A legjobb Windows Server Backup 2020

Tehát a Windows kiszolgáló biztonsági másolatát készítették fel Önnek. Szerver adminisztrátorként tudja, hogy hány lehetőséggel és választással szembesült a kiszolgáló konfigurálása és telepítése során, és most hasonló más lehetőségekkel kell szembenéznie, amikor a biztonsági másolatot készíti..


Messze túlmentünk azon napokon, amikor a szerver biztonsági másolata általában a menetrend kidolgozását jelentette a mágneses tárolószalagok elforgatására. Míg ezek továbbra is fennállnak (valamilyen furcsa ok miatt), az olcsó tárolási megoldások, a virtualizáció és a felhőalapú számítástechnika fejlődése drasztikusan megváltoztatta a szerver adminisztrációjának és a biztonsági mentésnek az üzleti tevékenységét.

A kiszolgálók és a tárolási lehetőségek növekvő választékával együtt a vállalkozások számára készített biztonsági megoldások is sokszorozódtak és fejlődtek, hogy támogassák a változó kiszolgálói környezetet. Ma megvizsgáljuk a szerver biztonsági másolatának készítéséhez rendelkezésre álló lehetőségeket, és áttekintjük a 2017. évi legjobb Windows szerver biztonsági mentési megoldásokat.

Miért kell biztonsági másolatot készíteni a szerverről?

Az elmúlt években soha nem kellett időt töltenem arra, hogy meggyőzzem a szerver adminisztrátorait, hogy készítsen biztonsági másolatot szervereikről. Noha a fogyasztók nem mindig értik meg az adatvesztés valódi veszélyét, a sóját megérdemelõ szerver adminisztrátorai mindig rendelkeznek valamilyen biztonsági mentési megoldással. Észrevettem, hogy ez kissé megváltozott a felhőalapú számítástechnika növekedésével.

Amikor egy kiszolgáló azonnal képes kiszivárogni a vékony levegőből egy virtuális Amazon EC2, Rackspace vagy Microsoft Azure környezetben, beszéltem olyan emberekkel, akik nem tartják szükségesnek a biztonsági mentést. Bár minden tiszteletre méltó felhőalapú számítástechnikai szolgáltatónak nagyon megbízható biztonsági mentési és redundancia-rendszerrel kell rendelkeznie, akkor is, ha a szolgáltató teljes mértékben kiküszöböli a hardverhiba veszélyét, amely nem zárja ki az adatok vagy a funkciók elvesztésének esélyét.

A Symantec szoftvercég 2013. évi jelentése szerint a vállalkozások 47% -a és a kis- és középvállalkozások 37% -a vesztette el az adatokat a felhőben. Meglepő módon, a tanulmány megállapította, hogy a veszteséget szenvedő szervezetek 66% -a látta a helyreállítási műveleteket. Még a hardverhiba csökkentett veszélyével is, a termelékenység és az adatvesztés még mindig előfordulhat a szoftverhibák, vírusok, rosszindulatú támadások és az egyszerű felhasználói hibák miatt..

Mi teszi a szerver biztonsági másolatát?

A szerver biztonsági mentése sokkal több megfontolást és tervezést igényel, mint egy szokásos személyi számítógép. Az otthoni felhasználók számára az adatok bármilyen formában történő mentése általában megfelelőnek tűnik. Még ha a helyreállítás hetekig is tart, vagy a szoftvert újratelepíteni kell, a legtöbb fogyasztó úgy tűnik, örömmel veszi vissza az adatait. Az üzleti kiszolgáló biztonsági mentése sokkal nagyobb komplikációkkal és következményekkel jár.

Egy kiszolgáló biztosítja a szükséges feladatfunkciókat egy egész vállalat számára. A logisztikai vállalat teljes mértékben függhet az Exchange kiszolgálótól az e-mail és a kapcsolattartási adatokkal kapcsolatban. Előfordulhat, hogy egy mérnöki cég hatalmas projektfájlokat és szoftverlicenceket tartalmaz egy központi kiszolgálón. A kiskereskedelmi vállalat szervere tartalmazhat minden készlet- és erőforrás-kezelő szoftvert.

