Legjobb 1 TB külső merevlemez 2020-ig: Könnyű tárolási megoldások

Ami a külső merevlemez méretét illeti, az 1 TB egy kicsit kedves hely. Elegendő a tárhely ahhoz, hogy fájljait útközben is elvihesse, miközben nem megy a teljes biztonsági mentés területére. A fájlméretek egyre nagyobbra válnak, így az 1 TB-os külső meghajtó minimális lehet az extra adatok tárolásához. 


Nem számít, ha kibővíti a laptop tárolóhelyét, vagy el szeretne venni néhány filmet útközben is – a legjobb 1 TB-os külső merevlemezeket fogjuk lerontani. Kihúztunk a legjobb külső merevlemez útmutatóból annak biztosítása érdekében, hogy csak a legjobbat kínáljuk. 

Ha valamivel több tárhelyet keres, akár extra fájlokat, akár egy teljes rendszer biztonsági mentését, akkor olvassa el a legjobb 3 TB külső merevlemez és a legjobb 4 TB külső merevlemez útmutatókat is. Itt olyan lehetőségeket talál, amelyek jobban megfelelnek a mentésnek, míg itt elsősorban a kibővített tárolásra fogunk összpontosítani.

A legjobb 1 TB külső merevlemez 2020

A legjobb 1 TB külső merevlemez kiválasztása

Több tényező van a legjobb 1 TB külső merevlemez megválasztásában, mint az elsőnek tűnt. Nyilvánvaló, hogy ahhoz, hogy meghajtót beépítsünk, 1 TB kapacitással kell rendelkeznie. Tekintettel arra a nagy mennyiségű tárolásra, más tényezőket kellett bevonnunk. Nevezetesen, figyelembe vettük a hajtás célját. 

Az 1 TB kapacitású külső merevlemezek nem a legjobb megoldás a biztonsági mentéshez. Noha erre a célra felhasználhatók, nem összpontosítottunk erre. Biztonsági másolatot készíthet például egy laptopról 1 TB-os külső merevlemezzel, de hamarosan használhatatlanná válik, ha számítógépeket frissít, vagy további fájlokat tölt le.. 

A nyers kapacitás helyett a sebességre összpontosítottunk, lemondva a lehetőségekről, mint például a Western Digital My Book (olvassa el a Western Digital My Book áttekintést). A külső merevlemez 1 TB-os tárhellyel sokkal hasznosabb a fájlok készítéséhez útközben, akár filmek nézésére, néhány játékra, akár munkára. 

A „vidd a dolgaidat útközben” mentalitás miatt inkább a szilárdtestalapú meghajtók felé tekintettünk, mint a merevlemez-meghajtókra. A HDD-k teljesítménye rosszabb, és valószínűleg meghibásodnak, így az SSD egyértelműen megválaszthatja az 1 TB-os meghajtót. Ennek ellenére az SSD-k drágák, tehát beépítettünk néhány HDD-t, amelyek véleményünk szerint megéri. 

Ezenkívül a hardveres titkosítás és a jelszóvédelem kiemelkedően fontos szerepet játszik. Feltételezve, hogy útközben veszi a meghajtót, fontos az, hogy biztonságos legyen, ha elveszik vagy ellopták. Ebben az esetben a méret is számít.

Legjobb 1 TB külső HD: Samsung T5

A Samsung T5 a legjobb SSD külső merevlemez-meghajtónkban és a legjobb külső merevlemez-meghajtónkban a Mac-útmutatókat tekintve, tehát nem kevés meglepetés, hogy itt is az első helyet foglalja el. Mindent megtesz, amire egy külső merevlemezt szeretnénk tenni, egyesítve a sebességet, a minőséget és a szolgáltatásokat egy elfogadható árú csomagba. 

samsung-t5-1

Rendelkezésre áll 2TB-ig, de az 1 TB-os modell valóban az édes hely. Körülbelül 0,16 dollárt fizet gigabájtonként, ami nem túl rossz az SSD-hez. Jetfekete is, a meghajtó 250 GB-os és 500 GB-os változata halványkék színű. Bár mindkettő jól néz ki, részesei vagyunk a lefedett modellnek. 

Az ár ellenére a teljesítmény kiváló. Megfigyeltük, hogy a szekvenciális olvasási és írási sebesség jóval 500 MB / s felett van, a véletlenszerű olvasási és írási sebesség pedig megközelíti a 200 MB / s-ot. A T5 mutatja az USB 3.1 teljesítményét, miközben az USB 3.0-t használó SSD-ket, mint például az ADATA SD600, porra hagyja (olvassa el az ADATA SD600 áttekintésünket).

