Cloud Storage vs. online-varmuuskopiointi: Mikä on ero?

On monia hyviä syitä pitää kopioita tietokoneesi tiedostoista pilvessä. On myös monia erinomaisia ​​ohjelmistovaihtoehtoja, joiden avulla voit tehdä niin. Väärän työkalun valitseminen tarpeisiisi loppuu kuitenkin yleensä vähän yrittämällä sovittaa nelikulmainen tappi pyöreään reikään.


Vaihe yksi oikean työkalun löytämiseen ei ole virheen ajattelu, että pilvitallennus tapahtuu samalla tavalla kuin online-varmuuskopiointi tai päinvastoin. Tämä tehtävä tehdään jonkin verran hämmentävämmäksi, koska toisinaan pilvitallennusta kutsutaan ”online-varmuuskopioksi” ja online-varmuuskopiointia kutsutaan “pilvivarmuuskopioksi”.

Näiden kahden usein sekoitetun tekniikan tarkan eron ymmärtäminen ja se, mitä kukin voi tehdä sinulle, on kriittinen ensimmäinen askel etsimässä paras pilvitallennustila tai paras online-varmuuskopiointityökalu tarkat tarpeitasi varten.

Tässä artikkelissa autamme sinua tekemään juuri tämän. Kun tämä tieto on kädessä, voit sitten tarkastella terävällä näkökulmalla pilvitallennusarvosteluissa ja online-varmuuskopiointikirjastoissamme yksityiskohtaisesti esitettyjä palveluita sen lisäksi, että annat nörttisi uskottavuudelle mukavan lisäyksen.

Ennen kuin sukellamme siihen, mikä on erilaista, puhutaanpa kuitenkin siitä, mikä on samaa: pilvi.  

Mikä on pilvi, joka tapauksessa?

Termi ”pilvi” itsessään on yhtä paljon markkinointihaun sanoja kuin merkityksellistä teknistä žargonia, jonka Netscape-johtajat loivat 90-luvun puolivälissä (todennäköisesti) rajattomasta tulevaisuudesta haaveilemassa (muistatko Netscape?).

Pilvi tarkoittaa tässä tapauksessa ohjelmistoa, joka toimii etäpalvelinverkossa, toisin kuin tietokoneessa lokalisoitu. Jos se kuulostaa Internetistä, niin, johtuu siitä, että johtuu: pilvi on Internetissä toimiva ohjelmisto (ja lisäksi: katso yksityiskohdat pilviterminologiasta käsittelevästä artikkelista).

On yksityisiä pilviä, jotka ovat yhden yrityksen tai kotitalouden omistamia ja käyttämiä (selvittää kuinka määrittää oma henkilökohtainen pilvitallennus) ja julkisia pilviä, joita yleensä myydään palveluna. Sekä yksityisten että julkisten pilvien avulla voit kuitenkin käyttää samaa ohjelmistoa ja tietoja mistä tahansa tietokoneesta, jolla on siihen valtuutus.

Mitä julkisiin pilviohjelmistoihin tulee, on olemassa monia erilaisia ​​ohjelmia, jotka toimivat nyt tällä tavalla, sähköpostisovelluksista, kuten Gmailista, kirjanpitosovelluksiin, kuten QuickBooks Online (lue QuickBooks Online -katsaus, jos se herätti kiinnostusta). Pilvitallennus ja online-varmuuskopiointi ovat kaksi tällaista palvelua.

Sekä pilvitallennus että online-varmuuskopiointi toimivat järjestämällä tiedostoja pilvessä ja antamalla pääsyn tiedostoihin eri laitteista, kuten tietokoneista ja älypuhelimista, kunhan nämä laitteet ovat yhteydessä Internetiin.

Vaikka infrastruktuuri voi olla samanlainen, pilvitallennusten ja online-varmuuskopioiden yleinen käyttäytyminen erottaa ne toisistaan ​​ja antaa heille hyvin erityisiä, erilaisia, tarkoituksia.  

Pilvisäilön ominaisuudet

Emme todennäköisesti aio häiritä sinua sanomalla, että tavoitepilvivarasto – tai online-tallennustila, jos haluat, on varastointi.

90-luvun puolivälissä, kun joukko pian sukupuuttoon kuolleita Netscape-johtajia oli keksimässä sanaa, jota ei suosittu ennen kuin yli 10 vuotta myöhemmin, keskimääräinen kodin kiintolevy vaihteli välillä 400–1 000 megatavua. Se pitäisi tänään noin viikonlopun arvoisia selfiejä (tai tunnin verran, jos olet Kardashian).

