MEGA vs. Google Drive vs Dropbox vs OneDrive vs SugarSync és egyéb

Egyre több fontos adatot tárolunk a felhőben, nem pedig a merevlemezeken. Most többségünk a szélessávú és a mobil szélessávú internetre támaszkodik, így a felhőalapú számítástechnika nap mint nap egyre erősebbé válik. Ezt elősegítik az árháborúk és a különféle felhőalapú tárolási szolgáltatások folyamatos fejlesztése.


Mióta legutóbb frissítettük ezt a cikket, a felhőalapú tárolóeszközök tovább fejlődtek, és utat nyitottak az új funkciókhoz, tehát határozottan ideje újra megtekinteni.

A MEGA ma már megalapozottabb név a felhőalapú tárolási szolgáltatásokról, és a felhasználókkal együtt jó eredményeket kapott, és pozitív visszajelzéseket kapott. A MEGA az egyik legbiztonságosabb szolgáltatás, és még 10 000 eurót is kímélt az emberek számára, akik biztonsági szivárgást észlelnek. 

A MEGA egyedülálló abban az értelemben, hogy nemcsak online tárolási szolgáltatóként tervezték. Ehelyett platformként működik, ahol az alkalmazásokat tovább lehet fejleszteni annak alapvető funkcióinak továbbfejlesztése érdekében. Mint mindig, a Cloudwards.net-nél is szeretnénk tudni, hogy a MEGA miként hasonlít a többi szolgáltatáshoz.

A versenyzők összehasonlítása

Összeállítottunk egy diagramot, amely összehasonlítja a MEGA-t számos olyan céggel, mint a Google Drive, OneDrive, SugarSync, SpiderOak és Dropbox. Melyek vitathatatlanul a leghíresebb szolgáltatók ezen a területen.

 • Ha szeretné elolvasni a SugarSync vs Dropbox részletesebb összehasonlítását, kattintson ide, vagy olvassa el a Dropbox vs Google Drive vs OneDrive darabot
 • A MEGA vagy más szolgáltatások összehasonlításáról olvassa el a felhőalapú tárolási összehasonlító táblázatot
 • Ha további információk állnak rendelkezésre, tovább fejlesztjük ezt a diagramot, tehát ezt az oldalt tegye könyvjelzővel, hogy később visszatérjen!

1. MEGA

A MEGA egy felhőalapú tárolási szolgáltatás. Fájlokat tölthet fel a szervereikre, és bárhová elérheti őket. Ez a MEGA szempontjából nem különösebben egyedülálló, amellyel általában a felhőalapú tárolási szolgáltatásokat teszik elérhetővé. Ez NEM egy biztonsági megoldás.


© Mega

Az adatbiztonság szempontjából határozottan támogatjuk a valódi biztonsági mentési megoldásokat. A felhőalapú tárolási szolgáltatások, akár MEGA, akár nem, nem helyettesíthetik a megfelelő fájl biztonsági mentési rendszert. A MEGA három jellemzője révén kiemelkedik a tömegből.

Kiváló végpontok közötti titkosítás: Az adatokat a többi felhőalapú tárolási szolgáltatással ellentétben a kapcsolódó kliens eszközök titkosítják és dekódolják az átviteli folyamat során. Biztonságos globális hozzáférés: A MEGA lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bárhonnan és bármikor hozzáférhessen az adatokhoz, de megakadályozza, hogy mindenki máshoz hozzáférjen.

Biztonságos együttműködés: az online együttműködés meglehetősen privát és biztonságos, a MEGA funkcióival. Megkönnyíti a névjegyek valósidejű megosztását és frissítéseinek megtekintését, ezáltal kényelmesebbé téve a felhasználókat.

Egy olyan felhőalapú tárolórendszerrel, mint a MEGA, a felhasználók számos előnyt élvezhetnek. A MEGA mobil alkalmazásai hozzáférést biztosítanak a fájlokhoz és mappákhoz a felhasználók okostelefonjaiból és táblagépéből. Töltsük fel és szinkronizáljuk a médiát bárhonnan a felhőbe. A MEGA szinkronizáló ügyfele biztosítja a rendszer és a MEGA felhőmeghajtó közötti szinkronizálás egyszerű automatizálását.

