Kezdő útmutató a WordPress használatához

A WordPress egy olyan erő, amellyel számolni kell a webhelyek világában. A népszerű CMS-hatalom alatt álló cégek, például a Sony, a Time és akár a Facebook újság. E hatalom ellenére még a leginkább szerény webhelyek is megszerezhetik a platformot. Személyes blogok, folyóiratok, szállodák, éttermek és még sok más is érezheti a WordPress erejét, és ez az útmutató az Ön kezdésének célja.


Ebben a kezdő útmutatóban a WordPress használatához mindent lefedünk a WordPress biztonsági mentéséhez szükséges telepítésről. Mindeközben néhány tippet és trükköt adunk neked, hogy körülkerülhessenek, valamint dobjunk ki néhány plugint, amelyeket telepíthetünk és megzavarhatunk..

A webhelyek azonban sokkal többet igényelnek, mint egy ötlet és egy host. Itt, a Cloudwards.net webhelyen mindent megtalálunk, a felhő tárolásától az adatok helyreállításáig, tehát minden kérdéssel kapcsolatban ügyeljen rá. Különösen a WordPress számára, a domain név regisztrálása és az online adatvédelmi útmutató segít.

Mindezen kívül, a legjobb ötlet az, ha a WordPress legfelső szintjén kezdjük, és miért kellene ezt használni webhelyének felépítéséhez..

Mi a WordPress??

Ez az útmutató, amint a neve is sugallja, teljes kezdőknek szól. Miközben meglehetősen sok területet takarunk, továbbra is az abszolút minimális WordPress tudással kezdjük. Ha ismeri a platformot, nyugodtan ugorjon át ezen a szakaszon. A teljes kezdő számára a WordPress meghatározása az első lépés.

A WordPress a világ legnépszerűbb CMS, vagy tartalomkezelő rendszere. Az összes weboldal körülbelül 30 százaléka használja rugalmasságának köszönhetően. Ez morfikusan szinte bármilyen igényt kielégít, így kiváló választás, függetlenül attól, hogy milyen webhelyet építesz. Néhány szempontból az olyan vállalatok, mint az eBay és a Disney, a WordPress-t használják a Pagely-vel (olvassa el a Pagely-áttekintést) a webhelyük felépítéséhez..


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

Előző

Következő

Néhány népszerű webhely, amely a WordPressre épül

Bármelyik CMS valóban nagyon egyszerű. A név azt jelenti, hogy a program kezeli a digitális tartalom létrehozását, módosítását és kezelését. A CMS egy háttér-felületet használ, míg egy olyan weboldal-készítő, mint a Wix (olvassa el a Wix-áttekintést) mindent egy szerkesztő felületen kezel..

Azt mondta: a WordPress nem mindenki számára elérhető. A rendszer ösztönzi a kísérleteket, gyakran sok lábmunkát igényel a felálláshoz és a futáshoz. Nagyon sok rugalmasságot élvez, ha úgy hozza létre a weboldalt, hogy az megfeleljen a kívánt célnak, miközben a kívánt módon néz ki. Ez azonban az idő költségén jelentkezik.

Ha egyszerűbb útvonalat szeretne, akkor a webhely-készítő valószínűleg a legjobb. Egy egyszerű drag and drop felületet használ a webhely felépítéséhez, általában egy tervezői témával kezdve. Nincs sok vezérlés, de a könnyebb használat sokkal jobb. Nézze meg a legjobb weboldal-készítőket ajánlásokkal kapcsolatban.

kezdők-wordpress-GIF-1

Azoknak, akik még nem ijedtek meg, készülj fel a hosszú távra. A WordPress hihetetlenül sűrű platform, amely ugyanolyan kihívásokkal teli, mint kifizetődő. Ez az útmutató célja a WordPress használatának megkezdése, ezért érdemes megnézni a másik két útmutatót a haladóbb ismertetőkhöz..

 • Köztes útmutató a WordPress használatához
 • Speciális útmutató a WordPress használatához

Webtárhelyszerzés a WordPress számára

Mielőtt bármit megtenne a WordPress használatával, web hosting szükséges. A webtárhely alapvetően az Ön webhelyének tárolása. A szolgáltató az összes, az Ön webhelyéhez kapcsolódó adatot elviszi, kiszolgálóra helyezi, és kezeli az összes hálózatot, amelyet a felhasználónak továbbít. Itt nem fogunk részletesebben megismerkedni a webtárhelyről, ezért érdemes megnézni a legjobb webtárhely-útmutatónkat további részletekért.

