Sync.com vs Tresorit: Zero-Knowledge Cloud Storage csata

Mivel ma rengeteg nagyszerű választás érhető el, magas megrendelés lehet az igényeinek legmegfelelőbb felhőalapú tárolási megoldás megtalálása. Ha prioritást élvez a felhőbiztonságról, akkor a Sync.com és a Tresorit két olyan nulla ismeretű szolgáltatás, értékes funkciókészletekkel, amelyeknek szerepelniük kell a végső listán. Még csak e két választásra szűkítve, még mindig van tennivaló.


A végső döntés meghozatalának elősegítése érdekében mindkét szolgáltatást fejjel lefelé tesszük, hogy megnézzük, melyik a legjobb az általános felhőalapú tárolási lehetőség. Bár mindkettő a legjobb nulla ismeretű felhőalapú szolgáltatás között van, elegendő megkülönböztető funkció van közöttük, hogy az összehasonlítás érdekes legyen.

Ha további segítségre van szüksége annak eldöntésében, hogy valamelyik szolgáltatás megérdemli-e az Ön felhőalapú tárolási megoldását, akkor ellenőrizze, hogy a teljes részletet megtekintheti különálló, nemrégiben frissített véleményeinkben..

  • Sync.com áttekintés
  • Tresorit Review

Ha ennél jóval gyakoribb, akkor látogasson el a Sync.com webhelyre, feliratkozzon az ingyenes 5 GB-os tervre, vagy látogasson el a Tresoritba, és kihasználhatja a 14 napos próbaverziót..

Miért érdemes használni a Zero-Knowledge Cloud Storage szolgáltatást??

A legtöbb szolgáltatás ésszerű, bár ritkán vízhatlan biztonsági intézkedéseket kínál. A legtöbb felhasználó számára ez rendben van: a fájlok tárolásához viszonylag biztonságos és kényelmes módszerre van szükség. Szükség esetén azt javasoljuk, hogy válasszon egy olyan szolgáltatást, amely legalább titkosítja az Ön adatait, miközben pihen a kiszolgálóin és áthalad.

Pénzügyi dokumentumokat, szellemi tulajdonokat és más nagyon érzékeny fájlokat tároló emberek számára ezek az intézkedések lehetnek nem elégségesek. Ennek oka az, hogy a titkosított adatokhoz bárki hozzáférhet, aki rendelkezik a titkosítási kulccsal, és a legtöbb felhőalapú tároló szolgáltató ellenőrzi ezeket a kulcsokat az Ön számára.

Ez azt jelenti, hogy ha a felhőalapú tárolótársaság megsérti a felhasználói hitelesítő adatokat tartalmazó kiszolgálót, akkor az elkövető hozzáférhet az Ön adataihoz. Ez azt is jelenti, hogy adatai dekódolhatók és szkennelhetők marketing célokra, vagy beépíthetők olyan állami felügyeleti programokba, mint a PRISM.

Ha ezek a dolgok önre vonatkoznak, akkor valószínűleg komolyan megfontolja a nulla ismeretlen felhőalapú tárolási szolgáltatást. Ezeknek a vállalatoknak az az előnye, hogy nem tárolják a kulcsot. Ehelyett a teljes irányítást megőrzi, azaz csak az adatok titkosítása lehetséges.

Noha ez lehet a titkosítás legbiztonságosabb megközelítése, a hozzáadott biztonság költségekkel jár: a nulla ismeretekkel rendelkező szolgáltatók nem tudják visszaállítani a jelszavad, ha elfelejtette, és általában kevesebb funkcionalitást kínálnak, mivel a privát titkosítás alkalmazásintegrációt eredményez (például a Google Docs vagy az Office Online) ) nehéz végrehajtani.

Sync.com vs Tresorit: Hasonlítsuk össze

Mindezt szem előtt tartva, ideje közelebbről megvizsgálni, hogy a Sync.com és a Tresorit hogyan illeszkednek egymáshoz, hogy meghatározzák, melyik a jobb felhőalapú tárolási szolgáltatás. Mindkettőt négy fordulón keresztül értékeljük: árazás, biztonság, könnyű használat és extra funkciók.

