Dropbox vs iCloud: A legjobb választás a Mac felhasználók számára

Mac vagy iPhone felhasználó aggódik amiatt, hogy a Dropbox vagy az iCloud jobban megérdemli-e a befektetését? Mi itt, a Cloudwards-nál érezzük a fájdalmat. A felhőalapú tárolási kedvencek kiválasztása egy kicsit megszállottunk. Neked szerencsét kidolgoztunk egy egyszerű módszert, amely megkönnyíti a döntéshozatali folyamatot:


Kihívjuk őket harcolni.

Ebben a cikkben egy szolgálatot fogunk kiosztani a másikkal szemben, hogy megnézhessük, ki lép fel a tetején. A két szolgáltatást terv szerint és olyan kritikus funkciókkal fogjuk felmérni, mint a szinkronizálás, a megosztás és a biztonság. Ha az iCloud nem az Ön dolga, akkor nézd meg a Dropbox egyéb alternatíváinak listáját is.

Összehasonlítottuk az iCloud-ot más szolgáltatásokkal korábban, nevezetesen az IDrive-vel, ahol az nem jött túl jól; ezúttal nem sokban különbözik, mivel a végén inkább a Dropboxot részesítjük előnyben, még akkor is, ha csak azért, mert nagyobb sokoldalúságot kínál. Meg kell azonban jegyezni, hogy ez nem olyan knockout döntés, mint néhány évvel ezelőtt, mivel az iCloud az utóbbi időben komoly fejlesztéseket tett.

A csata: Dropbox vs. iCloud

Öt forduló során a Dropboxot és az iCloudot pontról pontra hasonlítjuk össze, hogy kiderüljön, ki a legjobban megfelel a felhasználói igényeknek. Találkozunk a másik oldalon. Ha szeretné megnézni az iCloudról szóló video-áttekintést, alább találja meg. Van egy írásbeli Dropbox áttekintésünk is.

Első forduló: Árképzés és tervek

Először nézzük meg, hogy a két szolgáltatás közül melyik fogja adni a legjobb ütést a pénzedért.

Dropbox

A Dropbox négy különféle szintű szintet kínál:

 • Alap: 2 GB
 • Pro: 1 TB
 • Üzleti: Korlátlan
 • Vállalat: Korlátlan

Az alapterv ingyenes. Számos fontos szolgáltatás azonban csak akkor érhető el, ha fizetős előfizetésre frissít. Három fordulóban fedezem ezeket.

A Pro és az üzleti terveket akár havonta, akár évente lehet előfizetni. Egy éves tervvel kicsit megtakaríthat a teljes áron – de nem sokat. Ne feledje, hogy az 1 TB-os terv megfizethető másokhoz képest.

A vállalati tervek nem kerülnek árazásra a Dropbox webhelyen. Az árajánlatért közvetlenül kapcsolatba kell lépnie velük.

Mind az Basic, mind a Pro felhasználók kereshetnek további helyet mások utalásával. Az alapfelhasználók ismerősöket bocsáthatnak a barátok rendelkezésére, hogy további 500 MB-ot szerezzenek ajánlásonként, akár 16 GB-ig. A professzionális felhasználók 1 GB-os ajánlást kapnak, akár 32 GB-ot is.

iCloud

Az iCloud 5 GB ingyenes tárhelyet kínál a felhasználók számára. Azoknak a felhasználóknak, akik csak iPhone vagy iPad készülékeiket szeretnék biztonsági másolatot készíteni, az elég lehet. Ha nem, az Apple számos havi előfizetési lehetőséget kínál:

TárhelyHavi költség
50GB$ 0.99
200GB$ 2.99
1TB$ 9.99
2TB$ 9.99

Néhány fontos szempont:

 • A fenti árak az Egyesült Államokra vonatkoznak; a világszerte az árak vadul ingadoznak
 • A teljes évre történő feliratkozáshoz nincs kedvezmény
 • Az iCloud nem kínál üzleti terveket
 • Az iCloud nem kínál áttételi bónuszt

Az iCloud területét megosztják továbbá az iOS eszköz biztonsági másolataival, az iCloud Photo Library és az iCloud e-mailekkel..

Kerek gondolatok

A tervekkel kapcsolatban a Dropbox legnagyobb előnye az iCloud-hoz képest, hogy korlátlan üzleti tervvel rendelkezik az SMB-k számára. Eközben az iCloud ára kizárólag az egyén szem előtt tartásával történik.

Ebben a tekintetben azonban valóban ragyog. Az a luxus, hogy nem kell egyenesen egy 1 TB-os számlára ugrani, az a Dropbox – és a legtöbb egyéb felhőalapú szolgáltatás -, amit nem kínál. Az a rugalmasság, hogy csak az Ön igényeinek megfelelően kell költeni, az átlagos felhasználó számára több hasznot fog hozni, mint egy üzleti tervnek.