Noha a specifikációk nagymértékben megváltoznak a különböző szervezetek között, szinte bármilyen környezetben reális lehetőség van az adatok, jövedelem vagy termelékenység elvesztésére. Ezenkívül a teljes szerver ütemterve és munkaköltsége gyakran átalakítja a léggömböket több napra vagy hétre, a megfelelő megoldás helyett. Egy megbízható biztonsági mentés, amelynek visszaállítása túl sokáig tart, a hotseatre vezet, ha a cég több ezer dollárt veszít napról napra.

A kiszolgáló helyes biztonsági mentési megoldásának nemcsak az adatbiztonságot kell biztosítania, hanem lehetővé kell tennie a szerver teljes funkcionalitásának helyreállítását a szervezet igényei által meghatározott időtartam alatt..

A környezethez megfelelő szerver biztonsági mentés kiválasztása

A fogyasztói biztonsági szoftverek értékelésekor általában a következő elemeket veszem figyelembe:

 • Jellemzők
 • Egyszerű használat
 • Teljesítmény
 • Támogatás
 • Árazás

A kiszolgáló biztonsági mentési szoftverének értékelése azonban kissé eltérő megközelítést igényel.

A könnyű használat mérése problémát jelent a komplex szerverkörnyezetekhez tervezett szoftverekkel. A dolgok fogyasztói oldalán az otthoni felhasználók általában valami szinte bolondságos dolgot keresnek, vagy azt, amit „csinálj és hagyj el”.

A szerver rendszergazdái viszont sokkal nagyobb értéket tulajdonítanak a fejlett képességeknek, a szemcsés vezérlésnek és a részletes jelentési funkcióknak. Noha ezek a szolgáltatások jellegzetesen megnövelik egy szoftver bonyolultságát, soha nem választja őket az egyszerűség kedvéért.

A cél nem egyszerűsíteni a hasznosságon túl, hanem logikai és átgondolt módon bemutatja a szolgáltatások széles skáláját. Ennek eredményeként a könnyű használat általában kevésbé jelentős mértékű intézkedés.

Hasonlóképpen, a teljesítmény mérése szintén kihívásokat jelent. Az olyan szolgáltatások, mint a titkosítás, elsősorban a gazdagép CPU-teljesítményétől és tárolási teljesítményétől függenek. Egy olyan szoftver, amely rosszul működik egy középszerű CPU-n, titkosítva és a felhőbe feltöltve, fantasztikusan futhat egy helyi szerver adathordozóval ellátott nagy teljesítményű szerverprocesszoron. A szerver- és tárolókonfigurációk hatalmas változatossága miatt a szerver biztonsági mentési teljesítményének tesztelése valóban tesztelést igényel a környezetében.

Mivel a teljesítmény és a könnyű használat annyira szubjektív, ezért érdemes a kiszolgáló biztonsági mentési szoftvereit kezdetben a szolgáltatások összehasonlítása alapján értékelni. Amint hamarosan látni fogjuk, a szerverkörnyezet hatalmas különbségei tükrözik a biztonsági mentés nagyon különböző megközelítéseit. Annak eldöntése érdekében, hogy melyik termék felel meg Önnek, elősegíti az Ön igényeinek egyértelmű megértését. Néhány kérdést feltehet magának:

Szerver típusa

Az egyszerű tárolószervereknek más igényei vannak, mint a tartományvezérlőknek, amelyek eltérő igényekkel bírnak, mint az aktív SQL, Exchange vagy más adatbázis-kiszolgálók.

Tárolási mennyiség

Mennyi adatot kell gigabájtban vagy terabyte-ban biztonsági másolatot készíteni? Ez nagymértékben befolyásolhatja a GB-nként fizető felhőalapú megoldásokat.

Leállás tolerancia

Bár senki sem akarja, hogy egy szerver leálljon, egyes helyzetek néhány napra visszaállíthatják a helyreállítást, míg másoknak szinte azonnali vagy akár teljesen redundáns megoldásra van szükségük..

Költségvetés

Egyes termékek egyszeri költségekkel járnak, míg más felhőalapú megoldások állandó havi fizetéseket igényelnek. Döntse el, melyik modell felel meg legjobban az Ön igényeinek.

Most belemerülünk, és nézzük meg, mit kínálnak ezek a szerver biztonsági mentési programok.

CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry Backup a CloudBerry Lab-tól egy egyedülálló, érdekes termék. A legtöbb kiszolgáló biztonsági mentési megoldás vagy csak szoftvert kínál, amely lehetővé teszi a saját tárhelyének kitalálását, vagy arra ösztönzi, hogy havi díj ellenében jelentkezzen be a házon belüli felhőalapú tárolási szolgáltatásra..

Amint a CloudBerry áttekintésből elolvashatja, a szolgáltatás támogatást nyújt a helyi biztonsági mentésekhez, de legegyedibb tulajdonsága az a képesség, hogy linket alakítson ki harmadik fél szolgáltatókkal, például Amazon S3 vagy Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, Rackspace, Backblaze B2 és még sok más.

Ahelyett, hogy saját felhőalapú tárolóját tolná el, a CloudBerry a kiszolgáló rendszergazdáinak lehetőséget nyújt a választott tárolási szolgáltató teljesítményének növelésére. Mostantól olcsó oldatot, például az Amazon Glacier-t teljesen funkcionális biztonsági mentési szolgáltatássá alakíthatja, nem csupán egy egyszerű tárolóvödröt. Az egyszerű, közvetlen felhőből felhőbe történő biztonsági mentés is fantasztikus szolgáltatás, ha egynél több felhőtárolási szolgáltatást használ.

A CloudBerry Backup önmagában is nagyon erős biztonsági mentési termék. A Windows Server kiadás blokk szintű képalapú biztonsági mentéseket tesz lehetővé, amelyek lehetővé teszik a szerver teljes pillanatképeinek készítését, miközben csak az előző biztonsági másolat óta megváltozott egyes adatblokkokat módosítják..

Az adattömörítéssel kombinált blokk szintű képek együtt javítják a biztonsági mentési sebességet és csökkentik a tárhelyet, amelyek kritikusak a felhőalapú tárolás során, amely a tárolt vagy átvitt gigabájtot tölti be..

Bár bármilyen támogatott tárolási szolgáltatót választhat, ha az Amazon EC2 vagy a Microsoft Azure lehetőséget választja, a CloudBerry azonnal felhasználhat bármilyen biztonsági másolatot létrehozni egy képet a felhőben. A Hyper-V és a VMware visszaállításokat szintén tartalmazza. Ez az azonnali virtualizáció rendkívül értékesnek bizonyul, ha az állásidő kritikus.

Bár a teljesítmény nem felel meg a helyi szervernek, az a képesség, hogy teljes összeomlást szenvedjen el, és egy példány csak néhány perc alatt elinduljon, nagy nyomást gyakorol a vállaira, amikor felelős az üzemidőért.

Az árazás attól függ, hogy szükség van-e alapvető szerverre vagy adatbázis-támogatásra, míg az Ultimate kiadás tartalmazza az összes szolgáltatást. Az összes verzió egyszeri vásárlás számítógépenként és nagyon kedvező áron, de természetesen nem tartalmazza a harmadik fél felhőalapú tárolási költségeit..

Figyelem: A „130” táblázat belső adatai sérültek!

A CloudBerry Lab telefonos támogatást, e-mailt és jegyalapú segítséget kínál.

Túl sok olyan funkcióval, amelyet itt megemlíteni lehet, a legnagyobb elfoglalhatóság az, hogy a CloudBerry Backup teljes értékű, nagy teljesítményű biztonsági mentési termék. A hatalmas, harmadik féltől származó felhőalapú tárolási támogatás valóban egyedivé teszi a versenytársak körében.

Acronis biztonsági mentés 12

Az Acronis teljes mentési és tárolási menedzsment szoftvercsomagot kínál a fogyasztói felhasználástól a teljes vállalatirányításig terjedő megoldásokkal. A saját felhőalapú tárolási megoldásainak közelmúltbeli nyomásával az Acronis teljes tárolási, biztonsági mentési és katasztrófa utáni helyreállítási megoldást nyújthat Önnek..

Az Acronis Backup 12 egy teljes biztonsági mentési megoldás, amely 16 platformot támogat, beleértve a Microsoft Exchange, SQL, Microsoft Azure, Amazon EC2, valamint az Android és iOS eszközöket. Az Acronis nemrégiben egy további licenc révén támogatást nyújtott az Office 365 biztonsági mentésekhez.

