A legjobb külső merevlemez Mac-re 2020-ban: Arsenal az Apple számára

A Mac-eknek vannak néhány kérdésük, elsősorban a szoftvertámogatás és az általános nyersanyag-felhasználás szempontjából, ám ennek indoklására sok oka van. A formatervezés minimalista és vonzó, a kijelzők teljesen gyönyörűek, és rengeteg számítógéppel vásárolhat egy viszonylag kis csomagban. Ez a kis csomag azonban megnehezíti a tárhely kibővítését. 


Jelenleg a 13 hüvelykes MacBook Pro legfeljebb 2TB tárhelyet, a 15 hüvelykes 4TB-ot, az iMac pedig legfeljebb 3TB-ot képes tárolni. Ha kibővíteni szeretné tárhelyét, akkor nincs sok hely benne, így külsőre kell mennie. A Mac külső legjobb merevlemezére vonatkozó útmutatóban megmutatjuk kedvenc válogatásainkat. 

Összességében a Samsung T5-et értékeljük a legjobb választásunknak, ami nem kellene meglepetésként tekintve, mivel ez a legjobb külső merevlemez, amelyet felülvizsgáltunk. Ha ez a meghajtó túl drága, vagy egyszerűen nem úgy néz ki, mint amit keres, akkor olvassa el a többi választ. 

A legjobb külső merevlemez a Mac 2020-hoz

A legjobb külső merevlemez kiválasztása Mac-hez

Semmi különös a Mac külső merevlemezeiben, legalábbis a legmodernebb lehetőségekkel. A FireWire majdnem halott és az A-típusú USB-portok megszüntetése után a legtöbb külső merevlemez készen áll a használatra, ha a MacOS vagy a Windows nem megfelelő. A legnagyobb különbség az a fájlrendszer, amelyet a meghajtó szállít.

Amint az a külső merevlemez-formázási útmutató formájában látható, a macOS más fájlrendszert használ, mint a Windows. A fájlrendszereket használja az operációs rendszer a meghajtón lévő adatok felismerésére és rendezésére. A Windowsnak és a MacOS-nak saját alapértelmezett fájlrendszere van, de vannak olyanok, mint például az exFAT, amelyek az operációs rendszerek között működnek. 

A külső merevlemezek általában exFAT vagy NTFS formátumúak, az utóbbi a Windows alapértelmezett fájlrendszere. Ha a meghajtót NTFS-re formázza, akkor továbbra is működik a macOS-sel, de újra kell formázni az exFAT vagy HFS Plus, a macOS alapértelmezett fájlrendszerévé. Ha van egy külső merevlemeze, amely nem jelenik meg, ennek oka lehet.

Ez az útmutató szempontjából ez volt a legfőbb aggodalom. Vagy a meghajtót formázni kellett, hogy kiválassza a dobozt, vagy tartalmaznia kellett egy egyszerű segédprogramot a macOS-ban történő beállításhoz. Nem várjuk el, hogy a legtöbb ember tudja, mi a fájlrendszer, vagy ami még kevésbé miért fontos, ezért minél közelebb volt a meghajtó a valódi plug-and-play-hez, annál jobb. 

Ez némileg szűkíti a mezőt, de nem sokkal. Annak érdekében, hogy tovább kigomboljuk a lehetőségeinket, a sebesség és a formai tényező felé fordultunk. A Mac-ek az akadálymentességről és a formatervezésről szólnak, ezért csak az illeszkedik, ha a külső merevlemezed megegyezik. 

Olyan meghajtókra összpontosítottunk, amelyek a formatervezés szempontjából elkerülhetőek és képesek lépést tartani a legtöbb Mac belső tárhelyével. Az árakat és a támogatást is figyelembe vettük, ám ezek a tényezők nem voltak olyan fontosak, mint a sebesség és a forma tényező.

