Hogyan válasszunk web hosting szolgáltatót?

Készen állsz az első webhely felépítésére. Ön kitalálta, hogy milyen platformon megy – vagy ha a semmiből kódol -, és most meg kell találnia valahol a remekművet. Ami egy nagyon fontos pontra vezet: mit kell keresnie egy web hosting társaságnál?


A tárhely olyan, mint egy út, és a webhely egy épület. Az épülete létezik és értéke van, de szükség van egy útra, hogy az emberek hozzáférhessenek hozzá: webhelyét szerverre kell helyeznie, mielőtt az emberek odajuthatnak hozzá..  

Ami az, szó szerint ezer webes tárhely-platform létezik, és éppen ezek vannak a haranggörbe közepén. Igényeitől függően könnyű elkönnyebbülni a rendelkezésre álló összes lehetőség mellett. Itt, a Cloudwards.net webhelyen úgy döntöttünk, hogy egy kicsit egyszerűbbé tesszük a keresést az Ön számára, és megadunk néhány kritériumot, melyeket figyelembe kell vennie..

Jellemzők

A webhelyeknek sokkal többre van szükségük, mint pusztán a hostolásra, és a cégek arra törekedtek, hogy további funkciókat kínáljanak, hogy az alapszolgáltatásukon felül szerepeljen. Nagyon sokuk egy webhely felállításának egyablakos ügyintéjévé válik.

Mielőtt webhelye üzemeltethető, regisztrálnia kell a domainjét. Amint azt a GoDaddy áttekintésünkből elolvashatja, ez a szolgáltatás volt az elsők között, akik csomagolták a domain regisztrációt és az internetes tárhelyet. Ugyanezt követve számos más tárhelyszolgáltató az első évben ingyenes domain-t is biztosít Önnek.

A domainekről szólva, a weboldal működtetésének egyik legfontosabb része az, hogy e-mail címeket kell megadni a domain névnél. Nem minden fogadó cég nyújt e-mailt, és az e-mailek tárolására szolgáló másik vállalkozás megtalálása nem csak bosszantó, de drága.

A DreamHost jó példa egy olyan tárhely-platformra, amely korlátlan e-mail címeket biztosít a domainjénél (további információkért tekintse meg a DreamHost áttekintésünket). Mindezt külön díjmentesen, és nincs szüksége a telepítésre.

Ha e-kereskedelmi platformot működtet, az olyan szolgáltatások, mint az SSL biztonságos kiszolgálók, alapvető fontosságúak. A GreenGeeks olyan cég, amely SSL tanúsítást, valamint az Agora, az OScommerce és a Zencart bevásárlókocsikkal való integrációt kínál a fizetéshez; hogy mindent megtudjon a GreenGeeks kínálatából, tekintse meg a GreenGeeks áttekintésünket.

Ezen kívül a szolgáltatások kicsit szétszóródnak. A vállalatok különféle ösztönzőket kínálnak az Ön vállalkozása megszerzéséhez. Ami vonzza Önt, az Ön igényeitől függ. Jó azonban olyan dolgok keresése, mint például az online számviteli eszközök és a G Suite integrációja, hogy a webhely tetején maradhassanak.

Szerverek és sebességek

Minden web hosting cég legfontosabb része a szerverek. Számos különféle szerver létezik, amelyeket a vállalatok állítanak fel, de az egyik igénynek kiemelkedően fontosnak kell lennie: mindegyiknek gyorsnak kell lennie.

Az alsó végén a webhelyet általában megosztott szerveren tárolják. Ez egy átfogó szerver, amely különféle webhelyeket üzemeltet. A hátránya, hogy nem az Ön webhelyének platformjához vagy igényeihez igazítják őket.

A legtöbb vállalat WordPress szervereket kínál – ami értelmes, mivel az összes weboldal 19 százaléka épül ezen a platformon. Az A2 rendelkezik a leggyorsabb WordPress szerverrel, 300 százalékkal nagyobb sebességgel büszkélkedhet, mint bármelyik vezető versenytárs (ha többet szeretne megtudni, nézd meg az A2 áttekintésünket).

A WordPress-dedikált szerverekre való frissítés megéri a további költségeket. A Google figyelembe veszi az oldalsebességet, amikor meghatározza a webhely rangsorát a keresési eredmények között. Gondoskodni szeretne arról, hogy webhelye gyorsan betöltődjön, és a WordPress dedikált tárhely segít abban.

