Hogyan készítsen biztonsági másolatot a szöveges üzenetekről az Androidon

Az okostelefonok kicsik, könnyen helyettesíthetők, könnyen ejthetők és összetörhetők. Mindezek a képek, videók és szerettektől származó üzenetek – mi történik velük, ha a telefon elveszik, ellopták vagy eltörik?


Lehet, hogy „lezárt” egy vagy több üzenetet, hogy ne véletlenül töröljék őket, de ez nem ugyanaz, mint egy biztonsági másolat..

Nagyon alapos vagyok a biztonsági másolatokról – még szöveges üzenetekről is. Ingyenes, könnyű, és soha nem attól tartok, hogy elveszíti az emlékeit, képeit, recepteit vagy bármilyen fontos üzenetet. A mentéshez nem kell csillagoznom vagy zárolnom a szöveges üzeneteket, mert az összes automatikusan mentésre kerül a felhőbe.

Ebben a cikkben megmutatom, hogyan készíthet biztonsági másolatot a névjegyekről és a szöveges üzenetekről az Androidon. Az Android és az iPhone készülékeket, valamint számos különféle módszert használtam az adatok biztonsági mentésére. Az SMSBackup + alkalmazást használom Androidon az üzeneteim biztonsági mentéséhez a Gmailbe, és megmutatom, hogyan kell ugyanezt tenni itt. Megérinti a Play Áruházban elérhető egyéb alkalmazásokat is, arra az esetre, ha inkább SD-kártyán vagy más felhőalapú megoldásban szeretné megtenni a biztonsági mentését..

Röviden áttekintem maga az üzenetek exportálását, arra az esetre, ha meg akarja tanulni, hogyan kell biztonsági másolatot készíteni a szöveges üzenetekről Androidon alkalmazás nélkül. Lehetséges, de a felhasználó telefonjától és az Android verziójától függ – egyes verziók nem teszik lehetővé a felhasználók számára az üzenetek importálását / exportálását SD-kártyára.

Hogyan készítsen biztonsági másolatot a szöveges üzenetekről Android nélkül, alkalmazás nélkül

Mivel egyes felhasználók esetleg nem akarnak telepíteni egy alkalmazást, megmutatom, hogyan készítsen biztonsági másolatot a szöveges üzenetek Androidról SD-kártyára. Ideális esetben ezt kétszer tenné, és egy SD-kártyát biztonságos helyen tárolhat arra az esetre, ha elveszíti a másikot.

Ez a folyamat unalmas lesz, ha néhány üzenetnél többet készít biztonsági másolatot. Meg kell nyitnia a biztonsági másolatot készíteni kívánt üzenetet, és meg kell érintse meg a képernyőn a „Beállítások” vagy a „Menü” gombot. Keresse meg a „mentés” vagy „exportálás” lehetőséget, és válassza ki az SD-kártyát.

Ezt meg kell ismételnie minden elmenteni kívánt üzenetnél. Takarítson meg időt az itt említett alkalmazások telepítésével és használatával. Megmutatom, hogyan készíthet biztonsági másolatot a szöveges üzenetekről az Androidon számítógépre vagy SD-kártyára, valamint a felhőbe.

Amire szüksége lesz

Hozzá kell férnie az alábbi alkalmazások egyikéhez:

 • SMSBackup+
 • Szuper biztonsági mentés
 • SMS biztonsági mentés & visszaállítás

Az összes alkalmazás elérhető a Google Play Áruházban. Ha valamilyen okból nem fér hozzá az áruházhoz, akkor az SMSBackup + egy QR-kódot tartalmaz, amelyet beolvashat az alkalmazás telepítéséhez.

Szüksége lesz egy helyre az új biztonsági másolatok tárolására is, például SD-kártyára, számítógépre / laptopra vagy felhőtárolóra, beleértve a Gmailt.