Ha az egész webtárhely-világ új, számoljon be arról, hogy miként választhatja ki a webtárhely-szolgáltatót kiindulási alapként, mielőtt folytatná. Miután leírt néhány kifejezést, módosíthatjuk ezeket a kritériumokat kifejezetten a WordPress számára.

Először is, jó mennyiségű tárhelyre lesz szüksége. A WordPress webhelyek általában tartalomvezérelt, sok archívumot és képet jelentenek. Mivel a felbontások egyre magasabbra válnak a monitorokon és a mobil eszközökön, a képméretnek is készen kell állnia. Több helyre van szükség, ezért ügyeljen arra, hogy nagylelkű összeget kapjon a webgazda részéről.

A sebesség növeléséhez bármit meg kell keresnie. A SEO (keresőmotor-optimalizálás) nagy szerepet játszik a legtöbb WordPress-webhelyen, és az oldalak betöltési ideje a keresőmotorok szempontjából. Lehet, hogy alacsony sűrűségű kiszolgálók, CDN vagy gyorsítótárazó eszköz, csak győződjön meg arról, hogy van-e valamilyen sebességű bump. Ha mind a három webhelyhez tartozik egy webhely, akkor nézd meg a HostGator programot (olvassa el a HostGator áttekintését).

A HostGator a WordPress legjobb webtárhelyének egyik szolgáltatója. Ez az útmutató néhány ajánlást nyújt Önnek a WordPress számára.

Hogyan telepítsük a WordPress programot

Miután a webtárhely csomagolás alatt van, végre telepítheti a WordPress programot. Néhány embernek nem kell semmit megérintetnie, mivel sok WordPress-terv általában az előre telepített CMS-sel jár. Az InMotion (olvassa el az InMotion Hosting áttekintésünket) például, hogy a WordPress már telepítve van a domainjén, amikor regisztrál.

Előfordulhat azonban, hogy egy kattintással telepítőt kell használnia a felállításhoz és a futtatáshoz. Ezt úgy találhatja meg, ha bejelentkezik a cPanelbe, és megkeresi a WordPress telepítőjét. Egyszerűen futtassa el, és máris jól megy. A SiteGround (olvassa el a SiteGround áttekintést) még a WordPress jelenlegi telepítését is megjeleníti a számlázási panelen.

Ez szinte mindenkire kiterjed, és valószínűtlen, hogy valaha is meg kell érnie a WordPress kézi telepítését. Ennek ellenére valószínűtlen esetben a szükséges fájlokat FTP-kliensen is letöltheti. Ez egy jó eszköz a tanuláshoz, még akkor is, ha nem telepíti a WordPress programot, mert ez lehetővé teszi a webhelyéhez való hozzáférést abban az esetben, ha valami rosszra fordul..

Az FTP, vagy a File Transfer Protocol egy közvetlen vonal a webhelyére, amelyet a web host szerverein tárolnak. Olyan ügyféllel, mint például a FileZilla, jelentkezik be a kiszolgálóra, és megnézheti a webhely mappahierarchiáját. Az itt használt hitelesítő adatok azonban eltérnek a WordPress bejelentkezési adataitól. Általában megtalálja őket a WordPress telepítés mellett a cPanelben, de ha bármilyen problémája van, keresse fel webes hostját..

A FileZilla telepítése után nyissa meg a WordPress.org (nem .com) webhelyet, és töltse le a legújabb verziót. Töltse fel az archívumot, és helyezze el a mappát könnyen elérhető helyre. Nyissa meg az FTP-klienst, jelentkezzen be, és adja hozzá a WordPress mappát a gyökérkönyvtárhoz (általában / public_html /). Felveheti azt egy alkönyvtárba, ha már rendelkezik weboldalaval, például “/ public_html / example”.

Ezután létre kell hoznia egy MySQL adatbázist. Ezt a cPanel segítségével fogjuk használni, mivel ez a leggyakoribb interfész az internetes házigazdák között. Ha az internetes házigazda nem használja a cPanelt, egyszerűen keresse fel a támogatást, és a helyes irányba mutathatnak, hogy hozzáadja.

Menjen a cPanelbe, és keresse meg MySQL adatbázisát. Általában hozzáadhat egy új oldalt az oldal tetejére, bármit elnevezve.

Szüksége lesz felhasználónevére az adatbázisban végzett műveletek végrehajtásához. Görgessen le és keresse meg a területet új felhasználó felvételéhez. Hozzon létre egy felhasználónevet és jelszót a felhasználó fiókjához történő hozzáadásához.

Ez azonban nem növeli a felhasználót az adatbázisban. Közvetlenül a felhasználói hozzáadás szakasz alatt található a „Felhasználó hozzáadása az adatbázishoz” szakasz. Válassza ki a most létrehozott felhasználót és adatbázist, és a kettő összekapcsolódik.

