2020-as legjobb külső merevlemez: a legjobb hardvertárolónk

Az utóbbi években a merevlemezek sokkal olcsóbbak lettek. A mechanikus merevlemezek elérték a teljesítmény csúcspontjukat, és a flash tárolás olcsóbb lett a gyártáshoz, azaz gyors, olcsó, több terabyte méretű külső tárolóhelyet kaphat olcsón. A legjobb külső merevlemezek útmutatójában bemutatjuk a kedvenceinket.


Ez azonban kihívás, mert az Ön számára legmegfelelőbb külső merevlemez nagyrészt azon alapul, hogy mire használ. Ebben az útmutatóban négy első kategóriát adunk az első három választásunkhoz: szolgáltatások, árazás, sebesség és teljesítmény, valamint garancia és támogatás. A végén átadjuk a legjobb választásunkat, valamint az Xbox One és a PlayStation 4 kedvenceit. Ha tetszik, ugorjon előre az összehasonlító táblázatunkhoz.

A legjobb külső merevlemez

Samsung T5

A legújabb és legnagyobb külső merevlemezeket teszteltük, és a Samsung T5 a legtöbb ember számára a legjobb. Gyors, hordozható és rendkívül tartós. Samsung T5 áttekintéssamsung-t5-1249,99 USD 179,97Takarítson meg 70,02 USD-t (28%) Mutasd a véleményeket. Vásárlás az Amazon-on$ 184,99(77 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 199,99(843 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on

A külső merevlemezek típusai

Mielőtt belépnénk a válogatásunkba, fontos beszélni a különféle külső meghajtókról. Az olyan tényezők, mint a méret, a sebesség és az interfész, nem különálló változók. Ezeket gyakran maga a meghajtó határozza meg. Ahogyan a hajlékonylemezek és a merevlemezek ugyanazt a funkciót látják el különböző módon, a merevlemez-meghajtók és a szilárdtestalapú meghajtók ugyanazt a funkciót.

HDD

A leggyakoribb merevlemez-meghajtó, amellyel felmerül a HDD. Külső merevlemez-rangsorunkban az ilyen típusú lemezeket „forgónak” nevezzük. Ennek oka az, hogy az Ön által tárolt adatok lemezekhez hasonló tányérokból vannak írva és olvasva, amelyek a házban fészkelnek.

Ezek a lemezek körbe forognak, és egy tűfej leolvassa az adatokat a lemez különböző pontjairól. Bár nem ugyanaz a technika, a fonó merevlemezre gondolkodás jó módja olyan, mint egy bakelit. Az olvasási és írási fejek a lemez különböző pontjaira ugorhatnak, hogy elolvassák az ott tárolt adatokat, vagy új adatokat írjanak rá.

A tárolás ezen megközelítésének egyik fő hátránya: olcsó. A forgó meghajtók évtizedek óta állnak rendelkezésre, 1957-ben négy megabájt alól 16 terabyte-ra mozogva 2019-ben. Ez az innováció lehetővé tette a megnövekedett kapacitású meghajtók olcsóbbá és kisebbé tételét, ami ideális a külső lemezekhez.

De az keltezett technika durva élekkel rendelkezik. A forgólemezeknél a sebesség nagy problémát jelent, mivel időbe telik, amíg a meghajtó fejei megtalálják az adatokat a lemezen. A hosszú élet egy másik probléma. A belsejében lévő forgótárcsák érzékenyek, és az a tény, hogy forognak, rezgéseket hoz létre. Idővel ezek a rezgések lelassítják a hajtást, és végül meghibásodást okoznak.

Ez figyelmen kívül hagyja a meghajtó károsodásával kapcsolatos esetleges problémákat is. Noha a külső merevlemez-meghajtók általában izmos házban vannak, néhány derékszögű csepp használhatatlanná teheti azokat. Ennek ellenére, ha sok tárhelyet szeretne keresni kevés pénzért, a külső merevlemezek a legjobb megoldás.

SSD

Sokkal modernebbek a külső SSD-k. A forgó lemez használata helyett ezek az eszközök memória modulokat használnak, ahol az adatok tárolás céljából villognak. A meghajtóra írott adatokat behelyezik a memóriamodulba mozgó alkatrészek nélkül, ezért hívják „szilárdtest-meghajtónak”. 

