A 2020-as leggyorsabb külső merevlemez az átviteli sebesség megkönnyítésére

A külső merevlemezeknél a sebesség a király. Noha a felhasználástól függően figyelembe kell vennie az építés minőségét, kapacitását és tulajdonságait, a külső merevlemez-meghajtó érdeme a legjobb külső merevlemez útmutatónkban az, hogy milyen gyors. Ebben az útmutatóban a leggyorsabb külső merevlemezeket fogjuk lefuttatni, amelyeket teszteltünk. 


A külső merevlemez-áttekintésekkel szűkítettük az öt leggyorsabb külső merevlemez-meghajtót. Amint egy pillanat alatt beszélünk, a sebesség nem volt az egyetlen tényező, amelyet figyelembe vettünk, de ez volt a legfontosabb. Külső meghajtók, amelyek a listát elvárásokkal vagy azok feletti teljesítéssel hajtották végre, tekintettel azok felépítésére. 

Mielőtt hozzákezdenénk a válogatásunkhoz, szeretnénk még egy kicsit beszélni arról, hogy miként teszteltük az egyes külső merevlemezeket, és hogyan elemeztük az eredményeket. Ily módon megtekintheti eredményeinket és kiválaszthatja az Ön igényeinek leginkább megfelelő külső merevlemezt.

Hogyan teszteljük a külső merevlemez-meghajtókat

Négy referenciaértéket használunk a külső merevlemezek tesztelésére, amelyek közül kettő a sebességre összpontosít. Van egy tényleges referenciaérték – ebben az esetben a CrystalDiskMark -, valamint egy gyakorlati teszt, amikor videókat, zenét és fényképeket töltött 2,3 GB-os tesztmappát továbbítunk. Amikor ez mind elhangzott és kész, két szempontunk van a külső meghajtók közvetlen összehasonlításához. 

A tesztelés előtt azonban meg kell szereznünk a külső merevlemezt. Ahelyett, hogy közvetlenül a gyártótól kért volna mintát, megrendeljük a merevlemezt az Amazon-tól, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem tesztelünk cseresznye által kiválasztott mintát. A külső merevlemez megrendelésével és megfizetésével kiküszöböljük az esetleges különbségeket eredményeink és a tapasztalt sebesség között.

A CrystalDiskMark tesztet úgy állítottuk be, hogy 4 GB-os tesztfájlt használjon öt lépésen keresztül, az alkalmazásban elérhető összes teszt futtatásával. Összességében négy teszt létezik, amelyek mindegyikének két eredménye van, az egyik az olvasáshoz, a másik az íráshoz. Annak érdekében, hogy teljes mértékben megértsük a számokat, röviden áttekintjük az egyes teszteket.

 • Seq Q32T1: Az első teszt szekvenciális olvasásra és írásra szolgál. Ahogy a neve is sugallja, a szekvenciális olvasás és írás egymás után történik, azaz a merevlemez olvas és írja az információkat egymás melletti blokkokban. A szekvenciális teljesítmény általában nem utal a valós teljesítményre, ám ezt a leggyakrabban a külső merevlemezekre reklámozzák. A „Q32T1” rész a 32 soros mélységre vonatkozik, egyetlen menettel. Erről bővebben a következő tesztben fogunk beszélni.
 • 4KiB Q8T8: Az összes többi teszt véletlenszerű leolvasásra és írásra szolgál, 4KiB blokkmérettel, változó sormélységgel és szálakkal. Ebben az esetben a sor mélysége nyolc, azaz a nyolc kérés kész bármikor megtörténni. Nyolc szál is létezik, vagyis nyolc folyamat egyszerre megtörténhet. A teszt eredményeit használjuk a véletlenszerű olvasmányok és írások összehasonlításához.
 • 4KiB Q32T1: Ez egy másik véletlenszerű teszt, kivéve, hogy ezúttal a CrystalDiskMark a 32 sor mélységét egyetlen szálgal használja, hasonlóan a szekvenciális teszthez. Ez az eredmény általában valamivel lassabb, mint a Q8T8 teszt, mivel kevesebb szál van.
 • 4KiB Q1T1: Végül, ez a véletlenszerű teszt egy sor mélységét használja egy szálral. A teszt eredményei a legrosszbak, mivel a meghajtónak csak egy kérése van a sorban, és egyszerre csak egy kérést képes feldolgozni..

