A legjobb külső merevlemez az Xbox One-hoz 2020-ban: Játék be

A Sony és a Microsoft minden tőle telhetőt megtett, hogy lépést tudjon tartani a modern játékok igényeivel a feldolgozási teljesítmény szempontjából. Az Xbox One X és a PS4 Pro új konzolgeneráció helyett kibővítették alaprendszereik funkcionalitását, támogatva a 4K játékot, továbbfejlesztett textúrákat és még sok minden mást.. 


Azonban az egyik terület, amelyet ebben a folyamatban figyelmen kívül hagytak, a tárolás. Például az Xbox One X csak 1 TB kapacitást kínál. Noha ez néhány évvel ezelőtt lenyűgöző lenne, a játékok az elmúlt néhány évben sokkal nagyobbra nőttek, így az 1 TB belső merevlemez szánalmasnak tűnt összehasonlítva..

Szerencsére azonban kibővítheti az Xbox One tárhelyét egy külső merevlemezzel. Az Xbox One legjobb külső merevlemezére vonatkozó útmutatójában megmutatjuk a Microsoft játékkonzoljának legjobb választásait. A meghajtókat a legjobb külső merevlemez-útmutatónkból vontuk ki, hogy a lehető legjobbat kapjuk sebesség, kapacitás és építési minőség szempontjából. 

Mielőtt megnéznénk a válogatásainkat, meg szeretnénk beszélni arról, hogy miként végeztük a kiválasztást, valamint arról, hogy miként használhatja a külső merevlemezt az Xbox One-val.

A legjobb külső merevlemez az Xbox One 2020-hoz

Az Xbox One legjobb külső merevlemezének kiválasztása

Az összes kapacitással kapcsolatos, amikor egy külső merevlemezt választ az Xbox One-hoz. Bár nem javasoljuk, hogy az egyik meghajtót a másikra tisztán a gigabájt ára alapján válasszák, a Microsoft szereti a hatalmas textúrákat belefoglalni a játékaiba, különösen azokat, amelyeket az Xbox One X továbbfejlesztett. 

Ez a játékok óriási. Néhány referenciapontként a Forza Motorsport 7 95 GB, a Gears of War 4 103,3 GB és a Halo 5: Guardians 107 GB. Néhány kisebb játékkal kombinálva – az Xbox One X esetében kb. 20 GB-tól 25 GB-ig – máris a belső 1 TB merevlemez kapacitásának felére teszed.

Először a kapacitást kerestük, néha a sebesség árán. Ennek oka az, hogy az Xbox One és az Xbox One X USB portjai csak az USB 3.0, nem pedig az USB 3.1. Még ha a használt meghajtó is kompatibilis az USB 3.0-val, akkor nem fogja tudni kihasználni a lemez teljes sávszélességét. 

Ezáltal a külső SSD-k, mint például a Samsung T5 vagy a SanDisk Extreme Portable, sokkal kevésbé vonzóak (olvassa el a Samsung T5 és a SanDisk Extreme Portable áttekintést). 

Bár valószínűleg együttműködnek az Xbox One-val, nem fogják tudni teljes mértékben kihasználni sebességüket. Ennek ellenére, ha van rendelkezésre álló jövedelme, és a lehető leggyorsabban szeretné betölteni, akkor a legjobb SSD külső merevlemez útmutatónk segítséget nyújt Önnek a beállításhoz. 

Általában a legkisebb és leggyorsabb külső merevlemezt javasoljuk, de ez nem az Xbox One esetében. Mivel a konzolnak valószínűleg állandó otthona van, a vele járó meghajtónak is lehet állandó otthonja. Emiatt fontos a sebesség és a kapacitás egyensúlya, míg a méret és az alak tényezője hátsó ülést igényel.

Külső merevlemez használata az Xbox One-val

A külső merevlemez-meghajtó csatlakoztatása az Xbox One-hoz nagyon egyszerű, bár ez először nem tűnik nyilvánvalóvá. Miután megvásárolta a meghajtót – ellenőrizve, hogy USB 3.0-e – vegye le a dobozt, vezesse be a kábelt és irányítsa az Xbox One-ot. Ezután kövesse az alábbi lépéseket: 

 1. Csatlakoztassa a külső merevlemez-meghajtót a mellékelt USB-kábellel. Az Xbox One elején és hátulján található USB portok működni fognak. 
 2. Miután a meghajtót észlelték, válassza a „formátum tároló eszköz” lehetőséget.
 3. Adjon nevet a meghajtónak, és válassza az „új dolgok telepítése ide” lehetőséget. 
 4. Végül válassza ki a „tárolóeszköz formázása” lehetőséget.