Az SSD nem-mechanikus jellege miatt sok javulás történik a hagyományos forgólemezhez képest. A legfontosabb, hogy javuljanak az átadási arányok. Noha a nagy fájlok SSD-re történő írása a HDD-hez képest hasonló eredményeket eredményezhet, a szilárd tárolásnak az az előnye, hogy a memória modulokon több helyen is gyorsan tud írni.. 

Ennek oka az, hogy nincs olyan fizikai fej, akinek mozognia kell. Ha a HDD-nek el kell olvasnia az első és a negyedik tál adatait, akkor időbe telik, amíg a fej mindkét helyre mozog. Az SSD-vel ezek a helyek gyorsan megtalálhatók, mert az elektromos áram az egyetlen, amihez utazni kell.

A sebesség javul a mozgó alkatrészek hiánya miatt, ugyanúgy, mint a merevség, de a hosszú élettartamnak kérdése van. Mivel az adatokat közvetlenül a memóriamodulba írják, az adatok újraírása és törlése egy adott területen újra és újra elhasználódik. Szerencsére ezt leginkább modern opciókkal oldottuk meg egy úgynevezett kopáskiegyenlítési eljárás segítségével. 

Ennek a lehetőségnek a legnagyobb problémája azonban az ár. Mivel a tech újabb, az egyik ára szinte minden esetben magasabb, mint a HDD. Ezenkívül a nagy merevlemez-meghajtókhoz való hozzáférés korlátozott a fogyasztói alkalmazásokban, mivel a nagy kapacitású SSD-k nagyrészt a vállalati alkalmazásokra koncentrálnak.

Külső merevlemez használatának okai

Szinte minden esetben a külső merevlemez drágább lesz, mint a belső merevlemez. Annak ellenére, hogy értelme van azoknak, akik nem akarnak ásni a számítógépükben, más okok miatt a külső lehetőségek előnyösek a belső lehetőségeknél.

Hordozhatóság

A legszembetűnőbb előnye a hordozhatóság. A belső merevlemezek be vannak zárva a számítógépbe, azaz az ott tárolt adatok csak akkor érhetők el, ha felhőalapú tárolási szolgáltatást használ, például a Sync.com.

A külső merevlemezek lehetővé teszik a szabadságot, hogy egyetlen kábellel útközben is elvégezze a munkát az asztalon. A legtöbb válogatáshoz nem szükséges külső áramforrás, azaz az adatok csak USB vagy Thunderbolt csatlakozástól távol vannak.

Fotózás és videózás

A fájlok útközben történő rögzítésén kívül az USB és a Thunderbolt lemezek fotósok és videográfusok számára is felhasználhatók. Amikor helyszíni lövés történik, nehéz meghatározni a műveletek alapját, és kizárólag a kamera tárolási módszerére támaszkodva katasztrofális eredményeket hozhat.. 

Egy külső merevlemez megoldja ezt a problémát. Ez lehetővé teszi, hogy beállítson egy laptopot, és a nap folyamán fájlokat vihessen a meghajtóra, biztosítva ezzel a fájlok biztonsági mentését. Ezenkívül, ha a laptop beépített tárolója helyett külső forrásba helyezi, akkor azonnal elkezdheti a szerkesztést az asztalon.

biztonsági mentés

Végül jó ötlet a hordozható tárolóeszközök használatát a biztonsági mentéshez. Ennek néhány oka van. Először: ha valami rosszul fordul a számítógéphez, és elveszíti az adatokhoz való hozzáférést, akkor a külső meghajtók csatlakoztathatók egy másik géphez. Ennél is fontosabb, hogy ez egy kritikus eszköz a 3-2-1 biztonsági mentési tervben. 

A világosság kedvéért ez azt jelenti, hogy egy külső beállítás nem helyettesíti az online biztonsági mentési szolgáltatásokat, mint például a Backblaze (olvassa el a Backblaze áttekintésünket). Ehelyett egy lépés ebben a folyamatban. 