A szál és a sor mélységének eltérése az, hogy a madártávlatból megismerik a merevlemez teljesítményét a különböző forgatókönyvekben. Minél nagyobb a sor mélysége és a szálszáma, annál igényesebb a merevlemez önmagában és a CPU-erőforrások. Emiatt az eredmények elemzésekor fontos figyelembe venni a számítógépet és a merevlemezt. 

Például egy olyan félvezető meghajtó, mint például az ADATA SD600 (olvassa el az ADATA SD600 áttekintést), sokkal gyorsabban képes olvasni és írni az adatokat, mint egy hagyományos forgó meghajtó, például a Seagate Portable (olvassa el a Seagate Portable áttekintésünket). Emiatt nagyobb számú szálat képes kezelni véletlenszerű olvasás és írás során, valamint nagyobb a sor mélysége. 

E két meghajtót összehasonlítva láthatjuk, hogy a Seagate Portable Q32T1 valójában gyorsabb volt, mint a Q8T8 teszt, míg az ADATA SD600 esetében az ellenkezője igaz.. 

Az SSD ebben az esetben több szálat futtathat egyszerre, míg a centrifugáló meghajtó lelassul, amikor több kérést egyszerre old meg..

ADATA-SD600-CrystalDiskMark

Seagate hordozható-CrystalDiskMark

Ugyanakkor az összes meghajtó, amelyet teszteltünk, lelassul a Q1T1 teszt során, és a Q8T8 és a Q32T1 eredmények között csak csekély eltérés van az egyes merevlemezek esetében. Emiatt az első véletlenszerű olvasási és írási eredményeket használjuk a merevlemezek közvetlen összehasonlítására.

A leggyorsabb külső merevlemez kiválasztása

Teszteredményeink voltak a legfontosabb tényezők a választás során. Mint már említettük, az SSD-k sokkal gyorsabban képesek az adatokat olvasni és írni, mint a hagyományos HDD-k, tehát a játékteret nem egyenlő. Ahelyett, hogy egyszerűen kiválasztanánk az öt leggyorsabban tesztelt külső merevlemezt, figyelembe vettük a külső merevlemez típusát és annak relatív sebességét. 

Például a fent említett ADATA SD600 jobban teljesít, mint bármelyik forgatott lemez, amelyet teszteltünk, ezért van értelme látni, hogy ez egy SSD. Azonban jóval alacsonyabban teljesít, mint amit elvárnánk egy SSD-től, anélkül, hogy olcsóbb lenne. Emiatt kihagytuk a listából. 

Ugyanakkor az SSD-k továbbra is a leggyorsabbak a merevlemezek, tehát a lista nagy részét elfoglalják. Van néhány HDD-felvételünk is. Nem azért választottuk őket, mert gyorsabbak, mint az SSD-k, hanem azért, mert gyorsabbak, mint a legtöbb más HDD. 

A leggyorsabb külső merevlemez: Samsung T5

A Samsung T5 a leggyorsabb külső merevlemez, amelyet teszteltünk. A CrystalDiskMark hihetetlen eredményekkel jött vissza: 562,4 MB / s szekvenciális leolvasással, 520 MB / s szekvenciális leolvasással, véletlenszerű leolvasással 160,1 MB / s és véletlenszerű leolvasással 195,7 MB / s.. 

A véletlenszerű olvasási és írási sebesség a leglátványosabb, ami azt mutatja, hogy a meghajtó gyorsan megkaphatja az adatokat a tárolás több pontjáról. 