A legjobb külső merevlemez Mac-hez: Samsung T5

A Samsung T5 minden, amit külső merevlemezről szeretnénk. Gyors, kihasználva a teljes félvezető tárhelyet és az USB 3.1-et. Könnyű, csak 51 gramm tömegű és kompakt, mérete kisebb, mint egy névjegykártya. A Mac gépekhez nem jobb, mint a Samsung T5. 

samsung-t5-2

Támogatja a macOS-t, és a Samsung megkönnyíti a platformon történő üzembe helyezést a dobozból. A meghajtó csatlakoztatásakor három, az alkalmazáson tárolt alkalmazás található: az egyik Windows, egy a MacOS és egy az Android. Csak annyit kell tennie, hogy futtatja a macOS alkalmazást, és úton lesz. 

A telepítés során a Samsung telepíti a meghajtó-segédprogramot, amely bármely meghajtóval használható, beleértve az X5-et is (erről bővebben az SSD külső merevlemez útmutatójában olvashat). 

A segédprogramot frissítések keresésére használják, de ennél is fontosabb, hogy jelszóvédelemmel működik. A T5 titkosítható az AES-256-al, amely megvédi adatait abban az esetben, ha a meghajtó elveszik vagy ellopták (olvassa el a titkosítási leírásunkat az AES-ről bővebben). 

Esztétikai szempontból a meghajtó tökéletesen illeszkedik a Mac-hez is. Noha a Samsung és az Apple ezt a mobil világban fejleszti ki, a T5 testreszabottnak tűnik a Mac-ek számára. 

A külső rész ugyanolyan szálcsiszolt fém bevonattal rendelkezik, mint az Apple számítógépek, minimalista kialakítású. Az egyetlen USB-C-USB-C kábel szintén hasznos, mivel a legtöbb MacBook elhagyja az USB-A portokat. 

Egyéb okok, amik tetszik a Samsung T5

Az űrlap tényező és a beállítás magas pontok a Samsung T5 számára, de a meghajtó megvásárlásának valódi oka a sebesség. Ez a leggyorsabb külső merevlemez, amelyet teszteltünk. 520 MB / s feletti szekvenciális leolvasásokkal ír és beírja a véletlenszerű leolvasást és írást, közel 200 MB / s sebességgel.. 

A véletlenszerű teljesítmény különösen lenyűgöző, megmutatva, hogy a meghajtó könnyedén képes kezelni egy nagy fájl több darabját. Valójában olyan gyors, hogy a T5-et gyakran használják kiváló minőségű videofelvételre. 

Például a nemrégiben kiadott Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K közvetlenül külső SSD-re tud felvenni. A Samsung T5 népszerű választás a média számára a BMPCC 4K készülékkel, annyira, hogy a SmallRig speciálisan ehhez készült hevederrel rendelkezik.. 

Nem számít a használati esetről, a Samsung T5 ideális választás. Gyors, kompakt, könnyű és gyönyörű, mindent összehozva, amit külső merevlemezről szeretnénk látni. Tudjon meg többet róla a Samsung T5 áttekintésből. 

Western Digital My Book

A Samsung T5 jó MacBook-hoz, míg a Western Digital My Book valószínűleg jobb egy iMachez. Ez egy asztali külső merevlemez, azaz egy nagyméretű házban található, és külső áramforrást igényel. Mindazonáltal olyan rugalmasságot kínál, amelyet általában az Apple számítógépek nem biztosítanak.  

Nyugat-digitális-my-book-1

A macOS készen áll arra, hogy kiválassza a meghajtót a dobozból, de ez nem az egyetlen ok, miért vezettük be ebbe a listába. Ez a második választásunk, mivel a Western Digital közszolgáltatásokat kínál vele. 

Megtalálja az olyan alkalmazások telepítőit, amelyek lehetővé teszik az adatok importálását felhőalapú biztonsági másolatból, beleértve a Microsoft OneDrive, a Google Drive, a Dropbox és az Amazon Drive szolgáltatást, valamint egy olyan biztonsági segédprogramot, amely lehetővé teszi az adatok titkosítását (olvassa el a OneDrive áttekintést , A Google Drive áttekintése és a Dropbox áttekintése). Kedvenc alkalmazásunk azonban a WD Drive Utilities. 