Kerek nyertes: iCloud

Második forduló: Szinkronizálás

Az a képesség, hogy az összes fájlt naprakészen tarthatja az összes eszközén, kiváló szolgáltatás, amelyet nem minden felhőalapú tárolási szolgáltatás kínál. Hogyan működnek a Dropbox és az iCloud??

Dropbox

A Dropbox számos olyan funkciót kínál, amelyek segítenek az adatok kezelésében. Mint minden jó felhőalapú tárolási szolgáltatás, ez kezdődik a tartalom szinkronizálásának lehetőségével az eszközök között.

A támogatott asztali platformok a következők:

 • Mac: Snow Leopard vagy újabb
 • Windows: Vista és újabb
 • Linux disztribúciók messze és szélesen

A mobil támogatást a következők számára kínáljuk:

 • iPhone / iPad: iOS 8 vagy újabb
 • Android: OS 4.1 vagy újabb
 • Windows Phone: 8.0 vagy újabb

A Dropbox fokozatosan hajtja végre a szinkronizálást, amely folyamatosan működik. A szolgáltatás minimalizálja a sávszélesség hatásait is azáltal, hogy automatikusan fojtja a szinkronfeltöltéseket a maximális sebesség 75% -áig. A letöltések 100% -ára vannak állítva. Ha szeretné, manuálisan megváltoztathatja a beállítások bármelyikét.

iCloud

Annak ellenére, hogy az Apple termékekhez tervezték, az iCloud felhasználható a tartalom szinkronizálására a Windows rendszerrel is. Az asztali alkalmazások letölthetők:

 • Mac: Yosemite és újabb
 • Windows: Windows 7 vagy újabb

A mobilalkalmazások azonban csak iPhone és iPad esetén érhetők el.

Az iCloud szinkronizálást nem hajtja végre fokozatosan. Ez problémát jelenthet nagy fájlokkal való munka esetén. Az iCloud emellett nem engedi meg a fojtószelep szinkronizálási sebességét.

Kerek két gondolat

Annak ellenére, hogy van egy Windows alkalmazás, a Dropbox jobb választás, mint az iCloud, hogy csatlakoztassa az eszközöket. A több platform azt jelenti, hogy az eszköz preferenciái jobban megfelelnek. Valójában a fokozatos feltöltéssel és a fojtószelep-vezérlésekkel a szinkronizálási sebesség kezelése érdekében ez valószínűleg jobb választás akkor is, ha Ön valaki inkább az Apple ökoszisztémáját használja..

Második forduló győztese: Dropbox

Harmadik forduló: A fájlok és mappák megosztása

A fájlok megosztása a szervezet másokkal, vagy akár csak a barátaival az adatok felhőben történő tárolásának egyik fő előnye. Két szolgáltatásaink közül melyik működik itt a legjobban?

Dropbox

A Dropbox megkönnyíti a tartalom megosztását a webes felületről. Vagy létrehozhat egy megosztott mappát, és meghívhat másokat arra, hogy dolgozzon benne, vagy létrehozhat egy linket a tartalmához, amelyhez bárki hozzáférhet.

A megosztott elemek mappákat vagy fájlokat tartalmazhatnak, de csak a mappákhoz lehet csatolva szerkesztési engedélyeket. A megtekintési vagy szerkesztési engedélyeket a megosztás létrehozásakor állítják be.

Vannak olyan lehetőségek, amelyek jelszavakkal védik a linkeket, és megadhatják számukra a lejárati időket, de ezeknek a szolgáltatásoknak a használatához legalább Pro-fiókra szüksége van. Ha attól tart, hogy elveszíti a megosztott tartalom nyomon követését, akkor a webes eszköz „megosztása” és „linkjei” lapjain ellenőrizheti, hogy milyen hozzáférést biztosítottak.

iCloud

Az iCloudban tárolt mappák nem oszthatók meg másokkal. Fájlokat oszthat meg, de az iWork fájlokra korlátozódik. Az iWork fájlok azok, amelyeket az iCloud natív termelékenységi alkalmazásaival hoztak létre, és ezeket meg fogom érinteni.

Három kör gondolatok

Valójában nincs itt sok mondani. A Dropbox egy nagyon jó eszköz az online együttműködéshez, míg az iCloud nagyon szigetelő és nem másokkal való együttműködésre készült.

Három forduló győztese: Dropbox

Negyedik forduló: alkalmazásintegráció

Az adatok tárolása egy dolog, a dolgok kidolgozása pedig valami más: hogyan tudnak két jelentkezőnk foglalkozni az olyan alkalmazások integrálásával, amelyek lehetővé teszik a legtöbbet hozhat ki az online létből?