Samsun-T5-CrystalDiskMark

Mint látható a fenti táblázatból, a Q8T8 teszt tisztességes eltéréssel jobb volt, mint a Q32T1 teszt. Eredményeink alapján megállapíthatjuk, hogy a Samsung T5 nagyon jól képes egyidejűleg több kérelem megoldására, így különféle forgatókönyvek számára ideális, ideértve a videó és a kép szerkesztését. 

A 2,3 GB-os tesztmappa mindössze 16,08 másodperc alatt került átvitelre, és körülbelül 145 MB / s sebességgel ingadozott a teszt során. A Samsung T5 a leggyorsabb merevlemez, amelyet teszteltünk a mappaátvitel tesztje során, bár a többi válogatásunk nem áll távol. 

A T5 kiváló teljesítményének néhány oka van. Amellett, hogy SSD, a meghajtó USB 3.1-et is használ USB-C kapcsolaton keresztül az adatátvitelhez. 

Bár nem tűnik úgy, az USB 3.0 több mint egy évtizeddel ezelőtt, 2008-ban jelent meg, és az SSD-k már elérték a dugó 5 GB / s-s korlátját. Az USB 3.1 kétszer annyit képes kezelni, akár 10 GB / s-ig, ami a Samsung T5 számára több helyet biztosít az átvitelhez.

Egyéb okok, amik tetszik a Samsung T5

A sebesség az egyik oka annak, hogy imádni fogja a Samsung T5 készüléket, de nem ez az oka a hordozható meghajtó megvásárlásának. Az egyszerű, gyönyörű fém burkolat volt az, ami előbb felhívta a figyelmét. Mindössze 51 gramm súlyú, 57,3 mm-es és 74 mm-es méretű – kisebb, mint egy névjegykártya – a Samsung T5 kompakt, merev és gyönyörű. 

samsung-t5-1

A Samsung is tartalmaz néhány finomságot. Amikor először csatlakoztatja a külső merevlemez-meghajtót, talál néhány fájlt. A futtatható program futtatásakor a rendszer kéri, hogy nevezze meg és állítsa be a jelszót a merevlemezhez, amelyet meg kell adnia, amikor új gépet csatlakoztat. A meghajtó agy lehetővé teszi a frissítések keresését és a jelszóvédelem kikapcsolását, ha úgy dönt. 

A csúcskategóriás SSD esetén ez a szokásos viteldíj. Két szempontból különbözik a Samsung T5. Először is támogatja az Android; egyszerűen dugja be a mellékelt USB-C-USB-C kábelt az okostelefonba vagy a táblagépbe, és nyissa meg a tárhelyet. 

Ezenkívül a T5 kapacitása akár 2 TB is lehet, ami a külső SSD-k esetében ritka. Tudjon meg többet erről a Samsung T5 ismertetőnkben.

SanDisk Extreme Portable SSD

A SanDisk Extreme hordozható SSD nagyon drága, de a Samsung T5 készülékkel lábujjról-lábujjára mehet, miközben még kisebb. Az extrém hordozható SSD szekvenciális teljesítménye valóban jobb volt, mint a T5, szekvenciális olvasási sebességgel 564,8 MB / s és szekvenciális írási sebességgel 503,2 MB / s.

ssandisk extrém hordozható-review-CrystalDiskMark

A SanDisk Extreme Portable SSD kissé elmaradt, amikor véletlenszerű olvasmányokat és írásokat tett, ez inkább a valós teljesítményre utal. A “kissé” a kulcsszó, bár. A SanDisk Extreme Portable SSD még mindig lenyűgöző eredményeket adott 159 MB / s véletlenszerű olvasási sebességgel és 157,2 MB / s véletlenszerű írási sebességgel a Q8T8 teszt során. 

