Az első lépések a Rackspace felhőfájlokkal

A Rackspace ma az egyik legjobb felhőinfrastruktúra-szolgáltatás. Az is nagyon zavaró lehet, ha nem ismeri az útját. Mindig arra törekedve, hogy a felhőben való élet kényelmesebb legyen, úgy döntöttünk, hogy összeállítunk egy rövid útmutatót a Rackspace Cloud Files használatának megkezdéséhez..


Ebben az útmutatóban a Cloudwards.net ismerteti a regisztráció folyamatát és azt, hogy mire számíthat gigabájtonként a Cloud Files segítségével. Ezután arról fogunk beszélni, hogyan lehet a leghatékonyabban feltölteni a fájlokat a Rackspace-hez, igényeinek megfelelően, legyen szó a tartalom tömeges kézi átviteléről, a merevlemez folyamatos adatvédelméről vagy az eszközök közötti fájlszinkronizálásról..

Az olvasás befejezése után a Rackspace Cloud Files segítségével felhőalapú megoldásokat építhet fel a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatások és a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások riválisához, anélkül, hogy fájljait egynél több helyen kellene megőriznie..

Mivel könnyebb megmutatni, mint elmondani, különösen három szolgáltatással mutatjuk be a folyamatot: Cyberduck a tömeges fájlátvitelhez, a CloudBerry biztonsági másolat az online biztonsági mentéshez és a Storage Made Easy a felhőtároláshoz. Az alapvető lépések azonban hasonlóak lesznek más termékek esetében is.

Mielőtt elkezdenénk felhőalapú megoldások felépítését, beszéljünk egy kicsit a Cloud Files alapjairól, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a megfelelő helyen vagyunk. Ha úgy döntött, hogy biztosan nem, és egyszerűbb útvonalat szeretne a mentéshez vagy a tároláshoz, akkor a felhő-összehasonlító eszköz jó indítópultot jelent a többfunkciós megoldások megtalálásához..

Mi az a Rackspace Cloud Files?

A felhő egyszerűen fogalmazva arra utal, hogy az adatokat tárolja a kiszolgáló létesítményekben, és hozzáférhet ezekhez a fájlokhoz és azokkal együtt dolgozik az interneten, nem pedig a számítógép merevlemezén. A felhő a merevlemezek biztonsági mentésére, a merevlemez-hely felszabadítására, a fájlok szinkronizálására az eszközök között, a webhelyek tárolására és sok egyéb elemre.

Míg a legtöbb felhőszolgáltatás ezeknek a feladatoknak egy vagy kettőre koncentrál, a Rackspace Cloud Files más megközelítést alkalmaz. Szolgáltatást nyújt felhőalapú szolgáltatásként szolgáltatásként, vagy röviden a felhő IaaS-jét, és korlátlan fájlok tárolására használható bármilyen igényéhez. Egyéb felhőalapú IaaS-példák az Amazon S3, Azure, Google Cloud és a Backblaze B2.

A hátránya, hogy a specializált felhőszolgáltatásokkal ellentétben a legtöbb felhőalapú IaaS-szolgáltató, beleértve a Cloud Files-t sem, nem nyújt kényelmes eszközt a fájlok felhőbe juttatásához. Például a Sync.com felhőalapú tárolási szolgáltatása 2TB-os felhőalapú tárolást és szinkronizálási mappát biztosít a fájlok odajuttatásához. Nagyon kevés a munka, mivel a Sync.com áttekintésünk jobban igazolhatja.

Noha nem olyan egyszerű, mint a Sync.com, vagy egy olyan készenléti és elfelejtő biztonsági mentési szolgáltatás, mint a Backblaze (olvassa el a Backblaze áttekintésünket), a CloudFiles integrálódik a szoftverhez, amely az azonos típusú feladatok elvégzésére szolgál, és meglehetősen egyszerűen létrehoz egy fájlt. tároló ”, és egy API-kulcsot használ az integráció engedélyezéséhez. Bemutatjuk a tároló létrehozását és egy pillanat alatt megtaláljuk az Ön API-kulcsát.

A Rackspace Cloud Files gigabájtonkénti díjat számít fel a fájlok tárolásáért, így működik a legtöbb felhőalapú IaaS szolgáltató. Ez előnye a méretezhető tárolás, azaz nem kell fizetnie az 1 TB tárhelyért, amikor csak 200 GB-ra van szüksége, miközben lehetővé teszi, hogy annyi adatot tároljon, amennyit csak szeretne..

