A termelékenységi alkalmazások csata – Todoist és Wunderlist vs. Any.Do

Egy olyan világban, ahol könnyen elterelhetjük egy új trend témát a Twitteren vagy egy új szűrőt a Snapchat-en, termelékenységi alkalmazásokra van szükségünk, hogy motiváltságot tartsunk és segítsenek mindent megőrizni, amire egy nap alatt szükségünk van..


Természetesen volt egy idő, amikor az emberek hosszú naplókat tartottak a mindennapi teendők listájáról vagy jegyzeteket tettek az asztalukon a naptárban, de mivel a munka a számítógépekre váltott át, már nincs értelme a listát papírra készíteni: a termelékenység függ a környezetet és a feladataink kezelésének ütemét.

Annak érdekében, hogy megtalálják a legjobb termelékenységi alkalmazásokat az interneten, három legértékesebb alkalmazást hasonlítunk össze: a Todoist, a Wunderlist és az Any.do.

Bár a csata a vége felé nagyon közel van, a nyertes egyértelműen a Wunderlist, köszönhetően a funkciókkal összeállított ingyenes verziójának.

Nem mintha a többinek semmi érdeme lenne: a Todoist zökkenőmentes mobilalkalmazással rendelkezik, míg az Any.do karcsú webes felülettel és egyedi böngésző-bővítménnyel rendelkezik. A végén azonban egyik sem adott valódi harcot a Wunderlist számára.

A megfelelő termelékenység kiválasztásának kritériumai

Mivel sok olyan termelékenységi alkalmazás érhető el online, nehéz lehet megtalálni a megfelelőt. Egyrészt nagyon hasonlítanak az ellenőrző listákra és a határidőkre, de másrészt nagyon különböznek egymástól.

Íme néhány kritérium, amelyet érdemes figyelembe venni, mielőtt kiválasztaná a megfelelő termelékenységi alkalmazást:

Felület

Ha valaki úgy találja, hogy a rendetlenség felülete jobban összpontosít és növeli a termelékenységet, akkor válassza az alkalmazás tiszta megjelenését. Bár az Any.do rendelkezik a legszorosabb felülettel az összes alkalmazás között, a Wunderlist valóban az, amely az összes információt egyetlen képernyőn jeleníti meg..

Mobil támogatás

Nem utálod, amikor kimerítő élelmiszerboltot készít a termelékenységi eszköz webes felületén, csak azért, hogy rájöjjön, hogy az eszköznek nincs mobilalkalmazása? Ha naponta több eszközt használ, fontos, hogy válasszon egy olyan termelékenységi eszközt, amely platformok közötti, így bárhonnan elérheti adatait. Szerencsére az összes, a cikkben áttekintett alkalmazásnak mobilalkalmazása van.

megosztása

Ha a termelékenységi alkalmazás kiválasztásának fő célja az, hogy megosztja és feladatokat rendeljen el más felhasználóknak, akkor válasszon egy olyan szolgáltatást, amely zökkenőmentesvé teszi a megosztást és az együttműködést. Ha csak az ingyenes verziót kívánja használni, akkor ellenőrizze, hogy az alkalmazásnak nincs-e korlátozása a megosztott felhasználók számára.

Az Any.do például csak egyszerre engedélyezi a feladatok és listák megosztását egy projekten, és a Todoist legfeljebb 5 felhasználóval rendelkezik.

Naptárintegráció

A három termelékenységi alkalmazás kipróbálása után egy dolog teljesen világos: egy jó termelékenységű alkalmazásnak naptárintegrációval kell rendelkeznie, hogy az egyes feladatok határidejeire automatikusan létrejöjjön események..

Ezen alkalmazások némelyike ​​zökkenőmentes integrációt biztosít a Google Naptárral, míg mások jól működnek az iCal-nal, de az Ön számára megfelelő alkalmazás a használt naptártól függ.

Todoist vs Wunderlist vs Any.do – az összehasonlítás

Tehát hogyan néznek ki ezek a kritériumok a gyakorlatban? Lássuk.

Felület

Kezdjük a Todoist-tal: egyszerű fehér és piros háttérrel rendelkezik, három másik színválasztással. További színek eléréséhez prémium verziót kell vásárolnia.

A felület nagyon tiszta, bal oldali sávval és egy beállítási opcióval rendelkezik. A piros felső sávban van egy plusz gomb, amely feladatokat azonnal hozzáadhat, és egy keresősáv is.

