Legjobb vállalati fájlszinkronizálási és megosztási (EFSS) szolgáltatók – Frissítve 2020

Üdvözöljük a Cloudwards.net vállalati fájl szinkronizálás és megosztás (EFSS) frissítésében. Ez az útmutató célja, hogy segítse az SMB-tulajdonosokat a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatás megtalálásában vállalkozásuk számára. Néhány hetet töltöttünk a terület legnagyobb neveinek kipróbálásán, ráadásul az átvilágításunknak a kevésbé ismert lehetőségekhez is.


Az egyes szolgáltatásokat bontottuk és rangsoroltuk a kulcsfontosságú együttműködési szolgáltatások alapján, beleértve a szinkronizálást, a fájlmegosztást, a felhasználói kezelést és a munkatermelékenység-integrációkat. Ezután az összes információval a helyén összegyűjtöttük az erősségeket és a gyengeségeket, oda-vissza vitatkoztunk, pár üzlettulajdonosgal beszélgettünk, és kiválasztottuk a legjobb EFSS szolgáltatást.

Tekintettel elismertségére, indokolt lehet azt feltételezni, hogy ez a Dropbox Business lenne. A Box Business, az üzleti felhasználók körében az egyik legnagyobb felhőalapú tárolónév, még egy jó kitalálás. Meglepetésünk nyertese az Egnyte Connect, egy szinte hibátlanul megtervezett felhőplatform, amely a nagyszerű szinkronizálást és a megosztás funkcióit ötvözi a mély harmadik féltől származó alkalmazások könyvtárával, az erőteljes felhőbiztonsággal és megfizethető árképzéssel.

Mivel nem minden üzleti tulajdonos igénye azonos, bár felfedjük a különféle egyéb kategóriákra vonatkozó legfontosabb EFSS-válogatásaink eredményeit is, hogy segítsen a csapatának megfelelő döntés meghozatalában.

Legjobb vállalati fájlszinkronizálás és megosztás-szolgáltatók

Az EFSS alapjai

Az EFSS a „vállalati fájl szinkronizálása és megosztása” kifejezést jelenti. Gondolj rá, mint üzleti felhő-tárolóra. Az EFSS platform célja, hogy a munkavállalók számára bárhol szabadon biztosítson munkát, és ezzel egyidejűleg javítsa az online munkát a világon szétszórt emberek csoportjával..

A távoli munka érdemeiről évek óta beszélünk. Egyes munkáltatók felkarolják, mert megnyitja a tehetségkészletet azáltal, hogy megszünteti a bérbeadásra vonatkozó regionális korlátozásokat, és pénzt takarít meg az irodaterületen. Mások a távoli munkát részesítik előnyben, mivel ez jobb alkalmazottak elégedettségéhez vezethet, ami kisebb forgalmat eredményez.

Néhányuknak arról van szó, hogy kijönnek a villogó fénycsövek alól, és hogy csatlakoztassák azokat a helyeket, amelyek kreatívan táplálkoznak, legyen az belvárosi kávézó vagy tengerparti kunyhó.

Mi teszi az EFSS megoldást?

Néhány kivétellel a legtöbb EFSS eszköz alapvető elemei szolgáltatásonként hasonlóak. A központi mechanizmus a szinkronizáló mappa, amely alapvetően egy speciális mappa, amely az eszköz fájlrendszerében található, de a felhőhöz is kapcsolódik. A mappába helyezett összes tartalmat elküldik egy távoli adatközpontra, majd minden más szinkronizált eszközre.

Ideális esetben az eredmény: egy alkalmazott módosíthat egy eszközén lévő fájlt, és mindenki más látja, hogy ez a fájl szinte azonnal megváltozik a saját eszközén. A legtöbb EFSS eszköz lehetővé teszi munkacsoportok és megosztott mappák létrehozását is, és másokat meghív arra, hogy mások nézzenek meg bizonyos fájlokat azokra a linkekre mutató hivatkozások létrehozásával..

Sok hasonló tulajdonsággal bocsánatot kapsz arra, hogy azt gondolja, hogy nem igazán számít, ha a OneDrive Business Box alkalmazással, vagy a Dropbox Business-szel utazik az Egnyte Connect felett, vagy így tovább. Mint ilyen, sok kkv-tulajdonos számára a döntés mindig az alsó sorra vezet, amely nem mindig a legbölcsebb út, ahogyan kicsit látni fogod..

A helyzet azonban az, hogy míg az alapvető jellemzők általában azonosak lehetnek a platformok között, a végrehajtás vadul változik. Könnyebb megmutatni, mint elmondani, tehát mielőtt az EFSS-térben áttekintettük a legfontosabb válogatásunkat, úgy döntöttünk, érdemes kicsit több információt adni az SMB olvasóinknak a.

Ha nem tud várni, hogy megtudja, ki a győztes, nyugodtan ugorjon a cikk végére. Számos EFSS platformon közzétettünk részletes áttekintéseket is, amelyeket a felülvizsgálati folyamat során megtekintettünk.

 • Egnyte Connect ismertető
 • Box üzleti áttekintés
 • Dropbox Business áttekintés
 • A OneDrive for Business áttekintése
 • Citrix ShareFile áttekintés
 • Az IBM Connections áttekintése
 • Szinkronitási áttekintés
 • A zűrzavar áttekintése
 • eFolder Anchor áttekintés

Ha élvezi a feszültséget és az érdeklődést, plusz egy kicsit többet szeretne tudni arról, hogy mit kell keresnie a felhőalapú tárolási megoldásában, javasoljuk, hogy olvassa át. Függetlenül attól, hogy melyik utat választja, köszönjük, hogy csatlakozott hozzánk, lássuk, mi rejlik a raktárban.

A legjobb EFSS fájlszinkronizáláshoz

A fájlok szinkronizálása, vagy csak röviden „szinkronizálás”, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ugyanazon a tartalomon dolgozzanak különböző eszközökről, ideális esetben közel valós időben. Az ötlet az, hogy szerkesztheti a fájlt a számítógépen, és a munkatársak láthatják, hogy ez a változás szinte azonnal megjelenik a saját eszközükön..