Az SMSBackup + -ot és a Gmailt használom, de bármilyen módon használhatja – ebben a cikkben megtudhatja, hogyan készíthet biztonsági másolatot a szöveges üzenetek küldéséről az Androidon Mac, PC vagy SD kártyára. Más e-mail szolgáltatót is használhat, feltéve, hogy támogatják az IMAP-t.

A felhő legfontosabb előnye, hogy bármilyen eszközről hozzáférhetek üzeneteimhez, és nem kell SD-kártyát vagy flash meghajtót magával vinni. Jó ötlet egy helyi, offline másolat megőrzése, de a felhő biztonsági másolatainak áldása volt tapasztalataim szerint.

A szöveges üzenetek biztonsági mentése Android telefonon

Miután telepített egy alkalmazást és egy helyet az adatok tárolására, készen áll az üzenetek biztonsági mentésére. Itt az SMSBackup + -ra összpontosítom, de utána megismerek a többi korábban említett alkalmazást is.

1. lépés. Engedélyezze az IMAP-ot a Gmail beállításainál.

2. lépés. Koppintson a „Csatlakozás” elemre a Gmailbe való bejelentkezéshez. Előfordulhat, hogy az Android újabb verziói tartalmazzák a Google-fiókok listáját, míg az Android régebbi verziói esetén be kell jelentkeznie, és engedélyeznie kell az SMSBackup + hozzáférést az e-mailekhez..

3. lépés. Az SMSBackup + végrehajtja az első szinkronizálást. Koppintson a „Biztonsági másolat” elemre az üzenetek Gmail-fiókba másolásának megkezdéséhez.

4. lépés. Engedélyezze az automatikus biztonsági mentést az „automatikus biztonsági mentés” megérintésével. Ha szeretné, megváltoztathatja a beállításokat, vagy betarthatja az alapértelmezéseket. A jó biztonsági mentési megoldásnál az a fontos, hogy soha nem kell semmit tennie – automatikusan történjen, hogy kevésbé valószínű, hogy elfelejti vagy eldobja, amíg túl késő.

Jelentkezzen be Gmail-fiókjába, és keressen üzeneteket az „SMS” címkével. Az összes üzenetet biztonságosan a leveleiben tárolja, és könnyen kereshető. Az alapértelmezett címkét „SMS-ről” bármilyenre megváltoztathatja az SMSBackup + beállításain belül.

Az üzenetek visszaállítása olyan egyszerű, mint a „visszaállítás” megérintése az SMSBackup + alkalmazásban. Ha nagy mennyiségű üzenet van visszaállítással, akkor fontolja meg ezt közvetlenül a lefekvés előtt, hogy ne kelljen várnia. Az Ön adatai csendben helyreállnak, ahogy gond nélkül alszol.

Hogyan lehet biztonsági másolatot készíteni a törölt szöveges üzenetekről az Androidon

Az automatikus biztonsági mentés lehetővé teszi az üzenetek importálását bármilyen új telefonra. Az SMSBackup + minden üzenet másolatát exportálja Gmail-fiókjába, egy speciális „SMS” címke alatt.

Ez azt jelenti, hogy ha véletlenül töröl egy szöveges üzenetet, akkor egyszerűen megnyithatja az SMSBackup + elemet, és megérinti a „visszaállítás” elemet. Nem írja felül a létező üzeneteket, és csak bizonyos üzeneteket választhat vissza a „speciális beállítások” alatt.

Ha egy törölt szöveges üzenetet biztonsági másolat készítése nélkül próbál helyreállítani, lényegében szerencsétlenség van. Van néhány program, amelynek célja a törölt adatok helyreállítása, de az ingyenes verziók csak akkor engedik a felhasználónak „megvizsgálni” a törölt fájlokat. Pénzbe kerül a fájlok tényleges helyreállítása – ezért érdemes megtenni az automatikus biztonsági másolatot a beállításhoz szükséges öt percig.