A gigabájt ára attól függ, hogy mennyit tárol a Rackspace Cloud Files-ben. Minél többet tárol, annál kevesebbet kell fizetnie gigabájtonként.

Kiosztott terület: Gigabájt / havi költség:
Első 1 TB$ 0.10
Következő 49TB$ 0.09
Következő 150TB$ 0,085
Következő 300TB$ 0.08
Következő 524TB$ 0,075
Több mint 1024 TB$ 0.07

Azok számára, amelyek Cloud Files tartalomszolgáltató hálózat (CDN) tárolókat használnak, sávszélességi díjak is vannak. Ha privát tárolókat használ, amelyeket személyes fájlok feltöltésére használ, akkor az nem fog befolyásolni.

Feliratkozás a Rackspace felhőfájlokra

Miután úgy döntött, hogy a Rackspace az Ön számára a felhőinfrastruktúra-szolgáltatás, regisztráljon a szolgáltatásra, el kell lépnie a Rackspace webhelyre. Kattintson a kis zöld „feliratkozás” gombra.

Meg kell adnia néhány személyes információt, és be kell állítania a számlázási módot. A hitelkártyáját 30 napig nem számolják fel a szolgáltatásért, de a Rackspace 1 dollár terhelést számíthat fel rá, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden együtt működik-e.  

Ha kész, akkor hozzáférhet a Rackspace Cloud Vezérlőpulthoz.

Rackspace Cloud Vezérlőpult

A Felhő Vezérlőpultja az összes felhőfájlok eseménye. A belépéshez kattintson a Bejelentkezés gombra.

A műszerfalra száll, ahol gyorsan felügyelheti a fióktevékenységeket és elvégezhet bizonyos kulcsfontosságú műveleteket. Ez magában foglalja a támogatási jegyek megtekintését és létrehozását, a riasztások megtekintését és létrehozását, valamint a tudásbázis és a termékhírek elérését.

Gyors összeállítási sablonok állnak rendelkezésre, többek között statikus webhelyek, virtuális szerverek és adatbázisok létrehozására. Nem fogjuk megnézni az ebben az útmutatóban szereplőket, ugyanakkor az alapvető fájltárolási igényekre összpontosítunk (plusz, egy teljes könyvet kellene írnunk az összes lefedéséhez).

Az alapvető fájltároláshoz a Cloud Control Panel legfontosabb linkje az oldal tetején, a „storage” menüpont alatt található. A linket „fájloknak” hívják, és oda fognak lépni konténerek létrehozásához.

Rackspace konténerek létrehozása

Mielőtt elkezdené a fájlok hozzáadását a Rackspace Cloud Files fájlhoz, létre kell hoznia egy fájltároló-tárolót. A konténer megegyezik az úgynevezett „vödör” sok más IaaS szolgáltatással; ez egy hely, ahol fájlokat küldhet.

Egy tároló létrehozásához a Cloud Vezérlőpulton, amint már említettük, a képernyő teteje közelében kattintson a „tárolás” elemre, és a legördülő menüből válassza a „fájlok” lehetőséget..

Akkor kerül a Cloud Files ablakba, amelyen megjelenik az összes létrehozott tároló, azzal a lehetőséggel, hogy újakat készítsen a „tároló létrehozása” gombra kattintva.

A tároló létrehozásához csak a tárolónév, egy régió és a három típus közül választhat: privát, nyilvános vagy statikus webhely.

A régió opció jelzi, hogy a használt Rackspace adatközpont található. Öt lehetőség van: Észak-Virginia, Chicago, Sydney, Dallas és Hong Kong. Válassza ki a legközelebbi régiót a gyorsabb fájlátvitelhez. Ez különösen az online biztonsági mentéshez hasznos, amely több száz gigabájt kezdeti feltöltését vonhatja maga után.  

A típust illetően válassza a „privát” lehetőséget, mivel azt fájlok tárolására használják, és lehetővé teszik számukra a Cloud Control Panel vagy az API link elérését. A „nyilvános” típusú tartalomszolgáltató hálózatok (CDN-k), amelyek olyan alkalmazások építésére használhatók, amelyekben az ügyfelek fájlokhoz férnek hozzá. A statikus webhely típusa statikus webhelyek tárolására szolgál.