1

Árazás

Ha felhőalapú tárolást vásárol, akkor az alsó sor valószínűleg legfontosabb szempont, tehát itt kezdjük meg, bár a Sync.com tisztességtelen előnyt élvez, mivel az egyik legjobb ingyenes tárhely-szolgáltatónk odakinn.

A freebies szempontjából nagyon világos nyertes van: a Sync.com 5 GB-ot kínál ingyenesen, míg a Tresorit csak 14 napos ingyenes próbaverziót kínál. Valójában néhány ember úgy találja, hogy a Sync.com által kínált 5 GB-os tartalom minden igényt kielégít. Ha az elsődleges problémája a Word-dokumentumok vagy az Excel-táblázatok, akkor nincs szüksége hatalmas tárhelyre.

A fizetett előfizetésekkel kapcsolatban a Sync.com még tovább halad az érték szempontjából. A Sync.com 2TB tárhelyet biztosít havonta 8 dollárért. A Tresorit mindössze 100 GB-ot kap, ami egy kis része annak, amit megkapsz a Sync.com segítségével, havonta 10,42 USD-ért, ha évente fizet.

Még akkor is, ha csak 100 GB-ra van szüksége, mégis olcsóbb lenne a Sync.com 2TB-os csomagja. Noha a Sync.com nem feltétlenül jelenteti meg webhelyén, valójában 500 GB-os opcióval is rendelkezik, amely évente csak 49 dollárba kerül..

A Tresorit 1 TB-os tervvel rendelkezik, de havi évente fizet, akkor havonta 24 USD kerül.

A Tresorit egyetlen valódi előnye a Sync.com-hoz képest, hogy havonta fizethet, ahelyett, hogy a teljes évre előre kellene fizetnie. Ennek során azonban a szolgáltatás még drágább lesz. A 100 GB-os terv havi 12,50 USD, az 1 TB-os havi 30 USD.

Noha az ár valószínűleg nem az egyetlen szempont, a Sync.com és a Tresorit közötti fizetés közötti különbséget nehéz figyelmen kívül hagyni. A Tresorit egyszerűen nagyon drága szolgáltatás.

Kerek: Árképzési pont a Sync.com számára

Sync.com logó
Tresorit logó

2

Biztonság

Mivel a Sync.com és a Tresorit egyaránt nulla ismeretekkel bíró szolgáltatók, a biztonság fontos eladási pont. A magán, végponttól való titkosításon kívül mindkét szolgáltatás TLS titkosítást, egy megalapozott protokollt használ az átvitel során, hogy tovább védje fájljait és személyes adatait..

Nyugalomban a Sync.com 256 bites AES titkosítást használ, amely gyakorlatilag törhetetlen. A Tresorit ugyanazt a 256 bites AES titkosítást használja, és ellenőrizte az ISO27001: 2005 és az SSAE 16 tanúsítással is, így biztos lehet benne, hogy biztonságos.

Mindkét felhőalapú tároló szolgáltatója kiszolgálóit az Egyesült Államok területén kívül helyezi el, biztonságban az NSA PRISM programjától és a Patriot Act egyéb szhenaniganjaitól. A Sync.com adatközpontjait Kanadában, a Tresorit pedig Írországban és Hollandiában tartja fenn.

Ennek ellenére a szerver helyének nem igazán számít a Sync.com és a Tresorit. A nulla ismeret nélküli biztonságnak köszönhetően az Ön adatainak biztonságosnak kell lenniük, még akkor is, ha a Fehér Ház alagsorában lévő szerverre helyezték őket.  

Mindkét szolgáltatás a fájlok biztonságos megosztását jelszavakkal, lejárati időpontokkal, letöltési korlátozásokkal és engedélyekkel történő összekapcsolás mellett nyújtja. Mindkét szolgáltatás felülmúlja a linkek megosztását, mivel titkosítva maradnak nulla tudású protokollokkal, még a közmondásos roost repülése után is..

