jossa jokainen lohko olisi korvattava.

Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen, jos sinulla on muutettavana paljon suuria tiedostoja, koska sen vaikutus latausaikoihin on huomattavampi. Pienemmissä tiedostoissa et todennäköisesti kuitenkaan huomaa suuria eroja, varsinkin jos yhteytesi on hyvä. 

Jos käsittelet paljon suuria tiedostoja, joita muokataan jatkuvasti, Dropbox on ehdottomasti parempi valinta. Siksi Dropbox esiintyy parhaan synkronoitavan pilvitallennusluettelomme yläosassa, jopa verrattuna toiseen lohkotason synkronoinnin tarjoajaan, kuten pCloud (lue pCloud vs Dropbox -teos).

Tässä mielessä Dropbox on voittaja täällä: emme voi sivuuttaa sen nopeampia latauksia verrattuna MEGA: n.

Pyöreä: Dropboxin nopeuspiste

MEGA-logo
Dropbox-logo

5

Helppokäyttöisyys

Sekä MEGA: ta että Dropboxia voidaan käyttää verkossa tai kaikkien tärkeimpien käyttöjärjestelmien, mukaan lukien macOS, Windows ja Linux, käytettävissä olevien sovellusten kautta. Kaikki pilvitallennuspalvelujen tarjoajat eivät tue Linuxia, mutta molemmat kilpailijamme tekevät siitä parhaan Linux-pilvitallennustilallemme, Tresoritin ja pCloudin rinnalle. Molemmille palveluille on saatavana myös Android- ja iOS-sovelluksia.

mega-web-käyttöliittymä

MEGA: n ja Dropboxin työpöytäsovellukset toimivat melko samalla tavalla. Kummankin avulla voit määrittää kiintolevylle kansion, joka synkronoidaan automaattisesti pilveen. Ne tarjoavat myös järjestelmäpalkin tai valikkopalkin kuvakkeen, jonka avulla voit muuttaa asetuksia tai käynnistää verkkoliittymän. 

Tätä lähestymistapaa Dropbox suositti, ja näet samanlaisen järjestelmän, jota useimmat pilvipalveluntarjoajat käyttävät nykyään. Jos olet aiemmin käyttänyt pilvitallennuspalveluita, mikään ei tunnu liian pahalta.

Kun asennat Dropbox- tai MEGA-sovellusta, saat myös muita vaihtoehtoja, kun napsautat tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, kuten sallia valita lähetettävät tiedostot. Dropboxilla näyttää tässä olevan pieni reuna, ja lisävaihtoehtojen avulla voit nopeasti katsella kommentteja tai tiedoston versiohistoriaa.

Valitettavasti Dropbox ei ole loistava palvelu macOS- ja iOS-käyttäjille, koska tiedostot ja kansiot on järjestetty oletuksena aakkosjärjestyksessä kansioiden kanssa sekoitettuna tiedostoihin. Jos sinulla on paljon mediaa, voi olla vaikea lajitella etsimäsi tiedosto tai alikansiosi..

Tätä ei myöskään voi muuttaa helposti. Voit muuttaa tiedostojen lajittelutapaa, mutta se on silti sotkuinen. Windows-käyttäjät huomaavat kuitenkin, että kansiot on oletuksena lueteltu tiedostojen yläpuolella, myös verkkosivustolla.

Dropbox kehottaa macOS- ja iOS-käyttäjiä pyytämään tätä ominaisuutena, joten on epätodennäköistä, että tämä muuttuu, ellei suuri joukko Applen käyttäjiä pyydä sitä. Tätä silmällä pitäen et löydä Dropboxia parhaasta pilvitallennustilasta Mac-suositusluettelosta.

Jos olet sidoksissa Applen ekosysteemiin, tarkista sen sijaan iCloud tai Sync.com. Voit lukea ensin Sync.com-arvosteluamme, koska se ei ole vain suosituin pilvisäilytyssuositusmme Mac-käyttäjille, mutta se on myös suosituksemme parhaaksi pilvien tallennustilaksi iPhonelle..