Vaikka kiintolevyjen koko on noussut nopeasti, omistamamme tietomäärä on enemmän kuin pysynyt tahdissa. Lisäksi plodding-mekaanisten kiintolevyasemien (HDD) korvaaminen zippy-solid-state-asemilla (SSD) on väliaikaisesti nostanut varastoinnin hintaa.

Tämän hintojen nousun takia ei ole harvinaista nähdä kannettavia tietokoneita, joissa on vain 256 Gt tallennustilaa. Toisinaan näet jopa muuten huippuluokan kannettavat tietokoneet, joissa on 128 Gt tallennustilaa. Se ei kuitenkaan ole ok, ja pilvien varastointi on syy siihen.

Katsotaanpa Sync.com-sovellusta esimerkkinä pilvitallennuksen toiminnasta: se sattuu olemaan yksi henkilökohtaisista suosikki pilvisäilytyspalveluistamme, kuten voit lukea Sync.com-katsauksestamme. Osittain siksi, että se tarjoaa salaamattoman salauksen ja joukon muita erinomaisia ​​pilvipalveluita.  

Se johtuu myös siitä, että Sync.com on yksi parhaista pilvitallennustarjouksista, joka maksaa tällä hetkellä noin 8 dollaria kuukaudessa 2 kt tallennustilaa.

Tätä 2 kt tallennustilaa voidaan käyttää kiintolevyn täydentämiseen. Tarkoittaa, että sen sijaan, että tallentaisit kaikki lemmikkisi kuvat ja UFO-havainnollistavat videot kannettavalle tietokoneelle, voit tallentaa ne pilveen sen sijaan.

Tämän lisäksi voit käyttää kyseistä tallennustilaa melkein mistä tahansa omistamasi laitteen selaimesta. Useimmat pilvitallennuspalvelut, mukaan lukien Sync.com, tekevät mobiilisovelluksista myös Androidille ja iOS: lle pääsyn ja tallennuksen.

Laitteesi tai laitteidesi fyysisen tallennuskapasiteetin laajentaminen on määrittelevä ja olennainen ominaisuus kaikille pilvitallennusratkaisuille. Nykyaikaiset ratkaisut – ne, jotka ovat nousseet raivojen yläpuolelle – pyrkivät kuitenkin tekemään hiukan enemmän, mutta kahdella ominaisuudella, jotka ovat yleisempiä kuin muilla: synkronoi ja jaa.

Cloud Storage -synkronointi ja jako

Synkronointi, lyhyt laitteen synkronointiin, on pilvitallennusominaisuus, jonka avulla voit muokata tiedostoa yhdellä laitteella ja saada nämä muokkaukset näkymään toisessa laitteessa melkein reaaliajassa. Idea hyvitetään Dropboxin perustajalle Drew Houstonille, joka väittää tulleensa keksimään sen jälkeen kun tajusi New Yorkin ja Bostonin välisellä bussimatkalla, että jätti USB-asemansa taakse.

Drew Houstonin käsityksen taustalla oleva perusmekanismi ja useimpien päivittäistä synkronointia tarjoavien pilvitallennuspalveluiden käyttämä perusmekanismi on ”synkronointikansio”. Synkronointikansio on kansio, joka näyttää ja käyttäytyy melko samalla tavalla kuin kaikki muut kiintolevyllä olevat kansiot, paitsi että kyseiseen kansioon sijoitetut tiedostot tallennetaan sekä asemalle että pilvelle.

Jokaisessa laitteessa, johon siihen on asennettu pilvisäilytysohjelma, asennetaan myös tämä kansio, joka heijastuu kaikissa pilvivarastoon kytkettyihin laitteisiin. Pilvi on välittäjä, välittäen tietokoneella tehdyt päivitykset muille.  

Yksi synkronoinnin ongelmista on kuitenkin se, että se tallentaa tiedostoja sekä pilveen että kiintolevylle. Tämä, saatat olla huomannut, näyttää voittavan pilvitallennuksen olennaisen arvoehdotuksen, jonka me jo aiemmin laatimme (säilytyslisäosa).

Tämän huomioon ottamiseksi monet pilvitallennuspalvelut tarjoavat joko erillisen kansion, joka ei synkronoi sisältöä, tai “selektiivisen synkronoinnin” nimisen ominaisuuden, jonka avulla voit poistaa sisällön synkronoinnin käytöstä, jos et halua pitää sitä sekä kiintolevylläsi että pilvi. Joillakin, mukaan lukien Sync.com, on molemmat.

