Sync.com vs MEGA: egyenlőtlen csata

A biztonság felé gondolkodók számára a nulla tudás nélküli titkosítás az, amire szükség van. Ezen áttekintés során két olyan szolgáltatást fogunk áttekinteni, amelyek a jelenleg elérhető legjobb nulla ismeretű felhőalapú tárolási lehetőségek közé tartoznak: a Sync.com és a MEGA.


Noha a Sync.com évről évre az egyik legjobb felhőalapú tárolónk, a MEGA valószínűleg kicsit többet említ az interneten. Ez részben megtörténik a Megaupload-hez fűződő kapcsolataival, amelyeket az FBI 2012-ben megragadott az online kalózkodás támogatása érdekében. Leginkább azért, mert a MEGA lenyűgöző 50 GB-os ingyenes felhőalapú tárolással csalogatja a felhasználókat.

Végül a MEGA-nak 50 millió regisztrált felhasználója volt. Eközben a Sync.com egy kicsit több mint 250 000-et követel. Nem egészen a David és Goliath története, amely például a Sync.com vs Dropbox, de valószínűleg elegendő ahhoz, hogy meggyőzze a hétköznapi megfigyelőt arról, hogy a MEGA-nak jobb szolgáltatást kell nyújtania, mint a Sync.com-nak.

A rövid történet az, hogy nem az. A hosszú történet a következő, amikor összehasonlítjuk a Sync.com-ot és a MEGA-t a felhőalapú tárolás számos kulcsfontosságú szempontja alapján. Ne felejtse el ellenőrizni a különálló Sync.com áttekintést és a MEGA áttekintést is, vagy a cikk videó összefoglalóját.

A csata: Sync.com vs MEGA

Úgy döntöttünk, hogy ezt a csatát négy kritérium alapján bontjuk le: tárolás, szinkronizálás, megosztás és biztonság. Úgy gondoljuk, hogy ezek a felhőalapú tárolás fő céljai, és négy fordulóban lebontjuk őket.

Ha nem biztos benne, mi az a felhőalapú tárolás, vagy hogy ez mennyiben különbözik az online biztonsági mentéstől, nyugodtan nézze meg a biztonsági mentés és a tárolás lepusztult elemét. Dióhéjban azonban a Sync.com és a MEGA egyaránt lehetővé teszi, hogy meghaladja a számítógép merevlemezének tárolókapacitását. Ez ideálissá teszi azokat az embereket, akik sok képet készítenek, nagy digitális zene- vagy filmgyűjteményekkel rendelkeznek, vagy többek között szabadúszóként dolgoznak..

A szinkronizálás és a megosztás e cél kiegészítői, még akkor is, ha néhány ember számára ezek fontosabb funkciók. Vannak olyan szolgáltatások, amelyek jobban irányulnak a szinkronizáláshoz és a megosztáshoz, köztük néhány, amelyet a legjobb EFSS fordulónkban említünk, de a Sync.com és a MEGA nem.

Míg a tárolás, a szinkronizálás és a megosztás mind nagyon gyakori, a felhőalapú tárolás megfelelő biztonsága nem. A Sync.com és a MEGA mindazonáltal nulla tudás nélküli titkosítást kínálnak, ami ritka társaságokba helyezi őket, és remélhetőleg kényszerítő összehasonlítást tesz lehetővé..

1

Tárolás

Két nagyon fontos tényezővel kezdjük az első fordulóban: gigabájt és dollár. Az ingyenes tárolás, az előfizetési költségek és a teljes tárolás mind megtalálhatók.    

Sync.com

Nagyon nagylelkű, 5 GB-os ingyenes felhőalapú tárolót szerezhet a Sync.com webhelyen. Noha nem fér hozzá bizonyos funkciókhoz, például a fejlett megosztási funkciókhoz (lásd a harmadik fordulót), és a verzió 30 napjára korlátozódik, ez néhány felhasználó számára elegendő lehet.

A Sync.com-nak van egy szép áttételi programja, amely 1 GB-ot ad hozzá ajánlásonként, maximálisan a helyén. A legegyszerűbb módszer a további tárhely megszerzésére egy magasabb szintű előfizető előfizetése, amelyből a Sync.com is rendelkezik: 500 GB vagy 2 TB.