MEGA: n tai Dropboxin välillä Windows- ja Linux-käyttäjille ei ole paljon. Ottaen kuitenkin huomioon Macin ja iPhonen omistajien vaikeudet, tämä kierros menee MEGA: lle helpompana tarjoajana käyttää mitä tahansa alustaa.

Kierros: MEGA: n helppokäyttöisyys

MEGA-logo
Dropbox-logo

6

Tiedostojen synkronointi ja jakaminen

Pilvitallennuspalvelun tekee tai hajottaa se, kuinka hyvin se voi jakaa tai synkronoida tiedostoja. Jos se ei voi tehdä niin, se ei aio kilpailla – se on niin yksinkertaista. Dropboxille ja MEGA: lle se on melko tasainen kuva.

dropbox-sync-verkossa-tiedostoja

MEGA-työpöydän käyttäjät voivat ladata koko pilvitallennuksen asentaessaan sovelluksen ensimmäisen kerran tai synkronoida valikoivasti tiedostoja ja kansioita, joita he käyttävät säännöllisesti tilan säästämiseksi. Voit myös lisätä muita synkronointipaikkoja MEGA: n asetuksissa, vaikka tämä ei ole helpoin prosessi.

Dropbox tarjoaa kaksi erilaista tapaa tiedostojen synkronointiin, joista toinen on samanlainen kuin MEGA. Ensimmäinen vaihtoehto Dropbox-käyttäjille on valikoiva synkronointi, jonka avulla voit päättää, mitkä tiedostot ja kansiot synkronoidaan kiintolevyllesi ja mitkä jäävät pilveen. 

Tämä on samanlainen kuin MEGA, mutta tarkoittaa, että et näe pilvitallenteen koko sisältöä kiintolevylläsi. Kaikkia tiedostoja tai kansioita, jotka olet poistanut valinnan, ei näytetä.

Tämän ongelman kiertämiseksi Dropbox tarjoaa älykkään synkronoinnin. Tämän avulla voit nähdä kaikki tietokoneesi tiedostot ja kansiot, mutta voit asettaa tietyt tiedostot tallennettavaksi pilvitallennustilaan. Ne ovat näkyvissä tietokoneellasi ja ladataan aina, kun sinun on käytettävä niitä, mutta ne eivät vie tilaa ennen kuin.

Tämä ominaisuus on yksi syy siihen, miksi Dropbox oli toiseksi paras suositus parhaaseen yritystiedostojen synkronointiin ja jakajien tarjoajien luetteloon, juuri Egnyte Connectin alapuolelle. Dropboxilla ei ole tiedostojensiirtokiintiöitä, muuta kuin tallennustilaasi, joten voit lähettää ja ladata sisältöäsi niin paljon kuin haluat.

Sitä vastoin MEGA soveltaa kuukausittaista kiintiötä tiedostojesi lataamiseen ja lataamiseen. Henkilökohtaisten tilien osalta nämä kiintiöt ovat samat kuin koko tallennuskapasiteetti, joten ne eivät ole merkityksettömiä. Jos kuitenkin lähetät ja lataat paljon suuria tiedostoja, saatat huomata, että osut kiintiöön nopeasti.

Tiedostojen jakaminen Dropboxilla ja MEGA: lla

Tiedostojen jakamisessa molemmat tarjoajat tarjoavat melko tyypillisiä ominaisuuksia. Dropbox antaa sinun jakaa tiedostoja kaikilta alustoilta, myös mobiilisovellusten ja verkon kautta. Voit luoda jaettavan linkin, jonka voit lähettää muille, antamalla heille joko vain luku- tai täysmuokkausoikeuden tiedostoihin ja kansioihin. 