A nehéz rész nincs útban, de a WordPress még nincs telepítve. Menjen arra a tartományra, amelyre a WordPress-t telepítette, és üdvözlő képernyőt fog látni. A nyelv kiválasztása és a rövid utasítások átolvasása után be kell írnia az adatbázis adatait. Győződjön meg róla, hogy rendelkeznek a következőkkel:

 • Adatbázis név
 • Felhasználónév
 • Jelszó
 • Adatbázis-gazda
 • Táblázat előtagja

Az utolsó kettő sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Tartsa az adatbázis-gazdagépet „localhost” állapotban, hacsak a webgazda másképpen nem mondja, és a tábla előtagja legyen „wp_”. Mindaddig, amíg a webhelyen csak egyetlen WordPress telepítést futtat, ezek a beállítások jól működnek.

Futtassa a telepítést, és egy oldallal meglátogatja az adminisztrátor létrehozását, miután ez befejeződött. Fontos, hogy emlékezzen az admin bejelentkezési adataira. Ha a webhelyen kíván írni, akkor személyes adatai eltérhetnek, de ez az admin fiók továbbra is teljes ellenőrzést gyakorol a webhely felett.

Ez az. A híres öt perces telepítés hosszabb időt vesz igénybe, mint az. Nem valószínű, hogy valaha is ilyen módon kell telepítenie a WordPress programot, ám ennek ellenére jó gyakorlat az FTP-ügyfelek és a MySQL-adatbázisok megismerése. Most, hogy a WordPress fut és fut, ideje beállítani.

Hogyan állítsuk be a WordPress programot

Az útmutató ezen szakaszán átbontjuk az összes alapértelmezett beállítást, amelyet a WordPress tartalmaz. Megismerjük a témákat, beépülő modulokat, a felhasználókat és a menüket, így van egy szép kiindulási webhely, ahol testreszabhatja.

Téma kiválasztása és telepítése

Amint a WordPress telepítésre kerül, alapértelmezett témája lesz betöltve a webhelyére. A legtöbb esetben ezt meg kellene változtatnia valamivel egyedibbé. Sokféle módon lehet különböző témákat szerezni, akár közvetlenül a WordPressen, akár egy harmadik féltől, például a MOJO Marketplace-től. A téma letöltése vagy megvásárlása előtt azonban van néhány szempont, amelyet érdemes megfontolnia.

Próbálja meg a témát a lehető legegyszerűbbé tenni. Könnyű bekerülni az extravagáns lehetőségek csillogásába és csillogásába, de ezek további problémákat okoznak az úton. A témának nemcsak a fejlesztő által írt hűvös funkciót kell mutatnia, hanem a webhely céljait is. Például egy média site valószínűleg azt akarja, hogy a tartalmat a lehető legjobban előtérbe helyezzék, ahelyett, hogy lesz egy nyitóoldal.

Ezenkívül egy weboldal témája szerepet játszik a SEO-ban. A webhely keresőmotorok optimalizálásáról többet a WordPress használatának közbenső útmutatójában találunk. Most azonban tudnod kell, hogy a SEO-hoz optimalizált és jó minősítéssel rendelkező téma kiválasztása hatással lesz a webhelyére.

Noha ez nem olyan fontos, jó ötlet ellenõrizni, hogy választása is reagál-e. Ez azt jelenti, hogy a téma mérete és általános elrendezése alkalmazkodni fog a táblagépekhez és a mobil eszközökhöz. A Google nem reagáló webhelyeket temet el a keresési eredmények között, súlyosan sértve az organikus forgalmat. Manapság a legtöbb téma érzékeny, ezért nem szabad túl sok aggodalomra ad okot.

A gyors áttekintés érdekében a következő témákat kell megkeresnie egy témában:

 • Egyszerű
 • Tiszta kód
 • Fogékony

A téma kiválasztása a legnehezebb. A telepítés meglehetősen egyszerű. A WordPress háttérrendszerében lépjen a „Megjelenés>Témák „. Itt megtalálja az összes, a webhelyére jelenleg telepített WordPress témát, és ha valaki az Ön számára működik, egyszerűen aktiválhatja. Ha valahol másutt vásárolta meg, akkor van egy további lépés.

Töltse le a vásárolt témát könnyen elérhető helyre, de ne bontsa ki. Menjen vissza a WordPress háttérprogramjának témaköréhez, és kattintson a tetején az „Új hozzáadása” elemre. A rendelkezésre álló témák listáját közvetlenül a WordPress-ből találja meg, amelyet megvásárolhat vagy letölthet. Ebben az esetben a tetején a „feltöltési téma” lehetőséget választja. Töltse fel a .zip fájlt, és a kész témakörben megjelenik. Kattintson az „aktiválás” gombra, és minden készen áll.