Mindkét terv drágább. A legtöbb mainstream szolgáltatás, beleértve a Google Drive-ot és a Dropbox-ot, 1 TB tárhelyet biztosít havi 10 dollárért. A Sync.com kétszer annyit kap, ha kevesebb, mint 2 dollár.

Az 500 GB-os terv hozzáadása szintén jó látás, mivel sok felhőalapú tárolási szolgáltatás nem kínál 1 TB-nál kevesebbet, és arra kényszeríti az embereket, hogy fizetjenek valamiért, amire nincs szükségük. Az egyetlen panaszunk az, hogy évente kell fizetnie. Nincs hónap-hónapi lehetőség.

MEGA

A MEGA legtöbb felhasználó valószínűleg soha nem fizet egy fillért sem. Ennek oka az, hogy a MEGA 50 GB tárhelyet biztosít Önnek ingyen, ami messze van az ujj felemelése nélkül. A MEGA-nak nincs áttételi programja, tehát ha többre van szüksége, meg kell vizsgálnia egy előfizetést.

A MEGA valójában négy különféle „Pro” előfizetést kínál, amelyek közül választhat, kezdve egy 200 GB-os csomaggal és egy lenyűgöző 8 TB tárhelyig..

A MEGA 1TB terv körülbelül 10 dollár körül kerül, amint azt korábban már említettük, hogy a Google, a Dropbox és néhány más tárolási szolgáltató díjat számít fel. Noha ez nem nagy dolog, a MEGA 4 TB-os tervvel rendelkezik, amelynek versenyképes ára van, havonta körülbelül 20 USD..

A MEGA lehetővé teszi havi vagy évenkénti fizetést is. Fizessen egy évig, és kap egy kis engedményt. Olvassa el a Dropbox vs MEGA darabot is.

Kerek gondolatok

A Sync.com az egyik legjobb elérhető referenciaprogram. Míg a MEGA-nak egyáltalán nincs áttételi programja, az 50 GB-os ingyenes felhőalapú tárolás semmi sem tüsszenthet fel. A Sync.com és a MEGA egyaránt a legjobb ingyenes felhőalapú tárolónk közül válogatnak.

Az előfizetési tervekkel kapcsolatban a legtöbb ember valószínűleg több értéket fog találni a Sync.com webhelyen. Mindkét szolgáltatónak olcsó lehetősége van. A Sync.com esetében azonban 500 GB tárhely havonta 4 dollárért, míg a MEGA esetén 200 GB tárhelyet kaphat havonta 5 dollárért.

A Sync.com 2 TB-os terve szintén olcsóbb, mint a MEGA 1 TB-os terve. A Sync.comnak nincs 2TB feletti terve, mint például a MEGA a 4TB és 8TB opcióval. A legtöbb embernek azonban nem kell ennyire szüksége.

50 GB ingyenes tárhely elegendő ahhoz, hogy a MEGA érdekes legyen (legalább a felületen), és körülzárja. A Sync.com 2TB-csomagja a felhőalapú tárolás legjobb ajánlatai között szerepel, csak a 2TB-os pCloud-tervvel megegyező áron..

Kerek: a Sync.com tárolóhelye

Sync.com logó
MEGA logó

2

Szinkronizál

Az eszközszinkronizálás rövidítéseként a szinkronizálás egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy ugyanazt a fájlt különböző eszközökön érje el anélkül, hogy saját kezűleg kellene áthelyeznie azt. A legtöbb felhőtároló szolgáltatás manapság szinkronizálja a fájlokat, beleértve a Sync.com és a MEGA fájlokat.

Sync.com

Amikor a Sync.com ügyfelet telepíti a számítógépére, egy szinkronizálási mappa jön létre a fájlrendszerben. A benne tárolt fájlokat a számítógép merevlemezén és a felhőben is tárolja.