Még lenyűgözőbb az a tény, hogy a Samsung ilyen sok kiszerelésben képes annyira nagy teljesítményt nyújtani. A T5 könnyű, mint egy toll, vagy pontosabban, olyan könnyű, mint körülbelül 6000 csirke toll. Mindössze 51 gramm súlyú, és 57,3 mm-es és 74 mm-es méretnél kisebb, mint egy névjegykártya. 

Egyéb okok, amik tetszik a Samsung T5

Bár a T5 kicsi, a T5 nem törékeny. Nem annyira védett, mint valami hasonló a LaCie Rugged Mini-hez (olvassa el a LaCie Rugged Mini-áttekintésünket), de ez verésbe is vehet. A meghajtót teljesen fémből készült burkolat borítja, amely néhány csepp kezelésére képes. Mivel SSD, a T5 sem jelenti a törött tál kockázatát. 

A Samsung emellett meghajtókezelő szoftvert is tartalmaz a T5-hez. A számítógéphez való csatlakoztatáskor a program felszólítja a szoftver telepítésére, amely lehetővé teszi a jelszó beállítását és a firmware frissítéseinek ellenőrzését.. 

A biztonsági mód bekapcsolásakor az AES-256 kódolással titkosítva vannak az adatok, amíg be nem írja a jelszavát. Erről többet megtudhat a titkosítás leírásában. 

Szerencsére kikapcsolhatja a biztonsági módot, ha nem akarja mindig megadni a jelszavát. A Samsung T5 átmenő és átjárható meghatározása a lenyűgöző. Kompakt és könnyű, de a legjobbak közül néhányat tartalmaz. Tudjon meg többet róla a Samsung T5 áttekintésből.

G-Technology G-Drive mobil SSD

A G-Technology G-Drive mobil SSD kissé nagyobb és kissé robusztusabb, mint a Samsung T5. Ugyanakkor hasonló előadással jár. A szekvenciális írási sebesség kicsit lassabb, míg a véletlenszerű olvasási sebesség kicsit gyorsabb, de összességében a teljesítmény nagyjából megegyezik.. 

g-drive-mobile-1

A G-Drive Mobile SSD hátránya az építési minőség. IP67-es osztályozással rendelkezik a por- és vízvédelem érdekében, ami röviden azt jelenti, hogy szinte mindentől védve van. A „6” a legmagasabb a por szempontjából, azaz a meghajtó teljes érintkezésbe kerülhet káros porokkal – például fűrészporral és fémporral -, és továbbra is jól működik. 

A vízmérlegben azonban nem olyan magas. Az IP-szabvány vízre nyolcra emelkedik, a G-Drive Mobile SSD „7” pontozással. Ennek ellenére ez a besorolás azt jelenti, hogy akár egy méter vízbe is merülhet akár 30 percre. Hacsak nem tervezi egy órára az óceánba dobni a hajtást, rendben lesz. 

Ez a kiegészítő védelem többletköltséggel jár. Az 1 TB-os modell körülbelül 20 dollárval drágább, mint a T5, vagy egy közvetlen összehasonlításhoz 0,03 dollár több gigabájtonként. Noha a költség megéri, a T5 a legtöbb alkalmazáshoz elég robusztus. 

Ha nem gondolja magának, hogy a G-Drive Mobile SSD extra védelmére szüksége van, akkor a teljesítmény szempontjából nincs sok ok a T5-re választani. Összességében kiváló 1 TB-os meghajtó, költség szempontjából csak kissé elmarad a T5-től. De ha inkább a G-Drive Mobile SSD általános esztétikáját részesíti előnyben, akkor nem sokkal drágább.

Egyéb okok, amik tetszik a G-Technology G-Drive mobil SSD

A G-Drive Mobile SSD valójában nem a G-Technology által kifejlesztett meghajtót használja. Ha nem tudod, a G-Technology a Western Digital tulajdonában van, és kreatív-tároló megoldásként működik ugyanúgy, mint a HGST a vállalati mentés felé. A Western Digitalalso tulajdonában van aSanDisk, és ez az, ami a G-Drive Mobile SSD-ben található. 

Alapvetően SanDisk X600 M.2 SSD-t vásárol egy robusztus USB 3.1 házban. Ebben az összefüggésben az ár valójában nem túl rossz. Az 1TB X600 meghajtó körülbelül 130 dollárba kerül az Amazonon, tehát az extra 50 dollár megvásárolja a meghajtó külső használatának kényelmét, valamint egy kemény, mint a köröm szekrényt..

Összességében a G-Technology G-Drive Mobile SSD lenyűgöző külső lemez, amelynek ára megegyezik. Annak ellenére, hogy kicsit jellemzők, a sebesség megtarthat és megtarthatja a sebességet, amely méltó lehet a folyamat leggyorsabb külső merevlemez-listájához. Tudjon meg többet erről a G-Technology G-Drive Mobile SSD ismertetőnkben.

