Használjon biztonsági mentéshez a MEGA-t?

Ezt nagyon gyakran halljuk az elmúlt néhány hétben, mióta elindult az új felhőtároló szolgáltatás, a MEGA. Az emberek azt kérdezik tőlünk, hogy használják-e a MEGA-t biztonsági másolatként a számítógépes fájljaikhoz.


Végül is a MEGA állítja, hogy a legbiztonságosabb elérhető felhőtárolási szolgáltatás, igaz? Természetesen ez önmagában nem minősül online mentési szolgáltatásnak. Keressük meg néhány olyan kérdést, amelyek akkor merülnek fel, ha a MEGA-t tartalék megoldásként használják. 

Cloud Storage VS Online biztonsági mentés

Mindenekelőtt fel kell ismernie, hogy a felhőtárolás nem online mentés. Míg az online biztonsági mentés általában tükrözi a számítógépen lévő fájlokat, a felhőtároló szolgáltatásnak nincs szüksége helyi példányra, hogy „a felhőben” maradjon. Ennek természetesen hátrányai is vannak: ha megváltoztatja a fájlt, akkor ezeket a változásokat nem frissítik a felhőben.

Az online biztonsági mentési szolgáltatás „megkeresi” a rendszerében a feltöltésre kerülő változásokat (mivel megpróbálja mindent pontosan tükrözni, ahogy van). Számos felhőalapú tárolási szolgáltatás úgy működik, hogy kiválaszthatja a feltölteni kívánt fájlokat. Az online biztonsági mentés jobban megfelel azoknak a mappáknak vagy teljes merevlemezeknek, amelyekről biztonsági mentést kell készíteni a felhőben.

Tehát a MEGA inkább egy felhőalapú tárolási szolgáltatás. Ez nem egy online biztonsági mentési szolgáltatás. Kiválaszthat egyes fájlokat a számítógépről, de ne várja el, hogy ezeket a fájlokat szinkronizálják, amikor megváltoztatja őket. Elolvashatja a cikkünket, ahol részletesebben megvizsgáljuk, mi a különbség az online biztonsági mentés és a felhőalapú tárolás között.

Nem tudja ütemezni a fájlfeltöltéseket

Általában, amikor feliratkozik egy külön online biztonsági mentési szolgáltatásra, a biztonsági másolatot a kívánt módon ütemezheti. Biztonsági másolatot készíthet hetente vagy napi rendszerességgel, vagy akár szűkítheti fájljainak és mappáinak biztonsági másolatát óránként.

A MEGA nem fogja megadni ezt a lehetőséget. Ha azt akarja, hogy a fájlban bekövetkező változás tükröződjön, akkor azt újra manuálisan kell feltöltenie. Még nem érhető el automatizált megoldás. Természetesen előfordulhatnak olyan eszközök, amelyek végrehajtják ezt a feladatot az Ön számára, de most jobb, ha erre a célra online biztonsági mentési szolgáltatást használunk..

A MEGA-t még nem tesztelték eléggé

Ez a szolgáltatás csak néhány hétig létezik. A tulajdonosok maguk a szolgáltatást béta verziónak hívják, így azt nem szabad produktív környezetben használni. A dolgok rosszul fordulhatnak, és nem akarja kísérletezni a legfontosabb fájlokkal.

Biztos lehet abban, hogy a fejlesztők dühösen dolgoztak azon, hogy ez a szolgáltatás jobb megoldás legyen, mint a többi felhőalapú tárolási szolgáltatás, például a Dropbox.

Testathon
Testathon tesztelők munkahelyi

De időre is szükségük lesz. Még ha nem is használja a MEGA-t biztonsági mentési megoldásként, akkor is fennáll annak kockázata, hogy felhőalapú tárolási szolgáltatásként használja. Érdemes lehet kísérletezni és kipróbálni, de alig azokkal a fájlokkal, amelyekre múlik.

Biztonsági kérdések

Noha az első pillantásra a megalapozottabbnak tűnik, mint a többi felhőalapú tárolási szolgáltatás, a biztonsági algoritmusaikat a közösség nem tesztelte eléggé, hogy teljes mértékben támaszkodhassanak rájuk. További teszteket kell elvégezni, mielőtt valóban megbízhatnának a szolgáltatásukban.

A magánfájlokkal kapcsolatban mindig kellő gondossággal kell eljárni. Még néhány online biztonsági mentési szolgáltatás sem nyújt elegendő biztonsági funkciót. De azt szeretné biztosítani, hogy adatai privátak maradjanak.

Teljesítmény & Megbízhatóság

A feltöltési sebesség borzasztó volt a MEGA-val a szolgáltatás első indításakor. Természetesen óriási rohanást tapasztaltak meg, amikor első szolgáltatást indítottak.

Mega Review
Mega korlátozott sebesség

Most a feltöltési és letöltési sebesség jelentősen javult, így a fájlok feltöltése a felhőbe valóban szórakoztató. A szolgáltatás azonban túl fiatal ahhoz, hogy előre jelezze a hosszú távú megbízhatóságot, ezért kerülendő a fontos fájlok esetében.

Teszt & Teszt

Nagyon javasoljuk, hogy tesztelje a szolgáltatást, mert ez tovább javítja, és végül jó felhőalapú tárolási megoldássá válhat hihetetlen 50 GB-os ingyenes tárhellyel..

Mega vs Dropbox
Mega sebesség teszt

Amint arra a cikkben rámutattunk, ne használja a MEGA-t semmilyen produktív környezetben. Sokat teszteltük, és meglehetősen hibátlanul működött, azonban ez nem azt jelenti, hogy nem fognak problémákba kerülni.

MEGA alternatívák

A MEGA-nak rengeteg alternatívája van. Rengeteg olyan felhőalapú tárolási szolgáltatás kínál, amely ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja.

Valószínűleg nem fog olyan szolgáltatást találni, amely 50 GB ingyenes tárhelyet biztosít Önnek, de az Ön igényeinek valószínűleg nem szükséges. Ha olyan felhőalapú tárolási szolgáltatást keres, amely szintén biztonsági másolatot készít, javasoljuk, hogy nézze meg a SugarSync vagy a SpiderOak szolgáltatást..

Ezek olyan szolgáltatások, amelyek meglehetősen beépültek a piacon és magas szintű biztonságot nyújtanak. Noha drágábbak, mint a MEGA, kínálnak asztali klienseket, így szinkronizálhatja fájljait több gép között. Ha ez az, amit keresel.

Érdemes lehet megnéznie az összehasonlító táblázatot, amely jó áttekintést nyújt Önnek arról, hogy az egyes szolgáltatók mit tudnak csinálni.

Alsó sor

Szeretem a MEGA erőfeszítéseit: a használata valóban szellő, és ígéri, hogy az egyik biztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatás. Már kissé korai a végső ítélet meghozatala, de jelenleg nem ajánlhatjuk online mentési szolgáltatásként.

Hogy méltányossá tegyük: nem célja, hogy biztonsági mentési szolgáltatás legyen. Ehelyett inkább a felhőben lévő merevlemeznek kell tekintenie, amely további helyet teremt a számítógépéhez.

De ugyanúgy, mint egy külső merevlemez, csuklás is előfordulhat. Ezért a biztonsági mentéseket mindig több meghajtón vagy több szolgáltatással kell tárolnia. Ha szükséges, akkor a mega használhatja másodlagos biztonsági mentési megoldásként, de gondoljon kétszer is oda, ha érzékeny adatokhoz szeretné használni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map