Tiedostojen jakamisella tarkoitetaan yksinkertaisesti kykyä antaa muiden katsella, muokata tai ladata tiedostoja, jotka olet ladannut pilvitallennustilaan. Muutaman pilvitallennuspalvelun avulla myös muut voivat tallentaa omat tiedostot pilvitallennustilasi.

Koska se on Internet-pohjainen palvelu, pilvitallennustiedostojen jakamisen taustalla oleva tavallinen mekanismi on URL-osoitteen luominen, joka osoittaa tiedostoon – tai jopa tiedostokansiolle – jonka haluat jakaa.

Voit kopioida ja liittää linkin levittääksesi sen manuaalisesti, kuten Slack-kanavalle, tai joskus lähettää sen automaattisesti sähköpostitse tai lähettää sosiaaliseen mediaan. Jotkut palvelut, kuten pCloud (kyllä, meillä on pCloud-arvostelu), myös suojaavat salasanalla ja lisäävät vanhenemispäivät näihin URL-osoitteisiin – tai jopa tekevät niistä nolla tietämystä.

Sinun tarvitsee vain synkronoida ja jakaa, tosiasiallisesti paitsi sanoa, että nykyään on useita yrityslähtöisiä pilvitallennuspalveluita, jotka on rakennettu enemmän näiden kahden ominaisuuden tuottavuuden ja yhteistyöhön liittyvien näkökohtien ympärille kuin niiden, jotka täydentävät kiintolevytilaa. Niitä kutsutaan ”yritystiedostojen synkronointi ja jakaminen” -palveluiksi, ja voit lukea sadon kermasta parhaimmissa EFSS-ostajien oppaissa.

Ennen kuin aloitamme online-varmuuskopion, on myös syytä mainita, että jotkut pilvitallennuspalvelut integroituvat ohjelmisto palveluna -työkaluihin, kuten Microsoft Word Online ja Google Docs. Se rajoittuu kuitenkin pääasiassa markkinoiden isoihin nimiin, etenkin Dropboxiin, Google Driveen ja OneDriveen.. 

Online-varmuuskopion ominaisuudet

Pilvitallennuksen tärkeä tarkoitus on täydentää kiintolevyä; online-varmuuskopion elintärkeä tarkoitus on jäljentää sitä.

Vielä toisin sanoen online-varmuuskopiointi koskee palautusta. On niin, että lasillinen läikkynyttä maitoa – tässä tapauksessa kadonnut näppäimistön halkeamien väliin – ei todellakaan ole syytä itkeä yli.

Vapautetut juomat ovat vain yksi tapa tuhota myös kiintolevylle tallennetut tiedostot. Tulvat, tulipalot, menetykset, varkaudet – on liian monta tapaa laskea, että voit kadottaa tietosi ennen kuin kiintolevy väistämättä saavuttaa käyttöikänsä loppuun.

Varmuuskopiointiyrityksen Backblaze tekemän tutkimuksen mukaan kyseinen elinikä on noin 1,5 vuotta noin viidelle prosentille kiintolevyistä. Alkuperäinen kuolemantapaus johtuu lähinnä viallisesta rakentamisesta. Tämän jälkeen epäonnistumisaste laskee yhden prosentin vuodessa seuraavien kolmen osalta.

Lisäksi kiintolevysi pyörii lainatulla ajalla: SSD-levyt voivat pidentää tätä käyttöikää huomattavasti, tietysti jopa vuosikymmeniä. Se on kuitenkin paljon lasillista maitoa (maito on oluen metafora, eikö?), Josta ei vuotanut.

Ilman online-varmuuskopiointia, olettaen, että kiintolevy on edelleen hallussaan, voit maksaa tietokonekorjaamolle ehkä satoja dollareita yrittääksesi palauttaa joitain tietojasi. Voit myös kokeilla tietojen palauttamistyökalua, kuten yksi niistä, jotka mainitaan parhaimmissa tietojen palautusohjelmistojen arvosteluissa.    

Online-varmuuskopiointi on parempi vaihtoehto. Suurin osa tällaisista työkaluista toimii jatkuvasti varmistaakseen, että tiedostot replikoituvat pilvessä melkein heti niiden luomisen tai muuttamisen jälkeen. Halutessasi suurin osa antaa sinun asettaa myös ajoitettuja varmuuskopioita, jotta varmuuskopioisi voidaan suorittaa yöllä, kun prosessi ei ole niin sopiva järjestelmäresursseihin..