A legtöbb felhőalapú tárolóplatform ma a Dropbox alapítója, Drew Houston által kifejlesztett szinkronizálási modellt követi, amelynek célja egy asztali szinkronizációs mappa létrehozása, amely mind az eszköz merevlemezén, mind a felhőben tárolja a tartalmat. Miközben sokan utánozzák a modellt, néhányan csak a Dropbox mellett húzzák le.

A különbség az, hogy a Dropbox tartalmaz egy kulcsszinkronizálási funkciót, az úgynevezett blokk szintű fájlátvitelt. Általános a legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás között, de nem a felhőalapú tárolás területén, ez a fájlátvitel azt jelenti, hogy csak a ténylegesen megváltozott fájlok részei szinkronizálódnak, nem pedig a teljes fájl (ha összezavarod, akkor kiderült a különbség mentés és tárolás között).

Ez a megközelítés jelentős időt takarít meg. Láthatja a blokk szintű szinkronizálást, amelyet néha „differenciális szinkronizálásnak” vagy „delta másolásnak” is neveznek. A kifejezések mind ugyanazt jelentik.

Egy másik nagyszerű szinkronizálási szolgáltatás, amellyel még sok más felhőtároló szolgáltatás bekerült a fedélzetre, a szelektív szinkronizálás. A szelektív szinkronizálás lehetővé teszi a tartalom szinkronizálásának kikapcsolását, hogy az csak a felhőben tárolódjon, és nem az eszközén. Tetszik ez a szolgáltatás az üzleti felhasználók számára, mert az a tendencia, hogy az ultravégtelen laptopok kis szilárdtestalapú meghajtókkal (SSD-k).

Első helyezett: Dropbox Business

A Dropbox feltalálta a szinkronizálást és továbbra is élen jár. Noha a kezdeti fájlok feltöltése és letöltése a Dropbox segítségével valószínűleg nem feszíti a versenyt, ugyanez nem mondható el a meglévő fájlokban a blokk szintű megközelítésnek köszönhetően végrehajtott változtatásokról..

Szeretjük a Dropbox szelektív szinkronizálási megközelítését is, amelyet a cég „intelligens szinkronizálásnak” nevez. A legtöbb EFSS platformon, amikor kikapcsolja a mappák szinkronizálását, már nem látja azt a szinkronizáló mappában. A Dropbox segítségével láthatja és elérheti őket. Az egyetlen hátránya, hogy mivel ezt a tartalmat nem tárolja a merevlemezen, az offline állapotban sem érhető el.

A Dropbox szinkronizáláshoz a maximális fájlméret 20 GB, ami a legtöbb SMB tulajdonos számára elegendő lehet.

Végül, a Dropbox lehetővé teszi a gázpedál letöltését és feltöltését, hogy a szinkronizálás ne befolyásolja negatívan a rendszer erőforrásait, amelyeket más munkafeladatokhoz szeretne fordítani. Tesztelésünk során soha nem történt meg, de ez még mindig jó lehetőség.

Második hely: Egnyte Connect

Az Egnyte Connect az egyetlen olyan másik EFSS platform, amelyet elemzésünk során találtunk, amely blokk szintű szinkronizálást tartalmaz minden fájltípusra. Tesztelésünk során ugyanolyan jól teljesített, mint a Dropbox Business, és a masszív fájlok feltöltését néhány perc alatt az eredeti feltöltésektől néhány másodpercre csökkentette, amikor módosításokat hajtottak végre..

Az Egnyte támogatja a szelektív szinkronizálást is, de amikor kikapcsolja egy adott mappát, akkor már nem látja azt a mappát a mappájának szinkronizálásában. Vagy el kell mennie az Egnyte böngésző felületére annak megtekintéséhez, vagy telepítheti az Egnyte meghajtót, amely hálózati meghajtóként működik a fájlrendszerben. Az Egnyte eléri a Dropbox-ot, amikor a maximális fájlméret érkezik, 10 GB-os sapkával.

Feltöltheti és letöltheti a szinkronizálási sebességet az Egnyte segítségével, vagy beállíthatja a szinkronizálási ütemtervet, ha inkább nem akarja tartani a szinkronizálást állandóan. Az üzleti együttműködés esetében azonban nem javasoljuk ezt, mivel Ön valószínűleg valahol áthaladt vezetékeket vezet.

Harmadik hely: a OneDrive for Business

A Microsoft egy ponton a OneDrive for Business fejlesztési ütemtervében felsorolta az összes fájltípus blokk szintű szinkronizálását, amely 2017. második negyedévében jelenik meg. Ugyanakkor a Q2 jött és ment, a szolgáltatás soha nem indult el, és már nem szerepel a munkákban való részvétel.

Noha ez szomorúvá tesz minket, a OneDrive legalább támogatja a Microsoft Office fájlok blokk szintű szinkronizálását. Ez több, mint a legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás elmondhatja.

A szinkronizálás a OneDrive for Business segítségével 10 GB-ig terjedő fájlok esetén is támogatott, ugyanúgy, mint az Egnyte esetén. A szelektív szinkronizálás szintén egy lehetőség, amelyet úgy kezelhet, ha jobb egérgombbal kattint a tálcán lévő OneDrive ikonra, és kiválasztja a „beállítások” lehetőséget.

A két legfontosabb szinkronizálási lehetőséghez hasonlóan a OneDrive lehetővé teszi a fájlok feltöltéséhez és letöltéséhez felhasznált sávszélesség manuális beállítását is, ha ez más feladatokat okoz.

A legjobb EFSS fájlmegosztáshoz

A szinkronizáláshoz hasonlóan a fájlmegosztás olyan szolgáltatás, amelyet úgy terveztek, hogy könnyen megosszák a tartalmat más felhasználókkal anélkül, hogy nagyobb fájltípusok vagy cserélhető adathordozók e-mailezésével kellene foglalkozniuk. Ugyanúgy, mint a szinkronizálás, nagyon kevés eltérés van a szolgáltatás alapvető megközelítésében. A legtöbb EFSS eszköz lehetővé teszi a tartalom megosztását mind a mappában, a felhasználói hozzáférés hozzáadásával, mind a fájl szintjén, akár e-mail meghívással, vagy egy link létrehozásával.