Ha módosítja a már mappában lévő fájlokat, a megfelelő fájl frissül a felhőben, és ezeket a módosításokat minden más szinkronizált eszközre elküldi, ha online állapotban vannak. A megközelítés semmi új; szinte minden felhőalapú tárolási szolgáltatás ezt megteszi. A legfontosabb az, hogy mennyire hatékonyan hajtják végre.

A Sync.com fájlok gyors mozgatásával megismerhetünk néhány fájlfeltöltési és letöltési tesztet, különféle fájltípusokból álló 1 GB-os mappával. Ezeket a teszteket egy délkelet-ázsiai WiFi hálózaton hajtották végre, amelynek feltöltési sebessége 10 Mbps és letöltési sebessége 22 Mbps. Teszteredményeinket az alábbi táblázat tartalmazza.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő:16 perc, 32 másodperc14 perc, 03 másodperc15 perc, 29 másodperc
Letöltési idő:6 perc, 56 másodperc6 perc, 42 másodperc6 perc, 49 másodperc

Tizenhat perc hosszúnak tűnhet, amikor várni kell a fájl feltöltését, de remélhetőleg nem fogsz gyakran olyan nagy feltöltésekkel dolgozni, mint amit teszteltünk. Ezek az eredmények mindenképpen összhangban vannak a többi felhőn tárolási lehetőséggel.

A Sync.com lehetővé teszi az egyes mappák szinkronizálásának kikapcsolását. Ez jó, mert nem fogja megtakarítani a merevlemez-helyet, mivel a szinkronizált fájlokat a felhőben és a merevlemezen is tárolja. Ezt a szolgáltatást szelektív szinkronizálásnak nevezzük.  

A Sync.com szelektív szinkronizálási megközelítésével az egyetlen probléma az, hogy az ügyfél kicsit egyszerű és a mappanevek túl szorosan függőlegesen vannak egymáshoz szorítva, ami egy kicsit nehezen olvasható (átméretezheti az ablakot, de erre nem kerül sor.) javítsa ki a problémát).  

A szinkronizálási tesztek során nem észleltünk semmiféle teljesítménybeli problémát, de ha ez problémát jelent, akkor a szinkronizálási sebességet beállíthatja, hogy a Sync.com jobban kezelhető legyen. Választhat egy kemény sapkát, például 1Mbps, vagy választhatja az alapértelmezett opciót az „automatikus”.

Nincs lehetőség a korlátlan sávszélesség-felhasználásra, vagyis mindig van esély a szinkronizáció lelassulására, függetlenül attól, hogy van-e egy sapkánykészlet. Sok más felhőtároló eszköz tartalmaz egy „korlátlan lehetőséget”, és a Sync.com-nak is ezt kell tartalmaznia.

A szelektív szinkronvezérlőkhöz hasonlóan, a fojtószelep-beállítások is nehezen olvashatók. Az asztali kliensek átalakítását nagyon örülnék.

Általánosságban elmondható, hogy a Sync.com hatékonyan mozgatja a fájlokat. Soha nem találkoztunk problémával ezzel, annak ellenére, hogy az utóbbi néhány évben gyakran teszteltük a szolgáltatást.

MEGA

Nem meglepő, hogy a MEGA ugyanazt a megközelítést követi, mint a Sync.com, amikor egy szinkronizáló mappát használ a fájlok tárolására mind a merevlemezen, mind a felhőn. A mappa neve „MEGA”.

A MEGA-t azonos tesztekre tesszük, mint ahogyan a Sync.com-on használtuk, időzítve, hogy mennyi ideig tartott feltölteni és letölteni ugyanazt az 1 GB-os mappát ugyanazon a WiFi hálózaton. Íme:

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő:32 perc39 perc35,5 perc
Letöltési idő:10 perc8 perc9 perc

A sebesség egy kicsit rosszabb volt, mint a Sync.com. Ez az eredmény talán kissé meglepő, mivel a MEGA-nak világszerte vannak adatközpontok, míg a Sync.com csak Kanadában található. Miközben egy nagyon nagy fájlkészlettel dolgoztunk, jobbra számítottunk.