Vegye figyelembe, hogy ha egy külső merevlemezt tartalmaz, amelyen adatok vannak, akkor az összes adat törlődik, amikor az Xbox One meghajtót formázza. Erről többet megtudhat egy külső merevlemez útmutató formázásának módjában. 

Ettől kezdve az összes jövőbeli játékot a külső merevlemezre telepítik. Ha bármilyen okból szeretne játékokat és alkalmazásokat áthelyezni, megteheti a tárolási beállítások oldalon. A következő lépésekhez juthat el:

 1. Válassza ki a „beállításokat”
 2. Lépjen a „rendszer” fülre
 3. Válassza a „tárolás” lehetőséget

A tároló oldalon láthatja a jelenleg telepített címeket, valamint a belső és a külső merevlemezek szabad helyét. Ha játékokat és alkalmazásokat szeretne áthelyezni, jelölje be őket a jelölőnégyzetek segítségével, majd kattintson a „Kiválasztott áthelyezés” gombra. Innentől kiválaszthatja, hová kívánja helyezni az alkalmazásokat.

A legjobb külső merevlemez az Xbox One-hoz: Western Digital My Book

Ami a nyerskapacitást illeti, nincs olyan külső merevlemez, amely jobb, mint a Western Digital My Book. Noha a nagy formájú tényező és a külső energiaigény általában hátrányok, ezek a hátrányok nem számítanak annyira az Xbox One-nak. Kicsit extra beállítást igényel, de a My Book segítségével nagyon sok kapacitást szerezhet nagyon kevés pénzért. 

Nyugat-digitális-my-book-1

A Seagate Portable-hez hasonlóan (olvassa el a Seagate Portable áttekintésünket) a Western Digital My Book 10TB-ig kapható. Ez csak az egymeghajtású verzióra is vonatkozik. 

A Western Digital kettős meghajtású verziót is kínál, amely akár 20TB-ig is képes. A kettős meghajtó verziója előre konfigurált RAID-0-tal is szállításra kerül, amelynek javítania kell a betöltési időt (olvassa el a mi RAID útmutatónkat). 

Mivel a My Book asztali meghajtó, sokkal nagyobb kapacitást képes támogatni. A 2,5 hüvelykes formátumú hordozható meghajtók kevesebb fizikai helyet foglalnak el a tányérok számára, azaz nem tárolhat annyi adatot rájuk. Ráadásul általában rosszabb teljesítménnyel rendelkeznek, mint asztali társaik, mivel az olvasó / író fejnek kevesebb mozgástere van. 

A My Book megoldja ezt a kérdést. A tesztelt 6 TB-os meghajtón belül egy Western Digital Red merevlemez-meghajtó található, amelyet hálózati csatolásra terveztünk. 

A hagyományos forma tényező miatt a Western Digital nagyobb kapacitást és sebességet tud biztosítani, miközben a gigabájt árat körülbelül a Western Digital elemek körül tartja (olvassa el a Western Digital Elements ismertetőnket).

Egyéb okok, amik miatt tetszik a Western Digital My Book

A Western Digital My Book nagyobb mérete nehézkes a telepítés során, de használat közben kifizetődik. A belső Western Digital Red meghajtó meglepően jól teljesít, figyelembe véve a forgó korongot. 

A tesztelés során 200 MB / s feletti szekvenciális olvasási és írási sebességet észleltünk, kitűnő, körülbelül 12 MB / s véletlenszerű írásteljesítménnyel. Valójában a Western Digital My Book készítette a leggyorsabb külső merevlemezek listáját. 

A véletlenszerű olvasás teljesítménye azonban nem volt olyan jó, ami problémákat vethet fel az Xbox One használatával kapcsolatban. Figyelembe véve a véletlenszerű írási sebességet, maga a lemez nem korlátozhatja a játékok telepítésének sebességét. Néhány lassabb lemezen időre van szükség a letöltött adatok írásához, ami meghosszabbítja a telepítési időt. 

A Western Digital My Book-nak nincs ilyen problémája, de ez kissé hosszabb betöltési időket jelenthet. A “kissé” a kulcsszó itt. Egy kis sebességet feladsz a játék közben, hogy nagy sebességet szerezzen letöltés közben. Láthatja a teljes teszt eredményeinket, és elolvashatja a teljes gondolatainkat a Western Digital My Book áttekintésben.