Az SMSBackup alternatívái+

SMS biztonsági mentés & A Restore kiváló alternatíva az SMSBackup + számára, ennek írásakor közel 90 000 véleményt és 4,5 / 5 csillagot tartalmaz. A Carbonite által létrehozott alkalmazás helyi biztonsági másolatot hoz létre Android telefonján, amelyet exportálhat SD-kártyára vagy biztonságosan tárolhat a felhőben..

A karbonit jól ismert felhőalapú biztonsági megoldásaikról. A vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik a biztonsági mentési megoldások terén, és Android-alkalmazásuk ugyanolyan szolid, mint asztali és szerver szoftverük.

Ha már használja a szolgáltatást (és ha elolvassa a karbonit áttekintést, megtudhatja, miért kellene), SMS biztonsági mentés & A visszaállítás kiváló alternatívája az SMSBackup + -nak, ha helyi, offline másolatokat szeretne megőrizni, és szinkronizálni szeretne egy felhő-szolgáltatóval..

A Super Backup and Restore biztonsági másolatot készít a szöveges üzenetekről és a hívásnaplókról. A gyökeres telefonokkal rendelkező Android rajongók képességeik vannak arra, hogy biztonsági másolatot készítsenek alkalmazásokról, naptárakról és névjegyekről is SD-kártyára vagy felhő-szolgáltatóra.

A karbonit SMS biztonsági mentése & A visszaállítás lehetővé teszi, hogy beállítsa a biztonsági mentések futtatásának ütemtervét, amikor ez kényelmes, például amikor alszik, és rendelkezik egy érdekes funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással megosszon egy Android .apk fájlt egy barátjával. Ez egy hasznos szolgáltatás néhány oldalra letöltött alkalmazásokkal rendelkező felhasználók számára, lehetővé téve, hogy Android-alkalmazást osszon meg valakivel, ahelyett, hogy meg kellene keresniük, és maguknak kellene feltölteniük..

Még akkor is, ha nem kell vagy nem igényel ezeket a speciális funkciókat, az alkalmazás tökéletesen működik, és egyszerű megoldás a szöveges üzenetek biztonsági mentésére. Nem kell energiafelhasználónak lennie, és csak az extra funkciók megkövetelik a telefon gyökérzetét – telepítheti, és néhány érintéssel biztonsági másolatot készíthet az SD-kártyára vagy a felhőbe..

Az SMS mentésen túl

Ha ez a cikk felkeltette a kíváncsiságát az Android-telefonon lévő adatok biztonsági mentésében, érdemes megemlíteni, hogy számos kiváló megoldás létezik a teljes eszköz biztonsági mentésére. Alapvetően biztonsági másolatot készíthet eszközéről, a készüléken, beleértve az üzeneteket, fényképeket és videóit, és a felhőben más eszközökről is elérheti őket..

Ez túl esik a cikk hatókörén, de már lefedtük a legjobb felhőalapú biztonsági mentési megoldásokat az Android számára – és webhelyünkről részletesebb áttekintéseket találhat ezekről a szolgáltatókról.

Következtetés

Könnyű biztonsági másolatot készíteni az összes SMS-ről, a hívásnaplóról és az egyéb adatokról. Telepítse az egyik alkalmazást, amelyet ma megmutattam, és ügyeljen arra, hogy soha ne veszítsen el üzenetet. Az SMS-üzenetek biztonsági mentése Android-eszközön egyszerű, és akár egy lépéssel tovább is mentheti okostelefon-adatainak a felhőbe mentésével..

Telefonjaink életünk szerves részévé váltak. Folyamatosan kapcsolatban állunk egymással, megoszthatjuk gondolatainkat vagy képeinket egymással, és úgy tűnik, hogy kevés ember fontolgatja ezeket a pillanatokat. Tájékoztasson minket az alábbi megjegyzésekben, ha olyan nagy rajongója vagy az Android mentéseknek, mint mi. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map