Legjobb webtárhely a cPanel 2020 segítségével

A használhatóság a legfontosabb szolgáltatás a legjobb webtárhely-szolgáltatók között. Mindenekelőtt elengedhetetlen a könnyen használható felület, amely lehetővé teszi a webhely gyors kezelését anélkül, hogy túl sok lenne. Számos internetes házigazda próbált megtervezni egy olyan vezérlőpanelt, amely nagy teljesítményt és használhatóságot képvisel, ám kevés közel áll a cPanelhez.


A cPanel, vagy egyszerűen a vezérlőpanel egy front-end interfész, amely Linux szerverek számára készült. 1997-ben kezdődött, az akkori tinédzser Nick Koston fejlesztette ki. Kb. Öt évbe telt, amíg el nem jött, de azóta ez a hatalmas webgazda, mint például a HostGator és a GoDaddy, felületként szolgál..

Ugyanakkor nem olyan világos, mint egyszerűen telepíteni a felületet, és naponta felhívni. A cPanel a webgazda javíthatja, vagyis egyes megvalósítások jobbak, mint mások.

Miért cPanel??

Mielőtt a házigazdákba merülnék, a meghatározás mindenképpen rendben van. A cPanel-et gyakran összekeverik a „vezérlőpanel” egyszerű rövidítésével, és bár ez igaz, a cPanel kifejezés egy tényleges terméket jelent. Még mindig egy kezelőpanel, de a web hosting egyik legjobb vezérlőpaneljeként különböztetik meg.

Annak oka, hogy annyira jó, mert könnyen használható: a cPanel tiszta, ikon-alapú elrendezést kínál webhelye vezérléséhez. Ez egy mindent az egyben csomópont, amely meglepően sok energiát kínál újszülött nélkül.

Az interfész ikon-alapú operációs rendszereket emlékeztet, és ez egy teljesen intuitív élményt jelent. Még azok is, akiknek fogalma sincs a webtárhelyről, könnyen megtalálhatják a helyüket, összecsukható kategóriák és ikonok útitervként használhatják a szükséges információkat.

A cPanel még a könnyű használat mellett is az egyik legerősebb interfész. Például a WordPress felhasználók gyakran kezelik a webhelyük legtöbb részét anélkül, hogy bármikor bejelentkeznének a WP háttérbe. Ez egy felfedező felület, amely rengeteg opciót mutat be, messze a finom vezérlőpaneltől, mint például a DreamHost (olvassa el a DreamHost áttekintésünket).

Egyszerűen fogalmazva: a cPanel a legjobb módja a webhely kezelésének. Linuxon működik, ami azt jelenti, hogy a legtöbb szerver képes futtatni, rengeteg energiát kínál, és egy egyszerűen használható felületen csomagolja a teljes csomagot.

Nagyon jó partner a WordPress-szel is. Láthatja, hogy a cPanel és a WordPress miként integrálódnak a WordPress útmutatókban. 

 • Kezdő útmutató a WordPress használatához
 • Köztes útmutató a WordPress használatához
 • Speciális útmutató a WordPress használatához

1. A legjobb webtárhely a cPanel segítségével: HostGator

A HostGator saját tulajdonában van a cPanel használatával, átveszi az ismerős felületet és átalakítja azt. Noha ez nem a cPanel utolsó átalakítása ezen a listán, ez minden bizonnyal a legjobb, figyelembe véve a már kiváló kialakítást, és még jobbá téve.

A megjelenés többnyire megegyezik a többi cPanel-rel. Még mindig vannak olyan kategóriák, amelyek egymás tetejére vannak felépítve, és minden egyes opcióhoz tartalmaznak ikonokat. Ami a funkciókat illeti, ugyanaz a cPanel, mint bármely más gazdagéphez kapná.

