Dropbox vagy IDrive: Melyik Cloud Platform nyújt a legnagyobb értéket?

Arra törekszik, hogy megértse a különbséget a felhő tárolása és az online mentés között? A fej-fej áttekintés során a Cloudwards.net összehasonlítja az egyik legjelentősebb felhő-tárolási lehetőséget, a Dropbox-ot az IDrive-vel: az online biztonsági mentés területén vezető szerepet játszik..


Kiemeljük továbbá az IDrive néhány olyan egyedi aspektusát, amelyek megkülönböztetik a hagyományos online biztonsági mentési megoldásoktól, ideértve az együttműködési és szinkronizálási képességeket, amelyek általában a felhőtároláshoz kapcsolódnak..

Noha az IDrive nem lehet az ideális felhőalapú tárolási megoldás, hibrid jellege végső soron több értéket képvisel a felhasználók számára, mint a Dropbox, így jobb választás lehet pénzére, ha köztük kénytelenek választani..

A különbség a felhőtárolás és az online biztonsági mentés között

A fájltárolási lehetőségek értékelésekor fontos megérteni az iparági különbséget a felhőalapú tárolás és az online biztonsági mentés között, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a saját igényeinek megfelelő terméket választotta-e meg. A felhő tárolása és az online mentés egyaránt lehetővé teszi a tartalom távoli tárolását. Ezzel mindkettő lehetővé teszi értékes adatainak védelmét, és különböző eszközökről történő elérését.

A felhőalapú tárolás azonban elsősorban a termelékenység körül épül, míg az online biztonsági mentés célja a merevlemez passzív védelme.

Míg a felhőalapú tárolás többféle módon javítja a munka termelékenységét, az előnyöket nagyjából három kategóriába sorolhatja:

 1. Szinkronizálás: valós idejű, automatikus fájlátvitel az eszköz és az adatközpont között
 2. Megosztás: az a képesség, hogy meghívhat másokat felhőalapú tartalmak elérésére
 3. Integrált alkalmazások: a felhőhöz csatlakoztatott böngészőalapú termelékenységi alkalmazások

Noha a Dropbox nem volt az első felhőalapú tárolási megoldás a piacon, nagyrészt elismerésüknek örvend a felhőalapú tárolási táj jelenlegi felhasználói élményének tökéletesítésével. Ez az élmény a készülék merevlemezére letöltött fájlmappának függ: az abban a mappában elhelyezett tartalmat automatikusan lemásolja a felhő..

Az online biztonsági mentés fájlokat is küld a felhőbe. Ahelyett, hogy ezeket a fájlokat az egyetlen mappában lévőkre korlátozná, a választási lehetőségek sokkal szélesebbek. Néhány biztonsági mentési szolgáltató, például a Backblaze, a fájltípus alapján menti a fájlokat a felhőbe. A legtöbb szolgáltató ugyanúgy működik, mint az IDrive, de lehetővé teszi, hogy kiválassza, melyik mappákat és fájlokat szeretné biztonsági másolatot készíteni.

Az online biztonsági mentés szolgáltatói korszerűsítik ezt a folyamatot az asztali felületekkel, amelyeket a fájlválasztáshoz és a biztonsági mentések ütemezéséhez használnak. Webes felületeket kínálnak a tartalom távoli elérésének elősegítésére is.

IDrive: hibrid biztonsági mentési megoldás

Noha a felhőtárolást és az online biztonsági mentést elválasztó vonal többnyire az iparág egészében fennáll, némi elmosódás tapasztalható. A legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás esetében ez a fájlmegosztási szolgáltatások beépítését jelenti. Néhány szolgáltató – nevezetesen az IDrive – sokkal tovább haladt a dolgokon.


© IDrive

Az IDrive nemcsak funkciókkal teli biztonsági másolatot nyújt, hanem erőteljes szinkronizálási képességeket is kínál. A Dropboxhoz és más felhőalapú tárolási szolgáltatásokhoz hasonlóan ezek a képességek egy szinkronizáló mappába épülnek, amely lehetővé teszi több eszköz csatlakoztatását a felhőbe egyszerre.

A Dropbox külön tárolóhelyet is kínál, hogy segítse a munka hatékonyságát célzó erőfeszítéseit a biztonsági mentési igényektől elkülönítve.

A csata: Dropbox vs IDrive 2020-ban

Az, hogy az IDrive hibrid jellege jobb választást tesz lehetővé, mint a Dropbox, attól függ, hogy mi az Ön igénye. Öt megbeszélési kör során részletesebben részletezzük az egyes szolgáltatások képességeit, hogy helyesen választhassanak.