A Todoist színes témáitól eltérően a Wunderlist lehetővé teszi a háttérkép megváltoztatását, és ezzel együtt a színes téma is megváltozik, bár szeretném, ha megengednék, hogy a felhasználók feltölthessék az egyedi képeket, még akkor is, ha ez prémium szolgáltatás volt..

A Wunderlist egyértelműen a legjobban csomagolt alkalmazás, ám ennek ellenére továbbra is viszonylag egyszerű a felülete.

Az alkalmazásnak három paneles nézete van, amely hasznos, mivel segít a felhasználóknak, hogy az összes információt egyszerre láthassák.

Az Any.do messze a legkisebb és karcsúbb felülettel rendelkezik. Az eszköz egyszerűvé kívánja tenni a dolgokat, miközben továbbra is biztosítja a felhasználók számára az összes alapvető funkciót.

Szeretem azt is, hogy az egész felület elmosódik, amikor új feladatot ír. Ezeket a feladatokat mozgathatja egyik listáról a másikra húzással.

Győztes – Any.do

Az Any.do nyilvánvalóan a leginkább karcsú és modern megjelenéssel rendelkezik. A Todoist jó harcot ad neki, de a klasszikus kombináció és a fehér és kék verhetetlen.

Feladatok és emlékeztetők létrehozása

Mielőtt elkezdenénk ezen a szakaszon, fontos megérteni a különbséget a feladat és az emlékeztető között. A teendők listáján szereplő feladat egy olyan művelet, amely nem függ az időtől. Lehet, hogy van egy határidő, de nincs meghatározott idő, amelyben a munkát elvégezni kell.

Az emlékeztető időkritikus esemény, amelyet csak akkor kell megtennie, mint például visszahívás vagy orvos kinevezése.

Feladat létrehozásához a Todoist alkalmazásban először ki kell választania azt a projektet, amelyhez feladatokat kíván létrehozni, vagy új projektet kell létrehoznia. Feladatokat egyenként adhat hozzá szövegek hozzáadásával, vagy több feladatot is hozzáadhat, ha sorokat másol egy táblázatból, és összeilleszti őket..

A feladat létrehozása után beállíthatja a határidőt, a prioritást, áthelyezheti egy másik projektbe, vagy archiválhatja.

A kis megjegyzés mezőre kattintva megnyílik a hozzászólás a feladathoz. Noha a megjegyzések kivételével a dobozban más funkciókat is láthat, például a mellékleteket, az e-mailben küldött megjegyzéseket és a tevékenységi naplót, ezek valójában prémium szolgáltatások, és az ingyenes verzió használatakor nem érhetők el..

Az ismétlődő feladatok a Todoist alkalmazásban is létrehozhatók úgy, hogy a határidőt napi, heti vagy havi ütemtervre állítják.

Alfeladatok létrehozásához mindössze annyit kell tennie, hogy a feladatokat jobbra húzza. A Todoist egyszerű húzási funkciója révén több szintű feladatot hozhat létre (vegye figyelembe, hogy az alfeladatok csak a projekt nézetben hozhatók létre, a szűrt nézetekben nem)..

A Wunderlistban feladatokat hozhat létre szöveg hozzáadásával és az enter megnyomásával. A Todoistól eltérően, több feladat nem hozható létre sorok másolásával az Excel lapokból.

Miután létrehozott egy feladatot, akkor rákattinthat dupla kattintással, és egy sor választási lehetőség nyílik meg, például esedékesség dátuma, emlékeztető, alfeladatok, megjegyzések és fájlmellékletek..

A fájlok feltölthetők vagy hozzáadhatók a Dropboxból, de nincs Google Drive-integráció. A Wunderlist 5 MB-os feltöltési korlátozással rendelkezik a fájlok feltöltésére, de ha a Dropboxot használja, akkor ezzel nem lehet gond..

Ismétlődő feladatok is beállíthatók, és szeretem a Wunderlist rugalmasságát, amelyet a Todoisthoz képest nyújt.

Az Any.do oldalra kattintva a plusz gombra kattintva hozzáadhat egy feladatot egy projekt megnyitása után, vagy új létrehozása.

A feladat létrehozása után beállíthat egy határidőt, feljegyzéseket adhat hozzá, fájlokat csatolhat, alfeladatokat adhat hozzá, vagy emlékeztetőt tehet a feladatokra. Annak ellenére, hogy az Any.do lehetővé teszi bármilyen lista vagy feladat megosztását; ez nem teszi lehetővé, hogy feladatokat rendeljen a felhasználóhoz.

Az Any.do megengedi az ismétlődő feladatokat, de az egyedi időtartamot csak akkor állíthatja be, ha prémium felhasználó.