Ha külső merevlemezen van helyi biztonsági mentés és felhőalapú biztonsági mentés online biztonsági mentési szolgáltatással, megvédi Önt a csapásoktól, függetlenül attól, hogy otthon vagy az adatközpontban található, ahol az online biztonsági mentési szolgáltatás működik..

Hordozható tároló kiválasztása PC-re és Mac-re

Most, hogy van néhány alapunk az útból, át fogjuk vizsgálni, hogyan választottuk meg. A legfontosabb probléma a tényezők kiegyensúlyozása, amelyek nagyszerű külső merevlemezt eredményeznek. Lehet, hogy kiváló transzferekkel és például magas árat visel, vagy más kínálhat nagy értéket, de rossz építési minőséget. 

Mindenekelőtt értéket vettünk. Noha számunkra egyértelmű kifejezés, az érték, hogy a teljesítmény, a tulajdonságok és az ár egyensúlyban vannak. Ez azt jelenti, hogy a Toshiba Canvio Basics, amely sokkal rosszabb teljesítménnyel rendelkezik, mint a Samsung T5, kiváló ár-érték arány és tisztességes építkezési minőség miatt harci esélyt kínál. 

Az ár és a teljesítmény egyértelmű, de a funkciók rendetlenek. A funkciókat tekintve szinte bármivel elégedettek vagyunk. Ez magában foglal egy olyan kicsi dolgot, mint például a több kábelt a különféle csatlakozásokhoz a dobozban, vagy olyan nagy, mint egy biztonsági mentési segédprogram és a jelszóvédelem csomagolása a meghajtóval. 

Ezen kívül a támogatási és garanciaidőket is figyelembe vettük. Szinte minden külső merevlemezre korlátozott jótállás vonatkozik, ám opciókonként különböznek. Megvizsgáltuk a jótállási időt, azt, hogy milyen könnyű volt kihasználni, és a „korlátozott” záradék miatt milyen feltételeket alkalmaztak.

Hogyan teszteltük

Az egyes meghajtókat ugyanazzal a folyamattal teszteltük, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy egyenlő versenyfeltételek vannak-e. Ez az Amazonon történő megrendeléssel kezdődött, tehát nem teszteltük a cseresznye által kiválasztott mintát, kicsomagolva és bedugva a számítógépbe. 

Ezután a lemezt referenciaértékek alapján futtattuk, átvizsgáltuk a csomagolást és a jótállási információkat, és elkészítettük az áttekintést. Ha megkerüljük az értékelő mintákat, tesztelhetjük azokat a meghajtókat, amelyek ugyanazon a helyről származnak, ahol a sajátját kapják, biztosítva, hogy eredményeink a lehető legszorosabban igazodjanak az Önéhez..

A legjobb külső merevlemez-összehasonlítás

Jellemzők

Mint már említettük, a külső merevlemez-meghajtók számára a szolgáltatások széles skálája található. Időnként a meghajtó nem tartalmazhat mást. Csatlakoztassa és megkezdi a használatát. Noha egy ilyen megközelítés elfogadható, vannak dolgok, amelyeket a funkciók szempontjából keresünk. 

A legfontosabb, hogy a meghajtóhoz mellékelt segédprogramokat, például egy biztonsági mentési eszközt, jelszóvédelmet és titkosítást keressünk. Ezen kívül figyelembe vesszük az általános építkezési minőséget és az ebben a szakaszban található mezőben szereplő információkat.

Samsung T5

A Samsung nem hagy megfordíthatatlanul a T5-et. A dobozból kap egy meghajtót, amely kisebb, mint egy névjegykártya, egy C-típusú USB-től C-típusú USB-kábelhez és egy USB-C-tól USB-A-kábelhez. Mindkét kábelt tépőzáras heveder borítja, amely a meghajtóhoz van rögzítve, így az egész csomag könnyen szállítható. 

samsung-t5 telepítése

A meghajtót csodálatosan építették és csomagolták, de a leginkább a jelszóvédelem jellemzi. A meghajtó beállításakor felkérést kap egy segédprogram telepítésére, ahol kezelheti. Itt beállíthat egy jelszót, amelyet minden alkalommal szükség lesz a meghajtó csatlakoztatására. 

Ezenkívül támogatja az Android rendszeren kívüli szolgáltatásait, amit néhány meghajtó tesz. Többet megtudhat a Samsung T5 áttekintésből.