A 2,3 GB-os átvitel zökkenőmentesen ment végbe, az Extreme Portable SDD-vel mindent 16,61 másodperc alatt lemásolva. Csak kissé lassabb az átviteli sebesség, mint a Samsung T5-nél, a teszt során, teljes sebessége 143 MB / s volt. Tekintettel arra, hogy USB 3.1 és SATA 600-at használ, mint például a Samsung T5, biztonságos azt mondani, hogy a teljesítmény ugyanaz.

Egyéb okok, amik tetszik a SanDisk Extreme Portable SSD

Noha a Samsung T5 kompakt, a SanDisk Extreme Portable SSD még kisebb. A puha gumi burkolat védve van a víztől és a portól, IP55 besorolással. Ezenkívül a hordozható meghajtó tetején van egy kis lyuk, amely megkönnyíti a karabiner dobását, ha útközben vagy.

SanDisk extrém hordozható-2

Mint a T5, 2 TB-ig is elérhető, bár valamivel magasabb áron. Lehet, hogy nem akarja ugrani a 2 TB modellt. A SanDisk 500 GB kapacitású hordozható meghajtó alumínium változatát kínálja. Az elkészített burkolat mellett az alumínium változat NVMe kapcsolatot is használ, amely akár 1050 MB / s olvasási sebességgel büszkélkedhet.. 

A SanDisk Extreme Portable SSD az átviteli sebesség és az építési minőség alapján az első helyet szerezhette meg. A funkciók azonban kevésbé lenyűgözőek a T5-hez képest. Ennek ellenére ez egy fantasztikus külső SSD, amelyre érdemes felhívni a figyelmet. Erről bővebben a SanDisk Extreme Portable SSD áttekintésben olvashat. 

G-Technology G-Drive mobil SSD 

A dolgok kissé rendetlenek a G-Drive Mobile SSD-vel. Ugyanolyan nagyszerű előadóművész, mint a SanDisk Extreme Portable SSD és a Samsung T5, de az eredmények kis eltérései megnehezítik a listán való elhelyezést. 

A Samsung T5-et először az általános jellemzői alapján értékeltük. Ugyanakkor önmagában az átviteli sebességnél a G-Drive Mobile SSD vagy a SanDisk Extreme Portable SSD első helyezést szerezhetne. 

A szekvenciális olvasási és írási sebesség meglepő módon lenyűgöző volt. A G-Drive Mobile SSD bekapcsolódott 562,8 MB / s szekvenciális olvasási sebességgel és 515,6 MB / s szekvenciális írási sebességgel.. 

Furcsavá válik a véletlenszerű olvasási és írási sebesség. Tesztelésünk véletlenszerű olvasási sebességet mutatott 177,9 MB / s és véletlenszerű írási sebességet 170,5 MB / s. A Q8T8 teszt során..

g-drive-mobile-CrystalDiskMark

A Samsung T5-hez képest a véletlenszerű olvasási sebesség gyorsabb, de a véletlenszerű írási sebesség lassabb. Az olvasási és írási sebesség azonban közelebb áll egymáshoz. Látva a CrystalDiskMark eredményeinket és azt a tényt, hogy a 2,3 GB-os tesztmappa alig több mint 16 másodperc alatt átkerült, a G-Drive Mobile SSD teljesítmény-szempontból megfelelő a Samsung T5 és a SanDisk Extreme Portable SSD-hez hasonlóan.. 

A tesztelés során azonban valami érdekeset észleltünk. A CrystalDiskInfo-n a merevlemez SanDisk X600-ként jelenik meg, amely egy belső SATA SSD. Tekintettel arra, hogy a G-Technology és a SanDisk egyaránt a Western Digital tulajdonában van, valószínű, hogy a G-Drive Mobile SSD csak egy M.2 X600 egy házban. 

g-drive-mobile-CrystalDiskInfo

Egyéb okok, amik tetszik a G-Drive Mobile SSD

Indokolt a G-Drive Mobile SSD választása a Samsung T5 és a SanDisk Extreme Portable SSD felett, amikor a szolgáltatásokról van szó. Egyszerűen fogalmazva: a külső meghajtó tartályként van felépítve, még a LaCie Rugged Mini hordozható meghajtót is szégyentelve (olvasd el a LaCie Rugged Mini áttekintésünket). 