Seagate Backup Plus hordozható

A Seagate Backup Plus Portable a Western Digital My Book fenntartott unokatestvére. Ez nem érhető el hatalmas kapacitásokban, 5TB-nál nagyobb, de finomabb esztétikával és kisebb alakváltozással jár. Ez a gyorsabb véletlenszerű olvasási teljesítményt is kezeli, ami segíthet a betöltési időben. 

Seagate-backup-plus-hordozható-1

A Seagate Backup Plus Portable sokféle variációval rendelkezik, tehát ehhez a bejegyzéshez mindegyiket belefoglaljuk. Van egy szabványos változat, amely 4 TB és 5 TB kapacitással érhető el, és a legolcsóbb a csomagban, gigabájt áron számolva. 

Aztán ott van a vékony verzió, amely 1 TB és 2 TB kapacitással érhető el, és kisebb forma tényezővel érkezik. Végül ott van az Ultra Touch verzió, amely szövött tetővel, USB-C támogatással és hardver titkosítással érkezik. 

Az Ultra Touch verzió kiegészítő szolgáltatásai nem igazán relevánsak az Xbox One-ra, ezért azt javasoljuk, hogy pénzt takarítson meg ott. A Slim verzió kisebb és több színben kapható, de a kapacitás költségén. Másrészt, a standard változat nagyobb kapacitással is elérhető, de ez körülbelül kétszerese a Slim meghajtó szélességének. 

Ami a sebességet illeti, a Seagate Backup Plus Portable nem olyan gyors, mint a Western Digital My Book, de ez ritkán jelent problémát az Xbox One-val. Mialatt teszteltem egy Xbox One X-en, a meghajtó nem akadályozta a játék letöltéseinket, és a betöltési teljesítmény megegyezett az Xbox One belső merevlemezével.. 

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Seagate Backup Plus hordozható készüléket

Az Xbox One-n kívül a Seagate Backup Plus Portable nagyon lenyűgöző. Ennek oka az, hogy a Seagate Toolkit-hez tartozik, amely sokkal több funkciót biztosít a meghajtónak, mint az új fájlok egyszerű tárolása. Amikor csatlakoztatja a PC-hez vagy a Mac-hez, online beállításokon kell keresztülmennie, ahol regisztrálhatja a meghajtót és letöltheti az eszközkészletet. 

A telepítés után az Toolkit megkérdezi, hogy a meghajtót használja-e a számítógép biztonsági másolatának készítéséhez, vagy tükrözze-e egy meglévő merevlemezt. A tükrözés funkció pontosan azt teszi, amit a név sugall. Minden alkalommal, amikor megtesz valamit a meghajtón, amelyet tükröz, a változás tükröződik a Backup Plus Portable készüléken. A biztonsági mentések hasonlóak, de kiválaszthat bizonyos mentési fájlokat és mappákat. 

Emiatt a Seagate Backup Plus Portable nem csak nagyszerű meghajtó az Xbox One számára, hanem egy 3-2-1 biztonsági mentési megoldás nélkülözhetetlen része, amikor a meghajtót olyan online biztonsági mentési szolgáltatással használja, mint a Backblaze (olvassa el a Backblaze felülvizsgálat). A Seagate Backup Plus Portable áttekintésben láthatja, hogy a meghajtó hogyan illeszkedik ehhez a konfigurációhoz. 

Seagate hivatalos Xbox One játékmeghajtó

 

A Seagate meghajtók széles skáláját kínálja kifejezetten az Xbox One és az Xbox 360 számára. Az opciók között szerepel egy SSD, egy nagyméretű megoldás és egy szabványos játékmeghajtó, amelyre vonatkozik ez a bejegyzés. 

A szokásos játékmeghajtó alapvetően egy normál Seagate Portable meghajtó, néhány extra márkával. Bizonyos oldalakat kínál az Xbox One-hoz. 

Seagate-game-meghajtó

Először is készen áll a dobozból való kilépésre. Ahelyett, hogy megy keresztül a meghajtó beállításának folyamatán, amint azt a fentiekben leírtuk, csak annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja a készüléket, és kiválasztja, hogyan szeretné tárolni a játékait. A konzolokon keresztül is működik, így könyvtárát bárhová viheti, ahol van egy rendszer. 