Először azzal kezdjük, hogy megismerjük az egyes szolgáltatások árazási struktúráját és a támogatott platformokat. Ez elősegíti a mélyebb elemzés alapjainak megteremtését. A második fordulóban meg fogjuk vizsgálni, hogy az egyes szolgáltatások hogyan tárolhatják a fájlokat a felhőbe. Ezzel továbbvilágíthatja a felhőalapú tárolás és az online biztonsági mentés közötti alapvető különbségeket.

Ezután egymást követő körökben összehasonlítjuk az egyes szolgáltatások megfelelő szinkronizálási és együttműködési képességeit. Ez elősegíti az IDrive azon képességének megteremtését, hogy versenyben álljon a Dropbox-nal, mint munkatermelékenységi megoldás.

Végül áttekintjük mind a felhőalapú tárolás, mind az online biztonsági mentés egyik legfontosabb és gyakran figyelmen kívül hagyott aspektusát: biztonság.

1

Ár és platformok

Dropbox

A DropBox alapterve 2 GB ingyenes felhőalapú tárolást biztosít. Ez egy jó módszer a Dropbox kipróbálására vagy az integrált alkalmazások előnyeinek kihasználására, ha úgy dönt, hogy pénzét az IDrive-hez köti..

Dropbox algoritmus

Ellenkező esetben a 2 GB elég gyorsan elfogy. Ha több helyre van szüksége, ott van a Dropbox Pro, amely 1 TB felhőalapú tárolást biztosít havonta 10 dollárral vagy 100 dollárral évente..

A Dropbox ára megegyezik a fő versenytársakkal, ideértve a Google Drive-ot és a OneDrive-t (olvassa el a Dropbox vs Google Drive vs OneDrive összehasonlításunkat). A Dropbox azonban nem kínál annyi tervválasztást, mint ez a két szolgáltatás.

A Dropbox lehetővé teszi mind a nem fizető, mind a Dropbox Pro felhasználók számára, hogy több helyet szerezzenek egy áttételi program segítségével. Ha Dropbox Basic felhasználó, akkor ajánlásonként 500 MB-t kap, akár 16 GB-ot is. Ha profi felhasználó, 1 GB-ot kap áttételnél, legfeljebb 32 GB-os korlátot jelent.

A Dropbox korlátlan eszközökön használható. A támogatott platformok a következők:

 • Windows (mobil és asztali)
 • Apple eszközök
 • Android
 • Linux (Ubuntu / Fedora distros)

Én vezetek

Az IDrive ingyenesen 5 GB online tárhelyet és 5 GB szinkronizálási helyet biztosít Önnek. Külön vödör hozzáadott értéket teremt, és segítséget nyújt a biztonsági mentés és a munka termelékenységének tárolására vonatkozó igények konfliktusok nélküli kezelésében.

A legtöbb ember számára azonban az 5 GB nem elegendő merevlemezének megfelelő védelméhez. Ennek orvoslására két előfizetési terv érhető el az IDrive segítségével: 1 TB és 10 TB.

Mindkét terv magában foglalja az online tároló és a szinkronizálási terület megfelelő vödörét, így tényleg 2TB vagy 20TB fog működni.

Azon kívül, hogy támogatja a szinkronizálást, a fő előnye, amely elválasztja az IDrive-t sok online mentési versenytársától, beleértve a Backblaze-t és a Crashplan-t, az, hogy nem korlátozza, hogy hány eszközt tud biztonsági másolatot készíteni.

Az IDrive a mobileszközök biztonsági mentését is támogatja, amelyet sok online biztonsági szolgáltatás nem támogat.

Az IDrive által jelenleg támogatott platformok a következők:

 • Windows (mobil és asztali)
 • Apple eszközök
 • Android

Első forduló

Mind a Dropbox, mind az IDrive 1 TB tárolótervet kínál. Az IDrive terve azonban alacsonyabb éves költségekkel jár, és ténylegesen 2TB-t ad Önnek – annak ellenére, hogy ezeket a terabyte-ket elosztják az online biztonsági mentés és a szinkronizálási tér között.

Az IDrive azzal az előnnyel is rendelkezik, hogy 10 TB-os csomagot kínál, míg a Dropbox 1 TB-ra korlátozza Önt. A Dropbox havi fizetési lehetőséget és Linux asztali támogatást kínál, de a tárolás költsége szempontjából az IDrive többet kínálhat..

