Felhő-együttműködési eszköz Roundup

Az Enterprise 2.0 néhány évig magánkézben volt, mivel a felhőalapú számítástechnika előnyei egyre fontosabb szerepet játszottak a napi üzleti feladatok elvégzésében. Milyen messze van egy jövőtől, amely jól látszik annak útján, ahol felhőalapú alkalmazások lesznek a felhasználók és az együttműködési szolgáltatások közötti interakció fő pontja.


A 00-as évek közepe óta felmerült szolgáltatási rövidítések nemcsak arra utalnak, hogy a felhőszolgáltatók figyeltek, hanem az Enterprise 2.0-ra is (amelyet a Wikipedia a „kialakulóban lévő szociális szoftverplatformok felhasználására használ fel társaságokon belül vagy cégek között”). és partnerük vagy ügyfeleik ”) sokkal gyorsabban valósulna meg, mint az eredetileg javasolták.

Miután a felhő növekedett a hitelességében, egyre több infrastruktúrát bocsátottak ki kiszervezésbe a vállalkozások erőfeszítéseivel az infrastruktúra-kezelési költségek csökkentése érdekében.

A felhőalapú együttműködés révén néhány átfogó platform létezik, mint például a Google és a Microsoft, majd számos olyan projektmenedzsment-platform létezik, amelyek kiszolgálják a réspiacokat. Miközben fizetünk a piacvezetők számára, szeretnénk bevezetni néhány új szolgáltatást is. Néhányuk a közösségi médiára összpontosít, vannak olyan alkalmazások, amelyek megkönnyítik a térképet, és számos alkalmazás gazdag funkciókkal rendelkezik..

Miután áthaladt a felhő-együttműködési alkalmazások szerteágazó sorozatán, sokszínű gyűjteményt gyűjtöttünk össze. Ez a lista semmiképpen sem kimerítő, azonban jó képet adhat arról, hogy az SMB-k számára milyen együttműködési és termelékenységi lehetőségek állnak rendelkezésre. Megfontolásaink között a következők:

 • Az eszköz integrációja 
 • Tudás átadása
 • Fájlkezelés
 • Vita
 • Termelékenység

Ezeknek a feladatoknak az a közös dolga, hogy egyszer volt e-mailben, csevegőn vagy telefonon. A termelékenység elvesztése általában akkor fordul elő, ha kapcsolattartást szervezünk, dokumentumokat készítünk, a csapaton kívüli tagok bevonása, külső együttműködés és így tovább.

Természetesen az első két szolgáltatás, amelyről meg akarunk beszélni, ismerős azok számára, akik ismerik a felhő-együttműködési teret. A OneDrive és a Google Drive nem az egyetlen elérhető elérhető dokumentumszerkesztő szolgáltatás (lásd a ownCloud és a Box megjegyzéseket), ám ezek a legismertebbek.

Online dokumentumszerkesztő eszközök

Google Dokumentumok

Milyen online együttműködési eszközök felsorolása lenne verseny a Google Docs felvétele nélkül? A jelenlegi verzió természetesen határozottan nem a vállalkozások számára készült. Ez továbbra is rendkívül hasznos és szilárd platform az együttműködéshez. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi fájlok feltöltését, tárolását, szerkesztését és megosztását az asztalon, böngészőn vagy mobilalkalmazáson keresztül.

A Google-szolgáltatások integrációja sokak számára plusz, mivel mindenütt jelen vannak és sokféle funkcionalitást élveznek. Sokan azonban úgy találják, hogy a Google mindenütt jelenléte valamivel felülíróbb. Az eszközök integrálása természetesen zökkenőmentes, és a termelékenységi alkalmazásokban bőven van.

Még megemlítjük, milyen egyszerű a tartalom megosztása az e-mailben és a közösségi hálózatokban? A hátrányok között áll, hogy a fájlokat Google formátumba konvertálják, a biztonság nem megfelelő, és a harmadik féltől származó alkalmazások támogatása nem megfelelő. 

Egy meghajtó

Klasszikus asztali szoftver a felhőben. Az Office 365 alapértelmezés szerint OneDrive, amikor Microsoft-fiókot hoz létre, amely hozzáférést biztosít az Office webes alkalmazáscsomaghoz.

Az egyik szép bónusz az ingyenes hozzáférés a tárolt e-mailekhez (legfeljebb 25 GB tárhely), az üzleti domain névhez és a nyilvános weboldalhoz, további hostolási díjak nélkül. Egy kicsit túl nagy, de értékelni tudjuk az erőfeszítést. Ez egy webkonferencia-funkcióval, valamint a spam és a rosszindulatú programok elleni védelemmel, valamint az átvitel és a tárolási titkosítás mellett történik. Tyűha!

A OneDrive együttműködési funkcionalitást biztosít a csapatok webhelyein keresztül, ahol a tagok valós időben készíthetnek, szerkeszthetnek és áttekinthetnek jelentéseket, javaslatokat, naptárakat és költségvetéseket. A hozzárendelt feladatok lineárisan jelennek meg az idővonalon. Az üzleti ügyfelek az előfizetéssel együtt megkapják a SharePoint programot is.