A ház IP67 besorolású víz- és porvédelemmel rendelkezik, akár 1000 font nyomást képes kezelni, és 10 lábnyi csepp után a betonon továbbra is működhet..

g-drive-mobile-1

Ez a kiegészítő védelem azonban többletköltségekkel jár. A 2TB-os modell közel 100 dollárral több, mint a 2TB-os Samsung T5. Ezenkívül a G-Drive nem támogatja az Androidot. 

A G-Drive Mobile SSD jól felépített és jól teljesít, ám ezen kívül hiányzik a hordozható meghajtó. Tudjon meg többet a G-Technology G-Drive Mobile SSD áttekintésből. 

Western Digital My Book

Most elhagyjuk az SSD területét. Ha pénzt akar megtakarítani, miközben továbbra is kiváló teljesítményt nyújt egy forgó lemezen, akkor a Western Digital My Book az Ön számára. Nagy terjedelmű megoldás, saját energiaforrást és asztali beállítást igényel, de jobban teljesít, mint a legtöbb külső merevlemez. 

A CrystalDiskMark 208,2 MB / s szekvenciális olvasási sebességet, 200,1 MB / s szekvenciális írási sebességet, véletlenszerű olvasási sebességet 0,593 MB / s és véletlenszerű írási sebességet 11,54 MB / s. 

Referenciaként a Seagate Backup Plus Portable – egy másik biztonsági másolatokhoz készített merevlemez – beépített sebességgel 129,6 MB / s, 136,9 MB / s, 1,31 MB / s és 1,31 MB / s (lásd a Seagate Backup Plus Portable készüléket felülvizsgálat). 

Nyugat-digitális CrystalDiskMark

A számoknak értelme van. A tesztelt 6 TB My Book-ban egy Western Digital Red merevlemez található, amely egy hálózathoz csatlakoztatott tároláshoz épített lemez, vagy NAS. A véletlenszerű írási sebesség sokkal gyorsabb, mint a véletlenszerű olvasási sebesség, jelezve, hogy a Saját könyvem mindenekelőtt a biztonsági mentésre összpontosít. Ehhez a sebesség kiváló. 

Ezt mutatja a 2,3 GB-os mappátvitel is. A My My Book 17,8 másodperc alatt képes a mappára másolni, ami csak kissé lassabb, mint az SSD-k. Mivel a My Book ilyen kiváló írási teljesítménygel rendelkezik, az átadás zavartalanul zajlott. A mappa visszahelyezése ugyanakkor néhány gyors akadályt jelentett.

Egyéb okok, amik miatt tetszik a Western Digital My Book

A Western Digital My Book merevlemez a biztonsági mentésre összpontosít, és ezt az átviteli sebesség és a szolgáltatáskészlet is mutatja. Előre vannak töltve több WD segédprogrammal, beleértve a WD Discovery szolgáltatást is, amely lehetővé teszi az adatok importálását felhőalapú tároló szolgáltatóktól, például a Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox és Amazon Drive (olvassa el a OneDrive áttekintést, a Google Drive áttekintést és a Dropbox áttekintést).

Nyugat-digitális-my-book-1

Más segédprogramok lehetővé teszik a jelszó beállítását a merevlemezhez, a mentéshez konfigurálást és a RAID konfiguráció beállítását (olvassa el a mi RAID útmutatónkat). Ezenkívül a My Books 10 TB-ig elérhetők, így ideálisak asztali biztonsági mentési megoldásokhoz. 

De ez az egyetlen hely, ahol élhetnek. Az összes finomságnak van egy nagy hátránya: mérete. A My Book terjedelmes, törékeny és külső energiát igényel. Azonban nem fog találni jobb teljesítményű külső merevlemezt. Többet megtudhat a Western Digital My Book áttekintésből.