Ennek ellenére a fájlmegosztás kockázatos vállalkozás lehet, ha érzékeny szellemi tulajdonnal dolgozik, és a jó EFSS eszközök beépítik a fájlmegosztási beállításokat az üzleti érdekek biztonságának megőrzése érdekében. A kulcsbeállítások tartalmazzák a jelszavakat, a lejárat dátumát, a hozzáférési értesítéseket és a jelentési képességeket a megosztott tartalom nyomon követése érdekében.

Noha ezeknek a szolgáltatásoknak néhánynak az agya lehet, a legtöbb felhőalapú tárolási megoldás közül egyet vagy többet hiányzik. A OneDrive for Business például nem engedi meg beállítani a jelszó jelszavát, és nem teszi lehetővé a létrehozott összes link egyetlen nézetben történő ellenőrzését..

Megosztott mappákFájl linkekLink jelszavakLink lejárati időpontokLink ellenőrzése
Egnyte Connect
Dropbox Business
Box üzlet
eFolder Anchor
OneDrive for Business
Citrix ShareFile
Syncplicity
IBM kapcsolatok

Itt található az első három választás az EFSS eszközökhöz, amelyek a fájlmegosztást jól végzik.

Első hely: Egnyte Connect

Az Egnyte Connect jelöli az összes négyzetet, amikor a fájlmegosztásról van szó, majd néhányról. Bármelyik mappát megoszthatja felhasználói egyéni vagy csoportszintű hozzáadásával vagy egyszerűen az adott mappára mutató hivatkozás létrehozásával. Az egyes fájlokhoz hivatkozásokat is létrehozhat, amelyeket e-mailben vagy manuálisan is eloszthat.

Az üzleti felhasználók továbbra is ellenőrzik kapcsolataikat olyan lehetőségekkel, mint a linkek jelszavai, a lejárat dátuma és az értesítések, amikor ezt a linket használják. Azt is korlátozhatja a linkekhez való hozzáférést, hogy az Ön licencelt fiókjaiban az egyén létezik-e, vagy korlátozhatja, hogy a linktel rendelkezők letölthetik-e a fájlt, vagy csak előnézzék meg..

A tartalom megosztásának Egnyte-megközelítése átgondolt és jól megtervezett, mint bármelyik általunk használt, így ebben a kategóriában könnyű választani..

Második hely: Dropbox üzlet

A Dropbox Business hasonló az Egnyte Connecthez, mivel lehetővé teszi megosztott mappák létrehozását, és nagyszerű beállításokat tartalmaz a fájlhivatkozások számára. Ezek a lehetőségek magukban foglalják a jelszóvédelmet és a lejárat dátumait, valamint a linkekhez való hozzáférés korlátozását annak alapján, hogy az egyén a csapat tagja-e vagy sem.

Valójában az egyetlen hiányosság az, hogy a Dropbox Business nem ad értesítési lehetőséget a link megosztására, vagy megakadályozza a fájlok letöltését..

A platform ugyanakkor kínál néhány jó jelentési lehetőséget a megosztott mappák és a linkek számára is. Az adminisztrációs konzol „megosztott” lapján gyorsan ellenőrizheti, hogy milyen mappákat és fájlokat osztott meg a csapatod, és milyen hivatkozásokat hoztak létre.

Harmadik hely: Box üzlet

A Box Business a jelszavak és a lejárat beállításait is tartalmazza a linkek számára, hogy némi ellenőrzést nyújtson a tartalom felett. A szolgáltatás azonban nem megfelelő, mivel nem tartalmaz módot a létrehozott linkek egyszerű ellenőrzésére. Ez az elsődleges ok, amiért a Box Business-et egy kicsit az Egnyte Connect és a Dropbox Business mögött rangsoroltuk.

Annak érdekében, hogy megnézhesse, milyen hivatkozásokat hoztak létre a Box segítségével, meg kell keresnie a mappáiban a fájlnevek melletti hivatkozás ikont. A linkek ellenőrzésének eszközeként ez a megközelítés időigényes és hibatűrő.

Biztonságosabb, ha a Box használatával megosztott mappákat állít be a csapat számára, és csak így érheti el a tartalmat. Ennek ellenére a jelszóbeállítás beillesztése több, mint amit a legtöbb más eszköznél kapsz, beleértve a nagy neveket, például az eFolder Anchor, a Citrix ShareFile és az IBM Connections..

A legjobb EFSS a termelékenységi eszközökhöz

A szinkronizálás és a megosztás az EFSS platform elsődleges tulajdonságai. Noha természetesen nagy a különbség a szolgáltatások e szolgáltatásoknak megfelelő megvalósítása között, sok üzleti felhasználó soha nem is veszi észre ezeket a különbségeket, ha csak kis fájlokon dolgoznak, és inkább ragaszkodnak a megosztott mappák használatához. A termelékenységi képességeket, vagy ezek hiányát, sokkal nehezebb figyelmen kívül hagyni.

Néhány különféle módszer létezik az EFSS platformon a termelékenységi csomag beépítésével. Általában olyan funkciókat fog látni, mint a feladatkezelés és a csevegés, közvetlenül a platformra építve. Más szolgáltatók hozzáférést biztosítanak a házon belül kifejlesztett natív alkalmazásokhoz. Jó példa erre a OneDrive for Business, amely lehetővé teszi az Office Online használatát további telepítés nélkül.

Lehet, hogy az egyik platform legnagyobb előnye a másikkal szemben a harmadik féltől származó alkalmazások integrációjában rejlik. Például sok olyan eszköz, amelyet megvizsgáltunk, például a Syncplicity, egyáltalán nem tartalmazott ilyen integrációt. Mások, mint például a három győztes ebben a kategóriában, lenyűgöző munkát végeztek technológiai partnerségek létrehozása terén, amelyek nagyban előnyös lehet az üzleti felhasználók számára.