Kerek: Ár és platformi pont az IDrive-hez

Dropbox logó
IDrive logó

2

Fájltárolási folyamat

Dropbox

Ahogy már tárgyaltuk, a fájlok átvitele az eszközről a felhőbe a Dropbox segítségével a szinkronizáló mappája körül épül fel. Ezt a mappát az eszköz fájlrendszerében hozza létre a Dropbox telepítésekor.

Úgy néz ki és viselkedik, mint bármely más mappa, de egy fő különbséggel: a mappába áthelyezett tartalmat mind a merevlemezen, mind a felhőben tárolja. Ez a kettős tárolórendszer lehetővé teszi a tartalom szinkronizálását több eszközön.

Ahelyett, hogy mappákat helyezne az asztalon lévő szinkronizálási mappába, a fájlokat a Dropbox webes felületén is feltöltheti. Csak kattintson az interfész teteje melletti „feltöltés” ​​ikonra, és kiválaszthatja a menteni kívánt fájlokat.

Fontos megjegyezni, hogy a felületen keresztüli feltöltések készítik ennek a fájlnak a másolatát a szinkronizáló mappába. A forrás helyén található fájl nincs szinkronizálva.

Az a tény, hogy a Dropbox kényszeríti a felhőhöz kapcsolódó fájlok áthelyezését a szinkronizálási mappába, része annak, ami rossz választást jelent a merevlemezek biztonsági másolatának készítéséhez: nem őrzi meg a fájlszerkezetet. A Dropbox biztonsági mentéshez történő felhasználásának másik problémája az, hogy nem rendelkezik egy eszközzel, amely a folyamat kezelésére szolgál, ami megnehezítené minden fontos fájl mentését..

Én vezetek

A Dropbox-szal ellentétben az IDrive célja a merevlemez könnyű biztonsági mentése. Az IDrive segítségével nemcsak mappákat és fájlokat tárolhat a felhőben, másolhatja az eszköz fájlszerkezetét is a későbbi meghajtó-helyreállítások céljából..

Még jobb, ha a teljes folyamatot egy szolgáltatáscsomaggal ellátott asztali kliens kezeli.

Az ügyfélfelületen megcímkézhet fájlokat és mappákat, amelyeket az IDrive meg akar tartani. A telepítés után az IDrive automatikusan átvizsgálja a merevlemezt is, és kiválaszt néhány néhány általános mappát, amelyek véleménye szerint képesek lennének.

Egy másik jó dolog az asztali kliensnél, hogy lehetővé teszi a rutinszerű biztonsági mentések ütemezését. Ily módon megtervezheti a nagy feltöltéseket, amikor nem dolgozik. Ez a rugalmasság rendkívül hasznos, mivel a biztonsági mentési folyamat sok sávszélességet igényelhet.Az ütemezett biztonsági másolatok készítése során az IDrive beolvassa a fájljait, és lemásolja azokat, amelyeket az utolsó biztonsági másolat készítése óta módosítottak.

Ha olyan érzékeny fájlokkal dolgozik, amelyek helyett inkább nem várja meg a biztonsági mentést, az IDrive tartalmaz egy folyamatos biztonsági mentési beállítást, amely szinte valós időben küldi el a fájlfrissítéseket a felhőnek. Ez a szolgáltatás azonban az 500 MB alatti tartalomra korlátozódik.

Az IDrive másik fő jellemzője, hogy lehetővé teszi a tartalom egyidejű biztonsági mentését a felhőbe és egy külső meghajtóra. Az adatok tárolása távolról és helyileg is a merevlemez védelmének ajánlott módja.

Mivel az első biztonsági másolat készítéséhez napokon vagy akár heteken keresztül is eltarthat egy internetkapcsolat, az IDrive az előfizetőknek az IDrive Express nevű ingyenes levelezőszolgáltatást is igénybe veheti. Ezzel a szolgáltatással az IDrive külső meghajtót küld Önnek, amelybe adatait töltheti be. Küldje vissza, és ők átviszik az Ön adatait az online fiókba. Az IDrive Express felhasználható a teljes visszaállítás felgyorsítására.

Ezeket a funkciókat úgy tervezték, hogy segítsék a felhasználókat az adatok biztonsági mentésében. Mint már említettük, az IDrive kissé egyedivé teszi a biztonsági mentési szolgáltatók körében, hogy támogatja a szinkronizálást is. Az IDrive szinkronizálási folyamata ugyanúgy működik, mint a Dropbox esetében, ha létrehoz egy dedikált szinkronizálási mappát a merevlemezen.