A WordPress telepítéséhez hasonlóan a témákat FTP-klienssel is kezelheti. Ha botlik a téma kódjával, és valami nem működik, ez egy remek lehetőség a webhely helyreállítására. Csomagolja ki a fájlt, nyissa meg az FTP-klienst és jelentkezzen be. Itt keresse meg a „/ wp-content / themes /” elérési utat, és húzza oda a mappát.

A témák a webhely sokféle elemével összezavarhatnak, ezért fontos kipróbálni néhányat, és ragaszkodni a kívánthoz. Ha nem talál az igényeinek megfelelőt, akkor mindig kidolgozhatja saját témáját. Erről bővebben a WordPress használatának speciális útmutatójában beszélünk.

Bővítmények telepítése a WordPress programba

A WordPress annyira nagyszerű oka, hogy plug-inekhez fér hozzá. Ez a WordPress legjobb része, amely lehetővé teszi, hogy szinte mindent elhelyezzen a webhelyén. Pluginok vannak az űrlapok készítéséhez, a céloldalak hozzáadásához, a fórum felállításához a webhelyen, a WordPress háttérprogramjának megváltoztatásához és minden egyébhez, amiről álmodozhattak..

Van néhány előre telepített, például a „Hello Dolly” plug-in, amely véletlenszerűen megmutatja a dalszöveget a WordPress háttérképén belül. Új beépülő modul telepítése valószínűleg a WordPressben is a legegyszerűbb lépés.

Lépjen a „plugins” menübe, és válassza az „Új hozzáadása” menüpontot. Olyan oldalra kerül, amelyen a legnépszerűbb bővítmények találhatók, és a tetején egy keresősáv található. Találja meg, amit keres, és kattintson az „install” gombra. Várja meg, amíg ez befejeződik, nyomja meg az „aktiválás” gombot, és készen áll egy új bővítményre.

Be kell állítania néhány plugint annak használatához. A beállításokat általában közvetlenül a plugin-ablakból találja meg. Ha nem, a plugin saját menüt hoz létre, akár közvetlenül a WordPress eszköztáron, akár a „beállítások” lapon. A plugins számára van egy „szerkesztő” szakasz, amely megmutatja a kódot, de ne zavarjon itt, hacsak nem tudja, mit csinál..

A WordPress legtöbb területéhez hasonlóan, a plugin hozzáadására is van néhány különféle módszer. Töltsön fel egyet, amelyet kifejlesztett, vagy egy olyan forrásból, mint például a GitHub, a plugin-oldal „feltöltő plugin” gombjával. Ezenkívül az FTP-n keresztül bővítményt is hozzáadhat, ha letölti, kibontja és hozzáadja a mappát a „wp-content / plugins” -hez. Ha ezen az úton halad, feltétlenül nézze át a pluginhez mellékelt readme fájlt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e különleges utasítás..

Ez a webhely elindításának legizgalmasabb része, bemutatva a WordPress használatának valódi erejét. Miután kikerülte a rendszert, az a legjobb, ha csak azokra a nélkülözhetetlen pluginokra szünteti meg a munkát, amelyekre szükséged lesz. Ha a hajóterhelést hozzáadja, akkor a betöltési idők növekedni fognak, ami nem olyan, amit a felhasználók összegyűjtésekor szeretne.

Ha nem szeretne új beépülő modulokat felfedezni, akkor ez valószínűleg a WordPress legrosszabb területe. Az esetleges bénulás enyhítésére az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb beépülő modulok rövid listáját, amelyeket a legtöbb WordPress-webhely igényel:

 • Yoast SEO
 • W3 teljes gyorsítótár (vagy más gyorsítótár-bővítmény)
 • WP Smush
 • Jetpack

Felhasználók hozzáadása és kezelése a WordPress programban

A WordPress telepítésekor a rendszer felszólította Önt egy adminisztrátor felhasználó létrehozására, és mindaddig, amíg átnézi ezt az útmutatót, időrendi sorrendben, az összes változtatást elvégezte e felhasználóként. Mielőtt hozzákezdenénk a webhely testreszabásához, fontos, hogy hozzon létre egy új felhasználót az adminisztrátorától elkülönítve.

A WordPress háttérrendszerében lépjen a „felhasználók” elemre, majd az „új hozzáadása” elemre. Itt állíthatja be az új felhasználó e-mail címét, nevét, jelszavát és szerepét, a WordPress automatikusan elküldi az információkat a megadott e-mail címre. Az egyes szerepek sajátosságai megtalálhatók a WordPress kódexben.