Ha kész, kattintson a „tároló létrehozása” elemre. Új konténerünk, amelyet „mytestcontainer” -nek nevezünk, most megjelenik az elérhető konténerek listájában.

Fájlok tárolóba történő hozzáadásához vagy a benne lévő fájlok eléréséhez kattintson a tároló nevére. Megnyílik egy új képernyő, ahol tartalmat küldhet el a felhőhöz a „fájl feltöltése” gombra kattintva.

A fájlok felhőfájlokon keresztüli feltöltésével az a probléma, hogy egyszerre csak egy fájlt (és nem mappát) választhat ki, így ha gigabájt türelmet nem igényel, akkor másik útvonalat szeretne választani.

Szerencsére számos, sokkal hatékonyabb módszer létezik a fájlok felhőalapú fájlokba való bejuttatására, ide tartozik a tömeges feltöltés FTP-vel, online biztonsági mentés vagy felhőtároló kliens. Bármelyikük használatához szüksége lesz API-kulcsra.

A Rackspace API kulcs megkeresése

Az API az „alkalmazásprogramozási felület”, azaz olyan számítógépes kód, amely lehetővé teszi két program közötti beszélgetést. Az API kulcsot a hívó programok azonosításához használják, mint például a CloudBerry Backup, megakadályozva, hogy a rosszindulatú programok hozzáférjenek a Cloud Files tárolókhoz.

A Rackspace API-kulcs megszerzéséhez be kell jelentkeznie a Cloud Control Panelbe. A jobb felső sarokban kattintson a nevére, majd kattintson a „profilom és beállításaim” elemre.

A következő oldalon görgessen le a „biztonsági beállítások” fejlécig. A mezőnek tartalmaznia kell a Rackspace API kulcsot. Kattintson a „show” gombra, hogy felfedje az API kulcsot, és másolja be.

A szoftver csatlakoztatásához a Cloud Files-hez azt a lágyabb gombot kell megadnia. Megmutatjuk Önnek, hogy hol kell ezt megtenni, miként bemutatjuk a Cyberduck, a CloudBerry biztonsági mentés és a Tárolás egyszerű használatát, és.

Rackspace és FTP ügyfelek

Az FTP-kliens olyan eszköz, amely lehetővé teszi fájlok feltöltését és letöltését egy kiszolgálóra. Ez egy olyan technológia, amely már egy ideje létezik, és bár nem olyan fejlett, mint a felhőtárolás vagy a biztonsági mentés, az ilyen ügyfelek továbbra is népszerűek a hajózási tartalmak átvitelekor..  

Megmutatjuk, hogyan kell feltölteni a fájlokat a Cyberduck használatával, de a FileZilla, a WinSCP és sok más FTP-ügyfél elérhető, és a legtöbb nem fizet egy fillért.

Töltse le a Cyberduck telepítőjét az operációs rendszeréhez, és végezze el a telepítési folyamatot. Ezután indítsa el az ügyfelet.

A Cyberduck és a Rackspace csatlakoztatásához kattintson a bal felső sarokban található „kapcsolat megnyitása” gombra. Megnyílik a csatlakozási ablak több mezővel. Kattintson a tetején lévő legördülő menüre, és kapcsolati protokollokat választhat, mint például a WebDAV és az FTP, valamint közvetlenül csatlakozhat olyan felhőalapú szolgáltatásokhoz, mint az Amazon S3, a Backblaze B2 és a Rackspace Cloud Files..

Válassza a Rackspace Cloud Files elemet. Hagyja üresen az összes többi mezőt, beleértve a felhasználónevet és a jelszót, és kattintson a „Csatlakozás” gombra.

A rendszer felkéri a Rackspace felhasználónevének és az API-kulcsnak a megadására, amelyet az előző szakaszban mutattunk be..

Írja be ezt az információt, nyomja meg a „Csatlakozás” gombot, és a Rackspace Cloud Files-hez való kapcsolódásnak elég gyorsan létre kell hoznia, miután megtekintheti az összes korábban létrehozott tárolót. Ha még nem hozott létre tárolókat, olvassa el korábbi útmutatásainkat erre.  

Fájlok feltöltéséhez egy tárolóba, kattintson a jobb gombbal a tárolóra, és válassza a “feltöltés” ​​lehetőséget.