Az ilyen integrációk magukban foglalhatják:

 • Projektmenedzsment: Trello, Wrike és Asana
 • Dokumentumok készítése: Office Online és Google Docs
 • eSignature gyűjtemény: DocuSign, HelloSign és Adobe Sign
 • Kommunikáció: Slack, HipChat és Hootsuite
 • Munkafolyamat: Zapier, IFTTT és built.io

Itt van egy pillantás a három nyertesünkre.

Első helyezett: Dropbox Business

A Dropbox jobb munkaépítési technológiai partnerségeket kötött, mint bármely más EFSS-platformon, amelyet értékelési időszakunk alatt értékelünk. A lehetőségeket magad is megfontolhatja a szolgáltatás kereshető könyvtárában.

A könyvtár lehetővé teszi keresést a gyártó neve alapján, vagy a kategóriák széles köre alapján tallózhat. Az opciók között szerepel a Slack, a Trello Microsoft Office, az Asana és még sok más.

A Dropbox rendelkezik egy natív jegyzetfüzet-alkalmazással is, az úgynevezett Dropbox papír. Összehasonlítottuk a Papírt és a Google Dokumentumokat, és jó eszköznek találták ötletek ötleteinek létrehozására vagy a találkozó jegyzeteinek rögzítésére, bár nem ugyanabban a bajnokságban találhatóak, mint a legjobb odafigyelő alkalmazások. Valójában az egyik olyan terület, ahol a Dropbox Business észrevehetően elmarad, az ezekkel a termékekkel való integráció. Az IFTTT használatával azonban beállíthatja a Dropbox és az Evernote integrációt, ha erre van szüksége.

Második hely: Doboz üzlet

A Box Business lenyűgöző az Office Online, az Office 365 és a Google Docs integrációival. Számos EFSS-eszköz működik a Microsoft-lal, de nagyon kevés a Google-dokumentumokkal, nem is beszélve a Microsoft-ról és a Google-dokumentumokról.

A Dropboxhoz hasonlóan, a Boxnak is megvan a saját jegyzetek alkalmazása, amelyet Box Notesnak hívnak. Ugyanúgy, mint a Dropbox, a Box kereshető könyvtárat kínál harmadik féltől származó integrációs lehetőségekről a termelékenység növelése érdekében.

Azért, hogy a Box-ot alacsonyabban helyezzük el a Dropbox-hoz, az az, hogy bár a Box-könyvtár sokkal jobb, mint a legtöbb, elmarad a Dropbox Business által kínáltól (bár nem sokkal)..

Harmadik hely: az IBM Connections

Nagyon vitatkoztunk, hogy harmadik helyet adjunk Egnyte-nek, amelynek jó harmadik féltől származó alkalmazás-könyvtára van, és a Boxhoz hasonlóan integrálódik mind a Google Dokumentumokhoz, mind az Office Online-hoz. Végül azonban úgy döntöttünk, hogy együtt megyünk az IBM Connections szolgáltatással.

Ez furcsa döntésnek tűnik, mivel a Connections csak az Office 365 pluginjét nyújt Önnek, és nem integrálódik az Office Online vagy a Google Docshoz. Gyengébb harmadik fél könyvtára van, mint az Egnyte. Annyira lenyűgözött azonban az IBM Connections innovatív megközelítése, hogy szocializálódjon az együttműködés, és csak annyit kellett adnunk neki.

A kapcsolatok szinte inkább a közösségi média platformjaként érzik magukat, mint az EFSS. A honlapon állapotfrissítéseket hagyhat, ellenőrizheti együttműködőinek frissítéseit és áttekintheti a megemlítéseket.

A kapcsolatok lehetővé teszik a közösségi oldalak beállítását is, amelyek olyanok, mint a töltött munkacsoportok. A közösségek megoszthatják a tartalmat belsőleg, könnyebben kapcsolatba léphetnek más tagokkal, használhatnak egy fórumot, és akár wikit is készíthetnek.

Társadalmi aspektusai mellett a Connections feladatkezelési képességeivel is rendelkezik, és lehetővé teszi élő találkozók fogadását akár 200 résztvevővel.

A kapcsolatok nem lesznek megfelelőek minden vállalkozás számára, különösen, ha már használ olyan eszközöket, mint a Trello, a Slack és a Skype for Business. Azonban az SMB-tulajdonosok számára, akik szeretnének felülbírálni és ugyanakkor mélységes csapatérzetet generálni, nagyon sok kedvelik ezt a szolgáltatást..

Legjobb ár-érték arányú EFSS válogatás

A költségek csökkentése mindig nagy gondot jelent a kkv-k tulajdonosai számára, akik megpróbálják a feketében maradni. Bár ez fontos, ne hagyja, hogy ez a cél becsapjon téged az alacsony matrica árú szolgáltatásba való belépésbe. Számos költségvetésbarát EFSS eszköz segítségével megkaphatja azt, amit fizet.

Jó példa erre a szinkronitás. Bár a felhasználónkénti 60 USD éves költség vonzó, a Syncplicity csak 300 GB-os megosztott felhő-tárolási munkát biztosít Önnek, és nincs alkalmazásintegrációs könyvtára.

Az alábbi három választás az alacsony árak és a jó szolgáltatások kombinációját kínálja, így ideális megoldásokat kínál az üzleti vállalkozások számára egy szilárd, olcsó felhőalapú tárolási megoldás keresése céljából..  

Havi költségMinimális felhasználóTeljes tárolás
OneDrive for BusinessFelhasználónként 5 USD11TB
Egnyte Connect OfficeFelhasználónként 8 USD55 TB (megosztott)
IBM Connections SocialFelhasználónként 6 USD11 TB (megosztott)

Első helyezett: a OneDrive for Business

Az első helyen a OneDrive for Business. Egy felhasználó számára öt dollár 1 TB tárolót igényel, és a legtöbb eladóval ellentétben a Microsoft arra kényszeríti Önt, hogy regisztráljon minimális számú felhasználót. Még ennél is jobb, ha öt vagy több felhasználót regisztrál, a Microsoft korlátlan tárhelyet igényel. Ez messze a legjobban értékeli azokat az EFSS eszközöket, amelyeket csak a költségek és a tárolás szempontjából vizsgáltunk.