Ha az új felhasználó személyes, akkor azt javasoljuk, hogy állítsa be a „szerkesztő” vagy az „adminisztrátor” beállítást. A szerkesztő teljes ellenőrzést gyakorol a webhely tartalma felett, beleértve a hozzászólásokat, oldalakat és táblázatokat, míg az adminisztrátor kezeli a plugin telepítését, a téma változtatásait és az általános beállításokat. Miután létrehozta az új felhasználót, a saját domain.com/wp-login.php webhelyen beléphet a webhelyére.

Ez azonban egy általános URL az összes WordPress-webhelyhez, és enyhén kiszolgáltatott lehet. A spam botok valószínűleg feltérképezik a webhelyet, és feliratkoznak előfizetői szerepkörre, még akkor is, ha nem is szándékozod őket. Később meglehetősen zavarossá válhat, ezért fontos, hogy szüntesse meg ezeket a kérdéseket, ha nem szándékozik összegyűjteni a tagságot.

Az első dolog, amit meg kell tennie, a tagsági regisztráció letiltása. Keresse meg a WordPress háttérképének általános beállításait, és tiltsa le a „bárki regisztrálhat” jelölőnégyzetet a letiltáshoz. Ezt követően csak az Ön által hozzáadott felhasználók férhetnek hozzá az Ön webhelyéhez. Ha már van egy csomó spam-fiók, akkor a Bulk Delete plugin segítségével megszabadulhatsz tőlük.

Ezután megváltoztathatja a bejelentkezési URL-t. A WPS Hide Login beépülő modul ehhez jól működik, lehetővé téve, hogy a bejelentkezési URL-címet bármire megváltoztassa. Ügyeljen azonban arra, hogy emlékezzen arra, amit tett, mivel az elfelejtés kizárja Önt a webhelyről. Ha ez megtörténik, egyszerűen törölje a plugint az FTP-n keresztül, és meg kell újítania a hozzáférést.

Lehet, hogy tagjai vannak, de valószínűleg plugint kell használnia. Az Ultimate Member jó választás, mivel lehetővé teszi egy reCAPTCHA beillesztését a spam robotok eltávolításához. A tagsági regisztrációval a fórum plugin segítségével is kezelheti, de erről az útmutató későbbi szakaszában fogunk beszélni.

menük

A menük elég egyszerű funkciónak tűnnek a WordPress belsejében, de gyakran felesleges zavart okoznak. Megvizsgáljuk, hogy mi menjen be a menükbe, hogyan állíthatja be őket, és hol helyezze el őket a webhelyére. Alapértelmezés szerint a következő három menü lesz:

 • Főmenü
 • Főmenü
 • Lábléc menü

Ezek szerkesztéséhez lépjen be a WordPress háttérrendszerébe, kattintson a „megjelenés”, majd a „menük” elemre. Itt felvehet új menük, rendezheti a meglévőket, átnevezheti és törölheti a jelenleg létezőket. A főmenüvel kezdjük, mivel általában ezt használják a fő navigációhoz.

Kategóriákat, oldalakat vagy egyedi linkeket adhat a menühöz. A kategóriákat és oldalakat már létre kell hozni, mielőtt ide hozzáadnák őket, de mindig jelölheti be az „új felső szintű oldalak automatikus hozzáadása” négyzetet az oldalak hozzáadásakor, amikor elkészíti őket. A különféle elemek húzásával és ejtésével rendezheti a menü elrendezését is. Ha egy elem be van húzva egy másik alá, akkor ez a kategória alszakaszát jelenti.

Témájától függően néhány különféle menüpont is elérhető lesz. Az egyes témák különböznek, tehát nem lehet biztosan megtudni, hogy mely helyek állnak rendelkezésre az Ön számára. Ugyanakkor meglehetősen egyértelműek, tehát ne legyen túl sok probléma.

Ha szereti a témát, de utálja annak menüit, akkor mindig módosíthatja a CSS-t. A stíluslapnak bizonyos kódolási ismeretekre van szüksége, tehát csak tapasztalt felhasználók számára. Használhat olyan plugint, mint például a CSS Hero, amely tartalmaz egy WYSISYG (amit látsz, amit kapsz) szerkesztőt, hogy kódolási tudás nélkül rendetlenítsen..

A webhely testreszabása

Ezután belemerülünk az Ön webhelyének testreszabásába. A téma és a plugin lehetőségeit körbe is teheti ezen a területen, de inkább az Ön webhelyének tartalmára, és arra törekszünk, amely egyedivé teszi, nemcsak az általános esztétikára. Itt megismerheti a WordPress alapvető tudnivalóit napi alapon, és azt, hogy miként használható a CMS a webhely tartalmának szállításához..