Dropbox

A Dropbox saját natív termelékenység-alkalmazásával rendelkezik, mint például a Google Drive, a OneDrive és az iCloud, de nem olyan átfogó, mint versenytársai. 2014 óta azonban szoros integrációs partnerkapcsolatot folytat a Microsoft Office-val, ami sokak számára értékesítési pont.

Valójában az Office Online automatikusan be van állítva a Dropbox webhelyre, tehát nincs szükség további lépésekre. Bármely tárolt Word, PowerPoint vagy Excel fájl megnyitható és szerkeszthető az Office Online alkalmazásban, közvetlenül a felületről.

Ez lehetővé teszi a megosztott tartalom valós idejű együttműködését is.

Nincs mód új Office Online dokumentum létrehozására a Dropboxból. De eljuthat az Office webhelyére, és ingyenesen létrehozhat fiókot. Ezután teljes hozzáférést kap a rendelkezésre álló legjobb termelékenységi csomagok egyikéhez. Ezután közvetlenül is elérheti a Dropboxot az Office Online szolgáltatásból.

Vegye figyelembe, hogy a szabályok eltérnek a Dropbox Business fiókok esetében, amelyek megkövetelik a vállalati Microsoft-fiókot.

A Dropboxnak számos más technológiai partnerkapcsolat is van, amelyek növelik annak értékét. Figyelemre méltó példák lehetnek olyan praktikus kis üzleti alkalmazások, mint például:

 • Adobe: PDF fájlok megosztása és megtekintése
 • Lágy: valós idejű üzenetküldés a csapatok számára
 • Asana: nyomon követheti és kezelheti a munkaprojekteket
 • IFTTT: alkalmazáskapcsolatok létrehozása és automatizálása

iCloud

Az iCloudnak saját termelékenységi alkalmazásai vannak: a népszerű iWork csomag. Ebbe beletartozik:

 • Oldalak: szövegszerkesztéshez
 • Számok: táblázatokhoz
 • Keynote: előadásokhoz

A képességeket illetően az iWork rendelkezik a Microsoft Office ellen. Nem, az Apple nem kínál iWork alkalmazásokat Windows vagy Android számára. Azonban ingyenesen használhatja bármilyen eszköztől, amely képes hozzáférni az iCloud-hoz, platformtól függetlenül.

Sőt, még jobb, ha az Apple lehetővé teszi harmadik féltől származó alkalmazások integrálását az iClouddal – beleértve az Office alkalmazást is.

Egyéb alkalmazások:

 • Goodreader: PDF-ekhez és más fájlokhoz; magában foglalja a annotációs képességeket
 • Todo: feladatlisták létrehozására
 • iA Writer: a figyelemelterelésmentes íráshoz

Az iCloud-kompatibilis alkalmazások közül néhány az Apple által termelt. Ez a lista tartalmazza a Safarit, a naptárakat, a Photostream-et, az emlékeztetőket, a jegyzeteket és természetesen az iTunes-ot.

Négy forduló gondolatok

Annak ellenére, hogy nem fejlesztették ki saját alkalmazásukat, a Dropbox tagjai szép munkát végeztek partneri kapcsolatok kiépítésével, amelyek vonzóvá teszik a munka elvégzésében érdekelt felhasználókat.

Az Apple nem küzd le olyan erőteljesen a szövetségeket, mint a Dropbox, de nem kell nekik: Igazán jók a szoftverek készítésében. Megengedik, hogy a fejlesztők integrálódjanak az iCloudhoz, tehát vannak tisztességes harmadik fél által kínált lehetőségek. Úgy tűnik azonban, hogy a Dropbox által kapott nagy nevek sokasága nem érhető el az iCloud-ban.

Végső soron az Ön igényeitől függ, hogy melyik integrációs könyvtár a legjobb. A Dropbox inkább a csapatokra, míg az iCloud jobban az egyénekre irányul.

Negyedik nyertes: Döntetlen

Ötödik forduló: Fájlvédelem

A fájlok védelme ugyanolyan fontos, mint a megosztás. Annak ellenére, hogy a Dropbox nem szolgáltat nulla tudást, az Apple azonban más szempontokat is figyelembe kell venni.

Dropbox

A Dropbox az ipari szabványt követi azáltal, hogy a transzportfájlokat TLS / SSL titkosítással védi. A biztonságos alagúton áthaladó fájlokat 128 bites AES titkosítja.

Az adatközpontba érkezéskor a fájlok tárolás előtt visszafejtésre kerülnek. A tartalmat ezután újra titkosítják 256 bites AES-sel. A metaadatok (fájlnevek, dátumok, méretek stb.) Azonban olvashatók maradnak.

Fiókja további biztonságának növelése érdekében a felhasználók számára a kétlépcsős azonosítás engedélyezésének lehetőségét kínálják fel. Amikor ez a szolgáltatás be van kapcsolva, fiókjához való hozzáféréshez be kell írnia mind a jelszavát, mind a hatjegyű kódot. Ez a kód szöveges üzenetben vagy a Dropbox mobilalkalmazáson keresztül érhető el.