Más MEGA-felhasználók lassú sebességről számoltak be. Olyan jelentéseket is hallottunk, amelyekben a fájlok feltöltése is sikertelen volt, ám ezt a problémát nem tapasztalták meg.  

A MEGA szelektív szinkronizálással rendelkezik, de furcsa módon megvalósult. Amikor először jelentkezik be az asztali kliensbe, akkor a teljes vagy a szelektív szinkronizálást választhatja. Különös módon úgy tűnik, hogy nincs mód a szelektív szinkronizálás későbbi beállítására, ha teljes szinkronizálással jár.

Lehetőség van a szinkronizálási sebesség fojtására, amelyet a beállítások ablak sávszélesség fülén talál.

Mint a Sync.com, a MEGA lehetővé teszi a fojtószelep szinkronizálási sebességét. A Sync.com-szal ellentétben megmondhatja a MEGA-nak, hogy egyáltalán ne korlátozza a szinkronizálási sebességet, bár az alapértelmezett beállítás az automatikus fojtószelep. Vagy beállíthatja a kívánt kemény sapkát.  

Kerek két gondolat

A szinkronizálási sebesség-tesztek eredménye egy kicsit kedvelt a Sync.com számára. Sőt, úgy tűnik, hogy a Sync.com nem vonzza ugyanolyan megbízhatósági panaszokat, mint a MEGA.

Míg a MEGA asztali kliens szépen néz ki, mint amit a Sync.com fejlesztői összeállítottak, a szelektív szinkronizálás beállítása a MEGA-val sokkal zavaróbb folyamat. A Sync.com-nal kapcsolatos fő probléma az, hogy nem mondhatja el, hogy nem korlátozza a sávszélességet. Összeadja az eredményeket, és ennek a fordulónak a győztese egyértelmű. 

Kerek: a Sync.com szinkronizálási pontja

Sync.com logó
MEGA logó

3

megosztása

A Sync.com és a MEGA egyaránt lehetővé teszi a fájlok megosztását másokkal, a felhőalapú tárolás nyilvánvaló kiterjesztését. Mindkét megközelítés olyan linkek létrehozása, amelyek lehetővé teszik mások számára a fájlok vagy a mappák elérését. Amint azonban a harmadik fordulóban meglátjuk, ennél sokkal több van.

Sync.com   

A Sync.com segítségével létrehozhat egy linket a fájlok megosztására közvetlenül a fájlrendszerből, ha jobb egérgombbal kattint egy fájlra, és kiválasztja a “link létrehozása” lehetőséget. Ezzel másolja a linket a vágólapra.

Van egy lehetőség a „kapcsolat kezelése” lehetőségre is, miután létrehozta azt, de ez online módon eljuttatja a Sync.com webes felületre. Őszintén szólva, a weboldalon található linkek megosztása sokkal könnyebb.

Az egyes mappákhoz és fájlokhoz megosztási gomb van csatolva.  

Kattintson erre a gombra a tartalom megosztásához, és megnyílik egy ablak, amely néhány lehetőséget kínál. A tetején egy egyedi link jelenik meg. Ez a link lehetővé teszi mások számára a felhőben tárolt fájlok letöltését.

Másolhatja a linket a megosztáshoz, vagy felvehet e-mail címeket a címzettek számára. A fájl linkje alatt lehetősége van a link beállításainak megváltoztatására is.

A Sync.com ezt a részt helyesen adja meg, ha mindkét linkjelszót és a lejárat dátumát megadja. Ezzel megakadályozható az illetéktelen hivatkozás használata. Noha az ilyen óvintézkedések nem gondolkodónak tűnhetnek, sok felhőalapú tárolási szolgáltatás nem zavarja, és egyesek, például a Dropbox, külön díjat számítanak fel (erről bővebben nézze meg a Dropbox áttekintésünket).

Azt is beállíthatja a linkek letöltési korlátait, és értesítéseket kaphat a linkek tevékenységéről. A Sync.com egyike azon kevés nulla ismeretlen szolgáltatásnak is, amelyet ismertünk, és amely kiterjeszti ezt a biztonságot a megosztott fájlokra, amelyet „fokozott biztonságnak” hívunk. A titkosításról a következő fordulóban fogunk többet beszélni.