Néhány hátrány az, hogy a szerkesztés során a fejlécek és a láblécek nem támogatottak. Márkázni bárkit?

Zoho

Ingyenes (vagy ingyenes próbaverzió) / 99 USD évente. A Zoho a kis- és középvállalkozások piacára összpontosít, és bár viszonylag új, ide tartozik a Google Docs és a OneDrive. 100 000 ügyfelet szerez az első 12 hónapban és növekszik. Ez a „harmadik vasút”, amikor a felhőalapú vállalati együttműködésről van szó..

Zoho Books Review

A Zoho ingyenes verziója a következőket tartalmazza:

 •  Kiadási nyomkövető szoftver
 • A Zoho Projects felhasználók közzétehetik munka státuszukat 
 • A projekt tagjai csevegnek 
 • A Project Stream a csoport tagjainak azonnali állapotfrissítéseket biztosít 
 • Hozzon létre egy projekt weboldalt vagy dokumentációt
 • Az összes tartalmat olvassa el úgy, hogy a dokumentumokat központosan tegye közzé

A Zoho remek dolog, hogy fájlokat hozhat létre közvetlenül a böngészőjében. Haladjon előre, és töltsön fel Microsoft Office, Open Office, Star Office, AutoCad, Photoshop, ZIP fájlokat és bármilyen dokumentumformátumot. Egy másik kiváló szolgáltatás a dokumentum verziójának vezérlése. A Bug Tracking egy hatékony hibabeküldési modul, amely lehetővé teszi a hibák és a problémák kezelésének meghatározását.

Sajnos, míg a Zoho titkosítja az Ön fájljait, ez csak a továbbított adatokra vonatkozik. Ugyancsak elõször is szerény szegény 1 GB tárhelyet kap. A további tároláshoz a szaggatott vonalra kell bejelentkeznie (3 dolláronként felhasználónként, amely több, mint ötven funkciót tartalmaz), és még 3 dollárt kell fizetnie egy további 3 GB-os helyért.

Együttműködési eszközök speciális célokra (vagy sem)

Helyhiány miatt nem megyünk át mindenki számára a „csináld meg mindegyik” együttműködési eszközök teljes piacán. Ugyancsak szeretnénk a hangsúlyt a különféle eszközökre irányítani, amelyek az SMB-k számára elérhetők. Egyes eszközök csak tárolást és néhány jó funkciót kínálnak, míg mások egy meghatározott alkalmazást céloznak meg.

Az ebben a szakaszban ismertetett eszközök néhány kivétellel általában az SMB-kre összpontosítanak. 

Citrix Sharefile (havonta 30 USD)

A ShareFile nagyobb fájlok átvitelével foglalkozik magánszemélyekkel vagy egy csapaton belül. A Sharefile szabványos 5 GB tárolóval és sávszélességgel rendelkezik, két fiók mellett.

A Professional csomag havonta 59,95 dollárral 10 GB tárhelyet és sávszélességet, valamint 10 munkavállalói fiókot biztosít. A Sharefile lényege a legtöbb e-mail küszöbnél nagyobb fájlok küldése vagy az összes projekt leletek összegyűjtése egy helyre.

Huddle (havonta 20 USD)

A rivális a Microsoft SharePoint szolgáltatására (lásd OneDrive). Világszerte több mint 100 000 vállalkozás használja, és a fájlok megosztására és kezelésére, a tartalmi együttműködésre, az emberek kezelésére és a feladatokra épülő funkciókat kínál. Böngészőn keresztül elérhető, testreszabható, márkás és támogatja a mobil eszközöket.

Szeretjük a verzióvezérlés-menedzsmentet ebben a térben, ezért mindig rámutatunk erre a funkcióra azoknak, akiknek megvan. A „Munkaterületek” lehetővé teszi a projektek műszerfal-nézetét. Mindegyiket a felület tetején lévő menü segítségével tekintheti meg.

A Huddle más szolgáltatókkal ellentétben gondoskodik a szabványosított biztonsági szolgáltatások fejlesztéséről. Elsődleges adatközpontjuk az ISO 27001 tanúsítvánnyal rendelkezik, így ügyfeleiknek számítanak az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság kormányzati ügynökségei. A hátránya, hogy az ingyenes fióknak csak 100 MB hely van, ami szörnyen alacsony. A szolgáltatás havonta 20 dollárba kerül a kisvállalkozások számára, havonta pedig 40 dollárba, a vállalkozások számára. 90 napos próbaverzió, amely 100 MB-ot tartalmaz.

Ugyanakkor az egyidejű szerkesztés nem lehetséges, mert ha egyszer használatos a fájl, akkor lezáródik. Noha a beépített konferencia-funkció plusz, hozzáférési díjak merülhetnek fel a résztvevők találkozóinál.

