Köztes útmutató a WordPress használatához

A WordPress a mai napig elérhető legnépszerűbb CMS (tartalomkezelő rendszer), amely jelenleg az összes webhely 30% -át táplálja. Hihetetlenül sokféle platform, amely lehetővé teszi, hogy aprólékosan készítsen egy weboldalt az Ön igényei szerint.

Ebben a közbenső útmutatóban a WordPress használatához mélyebben megyünk a platform használatához szükséges nyúllyukba. Megvizsgáljuk a keresőmotor optimalizálását, a webhely betöltési idejének csökkentését, a WordPress napi beállításának kezelését és néhány általános WordPress kérdés megoldását..

Attól függően, hogy hol tartózkodik, ez az útmutató lehet kissé túl egyszerű vagy túl bonyolult. Két további útmutatónk van a WordPress számára, ezért feltétlenül ellenőrizze ezeket, miután megismerte ezt:

 • Kezdő útmutató a WordPress használatához
 • Speciális útmutató a WordPress használatához

WordPress és Search Engine Optimization

Bár a SEO (keresőmotor-optimalizálás) nem kifejezetten a WordPressre vonatkozik, a CMS használatának hatalmas része. Amint a kezdő WordPress útmutatónkban említjük, a Yoast SEO plugin elengedhetetlen eszköz annak biztosításához, hogy a forgalmat szervesen gyűjtsük össze a keresőmotorokból. Áttekintjük a plugin alapjait, valamint néhány, a SEO általános bevált gyakorlatait.

Keresőmotorok indexelése

Mielőtt bármilyen SEO-t elvégezne, el kell küldenie webhelyét az indexeléshez. Különösen a Google indexelésén dolgozunk, de más keresőmotorok számára külön lépések vannak. Először lépjen a Google Search Console-ba és jelentkezzen be egy Google-fiókkal.

Miután belépettél, kattintson az „tulajdonság hozzáadása” elemre, és küldje el indexelésre. Ne feledje, hogy ki kell írnia webhelyének teljes URL-jét, beleértve a protokollt. Például, ha rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, akkor hozzá kell adnia a „https: //” szöveget az URL elejéhez.

Egy új ablak nyílik meg, két füllel. Kattintson az „alternatív módszerek” elemre, és jelölje be a „HTML címke” négyzetet. Látni fogja a teljes szkriptet, amelyet a fejlécbe kell helyezni, de a Yoast SEO használatához nincs rá szükség. Ehelyett másolja a zárójelben szereplő kódot a „content =” után.

Ha ez a kód továbbra is a vágólapon, térjen vissza a WordPress oldalra, és ellenőrizze, hogy telepítve van-e a Yoast SEO plugin. A bal oldali eszköztáron kattintson a „SEO” fülre. A következő képernyőn kattintson a „webmester eszközök” elemre.

Illessze be a kódot a „Google ellenőrző kód” elembe, és mentse a módosításokat. Vannak helyek a Bing és a Yandex kódokhoz. Menjen vissza a Google Search Console-ba és kattintson az „ellenőrzés” elemre. Ezt követően hivatalosan meggyőződött arról, hogy Ön a domain tulajdonosa, de valójában nem küldte be webhelyét indexelésre. Ehhez be kell nyújtania egy webhelytérképet.

A Yoast SEO automatikusan létrehoz egy webhelytérképet az Ön számára. Alapvetően az összes weboldal indexe, amely lehetővé teszi a Google robotjainak, hogy feltérképezzék az Ön webhelyét, és információt találjanak az indexeléshez.

Az egyik hozzáadása a Google Search Console-hoz olyan egyszerű, mint valaha. Menjen vissza a konzolhoz, és töröljön minden elavult vagy érvénytelen webhelytérképet. Ezután kattintson a jobb felső sarokban lévő „webhelytérkép hozzáadása / tesztelése” elemre. Írja be a „sitemap_index.xml” címet, és küldje el. Néhány nap alatt a Google megkezdi a webhely feltérképezését, és az oldalakat és a hozzászólásokat indexeli a keresési eredmények között.

A Yoast által létrehozott webhelytérkép-index mindent tartalmaz az Ön webhelyéről, beleértve a témákat, kategóriákat és fórumokat. Ha nem akarja, hogy minden megjelenjen a keresési eredmények között, akkor konfigurálhatja webhelytérképét a WordPressen.

Menjen vissza a Yoast SEO lapra és kattintson a „keresés megjelenése” elemre. Ezután kattintson a „Tartalomtípusok” elemre, hogy az indexében szereplő összes webhelytérképet megjelenítse. Ön külön-külön kikapcsolhatja a webhelytérképeket, valamint beállíthat egy cím- és metaleírási sablont. Kicsit jobban meg akarod dönteni ezen a környéken, mivel annak beállításai vannak a megjelenítéshez a keresési eredményekben és az RSS-hírcsatornákban.

Optimalizálás keresőmotorokhoz

Most, hogy indexeltél, elkezdheti a hozzászólások optimalizálását a keresési rangsor alapján. Ez egy nagyon sűrű téma, ezért csak áttekintjük az alapokat, hogy miként használhatja a Yoast SEO bővítményt a keresési rangsor javításához.