Elolvashatja a WordPress legjobb webtárhelyét, és további tudnivalókat nézhet meg a CMS használatával kapcsolatos útmutatóinkban. 

 • Kezdő útmutató a WordPress használatához
 • Köztes útmutató a WordPress használatához
 • Speciális útmutató a WordPress használatához

Bár sokkal ritkábban, néhány vállalat virtuális magánszervereket kínál. A VPS olyan virtuális gépek, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára a superuser hozzáférést az operációs rendszerhez. Könnyebben konfigurálhatók és gyakran kevesebbet fizetnek, mint a dedikált szerverek. Az egyetlen hátránya, hogy megosztják a többi szerver fizikai hardverét, tehát a teljesítmény nem olyan jó.

Természetesen a kiszolgálók tényleges specifikációi számítanak. Nem fogok belemenni ide, de ha ismeri a számítógépeket, akkor tudnia kell, mit kell keresnie. Hüvelykujjszabályként több jobb. Ez nem mindig igaz, de több mag és több RAM általában megegyezik a szerver jobb teljesítményével.

A jobb specifikációval rendelkező kiszolgálók sávszélességet korlátoznak. Ha webhelyét tömeges felhasználásra szánták, ellenőrizze, hogy van-e elegendő sávszélesség a munkaterhelés kezeléséhez. Az alacsonyabb szintű tárhely-tervek korlátlan sávszélességet hirdetnek, de ez nulla pont, mivel a szerver hardvere nem olyan jó.

Egyszerű használat

A webtárhely zavaró lehet az újoncok számára, különös tekintettel a kínált összes kiegészítő szolgáltatásra. A tárhely szolgáltató csak a webhely útja, és minden más extra. A könnyű használat fontos a webhely beállításában és karbantartásában, tehát az összes lehetőség nem válik egy nagyszerű levesré.

A WordPress webhelyeknél elengedhetetlen az egy kattintással történő telepítés. Az olyan cégek, mint a BlueHost (a BlueHost áttekintése) egyetlen kattintással lehetővé teszik a WordPress telepítését. Ezt követően közvetlenül szerkesztheti a webhelyet a WordPress adminisztrációs panelen.

Ez hasznos azok számára, akik nem sokat tudnak a kódolásról. A WordPress-webhely felépítése és az FTP-kiszolgálóra történő feltöltése nem az első lehetőség a nem-technikusok számára. Mentsd el a fejfájást, és egy kattintással telepítheted a WordPress szoftvert, ha ez az Ön által választott platform.

Az e-mail egy olyan terület, ahol a dolgok gyorsan zavarossá válhatnak. Az e-mailt kínáló cégeknek külön portáljuk lesz, amelyen keresztül bejelentkezhetnek és megtekinthetik az e-maileket. Nincs azonban mobil támogatás, és bosszantó, ha négy lap nyitva van a különböző e-mail fiókok számára.

Keressen olyan vállalatokat, amelyek integrálják e-maileiket más platformokba. Ez lehetővé teszi, hogy nemcsak olyan ismerős szolgáltatásokat használjon, mint az Outlook és a Gmail, hanem lehetővé tegye a mobil értesítéseket is. Ha olyan vagy, mint én, és hétvégén ritkán ellenőrzi az e-mailjeit, akkor a mobiltelefonos lekérdezés hasznos lehet, ha végre megkapja azt a választ, amelyre várt..

Az általános könnyű használat olyan, amit valójában nem fog tudni, amíg feliratkozik. Ha azonban a tárhely szolgáltatója rémálom navigálni, akkor valószínűleg a platform használhatósága is lesz. Ugyanez vonatkozik a spektrum másik végére.

Árazás


© epSos.de

Nem szabad megemlíteni, hogy az árazás fontos. A web hosting cégek azonban nagyon ügyesek abban, hogy hogyan hirdetik az árakat (ugyanolyan tiszta, mint a sár). Valószínűleg havonta csak néhány dollárért terveket látott. Ez nem teljesen hamis, hanem általában egy többéves kötelezettségvállaláshoz kötődik, mind előleg kifizetésre kerül.

Valójában a legtöbb terveket előre fizetik. Néhány vállalat havi néhány extra dollárért kínál havi fizetési tervet, de ez ritkaság.

Az előzetes kötelezettségvállalások azonban nem csak az árképzés kérdései. A többszintű zavaró lehet az újonnan érkezők számára, különösen, ha nem sokat tudnak a szerverekről. Keressen egy hónapról hónapra szóló tervet, és vásároljon az alsó szinteken. Ezután nyilvánvalóvá válik az Ön webhelyének igénye, és frissítheti a tervet, ahogy többre van szüksége.