Ön egyszerre több fájlt is böngészhet és feltölthet, vagy teljes mappákat tölthet fel.

Miután kiválasztotta a feltöltést, a Cyberduck tudatában van a feltöltési folyamattal, amely nem tarthat sokáig, hacsak gigabájtnyi tartalmat tölt fel fel..

Van néhány egyéb hasznos művelet, amelyet a Rackspace Cloud Files tárolóban is elvégezhet, például jelszóval védett mappák létrehozása és fájlok letöltése vagy törlése. Szinkronizálhatja a tárolókat a számítógép mappáival is, így nem kell kezelnie az új mappák feltöltését, amelyet ezekbe a mappákba adnak.

Összességében a Cyberduck egyszerű, de nagyon hasznos eszköz az alapvető fájlátvitelhez a Rackspace Cloudbe és onnan. A fejlettebb funkciókkal kapcsolatban azonban teljes jogú online biztonsági mentési vagy felhőalapú tárolási ügyfeleket kell keresnie. 

Rackspace és online biztonsági mentés

A Rackspace használatához a katasztrófa utáni helyreállításhoz olyan szoftverre van szüksége, amely képes kapcsolódni a Cloud Fileshez, és kezelni az alapvető biztonsági mentési műveleteket, például a folyamatos biztonsági mentést és a titkosítást. Néhány ingyenes szolgáltatás igénybe vehető, amelyek közül a Duplicati jó (olvassa el a Duplicati ismertetőt).

A jobb lehetőség, és amelyet a biztonsági mentési folyamat bemutatására fogunk használni, a CloudBerry Backup.

Elolvashatja a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését, hogy jobban megmagyarázza, miért részesítjük előnyben, ám néhány kiemelt esemény közé tartozik a hibrid biztonsági mentés, a kép alapú biztonsági mentés, valamint a fájlok több mint 50 különféle felhőszolgáltatáshoz történő csatlakoztatásának és biztonsági mentésének képessége, ideértve a Rackspace Cloud Files fájlokat is. Valójában ez a mi döntésünk egy 3-2-1 biztonsági mentési rendszer létrehozására.

A CloudBerry biztonsági mentés felhőfájlokhoz történő csatlakoztatásához létre kell hoznia egy új „helyről a felhőbe” biztonsági másolatot a CloudBerry Backup ügyfélen belül..

Ezután kattintson az „új új fiók hozzáadása” elemre.

Válassza a Rackspace lehetőséget a felhőszolgáltatások listájából.

Ezután a rendszer kéri, hogy írjon be egy megjelenítendő nevet, ahogyan azt meg akarja hívni a biztonsági mentési tervhez, valamint két részletet a Rackspace CloudFiles-fiókjából: a felhasználónevet és az API-kulcsot, amelyet megmutattunk, hogyan keressen korábban..

Mielőtt folytatná, ki kell választania egy Cloud Files tárolót is, ahová a fájljait el tudja küldeni. Ha korábban már létrehozott egy tárolót a Rackspace Cloud Vezérlőpulton, a korábban bemutatott lépésekkel, akkor az ablak alján, a tároló mezőben választhatja ki. Ha még nem teheti meg, kényelmesen létrehozhat közvetlenül a CloudBerry Backup kliensben.

Kattintson az „oké” gombra, és a Rackspace kiválasztható fiókként hozzáadódik a CloudBerry alkalmazáshoz.

Válassza ki a Rackspace fiókot, majd kattintson a „Tovább” gombra a biztonsági mentési terv létrehozásának folytatásához.

Miután tudta, hogyan kell megragadni az API-kulcsot a szoftver csatlakoztatásához a Rackspace Cloud-hoz, a CloudBerry Backup varázsló mindent megkönnyít. Lehetősége van arra, hogy beállítsa a titkosítási szinteket, válasszon fájlokat és mappákat a biztonsági mentéshez, készítsen biztonsági mentési szűrőket (pl. Kizárás a fájltípus szerint), és állítsa be a biztonsági mentési ütemtervet, többek között a lehetőségekkel együtt. 

Ha kész, akkor lehetősége van áttekinteni a terv összefoglalását. Kattintson a „Következő” gombra, ha rendben van, és elindul a biztonsági mentési folyamat.

A továbbiakban a számítógépről biztonsági másolatot készít a Rackspace Cloud Files fájlról.