A mappákkal létrehozhat egy linket, vagy kiválaszthat egy “együttműködés másokkal” opciót. Az Együttműködés segítségével meghívhat másokat a mappák elérésére, és hozzáférési engedélyeket adhat nekik.

Ha egy mappát linkre kattintva oszt meg a Sync.com-lal, azok, akikkel megosztották, az egyes fájlokat vagy egyszerre letölthetik ZIP-fájlként az egyes fájlokat. A .zip fájl hozzáadása új és nagyon értékelt szolgáltatás.   

A Sync.com emellett fájlokat igényelhet egy feltöltési link létrehozásával egy megadott mappához.

Végül, a „linkek” és a „megosztás” böngésző lapjai lehetővé teszik a megosztott tartalom gyors ellenőrzését, a link beállításainak és a deaktiv linkek megváltoztatását..

MEGA

A MEGA-val történő fájlmegosztás alapvető megközelítése nagyon hasonló, mint a Sync.com.

A MEGA szinkronizálási mappában kattintson a jobb gombbal bármelyik fájlra, és válassza a „MEGA hivatkozás beolvasása” lehetőséget a vágólapra mentett hivatkozás létrehozásához. Vagy bejelentkezhet a MEGA webes felhasználói felületébe, és ugyanezt teheti.

Ha ezt a böngészőből teszi, további lehetőségeket kínál, így valószínűleg ez a legjobb módja annak. Ezek magukban foglalják a kapcsolat létrehozásának képességét a beágyazott titkosítási kulccsal vagy anélkül. 

Egy link elküldése a mellékelt kulccsal azt jelenti, hogy bárki, aki rendelkezik ezzel a hivatkozással, hozzáférhet a fájlhoz. A kulcs elküldése nélkül a csatolt linket lehetővé teszi a kulcs külön-külön elosztását, ideális esetben egy biztonságos csatornán. Ilyen módon a kulcs olyan, mint egy jelszó.

Ha előfizető, jelszavakat és lejárati dátumot is felvehet a linkekhez. Ezek is olyan lépések, amelyeket sok felhőalapú tárolási szolgáltatás nem tesz meg, tehát itt a MEGA felé fordulhat. Még jobb, ha a fájlmegosztás a MEGA-val megőrzi a tudás nélküli titkosítást. Mint már említettem, nézzük meg, mit jelent ez a biztonsági körünkben.

Nincs lehetőség arra, hogy a linket meghatározott e-mail címekre küldje, de ez kisebb jelentőségű kellemetlenség, mivel önmagában csak másolja és illessze be a linket az e-mail törzsbe. Ha megoszt egy mappát, akkor van egy „megosztás” opció, amely lehetővé teszi e-mail címek megadását. Minden e-mail címhez hozzárendelhető mappa engedélyek, amelyek magukban foglalják az olvasást, az olvasást / az írást és a teljes hozzáférést.

A MEGA nem engedélyezi a linkek tevékenységéről szóló értesítések beállítását és a letöltési korlátozások beállítását. Nincs is „megosztott” fül a létrehozott linkek ellenőrzéséhez, amelyek problémákhoz vezethetnek, ha nem vagy óvatos. Van azonban egy „megosztott velem” fül a tartalom eléréséhez, amelyhez más MEGA-felhasználók hozzáférést adtak. 

Három kör gondolatok

A MEGA sok jó dolgot csinál a fájlmegosztással kapcsolatban: megőrzi a nullapontú titkosítást a fájlmegosztásokon, lehetővé teszi a jelszó és a lejárat dátumának beállítását, valamint a mappák engedélyének megadását.

Mindegy, hogy ez jó, a MEGA-nak van néhány nyilvánvaló hiányossága, például nincs hivatkozástevékenységi értesítés és nincs mód a megosztott mappák és fájlok gyors ellenőrzésére. A Sync.com nemcsak nem osztja meg ugyanazokat a hibákat, hanem számos más kiváló megosztási funkcióval is rendelkezik, mint például a feltöltési linkek létrehozásának képessége.