Minden bejegyzés és oldal alatt van egy SEO doboz. Két lap van: kulcsszó és olvashatóság. Az olvashatóság automatikusan elemzi, hogy a tartalma milyen egyszerűen olvasható el, és néhány javaslatot tartalmaz a pontszám javítására. A Google rangsorában szereplő tartalmi tényezők minősége szempontjából ezért figyeljen erre a szakaszra.

Következő a kulcsszó. Ez az összes SEO központja, a kulcsszó vagy kifejezés, amely megmondja a keresőmotoroknak, hogy mi a tartalma. Kiválaszthat valamit, amely releváns a témájához, de nem túl széles. Például, ha posztot írsz arról, hogyan készíthet házi pizzát, akkor a „házi pizza” sokkal jobb kulcsszó lenne, mint a „pizza” és a „hogyan készíthet házi pizzát” még jobb.

Néhány területen érdemes használni a kulcsszóját. A bejegyzés címének, az URL-nek, a metaleírásnak és a tényleges tartalomnak mind a kulcsszót tartalmaznia kell. Ne töltse bele a tartalomba, hogy magasabb keresési rangot szerezzen, mivel a Google lépéseket tett az ilyen gyakorlat enyhítésére..

intermedier-útmutató-wordpress-6

A SEO beállításának elvégzése után pontszámot kap, akár piros, narancssárga vagy zöld színű. A tartalom alatt van néhány javaslat arról, hogy mit tehet az adott téma SEO javítása érdekében, bár néhány sóval kellene bevennie néhányat.

Például egy hírportál, amely 300 szónál rövidebb cikkeket tesz közzé, valószínűleg a Yoast pontszámába kerül, mert a tartalom túl rövid. Ebben az esetben a Yoast által felvetett probléma nem feltétlenül probléma, ezért ezeket olvassa el a legjobb megítélése alapján.

Ez körülbelül a SEO megértésének alapvető eleme, amelyet ebben az útmutatóban megadhatunk. A Google rendszere folyamatosan változik, ezért fontos, hogy naprakészen tartsd azt, amit a Google robotok keresnek, amikor webhelyed tartalmát szkennelik.

A WordPress optimalizálása

A WordPress minden erejéből egy nyilvánvaló kérdés van. A platform könnyen lelassulhat a feltérképezéshez, ha túl sok plugin, extravagáns téma vagy szükségtelen tervezési elem akadályozza meg azt. Ebben a szakaszban segíteni fogunk a zsír csökkentésében, hogy a WordPress zökkenőmentesen működjön, elavultnak tűnve.

Képoptimalizálás

A képek a legrosszabb ellenség, amikor a betöltési időt kell megadni. Lehet, hogy évtizedeknyi cikket tárol a webhelyén, és még mindig nem okoz olyan sok akadályt, mint egy csomag csomag. Optimalizálnia kell a képeket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse a fájl méretét a minőség feláldozása nélkül.

Ez kezdődik a ténylegesen rögzített képekkel. A képernyőképeket vagy bármilyen digitális képet a .png fájlokhoz ajánljuk. A legmodernebb kijelzők nagy felbontása botrányos lesz a .jpg fájl tömörítése során, ami homályos képeket eredményez, amelyek nehezen olvashatók. Ha grafikát tervez, a .jpg működik, de javasolunk egy .svg (vector) fájlt.


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

Előző

Következő

Következő a fájl mérete. A méretek azonban nem azonosak a felbontással. Röviden erről beszélünk. A témától függően a szöveges terület maximális szélessége lesz. A legtöbb esetben ez körülbelül 600-800 pixel.

A témának át kell méreteznie minden nagy képet, hogy illeszkedjen a tartalomterület szélességéhez. Ennek ellenére a teljes fájlt a szerveren tárolja. A fájlméret lehető legnagyobb mértékű csökkentése érdekében csökkentse a szélességet legalább 800 pixelre. Bármelyik képszerkesztőben megteheti, még a Windows rendszerben is.

A felbontás azonban nem ugyanaz, mint a méretek. A felbontás a kép pixelszámára vonatkozik. A legtöbb webes alkalmazásban a 72 PPI (pixel per hüvelyk) jól működik. Nem valószínű, hogy a fájl valaha kinyomtatásra kerül, és így nincs szüksége nagyobb felbontásra. A nagyobb felbontás nagyobb fájlt és hosszabb betöltési időt eredményez, annak ellenére, hogy a minőségre egyáltalán nincs hatással.

Eddig a ponton minden digitális képről beszéltünk, legyen az képernyőkép vagy grafika. Ha azonban fényképeket használ, a mentalitás kissé eltér. A JPG-k jobban működnek a fényképeknél. A színek sokkal összetettebbek, így a .jpg széles színtere ideális a tömörítéshez. A digitális munkával ellentétben, az ultra-egyenes vonalakkal és a szöveggel sem foglalkozik.

