Hogyan lehet titkosítani a szöveges üzeneteket 2020-ban

A rövid üzenetküldő szolgáltatás a 90-es évek elején kezdte meg kereskedelmi forgalmazását, és a használat megugrott. Manapság az üzenetküldés egy másik formája veszi a felhasználót – az azonnali üzenetküldés okostelefon-alkalmazásokkal, például a 1,5 milliárd felhasználóval rendelkező WhatsApp és az 1,3 milliárd Facebook Messenger..


Ezek a számok nem meglepő. Az üzenetküldő alkalmazások lehetővé teszik, hogy azonnal bárkivel elérje a világ felét. Küldhet szövegeket, képeket, audio és video fájlokat. Könnyen telepíthetőek okostelefon-operációs rendszerekre, és néhányuk elérhető számítógépes operációs rendszerekre is.

Mindannyian tudjuk, hogy meg kell védenünk jelszavainkat, el kell kerülnünk a gyanús webhelyeket, és víruskereső és kártevőirtó szoftvereket kell használnunk, ám a mai változó környezetben a magánélet védelme kiemelkedő fontosságú. A kormányzati programok, például a PRISM és az Egyesült Államok ügynökségei által az adatok olvasásával még a szövegek sem biztos, hogy biztonságban vannak, ezért megmutatjuk, hogyan kell titkosítani a szöveges üzeneteket..

Nincs semmi félelem, ha nem hajlandó elvégezni a szoftverrel kapcsolatos felesleges munkát. Adunk egy listát azokról az alkalmazásokról, amelyek már titkosítják az üzenetét, mielőtt továbbítanák, vagy minimális munkát igényelnek. Ezután megmutatjuk, hogyan kell titkosítani az SMS-eket, ha ezt meg akarja tenni. A még jobb mobilbiztonság érdekében javasoljuk a VPN használatát a mobiltelefonokhoz is.

A legjobb biztonságos üzenetküldő alkalmazások

Titkosított üzenetek küldésének elindításához szükség van egy alkalmazásra, amely képes megtenni. A listánkon szereplők hasonló megközelítést alkalmaznak a biztonság és a magánélet vonatkozásában. A titkosítási protokollok a háttérben működnek, lehetővé téve az üzenetekre való összpontosítást, tehát alapvetően ugyanaz, mint egy rendes szöveges üzenet küldésén. Ha nem így, nézzük meg őket.

Jel

Jel biztonságos üzenetküldés

A listán szereplő többi alkalmazáshoz hasonlóan a Signal elérhető az Android, iOS, Windows, Mac és Debian alapú Linux rendszerekhez. Van még egy Chrome kiterjesztés. Mivel ez nyílt forráskódú, bárki megnézheti a forráskódját, azaz a biztonsági szakértők elemezhetik azt a biztonsági rések szempontjából. Az újságírók és más szakértők, köztük Edward Snowden szerint ez a legjobb választás a magánélet védelme érdekében.

Az Open Whisper Systems a weboldalán elmagyarázza: „A jel az Ön számára készült. A nyílt forráskódú projekt, amelyet támogatások és adományok támogatnak, a Signal elsőbbséget biztosít a felhasználók számára. Nincsenek hirdetések, nincs társult marketingszakemberek, nincs hátborzongató követés. Csak nyitott technológia a gyors, egyszerű és biztonságos üzenetküldési élmény érdekében. Ahogy legyen.

Mivel az ilyen módon finanszírozzák, feltehetően jobban bízhat benne, mint az alkalmazás-cégeknél, amelyek haldoklik az információk megszerzéséhez, hogy hirdetéseit eladják..

A jel adatvédelmét végpontok közötti titkosítás biztosítja, ami azt jelenti, hogy a csevegés tartalma senki másnak nem látható, csak a beszélgetésben részt vevő felek. A hívások szintén titkosítva vannak, így senki sem hallgathat be. Az alkalmazás a Signal protokollt használja, amelyet az Open Whisper Systems fejlesztett ki 2013-ban..

Az egyetlen információ, amelyet a Signal-lal regisztrált felhasználó dátuma és időpontja állít elő, és az utolsó dátum, amikor a felhasználó csatlakozik.

Azt is beállíthatja, hogy a titkosított üzenetek egy idő után eltűnjenek. Ha igen, akkor ezt a beszélgetés összes résztvevőjére megteszik.

jel lejár-üzenetek

A Signal-ot fogjuk használni a magánüzenet-üzenetküldő alkalmazás beállításának példájára:

1. lépés: Töltse le a Signal alkalmazást a Google Play Áruházból vagy az iPhone App Store-ból. Bármelyiket is használja, az eljárás hasonló lesz. Meg kell koppintania az „elfogadás” elemet, hogy a Signal számára biztosítsa a működéséhez szükséges jogosultságokat.