Doboz (havonta 15 USD)

Van valami, amit elmondhatunk egy böngészőből történő együttműködés során. A Box hivatkozásokat, érzékeny szerepeket és jogok funkciókat használ közvetlenül a böngészőjéből. Az integrált fájlnézegető a Microsoft Office csomaggal, az Adobe-val és másokkal működik együtt egy webalkalmazás kényelme alapján.

Az aprított fájlok méretkorlátja 2 GB, ami elég. Ezenkívül valós időben követheti az elkötelezettséget, például letöltést, megjegyzéseket és hozzáadott fájlokat (néhányat említhetünk). Az egyik dolog, ami nagyon szereti a Boxot, a harmadik féltől származó szoftverek széles körű integrációja, mint például sok Google alkalmazás, a Twitter és a DocuSign.

MangoSpring együttműködési lakosztály (havonta 5,00 USD)

A társadalmi hálózat nem az együttműködés egyik aspektusa? Természetesen az is, de nem megyünk túl mélyen a MangoSpring együttműködési csomagba, amelynek középpontjában a vállalati szociális hálózatok állnak. Ez az eszköz kissé friss perspektívát hoz a csapat-együttműködési eszközökkel és az intranetes integrációval a LinkedIn-hez. Ez lehetővé teszi az alkalmazottak profiljainak azonnali kitöltését olyan részletekkel, mint a kapcsolattartási adatok, a készségek és a szakértelem.

Az azonnali üzenetküldés automatikusan frissül, olyan funkciókkal, mint a konferencia-csevegés és a videokonferencia, valamint a csoportok és a projektek. A közösségi hálózati funkciók kiegészítésére a mikroblog funkció is rendelkezésre áll.

A nyílt alkalmazások programozási felületei olyan üzleti rendszerekkel vannak kialakítva, mint például a CRM, a bérszámfejtés vagy más HR üzleti rendszerek. Ez megkönnyíti a megosztást és a projekt menedzsmentet a külső együttműködőkkel is. Fiókok kezelése az Active Directory segítségével, és integrálható más eszközökkel, például a Dropbox, a Google Drive, a OneDrive és a Box.

Yammer (5,00 USD havonta)

A Yammer a közösségi hálózati készletből néhány megjegyzést is készített, amelyek trendfájlokat és népszerű tartalmakat tartalmaznak, a fájlmegosztás, verziózás és a jegyzetek mellett. A szerszámgyűjtemények közül kiemelkedő tulajdonság a szavazás. A lekérdezés egy egyszerű, hasznos és lényegre törő ötlet.

A felhasználók kérdőíveket és eseményeket is beállíthatnak, hogy megosszák őket belsőleg vagy kívülről. A csoportok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a megosztott tartalomon belül kulcsszavakat keressenek. Ezenkívül több domaint, hozzáférési vezérlőket, valamint központosított felhasználói szerepeket és jogokat is kezelhet.

Közösségi közvetítés (Legfeljebb 50 felhasználó számára) 

A SocialCast nagyvállalatok számára készült, nagy teljesítményű projektmenedzsmenttel, dokumentummegosztással, projektcsoportokkal és meghatározott tevékenységekkel.

Készítsen magáncsoportokat a csapat elkötelezettségének elősegítése érdekében. A szolgáltatás teljes mértékben testreszabható az Ön márkája számára, és nyilvános hozzáférést biztosíthat. A teljes szolgáltatáskészlet minden nagyobb mobil platformon elérhető.

MindMeister (ingyenes próbaverzió)

A MindMeister egy elme-feltérképező együttműködési eszköz fejlesztési projektekhez. Ragyogó! Azért, mert mindig nehéz megérteni a fejlesztőket és a mérnököket (és általában a projekt érdekelt feleit), és az elmetérképek az egyik módja annak, hogy valaki más látását „megjelenítsék”.

Mindmeister - A legjobb ötletvihar

Ez egy nagyon jól átgondolt eszköz, amely lehetővé teszi a térképágak áthelyezését és beillesztését, a verziókezelést és a fájlok exportálását számos formátumba. A mobilalkalmazással elérheti az elméleti térképeket, és az offline mód lehetővé teszi a böngészőn keresztüli működést.

Egy másik jó szolgáltatás, hogy linkeket, e-mail címeket és jegyzeteket ágyazhat be a csomópontokba. Kompatibilis a Freemind és a MindManager alkalmazásokkal is.

Következtetés

Miután áthaladt a felhő-együttműködési alkalmazások szerteágazó sorozatán, sokszínű gyűjteményt gyűjtöttünk össze. Ez a lista semmiképpen sem kimerítő, azonban jó képet adhat arról, hogy az SMB-k számára milyen együttműködési és hatékonysági lehetőségek állnak rendelkezésre..

Természetesen szívesen meghallgatnánk a gondolatait és véleményét az ügyben az alábbi megjegyzés szakaszban. Tehát nyugodtan használja és köszönöm, hogy egészen olvastam.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map