MEGA e-mail és csevegés. Ez a szolgáltatás hamarosan elérhető lesz, és lehetővé teszi a csevegést, e-mail küldést, hívást és videokonferenciákat. A MEGA böngésző alkalmazások lehetővé teszik a böngészőbővítmények telepítését a nagy sebességű betöltéshez és a támadásokkal szembeni nagyobb ellenálló képességhez.

Adatvédelem és felelősségvállalás – Nem teljes névtelenség

A MEGA kiemelkedik (jó, legalábbis ezt állítják), hogy magas szintű biztonságot nyújtanak. Amikor feliratkozik, létrehoznak egy 2048 bites RSA nyilvános / magánkulcsot, amely biztonságban tartja az adatait. Biztonságos azt jelenti, hogy elméletileg senki másnak sincs hozzáférése a fájlokhoz, még a hatóságokhoz is. Amint Kimdotcom állítja, nem vagy teljesen anonim. 

A legtöbb felhőtároló vagy szinkronizáló szolgáltatás, mint például a Dropbox, csak a továbbítás során titkosítja a fájlokat, de mielőtt feltölti őket. 

Ez a felhőalapú tárolási szolgáltatás határozottan jó indulást mutat, 50 GB ingyenes felhőalapú tárolást kínálva eleinte – különféle funkciókat próbál integrálni. 96 TB sávszélességet kínál, és akár 4 TB titkosított tárolóhelyet is kínál, a pro csomagokkal 9,87 USD / hó kezdve..

2. Google Drive

A Google Drive az egyik vonzóbb szolgáltatás, amelyet a Google jelenleg kínál. 15 GB szabad hely áll rendelkezésre, ha egy Google-fiókot beállítunk – vagy egy már létezőhöz van kapcsolva. Valójában a Google jelenlegi frissítésével az év elején egyetlen bejelentkezési azonosítóval egyesítette szolgáltatásait, így valószínű, hogy már létezik Drive-fiók, ha Gmail, Google Naptár vagy akár a YouTube.

Dropbox vs Google Drive
© Google Drive

A 15 GB-os tárhely megoszlik az összes ilyen szolgáltatás között, tehát ha a felhasználóknak nagy mellékletei vannak az e-mailekben, akkor ezeket beleszámítják, és az automatikus okostelefonról történő automatikus fényképmentés engedélyezése a Google+ szolgáltatásba ugyanúgy fog működni..

Tárhely és képek

Az egyik előnye az, hogy a Google elhagyja a 2048 × 2048 felbontású fényképeket és a 15 percnél rövidebb videókat, így az okostelefonok és eszközök beállításait mindig ennek megfelelően módosíthatják, hogy korlátlan tárhelyet kapjanak, mivel nem számítanak bele a 15 GB-os korlátba. A Google Dokumentumok, Táblázatok, Diák, Prezentációk, Rajzok és fájlok, amelyeket mások megosztottak a felhasználóval, nem számítanak.

A Google Drive nem biztosít külön tárhelyet átirányítások révén, és nem kapcsolja össze a felhasználói fiókot a közösségi médiával, ellentétben a OneDrive-vel és a Dropbox-tal.

Számos olyan promóciót kínáltak a Google, amelyek 10 GB-os ingyen tartalmaznak a felhasználók számára, akik letöltik a Quick Office-t és más mobiltelefon-akciókat. A kereső óriás két évig 100 GB-os ingyen kínál, ha a felhasználó vásárol egy Chromebookot. A Google Music néven ismert külön szolgáltatás kizárólag zenefájlok tárolására szolgál, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 20 000 dalt ingyen tárolhasson a felhőben.

A Drive-on tárolt adatok 128 bites AES-ben vannak titkosítva, a Box, OneDrive és Dropbox által használt 256 bites helyett, és nagyon hasonlítanak az Apple-hez..