A terv mellett a Microsoftnak még több elérhető, így ez a rugalmassági eszköz, amelyet a skálázhatóság szempontjából teszteltünk. Néhány terv akár lehetővé teszi az Office 365 teljes verziójának letöltését. A legolcsóbb ilyen lehetőség az Office 365 Business, amely havonta csak 8,25 dollárba kerül, és mindegyiknek 1 TB tárhelyet biztosít..

Második hely: Egnyte Connect

Ez a hely az Egnyte Connect Office-hoz érkezik. A tervnek legalább öt felhasználóra van szüksége, ami elhúzódó, de még mindig jobb, mint sok más alternatíva. A 8 dolláros árcímke is nagyon jó, különösen az 5 TB tárhelynél. A OneDrive-szal ellentétben azonban ez a megosztott tárhely, így működik a legtöbb EFSS-platform.

A hozzáadott licencek nem adnak több helyet, hacsak nem kevésbé éri el a kevésbé ésszerű Egnyte Connect üzleti tervet, amely legalább 25 felhasználót igényel, és felhasználónként 15 dollárba kerül 10 tt megosztott helyért..

Harmadik hely: az IBM Connections Social  

Az Egnyte-hez hasonlóan az IBM Connections Social szolgáltatással kapott tárhelyet megosztják a csapatok. Ez azonban problematikusabbá válik annak fényében, hogy csak 1TB helyet kap az 5TB helyett. Minden engedéllyel rendelkező felhasználó kap 1 GB-os személyes tárhelyet a Connections programmal, de ehhez nem igazán kell dolgozni.

Ahhoz, hogy kicsit távolabb tudjuk megnézni, miért választottuk ki a három legfontosabbat, az alábbiakban megnézzük a többi megnézött EFSS eszköz legalacsonyabb árszintjét, nincs külön sorrendben … kivéve, hogy a Huddle utolsóként halott legyen.   

Havi költségMinimális felhasználóTeljes tárolás
Dropbox üzleti szabvány15 USD felhasználónként32 TB (megosztott)
Box Business StarterFelhasználónként 5 USD3100GB
Citrix ShareFile15 USD felhasználónként51 TB (megosztott)
Huddle EssentialFelhasználónként 20 USD15100 GB (megosztott)

20 dolláronként és legalább 15 felhasználóval, mindössze 100 GB megosztott felhőalapú tárhellyel együtt dolgozva, a Huddle megnyerte az általános legalacsonyabb érték szerencsétlen megkülönböztetését.

Legjobb biztonsági EFSS válogatás

A legbiztonságosabb felhőtárolási megoldás megtalálása az egyik téma, amelyet a Cloudwards.net olvasóink közül leginkább hallunk. Ez ésszerű aggodalomra ad okot, figyelembe véve, hogy manapság mekkora számú számítógépes bűnözés van a hírekben. A figyelmeztető szavak között szerepel a 2012-es Dropbox-megsértés, a 2014. évi iPhone hackelés és a bosszantó ransomware malware támadások, például a WannaCry és Petya.   

Az adatbáziskeresés és a ransomware mellett az emberközbeni és a felhőben lévő ember támadása is növekszik, amely az adatátvitel lehallgatásának egyik formája, és így az átmenő biztonság az átmeneti biztonság szempontjából fontosabb, mint valaha..  

A legtöbb EFSS-eszköz, beleértve az ebben a szakaszban tett összes ajánlást, beépíti mind a tranzit, mind a nyugalmi titkosítást, hogy megakadályozzák a rossz fiúk a fájlok olvasását. Noha a jó titkosítás gyakorlati célokra nem lehetséges a hacket megcélozni, vannak más módjai is az adatainak veszélyeztetésére, kezdve a gyenge alkalmazott jelszavakkal.  

A biztonságos EFSS platformok számos olyan funkciót kínálnak, amelyek segítenek tartani a tartalmat a nem kívánt szemtől. Ilyen funkciók a kétfaktoros hitelesítés, a távoli eszközök törlése, az edzett adatközpontok és az integráció a végpontok közötti titkosítási alkalmazásokkal, mint például a Boxcryptor.

Box BusinessDropbox BusinessCitrix ShareFileEgnyte ConnectIBM kapcsolatok
TitkosításAES 256AES 256AES 256AES 256AES 128
Két tényezős hitelesítés
Egyéni jelszó követelmények
Távoli törlés
Az eszköz rögzítése
SSO-integráció*
A Boxcryptor integrációja

* A Dropbox Business Advanced tartalmaz SSO-integrációt; A Dropbox Business Standard nem.

Első hely: Egnyte Connect

Az Egnyte 256 bites AES titkosítást használ az adatok titkosításához, miközben az áthalad és pihen a felhőn. Sok pénzügyi intézmény és kormányzati szervezet csak 128 bites titkosítást használ, bár a 256 bites titkosítás eléggé szabványos a felhőalapú tárolási szolgáltatások között..

Ami az Egnyte-vel valódi figyelmünket felvette, az az összes hozzáadott biztonsági előny, amelyet ez ad neked. Például az Egnyte lehetővé teszi a tartalmak védelmét a gyenge jelszavak veszélye ellen, amelyek képesek:

 • Állítson be kötelező jelszó-erősségi követelményeket
 • A rutin jelszó visszaállítása szükséges
 • Felfüggesztheti a felhasználói fiókokat több sikertelen bejelentkezés után
 • Két tényezős hitelesítés szükséges

Az Egnyte Connect integrálódik a Boxcryptorhoz is, amely lehetővé teszi a fájlok titkosítását, mielőtt elküldi őket a felhőhöz. Ilyen módon az Egnyte nem tudja használni a tárolt titkosítási kulcsát a fájlok dekódolásához. Ez viszont megakadályozza, hogy a szolgálat átadja az Ön adatait a kormánynak a megfigyelési programok vagy parancsok betartása érdekében.

Az alkalmazottak jelszavainak jobb ellenőrzése érdekében az Egnyte szolgáltatást integrálhatja az egyszeri bejelentkezés (SSO) szolgáltatásba. Ezek a szolgáltatások nemcsak lehetővé teszik a bejelentkezések szigorúbb kezelését, ha más platformokat használ, amelyek ugyanazzal az SSO-val integrálódnak, az alkalmazottak mindegyikre ugyanazt a jelszót használhatják. Az Egnyte néhány különféle SSO-integrációs lehetőséget kínál: OneLogin, Bitium, Okta és Ping Identity.