Győztes – Wunderlist

A Wunderlist segítségével a fájlok könnyen feltölthetők akár a számítógépről, akár a Dropboxból. A legfontosabb, hogy a Wunderlist lehetővé teszi az ismétlődő feladatok egyedi időtartamra állítását, amely a másik két alkalmazásban nem érhető el..

Böngésző-bővítmények

A Todoist böngésző-kiterjesztése nagyon csupasz csont, és csak két funkcióval rendelkezik. Az összes Todoist projekt és feladat bármilyen lapon megtekinthető, anélkül hogy megnyitná a Todoist webhelyet

Új feladatot hozzáadhat, ha jobb egérgombbal kattint a böngészőben (Ez a szolgáltatás mind a három alkalmazásban elérhető).

A Wunderlist böngésző-kiterjesztése hasonlóan működik, mint az Evernoteé. Segít az adatok weboldalról történő klipezésében és feladatokba történő létrehozásában. Például, ha nagyszerű ajándékot talál egy barátjának az Amazonon, akkor azonnal levághatja az oldal adatait, és emlékeztetőt adhat hozzá a termék megvásárlásához..

Az Any.do használatával áttekintheti a listán szereplő feladatokat, vagy új feladatokat is felvehet, de a böngésző-kiterjesztés szempontjából a legjobb az, hogy nagyon jól integrálódik a Gmailbe.

Amikor új e-mailt kap, az Any.do automatikusan felveszi tőle a végrehajtható szavakat, és felszólítja új feladat vagy emlékeztető létrehozására. Nekem, mint én, aki naponta legalább 20 e-mailt válaszol, ez egy gyors módja annak, hogy emlékeztetőket adjunk a fontos dolgokhoz anélkül, hogy elhagynánk a Gmail felhasználói felületét.

Győztes – Any.do

A Todoist segítségével a felhasználók láthatják a listájukban szereplő összes feladatot, vagy hozzáadhatnak egy új feladatot a böngészőbővítményből, míg a Wunderlist lehetővé teszi az adatok levágását a weblapokról és hozzárendelést feladatokhoz..

Noha a Wunderlist hasznosnak bizonyulhat, a böngésző kiterjesztése alapvetően az Evernote lite verziója. Ha a weblapok adatait le kívántam vágni, és offline állapotban elmentenem, inkább az Evernote-ot használnám, amely sok más lehetőséget kínál erre a célra..

Másrészt az Any.do azon képessége, hogy gyorsan kiválasszon műveleti szavakat egy e-mailből, és feladatot hozzon létre tőlük, egyedülálló, és hihetetlenül hasznos lehet a Gmail felhasználók számára..

Megosztás és együttműködés

A Todoist oldalon minden projektet megoszthat legfeljebb öt emberrel. Azt is megkaphatja a link egy adott feladathoz, és megoszthatja másokkal. De még a linkkel is, a feladat nem tekinthető meg nyilvános módban, be kell jelentkeznie a Todoist fiókjába, és hozzáférnie kell a feladathoz..

Az együttműködés megkönnyítése érdekében a Todoist engedélyezi a megjegyzéseket, de sajnos nem mellékel mellékleteket.

A Wunderlist valóban kiváló, ha a megosztásról és az együttműködésről van szó. A felhasználók minden megosztott listán belül legfeljebb 25 feladatot rendelhetnek hozzá, akár 25 részfeladatot hozhatnak létre, és legfeljebb 5 MB méretű fájlokat tölthetnek fel..

Minden feladathoz jegyzetek és megjegyzések társíthatók, így a felhasználók megkönnyítik a munka megbeszélését a Wunderliston.

Ahhoz, hogy egy listát nyilvánosan elérhetővé váljon a Wunderlistban, akkor csak a „több” -re kell lépnie, és válassza a „közzététel” lehetőséget.

A lista nyilvánosságra hozatala azt jelenti, hogy URL-t kap, amelyet azonnal meg lehet osztani másokkal; nincs szükség fiók létrehozására a Wunderlist segítségével.

Az Any.do segítségével megoszthatja a teljes projektet vagy feladatot más felhasználókkal. Ha szabad felhasználó, akkor egyszerre csak egy feladatot oszthat meg, ami határozottan hátránya.

A kommentálás nem érhető el az Any.do szolgáltatásban, ezért a Notes használatával módosítania kell. Az Any.do nem engedélyezi a fájlok csatolását közvetlenül a számítógépről, a Google Drive-ról és a Dropbox-ról.