SanDisk Extreme Portable

A SanDisk Extreme Portable mindent elmond, amit tudnia kell a nevében. A lehető legkisebbre épül, miközben kiváló sebességet és építési minőséget biztosít. Szerencsére mindent megtesz. Könnyebb, kisebb és vékonyabb, mint akár a Samsung T5, és tartalmaz még egy kis horgot a karabinerhez történő rögzítéshez.. 

SanDisk extrém hordozható-2

Ezenkívül nagyon őrült körülmények között is működhet. A hajtás 32–95 fok (0–32 Celsius fok) működik, lehetővé téve a belső tér hőmérsékletének 158 fok (70 Celsius fok) felmelegedését. Ezenkívül ütés- és rezgésálló, valamint víz és por ellen védett. 

Ez nem olyan védett, mint a G-Drive Mobile SSD. IP55 minõsítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy még akkor is müködhet, ha veszélyes porral érintkezik, de nem hosszabb ideig. Víz szempontjából minden oldalról nagy teljesítményű tömlővel lehet permetezni – legfeljebb 12,5 mm fúvókával vagy nagyjából fél hüvelyk méretű fúvókával – de ez nem merülhet fel teljesen. 

Bár a SanDisk Extreme Portable valamivel kevésbé védett, olcsóbb, mint a G-Drive Mobile SSD. Az 1 TB-os modell valamivel több, mint 150 dollár, és a tartományon kívüli gigabájt legjobb árához közel helyezkedik el. Ha maximális értéket szeretne elérni, a 2 TB-os gigabájt ára jobb, de közel 300 dollárba kerül, ha mindent elmondnak és kész.

Egyéb okok, amik tetszik a SanDisk Extreme Portable

A SanDisk Extreme Portable jobban teljesít, mint bármely külső HDD, amelyet teszteltünk – olvassa el a Toshiba Canvio Alapok áttekintését egy példánkban -, de nem olyan jól, mint a Samsung T5 vagy a G-Drive Mobile SSD. 

A szekvenciális sebesség 20 MB / s körüli volt, mint a véletlen sebesség is. Azt mondta, hogy összehasonlítjuk a legjobb és a legjobbak között. A SanDisk sebessége önmagában nagyon lenyűgöző. 

A SanDisk azonban nem adja meg a meghajtót, és hagyja, hogy legyen. Azra előre telepítve van a SanDisk SecureAccess másolata. Annak ellenére, hogy a szoftver dátuma a későbbi, a SecureAccess lehetővé teszi a meghajtó adatainak titkosítását az AES-128-tal, jelszóval védve. Mi inkább a Samsung rendszerét részesítjük előnyben, de a SanDisk teljes egészében nem rossz. 

A G-Drive Mobile SSD, a T5 és az Extreme Portable között nincs különbség a teljesítmény és a szolgáltatások szempontjából. A legnagyobb különbség a forma tényező, tehát ha tetszik a SanDisk Extreme Portable megjelenése és mérete, akkor ez az Ön számára a meghajtó. Erről bővebben a SanDisk Extreme Portable ismertetőnkben olvashat.

Western Digital elemek

A Western Digital Elements a tárolás alapjairól szól. Ez nem egy lenyűgöző vagy feltűnő merevlemez, amely műanyag külső felülettel rendelkezik, amelynek belsejében van egy forgó tárcsa. Ahelyett, hogy a leggyorsabb vagy a legkeményebb külső lenne, az Elements meghajtó az adatok tárolását a lehető legegyszerűbben teszi lehetővé..

Nyugat-digitális-elemek 1

Megfelelő árat is kap, ami jó. Kezdve mindössze 50 dollárnál az 1 TB modellnél és 100 dollárnál magasabbnál a 4 TB modellnél, a Western Digital Elements az egyik legolcsóbb külső merevlemez. Ez a legjobb 1 TB vagy 2 TB formátumban is, mivel a 3 TB és 4 TB kapacitások jobban megfelelnek a Western Digital My Book. 

De csak a tárhelyet vásárolja. Ahogy a neve is sugallja, az Elements meghajtók a tárolás alapjairól szólnak, így nincsenek extrák. Az 1 TB-nál nem vagyunk túl csalódottak a biztonsági mentési eszköz hiányában, de a jelszóvédelem nagyon jó lenne. A Western Digital ennek ellenére ingyenesen elérhetővé teszi a diagnosztikai eszközt a weboldalán. 

Ha olcsó meghajtót keres, amely nagy kapacitást képes biztosítani, akkor a Western Digital Elements az Ön számára. Óvatosan kell kezelnie, a fenti lehetőségekkel ellentétben, ám a megtakarított pénz megéri. 