Az Egnyte lehetővé teszi a felhőalapú tárolással szinkronizált alkalmazottak eszközök figyelését és a kapcsolat megszakítását. Ily módon, ha egy eszköz elveszik vagy ellopták, minimalizálhatja az illetéktelen adatokhoz való hozzáférés esélyét.

Végül az Egnyte Connect lehetővé teszi hibrid megközelítés beállítását a felhőtároláshoz. A hibrid tárolással bizonyos adatokat a felhőn, a magánszervereken pedig bizonyos adatokat tárolhat. Ilyen módon, ha különösen bizalmas információkkal rendelkezik, akkor teljes mértékben ellenőrizheti a tartalmat, és beállíthatja saját biztonsági protokolljait.

Második hely: Doboz üzlet

A Box Business hasonló biztonsági képességekkel rendelkezik, mint az Egnyte, beleértve a 256 bites AES titkosítást és az egyedi jelszó követelményeket. A jelszó követelményei azonban nem annyira változatosak, mint az Egnyte esetében, és nem állíthatja be a kötelező visszaállítást. A Box nem engedélyezi a távoli eszközök törlését. Megszakíthatja a szinkronizálást az eszközökkel, de ezzel nem törli a leválasztott eszköz tartalmát.

A Boxnak van kulcskezelő rendszere (KMS), amely lehetővé teszi a saját titkosítási kulcsok beállítását és karbantartását. Ez a lehetőség azonban csak az Enterprise ügyfelek számára érhető el. Az SSO-integráció egy másik lehetőség, de a szokásos fiókokon nem.

Összességében a szolgáltatás nagy biztonságot nyújt, de a legjobb tulajdonságok egy részét a Fortune 500 ügyfelei számára fenntartja, nem pedig a kisvállalkozásokat.

Harmadik hely: Citrix ShareFile

A Citrix ShareFile mindent megtesz, amit az Egnyte és a Box csinál, kivéve a Boxcryptor integrációját és az eszközök rögzítését. Még a hiányosságok fényében bizonyos értelemben azzal is érvelhet, hogy a ShareFile a legbiztonságosabb platform a három közül, a szerep testreszabási képességeinek köszönhetően. Ugyanakkor úgy döntöttünk, hogy jóváhagyjuk a ShareFile-t annak platformjának e szempontból a felhasználói kezelési szakaszban, a következő megjelenéssel.  

A ShareFile jelszó igénylési lehetőségei kiválóak, lehetővé téve, hogy ne csak a minimális hosszúságot és a lejárat dátumát állítsák be, hanem diktálják, hogy hány számot és speciális karaktert kell beilleszteni.

A legjobb felhasználói menedzsment EFSS válogatás

A felhőbiztonság témájához szorosan kapcsolódik a felhasználókezelés. Az erős felhasználói menedzsment képességek lehetővé teszik, hogy ellenőrizzük, mit tehetnek és mit nem tudnak a felhasználók. Általában legalább olyan lehetőségeket fog látni, amelyekkel a felhasználók fájlokat szerkeszthetnek vagy csak megtekintésre jogosultak. A jobb eszközök hatékonyabb szerep-testreszabást kínálnak. További tulajdonságok, amelyeket szeretnénk látni, az a képesség, hogy csoportokat hozzunk létre és kezeljünk, és jelentéseket készítsünk a felhasználók használatáról és tevékenységéről.

Válasszon egy eszközt a megfelelő felhasználói kezelőszervekkel, ha különösen érzékeny szellemi tulajdonnal dolgozik. Az adatok megsértésének leggyakoribb oka a gondatlan és rosszindulatú alkalmazottak. A megfelelő felügyelet és korlátozó képességek korlátozzák ezt a kockázatot.

Első helyezett: Citrix Sharefile

A szerep testreszabásakor a Citrix Sharefile valóban meghaladja a versenyt. Az adminisztrációs konzolon keresztül felhasználhatja a felhasználói engedélyeket a funkciók engedélyezése vagy letiltása érdekében, például gyökér szintű mappák létrehozására, jelentési eszközök elérésére és személyes tárhely használatára..

A ShareFile lehetővé teszi megosztott és személyes címjegyzék, csoportok és csapatmappák beállítását is.

Végül a ShareFile segítségével számos jelentést hozhat létre a tevékenység figyelemmel kísérése érdekében. A jelentési lehetőségek között szerepel a jelentések futtatása bizonyos felhasználók vagy csoportok számára, valamint a különféle műveletek, például bejelentkezések, letöltések és törlések kiválasztása.

Második hely: Doboz üzlet

A Box Business közel áll a ShareFile számára a felhasználói kezelés szempontjából. Tetszik, hogy ellenőrizheti, hogy az egyes felhasználók mekkora tárhelyet használhatnak fel. Beállíthat olyan általános felhasználói engedélyeket is, amelyek korlátozzák a fájlok törlésének, szerkesztésének és feltöltésének képességét. Vannak olyan lehetőségek is, amelyek megszakítják a szinkronizálási képességeket, és korlátozzák a felhasználókat a tartalom külső megosztására.

A fejlettebb hozzáférési engedélyeket a mappa szintjén kezelik, ahol hét különféle típusú hozzáférési szint adható meg:  

 • Társtulajdonos: bármit megtehet, beleértve az összes adminisztrátori feladatot
 • Szerkesztő: mindent megtehet, kivéve a meghívók korlátozását
 • Viewer Uploader: alapvető felhasználó feltöltési lehetőségekkel
 • Előnézeti feltöltő: korlátozott felhasználó feltöltési lehetőségekkel
 • Viewer: alapvető felhasználó feltöltési lehetőségek nélkül
 • Előnézet: korlátozott felhasználó feltöltési lehetőségek nélkül
 • Feltöltő: tartalmat tölthet fel és almappákat hozhat létre

Noha a legjobb felhasználói kezelési funkciók a Box Enterprise ügyfelek számára vannak fenntartva, rengeteg ellenőrzés segít annak érdekében, hogy az SMB tulajdonosai szigorúan megfékezzék a tartalmukat is..