Ha valahogy a privát titkosítás nem elegendő, akkor a Sync.com és a Tresorit kétfaktoros hitelesítést is kínál. Ez azt jelenti, hogy még ha valaki megtanulja az Ön jelszavát, nem férhet hozzá fiókjához, ha a készüléke nincs a kezedben.

A hasonlóságok hosszú listája ellenére vannak némi különbség a kettő között. Az egyik az, hogy a Tresorit a Microsoft Azure partnerneve, vagyis az Egyesült Államok hatóságainak kevésbé kell egy szavatossági engedélyt igényelni a fájlok kérésére, bár azok titkosítva lennének. A Sync.com ezzel szemben Kanadában működteti szervereit, az NSA elérhetetlen részén.

Kerek: Biztonság Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontszám

Sync.com logó
Tresorit logó

3

Egyszerű használat

A pozitív, ésszerű felhasználói élményt 2020-ban nem szabad túl sok megkérdezni. A Tresorit és a Sync.com nagyrészt nagyon szilárd ebben a tekintetben.

A Tresorit néhány szempontból lemarad, különösen a törölt fájlok esetében. Noha egyre gyakoribb a tárolási szolgáltatók számára egy olyan kukákat tartalmazó mappák felkínálása, amelyek a fájlok végleges törlése előtt megmaradnak, a Tresorit nem.

Miután egy fájlt töröltek a Tresorit-ból, örökre eltűnik. A Tresorit azt állította, hogy ezt hamarosan felülvizsgálják, de egyelőre a felhasználóknak rendkívül óvatosnak kell lenniük a fájlok törlésekor..

A Sync.com segítségével a fájlok törlését követő 30 napig ingyenes fiókkal és fizetett előfizetéssel határozatlan időre állnak helyre..

A Tresorit szükségtelenül bonyolult megközelítést alkalmaz sajátosságaihoz is. A Tresorit mappainak „tresors” -nak (németül a „boltozatnak”) való elnevezésének döntése valóban a kerék feltalálása. Ez felesleges zavart okoz azok számára, akik csak most kezdik használni. A felhasználók hozzászoktak a mappákhoz, pontosan így viselkednek a trererek.

A Tresorit natív alkalmazása hasonló a böngésző felületéhez, de gyorsabb hozzáférést kínál a különböző funkciókhoz. Eleinte kissé zavaró lehet, de miután megszoktam, a felhasználói felület modernnek tűnik, és nem okozhat sok problémát.

A Tresorit használatának egyik előnye, hogy szinkronizálhatja a fájlrendszer bármelyik mappáját. Nem kell mindent áthelyeznie egy külön mappába, mint a Sync.com vagy a legtöbb más felhőalapú tárolási szolgáltatás esetében.

Másrészt, ha egy csomó felhővel összekapcsolt mappát helyez a fájlrendszerbe, megnehezítheti a kezelést, különösen a Tresorit által kínált korlátozott tárhely miatt..

A Sync.com követi azt a szinkronizálási mappát, amelyet a Dropbox 2007-ben népszerűsített. A szinkronizáló mappa telepítve lesz a számítógépére, és a Sync.com alkalmazást elsősorban a beállításokhoz használja. A fájlkezelés nagy részét a böngészőjéből fogja elvégezni, ha bejelentkezik a Sync.com webhelyen található fiókjába.

Ha véletlenül hozzáfér a fájlokhoz egy böngészőből, akkor mindkét szolgáltatás modern megjelenésű felületeket kínál, amelyek viszonylag könnyű navigálni. A Tresorit nagymértékben hasonlít asztali alkalmazásához, bár valamivel kevesebb funkcionalitással. A Sync.com webhelyein kissé nehezebb navigálni, de több funkciót kínál, mint például csak online boltozat és eseményelőzmények.

Ennek ellenére valószínűleg a fájlokat az operációs rendszerből fogja elérni, nem pedig a webböngészőből, és a Sync.com hagyományosabb megközelítése a legtöbb ember számára könnyebb lesz..