Győztes – Wunderlist

Egy egyszerű matematikai eset, hogy őszinte legyek – a Todoist lehetővé teszi a feladatok megosztását legfeljebb öt felhasználóval, az Any.do pedig lehetővé teszi a feladatok és listák egyszerre csak egy felhasználóval történő megosztását. A Wunderlist esetén a limit 25.

Integráció az iCal és a Google Naptárral

A Todoist közvetlen integrációt biztosít az iCal-nal, de ez a szolgáltatás csak prémium felhasználók számára érhető el.

Bár az IFTTT felhasználható a Google Naptár eseményeinek átalakítására Todoist feladatokká vagy fordítva. Sajnos nincs mód az iCal és a Todoist csatlakoztatására, ha nem prémium felhasználó.

A Wunderlist naptárintegrációja sokkal könnyebb, mint a Todoisté. Az eszköz naptárhivatkozást biztosít a Fiókbeállítások alatt, és ez a link lehetővé teszi a Wunderlist számára, hogy könnyen integrálódjon az iCalhoz, a Google Naptárhoz és akár az Outlookhoz..

Az Any.do nem biztosítja az iCal vagy a Google Calendar integrálását.

Győztes – Wunderlist

A Wunderlist a három közül az egyetlen eszköz, amely egyszerű és gyors integrációt biztosít az iCal, a Google Calendar és az Outlook programmal. A Todoist csak a prémium felhasználók számára engedélyezi az iCal-integrációt, az Any.do pedig egyáltalán nem biztosít naptárintegrációt.

Harmadik fél integrációi

A harmadik féltől származó integrációk nélkülözhetetlenek a termelékenységi alkalmazásokhoz, mivel elősegítik a többi eszköz hatalmának egyesítését, és még gyorsabbá teszik a munkát.

Az olyan alkalmazások, mint az IFTTT és a Zapier, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy két alkalmazást egyesítsenek, ha az egyik alkalmazás eseménye indít műveletet a másikon.

A Todoist és a Wunderlist könnyen integrálható az IFTTT-vel és a Zapier-rel, megkönnyítve a feladatok automatikus hozzáadását.

Például minden alkalommal, amikor új emlékeztető készül az iOS-re, egy új azonos nevű feladat jön létre a Wunderlistban..

Vagy minden alkalommal, amikor új kártyát hoznak létre a Trello-n, új feladatot állítanak fel a Todoist-ra.

Az Any.do a böngésző-kiterjesztésen keresztül integrálódik a Gmailbe, és rendelkezik a Google Asszisztens integrációval is, de erről szól.

Győztes – Döntetlen a Todoist és a Wunderlist között

Mind a Todoist, mind a Wunderlist könnyű harmadik fél integrációt biztosít a Zapier és az IFTTT révén. Az integrált alkalmazások száma nagyjából azonos. Éppen ellenkezőleg, az Any.do csak két Google-alkalmazással tesz lehetővé integrációt.

Árképzés és fizetett szolgáltatások

ÁrIngyenes szolgáltatásokFizetett szolgáltatások
TodoistÉvente 28,99 USD
 • Hozzon létre feladatokat
 • Projektek létrehozása
 • Hozzászólások
 • Ismétlődő feladatok létrehozása
 • Adjon hozzá részfeladatokat
 • Feladatok megosztása (legfeljebb 5)
 • Emlékeztetők hozzáadása
 • Hozzon létre címkéket
 • Adjon hozzá helyalapú feladatokat
 • Hozzon létre feladatokat e-mailben
 • Szinkronizálja a feladatokat az iCal-lal
 • Fájlok csatolása a feladatokhoz
 • Tekintse meg a tevékenységi naplókat
 • Adjon hozzá egyéni keresési szűrőket
 • Feladatok megosztása (legfeljebb 25)
 • Feladat riasztások
WunderlistHavonta 5 USD
 • Hozzon létre feladatokat
 • Hozzon létre emlékeztetőket
 • Projektek létrehozása
 • Hozzászólások
 • Jegyzetek hozzáadása
 • Fájlok csatolása
 • Ismétlődő feladatok
 • Alfeladatok hozzáadása (legfeljebb 25)
 • Feladatok megosztása (legfeljebb 25 felhasználó)
 • Fiók biztonsági másolatai
 • Korlátlan feladatok megosztása
 • Nincs korlátozás a mellékletekhez
 • Korlátlan részfeladatok
Any.doHavonta 2,25 USD
 • Hozzon létre feladatokat
 • Projektek létrehozása
 • Hozzon létre emlékeztetőket
 • Ismétlődő feladatok létrehozása
 • Hozzászólások
 • Jegyzetek hozzáadása
 • Feladatok megosztása (legfeljebb 1 felhasználó)
 • Fájlok csatolása (1,5 MB korlátozás)
 • Feladatok megosztása
 • Ismétlődő feladatok testreszabása
 • Helyfüggő emlékeztetők

A Todoist talán a legtöbb szolgáltatást nyújtja prémium verziójával, de csak azért, mert a legszigorúbb ingyenes verzióval rendelkezik. Azokat a szolgáltatásokat, amelyekért a Todoist külön számláz, az Any.do és a Wunderlist ingyenesen biztosítja.