Kerek: Megosztási pont a Sync.com számára

Sync.com logó
MEGA logó

4

Biztonság

A felhőalapú biztonság mindig aggodalomra ad okot, amikor összehasonlítja a felhőalapú tárolási szolgáltatásokat. Ebben az esetben ez egy különösen érdekes összehasonlítás, mivel a Sync.com és a MEGA a legnépszerűbb nulla ismeretű felhőalapú tárolási szolgáltatások közül kettő..

A nulla tudással történő titkosítás piacképesebb módszer a magán-végpont titkosítás kimondására. Ennek az az előnye, hogy magának meg kell ragaszkodnia a titkosítási kulcsokhoz; a felhőalapú tároló cég nem tárolja a másolatokat. Ez azt jelenti, hogy bárki, csak Ön és a hozzáférést engedélyező személyek, bármikor visszafejthetik a fájlokat.  

Sync.com

A Sync.com AES 256 bites titkosítással titkosítja a fájlokat. Az átvitt fájlokat tovább védik a TLS alagutak és a titkosítási kulcsok 2048 bites RSA használatával. Ez segít megvédeni a középtávú támadásokat és az online hallgatást.  

Mindez azonban elég gyakori. A Sync.com és a legtöbb általános felhőalapú tárolási szolgáltatás elválasztja az a tény, hogy a fájlokat nemcsak tranzitban, hanem nyugalomban is titkosítják, és soha nem kerülnek visszafejtésre, amikor elhagyják a számítógépet, amíg újra hozzáférnek hozzájuk. Csak a fájlok dekódolhatók.

Noha a titkosító kulcsokat nem lehet feltörni, ugyanez nem mondható el a szörnyű jelszavakról. Egy 256 bites titkosítási kulcs elméletileg milliárd évet vehet igénybe a repedés kényszerítésével. A gyenge jelszavak néhány órán belül visszavonhatók.

A legjobb dolog, amit megtehet annak megakadályozása érdekében, az, hogy erős jelszót használ. A Sync.com azonban segítséget nyújt a kétfaktoros hitelesítés (2FA) aktiválásának lehetőségével is..

Ha a 2FA be van kapcsolva, akkor a jelszó önmagában nem lesz elég ahhoz, hogy fiókjához hozzáférjen olyan gépről, amelyet a Sync.com nem ismer fel. Ilyen körülmények között történő bejelentkezéshez speciális biztonsági kód szükséges az e-mail címre vagy a mobil eszközre (a Google Authenticator használatával)..

A Sync.com emelt szintű SOC-1 tanúsítvánnyal rendelkező adatközpontot is fenntart. Úgy tervezték, hogy ellenálljon a természeti katasztrófáknak, és megóvja mind a fizikai, mind az online támadásokat.

A Sync.com adatközpontja szintén a kanadai Torontóban található. Ennek előnye, hogy Kanadában általában a magánélet-barát törvények vannak, mint az Egyesült Államokban, ahol a legtöbb egyéb felhőalapú tárolási szolgáltatás található..

Végül rámutatunk, hogy a Sync.com lehetővé teszi a fájlok korábbi verzióinak visszatérését. Noha ezt a funkciót gyakran használják a nem kívánt fájlváltozások visszavonására, felhasználhatják a rosszindulatú programok, köztük a ransomware okozta sérülések visszavonására is..

A Sync.com valóban korlátlan verziót tart fenn, amelyek nem csökkennek az Ön felhőalapú tárhelyén. Ez azon kevés felhőalapú tárolási szolgáltatás egyike, amely az idő múlásával nem korlátozza vagy törli a régi verziókat.

MEGA

MEGA, többek között a nulla ismeretlen felhőalapú tárolási szolgáltatás, akárcsak a Sync.com. Mint már említettük, kiterjeszti a titkosítás ezen szintjét a fájlmegosztásokra is.