Western Digital My Book

A Western Digital My Book ellentétes a T5-rel. Nagy és terjedelmes, az asztali biztonsági mentési megoldásra összpontosít. Ennek ellenére hozzáféréssel rendelkezik a Western Digital összes szolgáltatásához, ami azt jelenti, hogy valami nagyobbá válhat, mint csupán egy túlméretezett külső merevlemez.

Nyugat-digitális-my-book-1

Alapértelmezés szerint beállíthat egy jelszót, de a Saját könyv a sajátjára válik, amikor bekapcsolja a többi segédprogramot. Tartalmaznak egy biztonsági mentési eszközt, egy biztonsági eszközt és egy általános segédprogramot, amely számos kategóriát lefed. A tétel segítségével titkosíthatja eszközét, konfigurálhat speciális tárolási beállításokat a RAID segítségével (olvassa el a mi RAID útmutatónkat), és készítsen biztonsági másolatot a meghajtóra. 

Tudjon meg többet a Western Digital My Book áttekintésből.

Seagate Backup Plus hordozható

A Seagate egyedülálló abban, hogy rengeteg funkcióval rendelkezik, függetlenül attól, hogy melyik fokozatú meghajtót vásárolja. A házon kívül, amely megéri a többletköltségeket, a Backup Plus Portable ugyanahhoz a segédprogramhoz fér hozzá, mint a normál Seagate Portable..

Seagate-backup-plus-hordozható-1

Ezek a segédprogramok a Seagate Toolkit formájában érkeznek, amelyek felhasználhatók a számítógép biztonsági másolatának készítésére vagy a meglévő merevlemez tükrözésére. Ezenkívül a rendszer megkéri erre a meghajtó beállításakor, vagyis nem kell a segédprogramot keresnie, miután az adatokra másolta.. 

Noha hiányzik a My Book és a T5 egyes szolgáltatásai, a Backup Plus Portable egy olcsó, hordozható és szolgáltatásban gazdag csomag. Tudjon meg többet erről a Seagate Backup Plus Portable áttekintésben.

Ár

Az ár a külső merevlemezek számára nehéz, nem azért, mert valami megtévesztő folyik – olvassa el a web hosting szolgáltatásainkat, ha példát szeretne látni -, hanem azért, mert figyelembe kell venni a kapacitást. Ehhez a szakaszhoz nemcsak az egyes meghajtók árai, hanem a gigabájt ára is van, így pontosabban összehasonlíthatjuk a meghajtókat. 

Ezenkívül figyelembe kell venni az átviteli sebességet és a hajtás stílusát. Például a flash alapú tárolás mindig drágább lesz, mint a mechanikus meghajtók, de nem akartuk kivezetni őket a forgatásból. Figyelembe vesszük a gigabájtonkénti általános értéket, nem csak az árat.

Seagate Portable

Gigabájtonként a standard Seagate Portable meghajtó a legolcsóbb, amit teszteltünk. Összeadva ugyanakkor a különbség a többi blackbox külső meghajtó, például a Toshiba Canvio Basics és a WD Elements között, minimális. A különbség a tulajdonságok. 

Seagate Portable
Szerkesztő értékelése: 1 TB44,99 USD2 TB55,99 USD4 TB91,99 USD8 TB141,99 USD$ 44,99Mutasd a véleményeketBuy on Amazon99,99 USD 55.99Takarítson meg 44,00 USD-t (44%) Vélemények megjelenítése Vásárlás az Amazonon119,99 USD 91.99Takarítson meg 28,00 USD-t (23%) Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ 256,53(333 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 141,99Mutasd a véleményeketBuy on Amazon

Mint a Backup Plus Portable, használhatja a Seagate Toolkit-t is, azaz a biztonsági mentések és a visszapillantó tükrök tisztességes játék. A Canvio Basics and Elements meghajtók nem tartalmaznak funkciókat, így bár a Seagate Portable szinte minden tekintetben hasonlít a meghajtókhoz, jellemzői egy lépéssel följebb teszik őket. További információ a Seagate Portable ismertetőnkben. 