Győztes – Any.do a legolcsóbb ár

Az Any.do a legjobb ajánlat, de a Wunderlist remek lehetőségeket kínál, annak ellenére, hogy a legdrágább. A Wunderlist azonban a legszélesebb körű ingyenes lehetőségeket is kínálja, ami érdekes mindannyiunk számára, akik költségvetéssel működnek.

Mobil alkalmazások

A Todoist mobilalkalmazása minimális, okos és intuitív. Az összes feladat megtekintéséhez gyorsan áttérhet az egyik projektből a másikba. Ha egy feladatot teljesnek jelöl, húzza balról jobbra, és az ütemezéshez húzza jobbról balra.

Összességében a Todoist mobilalkalmazása nem hagy semmi kívánnivalót, minden, amit a webes felületen talál, megtalálható a mobilalkalmazásban is.

Amint letöltöttem a telefonra a Wunderlist alkalmazását, észrevettem, hogy karcsú a felhasználói felülete (jóval jobb, mint a webes felület). A közepén van egy plusz gomb új feladatok létrehozásához, és az összes projekt fel van sorolva. Az egyes projektekkel történő ellop az alábbi lehetőségeket kínálja:

 • Be / ki értesítés
 • Szerkessze a projektet
 • Törölje a projektet

Az értesítési lehetőség igazán lenyűgözött, mivel sem a Todoist, sem az Any.do nem biztosítja ezt a lehetőséget, és ez különösen akkor hasznos, ha megosztott projektekben kapsz értesítéseket..

Van egy jelölőnégyzet, amely jelzi, hogy minden feladat teljes, és ha megérinti a feladatot, megnyílik a beállítások menüje. Összességében elmondható, hogy a Wunderlist nagyszerű mobilalkalmazással rendelkezik, bár a jelölőnégyzetek helyett szeretném, ha a csúsztatással a feladatok teljesnek lennének,.

Az Any.do mobilalkalmazása tartalmaz néhány csillogást, és nem működik olyan jól, mint amilyennek látszik. Az egyes feladatok megérintésével lehetőségek nyílnak meg csillagolásra, ütemezésre, emlékeztető beállítására, alfeladatok hozzáadására vagy a feladat megosztására más felhasználókkal. A feladat balról jobbra húzása jelzi, hogy teljes.

Szeretném, ha az egyes feladatokkal kapcsolatos összes információ egyetlen képernyőn jelenne meg. Az Any.do mobilalkalmazása összességében akkor fog működni, ha csak teendőként szeretné használni, de ha az alkalmazást projekt-együttműködési eszközként szeretné használni, érdemes ragaszkodni a webes felületéhez..

Győztes – Todoist

A Todoist a legjobb felülettel rendelkezik, egyszerűen ellopható funkciókkal, hogy elhalasszon egy feladatot, vagy megjelölje készen. A Wunderlist jelölőnégyzetekkel jelzi, hogy egy feladat teljes, és az Any.do-nak sok hibája van.

Az ítélet

Míg a Todoist, a Wunderlist és az Any.do mind jómódban vannak, a Wunderlist egyértelműen kiemelkedik számos olyan szolgáltatás miatt, amelyet ingyenes verziója biztosít..

A Todoist külön díjat számít fel a fájlok csatolása, az iCal integrálása, a feladatok megosztása ötnél több taggal és az emlékeztető beállításáért. Másrészt az Any.do egyáltalán nem biztosít naptárintegrációt, lehetővé teszi egyszerre csak egy felhasználóval történő megosztást, és nem teszi lehetővé az ismétlődő feladatok testreszabását..

A Wunderlist ezeket a funkciókat ingyenesen biztosítja, beleértve az egyedi ismétlődő feladatokat, a naptárintegrációt, az emlékeztetők létrehozását és a fájlfeltöltéseket. Az Any.do fájlok csatolását is lehetővé teszi, de 1,5 MB fájlkorlát korlátozott, ami rendkívül alacsony. Ezzel szemben a Wunderlist fájl feltöltési korlátja 5 MB.

Használtad ezek közül az alkalmazásokat? Ossza meg velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map