Mielőtt még feltölti a képet, győződjön meg arról, hogy előzetesen optimalizálja-e a fájlméret csökkentésével felbontás és méretcsökkentés révén. A hüvelykujj szabálya, hogy minden 800 × 500 képpont méretű, 72 PPI felbontású, png formátumban elmentett digitális képnek megfelelőnek kell lennie az internetes használatra. Ha nagyméretű képre van szüksége, akkor döfölje fel a méreteket, amíg jól néz ki a témájában.

A csata azonban még nem ért véget. Még mindig van néhány megtakarítás a WordPress végén. A képoptimalizáló plugin segítségével lecsökkentheti a képek fájlméretet, általában legalább 30 százalékot takaríthat meg. Íme néhány javaslat:

 • WP Smush
 • ShortPixel Image Optimizer
 • reSmush.it

Adatbázis-optimalizálás

A képek a legtöbb bűncselekményt okozzák az optimalizálás során, de van néhány további teendő, hogy még gyorsabbá tegye webhelyét. A WP-Optimize plugin megtisztítja a webhely maradványait, csökkenti a látogatók betöltési idejét és felgyorsítja a WordPress hátterében lévő munkafolyamatot..

Alapvetően a WordPress mindent tárol, amelyet a webhely készít. Nagyon jó, ha nem veszít el semmilyen munkát, de feltöltötte a rendszerét. Olyan dolgok, mint a felülvizsgálatok utáni kiadások, a jóvá nem hagyott és a spammel kapcsolatos megjegyzések, a pingback, a trackbacks és a lejárt átmeneti opciók, helyet foglalnak el az adatbázisban.

A WP-Optimize lehetővé teszi, hogy ezeket automatikusan törölje egyetlen gombnyomással. Ellenőrizheti, hogy mentse el, és mit szeretne menteni, és hagyja, hogy a plugin kezeli a többit.

A beépülő modulban azonban az a fontos, hogy beolvassa a MySQL adatbázis tábláit. Amint a webhely tartalmát hozzáadja, törli és mozgatja, a táblája rendezetlenebbé és kevésbé koncentráltá válik. A WP-Optimize belép és tisztítja az összes hulladékot, így maximális hatékonyságot élvezve.

Van azonban esély arra, hogy töröl valami fontosat a webhelyén. Bár nagyon valószínűtlen, a bővítmény teljesen automatizált, és hibák fordulnak elő. Szerencsére tartalmaz egy olyan funkciót, amely a webhelyed biztonsági mentését az UpdraftPluson keresztül az optimalizálás előtt teszi lehetővé.

Az UpdraftPlus olyan platformokkal integrálódik, mint a Google Drive, Dropbox és a Rackspace, így kényelmesen elérheti biztonsági mentéseit, ha valami furcsa. Ha többet szeretne tudni ezekről a felhőalapú tárolási szolgáltatókról, olvassa el a Google Drive és a Dropbox áttekintést.

Az adatbázis-optimalizálásnak nincs olyan nagy hatása, mint a kép optimalizálására a sebesség szempontjából. Ugyanakkor a WordPress háttérképét jobban érzi magát, miközben helyet nyit a szerveren.

Webtárhely-optimalizálás

A webhely optimalizálásának utolsó lépése az otthoni megfigyelés, amelyben él. A webtárhely kritikus része annak, hogy a WordPress-webhelyek zökkenőmentesen működjenek, nagy oka annak, hogy rossz ötlet a saját webhelyének üzemeltetése. A szerveroldali optimalizálás segíthet a gyorsabb betöltési időben és a fokozott biztonságban.

A legtöbb WordPress-terv, a rendkívül drága Pagely-en kívül (olvassa el a Pagely-áttekintést), egy megosztott architektúrát használ, ahol több felhasználó él ugyanazon a szerveren, átadva az erőforrásokat. Ebben az esetben kevés felhasználóval rendelkező alacsony sűrűségű szervert keres, így nagyobb hozzáférést biztosít az erőforrásokhoz. Például a Bluehost (olvassa el a Bluehost áttekintésünket) alacsony sűrűségű megosztott szervereket használ a WordPress tervekhez.

Egyes szolgáltatók, például a DreamHost (olvassa el a DreamHost áttekintést) a VPS (virtuális magánszerver) terveket kínálják a WordPress számára. Olyan, mint egy megosztott szerver, de statikus mennyiségű erőforrást kap a webhelyéhez, ami növeli a betöltési idők konzisztenciáját.

Ezután meg kell találnia valamilyen gyorsítótár-bővítményt. Számos webtárhely-szolgáltató tartalmaz egy gyorsítótárazó plugin-t egy WordPress-előfizetéssel, például a SiteGround (olvassa el a SiteGround áttekintést). Ideiglenesen tárolja az adatokat a betöltési idő felgyorsítása érdekében, különösen a kiszolgálótól távol eső helyeken.