Ezenkívül a meghajtó egy kiegészítő ajánlatot is kap, a megvásárolt kapacitástól függően. A Game Pass verzió, amely ugyanaz a meghajtó egy fehér külsővel, akár egy, akár két hónapos Xbox Game Pass játékot kap ingyen. 

A Game Drive 2TB és 4TB kapacitással érhető el, ami a Western Digital My Book-hoz képest nem lenyűgöző. A Seagate ugyanakkor a Game Drive Hub-ot is kínálja, amelynek 8 TB kapacitása van. Amellett, hogy további tárolóhelyeket kínál, a Game Drive Hub két USB 3.0 portot is tartalmaz az extra perifériák csatlakoztatásához.

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Seagate Xbox One játékmeghajtót

A Game Drive és a Game Drive Hub mellett a Seagate Game Drive SSD-t is kínál. 500 GB, 1 TB és 2 TB kapacitással érhető el, de a szokásos Game Drive-on nem javasoljuk. Bár látni fog egy teljesítmény-előnyt a szokásos Game Drive-hoz képest, valószínűleg nem fogja elérni a meghirdetett 540 MB / s sebességet. 

Amint azt az ADATA SD600 áttekintésünkben láttuk, az USB 3.0-alapú SSD-k sebessége korlátozott, mert az interfész, amelyen keresztül adatot továbbítanak, kihúzódik. 

A teljesítmény gyenge az USB 3.1 alapú SSD-hez képest (olvassa el a G-Technology G-Drive Mobile SSD áttekintés példáját). Emiatt a Game Drive SSD-t, bár megéri az árát, a kapcsolat táplálja. 

Összességében azonban a Game Drive sorozat fő vonzereje az esztétika. A szokásos Seagate Portable meghajtóval nem jár nagy előnye a teljesítmény előnyeinek annak ellenére, hogy kb. Ennek ellenére vannak az Xbox One oldalán is. Például a Seagate jelenleg egy Gear of War 5 témájú meghajtót árusít, amely bizonyos játékszerű tartalmakkal jár.

Toshiba Canvio alapjai

Ha sok tárhelyet szeretne keresni nagyon kevés pénzért, akkor a Toshiba Canvio Basics az Ön számára. Annak ellenére, hogy gyenge és kissé lassú, a Canvio Basics a legolcsóbb meghajtó, amelyet gigabájt alapon vizsgáltunk át. Ez a forma feletti funkció megtestesítője, ám végül pénzt takarít meg a folyamat során. 

Toshiba canvio-alapokat-2

Ez egy hordozható meghajtó, hasonló a Seagate Backup Plus hordozható és játékmeghajtóhoz, és 4 TB-ig elérhető. Javasoljuk azonban, hogy ragaszkodjon az 1 TB vagy a 2 TB méretű modellhez. A gyorsabb teljesítmény mellett a kisebb kapacitások mutatják a legnagyobb értéket. 

A 4 TB modell műszakilag olcsóbb egy gigabájt áron, de a teljes magasabb költség a teljesítmény szempontjából csökkenő hozamot mutat.. 

A Seagate meghajtóval összehasonlítva a Toshiba Canvio Basics valóban jobban teljesített a szekvenciális olvasáson és íráson, bekapcsolva 147,3 MB / s szekvenciális olvasási sebességgel és 154,1 MB / s szekvenciális írási sebességgel.. 

A véletlenszerű teljesítmény – különösen a véletlenszerű olvasás – azonban szenvedett. A Canvio alapjai körülbelül a véletlenszerű olvasási sebességének körülbelül a felét tették a Seagate Portable-ban.

Ezt a kompromisszumot a véletlenszerű írási teljesítmény kompenzálja. A Western Digital My Book-hoz hasonlóan, a Toshiba Canvio Basics is nagyon gyorsan írjon játékokat a meghajtóra. Ez a kompromisszum azonban megnövekedett terhelési idővel jár.

Egyéb okok, amelyek tetszik a Toshiba Canvio alapjaihoz

Mint a Western Digital My Book, a Toshiba Canvio Basics olyan meghajtó, amelyet általában nem ajánlunk. Ennek oka az, hogy hiányzik olyan alapvető funkciók, mint például a biztonsági mentési segédprogram, annak ellenére, hogy olcsóbb, mint a verseny. Az Xbox One esetében azonban ezek a kiegészítő szolgáltatások nem számítanak, ami a Canvio alapjait sokkal vonzóbbá teszi. 