Ez a széles körű támogatás, különösen a mobil eszközök számára, az Acronis egyik legegyedibb funkciója. Bár a mobileszközök biztonsági mentéséhez Acronis Cloud előfizetésre van szükség, az Acronis az első olyan termék, amelyet láttam, hogy integráltam az Android és az iOS eszközök biztonsági mentését, ami fantasztikus funkciónak tűnik a mai egyre növekvő mobil munkaerővel.

Ezenkívül az Acronis kiemelten hangsúlyozza a helyreállítási sebességet, és azt állítja, hogy a helyreállítási idő célja (RTO) legfeljebb 15 másodperc. A 15 másodperces RTO úgy érhető el, hogy azonnal készít egy biztonsági mentési képet virtuális tároló emulációval, anélkül, hogy bármilyen adatot mozgatna.

Az Acronis helyi webalapú konzolt vagy felhőalapú konzolt kínál, amely bármilyen eszközről elérhető. Ez a felhőkonzol csak előfizetési licencekkel érhető el.

Az Acronis Backup árazás eszköztől függ, és a licencek egyszeri, állandó licencként vagy 1-3 éves előfizetésként állnak rendelkezésre. Minden licencvásárlás 1 TB Acronis Cloud Storage-t tartalmaz egy évre, amelyen a szokásos árképzés alkalmazandó. Ma csak a Windows Server biztonsági másolatát vizsgáljuk, de fontos megjegyezni, hogy a munkaállomás és az Office 365 biztonsági mentések támogatottak, de külön licencre van szükségük.

Állandó licencEgyéves előfizetésKétéves előfizetésHárom éves előfizetés
Windows szerver999 $$ 41.58 / hó$ 33.29 / hó27.75 / hó
Virtuális szerver$ 1199$ 49.92 / hó$ 37.46 / hó33.31 / hó

Meg kell jegyezni, hogy miután kitöltötte a kezdeti 1 TB-ot, havonta 30–250 dollár értékű extra tárhelyet vásárolhat..

Állandó licenccel az Acronis csak egy évre ingyenes termékfrissítéseket kínál. Ezután meg kell fizetnie a szoftver karbantartási díját a kiegészítő támogatásért és frissítésekért, vagy egyszerűen csak meg kell várnia, és teljes árat kell fizetnie, ha úgy dönt, hogy frissít egy újabb verzióra. Személy szerint nem szeretek fizetni a szoftver „karbantartási” díjait, de úgy tűnik, hogy sok szoftvercég választotta.

Támogatás esetén az Acronis e-mailt és telefonos támogatást is kínál, bár az e-mailek válaszideje akár egy teljes napot is elérhet.

Összességében az Acronis egy hatalmas termék, néhány egyedi tulajdonsággal, de a magasabb költségek, a szoftver karbantartási díjai és a korlátozott támogatási lehetőségek miatt először másutt keresnék. Az Acronis Cloud opció tovább növeli a kínálatot az egy-egy megoldás lehetőségével, és bár a tárolási díjak nem a legolcsóbb elérhetők, nem indokolatlanok.

Storagecraft ShadowProtect SPX Server

A Storagecraft ShadowProtect gyors, megbízható és rugalmas helyi biztonsági mentési megoldás a Windows kiszolgálók számára, de hiányzik a szegmens más termékeinek előretekintő felhőintegrációi..

Az SPX használatával bármilyen biztonsági mentési képet virtuális gépként indíthat közvetlenül a StorageCraft képalánc-böngészőjéből. A StorageCraft biztosítja azt is, amit ImageManagernek hívnak, amely lehetővé teszi a biztonsági másolat képeinek egyszerű ellenőrzését, összevonását és replikálását. Noha ezek mind nagyszerű tulajdonságok, manapság nem feltétlenül egyediek.

A StorageCraft márkás StorageCraft Cloud Backup szolgáltatást kínál, de kissé furcsanak tűnik azt teljesen különálló termékként tartani. Csakúgy, mint a jelen áttekintés számos megoldása vagy natív felhőalapú biztonsági mentést, vagy legalábbis felhő-kiegészítő lehetőségeket kínál, a ShadowProtect SPX minden bizonnyal előnyös lenne a szorosabb felhő-integrációért..

Pozitív tény, hogy a StorageCraft SPX lehetővé teszi a Windows Server, SQL, Exchange, Sharepoint és más kritikus alkalmazások biztonsági mentését külön vagy további licenc nélkül. Az SPX előzetes licencvásárlásként kerül értékesítésre 1095 dollárért, az egyéves karbantartással és a kibővített szoftverkarbantartással, évi 219 dollárral..