A MEGA az AES protokollt is használja a fájlok kódolására, bár a tényleges titkosítási szint, 128 bites, gyengébb, mint amit a Sync.com használ. Ne hagyd azonban, hogy ez befolyásolja. AES 128. Az AES 128-hoz hasonlóan nem is ismert, hogy feltörték-e, sőt úgy vélte, hogy egy szuperszámítógép milliárd évet vesz igénybe, bár a kvantumszámítás ezt a számot a közeljövőben csökkenheti. Az AES 128 előnye az is, hogy kevesebb CPU-törzs van, mint az AES 256.

Az átmeneti védelmek a MEGA-val vannak érvényben, a TLS elvárt megközelítését használva a biztonságos kapcsolatokhoz.

A MEGA-nak nincs lehetősége kétfaktoros hitelesítésre, amely egy olyan probléma, amely némileg kihangsúlyozza a nulla tudás előnyeit. Győződjön meg róla, hogy jó jelszót állít fel, és nem az, amelyet máshol használ, ha bizalmas információkat tárol a MEGA-nál.  

A MEGA szerverek Luxemburgban, Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Kanadában és Új-Zélandon találhatók, ahol a cég székhelye található. Új-Zélandon a magánélet védelmét alapvető emberi jognak tekintik, és az EU-ban és Kanadában az adatvédelmi törvények szintén szigorúak.

A MEGA nem támogatja a fájlok verzióját, ami tény, hogy minden alkalommal meglepő minket, amikor megtanuljuk. Ez teljesen értéktelenné teszi az online támadások által okozott fájlkorrupciókat.

Négy forduló gondolatok

A nulla ismeretlen testvériség egy kicsi, felhőalapú tárolással, és nem tartalmazza a Dropbox, a Google Drive vagy a OneDrive kedvelőit. Emiatt nem kellene meglepődni, hogy a Sync.com és a MEGA egyaránt rangsorolják a legjobb nulla ismeretű felhőalapú tároló áttekintésünket.

A bólintást azonban a Sync.com-nak két nagyon fontos megfontolás alapján adjuk meg: két tényezős hitelesítés és korlátlan verzióelőzmények. A MEGA nem csak a 2FA-t tartalmazza, a szolgáltatás fenntartja a régi fájlverziókat is.  

A Sync.com biztonságosabb megközelítést alkalmaz a fájlmegosztásban is. Igen, megvitattuk ezt az előző fordulóban, de hirtelen úgy éreztük, mintha tovább halmoznánk.

Kerek: Biztonsági pont a Sync.com számára

Sync.com logó
MEGA logó

5

Az ítélet

Négy forduló. Négy győzelem a Sync.com számára. A Sync.com alaposan lerontotta a MEGA-t.

Oké, tehát a felhő tárolásának néhány aspektusánál több is volt, amelyekbe nem jutottunk be. Például, nem beszéltünk a platformtámogatásról, amely valószínűleg ment a MEGA útjára azon az alapon, hogy Linux ügyféllel rendelkezik, a Sync.com pedig nem. (Erről bővebben olvassa el a legjobb felhőalapú tároló Linux cikkünket).

Nem is beszéltünk a támogatásról, amely a Sync.com webhelyre ment volna azon az alapon, hogy a MEGA-nak gyakran több napig kell válaszolni az e-maileinkre, míg a Sync.com általában hétfőn néhány órán belül visszatér hozzánk..

Bármennyire is centrifugáljuk, egyszerűen nem képzelhetjük el azt az összehasonlítást, amelyben a MEGA végül a Sync.com-ot jobb szolgáltatóként haladja meg. A MEGA nincs teljesen egyedül, mivel a Sync.com ofte jön ki a tetején.

A pCloud, a Dropbox, a Google Drive, a OneDrive és akár az iCloud esetében azonban el tudjuk képzelni többszörös felhasználási eseteket, amelyekben az egyik szolgáltatás legyőzné a Sync.com-ot. Az egyetlen dolog, amit a MEGA valóban megy a Sync.com-on keresztül, az 50 GB ingyenes felhőalapú tárhely.  

Röviden: a MEGA a legjobb felhőalapú tárhely az emberek számára, akik ingyenes tárhelyet szeretnének kapni (nem azt, hogy ezzel bármi baj van), és valójában nem más.

Végső győztes: Sync.com

Van saját véleményed? Biztos megteszed! Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map