A Drive Utilities segítségével futtathatja a diagnosztikát, beállíthatja a meghajtó alvásidőzítőjét és formázhatja a meghajtót. A legfontosabb funkció azonban a RAID-konfiguráció (olvassa el a mi RAID-útmutatónkat). Beállíthatja a RAID-ot a macOS rendszeren, de az iMac-eknek nincs egyszerű módja a belső meghajtók hozzáadásához. Több My Books esetén azonban RAID-ot is beállíthat a MacOS-on.  

Bár a Western Digital My Book nem a leggyorsabb vagy legkompaktabb külső merevlemez a Mac számára, valószínűleg a legfunkcionálisabb. A benne szereplő közművek inkább indokolják a szerény árat. A Western Digital akár 10 TB kapacitást is kínál, tehát a My Book jó megoldás a Mac biztonsági másolatok készítéséhez is. 

Egyéb okok, amik miatt tetszik a Western Digital My Book

A My Book és a T5 összehasonlítása a sebesség szempontjából vicc. A többi fonó merevlemezhez viszonyítva azonban a My Book lenyűgöző. Megfigyeltük a szekvenciális olvasási és írási sebességet 200 MB / s felett, ami körülbelül 50 MB / s gyorsabb, mint a legtöbb más külső merevlemez. A véletlenszerű olvasási sebesség nem volt nagy, de a véletlenszerű írási sebesség stabil volt, 11,54 MB / s-nál. 

A sebesség nem számít, ha a Saját könyvet a megfelelő összefüggésben használják. Minden, ami a meghajtóban van, állandó beállításra van felépítve, olyan funkciókkal, mint a rendelkezésre álló RAID konfigurációk és a kapacitás akár 10 TB. A Western Digital My Book kiváló módja az iMacs tárhely kibővítésének vagy a fájlok biztonsági mentésének, de ez nem a legjobb megoldás, ha útközben vagy. 

Ha azonban van egy asztali Mac rendszere, akkor érdemes megnézni. Tudjon meg többet róla a Western Digital My Book áttekintésből. 

Seagate Backup Plus hordozható

A Backup Plus Portable alapvetően a Seagate verziója a My Book-nak, de kisebb formátumban. A készülék egy 2,5 hüvelykes belső meghajtóval rendelkezik, szemben a 3,5 hüvelykes meghajtóval, és nem igényel külső áramforrást. Nincs elérhető 10 TB verzió, legalábbis nem a kompakt formában, de a Seagate még mindig akár 5 TB-t is kínál. 

Seagate-backup-plus-hordozható-1

A telepítés miatt ez nagyszerű a Mac számára. Az összes Seagate meghajtó, beleértve a normál Seagate Portable készüléket is, megkönnyíti a felállást és a működést (olvassa el a Seagate Portable áttekintésünket). 

Két meghajtó van betöltve a meghajtóra: az egyik Windows, a másik a MacOS, mindegyik „itt indul” feliratú. A macOS-ra kattintva elindít egy böngészőt a telepítés befejezéséhez. 

Böngészőjében regisztrálhatja a meghajtót, letöltheti a Seagate Toolkit – amely lehetővé teszi egy másik meghajtó tükrözését, a számítógép biztonsági másolatának készítését és így tovább -, és megvásárolhatja a helyreállítási szolgáltatásokat. Ezenkívül lehetősége van megvásárolni a meghajtóhoz tartozó összes ajánlatot. Esetünkben két hónapos Adobe Creative Cloud Photography van a házban. 

Szeretjük a web-alapú beállítást. A meghajtó regisztrálása és futtatása egyszerűvé teszi, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert használ. Nincs elvégzendő formázás vagy áttekinthető felhasználói kézikönyv. A Seagate elvégzi az összes piszkos munkát az Ön számára.

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Seagate Backup Plus hordozható készüléket

A zökkenőmentes beállításon kívül két magas pont van a Seagate Backup Plus Portable számára. Az első az építési minőség. 