A gyorsítótárazás az Ön webhelyének optimalizálásának hatalmas része. Ez lényegében a webhely statikus verzióját szolgálja ki, így a szervernek nem kell minden alkalommal tartalmat letöltenie, amikor a domainbe írja. Míg a webgazda által kifejlesztett gyorsítótárazási pluginok a legjobb megoldás, vannak néhány ingyenes a WordPress plugin könyvtárban:

 • WP Super gyorsítótár
 • W3 teljes gyorsítótár
 • Kolibri oldalsebesség-optimalizálás

Itt a WordPress legjobb webtárhelyét szeretné használni, hogy bármilyen teljesítménynövekedést találjon, még ha kicsi is. A milliszekundum borotválkozási frakciói gyakran segíthetnek a keresési rangsorban, és webhelyének sokkal érzékenyebbé válhatnak.

A WordPress webhely kezelése

A WordPress mindennapi használata néhány hozzászólást igényel a hozzászólások készítésén és a tartalom optimalizálásán kívül. Ebben a szakaszban megvizsgáljuk, hogyan szerezheti be a webhely összes statisztikáját, hogyan szerkesztheti megjelenését gyermek témákkal, és hogyan kezelheti a spam megjegyzését..

A Google Analytics telepítése

A Google Analytics kritikus eszköz bármely webhely futtatásához. Az Analytics átfogó képet nyújt webhelyéről, mély információkkal szolgálva az olvasói kör felépítéséről. A szolgáltatás teljes kihasználása érdekében azt javasoljuk, hogy vegye igénybe az ingyenes Google Analytics tanúsítványt.

A Google Analytics webhelyére történő telepítése rémálom volt. A MonsterInsights Google Analytics plugin azonban sokkal egyszerűbbé teszi. A telepítés előtt azonban először regisztrálnia kell egy Analytics-fiókot.

Nyissa meg az „anayltics.google.com” webhelyet, és regisztráljon fiókot, ha még nem tette meg. Ügyeljen arra, hogy megadta a helyes adatokat a webhelyén, valamint az időzónát, mivel ezek hatással lehetnek a statisztikákra. Ha ez megtörtént, kattintson a „követési azonosító beszerzése” gombra.

Hagyja ezt a részt most, de tartsa nyitva a fület. Menjen vissza a WordPress irányítópultjába, és telepítse és aktiválja a MonsterInsights beépülő modult. Miután elkészült, lépjen a beállításaiba, majd kattintson a „Hitelesítés a Google-fiókkal” elemre. Ellenőrizze, hogy bejelentkezett-e az Analytics-hez társított Google-fiókba.

Kövesse az utasításokat, és megmutatja a másolandó kódot. Másolja és illessze be a megfelelő területre, és az Analytics összekapcsolódik a WordPress-fiókjával. Ehhez a módszerhez nincs szüksége nyomkövetési azonosítójára, de azt mondtuk, hogy indokon tartsa nyitva.

Az Analytics telepítésének másik módja a Fejlécek és láblécek beillesztése plugin. Ez a bővítmény különösen hasznos, mivel lehetővé teszi, hogy bármilyen szkriptet beillesszen a fejlécbe anélkül, hogy összezavarodna a témájával. Ha például Analytics és Facebook Pixel követést szeretne, akkor mindkét szkriptet ide helyezheti.

Nyissa meg az Analytics fület, és másolja a követőkódot. A WordPress irányítópultján kövesse a „beállítások” pontot > illesszen be fejléceket és lábléceket. ” Illessze be a kódot a fejléc szakasz tetejére, várjon néhány percet, és a kód elkezdi jelenteni a Google-t.

Ha a jövőben több szkriptet szeretne a fejlécben, akkor csak helyezze őket az Analytics kód alá. Hagyjon üreset, mint például a „” után, és illessze be alatta.

Gyermek témák kezelése

Ha frissítette egy harmadik fél témáját, akkor valószínűleg észrevette a „gyermek téma” kifejezést. A webhely fő stílusának ez a származéka lehetővé teszi a biztonságos környezetet, amely megváltoztatja a webhely általános funkcióit és stílusát, miközben megőrzi a biztonságot. Ha bármilyen esztétikai módosítást szeretne végezni, akkor erősen javasoljuk, hogy használjon gyermektamatot.

A gyermek-téma elképzelése meglehetősen egyszerű. Alapvetően ez egy külön terület a function.php és a style.css fájlok számára, amely a szkript szülőtéma felé irányul. Ez lehetővé teszi, hogy módosítsa a webhely szkriptét, miközben mindazt a szülő témából örököli. Ezzel elvégezheti az összes szükséges módosítást a webhelyén, miközben fenntartja a szülőtéma frissítésének és visszaállításának a képességét.

Gyerek téma létrehozása, ha meglehetősen egyértelmű, bár nem mindenkinek való. Kicsit részletesebben fogunk beszélni néhány hátrányról, ezért feltétlenül olvassa át ezt a részt, hogy megtudja, létrehozhat-e egyet..