Rackspace felhőtároláshoz

Míg az online biztonsági mentés segíti a fájlok védelmét a számítógép merevlemezének replikálásával, a felhőalapú tárolásnak más célja van, elsősorban a lemezterület felszabadítása, az eszközök közötti fájlszinkronizálás és a fájlmegosztás.

Sajnos nincs nagyon sok saját-tárolóplatform, amelyeket úgy terveztek, hogy Cloud Files vagy bármilyen más felhőalapú IaaS-vel való együttműködésre tervezzék. Van azonban egy nagyon jó a Storage Made Easy (KKV) szolgáltatásban..

A Storage Made Easy egy erőteljes eszköz, amely a legjobb vállalati fájl-szinkronizálási és megosztási szolgáltatásokkal verseng. Van egy ingyenes verzió, de három felhőre és havi 5 GB-os sávszélességre korlátozza. A CloudBerry Backuphoz hasonlóan azonban a licencköltségek is ésszerűek, mind a személyes, mind az üzleti lehetőségek mellett.  

Miután létrehozta a kkv-fiókot, a Rackspace Cloud Files-hez való csatlakozás meglehetősen egyszerű. Először jelentkezzen be a webes felhasználói felületbe, és kattintson a műszerfal közepén található „Új szolgáltató hozzáadása” feliratú gombra..  

Válassza ki a Rackspace Cloud Files fájlt az opciók listájából.

A Cyberduck és a CloudBerry biztonsági másolathoz hasonlóan, a rendszer kéri a Rackspace felhasználónevének és az API-kulcsjának a megadását. Meg kell neveznie a felhőt is (mi lenne a “Bolyhos?”), És meg kell adnia a Rackspace Cloud Files adatközpontjának régióját..

Miután létrejött a kapcsolat a Cloud Files-rel, felkérjük Önt, hogy válasszon meglévő tárolót, vagy hozzon létre egy újat. Végezzen választást, és nyomja meg a „Folytatás” gombot.

Ezzel elkészítheti a fájlok hozzáadását, ha rákattint a „fájlkezelő” linkre a kkv webes felhasználói felületének tetején. Ezzel megnyílik egy virtuális felhő rendszer (ha PC-klienst igényel, akkor egyszeri Windows Cloud Tools licencet kell vásárolnia; sajnálom, hogy ingyen nem tartalmazza).

A fájlkezelőben meg szeretné nyitni a Rackspace tárolót, amelyet egy mappa képvisel, dupla kattintással.

Miután belépettél, rákattinthatsz a „feltöltés” ​​gombra a felső rész közelében, vagy húzhatsz és dobhatsz fájlokat és mappákat az űrbe, és elküldheted őket a Rackspace Cloud-hoz..

A feltöltés befejezése után a fájlok a térben megtekinthetők lesznek. A CloudEdit kiegészítő telepítésekor rákattinthat a fájlokra, hogy megoszthassa azokat másokkal, vagy akár szerkesztheti is őket.

A Storage Made Easy szinkronizálhatja a fájlokat az eszközök között. Bár az asztali alkalmazásokat egyszeri díjért kell megvásárolnia, az írás megírásának idején az Android és az iOS mobil alkalmazásai ingyenesek, így útközben hozzáférést biztosítanak a Cloud Files-ben tárolt tartalmakhoz..

Végső gondolatok

A Rackspace Cloud Files használatának megkezdése eleinte ijesztő lehet. Miután megismerte a Rackspace Cloud Vezérlőpult elrendezését, és talál egy tisztességes harmadik féltől származó alkalmazást a fájlok feltöltésének kényelmesebbé tétele érdekében, elég gyorsan legyőzi a félelem tényezőjét..

Remélhetőleg ez a rövid útmutató segített megtalálni az induláshoz szükséges alapokat, függetlenül attól, hogy felhőfájlokat használ online mentéshez, felhőtároláshoz, vagy csak fájlokat ér el oda egy alapvető FTP-klienssel. Ha nem, hagyja meg kérdéseit az alábbi megjegyzésekben, és mindent megteszünk, hogy válaszoljunk rájuk. Ugyancsak örömmel fogadjuk az ajánlatokat a harmadik féltől származó eszközök használatához a Rackspace használatával. Köszönöm, hogy elolvasta!  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map