Egyéb okok, amelyek tetszik a Western Digital elemekhez

Gyorsan, a Western Digital Elemeket a fenti lehetőségek felszámolják, de ez nem rossz egy olcsó forgókorong számára. Tesztelésünk 131,3 MB / s szekvenciális olvasási sebességet, 127,4 MB / s szekvenciális írási sebességet, 0,55 MB / s véletlenszerű olvasási sebességet és 10,11 MB / s véletlenszerű írási sebességet eredményezett.. 

A valódi Western Digital divatban nagyobb a hangsúly a véletlenszerű írásokra, mint az olvasásokra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a meghajtó jól fog kezelni, amikor új adatokat rögzít a tálcákra, de nehezen fogja megkeresni ezeket az adatokat a vonalon. Összességében ez egy biztonsági mentésre összpontosított meghajtó, ezért ne feledje, ha gyors hozzáférésre van szüksége a fájlokhoz.

Még hátrányaival is, a Western Digital Elements lenyűgöző áron. Nem ad buborékcsomósebességet, de az átviteli sebesség továbbra is elfogadható. Ezenkívül nem rendelkezik robusztus építési minőséggel, de nem kell magával vinnie a túrázást. Összességében ez az olcsó meghajtó. Többet megtudhat a Western Digital Elements áttekintésből.

Seagate Backup Plus hordozható

A Seagate Backup Plus Portable olyan, mint a Western Digital Elements kibővített változata. Forma és funkciója hasonló a normál Seagate Portable-hez, ám néhány jelentős fejlesztéssel (olvassa el a Seagate Portable áttekintésünket). Nevezetesen, a formatervezés sokkal vonzóbb, és maroknyi segédprogrammal rendelkezik.

Seagate-backup-plus-hordozható-2

Először beszéljünk a tervezésről. A Backup Plus Portable többféle változata létezik, de ennek az útmutatónak a célja a Slim és az Ultra Touch, amelyek az egyetlen verzió, amely 1 TB-os modellt kínál. A vékony változat az, amire számíthat. Ez a normál meghajtó lecsökkent verziója, amelyet különféle színekben kínálnak, mindegyikük szőtt anyagból készült felső. 

Az Ultra Touch verzió valamivel drágább, de olyan szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek igazolják az árat. Általában USB-A csatlakozót kell használni a Backup Plus Portable készülékkel, de az Ultra Touch verzió USB-C adaptert tartalmaz. Ezenkívül az Ultra Touch verzió hardver titkosítással és jelszóvédelemmel is rendelkezik. 

Ez nem azt jelenti, hogy a vékony változat nem tartalmaz funkciókat. A Seagate tartalmazza az eszközkészletet az összes meghajtóval, beleértve minden Backup Plus Portable változatot. Az eszközkészletben eszközöket talál a meglévő meghajtók biztonsági mentéséhez és tükrözéséhez, ami nagyon hasznos. Ezen felül beállíthat egy automatikus ütemezést a biztonsági mentéshez, hogy ne veszítsen el adat.

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Seagate Backup Plus hordozható készüléket

Bár a funkciók és az építési minőség lenyűgöző, a Backup Plus Portable nem nagyszerű a sebesség szempontjából. Más fókuszt mutat, mint a Western Digital meghajtók, és véletlenszerűen elolvassa és írja. Noha ez bizonyos esetekben valamivel jobb teljesítményhez vezet, összességében rosszabb a teljesítmény. 

Használható azonban. Tesztelésünk során megfigyeltük a szekvenciális olvasási sebességet 129,6 MB / s, a szekvenciális írást 136,9 MB / s, a véletlenszerű leolvasást 1,31 MB / s, és a véletlenszerű leírást: 1,31 MB / s. A fő kérdés a véletlenszerű teljesítmény. Bár az Elements még egyenletesebben hajt, a véletlenszerű írási sebesség szűk keresztmetszetet teremthet. 

Ennek ellenére, ezen az áron, lesz némi kompromisszum. A Seagate Backup Plus Portable csak kissé drágább, mint a Western Digital Elements, miközben sokkal több szolgáltatást tartalmaz. A meghajtóról a Seagate Backup Plus Portable áttekintésben olvashat bővebben. 

Végső gondolatok

A legtöbb külső merevlemezt 1 TB változatban kínáljuk, de úgy gondoljuk, hogy a fenti öt lehetőség a legjobb. Bár a Samsung T5 drága, megtisztítja a padlót a teljesítmény, az építési minőség és a szolgáltatások szempontjából. A Western Digital elemek és a Seagate Backup Plus Portable is szilárd meghajtók, de csak az ár összefüggésben. 

Különféle okokból szüksége lehet egy másik meghajtóra. Ha a fenti lehetőségek egyikének sem tetszett az érdeklődése, akkor feltétlenül olvassa el a többi külső merevlemezről szóló véleményünket. 

Milyen 1 TB külső merevlemezt használ? Miért választotta? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map