Harmadik hely: Egnyte Connect (üzleti)

Az Egnyte Connect fejlett felhasználói szerepkör-testreszabással rendelkezik, de haladó hozzáféréssel kell rendelkeznie haladó szintű felhasználónak. Mivel ez a tervszint legalább 25 felhasználót igényel, lehet, hogy ez nem a legjobb megoldás az SMB-k számára.

Bármely előfizetési szinten létrehozhat szabványos felhasználókat, haladó felhasználók és adminok. A rendszergazdák mappákat és csoportokat kezelhetnek felhasználói hozzáadásával és engedélyek megadásával. Az erőteljes felhasználók szinkronizálhatják és megoszthatják a tartalmat, megtekinthetik a felhasználókat és meghívhatják a szokásos felhasználókat a tartalom elérésére. A szokásos felhasználók korlátozott felhasználók, akiknek korlátozva vannak a webes felhasználói felület hozzáférése.  

Függetlenül attól, hogy a normál vagy az előrehaladott tervben van, az Egnyte hozzáférést biztosít a jó, de a ShareFile nem jó jelentési lehetőségekhez a fiókhasználatának figyelemmel kíséréséhez. A jelentési központból hozzáférhet egy általános műszerfalhoz, valamint a fájlkiszolgáló méretének, a mappa méretének, a link összefoglalásának, a szinkronizálás állapotának, a zárolási összefoglalásnak és a felhasználói engedélyeknek a lapjaihoz. Van egy „ellenőrzési jelentés” opció is, amely részletes jelentéseket készít olyan dolgokról, mint a fájlhasználat és a bejelentkezések.

A legjobb teljes EFSS válogatás

Végeztük el a fentiek mindegyikét, és megvizsgáltuk az alapvető felhasználói élményt és az ügyfélszolgálatot, hogy elkészítsük a legjobb átfogó EFSS platformok listáját. Ezek a rangsorolások alkalmasak egy-egy vita kiváltására, mint ezek a dolgok. Ennek oka az, hogy minden vállalkozás tulajdonosa számára nincs „megfelelő” felhőalapú tárolási platform.

Noha a szinkronizálás, a fájlmegosztás, a termelékenységi eszközök, az érték, a biztonság és a felhasználókezelés szempontjából sok szempont van, amelyek többnyire objektívek, mégis rengeteg szubjektív is, különösen amikor a felhasználói élményről van szó.

Aztán természetesen a vállalkozások eltérő igényekkel bírnak, például felhőtároló helyekkel kapcsolatban. Egyeseknek 10 TB-ra lehet szükségük, másoknak pedig 100 GB-os lehetnek jól. Ugyanez vonatkozik a szinkronizálási sebességre. Ha nem aktívan dolgozik együtt a közreműködőkkel, akkor valószínűleg rendben lesz, ha elhagyja a Dropbox Business és az Egnyte Connection blokk szintű szinkronizálási képességeit egy másik szolgáltatás javára, mint például az IBM Connection közösségei és a szervezett találkozók funkciói.

Tehát nyugodtan nem ért egyet. Valójában üdvözöljük véleményét az alábbi megjegyzésekben. Különböző perspektívák segítenek mind az SMB-tulajdonosoknál, mind pedig a jelentés hozzáigazításában a jövőbeli iterációkhoz.

További beavatkozás nélkül itt található a hat legjobb választás a legjobb EFSS platformokról az SMB tulajdonosok számára. Tartalmaz egy rövid áttekintést néhány fentről néhány pontról, valamint néhány további megjegyzést arról, hogy miért szeretjük az egyes szolgáltatásokat.

Első hely: Egnyte Connect

Az Egnyte Connect nagyjából mindent megtesz, kezdve az EFSS eszköz legfontosabb képességeivel, a fájlok szinkronizálásával és megosztásával. Az Egnyte az egyetlen másik EFSS eszköz a Dropbox mellett, amelyet felülvizsgáltunk, hogy blokk-szintű szinkronizálást kínáljunk, és második helyen helyezzük az adott kategóriába. Ez volt a legfejlettebb eszköz is, amelyet áttekintettünk a mappa- és fájlmegosztási szolgáltatásokról. Ezután az első számot jelöltük meg a biztonságban, a második számot az értékben és a harmadik számot a felhasználói kezelésben.

Az egyetlen kategória, amelyet nem neveztünk az Egnyte első három szolgáltatásának, a termelékenységi eszközök, ahol a harmadik helyre az IBM Connections állította ki, de alig.

Szeretjük az Egnyte felhasználói élményét is. A webes felület és a mobil alkalmazás is tökéletesen megtervezett és esztétikai szempontból kellemes. Az Egnyte integrált feladatkezelési képességekkel és jó külső alkalmazás-könyvtárral rendelkezik.

Az SMB-tulajdonosok számára, akik egy erős, mindenre kiterjedő eszközt vásárolnak, az Egnyte érdemes tárgyalást folytatni. Lehet, hogy a szolgáltatásnak nincs a Dropbox Business és Box felhasználói adatbázisa, de nem lepődnénk meg, hogy ezt a változást a közeljövőben.

Második hely: Dropbox üzlet

Mint minden nagyvállalat, a Dropbox időnként megkapja a rossz sajtó részét. Néhányan megérdemelték, ideértve a 2012. évi adatsértést is, amely több mint 68 millió felhasználói fiókot jelentett veszélybe. A helyzet még rosszabbá vált, hogy a Dropbox csak négy évvel később jelentette be a jogsértés teljes mértékét.

Ennek ellenére van egy oka annak, hogy sok felhasználó imádja ezt a szolgáltatást. A Dropbox a szinkronizálási képességek élvonalában volt, 2008-as alapítása óta. Az egyik leggyakoribb megjegyzés a Dropboxról, amelyet a felhasználóktól hallunk, az, hogy sokkal gyorsabb és megbízhatóbb a szinkronizálása, mint más felhőalapú tárolási szolgáltatásoknál, például a Google Drive és Egy meghajtó. Mindez a blokk szintű szinkronizálási architektúrának köszönhetően, és ezért mi értékelte a Dropbox Business-t a szinkronizálás legjobb EFSS eszközének.