A gyermektéma használatához csak egy style.css fájl szükséges, amely a szülői téma felé mutat. Nyissa meg a WordPress-t FTP-n keresztül, és hozzon létre egy új könyvtárat a “public_html / wp_content / themes” mappában. Készítse el az új könyvtárat a téma nevével és a „-child” névvel. Ehhez az oktatóanyaghoz a WordPress huszonötöt témáját fogjuk használni, és létrehozunk egy „huszonötöt gyermek” nevű könyvtárat.

Nyissa meg a NotePad szoftvert vagy bármelyik szövegszerkesztőt, és illessze be a következőket:

/ *

Téma neve: Huszonötöt gyermek

Téma URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/

leírás: >-

 Huszonötöt gyermek téma

Szerző: John Doe

A szerző URI címe: http://example.com

Sablon: huszonöt

Verzió: 1.0.0

Engedély: GNU General Public License v2 vagy újabb

Licencia URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html

Címkék: világos, sötét, két oszlop, jobb oldali sáv, reagáló elrendezés, hozzáférhetőségre kész

Szöveg domain: huszonöt gyermek

* /

Természetesen cseréljen mindent a témájához kapcsolódó információkkal. Itt mindenre nincs szükség. A licenc, a licenc URI, a címkék, a szövegtartomány és a Szerző URI mind olyan sor, amelyet kihagyhat a stíluslap-fájlból. Ezeket csak a téma adatainak megadására használják a WordPress irányítópulton.

A gyermek témájának létrehozásakor csak hat fontos elem van, amelyek nélkülözhetetlenek annak működéséhez:

 • Téma neve: Ez a név jelenik meg a témája számára a WordPress irányítópulton. Nem kritikus, de szüksége van egy módra a gyermek témájának megtalálására.
 • Téma URI: Ez a kérdéses téma bemutatására utal. A legtöbb esetben a téma szolgáltatójának rendelkeznie kell egy tesztoldallal, amelyet ide írhat. A WordPress csak akkor fogadja el a témát, ha ez a sor jelen van.
 • Leírás: A téma nevéhez hasonlóan ez biztosítja a téma részleteit is, amikor a WordPress irányítópultján a „téma részletei” elemre kattint.
 • Szerző: Az a személy, aki létrehozta azt a csapatot, amely te vagy a keret fejlesztője.
 • Sablon: Ez a fájl legfontosabb sora. Ez az a szülőtéma, amelyre a gyermek témája irányul. Írja be a használni kívánt szülőtéma nevét, amint az FTP-ben megjelenik. Ebben az esetben nem „tizenöt tizenöt”, hanem „huszon tizenöt”.
 • Változat: Csak annak megmutatása, hogy a téma melyik verziója van a WordPress irányítópultján.

Mentse és töltse fel ezt a fájlt a gyermektéma könyvtárába, és frissítse a weboldalt, hogy a változás megjelenjen a WordPress-ben. Ha előreugrott és aktiválta a témát, akkor is látni fogja a webhelyét, de kissé töröttnek tűnik. Ennek oka az, hogy a gyermek témamappájához szintén szükség van a function.php fájlra.

Alapvetően ez a fájl alapvetően megváltoztatja a WordPress-webhely megjelenését és viselkedését. A webhely összes funkciójának visszaszerzéséhez külön el kell készítenie a gyermekek témáját. Még akkor is, ha minden jól néz ki, azt javasoljuk.

Nyisson meg egy szövegszerkesztőt, és illessze be a következő szkriptet:

<?php

// * A kód itt megy

Ez az. Mentse el a function.php fájlként, és sikeresen létrehozta a fájlt. A szülő és a gyermek témáinak összekapcsolásához azonban hozzá kell adnia egy funkciót. A „kód megy ide” szakaszba illessze be a következőket:

add_action (‘wp_enqueue_scripts’, ‘enqueue_parent_styles’);

function enqueue_parent_styles () {

  wp_enqueue_style (‘szülő-stílus’, get_template_directory_uri (). ‘/ style.css’);

}

Mentse el a fájlt, és mindennek normalizálódnia kell. Ha ez nem működik, akkor a style.css fájl segítségével örökölheti a szülő stílusát, bár ezt a módszert a WordPress nem hivatalosan javasolja. Nyissa meg a style.css fájlt, és illessze be a következőket a bezárás előtt:

@import url (“../huszonegy / stílus.css”);

Valójában nem kell itt teljes könyvtárhierarchiát elhelyeznie. Egyszerűen cserélje ki a „huszonötöt” a szülői témakönyvtárra, és jó lenne elmenni. Ez a régi módszer a dolgok lefolytatásához, és bizonyos teljesítményproblémákat okozhat, de továbbra is működik, ha az elsődleges módszer nem oldódik meg.

Ez a két fő fájl, amelyet szerkeszteni fog az Ön gyermekor témája számára, de bármilyen más fájlt másolhat a gyermek téma mappájába szerkesztés céljából. Például a fejléc és a lábléc módosításához külön fájl szükséges a gyermek téma mappájában.

Amikor nem kellene gyermeket használni

A gyermektéma létrehozása nem mindenkinek a legjobb megoldás. Ha nem igazán akar a webhelyén bármit megváltoztatni, amíg a téma megy, akkor nincs oka annak létrehozására. A spektrum másik oldalán, ha túl sokat akar megváltoztatni, akkor a legjobb, ha egy témát a semmiből fejleszt ki egy keretrendszer segítségével.