Második forduló

A Dropbox használata megfelelő módszer a legértékesebb fájlok védelmére, de az IDrive rugalmasabb és hatékonyabb megoldást kínál.

Azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a fájlok és a fájlszerkezetek tökéletes megőrzését, az IDrive jobban alkalmas a merevlemezek újjáépítésére katasztrófaes meghibásodás, sérülés vagy ellopott eszköz esetén. A biztonsági mentési eszközök, amelyeknek nincs a Dropbox, egyszerűsítik a folyamatot.

Kerek: Fájltárolási folyamatpont az IDrive számára

Dropbox logó
IDrive logó

3

Szinkronizálási sebesség

Annak érdekében, hogy jobban meg lehessen mérni az egyes szolgáltatások szinkronizálási képességeit egymással, néhány fájlátviteli tesztet elvégeztem a Windows laptopomon. Ezek a tesztek tartalmaztak egy 258 MB tömörített mappa feltöltését és letöltését, amely több különféle fájltípust tartalmaz.

A teszteket egy wifi-hálózaton keresztül végezték, közvetlenül Boston mellett, Massachusettsben. A Speedtest.net, közvetlenül a tesztek előtt elvégzett eredmények azt mutatták, hogy a feltöltési sebesség átlagosan meghaladja a 30 Mbps-ot.

Mindkét teszthez csak a tesztfájlt helyeztem az egyes szolgáltatások megfelelő szinkronizációs mappájába az asztalomon. Ez általában gyorsabb feltöltési időt eredményez, mivel a böngészőkön keresztül végrehajtott titkosítási folyamat nem használja ki teljes mértékben a rendszer erőforrásait.

DropboxÉn vezetek
Feltöltés03:5604:36
Letöltés00:1300:16

A Dropbox mindkét tesztnél felülmúlta az IDrive-t, de ez nagyon közel van. Attól függően, hogy hol helyezkedik el az egyes szolgáltatások adatközpontja közelében, az eredmények nagyon eltérőek lehetnek.

Mindkét feltöltési idő várni fog, bár összhangban áll azzal, amit elvárnám egy 258 MB fájlt. Ezért jó látni, hogy mindkét szolgáltatás elősegíti a szinkronizálási folyamatot blokk szintű, fokozatos fájlátvitel mellett.

Blokk szintű átvitel esetén, amikor egy fájlt módosít, a fájl megváltozott részeit csak a teljes fájl újbóli elküldése helyett másolja át. Számos felhőalapú tárolási szolgáltatás, köztük a Google Drive, egyszerűen átviszi a teljes fájlt, ha módosítja azt.

Hogy megnézem, mennyi időszintű átvitel ment az egyes szolgáltatásoknál, elvégeztem egy másik feltöltési tesztet. Ezúttal egy kis változtatást végeztem a 256 MB-os tömörített mappámban: töröltem a benne lévő utolsó fájlt.

Feltöltési idő
Dropbox00:12
Én vezetek00:22

Mint láthatja, a blokk szintű feldolgozás nagyon sok időt takarít meg Önnek, függetlenül attól, hogy melyik szolgáltatást használja. Az IDrive ugyanazt az architektúrát alkalmazza a biztonsági mentési folyamatára is, segítve ezzel a néha lassú folyamat felgyorsítását.

Három forduló felülvizsgálata

A szinkronizálás feltöltése szempontjából mindkét szolgáltatás nagyon jól teljesített. A legtöbb ember sem rutinszerűen tölt fel 256 MB fájlokat. A Dropbox kissé jobban teljesített mind a kezdeti, mind a megváltozott fájlátvitel esetén.

Nyilvánvaló, hogy a különböző felhasználók valószínűleg eltérő eredményeket kapnak néhány változó alapján. Ezenkívül, amint azt az ötödik fordulóban látjuk, az IDrive tartalmaz egy erősebb titkosítási megközelítést, amely valószínűleg hozzájárult a kissé lassabb szinkronizálási sebességhez..

A teszteimhez azonban a Dropbox kissé előbbre kerül.