Western Digital My Book

Mint már említettem, a My Book egy asztali számítógépre összpontosított biztonsági mentési megoldás, azaz nagy kapacitású. Ahogy a tárhely növekszik, a gigabájt ára csökken, így a Saját könyveim őrült értéket adnak a pénznek. Ha csak a tárolóhelyet foglalkoztatja, akkor semmi sem olcsóbb, mint a Saját könyv. 

Western Digital My Book
Szerkesztő értékelése: 3 TB89,99 USD4 TB97,50 USD6 TB129,99 USD8 TB149,96 USD10 TB197,00 USD$ 89.99Mutasd a véleményeketBuy on Amazon99,99 USD 89.99Takarítson meg 10,00 USD (10%)(668 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on$ 97.50Mutasd a véleményeketBuy on Amazon118,96 USD 99.99Takarítson meg 18,97 USD (16%)(20 vélemény) Vásároljon a Walmart-on119,99 USD 99.99Takarítson meg 20,00 USD (17%)(1680 értékelés) Vásárlás a Best Buy-on$ 129,99Mutasd a véleményeketBuy on Amazon159,99 USD 129,9930,00 USD megtakarítás (19%)(294 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on299,99 USD 149,96Takarítson meg 150,03 USD-t (50%) Vélemények megjelenítése Vásárlás az Amazonon209,99 USD 159,9950,00 USD megtakarítás (24%)(1029 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on299,99 USD 197,00Takarítson meg 102,99 USD (34%) Mutasd a véleményeket. Vásárlás az Amazon-on$ 289,99(117 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on

Ez nagyrészt a formai tényező miatt. Más válogatásainkkal ellentétben a Saját könyvem nem szállítható egyszerűen, különös tekintettel arra, hogy külső áramforrásra van szüksége. Alapvetően ez csak egy 3,5 hüvelykes HD egy USB 3.0 házban, amely jelentősen csökkenti a költségeket. 

SanDisk Extreme Portable

Bár a SanDisk Extreme Portable sokkal drágább, mint a piacon lévő összes blackbox opció, az egyik legolcsóbb hordozható SSD. Ez még lenyűgözőbb, tekintve, hogy szinte ugyanolyan jól teljesít, mint a T5 és a G-Technology G-Drive Mobile SSD, miközben kisebb és vízálló. 

SanDisk Extreme Portable
Szerkesztő értékelése: 250GB72,99 USD500GB89,00 USD1TB156,39 USD2TB329,99 USD99,99 USD 72.99Takarítson meg 27,00 dollárt (27%) Mutasd a véleményeketBuy on Amazon109,99 USD 72.99Takarítson meg 37,00 USD (34%)(2 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 99.99(95 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on169,99 USD 89.00Takarítson meg 80,99 USD-t (48%) Mutasd a Vásárlás az Amazonon-t129,00 USD 89.00Takarítson meg 40,00 USD (31%)(7 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 129,99(671 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ 156,39Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ 261,29(6 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 249.99(211 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ 329,99Mutasd a véleményeketBuy on Amazon549,99 USD 446,46Takarítson meg 103,53 USD-t (19%) Vélemények megjelenítéseBuy on Walmart$ 449,99(154 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on

Mire szolgál az építési minőség, viszont hiányzik a jellemzői. A meghajtó olyan programmal érkezik, amely titkosítja az Ön adatait, a SecureAccess néven. Azt mondta, hogy ez egy fizetett szoftver “lite” verziója. Ez egy ügyes eszköz, de a jelszóvédelem vagy a biztonsági mentési segédprogram jó lenne. Ennek ellenére kiváló érték, amelyről többet tudhat meg a felülvizsgálatunkban.

Sebesség és teljesítmény

Négy referenciaérték segítségével teszteljük a merevlemezeinket. A kettőt az átviteli sebességre, a másik kettőt a hibák ellenőrzésére használják. A négy között reméljük, hogy minél holisztikusabb képet kapunk a lemez teljesítményéről. 

Fontos megjegyezni, hogy nem vesszük figyelembe az árat. A várakozásoknak megfelelően az SSD-k megtisztították a padlót a merevlemezekkel az adatok tárolásának módja miatt. Ez nem azt jelenti, hogy a hagyományos fonókorong rossz döntés, különösen, ha pénzt akar megtakarítani. 