A Dropbox nagyszerű termelékenységű alkalmazás-könyvtárral is rendelkezik, amely az adott kategóriában a legjobb helyet nyerte el.

Ha attól tart, hogy a fájlok nem biztonságban vannak a Dropbox segítségével, rengeteg lépést megtehetsz annak javításához. A Dropbox Business lehetővé teszi a kétfaktoros hitelesítést és a távoli törlési eszközöket. Ezenkívül a Dropbox integrálódik a Boxcryptorhoz, ha végponttól való titkosítást szeretne beállítani. Csak tisztában kell lennie azzal, hogy így cselekedve a Dropbox blokk szintű szinkronizálási funkciója már nem működik, mivel ez a két szolgáltatás kölcsönösen kizárja egymást..  

Harmadik hely: Box üzlet

A Box Business sokkal több értéket kínál vállalati ügyfelei számára, mint az SMB felhasználói, ám erõs választás. A szolgáltatás egyik kategóriában sem az első, hanem a termelékenységi eszközök, a felhasználókezelés és a biztonság, a harmadik pedig a fájlmegosztás. Különösen tetszik, hogy a Box integrálódik mind az Office Online, mind a Google Dokumentumokhoz, és fejlett felhasználói testreszabási lehetőségeket kínál.

Mint mind a Dropbox Business, mind az Egnyte Connect, a Box felhasználói élménye kiváló, és nem jelent jelentős akadályt az együttműködés racionalizálásában. Valójában az egyetlen kopogás a Boxra az, hogy hiányzik a blokk szintű szinkronizálás, amelyet mind a két első választásunk kínál.

Negyedik hely: Citrix ShareFile

A ShareFile, mint bármely más eszköz, amelyet felülvizsgáltunk, kiemelkedett a felhasználói szerepkörben és a jelentés testreszabási lehetőségeiben. Ezek a szolgáltatások a legfontosabb bólintást jelentették a felhasználókezelési kategóriában. Ezeknek a lehetőségeknek a kiaknázása érdekében azonban regisztrálnia kell a Citrix ShareFile üzleti tervet.

Szeretjük azt is, hogy a ShareFile a biztonsággal kapcsolatos általános megközelítést kapta, amely a kategóriának a harmadik helyet kapott. Szeretnénk, ha a ShareFile bővítené harmadik féltől származó alkalmazás-könyvtárát, hogy megfeleljen a Dropbox, a Box és a Dropbox könyvtárának. Szeretnénk csökkenteni a támogatási válaszidőket is. Végül, bár a felhasználói élmény rendben van, nem szinte annyira erős, mint amit a Dropbox, a Box, az Egnyte és néhány más eszköz segítségével kapsz..

Ötödik hely: a Microsoft OneDrive for Business

Ha költségvetési EFSS eszközt keres, akkor a OneDrive for Business a legjobb megoldás. Nem csak a felhőalapú tárolást nem osztják meg, az átlagos felhasználói költség általában olcsóbb, mint a legtöbb más eszközhöz. Még ennél is jobb, ha integrálva van az Office Online szolgáltatással, és néhány terv megszerzi az Office 365-et.

A OneDrive viszont eléggé hátráltatja a lista felfelé lépését. A felhasználói jelentési lehetőségek hetente vannak, és bár ott vannak, a Microsoft nem könnyíti meg a harmadik féltől származó integrációk megtalálását. A biztonság szintén gyenge, vagy úgy tűnik, hogy is van. A OneDrive biztonsági dokumentációja (és ebből a szempontból a legtöbb Microsoft termék is) ritka.

Úgy gondoljuk, hogy a OneDrive támogatja az Office fájlok inkrementális szinkronizálását, de szeretnénk, ha ez a funkció kiterjesztésre kerülne az összes fájltípusra, ahogyan a Microsoft korábban jelezte, hogy ezt meg fogja tenni..

Hatodik hely: az IBM Connections

Az IBM Connections a lista furcsa gömbje, és mi hasonlóak vagyunk ehhez. A legtöbb EFSS eszköz Dropbox klónnak tűnik. Az IBM Connections nem, és társadalmi képességei miatt.

Az állapotfrissítések, a közösségek, a wikik és az online találkozók képességei vonzóak azoknak az SMB-tulajdonosoknak, akik személyesebb megközelítést akarnak építeni a csapatvezetéshez. Sőt, még jobb, ha olcsó, ami a „legjobb érték” rangsorunk harmadik helyezettjévé vált.   

Vannak bizonyos hiányosságok a szolgáltatásban, amelyeket javításokat szeretnénk látni. Ez magában foglalja a jelszavak védelmét a linkmegosztásokhoz és a harmadik fél alkalmazásintegrációinak szinte nem létező portfólióját.

Futók fel: Szinkronitás, zűrzavar, eFolder horgony.

Végső gondolatok

Gondolkodásunkban nincs egy kis kérdés, hogy jelenleg az EFSS fölényeért folytatott harc három lóverseny az Egnyte, a Dropbox és a Box között.

Mindhárom vállalat elsősorban és leginkább üzleti ügyfelek számára szolgálja ki a szolgáltatást. Saját bevallásával az Egnyte történelmileg az SMB-ügyfelekre összpontosított, mely ok egy részét olyan jól teljesítette ebben a körzetben. Eközben úgy tűnik, hogy a Box inkább az Enterprise ügyfeleit célozza. Dropbox… Nos, a Dropbox mindenkit akar.

A dobozon kívüli megoldások szempontjából érdemes megnézni a Citrix ShareFile és az IBM Connections, bár különféle okokból. Költségvetés-tudatos felhasználók számára a OneDrive valószínűleg a legjobb tét.

Természetesen szeretnénk több SMB-felhasználót meghallgatni az általuk preferált EFSS-válogatásokról, ezért ne felejtsük el, hogy megjegyzést fűzünk az alábbi megjegyzésrészhez. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map