10 hienoa asiaa, joita voit tehdä pilvitallennuksella vuonna 2020

Nimestä huolimatta ”pilvisäilytys” on muutakin kuin tiedostojen tallentamista. Muutoin voit yksinkertaisesti tallentaa tiedostoja palvelimelle ja tehdä sen sen kanssa joutumatta käyttämään erillisiä pilvitallennuspalveluita. 

Nykyiset pilvipalvelut ovat kuitenkin kehittyneet tarjoamaan monia muita toimintoja. Tässä artikkelissa aiomme tuoda esiin 10 hienoa asiaa, jotka voit tehdä pilvitallennuksella.

Jos haluat tietää enemmän pilvitallennuksesta tai suosikkipalveluistamme, tutustu artikkeliimme parhaista pilvitallennusvaihtoehdoista. Haluamme myös huomauttaa, että varastointi ja varmuuskopiointi ovat hyvin erilaisia ​​petoja, joten jos haluat tietää enemmän siitä, lue pilvisäilytys- ja online-varmuuskopioartikkeli. 

Katsotaanpa nyt, ilman enempää, kaikki mielenkiintoiset asiat, joita voit tehdä pilvitallennuksella.

1. Luo ja jaa valokuva-albumeja

Painettujen valokuvien päivät ovat enimmäkseen poissa, nyt kun voit ottaa satoja digitaalisia kuvia ilman mitään asiaa. Jos laitteillesi tapahtuu jotain, se voi tarkoittaa kaikkien valokuvien häviämistä. Niiden tallentaminen pilveen on ihanteellinen ratkaisu.

Vaikka voit ladata valokuvia ja luoda albumeja millä tahansa pilvisäilytyspalvelulla, jotkut tekevät sen paremmin kuin toiset. Olemme verranneet tämän kriteerin mukaisia ​​palveluita parhaimpaan valokuvien online-tallennustilaan roundup-tilassa, pCloud on yksi suosikeista.

10-cool-asiat-albumia

Jotta voit luoda valokuva-albumeja ja jakaa niitä, sinun on ensin ladattava valokuvasi. Tämän jälkeen voit jakaa ne kansioihin, jotka vastaavat albumiasi. Sitten voit jakaa nuo kansiot muiden kanssa.

2. Lataa ja salaa arkaluontoiset tiedot

Vaikka pilvitallennus on yhä suositumpaa, saatat silti epäröi tallentaa arkaluontoisia tietoja pilveen. Pilvitallennuspalvelut ovat kuitenkin tietoisia siitä ja pyrkivät tarjoamaan parhaat pilvipalvelut. Tärkein näistä toimenpiteistä on nolla tietämyksen salaus, joka on toinen nimi yksityiselle, päästä päähän -salaukseen.

10-cool-asiat-upload

Suurin osa palveluista tarjoaa salauksen, mutta se ei usein ole yksityinen versio, koska palvelut säilyttävät salausavaimesi. Yksityinen salaus varmistaa kuitenkin, että olet ainoa avaimella, ja se sekoittaa tiedostosi, jotta kukaan muu kuin voit lukea ne. 

“Päästä päähän” -osa tarkoittaa, että salaus sekoittaa tiedostosi ennen kuin ne poistuvat tietokoneelta, eikä silloin, kun ne saavuttavat pilvitallennuspalvelimen. Olemme laatineet luettelon parhaista nollatiedon pilvipalveluista, joista voit valita, ja voit kurkistaa myös turvallisimpaan pilvitallennustilaan..

3. Tallenna salasanat pilvessä

Voit välttää salasanojesi menettämisen tallentamalla ne pilveen salasananhallinnan avulla. Jotkut markkinoiden suosituimmista salasanahallinnoista – Dashlane, LastPass ja 1Password – tarjoavat hieman erilaisia ​​ominaisuuksia, joten muista lukea oppaamme salasanojen turvalliselle tallentamiselle pilveen, joka tarjoaa lisätietoja näistä kolmesta ylläpitäjästä. 

Ennen kuin teet sen, varmista, että olet luonut vahvan salasanan. Salasanaa ei ole tarpeellista tallentaa, jos se on niin heikko, että yksinkertaiset raa’at voimahyökkäykset voivat halkeilla sen. 

