IPhone biztonsági mentése külső merevlemezre 2020-ban

Az iPhone biztonsági mentése okos lépés, mert megvédheti Önt, ha elveszíti iPhone-ját, vagy ha az valamikor megsérül. Bár az Apple saját iCloud biztonsági mentési szolgáltatása nagyszerű, ez azt jelenti, hogy az összes adatot az Apple irányítása alá helyezi (lásd az iCloud áttekintésünket).


Ha ez nem számít vonzónak, vagy ha elfogy az iCloud tárhely, akkor érdemes megtanulnia, hogyan lehet biztonsági másolatot készíteni egy iPhone-ról egy külső merevlemezre. Ehhez a korábban rejtett iPhone biztonsági mentési fájljait át kell helyeznie a Windows PC-ről vagy a Mac-ről egy külső merevlemezre.

Szüksége van egy külső merevlemezre, amely elegendő tárolóval rendelkezik a munka elvégzéséhez, ezért érdemes beruházni az egyik legjobb külső merevlemez-opcióba, mielőtt megfontolná az iPhone fájljainak biztonsági másolatát..

IPhone biztonsági mentése külső merevlemezre

Már egy ideje óhajtott biztonsági másolatot készíteni iPhone-ról a számítógép vagy a Mac segítségével. Az iCloud varázslatának köszönhetően biztonsági másolatot készíthet iPhone adataiból bármilyen más berendezés nélkül.

Ennek megvannak az előnyei, nem utolsósorban az, hogy képes rendszeres biztonsági másolatot készíteni anélkül, hogy csatlakoztatná az iPhone-ját. Ennek a megközelítésnek a legnagyobb problémája azonban a tárolás. Az iCloud-hoz történő biztonsági mentés a korlátozott iCloud-tárhelyet használja. Minél nagyobb a biztonsági mentési fájlok, annál kevesebb hely van az alapvető fontosságú elemekre, ideértve a fényképeket is, bár valószínűleg inkább áthelyezi a fotógyűjteményt a legjobb online tárhelyre a képek számára.

Ezért lehet jobb módszer a biztonsági mentés egy külső merevlemezre. Nagyobb szerepet játszik benne, és megköveteli, hogy visszatérjen a régi iskola iPhone biztonsági másolatához, az iTunes használatával, vagy ha macOS Catalina-t használ, a Finder helyett.

iTunes-Mac

Ha biztonsági másolatot készített iPhone-ról a számítógép vagy a Mac segítségével, akkor a fájlokat áthelyezheti egy külső meghajtóra.

IPhone biztonsági mentése külső merevlemezre Windows rendszeren

Az iPhone biztonsági mentésének elindításához egy külső merevlemezre Windows rendszeren telepítenie kell az iTunes alkalmazást. Csatlakoztassa iPhone-ját a számítógépéhez, és telepítés után nyissa meg az iTunes alkalmazást.

Miután csatlakoztatta iPhone-ját a számítógépéhez, oldja fel iPhone-ját, és nyomja meg a „bizalom” gombot, hogy a számítógép csatlakozhasson. Ezután iPhone-jának meg kell jelennie az iTunes bal oldali menüjének „eszközök” fülén.

iTunes-iPhone-észlelve

Kattintson az iPhone ikonra az iTunes képernyő bal felső sarkában. Ez a média legördülő menü (azaz a „zene”) mellett található. Ezzel megjelenik az iPhone készülékére vonatkozó információmenü.

Ha manuálisan szeretne biztonsági másolatot készíteni az iPhone-ról a számítógépre, kattintson a „Biztonsági másolat készítése” elemre a „Biztonsági másolat készítése és visszaállítása” szakasz alatt.

iTunes-iPhone-Begin-Manual-Backup

Az iPhone készüléke eltart egy ideig, amíg a számítógépre nem készít biztonsági másolatot. A befejezés után a biztonsági mentési fájlokat manuálisan kell átmásolni a külső meghajtóra. 

Az iPhone biztonsági mentési fájljainak helye: C: \ Users \ felhasználónév \ AppData \ Barangolás \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup, a „felhasználónév” helyébe a saját Windows felhasználónév lép. Beírhatja a „% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup” elemet a Windows File Explorerbe, hogy közvetlenül a mappába vihessen..

iTunes-Backup-mappa

A „módosított dátum” oszlop segítségével keresse meg a készülék legújabb biztonsági másolatát. Kattintson a jobb gombbal a mappára, és nyomja meg a „másolás” gombot. Ezután csatlakoztathatja a külső merevlemez-meghajtót, nyissa meg a File Explorerben, kattintson a jobb gombbal, és „illessze be” a biztonsági mentési mappát a megfelelő helyre. Ezt minden alkalommal meg kell tennie, amikor manuálisan készít biztonsági másolatot az iPhone-ról a számítógépére.