Miközben megosztja névjegyeit a Signal-lal, a szerverei csak az őt használó kapcsolatok adatait bányozzák fel. Ezután törli az adatokat, így senki sem tudja megszerezni.

2. lépés: Az alkalmazásnak szüksége van a telefonszámára a fiók regisztrálásához és igazolásához. A hitelesítés automatikusan megtörténik, ha egy SMS-t kap egy kóddal.

jel-step-phone-szám

A Signal számára hozzáférést biztosíthat az SMS-hez, hogy elolvassa a kódot, és engedélyezheti SMS-ek küldését.

jel-step-allow-sms

3. lépés: A Signal megkérdezi, hogy szeretné-e beállítani alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásként.

jel-step-default-sms

Küldhet szöveget bárkinek, de ha nem használják a Signal-t, akkor titkosítatlan marad. A jel azt jelzi, hogy ez egy „nem biztonságos SMS”, amikor ez történik.

jel-step-biztons-sms

A titkosított üzenet elküldése előtt meg kell hívnia a kapcsolatot, akivel kapcsolatba szeretne lépni a Signal használatával.

jel lépésről meghívja-to-jel

4. lépés: Titkosított üzenet küldéséhez érintse meg a ceruzát a jobb alsó sarokban, és válassza a Signal user lehetőséget. Látni fogja a “Jel üzenet küldése” feliratot, amely jelzi, hogy titkosítva van. Voilà, ehhez csak a titkosított üzenetküldés szükséges.

jel-step-secure-üzenet

Lehet, hogy észrevette, hogy a Signal használatához meghívható névjegyzék sokkal hosszabb, mint azoknak, akik már használják. Ennek oka az, hogy nem sok ember csinálja, ami az egyik legnagyobb hátránya.

A használhatóság egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, és ez valami, amit a listánkban szereplő következő alkalmazás kínál.

WhatsApp

WhatsApp biztonságos üzenetküldés

Több mint egy milliárd ember használja a WhatsAppot üzenetek küldésére, de egyesek nem tudják, hogy a Facebook megvásárolta 2014-ben. A Cambridge Analytica-val való botrány miatt az adatközlés a közösségi média óriásnak valószínűleg nem az Ön érdeke..

A WhatsApp alapértelmezés szerint végpontok közötti titkosítást használ – valójában a Signal protokollját -, de nem titkosítja vele a metaadatokat. A Facebook sem ül körül, mivel a WhatsApp egy időben javítást hozott létre, amely megakadályozta a kizsákmányolás használatát..

Ez a metaadat megmutatja, hogyan használja az alkalmazást. A WhatsApp elérhető Android, iPhone, Mac és Windows rendszerekre.

Távirat

Távirat biztonságos üzenetküldés

A távirat felhőalapú, vagyis hozzáférhet üzeneteinek különböző eszközökről, és az adatokat a felhőben tárolhatja. Ez lehetővé teszi, hogy titkosított üzeneteket, fájlokat küldjön és valósidejű csevegésben részt vegyen akár 100 000 tagú csoportokkal. Az alkalmazás elsősorban nyílt forráskódú, és a vállalat titkosításának legfontosabb részeit fedi le, az mtProto néven.

A végpontok közötti titkosítás használatához titkos csevegést kell használnia. “A titkos beszélgetések azoknak szólnak, akik több titkot akarnak, mint az átlagos fickó” – mondja a Telegram webhelyén található GYIK. A titkos csevegések lehetővé teszik az üzenetek megadását, hogy egy meghatározott idő elteltével önpusztítsanak, és eszköz-specifikusak, vagyis nem érheti el őket a származási eszközről.

A távirat ingyenes és elérhető számos rendszerhez és eszközhöz, beleértve az Androidot, iOS-t, Windows-ot és Mac-et.

Threema

Threema biztonságos üzenetküldés

A Threema meghaladja a szokásos funkciókat, például a végpontok közötti titkosítást, a hanghívásokat és az üzeneteket. A Threema névtelenül is használható, mivel ehhez nincs szükség telefonszám vagy e-mail cím megadására. Ehelyett véletlenszerű, nyolc számjegyű Threema ID-t kap, amikor az alkalmazást először indítja el.

Ez az identitás egyik része. A második kulcspár – egy nyilvános kulcs és egy titkos kulcs, amely szükséges a titkosításhoz. Amikor valaki üzenetet küld neked, titkosítja azt a nyilvános kulcsával. Csak a személyes kulcs, amely a készüléken marad, képes visszafejteni. Az alkalmazás használatához nem is kell hozzáférést adnia a címjegyzékéhez.

Segít abban, hogy a Threema és szerverei Svájcban székhellyel rendelkezzenek, amely a legjobb adatvédelmi törvényekkel rendelkezik. Az alkalmazás egyes részei, beleértve a titkosítási könyvtárat, nyílt forráskódúak. Ahhoz, hogy élvezze annak előnyeit, 2,99 dollárért vásárolnia kell a Threema-t. Ez elérhető Android, iOS és Windows Phone rendszerekhez.