A keretek képezik az alapját minden WordPress témának, és a mély fejlesztésbe lépés előtt meg kell győződnie arról, hogy a sajátja erős-e. Például a Gloria magazin témája a Redux keretrendszert használja, amelynek sok testreszabási lehetősége van. A keretekről és a saját témájának fejlesztéséről a következő útmutatóban fogunk többet beszélni.

A gyermek témájának szerkesztéséhez tudnia kell néhány CSS / HTML kódot, és sajnos nem tudjuk itt teljes mértékben tanítani a nyelvet. Röviden bevezetni akartuk a gyermektéma erejét. Az irányítópulton az alapértelmezett WordPress logót bármilyen logóval helyettesítjük.

Először hozza létre a logóját, és mentse el .png fájlként, amelynek mérete 16 × 16 pixel. Ennek az oktatóanyagnak a neve „custom-logo.png” lesz. Megnevezheti, amit csak akar, csak feltétlenül frissítse a szkriptet ennek megfelelően.

Csatlakoztassa a webhelyet FTP-n keresztül, és lépjen be a gyermek témakönyvtárába. Hozzon létre egy új „mappák” nevű mappát. Nyissa meg a function.php fájlt a szerkesztéshez. Illessze be a következőket az összes már meglévő egyedi szkript alá:

function custom_logo () {

visszhang

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logó > .ab-item .ab-icon: {előtt

háttérkép: url (‘. get_bloginfo (‘ stíluslap-könyvtár ‘).’ /images/custom-logo.png)! fontos;

háttér-helyzet: 0 0;

szín: rgba (0, 0, 0, 0);

}

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo.hover > .ab-item .ab-icon {

háttér-helyzet: 0 0;

}

}

// akassza be az adminisztrációs fejléc kimenetet

add_action (‘wp_before_admin_bar_render’, ‘custom_logo’);

Frissítse a WordPress irányítópultját, és látnia kell az új egyedi logóját a jobb felső sarokban.

Spam meghatározása

A megjegyzés spam a WordPress webhelyek életének része. Nem fogja elhinni, hogy a Cloudwards.net oldalán minden nap megkapjuk ezt a számot. Van azonban néhány módszer a megjegyzés szűrésére, hogy a lehető legkevesebb spam jelenjen meg a WordPress irányítópultján.

A komment spam általában a linkek összegyűjtésének kísérletének eredménye. A spam botok az egész interneten elérhetők lesznek, és a hozzászólásokat kommentálják a benne lévő linkekkel, hogy javítsák a keresési rangsorot. A Google már sokat tett annak érdekében, hogy ez a fajta fekete kalap ne javítsa a rangsorolást, de a spamküldők továbbra is spam.

A WordPress minden verziójának alapértelmezett része az Akismet Spam Filter, egy olyan plugin, amely végigkíséri az összes megjegyzését a webhelyén, és eldob minden, amit szerinte gyanúsnak tart. Gépi tanulást használ, az összes webhelyről adatgyűjtést végez a plugin segítségével, hogy az észlelését folyamatosan intelligensebbé tegye.

Alapvetően megy előre, és karanténba helyezi az összes véleményt, amelyet spamnek tart. Emiatt fontos, hogy átmenj és mindegyiket megjelölje spamként vagy nem spamként. Ily módon a rendszer intelligensebbé válhat, biztosítva a nem spammel kapcsolatos megjegyzések átjutását, és a spam megjegyzéseket az út mentén hagyva.

Az Akismet-en kívül néhány dolgot tehet megszabadulni a spamről, és egyszerűbbé tenni az igazi kommentátorok számára a folyamatot. Az első a megjegyzés feketelistája. Ez az eszköz automatikusan eltávolítja és spamként jelöli meg a megjegyzéseket, ha bizonyos kulcsszavakat tartalmaznak. A feketelistát a „beállítások” oldalon találhatja meg > vita.”

Legyen nagyon óvatos itt, mivel a szűrő nem csak a kulcsszóra, hanem a kulcsszóhoz hasonló szavakra is keres. A WordPress Codex bejegyzés példát ad a „tramadol” szóra. A feketelistából automatikusan törlődik minden olyan megjegyzés, amely tramadolt, tramadolt, bigtamadolt stb. Tartalmaz. Ha azonban egy szót, például „szamár” feketelistára helyez, a szűrő automatikusan eltávolítja a hozzászólásokat olyan szavakkal, mint segítség, szenvedély, feltételezés stb..

Noha időigényes, ugyanakkor jó ötlet a webhelyén található összes megjegyzés moderálása. Mindegyiket manuálisan jóvá kell hagynia, de ez biztosítja, hogy a spam nem kerül át. Kövesse az elérési utat > megbeszélés ”a WordPress irányítópultján, és jelölje be a„ rendszergazda jóváhagyja a megjegyzést (az alábbiakban szereplő egyezményektől függetlenül ”) négyzetet.