Noha nem olyan robusztus a SanDisk Extreme Portable készüléken (olvassa el a SanDisk Extreme Portable áttekintést), a Backup Plus Portable még merevebb, mint a blackbox társai. Sima, csiszolt fém teteje van, a hátát pedig matt felület borítja, amely megakadályozza a csúszást. 

A másik csúcspont a Seagate Toolkit, amely minden Seagate merevlemezhez elérhető. Ez lehetővé teszi, hogy tükrözze a meghajtót, amely megőrzi a számítógépen lévő adatok másolatát, vagy biztonsági másolatot készítsen egy meghajtóra, amely az összes tartalmat olyan formátumban tárolja, amelyet a szoftver képes olvasni.. 

Az ár miatt a Backup Plus Portable nagyszerű eszköz egy 3-2-1-es biztonsági mentéshez, ahol az online biztonsági mentési szolgáltatásokkal, például a Backblaze felhasználhatja (olvassa el a Backblaze áttekintésünket). 

Sajnos vannak bizonyos hátrányok is. Nevezetesen, a Seagate Backup Plus Portable nem olyan nagy, ha a sebességről van szó, 130 MB / s alatti szekvenciális sebességgel haladva. Ennek ellenére a Seagate rettenetesen sok kapacitást kínál kevés pénzért, ami önmagában méltó a pillantásra. Többet megtudhat a Seagate Backup Plus Portable ismertetőnkben. 

G-Technology G-Drive mobil SSD

A Backup Plus Portable és a My Book küzdenek a sebességről, de sok tárolást kínálnak alacsony áron. Ha inkább a sebesség, mint a kapacitás foglalkoztat, akkor a G-Technology G-Drive Mobile SSD az Ön számára. Magas áron jár, még inkább, mint a Samsung T5, de a teljesítmény megéri. 

g-drive-mobile-1

A beállítás lassú, ha kissé furcsa. Amikor csatlakoztattuk a készüléket, csak 4 GB helyet regisztrált. A meghajtóra töltött néhány telepítő és az utasítások. Ez eleinte kissé fárasztó, de a G-Technology okból ilyen módon állította be a meghajtót. 

A dobozon kívül a meghajtót a HFS Plus formátumra formázza, amely, mint fentebb említettük, az alapértelmezett fájlrendszer a macOS-hoz. Ha csak egy Mac-ot használ, akkor készen állsz; egyszerűen futtassa a formázó varázslót, és kész! A G-Technology azonban tartalmaz egy varázslót a HFS Plus for Windows telepítéséhez, amelyet a Paragon készített. 

Vegye figyelembe, hogy a „telepítés” és a „formázás” kifejezést mondtuk. A HFS Plus for Windows nem igényli a formázást, ha a MacOS és a Windows között mozog, azaz a meghajtót mindkét platformon használhatja, miközben az adatait érintetlenül hagyja. Kreatív környezetben, ahol a külső meghajtók átvihetők különböző gépekre, különféle operációs rendszerekkel, ez a szolgáltatás kulcsfontosságú. 

Egyéb okok, amik tetszik a G-Technology G-Drive mobil SSD

A G-Drive Mobile SSD nem olyan gyors, mint a Samsung T5, de közel van. A CrystalDiskMark segítségével 562,8 MB / s szekvenciális olvasási sebességet, 515,6 MB / s szekvenciális írási sebességet, véletlenszerű olvasási sebességet 177,9 MB / s és 170,5 MB / s véletlenszerű írási sebességet mértünk. Ezek az eredmények nem meglepő, figyelembe véve a G-Drive Mobile SSD tartalmát. 

A masszív ház alatt valójában egy M.2 SanDisk X600 meghajtó található, amely egy belső, 2,5 hüvelykes SSD, amely elérhető. A G-Technology – amely hasonlóan a SanDisk-hez a Western Digital tulajdonában van – átcsomagolta a meghajtót egy IP67-es osztályú házban, 10 lábig eső védelemmel és 1000 font nyomásállósággal megerősítve.. 