4. Tee muistiinpanoja ja säilytä niitä pilvessä

Muistiinpanojen tekeminen paperille voi olla hankalaa ja muuttua nopeasti painajaiseksi, jos et ole järjestäytynyt tyyppi. Voit kuitenkin käyttää pilveä ja välttää paperien lajittelua kerätäksesi kirjoitettuja ajatuksiasi. Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia muistiinpanojen menetyksestä, jos tietokoneesi kaatuu, koska ne tallennetaan turvallisesti pilveen..

10-cool-asiat-google-keep

Voit käyttää useita työkaluja: Google Keep ja Evernote ovat joitain suosituimmista vaihtoehdoista, mutta niiden tarkoitus on erilainen. Google Keep on paras luetteloiden luomiseen ja ajatusten laittamiseen (lue Google Keep -arvostelu) ja Evernote on hyvä syvälliseen tutkimukseen (lue Evernote-arvostelu).

Jos haluat perusteellisemman vertailun, lue artikkeli parhaista muistiinpanosovelluksista. Dropbox-paperikatsauksesta löydät eri pedon, joka toimii eri mediatiedostojen kanssa.

5. Hallitse asiakirjojasi

Jos työskentelet asiakirjojen kanssa, tarpeesi voivat ylittää yksinkertaisen muistiinpanon. Onneksi tässä tulee Googlen erinomainen G Suite. G Suite sisältää Google Docs-, Google Sheets- ja Google Slides -sovellukset, joiden avulla voit työskennellä vastaavasti asiakirjojen, laskentataulukoiden ja esitys diojen kanssa.

10-cool-asiat-google-dokumentit

Ei ole yllättävää, että G Suite integroituu Google Driveen, minkä avulla on helppo luoda Google Cloud -ympäristössäsi olevia asiakirjoja. Kun olet luonut asiakirjan Google Drive -sovelluksella, voit kutsua muita tekemään yhteistyötä sen kanssa melkein reaaliajassa. Kaikki G Suite -ohjelmiston sovellukset sisältävät lisäosat – suurin osa niistä ilmaisia ​​-, jotka auttavat sinua tekemään enemmän.

Lisäksi, jos olet liikkeellä, voit käyttää älypuhelimiasi tai muita Google Driveen kytkettyjä laitteita työskennelläksesi asiakirjojesi kanssa ja pysyäksesi tuottavana (lue Google Drive -katsaus). Jos haluat vaihtoehtoisia palveluita, jotka toimivat hyvin asiakirjojen kanssa, tutustu parhaaseen pilvitallennustilaan asiakirjojen suhteen.

6. Jaa sisältö

Sisällön jakaminen on iso osa pilvitallennuspalvelun käyttöä, koska se mahdollistaa yhteistyön ja auttaa välttämään pirteiden menetelmien – kuten flash-asemien ja sähköpostin liitteiden – käyttöä tiedostojen siirtämiseen. 

Suurimmalla osalla markkinoiden palveluista voit jakaa tiedostoja, mutta ne eroavat toisistaan ​​kuinka hyvin ne toimivat. Tämä käy ilmeisimmin tavalla, jolla palvelut auttavat suojaamaan ja hallitsemaan osakkeitasi. Jos haluat jakaa palveluita, tutustu parhaaseen pilvitallennustilaan jakamisluettelosta.

Voit jakaa tiedostosi luomalla linkkejä, mutta kansioiden jakaminen edellyttää yleensä käyttäjien kutsumista ja heidän käyttöoikeuksien antamista. Kun olet jakanut sisältösi, saatat pystyä suojaamaan sitä lisäämällä salasanan, asettamalla viimeisen käyttöpäivän, merkitsemällä sen vain näkymäksi tai jopa salaamalla sen.

7. Paranna yhteistyötä kolmannen osapuolen sovellusten avulla

Pilvitallennuspalvelut integroituvat monien sovellusten kanssa, jotka voivat parantaa yhteistyötä. Vaikka suurin osa pilvitallennuspalveluista integroituu dokumenttien hallintapalveluun ja ehkä muutamiin muihin sovelluksiin, yritystiedostojen synkronointi- ja jakamispalvelut – tai lyhyt “EFSS” – sisältävät yleensä suuren kirjaston kolmansien osapuolien integrointeja, joista voit valita.

10-cool-asiat-egnyte-kirjastosta

Trello, Zoho, OneLogin ja muut sovellukset ovat nidontavaihtoehtoja, joissa on monia EFSS-palveluita. Toisaalta, jos haluat muokata valokuvia, jotkut integraatiot auttavat sinua myös tekemään sen. Ne, jotka haluavat vahvistaa turvallisuuttaan, voivat ehkä integroitua salauslisäyksen Boxcryptorin kanssa.