Ugyanezen a területen engedélyezheti a WordPress számára, hogy automatikusan jóváhagyja a korábban jóváhagyott kommentátorok megjegyzéseit. Jelölje be a „Megjegyzés szerzőjének korábban jóváhagyott megjegyzésnek” jelölőnégyzetet, és ezek a megjegyzések nem jelennek meg a moderációs panelen.

Ha nincs az Akismet, vagy mit kell kipróbálnia a spam kezelésére szolgáló más pluginekkel, akkor rengeteg lehetőség van. Íme néhány javaslatunk:

 • CleanTalk Spam védelem és tűzfal
 • Akismet anti-spam
 • WordFence biztonsági tűzfal, malware és spam védelem

Általános WordPress hibák

Bár szeretnénk lefedni minden lehetséges hibát, amelyet a WordPress fel tud nyújtani, egyszerűen nem lehetséges. Túl sok körülmény és túl sok hiba van ahhoz, hogy át tudjon menni, még ha rátalálnak is rájuk, amire szüksége van. Ehelyett a leggyakoribb WordPress hibák néhány részét és az azok javításának módját fedezzük fel. Ha nem találja meg a kívánt itt, akkor feltétlenül olvassa el a WordPress Codex bejegyzését a témában.

Belső Szerverhiba

A leggyakoribb hiba, amelyet át fog találni, egy belső szerver hiba. Amikor megpróbál csatlakozni a domainjéhez, megjelenik egy oldal, amelyen „belső szerver hiba” vagy „500 belső szerver hiba” jelenik meg. A jó hír az, hogy a webhelyed még nem ment el. A rossz hír az, hogy ez egy általános hiba, mivel a WordPress nem tudja azonosítani a problémát.

Van néhány dolog, amit megtehetsz a hibaelhárítás érdekében. Az első ellenőrizendő terület a .htaccess fájl, mivel valószínűleg sérült. Jelentkezzen be webhelyére FTP-n keresztül, és keresse meg .htaccess fájlját. A webhely gyökérkönyvtárában, a „public_html” belül kell lennie. Ha hiányzik, feltétlenül olvassa el a .htaccess fájlokat a WordPress Codex-ben.

Nevezze át a fájlt a .htaccess_old fájlra, és próbálja meg újratelepíteni a webhelyét. Ha működik, lépjen a „beállítások” pontra > permalinks ”, és állítsa vissza a permalinks-eit. Ezzel létrehoz egy új .htaccess fájlt, és helyettesíti a sérült fájlt. Ha ez nem működött, folytassa tovább.

Ha a .htaccess fájl rendben van, valószínűleg egy vagy több plugin okozza a problémát. Jelentkezzen be webhelyére FTP-n keresztül, és keresse meg a „wp-content” mappát. Keresse meg a „plugins” nevű mappát, és nevezze át „plugins.hold” névre.

Menjen vissza a böngészőjébe, és keresse fel a „www.yourdomain.com/wp-admin.plugins.php” oldalt. Ezzel letiltja az összes bővítményt, de megőrzi a telepítést és a beállításokat. Menjen vissza az FTP kezelőhöz, és nevezze át a „plugins.hold” kifejezést „plugins” -nek. Ezután vissza kell szereznie a hozzáférést.

Reaktiválja újra a bővítményeket egyenként, és nézze meg, hol található a hiba.

Ha FTP hozzáférés nélkül szeretné megtenni, keresse fel a webhostjét és használja a phpMyAdmin szoftvert. Keresse meg a „wp_options” nevű táblát. Az „option_name” oszlop alatt keresse meg az „active_plugins” sort. Változtassa meg az „option_value” mezőt „a: 0: {}” -ra, és próbáljon meg újra bejelentkezni.

Ugyanez a folyamat érvényes a témákra is. Keresse meg a témamappát a fájlkezelőben, és töltse fel az alapértelmezett Huszonhat WordPress témát, törölve a jelenlegi fájlt.

Ha minden más kudarcot vall, vegye fel a kapcsolatot a webhely támogatásával, és ezek segíthetnek a WordPress új telepítésében, vagy megnövelhetik a memóriakorlátot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez hozza-e vissza webhelyét online.

Kapcsolat időtúllépés

Ha olyan képernyő jelenik meg, amelyen „hiba történt az adatbázis-kapcsolat létrehozásakor”, akkor ez azt jelenti, hogy a webhelynek problémái vannak az ahhoz kapcsolódó adatbázishoz történő kapcsolódással. Ennek három fő oka van:

 • Web hosting hiba
 • Helytelen wp-config.php információ
 • Feltört webhely

Az esetek többségében ez a hiba egy egyszerű web hosting problémából származik. Még a legjobb webtárhely-szolgáltatóknak is vannak problémái, és valószínűleg valami felmerült, ha ezt a hibát látja. A két dolog egyike történik: vagy az adatbázis teljesítette a kvótáját, és a webgazda leállította, vagy a webtárhely-kiszolgáló nem működik.