Oldalak VS hozzászólások

Két fő módszer van a tartalom létrehozására a WordPress-en. Készíthet akár oldalt, akár egy hozzászólást, és a különbség megértése nagy része a platform megtanulásának. Például, amikor elkezdtem, mindent felhasználtam az oldalakon, beleértve a normál blogbejegyzéseket is. A csontfejű, mint amilyennek látszik most, nem nehéz elképzelni a kicsit zavart a kettő között.

Kezdjük az oldalakkal, mivel ezeket általában a webhely létrehozásának kezdetén állítják be, és később nagyon kevéssé foglalkoznak velük. Az oldalak csak ennyit jelentnek, az Ön webhelyének oldalai. Ezek közül korlátozott számú felhasználásával bővítheti a menüt, vagy felépítheti webhelyének speciális területeit. Néhány példa a kezdőlap és a kapcsolattartó oldal.

Alapértelmezés szerint a WordPress a webhely kezdőlapjaként tölti be a legutóbb közzétett hozzászólásait. Mivel a legtöbb webhely valami érdekesebbet keres, el kell készítenie a saját statikus honlapját.

Ehhez lépjen a WordPress háttérrendszerébe, kattintson az „oldalak”, majd az „Új hozzáadása” elemre. Észre fogja venni a szokásos WordPress szerkesztőt, néhány extra lehetőség hiányzik, például a kategóriák és a címkék. Ha telepítve van a Yoast SEO bővítmény, akkor is megadhatja a kulcsszót és a meta leírást.

Hozza létre a kívánt oldalt, majd kattintson a felső eszközsor „testreszabása” elemére. Innentől kattintson a „kezdőlap beállításai” elemre, és állítsa be az éppen létrehozott oldalt statikus kezdőoldalként.

Ha a témája nem szerepel rajta, erősen javasoljuk, hogy telepítsen egy oldalkészítő plugin-t a kezdőlap felépítéséhez. Egyes beépülő modulok WYSISYG szerkesztőt biztosítanak, míg mások blokkokat használnak a WordPress háttérrendszeren belül. A pluginekhez hasonlóan ez egy esély arra, hogy kreatív legyen, és megtalálja az Ön számára megfelelő eszközt. Íme néhány könnyen használható oldalkészítő az induláshoz:

 • Page Builder by SiteOrigin
 • Elementor oldalkészítő
 • Hódépítő

Mielőtt hozzászólásokra lépnénk, szeretnénk észrevenni az oldalak és kategóriák közötti különbséget, mivel azok a menükre vonatkoznak. Nem kell külön oldalt létrehoznia a webhely minden részéhez, kivéve, ha ezt akarja. Például egy „hírek” kategóriát egyszerűen hozzáadhat a menübe, és a témája automatikusan megjeleníti a kategória legújabb hozzászólásait, anélkül, hogy külön oldalra lenne szükség..

A hozzászólásoknak sokkal több van folyamatban, de még mindig egyértelműek. Új létrehozásához kattintson a „hozzászólások”, majd az „új hozzáadása” elemre. Írhatja bejegyzését a szövegmezőbe, hozzáadhat médiát, beállíthatja a címkéket és még közvetlenül a szerkesztőben is.

Nincs sok út egy bejegyzés készítésével kapcsolatos bemutatóhoz. Egyszerűen hozza létre a tartalmát, állítsa be a kategóriát, és nyomja meg a közzététel gombot. Pántozás helyett néhány hasznos tippet fogunk adni erről a területről. A kategóriákat közvetlenül a postai oldalon is létrehozhat. Csak kattintson az „Új kategória hozzáadása” elemre, és adja meg a nevét. Szülőkategóriát is választhat, ha meglévő részhalmazát kívánja létrehozni.

Alapértelmezés szerint a WordPress hozzászólások szerkesztője nem jeleníti meg az összes elérhető szakaszt. Például alapértelmezés szerint nem jelenik meg a bejegyzés szerzőjének szakasz. A szerkesztő jobb felső sarkában kattintson a „képernyő opciók” elemre. Ellenőrizheti azokat a szakaszokat, amelyeket látni szeretne, és azokat, amelyek nem, bár ez a webhely minden felhasználója számára egyedi.