Bár csak az alapszintű támogatást tartalmazza, lehetősége van arra, hogy évi 164,25 dollárra prémium szintű támogatásra frissítsen. A prémium támogatás 24 órás telefonos támogatást nyújt sürgősségi problémákhoz, és 24 órás online támogatást nyújt magas, közepes és alacsony súlyosságú problémák esetén..

Ezenkívül a prémium ügyfelek prioritást élveznek a támogatási sorokban a rendes munkaidőben. Noha értékelheti a prémium támogatási lehetőséget, ez a díj és az éves szoftverkarbantartási díj együttesen a StorageCraft-ot egy kicsit túl magasra helyezi, amikor a folyamatos költségeket veszi figyelembe..

Veritas Backup Exec

A Veritas Backup Exec hosszú, összetett története van az egyesüléseknek, felvásárlásoknak és névváltoztatásoknak, egészen 1982-ig. Legutóbb, 2016-ban a Symantec a Veritas Technologies-t egy újonnan független társasággá változtatta, és a Symantec Backup Exec márkanévét Veritas-ra változtatta. Backup Exec.

A bonyolult történelem eltekintve minden olyan szoftverterméknek, amelynek több mint 30 éve működik az üzletben, nyilvánvalóan van fennmaradó ereje. A Backup Exec összetett szerverkörnyezetekre készült, formátumok, operációs rendszerek és adathordozók keverékével. Noha a Backup Exec-t nagy teljesítményűnek és rugalmasnak nevezheti, soha nem tévedheted el, mert egyszerű termék. A legújabb felhasználói kézikönyv több mint 1300 oldalt tartalmaz!

A funkciókkal kapcsolatban nehéz elképzelni, hogy a Backup Exec mit nem csinál. Képalkalmazás, differenciális, növekményes, lemez, szalag, felhő, fizikai, virtuális, adatbázisok, deduplikáció és titkosítás valójában csak a kezdet. A vállalati használatra készített Backup Exec nagy teljesítményű felügyeleti konzollal, központosított jelentéssel, terheléselosztással és feladatátvételi funkcióval rendelkezik a több Backup Exec kiszolgáló, eszköz és médiakészlet központi vezérléséhez..

A Backup Exec licencelése minden bizonnyal nem egyszerű kérdés. Noha számos „alapvető” funkciót tartalmaz, sok elem, mint például az egyes asztali ügynökök, a deduplikáció, az adatbázis-támogatás és még sok más, kiegészítőként vagy opcionális összetevőként tekinthetők. Az árazást nem teszik közzé a webhelyen, és egyedi ajánlatot igényel, amely az Ön egyedi szerverkörnyezetéhez igazodik, ám biztonságos feltételezni, hogy a Backup Exec lesz a legdrágább lehetőség, amelyet ma értékelünk. Egyetlen helyszíni szerver licencet találtam egy harmadik fél webhelyéről, amelynek ára 959 USD volt.

Noha ez a kiterjedt szolgáltatáskészlet minden bizonnyal lenyűgöző, ez ugyanakkor a Backup Exec legnagyobb gyengesége. A teljes személyzettel rendelkező informatikai részlegekkel rendelkező nagy szervezetek minden bizonnyal értékelik a vállalati szintű, központilag kezelt biztonsági mentési rendszer testreszabásának képességét. Az egyértelműbb igényekkel rendelkező kisebb vállalkozások számára a Backup Exec túlságosan bonyolultnak, dráganak és igényeinek felel meg..

Datto Siris 3

A Datto más típusú megoldást képvisel, mint a másik szoftver, amelyet ma értékelünk. Szoftvertermék helyett a Datto Siris egy beépített biztonsági mentési szoftverrel ellátott hardver eszközsor. A Siris helyi biztonsági másolatként működik, szorosan integrálva a Datto tároló felhőbe, így a helyi biztonsági mentések automatikusan szinkronizálódnak a létrehozott séma szerint.