Toshiba Canvio alapjai

Őszintén szólva, a Toshiba Canvio Basics üzleti vállalkozása nem szerepel ebben a listában. A beépítési minőség, az ár és a tulajdonságok alapján eldönthető, hogy a külső merevlemezt lassú, olcsó, külső külső merevlemezként írja le.. 

Annak ellenére, hogy minden ellen dolgozik, a Canvio alapjai meglepően gyorsak. A CrystalDiskMark 147,3 MB / s szekvenciális olvasási sebességet, 154,1 MB / s szekvenciális írási sebességet, 0,51 MB / s véletlenszerű olvasási sebességet és 4,73 MB / s véletlenszerű írási sebességet mért.. 

Toshiba canvio-alapokat-CrystalDiskMark

Noha ezek az eredmények a fenti SSD-khez képest semmi sem, lenyűgözőek a hordozható fonólemezeknél. Még lenyűgözőbb volt a 2,3 GB-os mappaátviteli teszt. A Canvio Basics a tesztelés során megegyezett az SSD-kkel, 16,6 másodperc múlva állt elő az átvitelhez.

A Toshiba a Canvio alapjaival csinálja, amit a Seagate a Backup Plus hordozható SDD-vel csinál. A Toshiba azonban csak jobban csinálja. A Canvio Basics gyorsabban kezeli a szekvenciális és a véletlenszerű olvasási és írási sebességeket, összehasonlítva más fekete dobozos külső lemezekkel, miközben olcsóbb..

Egyéb okok, amelyek tetszik a Toshiba Canvio alapjaihoz

Az ár a fő oka a Canvio alapjai megnézésének. Az átviteli sebességek sokkal lassabbak, mint az SSD-k, de figyelembe véve, hogy Samsung T5 vagy SanDisk Extreme Portable SSD-ként az ár körülbelül egynegyedénél 2TB meghajtót szerezhet, akkor a teljesítményvesztés megéri. 

Toshiba canvio-alapokat-1

Ez a külső meghajtó azonban nem olcsóbb, mint a Seagate Backup Plus Portable vagy a Seagate Portable. A vásárolt kapacitástól függően a Canvio alapjai drágábbak vagy olcsóbbak lehetnek, mint a Seagate versenytársai, ha a gigabájt árat figyelembe veszi.

A hasonlóan teljesítő Western Digital Elements olcsóbb (olvassa el a Western Digital Elements áttekintésünket). 

A Canvio alapjai azonban megéri az utolsó helyet a külső merevlemez-listánkban. Nem szinte olyan gyors, mint az SSD-k, vagy akár a My Book, de a külső meghajtó jól teljesít, ami van. Ha olcsó, gyors és megbízható külső merevlemezt keres, nehéz legyőzni a Canvio alapjait. További információt a Toshiba Canvio alapjai ismertetőnkben talál. 

Végső gondolatok

A sebesség, a funkciók, az épített minőség és a támogatás érdekében nehéz megverni a Samsung T5-et. Csak a sebesség alapján ítélve, ez a hordozható tárolási lehetőség felcserélhető a SanDisk Extreme hordozható SSD-vel és a G-Technology G-Drive Mobile SSD-vel. 

Bár a külső merevlemezek között kissé eltéréseket találtunk, a teljesítmény elég közel áll ahhoz, hogy azonosnak lehessen tekinteni. Ha pénzt akar megtakarítani, akkor a Western Digital My Book és a Toshiba Canvio Basics jó külső meghajtók is. 

Ha további cikkeket keres a legjobb külső merevlemezekről, VPN útválasztókról és egyebekről, akkor érdemes megnéznie hardver-archívumunkat. Itt talál útmutatásokat a külső lemezek használatáról, például a külső merevlemez formázásának és a külső merevlemez megoldásának módját, amely nem jeleníti meg az oktatóanyagokat. 

Milyen külső merevlemezt használ? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map