Olemme luetellut palvelut, jotka soveltuvat työskentelemään muiden kanssa parhaassa pilvitallennustilassa yhteistyöhön, joka on Dropbox for Business paras valinta. Jos olet osa suurta organisaatiota, muista tutustua luetteloomme markkinoiden parhaimmista EFSS-palveluista.

8. Suoratoista musiikkia ja videoita

Jos sinulla on valtava musiikki- ja elokuvakirjasto, hyödyt niiden tallentamisesta pilveen, koska se antaa sinun nauttia niistä missä tahansa. Kirjaston koosta riippuen saatat kuitenkin tarvita tilaussuunnitelman, joka tarjoaa paljon tallennustilaa.

10-cool-asiat-stream-elokuvia

Palvelut eroavat myös siitä, kuinka hyvin he käsittelevät isojen tiedostojen lähettämistä, kuinka suuret tiedostokoot ovat ja kuinka hyvin he pelaavat sisältöä pilveltä. Olemme ottaneet tämän kaiken huomioon parhaassa videolistamme pilvitallennuksessa. Jos olet enemmän musiikin fani, tutustu parhaaseen pilvivarastoon musiikin roundupin suhteen.

9. Vapauta tilaa kiintolevylläsi

Vaikka synkronointi on hieno tapa siirtää tiedostoja laitteillesi, tiedostojen tallentaminen tietokoneen pilvipalvelusta voi viedä nopeasti kiintolevytilaa. Tämän välttämiseksi voit käyttää verkon asemavaihtoehtoa, joka on saatavana joidenkin pilvitallennuspalveluiden kanssa, tai synkronoida valikoivasti vain tarvitsemasi tiedostot.

Oletusarvoisesti verkkoaseman asetus ei tallenna tiedostoja tietokoneellesi. Sen sijaan se näyttää ne vain verkkoaseman kansiossa ja suoratoistaa ne tietokoneellesi pyynnöstä. Tämä tarkoittaa kuitenkin, että tiedostosi ovat käytettävissä vain, jos olet online-tilassa.

Jos haluat, että tiedostosi ovat saatavilla, vaikka olisit offline-tilassa, voit käyttää synkronointikansiota ja luottaa valikoivaan synkronointiin minimoidaksesi kiintolevyllesi. Valikoiva synkronointi antaa sinun valita, mitkä tiedostot haluat synkronoida pilvestä. Löydät palvelut, jotka synkronoivat hyvin, parhaimmasta pilvitallennuksestamme synkronoinnin kanssa.

10. Luo oma pilvi Nextcloudilla

Nextcloud on ohjelmistoratkaisu, joka auttaa sinua määrittämään ja ylläpitämään pilvitallennuspalvelinta. Tällaisia ​​ohjelmistoratkaisuja kutsutaan ”DIY-pilvivarastointiratkaisuiksi”. Ne auttavat sinua luomaan pilvipalvelun tarjoamalla helpomman tavan palvelimen asentamiseen ja laitteiden asiakasohjelmistojen asentamiseen.

10-cool-asiat-nextcloud

Nextcloudilla on Enterprise-versio, johon mahtuu 50–10 miljoonaa käyttäjää. Jos et sitä kuitenkaan tarvitse, voit tilata Nextcloud Standardin tai käyttää avoimen lähdekoodin versiota, joka on ilmainen.

Aivan kuin omia ratkaisuja, Nextcloud antaa sinun jakaa sisältöä, tarjoaa vahvan tietoturvan ja siinä on kirjasto, joka sisältää 162 sovellusta, joihin voit integroida. Jos haluat tietää lisää Nextcloudista ja muista DIY-pilvipalveluista, lue parhaat DIY-pilvivarastotyökalut roundup.

Lopulliset ajatukset

Olemme selvittäneet, mikä pilvivarasto on ja kuinka voit käyttää sitä. Olemme myös kuvanneet joitain hienoja asioita, joita voit tehdä sen kanssa, kuten albumien luomisen, muistiinpanojen tekemisen, salasanojen tallentamisen pilveen, sisällön jakamista ja muuta.

Mitä mieltä olet näistä hienoista asioista, joita voit tehdä pilvitallennuspalveluiden avulla? Riittääkö ne, jotta voit alkaa käyttää pilviä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me