Voit muuttaa joukkoa näiden linkkien asetuksia. Voit asettaa vanhenemispäivän, lisätä salasanan ja poistaa käytöstä lataamisen, vaikka tämä on käytettävissä vain Dropbox Professionalissa tai liiketoimintasuunnitelmissa. Dropbox tekee siitä parhaiden pilvitallennusluetteloomme jakamista varten, mutta siellä on parempia vaihtoehtoja, kuten Sync.com.

egnyte-vs-dropbox-dropbox-business-tiedostojen jakamisen

Löydät samanlaisia ​​ominaisuuksia MEGA: n kanssa, koska voit luoda jaettavissa olevia linkkejä tiedostoihisi ja kansioihisi, asettaa vanhenemispäivämääriä ja lisätä salasanoja. Tarvitset kuitenkin maksetun tilin, jotta voit käyttää näitä ominaisuuksia.

Kuten olemme maininneet, MEGA tarjoaa nolla tietämyksen salauksen (jotain Dropboxia ei ole). Voit jakaa linkkisi lähettämällä kopion avaimesta, jolloin muut käyttäjät voivat katsella tai muokata tiedostojasi. Voit jakaa linkkejä ilman avainta, mutta sinun on annettava salausavaimesi manuaalisesti loppukäyttäjälle, jotta hän voi avata sen..

Jos valitset jälkimmäisen vaihtoehdon, ei ole väliä, onko linkki jaettu vai varastettu, koska vain käyttäjät, joilla on salausavain, voivat käyttää tiedostoja, joten MEGA on turvallisempi palvelu tiedostojen jakamiseen.

Kaiken kaikkiaan tämä on vaikea soittaa. Dropbox toimii hyvin älykkäällä synkronointitoiminnollaan, jonka avulla voit säästää tilaa tietokoneellasi sen sijaan, että synkronoit kaikki tiedostosi. Se käyttää myös lohkotason synkronointia säästääksesi aikaa muutettavien tiedostojen tiedostojen lataamiseen.

MEGA tarjoaa kuitenkin turvallisen tavan jakaa tiedostoja, jolloin voit jakaa tiedostoihin linkit ilman salauksen avainta, mikä tarkoittaa, että vain luotettavat käyttäjät voivat käyttää niitä. Tarpeistasi riippuen tämä voi olla hienoa – tai se voi olla turhaa. 

Älykäs synkronointi on voittava ominaisuus, mutta vain vain, joten Dropbox vie tämän kierroksen.

Round: Tiedostojen synkronointi ja jakamispiste Dropboxille

MEGA-logo
Dropbox-logo

7

ominaisuudet

Useimpien pilvitallennuspalveluiden tarjoamien vakioominaisuuksien lisäksi sekä MEGA että Dropbox tarjoavat joitain ainutlaatuisia lisäominaisuuksia.

MEGA: lla, jossa vainoharhaisuus on osa ilmapiiriä, on saatavilla salattua keskustelua muiden MEGA-käyttäjien kanssa. Tämä on samanlainen kuin muut päästä päähän salauskeskustelupalvelut, kuten WhatsApp. Voit myös jakaa tiedostoja chat-sovelluksen kautta sekä soittaa ääni- ja videopuheluita.

mega-megabird

Jos käytät Mozilla Thunderbird -postiohjelmaa, voit käyttää MEGAbird-laajennusta suurten tiedostojen lähettämiseen MEGA: n kautta eikä sähköpostin liitteenä, riippumatta siitä, mitä sähköpostin isännöintipalvelua käytät. Siellä on myös MEGAcmd, komentorivityökalu, jonka avulla voit kirjoittaa komentosarjoja automatisoidaksesi tehtäviä tai suorittaa komentoja MEGA: lle suoraan ilman GUI-työasemaa.