Carbonite Home on hyvä esimerkki. Voit sanoa sen varmuuskopioinnin jatkuvasti kerran päivässä työpöytäsovelluksen sisällä tai olla varmuuskopioimatta tiettyjen tuntien välillä.

Pilvitallennusratkaisuilla ei ole aikataulutusominaisuuksia, mutta suurempi syy siihen, että ne eivät ole oikeasti sopivia kiintolevyn varmuuskopiointiin, on se, että ne eivät myöskään säilytä tiedostojärjestelmäsi rakennetta, koska joudut lopulta laittamaan kaiken synkronointikansioon.

Online-varmuuskopiointipalvelut säilyttävät tiedostojärjestelmän rakenteen ja antavat sinun palauttaa kaiken entisellä tavalla, jos kiintolevy täytyy rakentaa uudelleen..

Näiden ominaisuuksien lisäksi on joukko muita, jotka erottavat yhden varmuuskopioratkaisun toisesta.

Jotkut, kuten Backblaze, hyödyntävät sitä, että heillä ei ole rajoittamatonta varmuuskopiointia kaikille yleisille tiedostotyypeille (lue kaikki rajoittamattomasta varmuuskopiosta Backblaze-arvosteluamme). Sinun ei tarvitse juurikaan tehdä muuta kuin muuta kuin asentaa asiakas varmistaaksesi, että kaikki aikaisemmat valokuvasi, videosi, sähköpostisi ja asiakirjat sisältyvät varmuuskopiosuunnitelmaan.

Muut online-varmuuskopiointipalvelut, kuten Carbonite, edellyttävät, että merkitset manuaalisesti jokaisen suojattavan kansion ja tiedoston joidenkin ohjelmistojen automaattisesti ehdottamien kansioiden ulkopuolelle.. 

Lisää tekniikan taitavia käyttäjiä rakastaa CloudBerry-varmuuskopio (lue CloudBerry-varmuuskopio -katsauksemme), joka sisältää erilaisia ​​ominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan katastrofin palautusvaihtoehtojasi. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat hybridi varmuuskopiointi, NAS-varmuuskopio, levyn kuvantaminen, tiedostojen versiointi ja poistettu tiedostojen säilyttäminen.

Perusajatus on kuitenkin sama kaikille online-varmuuskopiointityökaluille, ja se on kiintolevyn uskollinen toisinnus.

Johtopäätös – Cloud Storage vs. online-varmuuskopiointi

Monet online-varmuuskopiopalvelut, mukaan lukien karboniitti, antavat sinun jakaa tiedostoja. Yleensä nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan ole aivan yhtä hiottu kuin hyvä pilvitallennuspalvelu.

Jotkut pilvipalvelut menevät hiukan pidemmälle hämärtämällä rivejä tallennuksen ja varmuuskopion välillä. Varmuuskopiointipalvelu SpiderOak (lue SpiderOak ONE-arvostelu) esimerkiksi antaa sinun synkronoida kaikki varmuuskopiointisuunnitelmaan lisätyt tiedostot. Acronis True Image (lue Acronis True Image arvostelu) ja IDrive, kaksi muuta kuluttajien varmuuskopiopalvelua, antaa sinun synkronoida tiedostoja riippumatta siitä ovatko ne varmuuskopiointisuunnitelmasi vai eivät..

Useimmiten linja pilvisäilön ja online-varmuuskopion välillä pitää paikkansa, ja parasta on valita pilvitallennuspalvelu, jos haluat tallennustilaa, ja online-varmuuskopiopalvelu, jos haluat varmuuskopion. Tai valitse molemmat.

Seuraavat vaiheet? Suosittelemme täydentämään uutta tietoasi tarkistamalla parhaan pilvivaraston vertailutaulukon. Molemmat artikkelit eivät vain yksilöi etsittäviä keskeisiä ominaisuuksia, mutta tarjoavat myös parhaat vaihtoehdot jokaiselle ominaisuudelle. Suurin osa kirjoittamistamme palveluista antaa sinun myös kokeilla niitä ilmaiseksi riippumatta siitä, onko kyseessä 5 Gt ilmaista pilvitallennusta Sync.com-palvelun kanssa tai 30 päivän kokeiluversio Carboniten kanssa.  

Kysymyksiä tai kommentteja? Käytä alla olevaa kommenttiosaa pudottaaksesi meille linjan – ja kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map