IPhone biztonsági mentése külső merevlemezre Windows rendszeren

 1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és csatlakoztassa iPhone-ját.
 2. Kattintson az eszköz ikonjára a bal felső sarokban, majd kattintson a „Biztonsági másolat készítése most” elemre.
 3. A folyamat befejezése után lépjen az iTunes biztonsági mentési mappájába („% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup”).
 4. Keresse meg a legújabb biztonsági mentési mappát, kattintson a jobb gombbal, nyomja meg a „Másolás” gombot, majd illessze be a külső merevlemezre.

Az iPhone biztonsági mentése külső merevlemezre Mac rendszeren

Az iPhone egy külső merevlemezre történő biztonsági másolatának készítésének folyamata a MacOS Mojave vagy régebbi operációs rendszerekkel rendelkező felhasználók esetében nagyon hasonló, mivel a Windowshoz hasonlóan az iTunes használja az iPhone biztonsági másolatát. Ha Mac-ot használ MacOS Catalina-val, akkor a folyamat eltérő, a Finder helyett.

Ha MacOS Mojave vagy régebbi van, csatlakoztassa iPhone-ját, és nyissa meg az iTunes alkalmazást. Kattintson az iPhone készülék ikonjára a bal felső sarokban. Ha a Mac-eszközén MacOS Catalina fut, nyissa meg a Finder alkalmazást a képernyő alján található alkalmazásdokkból.

iTunes-Mac-Device-ikon

Kattintson a „Biztonsági mentés most” elemre az eszközinformációs menü „Kézi biztonsági másolat készítése és visszaállítása” szakaszában. A Catalina felhasználók számára a „Biztonsági mentés most” gomb a „Biztonsági másolat” rész alatt található.

iTunes-Mac-Begin-Manual-Backup

Ennek a folyamatnak a befejezése némi időt vesz igénybe, különösen, ha ez az eszköz első biztonsági mentése. Amint megvan, megkezdheti a fájlok másolását egy külső meghajtóra.

Függetlenül attól, hogy iTunesot vagy Findert használ, az iPhone biztonsági mentési fájljainak tipikus helye a „~ / Library / Application Support / MobileSync” – amely nem jelenik meg a Finderben. Kattintson a keresési ikonra a Mac képernyő jobb felső sarkában, és írja be a biztonsági mentési mappa helyét. Keresse meg a legújabb biztonsági mentési mappát, kattintson a jobb gombbal, majd kattintson a „Másolás” gombra. 

iTunes-Mac-Backup-mappa

Menjen a külső meghajtóhoz, amely a Finder bal oldali menüjének „Helyek” pontjában szerepel, és illessze oda a biztonsági mentési mappát. 

A Windowshoz hasonlóan ezt meg kell tennie, amikor manuálisan készít biztonsági másolatot iPhone -járól a Mac-hez.

Az iPhone biztonsági mentése külső merevlemezre Mac rendszeren

 1. Csatlakoztassa iPhone-ját a Mac-hez. A MacOS Mojave vagy annál régebbi verziót futtató Mac-eknek meg kell nyitniuk az iTunes alkalmazást. A MacOS Catalina-val rendelkező Mac-eknek meg kell nyitniuk a Finder alkalmazást.
 2. Kattintson a bal felső sarokban lévő iPhonera (iTunes) vagy az eszköz nevére a „Helyek” (Finder) alatt, majd kattintson a „Biztonsági másolat készítése” gombra a kézi biztonsági másolat elindításához..
 3. Kattintson a Mac képernyő jobb felső sarkában található keresési ikonra, keresse meg a „~ / Library / Application Support / MobileSync” elemet, és kattintson duplán a mappára a Finderben való megnyitáshoz..
 4. Kattintson a jobb gombbal a legújabb frissítési mappára, kattintson a „másolás” elemre, majd illessze be a külső merevlemezre.

Végső gondolatok

Annak ellenére, hogy ez nem egyszerű folyamat, az iPhone külső külső merevlemezre történő biztonsági mentésével ellenőrizheti az iPhone biztonsági másolatait. Segíthet az iCloud tárhely visszaszerzésében vagy az iPhone biztonsági másolatának hosszú távú áthelyezésében egy felhő biztonsági mentési szolgáltatásba, mint például a Carbonite (lásd a Carbonite áttekintésünket).

Az iPhone tárhelyének méretétől függően a rendszeres biztonsági másolat készítéséhez elég nagy külső merevlemezre van szükség. Az 1 TB-os tárolóeszköz a legkisebb méret, amelyet javasolunk, ezért feltétlenül nézze meg a legjobb 1 TB-os külső merevlemez-felsorolásunkat a lehetőségekhez. Ha aggódik a Mac támogatása miatt, vessen egy pillantást a Mac legjobb külső merevlemezére.

Inkább manuálisan készít biztonsági másolatot iPhone -járól? Ossza meg iPhone biztonsági mentési tippeit és trükköit az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map