A Google Drive kétlépcsős ellenőrzési eljárást biztosít, és kijelenti, hogy csak a bűnüldöző szervek kényszerítése nélkül fogja belemerülni a felhasználó Drive-mappájába. Összességében intelligens felülettel rendelkezik, amelyben egyszerűen navigálhat, és egy alap fájlfával, amely megmutatja, hol tárolják az adatokat. Konkrét fájlokat választhat úgy, hogy offline módon elérhetővé tegyék azokat a mobil verziókban, és ezek a fájlok szerkeszthetők.

3. OneDrive

Az OneDrive (korábban SkyDrive) a Microsoft válasza a Google Drive-ra, amely lényegében ugyanazt teszi: létrehoz egy mappát a merevlemezen, amelyet szinkronizál a többi számítógéppel, ahol ugyanazzal a fiókkal jelentkezik be..


© Cloudwards.net

A Google Drive-hoz hasonlóan az OneDrive 15 GB-os ingyenes tárhelyet biztosít, és az áttételi ösztönző minimum 500 MB, 5 GB-ra korlátozva. Az Office 365 felhasználók 1 TB-os OneDrive tárhelyet kapnak a havi előfizetési díj részeként, amely a OneDrive által nyújtott ajánlatok legújabb kiegészítése..

Tavaly októberben azonban a Microsoft megígérte, hogy korlátlan felhőalapú tárolást kínál az Office 365 felhasználók számára.

OneDrive adatvédelem és biztonság

A felhasználói magánélet vonatkozásában a Microsoft biztosította a felhasználói fájlok és dokumentumok szkennelésének jogát, és politikája szerint elkerüli a kifogásolható tartalmat. Ez az irányelv hasonló az Apple-hez, és explicit tartalmat, valamint szerzői joggal védett anyagot tartalmaz.

Ezért az OneDrive új rést kínál és új, új funkciókat hoz be az iOS-be. Ez a Microsoft felhőalapú szolgáltatás, amely korábban SkyDrive néven ismert, kiváló lehetőség a fájlok tárolására. Lehetővé teszi a felhasználói fájlok közötti böngészést, mappák létrehozását és a miniatűrök előnézeteinek megtekintését. Ezenkívül megjeleníti a fájlokat egy listában, ahol élvezheti a zökkenőmentes fájlkezelést.

Húzza balra, és lehetősége lesz fájlok törlésére. Az alkalmazásokhoz biztosított gombok lehetővé teszik a mentések, a legújabb fájlok és a másokkal megosztott dokumentumok szerinti rendezést. A több fájlmegosztást a menügombbal engedélyezheti, amely fájlok hozzáadását is lehetővé teszi.

A OneDrive a fényképek és videók automatikus biztonsági mentési funkcióját is biztosítja. A megosztás könnyebb ezzel a felhőalapú szolgáltatással, és magában foglalja a fájlok és dokumentumok linkjének elküldését e-mailben. Egy másik érdekes szolgáltatás a fájlok feltöltése a OneDrive szolgáltatásba közvetlenül a böngészőből.

Nem működik az IE-n és a Firefoxon, de jól működik a Chrome-on. Csak annyit kell tennie, hogy felmegy a OneDrive.com webhelyre a Chrome-ban, jelentkezzen be, nyissa meg a Windows Intézőt, majd húzza át a mappát a megnyitott OneDrive-ba, azaz engem is. Bár a Chrome jelenleg az egyetlen böngésző, amely képes kezelni a mappák feltöltését, ez a Windows 10 kiadásakor az év későbbi szakaszában változhat.

4. Dropbox

A Dropbox az operációs rendszer szabványainak széles körére szolgál, beleértve a szokásos Windows, Mac OS X, Android és Blackberry rendszereket. A Dropbox ingyenes fiókja kicsi, 2 GB-os tárhelyet kínál, amely elegendő lehet a dokumentumok tárolásához, de nem elegendő bármilyen médiafájlhoz – fényképekhez, zenéhez vagy videóhoz, különösen akkor, ha 15 GB-ot kap a MEGA-val (olvassa el a Dropbox vs MEGA darabot).


© Dropbox

A felhasználók igénybe vehetik az 1 TB-ot a Dropbox Pro alkalmazásával, amelyet havi 9,99 dollárért kínálnak, hogy nagyobb méretű fájlokat tároljanak. A Dropbox-fiók helyének növelése és növelése érdekében összekapcsolható a Facebook, a Twitter és más közösségi hálózati profilokkal.