Kerek: A Dropbox sebességének szinkronizálási pontja

Dropbox logó
IDrive logó

4

Megosztás és tartalomvezérlés

Dropbox

A Dropbox kétféle módon teszi lehetővé felhőalapú tartalmak megosztását másokkal:

 1. Hozzon létre egy megosztható URL linket egy fájlhoz
 2. Hozzon létre egy megosztott mappát

A Dropbox segítséget nyújt a megosztott tartalomhoz való hozzáférés ellenőrzésében a jelszavakkal védő linkek és a lejárati idő megadása által. Ugyanakkor mindkét szolgáltatáshoz szükség van egy Dropbox Pro fiókra.

A link megosztás korlátozza a meghívottak megtekintését és kommentálását. Nem szerkeszthetik a dokumentumot.

Ha aktívabban szeretne együttműködni, akkor megosztott mappát hozhat létre, amely lehetővé teszi a szerkesztési engedélyek megadását.

A Dropbox webes felületén könnyedén megfigyelheti megosztott tartalmát két különböző oldalról: megosztás és linkek. A megosztási oldal lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy mely mappák és fájlok vannak megosztva. A linkek oldalon kezelheti a létrehozott linkeket.

Van egy harmadik „események” oldal, amely lehetővé teszi az általános számlatevékenységek ellenőrzését, akár Ön, akár egy együttműködő. Ha valaki nem kívánt fájlt módosít vagy véletlenül törli a fájlt, a Dropbox lehetővé teszi a törölt fájlok és a korábbi fájl verziók helyreállítását is..

Visszaállíthatja a fájlok törölt és korábbi verzióit, feltéve, hogy az az eseménytől számított 30 napon belül megtörténik. Ha Dropbox Pro felhasználó, akkor lehetősége van megvásárolni a kibővített verzióelőzményt (EVH) is, amely akár egy évig is megzavarja ezt.

Én vezetek

Akár a biztonsági mentésben, akár a szinkronizálási mappában van, az IDrive tartalma könnyen megosztható másokkal, létrehozva egy linket.

A megosztott linkeket el lehet küldeni a Facebook-ra, a Twitter-re, vagy elküldhetjük az egyes címzetteknek e-mailben. Ezeket a linkeket úgy is irányíthatja, hogy csak nézegetési vagy szerkesztési engedélyeket csatol hozzájuk. A linkeket jelszavakkal tovább lehet védeni. Az IDrive azonban nem engedélyezi, hogy a linkeket automatikusan lejárjon egy adott napon.

Az IDrive webes felületén van egy „megosztott” fül, amely felhasználható a megosztott tartalom ellenőrzésére. Van egy „megosztott velem” fül is, hogy megnézhesse, milyen tartalmat más IDrive-felhasználók megosztottak veled.

Ha az együttműködések rosszul fordulnak elő, az IDrive lehetővé teszi a fájl korábbi tíz verziójának bármelyikének helyreállítását. A törölt fájlok akár 30 napig is helyreállíthatók.

Negyedik forduló

Tekintettel arra, hogy a Dropbox sikeres volt munka-termelékenységi megoldásként, nem meglepő, hogy az IDrive-rel egy kicsit előbb jelent meg, amikor az együttműködési képességről van szó. A nagyobb meglepetés az, hogy nem elég egyértelmű győzelemhez. A Dropbox jobb ellenőrzési lehetőségeket kínál, és lehetővé teszi a link lejárati dátumának beállítását. Az opcionális EVH funkció szintén szép. Ellenkező esetben a két szolgáltatás nagyon hasonlóan működik.

A Dropbox-nak még néhány más együttműködési képességgel rendelkezik, amelyekkel ebben a cikkben nem foglalkoznak, ideértve az integrációt olyan munkatermelékenységi alkalmazásokkal, mint az Office Online.

Kerek: Megosztási és tartalomvezérlő pont a Dropbox számára

Dropbox logó
IDrive logó

5

Biztonság

A Dropbox titkosítja a felhasználói adatokat az eszköz és az adatközpont között szállított biztonságos TLS alagút segítségével, amelyet 128 bites AES titkosítással támogatnak. Amint a fájlok megérkeznek a Dropbox adatközpontba, azok visszafejtésre kerülnek és újra titkosításra kerülnek 256 bites AES-sel..

A folyamat során azonban a tartalom metaadatait egyszerű szövegben hagyják. Ide tartoznak a fájlnevek, méret és dátum. Noha ez segít az indexelési folyamatban és lehetővé teszi a fájlok előnézetét, ez biztonsági kérdés, mivel nagyon sok ember mondhat rólad a metaadataiból.