Végül, ha videót szeretne beágyazni a YouTube-ról vagy egy zenei klipet a SoundCloud-ból, akkor át kell váltania a szövegszerkesztőbe. Közvetlenül a szövegterület felett két lap jelenik meg. Váltson át a „szöveges” jelölésre, és HTML-formátumban látja a bejegyzés adatait. Másolja a beágyazási kódot a kívánt helyre a bejegyzésében, váltson vissza a vizuális szerkesztőre, és minden készen áll.

oldalsáv

A statikus blog, még vonzó weboldallal is, kopárnak érzi magát oldalsávok nélkül. Ez egy kis funkció, amely könnyen észrevétlenül maradhat, amikor meglátogat egy webhelyet, de anélkül a megjelenés nem érzi magát teljesen.

Alapvetően az oldalsáv kitölti a hiányosságokat, miután a fő tartalma kitölti az oldalt. Míg hagyományosan az oldalsáv a fő tartalom mindkét oldalán megy, egyes témák lehetővé teszik az egyik elhelyezését a tartalom felett vagy alatt is.

A legtöbb WordPress témának legalább egy oldalsávja van a webhelyen, jobbra vagy balra. Használhat olyan bővítményt, mint például az Egyéni oldalsávok, hogy ezekhez szinte végtelen mennyiséget adjon hozzá. A már meglévők szerkesztéséhez kattintson a „testreszabás”, majd a „kütyü” elemre a WordPress felső eszköztárában. Ugyanazokat a beállításokat megtalálhatja a WordPress háttérrendszerében a „megjelenés”, majd a „kütyü” menüpont alatt.

Nem számít a módszer, a WordPress megjeleníti a jelenlegi oldalsávok listáját. A menükhez hasonlóan a tartalom különböző elemeit húzhatja és dobhatja el az oldalsáv kívánt sorrendjében. Az alapértelmezett beállítások magukban foglalják a naptárt és a postai kategóriákat, de a témának egyedi oldalsáv-lehetőségei lehetnek.

Az elhelyezési lehetőségeket a témabeállítások között találja meg, bár nincs megadva konkrét oktatóanyag a pontos helyre vonatkozóan. Minden téma különbözik, beleértve a WordPress által kifejlesztett témákat is, így egy kicsit körül kell körülkerülnie, hogy megtalálja az elhelyezési lehetőségeket.

Az oldalsávok sokkal hasznosabbá válnak, ha előre haladnak a WordPress ismereteiben. Témájától függően szinte bárhová eljuthatnak, és lehetővé teszik, hogy egyedi módon építsen ki oldalakat és hozzászólásokat. A következő útmutatóban néhány ilyen esetet, például a hirdetések végrehajtását tárgyaljuk.

Fórumok a WordPress-ben

A fórumok az interneten azon szempontok egyike, amelyek soha nem halnak el. Már azóta is ott vannak, amikor az emberek online összegyűltek, és azóta nem sokkal vagy egyáltalán nem veszítették el népszerűségüket. Ha online közösséget szeretne felépíteni, a fórum remek lehetőség, és szerencsére a WordPress rengeteg eszközzel rendelkezik, amelyek segítenek az út mentén.

Van egy csomó plugin, amelyet kifejezetten a fórumok számára készítettek. A BuddyPress, a bbPress, a WP Symposium és a CM Answers mindkettő. Az útmutató e szakaszában azonban elsősorban a bbPress használatával fogunk túlmenni, mivel a legtöbb aktív felhasználóval rendelkezik, és jellemzői szerint elég robusztusak.

Először töltse le a bővítményt a WordPress háttérrendszeren vagy az FTP-n keresztül. A telepítés után három új lehetőséget fog látni a WordPress oldalsávjában: fórumok, témák és válaszok. A fórumok lehetővé teszik egy teljesen új fórum létrehozását. Például lehet, hogy külön fórumokként „általános megbeszéléseket” és „kérdéseket” tartanak fenn. A másik kettő pontosan azt teszi, amit mondanak, lehetővé teszi a témák és válaszok megtekintését, szerkesztését és törlését.

Mielőtt bármilyen felhasználót felvesz a fórumába, tesztelnie kell őket. A WordPress háttérrendszerében lépjen a „beállításokba > fórumokon.” A „fórum gyökér” beállításai alatt feltétlenül adja meg a fórumcímkének szánt elemeit. Ebben az esetben valószínűleg a legjobb megoldás, ha alapértelmezés szerint „fórumoknak” tartják. Ezután lépjen a „fórumok” közé a WordPress menüben, és hozzon létre egy tesztet.

Miután ez befejeződött, lépjen be az oldalak szakaszába, és adjon hozzá egy újat, a „fórumok” címet. Ezt később megváltoztathatja, de fontos, hogy az állandó link megegyezzen a gyökér egyelőre. Ezen az oldalon egyszerűen írja be a „[bbp-topic-index]” elemet, és tegye közzé, és a fórumok megjelennek. Ez a bbPress által használt rövid kódok egy hosszú listája, ezért győződjön meg arról, hogy könyvjelzővel felveszi a gyors áttekintést.