Samsung T5

A T5 gyorsabb volt, mint a legtöbb meghajtó, amelyet szinte minden kategóriában teszteltünk. A G-Drive és a SanDisk legyőzte egymást követő olvasmányokban és a Mobile SSD véletlenszerű olvasmányokban. Ez azt jelenti, hogy gyorsabb volt, mind a szekvenciális, mind a véletlenszerű írásoknál és a 2,3 GB-os mappaátvitel során.

Samsun-T5-CrystalDiskMark

Ami a hibákat illeti, nem volt ilyen. A tesztelés során nyitva volt a CrystalDiskInfo, hogy megfigyeljük a meghajtó állapotát, beleértve a hőmérsékletet és a hibaarányt. A meghajtó még egy intenzív hibakeresés közben is hűvös és következetes maradt, függetlenül attól, hogy keményen működött. 

G-Technology G-Drive mobil SSD

A teljesítmény foltos lesz, ha oly sok mérőszámot kell figyelembe venni. Noha az első válogatásunk, a T5, bizonyos kategóriákban jobb teljesítményt nyújtott, mint a G-Drive Mobile SSD, nem sikerült legyőznie őket. A Mobile SSD gyorsabb volt véletlenszerű és egymás utáni olvasáskor, és elmaradt a 2,3 GB-os átvitelről. 

g-drive-mobile-CrystalDiskMark

Noha nem számítottuk ki a hibaarányt – írók vagyunk, nem statisztikusok -, egy másodperc törtrészéről beszélünk. Minden más kopaktikus volt, azaz a mély vizsgálat után nem volt hiba. Ami azt illeti, észrevettünk valami érdekes dolgot a meghajtóban, amikor a CrystalDiskInfo-ban volt. 

Ez SanDisk X600 M.2 SSD formátumban jelent meg. Tekintettel arra, hogy mindkettő a Western Digital tulajdonában van, nagy a valószínűsége annak, hogy a Mobile SSD csak egy M.2 X600 egy robusztus házban. Tudjon meg többet erről a G-Drive Mobile SSD áttekintésből. 

SanDisk Extreme Portable

A SanDisk lemez egymás után legyőzte a T5 és a G-Drive Mobile SSD-t, de minden más kategóriában lemaradt. Igaz, hogy csak egy kicsit maradt le. Például a T5 sebességgel 160,1 megabájt / másodperc sebességgel halad véletlenszerűen, a SanDisk pedig 159 MBps sebességgel..

ssandisk extrém hordozható-review-CrystalDiskMark

Érdekes, hogy sokkal másképp teljesített, mint a G-Drive Mobile SSD, annak ellenére, hogy a G-Drive Mobile SSD-ben van egy SanDisk SSD. A különbség nem óriási, de közelebb állt a T5-hez. A SanDisk ajánlata mintegy 50 dollárral olcsóbb, mint a 2 TB sebességű G-Drive Mobile SSD, tehát a kis teljesítménybeli különbség nem nagy ügy.

Garancia és támogatás

Az utolsó fordulónk a garanciára és a támogatásra összpontosít. Ellentétben a legjobb VPN szolgáltatókkal, amelyek gyakran kivételes támogatást nyújtanak, a hardvergyártók kevés vagy egyáltalán nem nyújtanak támogatást. De ez nem vonja le őket a horogról. Olyan lemezeket keresünk, amelyeknek olyan cégei vannak, amelyek túlmutatnak és túlmutatnak, támogatást nyújtanak önsegítség és közvetlen kapcsolatfelvétel révén. 

Ebben a szakaszban a garancia időtartamát is megvizsgáljuk. Amellett, hogy ez hosszú ideig tart, figyelembe vesszük a követelményeket és azt is, milyen könnyű kihasználni az előnyeit. 