Ez a hibrid-felhő megközelítés határozott előnyeket és hátrányokat hordoz magában. Ahelyett, hogy saját helyi hardvermegoldást készít, szoftvert vásárol, felhőalapú tárolást vásárol és egyéni biztonsági mentési rendszert hoz létre a teljes lefedettség biztosítása érdekében, a Datto Siris lehetővé teszi, hogy ezeket a négyzeteket egyetlen készülékkel ellenőrizze..

A Siris eszköz támogatja az azonnali virtuális gépek létrehozását a biztonsági másolatból készült képekből, és a Datto felhőszolgáltatás lehetővé teszi virtuális gépek létrehozását a felhőben. Ez a teljes megoldás azonnali helyreállítási lehetőségeket kínál Önnek, a katasztrófa forgatókönyvétől függetlenül. Ha egy szerver meghibásodik, és nincs internet-kapcsolata, akkor a csak a felhőből készült biztonsági mentés nem segít.

Ha egy természeti katasztrófa megsemmisíti az összes hardvert, akkor csak a helyi biztonsági mentés haszontalan. A Datto megoldásokat kínál bármilyen forgatókönyvhöz, és akár helyettesítő Sirist is eljuttathat a biztonsági másolataihoz. A Datto Siris 3 védi a fizikai, virtuális és felhő kiszolgálókat fizikai, szoftver és virtuális eszközként történő működés révén.

Még egy ilyen sokoldalú megoldás mellett néhány gyengeség elkerülhetetlen. A Siris eszközöket elölről kell megvásárolni, és noha sokféle opció áll rendelkezésre, a hardver opciói nem feltétlenül olyan rugalmasak, mint az egyéni megoldások. Ezenkívül a felhőintegráció a házon belüli Datto szolgáltatásra korlátozódik. Noha a szolgáltatáskészlet és az integráció lenyűgözi, ez befolyásolja a Datto szolgáltatásait és árait.

Noha a Datto biztonsági másolatot készíthet az SQL-ről és az Exchange-ről, ez kihasználja a Microsoft VSS motorját, és úgy tűnik, hogy több konfigurációt igényel, mint néhány versenytársnál. Az Exchange postafiókok és az üzenetszint helyreállítása lehetséges, de csak külön szoftver licenc megvásárlásával. Alapvetően meggondolhatja működését, de át kell ugrani néhány karika felett.

A Datto elsősorban harmadik fél informatikai szolgáltatóival folytatott partnerprogram révén működik. Ennek eredményeként nincs elérhető rögzített költség, és az árazás és a támogatási válaszok a szolgáltatótól függően változnak. Ez frusztráló lehet, ha inkább az eszközöket közvetlenül vásárolja meg és használja harmadik fél bevonása nélkül. Az egyik Datto Siris korlátlan szerver- és asztali engedélyezést tesz lehetővé, ami előnyt jelenthet, ha nagyszámú gép rendelkezik.

Macrium Reflect 7

A Macrium Reflect Server és a Server Plus egyértelmű, helyi kiszolgáló biztonsági mentési eszközök, érdekes klónozással és elképzelhető lehetőségekkel, amelyek nem szerepelnek más biztonsági mentési szoftverekben. Bár a Macrium ellenőrzi a legtöbb dobozt, amikor a helyi biztonsági mentési szolgáltatásokról szól, a felhőintegráció és a virtualizációs lehetőségek hiánya problémákat okozhat egyesek számára.

Az összes Macrium termék, a Home Edition, a Workstation, a Server és a Server Plus, ugyanazokkal az elsődleges biztonsági másolatokkal rendelkezik. Az egyetlen különbség a verziók között nagyon egyszerű. A Szerver kiadás támogatja a Windows szervereket, míg a Server Plus verzió lehetővé teszi a Microsoft SQL és az Exchange biztonsági mentés támogatását granulált helyreállítással.

A Macrium támogatja a differenciál és növekményes képeket, a biztonsági mentés tömörítését és az elemszintű helyreállítást. Míg a Macrium-nak le kell fednie minden helyi biztonsági mentési forgatókönyvet, a kiemelkedő funkciók inkább kapcsolódnak a kiegészítő képalkotási támogatáshoz.

Minden verzió támogatja a közvetlen lemezklónozást. A Macrium magában foglalja a WinPE (Windows Preinstallation Environment) támogatást és az illesztőprogramok hozzáadását a PE-be. A Macrium Rapid Delta Restore lehetővé teszi a képek gyors visszaállítását, csak a szükséges módosítás elvégzésével, a teljes kép telepítés helyett.