Általában a Dropbox 30 napig megőrzi a törölt fájlokat, hogy megvédje a felhasználókat a maguk vagy mások általi véletlen törlés ellen. Ezenkívül az összes fájlverzió 30 napig megőrződik.

A Dropbox Pro felhasználók havi 3,99 dollárra választhatnak egy előfizetési kiegészítőt, az úgynevezett kiterjesztett verzióelőzményt (EVH). Az EVH a törölt fájlokat és az összes fájlverziót legfeljebb egy évig tárolja. A Dropbox Business felhasználók automatikusan határozatlan fájl verziót és törölt fájl helyreállítást kapnak.

A webes felület tartalmaz egy „események” fület is, amely lehetővé teszi a fiókja tevékenységeinek figyelemmel kísérését. Ez egy jó módszer annak nyomon követésére, hogy mások milyen lépéseket tesznek a megosztott tartalomra.

iCloud

A Dropboxhoz hasonlóan az iCloud megvédi az Ön adatait, amikor az eszköz és az adatközpont között biztonságos TLS / SSL alagútban halad 128 bites AES segítségével.

Tartalmát a felhőben pihenés közben is tárolják. Az Apple nem teszi egyértelművé, hogy milyen titkosítási szintet használnak, csak azt mondja, hogy legalább 128 bites AES. Mint korábban említettük, a titkosításnak a belátható jövőben megfelelőnek kell lennie.

Nem találtam információt az Apple-től arról, hogy titkosítják-e vagy sem. Feltételezem, hogy nem, mivel a legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely nem nyújt titkosítást nulla tudással, szintén nem titkosítja a metaadatokat.

Noha a nulla tudású titkosítás nem érhető el az összes iCloud-tartalomhoz, az iCloud-kulcslánchoz ez a helyzet. Az iCloud Keychain kezelője jelszavak, hitelkártya-számok és egyéb információk tárolására szolgál az iCloud-ban. A nulla tudással történő titkosítás megakadályozza az Apple alkalmazottait vagy hackereit, hogy olvassa ezeket az adatokat.

Az Apple kiegészítő tényezőként kétfaktoros hitelesítést kínál. Amikor először próbál bejelentkezni az iCloudba egy új eszközön, meg kell adnia mind a jelszavát, mind a hatjegyű kódot. Ez a kód automatikusan megjelenik a „megbízható” készülékeken.

Az iCloud lehetővé teszi a törölt fájlok visszaállítását akár 30 napig. Az iCloud számára nem létezik átfogó verziós rendszer. Korlátozott számú iWork-verziót azonban visszaállíthat.

Öt kerek gondolat

A Dropbox és az iCloud egyaránt nagyon jó munkát végez a tartalmak pihenéses titkosítással és két tényezős hitelesítéssel történő védelmével. Ugyanakkor mindkettőnek jó lenne a felhasználói metaadatok titkosítása és a felhasználók számára a nulla tudás nélküli titkosítás engedélyezésének lehetősége..

Ez különösen igaz, mivel mind a Dropbox, mind az iCloud nagy horderejű csapásoknak vannak kitéve. A 68 680 741 Dropbox-fiók adatait 2012-ben ellopták, míg a több hírességhez tartozó iCloud-fiókok 2014-ben törtek be..

A Dropbox jobb munkát végez, mint az iCloud a verzió és a törölt fájlok vezérlésével, ha kiterjeszti az összes tárolt tartalomra. Úgy gondolom, hogy ez ésszerű döntéshozó annak eldöntésében, hogy melyik szolgáltatás védi a legjobban a felhasználói tartalmat manapság.

Öt forduló győztes: Dropbox

Az ítélet

Az iCloud nagy előrelépést tett az elmúlt öt évben, de számomra világos, hogy ez még nem a Dropbox csere, még a Mac felhasználók számára sem. Ahol a legrövidebb – a szinkronizálás és a megosztás – a felhő tárolásának két alapvető fontosságú szempontja.

De valószínűleg nem helyes az iCloudot a Dropbox versenytársának tekinteni. A Dropbox segítségével javíthatja a munkahelyi együttműködéseket, és kihasználhatja az iCloud rugalmas árstruktúráját, és mindkettőből a lehető legtöbbet hozhatja ki. Az iCloud esetében ez több tárhelyet biztosít az iPhone kapcsolatoknak, a fényképeknek, az iTunesnak és a személyesebb felhő élményének más elemeihez.

Mégis, amikor lényegesen befektetni kell az egyikbe vagy a másikba…

Nyertes: Dropbox

Gondolod, hogy jól sikerült? Értesítsen minket az alábbi megjegyzésekben, köszönöm, hogy elolvastat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map