Huzal

Biztonsági üzenetküldés

A Snowden által jóváhagyott Signal alternatíva, a Wire lehetővé teszi, hogy telefonszámának helyett e-mailben regisztráljon. Ezenkívül teljes körű titkosítást is biztosít. Mivel székhelye Európában van – a cég Svájcban található, szerverei Írországban és Németországban -, az ott található adatvédelmi törvények, különösen az általános adatvédelmi rendelet joghatósága alá tartozik..

Nyílt forráskódú is.

Minden fő platformon és böngészőn működik, és a személyes terve ingyenes. A Pro előfizetés a vállalkozásokat célozza meg audio- és videokonferenciák, valamint a teljes adminisztrátori vezérlés biztosításával. Felhasználónként havonta 4,60 dollárba kerül.

Wickr

Wickr biztonságos üzenetküldés

A Wickr végpontok közötti titkosítást használ, nem fér hozzá az üzenetekhez vagy a névjegyzékhez, és a regisztrációhoz nem szükséges e-mail vagy telefonszám. Az alkalmazás még nem tárolja a kommunikációhoz társított metaadatokat.

A cég csak a számlák létrehozásának dátumát, az utolsó felhasználás dátumát, a küldött vagy fogadott üzenetek számát és a fiók létrehozásához használt eszköz típusát tudja biztosítani a hatóságok számára..

Vegye figyelembe, hogy a Wickr székhelye az Egyesült Államokban és az ott irányadó törvények joghatósága alatt található. Az Európában élő felhasználók azonban eltekinthetnek személyes adataik továbbításától, ami kényelmes. Ennek ellenére a Wickr egyes funkciói esetleg nem működnek, ha ezt megteszik. A Wickr nyílt forráskódú, tehát nézd meg magadnak a kódot a GitHubon.

A Wickr Me személyes felhasználók számára készült, és nem fog fizetni egy fillért. A Wickr pro felhasználónként havonta 25 dollárba kerül, és csapatok számára is alkalmas, mivel számos együttműködési funkcióval rendelkezik. A szervezetek számára a Wickr Enterprise fogja csinálni a trükköt. Becslésért kapcsolatba kell lépnie a céggel. Nézze meg összehasonlító táblázatát, hogy megtudja, melyik működik Önnek.

Az SMS alternatíva

Titkosítsa a szöveges üzeneteket

Lefedettük az olyan alkalmazásokat, amelyek üzeneteket küldnek az interneten keresztül, de érdemes lehet üzenetet küldeni, amíg nincs adat a tervről, vagy nem fér hozzá a WiFi-hez. A sima régi SMS elkészíti a munkát, de először titkosítania kell. Megteheti ezt egy célszerűen elnevezett alkalmazással: Titkosított SMS.

Az alkalmazás „legkorszerűbb algoritmusokat” használ – az ECDH algoritmust a kulcsmegállapodáshoz és egy AES / CBC / PKCS5P-t, amely 256 bites kulcsalgoritmust ad hozzá az összes üzenet titkosításához és visszafejtéséhez – ez garantálja az üzenetek adatvédelmét és biztonságát. A titkosító rendszer a nyilvános és a magán titkosítási kulcsok körül forog, ami egyértelmű módja annak kezelésére.

Az üzenetek küldéséhez annak a személynek, akinek a szöveget próbálni szeretné, telepítenie kell a titkosított SMS-t. Ezután a titkosított SMS-csatorna beállításához nyilvános kulcsokat kell cserélnie.

További szolgáltatásokhoz hozzáférhet, bár az alkalmazás nem határozza meg, hogy melyek azok 1,87 dollárért.

Végső gondolatok

A magánélet védelme nem triviális kérdés, különösen, ha nem csak macskákról és vírusos videókról beszélget. A kormányok mindig próbálják megszerezni az Ön adatait a növekvő biztonság mellett. Ez egy finom vonal, és könnyen átléphető. Amit tehet, az az, hogy a kérdéseket a saját kezébe veszi, és a lehető legjobban védi adatait.

Az általunk említett alkalmazások segítenek abban. A jel a reflektorfényben van, de szükség van a telefonszámára és kevés felhasználóval rendelkezik. Egyesek számára ez elfogadhatatlan lehet, ezért más alkalmazások, például a Threema, a Wickr és a Wire, szerepelnek a listán. Néhányuk több felhasználó számára is megfelelő. Ha SMS-t szeretne használni, akkor ezt titkosított SMS-sel lefedjük.

Mi a véleményed a magánéletről? Válsz egy biztonságosabb sms alkalmazásra, vagy ragaszkodni akarsz a WhatsApp, a Facebook Messenger vagy a sima SMS-hez? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map