Ugyanakkor a HostGator sajátosságainak néhány részét a fő kialakítása körül valósítja meg. Például a cPanel tetején található egy keresősáv a benne található funkciók kereséséhez, és egy külön sáv az egész oldal tetején a HostGator tudásbázisának kereséséhez. Egy apró változás, természetesen, de az még egy gyorsabb körüljutáshoz segít.

A cPanel legnagyobb részvétele azonban a MOJO Marketplace linkre mutat. A HostGator bal oldali menüjében van egy fül, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül a piacra lépjen anélkül, hogy újabb fület nyitna. Böngészhet témákban, beépülő modulokban és egyebekben, a cPanelén belül.

Egyéb okok, amik tetszik a HostGator

A HostGator minden bizonnyal magas rangú a használhatóság szempontjából, de ez nem az egyetlen terület, ahol ez a gazdagép csíkokat szerez. Ez a mi első választásunk a legjobb web hosting számára a kisvállalkozások számára, és jó okból. A tervek nagy választéka azt jelenti, hogy ez a gazdagép szinte bármilyen felhasználót képes befogadni.

A lista kiegyensúlyozottnak érzi magát, opciókat biztosítva az árspektrum mindkét végén. Gyakran egy webtárhely az egyik végére összpontosít, és az egész felállást ebbe az irányba ferde. A HostGatorban minden terv kiegyensúlyozottnak érzi magát az adott árpont szempontjából, azaz biztos benne, hogy megtalálja az Ön számára megfelelőt.

A HostGator egyablakos ügyintézési pont, és átfogó javaslatunk a legtöbb felhasználó számára. Igen, a használhatóság kiváló, de a webtárhely minden más területe. Olvassa el a HostGator áttekintését, hogy megismerje a részleteket, vagy próbálja ki magát egy 45 napos pénz-visszafizetési garanciával.

2. Bluehost

A Bluehost csaknem egy másodperc lesz a HostGator számára. Hasonlóan a versenytárshoz, a Bluehost egyedülálló cPanel-felvételt kínál, amely további funkciókat kínál a felhasználás egyszerűsége nélkül. Még mindig megkapja az ikon alapú kialakítást, néhány oldalsó oldallal, különösen a WordPress webhelyeknél.

A fő cPanel-terület félelmetesen hasonló a HostGatoréhoz. A központi panelen található az összes ikon, a tetején egy keresősáv található, amellyel gyorsan megtalálhatja, amire szüksége van. A bal oldalon ugyanaz a menü található, közvetlen hivatkozással a MOJO piactérre.

Ennek a felületnek a legnagyobb indulása azonban a WordPress-szel való integráció. A Bluehost tartalmaz egy „Saját oldalak” fület, amely lehetővé teszi a gyors áttekintést a WordPress-webhelyekről, az általuk használt erőforrásokról, valamint a telepített különféle bővítményekről és témákról..

Ez a WordPress kezelését abszolút szellőn teszi. Számos olyan funkciót végrehajthat, amely általában a WordPress háttérprogramra korlátozódik közvetlenül a cPanel belsejében. Noha ez nem vonatkozik mindenkire, a WordPress felhasználók elégedettek lesznek az itt bemutatott lehetőségekkel.  

Más okok, amire tetszik a Bluehost

A Bluehost a WordPress legjobb webtárhelyünk második helyezettje, és ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a cPanel mélyen integrálódik a CMS-be. Nagyon sok feletti ellenőrzést gyakorol webhelye felett anélkül, hogy újabb lapot nyitna meg. Ez olyan fellendülés, amelyet senki más internetes fogadó nem versenghet.

Vannak más kedvezmények a Bluehost-nal is. Az egyik legjobb támogatási központhoz hozzáférést kaphatunk, amelyet egy webgazda láthattunk, a barkácsolás és a közvetlen támogatás lehetőségeivel. Ezenkívül a WordPress felhasználók ingyenes SSL tanúsítványt és SiteLock Pro-t kapnak bármilyen vásárlással, azaz az Ön weboldala teljes mértékben védett.