Noha hordozható, azt javasoljuk, hogy a Canvio Alapokat egy helyen tartsa. Szállítható, de a gyenge burkolat csak egy-két csepp kezelésére képes, mielőtt használhatatlanná válik. A költségmegtakarítás valahol származik, és ebben az esetben a beépítés minőségéből származik. 

Ennek ellenére a Toshiba Canvio Basics nagyon sok extra tárhelyet kínál nagyon kevés pénzért. Ha csak az ön foglalkoztatása megnöveli a kapacitását, ez egy biztonságos tét. További információt a Toshiba Canvio alapjai ismertetőnkben talál.

LaCie Rugged Mini

A LaCie Rugged Mini a Toshiba Canvio alapjai antitézise, ​​amikor a minőségre épül. Úgy épül fel, mint egy tartály, fémmegmunkálással és narancssárga ütésvédővel. Ha útközben van, és magával szeretné venni játékát, a LaCie Rugged Mini az ideális külső merevlemez. 

lacie masszív mini-1

Amellett, hogy esőálló, a LaCie Rugged Mini működés közben négy láb csepp és 2,205 font nyomásig is képes kezelni. Annak ellenére, hogy ez nem túl lenyűgöző az SSD-hez képest, az a tény, hogy a LaCie olyan sok védelmet tud betölteni egy forgó meghajtóra, nem szabad észrevenni.. 

A LaCie valójában a Seagate tulajdonában van, tehát a Seagate Backup Plus Portable minden pozitívja itt érvényes. Még mindig hozzáférhet ugyanahhoz a folyadékbeállításhoz és a Seagate Toolkithez. Annak ellenére, hogy ez nem nagyon számít az Xbox One-nál, fontos, ha úgy dönt, hogy újra megtervezi a meghajtót a számítógépének. 

Mint a Toshiba Canvio Basics, a meghajtó 4 TB-ig is elérhető, de ez költséges. Az extra építkezési minőség miatt a LaCie körülbelül 25 dollárral többet számít fel, mint más hordozható merevlemezek. A többletköltség azt jelenti, hogy könnyedén szállíthatja a teljes játékkönyvtárat a kudarc kockázata nélkül.

Egyéb okok, amik tetszik a LaCie Rugged Mini

Az építési minőség miatt vásárolja meg a LaCie Rugged Mini készüléket. Ellenkező esetben ez egy meglehetősen érzéketlen hajtás. Tesztelésünk során megfigyeltük a szekvenciális olvasási sebességet 133,9 MB / s, a szekvenciális írási sebességet 27,9 MB / s, a véletlenszerű olvasási sebességet 1,1 MB / s és a véletlenszerű írási sebességet 0,89 MB / s.. 

Érdekes módon a LaCie Rugged Mini sokkal inkább az olvasási teljesítményre összpontosít, mint az írási teljesítményre. Az Xbox One esetében ez azt jelenti, hogy némi sebességet keres, miközben letölt egy játékot a gyorsabb betöltési idő érdekében. 

Bár a fenti válogatásaink összességében nagyobb sebességet nyújtanak, a LaCie Rugged Mini túl messze van. Ennek ellenére ki kell küzdenie a letöltéssel töltött játékokkal, ha érdekel egy ilyen játék.

Azok számára, akik a játékkönyvtár helyben tartását tervezik, a LaCie Rugged Mini egyszerűen túlárazott és alulteljesítő külső merevlemez. Ha azonban érdekli a játékot útközben, nincs megfelelő helyettesítő. Többet megtudhat a LaCie Rugged Mini áttekintésből.

Végső gondolatok

Az általános teljesítmény és kapacitás szempontjából a Western Digital My Book a legjobb külső merevlemez az Xbox One számára. Ez azonban a hordozhatóság költségén jár. Ha szállítmányt keres, akkor a Seagate Backup Plus Portable megkarcolhatja a viszketést. Ha az esztétika inkább a játék, a Seagate Game Drive kiváló megoldás. 

Nem számít, milyen választást igényel, a fenti meghajtók kibővítik az Xbox One tárhelyét, miközben alacsony a betöltési idő. Ennek ellenére vannak más lehetőségek. Ha egy kicsit többet szeretne vásárolni, feltétlenül olvassa el a többi külső merevlemezről szóló véleményünket. 

Milyen külső merevlemezt használ az Xbox One-val? Miért választotta? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map