Mi a helyzet a Dropbox biztonságával??

Nos, van egy teljes cikkünk a top 10 biztonságos Dropbox alternatíváról. Röviden: a Dropbox szerverek összes fájlja követi az AES 256 bites titkosítását SSL-sel, erős biztonságot és adatvédelmet biztosítva, és kétlépcsős hitelesítési eljárást igényel.

Ezért, függetlenül a technológiától, amelyen a rendszer működik, a Dropbox biztonságos és biztonságos adatokat biztosít, amelyekhez a felhasználók bármikor, bárhol hozzáférhetnek. Ha a felhasználónak extra biztonságra van szüksége, akkor a szolgáltatást Dropbox Pro-ra kell frissíteni, mivel ez lehetővé teszi a felhasználók számára a néző engedélyek és jelszavak beállítását, ami az alapfiókkal nem lehetséges..

A fontos felhasználói dokumentumok létrehozása és szinkronizálása mellett a számítógép helyi mappájában vagy a legújabb intelligens eszközön a Dropbox offline funkciója elérhetővé teszi a felhasználó által kiválasztott fájlokat offline is. Ezért nem mindig függ az internet-kapcsolattól. Ugyanez a funkció lehetővé teszi a felhasználói fájlok és dokumentumok szerkesztését és frissítését. Az egyszerű összeköttetés és megosztás révén a fájlok és mappák megoszthatók a nem Dropbox felhasználókkal is.

Ez a tárolási szolgáltatás lehetővé teszi a fájlra vonatkozó együttműködési meghívások küldését is.

5. SugarSync

A SugarSync az egyetlen felhőalapú tárolási szolgáltatás, amelynek lehetősége van az ügyfelek igényei szerint testreszabott árazási tervekre. Ez az egyik kedvenc szinkronizálási szolgáltatásunk, mert több funkcióval rendelkezik, mint a Dropbox. Ingyenes próbaverziót kínál 30 napig, mielőtt fizetős verzióra frissítést igényelne.


© Cloudwards.net

Bármely mappához egyszerűen jobb egérgombbal kell kattintani, hogy hozzáadhassa azt a SugarSync-hez, miután regisztrált és létrehozott egy fiókot ezen a tárolási szolgáltatással.

Az ezzel a tárolóval szinkronizált teljes mappa folyamatosan mentésre kerül, valós időben, így a felhasználók bármikor, bárhol elérhetik mappájukat, bármilyen számítógépről, Mac-ről, iOS-ból vagy Android-eszközről. A SugarSync lehetővé teszi a felhasználói fájlok szerkesztését az irodai számítógépen, majd a felhasználók otthon készíthetik azokat. A SugarSync „a dobozon kívül” is gondol, mivel lehetővé teszi a mappák többszörös szinkronizálását.

Mobil használat és biztonság

A SugarSyncnek van egy különálló mobilalkalmazása, amelyet a mobil felhasználók számára terveztek, és amely lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását, elérését és böngészését útközben az összes okos eszközön. Exkluzív online biztonsági mentési funkciót kínál, amely csendben fut a háttérben, anélkül, hogy zavarná a munkáját.

Ez viszont lehetővé teszi az adatok helyreállítását, ha szükséges. Ez az automatikus fájlmentési lehetőség a fájl verziójának ellenőrzését és helyreállítását is lehetővé teszi. Amellett, hogy egyszerre több mappát szinkronizál a különféle eszközökről online, ez biztosítja a több mappa szinkronizálását offline fájlhozzáférés közben is. Szinkronizálja a megosztott mappákat a folyamatos online fájlmegosztás során a többi felhasználóval, fenntartva a biztonságot.

Az egyszerű online adatvédelem és az adatok helyreállítása a SugarSync két különálló tulajdonsága. Ezért a fájlmegosztás 100% -ban biztonságos ezzel a tárolási szolgáltatással. Ez lehetővé teszi nem csak egy fájl, hanem az összes biztonsági másolatban szereplő adat könnyű visszaállítását. Biztonságot nyújt a fájlok feltöltése és letöltése közben is.