Mindkét esetben vegye fel a kapcsolatot a webgazda támogatásával és ellenőrizze, vannak-e ismert problémák. Abban az esetben, ha az adatbázisát leállítják, a webgazda valószínűleg visszaállítja az Ön számára ideiglenes hozzáférést, hogy házi takarítást végezzen.

Egy másik valószínű forgatókönyv az, hogy a wp-config.php fájl helytelen információkat tartalmaz. Jelentkezzen be az FTP-kliensbe, és keresse meg a „wp-config.php” nevű fájlt. Ennek a „public_html” gyökérkönyvtárban kell lennie.

Nyissa meg a fájlt, és ellenőrizze, hogy a következő helyes:

 • Adatbázis név
 • Adatbázis felhasználóneve
 • Adatbázis-jelszó
 • Adatbázis-gazda

Ez az információ megtalálható a webgazda cPanelén. Azoknak a szolgáltatóknak, akik ezt az információt könnyen elérhetővé teszik, nézd meg a legjobb webtárhelyet a cPanel segítségével. Mentse el a fájlt a helyes információkkal, és jó lenne menni.

Nem valószínű, de valószínű, hogy webhelyét feltörték, ha a két javítás egyike sem működik. Annak érdekében, hogy veszélybe kerüljön, keresse meg domainjét a Sucuri SiteCheck webhelyen. Ha webhelyét feltörték, néhány dolgot megtehetsz.

Először lépjen kapcsolatba a web hosting szolgáltatóval. Lehet, hogy takarítási szolgáltatást nyújt, igen, de azt akarja, hogy fejét adjon nekik, ha a szerver veszélybe kerül. Miután ezt megtette, menjen vissza a webhelyére, és próbálja meg a lehető legtöbb kárt csökkenteni.

Ez azt jelenti, hogy zároljuk az összes jelenleg bejelentkezett felhasználót, és kényszerítjük a jelszó visszaállítását. Van néhány plugin, amely segít ehhez:

 • Erőteljes jelszavak
 • iThemes biztonság

Miután lezárta az összes dolgot, a legjobb, amit tehet, csak szimatol. Próbáljon meg új plugineket vagy a webhely CSS-jében nemrégiben végrehajtott változtatásokat találni. A webhely adatait a webgazda fájlkezelőjén keresztül is átnézheti, hogy valami furcsának tűnik-e.

Sajnos nincs egységes válasz a feltört webhelyek megtisztítására. Gyakran sok próba és hiba, és válaszokat kér a közösségtől. A Sucuri számára van egy hibaelhárítási útmutató egy feltört webhelyhez, amelyet azt javasolunk, hogy olvassa át a tisztítási szolgáltatás fizetése előtt.

Miután megtalálta a támadást és megtisztította webhelyét, mindenképpen változtassa meg a jelszavait. Ez a webhelyek ismételt támadásainak legnagyobb problémája. Miután minden friss, készítsen biztonsági másolatot webhelyéről, és fontolja meg a kriminalisztika futtatását egy olyan eszközzel, mint a Splunk, hogy javítsa a rendszer sebezhetőségét.

Karbantartási hiba

Utoljára a leggyakoribb WordPress hibák listáján szereplő sorozat valójában nagyon egyszerű. A WordPress frissítése után „rövidesen nem érhető el az ütemezett karbantartás. Nézz vissza egy perc múlva. ” Az első lépés, hogy figyelmeztesse a figyelmeztetést. Várjon néhány percet, és ellenőrizze újra, hogy webhelye visszatér-e a normál állapotba.

Ha nem, akkor a WordPress a frissítés után elfelejtette eltávolítani az összes telepítő fájlt. Amikor a WordPress frissül, telepít egy .maintenance fájlt a webhelyére. Ha ez a hiba továbbra is fennáll, az azt jelenti, hogy a fájlt nem távolították el.

Csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik a webhelyére egy FTP-program segítségével, és eltávolítja a .maintenance fájlt. Ennek közvetlenül a gyökérkönyvtárban kell lennie.

A hibaüzenet megjelenítéséért kizárólag a fájl felelős. Bár valószínűtlen, hogy ezt a hibát valaha a WordPress frissítésén kívül látja, idegen dolgok történtek. Bármikor, amikor meglátja, ellenőrizze a fájl gyökérkönyvtárát.

Végső gondolatok

Reméljük, hogy ez a közbenső útmutató a WordPress használatához segített a CMS-sel való utazásában. Következő útmutatónkban olyan témákat fogunk megvizsgálni, mint a plugin és a téma fejlesztése, valamint néhány fejlett optimalizálási lehetőséget, hogy kicsit csökkentsük a betöltési időt.

Ha még néhány alapvető kérdése van, akkor valószínűleg a legjobb az Ön számára kezdő útmutatónk (amely a cikk tetején található). A WordPress telepítésének és beállításának alapjait adjuk meg Önnek, így szilárd alapot biztosítva Önnek a platform megismeréséhez.

A WordPress kérdéseivel kapcsolatban az alábbi megjegyzésekben feltétlenül tájékoztasson minket. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me