A Bluehost minden bizonnyal arra összpontosít, akik olcsó terveket keresnek, ám ha minden terv jóval gazdagabb. Ez egy könnyen használható webhely, amely minden harangot és sípot megad a webhely terepjárójának eléréséhez. Olvassa el a Bluehost áttekintést, hogy többet tudjon meg, vagy próbálja ki magának egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciával. 

3. GoDaddy

A GoDaddy egyszer egy egyszerű domain regisztrátorként gyorsan elérhetővé válik a jobb webgazdagá. A felállás a nyújtott szolgáltatások elég hosszú listájára bővült, beleértve a WordPress-t és a megosztott tárhelyet. Mindazonáltal, ami ezeket a terveket összehozza, az a cPanel.

A megjelenés kissé eltér a normál cPanel-től, de ugyanazzal a funkcióval rendelkezik. Például az ikonok egységesebb színsémát mutatnak, és kissé nagyobbak az oldalon, mint a tipikus cPanel-felépítés.

A HostGator-tól és a Bluehost-tól eltérően nincs bal oldali menü. Ez azt jelenti, hogy a WordPress bármilyen vezérlése vagy hozzáférése a MOJO Marketplace-hez megszűnt. Noha ez a kedv a GoDaddy-t alacsonyabb rangsorolja a listánkban, ez nem olyan szolgáltatás, amelyet súlyosan kihagytak, különösen a nem WordPress felhasználók számára.

Ehelyett a GoDaddy ezt a képernyőn megjelenő ingatlant áttekintést nyújt az erőforrásokról és arról, hogy miként használja őket. A cPanel fő oldalán láthatja a gyors statisztikákat a memória korlátozásáról, a CPU használatáról, az e-mail címek számáról és még sok másról..

Egyéb okok, amik tetszik a GoDaddy-nak

A GoDaddy azonban nem lenne sok webes, ha nem lenne hatalma a cPanel mögött. A társaság szerény gyökerei ellenére meglepően sok funkció található itt, beleértve az egyik legjobb weboldal-készítőt.

Nem olyan erős, mint például a Wix építője (olvassa el például a Wix áttekintést), de még mindig elég jó. Az interfész elég ismerős, hogy a legtöbb tapasztalatlan építő elég gyorsan elkészítse a jó megjelenésű terveket.

Az építőn kívül minden tervhez tartozik egy ingyenes domain, plusz a GoDaddynél, aki az egyik legnagyobb tartománybővítmény-választással rendelkezik. Elolvashatja a GoDaddy áttekintést, hogy többet megtudjon a házigazdáról, vagy kipróbálja magát egy 30 napos pénz-visszatérítési garanciával..

4. A2 tárhely

Az A2 Hosting becsületes pillantást mutat a cPanelre, nagyon kevéssé mozogva a tervezett formában. A bal oldali menü, akár kiegészítő lapokat, akár erőforrás-kezelést igényel, teljesen fel van vágva, és széles választékot hagy a lehetőségekről.

Egyeseknek ez a megjelenés kissé jobban működhet. Még mindig van néhány információ az Ön webhelyéről a képernyő jobb oldalán, de az ingatlan nagy részét a különféle lehetőségekre fordítják. Sok szempontból ez a cPanel a legtisztább formájában, ezáltal rengeteg energiát mutat be, anélkül, hogy túl nagy lenne.

Azonban alacsonyabb a listánkon egy egyszerű ok miatt: a cPanel-hez egy dedikált ügyfélterületen keresztül kell belépnie. A Bluehoston vagy a HostGatornál, miután bejelentkezett, közvetlenül a cPanelbe szállsz. Ilyen eset nincs az A2-nél, ahol ehelyett be kell jelentkeznie, majd be kell jelentkeznie a cPanelbe.

Kicsit zavaró, igen, de egy kissé nitpick is. A kissé nehézkes folyamat ellenére az A2 kiválóan megvalósítja a cPanel-t. A formatervezés egy csomó információt kezel egy kis helyiségben anélkül, hogy túlságosan megterhelő lenne, ami elég nagy teljesítmény.