Asiakirjojen luojalle Dropbox tarjoaa paperia. Tämä on yhden rajoittamattoman sivun asiakirjasovellus, jonka avulla voit tallentaa tekstiä, kuvia ja videoita tallentamatta sisältöä tiedostoina. Se on muistiinpano- ja yhteistyökalu, mutta kuten mainitsemme Dropbox Paper -katsauksessa, se on melko yksinkertainen verrattuna palveluihin, kuten Google Docs.

Ammattikäyttäjät saattavat kuitenkin löytää enemmän hyötyä Dropbox Showcase -sovelluksesta. Tämä on portfolio-työkalu, jonka avulla voit jakaa aikaisemman työn. Siihen kuuluu useita malleja, joiden avulla voit luoda älykkään näköisiä sivuja sisällön isännöintiin, mikä on täydellinen yrityskäyttäjille tai freelancereille. Tämä työkalu on käytettävissä vain Dropbox Professional- tai Business-tileille.

Missä Dropbox todella loistaa, on yhteistyö. Dropbox integroituu uskomattoman hyvin sekä Microsoft Officen että Google Docsin kanssa. Voit työskennellä Word- tai Google Docs-tiedostossa, tehdä siitä yhteistyötä muiden ihmisten kanssa ja tallentaa muutokset poistumatta Dropbox-tilistäsi. Tiedostot käynnistyvät automaattisesti asianmukaisissa sovelluksissa, jolloin voit vaihtaa helposti palveluiden välillä. 

Nämä yhteistyöominaisuudet auttavat nostamaan Dropboxin parhaan pilvitallennustilan huipulle yhteistyölle valitun lyhyen listan luomiseksi ja tekemällä siitä oikeudenmukaisen voittajan tällä viimeisellä kierroksella.

Pyöreä: Ominaisuuksien kohta Dropboxille

MEGA-logo
Dropbox-logo

8

Tuomio

Ei ole yllätys nähdä, että tämä MEGA vs. Dropbox -taistelu osoittautuu läheiseksi. Vaikka MEGA menestyi hyvin aikaisemmissa kierroksissamme, Dropbox työnsi taaksepäin. Se ei kuitenkaan riittänyt, koska MEGA otti neljä pistettä verrattuna Dropboxin kolmeen pisteeseen.

Voittaja: MEGA

MEGA voitti tietoturvaa ja yksityisyyttä selvästi, mikä ei ole täysin yllättävää, koska se on perustettu näitä ominaisuuksia ajatellen. Sekä MEGA että Dropbox olivat lähellä hinnoittelua ja helppokäyttöisyyttä, mutta MEGA voitti, koska se tarjoaa suuremman määrän ilmaista tallennustilaa ja on helpompi käyttää kaikilla alustoilla. Toisin kuin Dropbox, MEGA: ta ei ole yhtä vaikea käyttää iOS: ssä tai Macissa.

Dropbox otti kuitenkin joitain voittoja. Lohkotason synkronoinnin käytön ansiosta Dropbox menestyi nopeasti nopeuskierroksella, ja menestyi samalla tavalla tiedostojen synkronoinnissa ja jakamisessa erinomaisen älykkään synkronointijärjestelmänsä ansiosta. Lopuksi, Dropbox vaati lopullisia ominaisuuksiamme kierrosta johtuen erinomaisista integroinneista Office- ja Google Docs -sovelluksiin, joten se on ihanteellinen yhteistyöhön.

Tämä oli lähellä tulosta, ja vaikka MEGA tuli tämän Dropbox vs Mega -vertailun voittajaksi, se todella riippuu siitä, mitä haluat pilvitallenteeltasi.. 

Jos aiot käyttää sitä yhteistyöhön tai nopeaan tiedostojen jakamiseen, Dropbox on paljon vahvempi valinta. Jos etsit jotain tietojen suojaamiseksi ja yksityisyyden suojaamiseksi, MEGA on parempi vaihtoehto.

Olemme aina innokkaita kuulemaan kokemuksistasi kumman tahansa palveluntarjoajan kanssa, joten muista ilmoittaa meille ajatuksesi alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me