G-Technology G-Drive mobil SSD

A G-Drive Mobile SSD az egyetlen olyan meghajtó, amelyet teszteltünk, és ötéves korlátozott jótállást kínál. Ez részben igazolja a magas árat, mert a legtöbb külső SSD csak három évre kínál ajánlatot. Ráadásul nincs olyan sok feltétel. Ha a G-Technology okoz problémákat, akkor ingyenesen javíthatja vagy cserélheti. 

g-drive-mobile-tudásbázis

Támogatásban a G-Technology megfelelő tudásbázist kínál termékeihez, amit a külső merevlemez-gyártók ritkán látnak. Itt talál letöltéseket, termékleírásokat, GYIK-ot és kezdési útmutatót. Ha további segítségre van szüksége, elérheti e-mailen keresztül, de az önsegítő erőforrásoknak elegendőnek kell lenniük. 

Samsung T5

A Samsung hároméves korlátozott jótállást kínál a T5 meghajtókra. A legtöbb korlátozott jótálláshoz hasonlóan ez csak a meghajtó gyártásával kapcsolatos kérdésekre terjed ki. Az Ön, a szállítási folyamat vagy a forgalmazó okozta károkat nem tiszteletben tartják.

samsung-t5-2

Azt mondta, hogy a Samsung széles termékválasztékával rendelkezik a támogatások némelyikével, amelyet látunk. Bár kevés támogatási dokumentáció található azon kívül, amit a dobozban talál, háromféle kapcsolatfelvételi módszer létezik, ez az első minden olyan hardvergyártó számára, amelyet látunk. Ütemezheti a házon belüli javítást, e-mailt küldhet az értékesítési csapatnak, vagy felhívhatja az ügyfélszolgálatot.

Seagate Backup Plus hordozható

A Seagate Backup Plus Portable és a Seagate összes lemeze kiváló támogatással rendelkezik. Csak kétéves korlátozott jótállást kap, amiért van értelme, mert olcsóbb, forgóhajtású, de számos támogatási lehetőség létezik. A tudásbázis-cikkek mellett vannak automatikus hibaelhárítási eszközök, valamint telefonos és e-mail támogatás.

Seagate-backup-plus-hordozható-2

Ezenkívül a Seagate semmihez mentési szolgáltatásokat kínál. Ez a szolgáltatás olyan, mint egy biztosítási kötvény az Ön adatainak, azaz a Seagate megpróbálja visszaállítani, ha az adatok megsérülnek. Három évre 14,99 dollárért nem panaszkodhatunk. Ennek ellenére online biztonsági mentési szolgáltatást is igénybe kell vennie.

A legjobb külső merevlemez

Mindent figyelembe véve a Samsung T5 a legjobb hordozható SSD. Drága, de javítja a külső SSD-versenytársak minden hibáját. Használható kapacitásokban érhető el. Az ADATA SD600-tal szemben, amely csak 512 GB-ig érhető el, a T5 1 TB és 2 TB kapacitással érhető el (olvassa el az ADATA SD600 áttekintést). 

samsung-t5-1

Ez a kompromisszumok nélküli átviteli sebességekkel együtt teszi a T5-et sokkal vonzóbbnak. 150 dollártól kezdve a meghajtó drága, de nem fogsz ilyen nagy teljesítményt találni egy ilyen kis csomagban kevesebbért. 

Ráadásul a szolgáltatások nagyszerűek. Ez az egyetlen meghajtó, amelyet felülvizsgáltunk, és amely támogatja az Android működését, jelszóval védett, valamint C-típusú USB- és USB-A-csatlakozókhoz szükséges kábelekkel. Hordozható, csak 51 gramm tömegű és névjegykártyánál kisebb méretű.

Ez a teljes csomag, amelyet egy robusztus fémház védi, és nagylelkű hároméves garancia garantálja. A sebesség, a hordozhatóság és a kapacitás keresése érdekében a T5 szállít. 

A legjobb PS4 külső merevlemez

A Seagate márkás opcióján kívül a PS4 számára nem állnak rendelkezésre exkluzív opciók. Az Xbox One-val ellentétben, amelyet később érintünk, a PS4 játékok nem olyan nagyok, hangsúlyt fektetve a hordozhatóságra. Bár nagyon sok lehetőség van, kiáltást fogunk adni a WD Elements-nek. 

Nyugat-digitális-elemek 2

Nem a fő útmutató lett, de a Western Digital Elements áttekintésünkből láthatjuk, hogy szilárd meghajtó, főleg ha sok tárolóra van szükség olcsón. A 4 TB-os változat 100 dollárt félénknek tart, és bár ez egy kicsit lassú, az ár szégyenellátást okoz a külső SSD-k piacán. 