Kerek: Könnyű használat a Sync.com számára

Sync.com logó
Tresorit logó

4

Extra funkciók

Az olyan szolgáltatások, mint a Google Drive és a Microsoft OneDrive, magasra állítják azt a sávot, amellyel a felhasználók elvárhatják a felhőalapú tárolási szolgáltatások hozzáadott funkcionalitását. Ez magában foglalja a szövegszerkesztőket, a táblázatokat és az egyéb integrált eszközöket (a Google Drive-áttekintésről és a OneDrive-áttekintésről bővebben olvashat ezekről a nagyszerű szolgáltatásokról).

A nulla ismereteket nem biztosító szolgáltatókkal nem kap annyi bónuszt, mivel azok szigeti jellege problematikusvá teszi az alkalmazáson belüli együttműködést. Ennek ellenére a prémium szolgáltatásoktól legalább egy kicsit többet kell várnia, mint a csupasz csontfunkciókat.

A Sync.com egy tisztességes ajánlatot kínál biztonságos fájlmegosztással, amely lejárati dátumokat, engedélyeket, együttműködést, letöltési korlátozásokat és távoli törlést tartalmaz. A Sync.com emellett képes a megosztott linkeket titkosítva is megőrizni, még jelszavak nélkül, valamint a fájlok verzióját akár 30 napig is..

A Sync.com nem túl ügyes szolgáltatás, nincs integrációja más alkalmazásokkal, de minden bizonnyal továbbra is biztosítja azokat az alapvető eszközöket, amelyeket szeretne, felhőalapú tárolási szolgáltatásból..

Tresorit továbbviszi a dolgokat. Annak ellenére, hogy nem képes visszaállítani a törölt fájlokat, megfelel a Sync.com többi szolgáltatásának, és nagyon hasznos a számítógépe bármelyik mappájának szinkronizálására. Ha nem akarja fájlokat mozgatni, vagy nincs szüksége fájlokra egy adott helyen, akkor a Tresorit szinkronizálhatja azt a mappát. Nincs szükség arra, hogy azt egy dedikált szinkronizációs mappába helyezze.

A Tresorit jobb operációs rendszer-támogatást is kínál, mint a Sync.com. Míg a Sync.com folyamatosan fedezi a fő operációs rendszereket, beleértve a Windowsot, a MacOS-ot, az iOS-t és az Androidot, a Tresorit a Windows Phone, a Blackberry és a Linux mellett támogatja azokat is..

Kerek: Extra funkciók pontja a Tresorit számára

Sync.com logó
Tresorit logó

5

Az ítélet

Ennek oka, hogy a Sync.com-ot nem csak a legjobb nulla ismeretű szolgáltatónak, hanem általában a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatók közül is elsőnek tekintjük. Könnyen kezelhető, nagyszerű a fájlmegosztáshoz, megfizethető, és ugyanolyan jó megközelítést kínál az adatbiztonsághoz, mint amit a fogyasztói felhőalapú tárolás piacán talál..

A Tresorit nem értéktelen. Nagyon kevés tárolómegoldás kínál lehetőséget a számítógép bármelyik mappájának szinkronizálására. Azok, akik gyakran osztják a Tresorit magas árat, ám a Tresorit segítségével a nulla ismeretlen biztonság előnyeit is élvezhetik.

A Tresorit a harmadik fél által végzett ellenőrzések hozzáadott bónuszát is biztosítja a biztonság megerősítéséhez, valamint az operációs rendszer szélesebb körű támogatását. A legtöbb ember számára a Sync.com lesz a jobb választás, de a Tresoritnak megvan a maga helye a piacon.

Végső győztes: Sync.com

A tradicionálisabb és olcsóbb Sync.com webhelyet fogja használni, vagy az Ön igényei elég specifikusak-e ahhoz, hogy igazolják a Tresorit fizetését? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönjük, hogy olvassa el, és nyugodtan nézze meg a többi felhőalapú tárolóról szóló véleményünket, ha az agyad még mindig nem sikerült.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map