Az a legnagyobb aggodalom, hogy a Dropbox miként védi az Ön adatait, az az, hogy nem adják a felhasználóknak a végpontok közötti titkosítás lehetőségét. Nulla ismeretlen titkosításnak is nevezik, ezzel a biztonsági réteggel csak a felhasználó, a felhasználó rendelkezik a titkosítási kulcs másolatával.

Ennek a megközelítésnek az az előnye, hogy senki sem – még a szolgáltatás sem – csak az Ön adatait szét tudja kibontani. Ennek oka az, hogy itt, a Cloudwards.net oldalán, gyakran hangot adunk a felhőalapú szolgáltatások támogatásának, amelyek tartalmazzák a nulla ismeret nélküli titkosítást, mint például a Sync.com és a pCloud.

A Dropbox lehetőséget ad arra, hogy engedélyezze a két tényezőjű hitelesítést a gyenge jelszavakkal szembeni védelem érdekében. Aktiválja ezt a funkciót, és a jövőben felkérést fog adni a fiókja jelszavának és a mobiltelefonon beolvasott biztonsági kódnak a személyazonosságának igazolására.

Én vezetek

A Dropboxhoz hasonlóan az IDrive védi az adatokat mind szállítás közben, mind pedig kiszolgálóin nyugalomban. Az átmeneti adatokat TLS kapcsolat és 256 bites titkosítás biztosítja. A magasabb titkosítási szint (256 vs 128) valószínűleg legalább részben azt magyarázza, hogy az IDrive szinkronizálási sebessége valamivel lassabb, mint a Dropboxé..

Az IDrive adatközpontjában biztonságos tartalom – akár online biztonsági mentés, akár szinkronizált adat – szintén 256 bites AES-sel biztonságos.

Az egyik legfontosabb dolog az IDrive titkosításának kezelésében az, hogy valóban választhatnak a felhasználók számára a szokásos és a végponttól való titkosítás között. Az IDrive általában titkosítási kulcsot rendel hozzá, amelynek másolatát őrzik meg. Válasszon ugyanakkor a privát titkosítást, és csak Önnek lesz másolata a titkosítási kulcsról.

Privát titkosítás esetén az adatok helyrehozhatatlanok lesznek, ha elfelejti fiókja jelszavát. A magán titkosítás ugyanakkor az adatok lehető legjobb védelmét is biztosítja, megéri a kockázatot. Egy olyan jó felhőjelszó-kezelővel, mint a LastPass vagy a Dashlane, a hozzáférés elvesztése nem jelenthet gondot.

Az IDrive biztonsági beállításának egyetlen igazi problémája a két tényező szerinti ellenőrzés lehetőségének hiánya.

Öt kerek gondolat

A Dropbox hatékonyan titkosítja az adatokat nyugalomban. Ha azonban metaadatait egyszerű szövegben hagyja, és nem nyújt teljes körű titkosítást, akkor szünetet kell adnia. Különösen igaz ez, ha mérlegeljük azt a tényt, hogy a Dropbox egy 2012-es csapásra irányult, amely 68 millió felhasználói jelszó lopását eredményezte..

Saját titkosításával az IDrive megvédi adatait az ilyen megsértésektől, mivel nincs lopási jelszó. Ez óriási előny a fogyasztók számára, és az egyik legfontosabb ok, hogy az IDrive-et Dropbox fölé válasszuk a legfontosabb fájlok védelme érdekében..

Kerek: Az IDrive biztonsági pontja

Dropbox logó
IDrive logó

6

Az ítélet

Noha az IDrive szinkronizálási lehetőségei különbözik a legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatástól, ez nem egészen versenyez a Dropbox-nal felhőalapú tárolási lehetőségként. Ez főleg azért van, mert a Dropbox valamivel jobban megkönnyíti az együttműködést. A két szolgáltatás azonban közelebb áll, mint gondolnád.

Az IDrive jó munkát végez a fájlok szinkronizálásával és megosztásával egyaránt. A magán titkosítás opciójának köszönhetően ez valójában biztonságosabb felhő-tárolási lehetőség, mint a Dropbox. Ha figyelembe veszi azt a tényt, hogy az IDrive-t a merevlemez tökéletes képének kialakítására is tervezték, az összérték-tippek kérdése nagymértékben kedvező.

Végső győztes: IDrive

Az IDrive nyeri a Dropbox Pro és az IDrive 1 TB előfizetési csomagjának közötti választást. Ez a döntés még könnyebbé válik, ha figyelembe veszi, hogy a Dropbox legtöbb előnye az IDrive felett elérhető az ingyenes tervével.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map