Ha javítani akarja a sebességet, és nem tartja szem előtt a csökkent kapacitást, egy hordozható SSD, például a G-Drive Mobile SSD vagy T5, gyorsabban tölti be játékát. A kapacitás és az ár miatt azonban meg kell adnunk a PS4 Elements meghajtójának. 

A legjobb Xbox One külső merevlemez

Bármely meghajtó használható az Xbox One készülékkel, csatlakoztatva az egyik USB-porthoz. A PS4-tel ellentétben azonban a tárolási kapacitás komoly aggodalomra ad okot. A Microsoft élvezi a tömörítetlen textúrák használatát, és az első gyártó címei 100 GB vagy akár 200 GB helyet foglalnak el. Emiatt ideális egy nagy kapacitású és olcsó opció, például a Western Digital My Book. 

Az Xbox One és az Xbox One X kisebb, mint a PS4 Pro, így extra helyet engedhet meg a konzol mellett. Ez azt jelenti: a Saját könyveim számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek a konzolhoz csatlakoztatva nem relevánsak, nevezetesen a titkosítás és a biztonsági mentés. 

Plusz, hogy további energiára van szüksége. Ha csak egy kis helyre van szüksége, a hordozható SSD lehetővé teszi a játékok gyorsabb betöltését. Különösen az Xbox One X önmagában elég gyors, így itt kevésbé aggódik, mint a PS4 Pro-nál.. 

Végső gondolatok

A Samsung T5 kiemelkedik a legjobb választásként, nemcsak sebességének és építési minőségének, hanem kompakt méretének, kiváló támogatásának és számos szolgáltatásának köszönhetően. Ennek ellenére ára magas, különösen azok számára, akiknek nincs szükségük őrült átviteli sebességre. Ha ez te vagy, akkor egy egyszerű blackbox meghajtó, például a Seagate Portable vagy a Western Digital Elements, csodákat fog készíteni. 

Végül az Ön igényeihez igazodik. Ha érdekel a számítógép biztonsági másolata, a WD My Book ideális eszköz. Ha például azt szeretné, hogy külső meghajtót használjon Adobe Premiere Pro gyorsítótárként, akkor a Samsung T5 jobban működik. 

Melyik külső merevlemezt használ? Miért választotta? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

A legjobb külső merevlemezre vonatkozó GYIK

A számítógép biztonsági mentése külső merevlemezre

Biztonsági másolatot készíthet számítógépéről egy külső merevlemezre, vagy kézzel, vagy szoftver segítségével. Ha kézzel végzi el, húzza át a meghajtóra biztonsági másolatot készíteni kívánt fájlokat és mappákat. Ha szoftvert akar használni, elérhető eszközök állnak rendelkezésre, például a Google Backup, a Paragon Backup és az EaseUS Todo Backup.. 

Hogyan formázható egy külső merevlemez

Windows rendszeren formázhat úgy, hogy a jobb egérgombbal kattint a meghajtóra a File Explorerben, és kiválasztja a „formátum” lehetőséget. A macOS rendszeren formázhatja a Lemez segédprogramot, amelyet a Spotlight alkalmazásban talál. 

Külső merevlemez particionálása

Windows és macOS esetén a meghajtót először meg kell formázni. Windows rendszeren particionálhat egy külső merevlemezt a Windows Key + X gombra kattintva és a „lemezkezelés” menüpont kiválasztásával. A jobb egérgombbal kattintson a külső merevlemezre, és válassza az „új egyszerű kötet” lehetőséget. MacOS rendszeren nyissa meg a Lemez segédprogramot a Spotlight keresésével, és válassza a „partíció” fület. 

Külső merevlemez használata a PS4-en

Csatlakoztassa a meghajtót a PS4 USB-portján keresztül, és kapcsolja be. Lépjen a beállítások menübe, és válassza az „eszközök”, majd az „USB-tárolóeszköz” lehetőséget. Itt keresse meg a külső merevlemez-meghajtót, és válassza a „formátum kibővített tárolóként” lehetőséget. Ne feledje azonban, hogy ezzel megsemmisíti az összes meghajtót. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map