Egyéb okok, amik tetszik az A2 tárhely

Az A2 Hosting valódi vonzása azonban a különböző lehetőségek. Sőt, még inkább, mint a HostGator, az A2 hatalmas felépítéssel rendelkezik, amely nemcsak a tárhely típusát, hanem a kiszolgáló operációs rendszerét is választhatja..

Mint fentebb említettem, a cPanel azonban csak Linux, azaz a Windows felhasználókat a Plesk Onyx rendszerbe fogják kapcsolni, mint a vezérlést. Nem olyan jó, mint a cPanel, de tiszta, ikon-alapú kialakítású, amelyet nem túl nehéz kitalálni.

Az A2 vitathatatlanul túlságosan sok opció van. Ez azt is jelenti, hogy minden egyes tervet hozzáigazíthat az igényeihez. Olvassa el az A2 tárhely áttekintését, hogy többet tudjon meg, vagy regisztráljon ma bármikor pénz-visszatérítési garanciával.

5. GreenGeeks

A GreenGeeks egy olyan webhely, amely jól érzi magát egy webhely elindításában. A környezetbarát társaság a saját osztályában áll, amelynek elkötelezettsége a zöld vendéglátás iránt, amelyet néhány másik cég még megemlít.

Szerencsére a cPanelt is használja. A megvalósítás valójában egy kicsit keltezett, az alacsonyabb felbontású ikonok feltárják korát. Ennek ellenére a megjelenés talán könnyebben használható. Az ikonok merészebben kiemelkednek az oldalon, ahelyett, hogy megfelelnének az egyetemes színsémának.

A bal oldalon a GoDaddy-hez hasonló elrendezést találhat, amely alapvető információkat tartalmaz az erőforrások felhasználásáról és az elsődleges domainről. Ezen felül megtalálja a GreenGeeks legfrissebb híreit, beleértve az összes bejelentést, és alább kiválaszthatja a cPanel témáját.

Ez egy alapvető cPanel-megjelenés, és összehasonlítva a HostGator és a Bluehost átalakításaival, kissé hiányzik. Ennek ellenére a legfinomabb egyszerűség, tiszta felületet biztosít a webhely kezeléséhez.

Egyéb okok, amik tetszik a GreenGeeks

A GreenGeeks azonban egyedülálló internetes fogadó, mivel elkötelezett a környezetbarát tárhely mellett. Lehet, hogy nem tűnik úgy, hogy ez az ipar nagyban befolyásolja a környezetet, de a GreenGeeks állítása szerint a webtárhely ipar 2020-ig meghaladja a légiközlekedési ágazatot a környezetszennyezés terén..

A vállalat azonban nem tudja megváltoztatni a webtárhely jellegét és az általa felhasznált energiát. Ehelyett a GreenGeeks vállalja, hogy megvásárolja a szélenergia-kibocsátási egységekben felhasznált villamos energia háromszoros mennyiségét a környezeti hatások ellensúlyozására.

A GreenGeeks egy igazán különleges gazdagép, és bár elsősorban alacsony fogyasztású tervekre összpontosít, továbbra is az egyik legjobb olcsó web hosting szolgáltatónk. Olvassa el a GreenGeeks áttekintésünket, hogy többet megtudjon, vagy próbálja ki magát egy 30 napos pénz-visszatérítési garanciával.

Végső gondolatok

Kétségtelen, hogy a cPanel kell az első választás a webtárhely számára. Noha ez nem az egyetlen mutató a jó házigazdáról, minden bizonnyal szilárd, és azt javasoljuk, hogy ellenőrizze azt mielőtt bármelyik internetes házigazda felsorolná a szolgáltatást..

Ez az öt házigazda nem csak a cPanel-t kínál, ám a fejek és a vállaik a többiek felett állnak, különösen a HostGator és a Bluehost. Melyik cPanel-házigazda a kedvenced? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map