Noha a Macrium funkciói lehetővé teszik a gyors helyreállítást, nem képes visszaállítani a biztonsági mentési képeket egy virtuális gépen. Ha a leállás ideje kritikus a környezetében, a gyors helyreállítás jónak tűnhet, ám valószínűleg sokkal jobb az azonnali virtualizáció.

Az ára kiszolgálónként és a csomag közepén fut:

Tükrözi a szervert (1-9 licenc) 275 dollár kiszolgálónként
Reflect Server (10+ licenc)Szerverenként 247,50 USD
Reflect Server Plus (1-9 licenc)Szerverenként 599 USD
Reflect Server Plus (10+ licenc)Szerverenként 539,10 USD

A Macrium egyéves szabványos támogatást tartalmaz, amely magában foglalja az új verziók frissítését, a távoli elérés támogatását és a 24 órás tipikus válaszablakot. Prémium támogatás érhető el évente 30 dollárért, amely 24/7-es lefedettségre, egy 12 órás tipikus válaszablakra, telefonos támogatásra és egy külön ügyvezetőre bővít. Jó lenne, ha telefonos támogatást is felveszünk, ez viszont méltányos szintű hozzáadott szolgáltatást jelent, mindössze 30 dollárért.

Következtetés

A legjobb kiszolgáló biztonsági mentési szoftver kiválasztása nem egyszerű feladat. Mivel a szerverkörnyezetek óriási sokféleséggel bírnak, a különféle szoftver-szolgáltatók gyakran nagyon eltérő megközelítést alkalmaznak a biztonsági másolat készítésére. Az idő múlásával és a szoftver érlelődésével láttam fejlettebb funkciókat a sokkal olcsóbb termékeknél.

Valami olyan, mint az azonnali virtualizáció volt ritka funkció, de most úgy érzi, mint bármely termék elvárása. Míg az alapvető biztonsági mentési funkciók egyenletesebben illeszkednek egymáshoz, a szoftvergyártók a felhőintegrációk és a továbbfejlesztett kezelési szolgáltatások felé törekedtek, hogy termékeiket egymástól megkülönböztessék.

Ebben a felülvizsgálatban két termék állt a legjobban számomra. A nagy, bonyolult környezetekkel rendelkező szervergazdák számára a Veritas Backup Exec messze a legfejlettebb, sokoldalúbb terméket kínálja a legjobb központi menedzsment lehetőségekkel. Noha ez magasabb költségeket eredményez, a nagyvállalatok a megnövekedett működési hatékonysággal igazolhatják a kiegészítő költségeket.

Míg a Backup Exec-nek lehet néhány nagy teljesítményű vállalati szintű funkciója, a CloudBerry egyértelműen kiemelkedik a csoport legszélesebb körű és legértékesebb értékének. A szolgáltatások feláldozása nélkül a CloudBerry legfelső szintű Windows Server megoldást kínál 120–300 dollárért, míg a versenytársak 300–1000 dollárt vagy még ennél is többet fizetnek..

Néhány versenyző, a Macrium és a ShadowProtect, nem kínál egyszerű felhőintegrációt. Mások, mint például az Acronis és a Datto, felhőalapú támogatást nyújtanak, de csak a házon belüli ajánlatuk révén, amelyek drága lehet.

A CloudBerry az egyetlen megoldás, amely támogatja a harmadik féltől származó felhőszolgáltatók hatalmas könyvtárát. Ez lehetővé teszi, hogy nem csak a preferált szolgáltatókat használja ki, hanem lehetővé teszi a rugalmas, sokoldalú és közvetlen felhő-felhő biztonsági mentéseket is a maximális védelem érdekében..

A véleményemben nem gyakran szerepel az, hogy a legolcsóbb termék valóban egyedi szolgáltatást nyújt, amely annyira kiemelkedik a versenytől. Erőteljes biztonsági mentési funkciókkal, meglepően alacsony árral és messze a legjobb natív felhő-támogatással mindenképpen teszteljen egy CloudBerry Backup-ot ma.

Használta a termékeket ebben az összehasonlításban? Nem hagytam el kedvencét a listáról? Ugorjon be a beszélgetésbe az alábbi megjegyzés szakaszban, és feltétlenül nézze meg ma a többi véleményünket.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map