A web hosting során nagyon óvatosnak kell lennie, hogy az árak miként állnak össze. A tényleges tárhely csak néhány dollár lehet havonta, de gyakran olyan dolgok adódnak hozzá, mint például az SSL-igazolások, a domainek és az extra biztonsági funkciók..

Biztonság

Az Ön weboldala elsődleges ingatlan a támadók számára az interneten. A tárhelyszolgáltatók számtalan támadással foglalkoznak a nagy és kicsi webhelyek ellen.

A világ legrosszabb bűncselekménye a DDoS támadás. Alapvetően ez a támadás telíti a szerver sávszélességét, és leállítja (ha további részleteket szeretne kapni az ilyen típusú támadásokról, olvassa el a Hola nevű elítéletlen VPN-szolgáltatóról szóló cikket).

Ennek elkerülése érdekében a HostGatorhoz hasonló cégek integrálódnak a Cloudflare rendszerbe. A Cloudflare védelmet nyújt a DDoS támadások ellen, és ingyenes a HostGator felhasználói számára (további információkért tekintse meg a HostGator áttekintését). A DDoS támadások azonban nem az egyetlen gond. Az erős tűzfal, a folyamatos biztonsági frissítések és a rosszindulatú programok ellenőrzése fontos szempont.

Az Arvixe jó példa a web hosting további biztonsági intézkedésekkel. DDS-ellenes eszközökkel, éjszakai biztonsági frissítésekkel, tűzfalakkal, brutális erő észlelésével, két tényezőjű hitelesítési rendszerrel és ingyenes SSL-tanúsítvánnyal rendelkeznek (további információt az Arvixe áttekintésében talál).

Ezek a biztonsági intézkedések mindazonáltal nem védenek minden ellen. Keressen olyan tárhelyet, amely biztonsági másolatot nyújt arra az esetre, ha valami rosszra fordul. Majdnem mindig prémium, de megéri a költségeket.

Támogatás

Melyről beszélve, a dolgok rosszul fognak menni. Sajnos a webtárhely világában ez nem ritkaság, hanem bizonyosság. A támogatás nélkülözhetetlen, mivel sok webhelyen néhány perc leállási idő túl sok.

Alapvetően valaki más kezébe bocsátja webhelyének sorsát. Ha szervereik nem működnek, akkor a webhely nem működik. Ha e-mail szervereik meghibásodnak, biztos vagyok benne, hogy kitalálhatja, mi történik az e-mailjével.

Ez még nem a világ vége, és meg fog történni. Fontos dolog az, hogy a fogadó cégek ott vannak, hogy nyugodtan nyugtassák az aggályaikat.

E-mail támogatás és jegyvásárlás feltétlenül szükséges. Azonban olyan vállalatok, mint az InMotion, élő csevegést támogatnak minden felhasználó számára. Ez általában el van rejtve egy fizetési fal mögött, de ingyenes az InMotion használatával (ha többet szeretne megtudni, olvassa el az InMotion áttekintésünket).

Egy másik dolog, amit meg kell keresni, egy erős közösség. A tárhelyhez sok mozgó alkatrész szükséges, és a vállalkozásra hagyatkozás a problémáinak megoldásában nem a legjobb megoldás. Keressen támogatási fórumokat, YouTube-csatornákat és GYIK-ot, hogy gyorsabban megoldhassa a problémát.

Végső gondolatok

Sajnos, a legtöbb dologhoz hasonlóan, a tárhely, amelyre el kellene mennie, nagyban függ az Ön igényeitől. Emiatt soha nem tudtuk megválaszolni az elkerülhetetlen kérdést, melyik a legjobb az Ön számára. Az összes platformon keresi a megfelelő biztonsági intézkedéseket és egy erős támogató közösséget. Ez a két szempont nélkülözhetetlen, függetlenül attól, hogy mit igényel a webhely.

Ezen kívül nézzen körül egy kicsit az interneten, és nézze meg, hogy mely szolgáltatók jó hírnevet szerveznek, amely magában foglalja az összes szolgáltatót, amelyet eddig említettünk. Ne keressen egy vázlatos platformot, mert havonta néhány dollárval kevesebb. Vegye figyelembe igényeit és költségvetését, és a szükséges web hosting platform megmutatja magát.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az útmutatót, és szeretné megismerni gondolatait a web hosting szolgáltató kiválasztásáról az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map