Amikor a fájlokat szinkronizálják a SugarSync szervereivel, TLS (SSL 3.3) titkosítással továbbítják azokat az interneten keresztül, amely a biztonságos webes kommunikáció ipari szabványa. Ez azt jelenti, hogy a rendszer és a szerver egy kompatibilis folyamaton megy keresztül, ellenőrizve minden köztük lévő információt, mint biztonságos kommunikációt, függetlenül attól, hogy adatokat töltöttek fel vagy töltöttek le.

Ugyanezek a szigorú előírások vonatkoznak a fájlok elérésére bármilyen számítógépről vagy mobiltelefonról, és minden adat titkosítva van, mielőtt elhagynák a SugarSync szervereit. A SugarSync számos lehetőséget kínál a mappák megosztása közben, beleértve a fájlok és dokumentumok szerkesztésének lehetőségét.

6. SpiderOak ONE

A SpiderOak ONE „zéró tudás nélküli adatvédelmi” politikájával – a Dropbox és a OneDrive alkalmazásával ellentétben – kiszolgálói adatait titkosítja, szervezett és rétegelt megközelítést biztosítva a titkosításhoz a 2048 bites RSA és a 256 bites AES kombinációjával..

SpiderOak Online biztonsági mentés és szinkronizálás
© SpiderOak

A háromszoros funkcióval továbbfejlesztett SpiderOak kényszerítő online biztonsági mentés, szinkronizálás és fájlmegosztó szolgáltatás, mivel számos forrásszámítógépet összeköt, ahonnan ezek a fájlok származhatnak. Ezek a korlátlanszámú számítógépek bármilyen alkalmazást és operációs eszközt, például Windows, Mac OS vagy Linux futtathatnak.

Más exkluzív SpiderOak funkciók között szerepel a felhasználó módosított fájljainak korlátlan verzióinak tárolása, és a díjak a szerverein tárolt tömörített, másolat nélküli fájlokra korlátozódnak..

A nulla tudás növelése

A vállalat emellett büszkélkedhet „nulla ismerete” adatvédelmi politikájával is, amely azt jelenti, hogy a SpiderOak alkalmazottai és a kormányzati tisztviselők a felhasználó kivételével nem férnek hozzá a felhasználói adatokhoz. A SpiderOak a versenytársak felhőalapú tárolási szolgáltatásaival összehasonlítva a legalacsonyabb tárhelyet kínálja, mivel az alapszámla 2 GB ingyenes tárhelyet kínál, amelyet növelhet egy áttételes ösztönző, amely 1 GB-ot biztosít a felhasználónak és barátjának, amikor feliratkoznak a szolgáltatásra. legfeljebb 10 GB.

A SpiderOak egyszerű kialakítása csak a biztonságos tárolás biztosítására specializálódott, ahelyett, hogy szélesebb körű termelékenységet szolgálna, mint például a Dropbox és a OneDrive.

Mivel ez a biztonsági megszállottságú felhőalapú tárolási szolgáltatás néhány alapterületen hiányzik, például nem nyújt Office stílusú alkalmazásokat vagy nem működik együtt az online kollégákkal, a felhasználók többsége számára ez nem vonzó.

Következtetés

Mint láthatja, a felhőalapú tárolási szolgáltatások többnyire különböznek megbízhatóságot vagy az általuk kínált ingyenes tárhelyet illetően. Számos szolgáltatás ugyanaz: egyes szolgáltatások fájlokat szinkronizálnak több számítógépen, míg mások csak olyan felhőterületet kínálnak, amelyhez webes ügyfélen keresztül férhet hozzá, mint például a MEGA..

A továbbfejlesztett funkciókkal a MEGA arra törekszik, hogy játékváltó legyen, és új korszakot indít, amikor ingyenes felhőalapú tárolási lehetőségeket kínál. Az 50 GB nagylelkű összeg, és több lesz, mint a legtöbb embernek ténylegesen szüksége van napi igényeire. 

Melyik a kedvenced? Van még valami pont, amelyet hozzá szeretne adni? Ne habozzon megosztani tapasztalatait és köszönöm az olvasást!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map