Noha drágább, mint a Samsung T5, a G-Technology G-Drive Mobile SSD fejlettebb építési minőséget és funkciókat kínál. Ha átvált a macOS és a Windows között, akkor ez nem bátor. A meghajtóról a G-Technology G-Drive Mobile SSD áttekintésében olvashat bővebben. 

LaCie Rugged Mini

A LaCie, akárcsak a G-Technology, az alkotókra összpontosít. A meghajtók a merevség és a rugalmasság érdekében készültek, és ez a Rugged Mini készülékkel is megmutatkozik. A LaCie a Seagate tulajdonában van, így Ön ugyanolyan kiváló beállítási folyamatban részesül, mint a Backup Plus Portable. 

lacie masszív mini-1

A macOS esetében csak annyit kell tennie, hogy kattintson a Mac indításának „Start here” alkalmazásra. Ezután regisztrálhatja a meghajtót, és letöltheti az összes rendelkezésre álló ajánlatot. A Rugged Mini-vel egy hónapos Creative Cloud-ot kaptunk, amely általában 60 dollárt fizet (olvassa el a legjobb képszerkesztő szoftver és a legjobb videó szerkesztő szoftver útmutatókat, hogy miért érdekli az ár). 

Ezenkívül a meghajtót a MacOS-kel való együttműködésre formázják. A Rugged Mini egy tradicionális forgó meghajtóval rendelkezik, amely adatátvitelt biztosít az USB 3.0 segítségével. A LaCie azonban tartalmaz egy USB-C kábelt a dobozban. Annak ellenére, hogy nem változtatja meg a rendelkezésre álló sávszélességet, az USB-C kábel beépítése nagyszerű a Mac felhasználók számára, mivel az USB-A portok ritkán kezdnek. 

Egyéb okok, amik tetszik a LaCie Rugged Mini

A LaCie Rugged sorozatának bármely meghajtója tankként épül fel. A Rugged Mini különösen lenyűgöző, mert forgóhajtású. Még működés közben is képes meghajtani akár négy láb hosszú esést is, esőálló és akár 2,205 font nyomást képes kezelni. 

Ennek köszönhetően a teljesen fém burkolat és az azt körülvevő ikonikus narancssárga lengéscsillapító hordozza. Nem tévedett össze egy LaCie-meghajtó, amikor meglátja. Ez a védelem azonban áron jár. 

Miközben az egyik legrosszabb előadó, akit látunk – mintegy 120 MB / s sebességgel a dolgok egymás utáni végén, a LaCie Rugged Mini szintén az egyik legdrágább. Az 1 TB modell bárhol 75 dollártól 100 dollárig terjedhet, és nem teljesít jobban, mint a Seagate Backup Plus Portable, amely körülbelül 40 dollárt kevesebbel fizet.. 

Ennek ellenére a verés megépítésére készült, és a Mac felhasználók számára tartalmaz néhány oldalsót, hogy elinduljon. Ha ez számodra jó, ne felejtse el elolvasni a LaCie Rugged Mini áttekintést. 

Végső gondolatok

A Samsung T5 a legjobb külső merevlemez Mac-hez, de nem szabad engedményeznie a többi választást. Ha hasonló sebességet, de eltérő formát keres, a G-Drive Mobile SSD kiváló választás. Hasonlóképpen, ha csak pénzt szeretne megtakarítani, miközben nagyobb kapacitást szerezne, akkor vehet igénybe a Seagate Backup Plus Portable készüléket.. 

Szerencsére nem korlátozódik a választásunkra. Bár úgy gondoljuk, hogy a fenti öt lehetőség a legjobb választás a Mac számára, az igényeinek függvényében esetleg egy másik meghajtó is megfelelő. A külső merevlemez-áttekintésekben szereplő legtöbb lehetőség a Mac operációs rendszerrel működik, ezért keresse meg ott, ha további néhány lehetőségre van szüksége. 

Milyen külső merevlemezt használ a Mac-hez? Miért választotta? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map