A fórum készen áll a indulásra. Felveheti az oldalt a menübe, és módosíthatja a beállításokat, például a fórumbeállítások menüben az oldalakhoz tartozó témák számát. Szüksége van azonban arra, hogy a felhasználók feliratkozzanak és felhasználhassák a fórumokat.

Ez az a hely, ahol egy olyan bővítmény, mint az Ultimate Member, különösen hasznos, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy feliratkozzanak és személyre szabott profilt kapjanak. Ugyanúgy, mint ez a plugin, a bbPress nem az egyetlen fórumbeállítás. Kísérletezzen különféle pluginekkel, hogy megtalálják a legmegfelelőbbet Önnek és webhelyének felhasználóinak.

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a WordPress webhelyről

A WordPress bevezető útmutatójának zárásaként csak úgy tűnik, hogy megfelelő az összes, az Ön webhelyére eddig befektetett munka védelmére. A WordPress biztonsági mentése a CMS egyik alapvető eleme. Fontos annak megértése, hogy milyen mélyre kell mennie az elbocsátásnak, hogy ne veszítse el ezt a kemény munkát.

A legjobb webtárhely-szolgáltatók között szerepel az automatikus mentés a WordPress webhelyekkel, például a Bluehost (olvassa el a Bluehost áttekintésünket). Ezeket a biztonsági mentéseket host vezérli, azaz meghatározott mennyiségű helyet foglalnak el a szerveren. A házigazda a legtöbb esetben ezekkel automatikusan foglalkozik, tehát biztos lehet benne, hogy ha a házigazda felajánlja, akkor magában foglalja magát.

Nem teljesen lefedve. A webgazda csak bizonyos számú biztonsági másolatot tárol a fájlban, és ha nagy webhelyed van, akkor csak egy apró markolatot tárolhat. Biztonsági másolatot kell készítenie a webhelyről manuálisan az egyik legjobb online biztonsági mentési szolgáltatás, például a Backblaze segítségével (olvassa el a Backblaze áttekintésünket).

A biztonsági mentéseket kétféle módon kezelheti. Az első egy plugin, például a BackUpWordPress használata. Ez az eszköz ütemezni fogja a biztonsági mentéseket, és tárolja azokat a helyén az internetes gazdagépen. A legjobb azonban, ha letölti ezeket a biztonsági mentéseket, beteszi azokat egy online tárolótálcába, majd törli őket a webes hostból, hogy ne foglaljon helyet a webhelyén..

Vannak olyan kiegészítők is, mint például az UpdraftPlus, amelyek lehetővé teszik, hogy biztonsági másolatát közvetlenül a Dropbox-ban (olvassa el a Dropbox-áttekintést) vagy a Google Drive-on (olvassa el a Google Drive-áttekintésünket). Meg kell azonban jegyezni, hogy a webhelyek meglehetősen nagyok lehetnek, főleg ha nagyon sok tartalom van, ezért telepítés előtt győződjön meg arról, hogy van-e megfelelő mennyiségű tárhely..

Bár sok biztonsági mentési megoldás hirdet egy „állítsa be és felejtsd el” rendszert, fontos, hogy figyelje a biztonsági mentéseket. A dolgok időnként összezavarodnak, ezért ellenőrizze rendszeresen a biztonsági mentéseit, még akkor is, ha minden zavartalanul működik. Útmutatónk van a WordPress biztonsági másolatának készítéséhez, ha többet szeretne tudni.

Végső gondolatok

A WordPress egy rendkívül mély platform. A CMS ezen elemi vizsgálatának azonban jó alapot kell nyújtania a továbblépéshez. Ha teljesen új vagy, akkor ez az összes információ, amelyre szükséged van a WordPress használatához. Ne felejtse el átnézni más útmutatókat a fejlettebb témákról, ahogy a platform használata közben halad előre.

Olyan témákat fedünk le, mint a hirdetések, a SEO, a plugin fejlesztése és a gyermekek témái. Noha néhány nagyon összetett területre osztunk helyet, a WordPress minden területét nem tudjuk lefedni. Ezért hasznos könyvjelzővel ellátni egy linket a WordPress Codex-hez és a WordPress TV-hez, hogy megismerjék a konkrét kérdéseket..

Hol vagy a WordPress-szel? Tudassa velünk ezt és a WP-vel kapcsolatos kérdéseket az alábbi megjegyzésekben, hogy késõbbi útmutatóban foglalkozzunk velük.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map