A legjobb felhőalapú tárolás az együttműködéshez 2020

Ha valaha is otthon dolgozott, még csak kilenctől ötig is, akkor tudja, hogy nehéz lehet. Többet kell tennie annak érdekében, hogy elérje a termelékenység azonos szintjét, mint amikor fizikailag az irodában van. Ez még inkább akkor van, ha az egész csapat vagy a társaság különböző helyszíneken tartózkodik.

Ebben a cikkben az együttműködés legjobb felhőalapú tárolására összpontosítunk; más eszközökkel kapcsolatban olvassa el a távoli munka megkönnyítéséről szóló cikkünket.

Fájlok megosztása és megváltoztatása, a kollégákkal való valósidejű munka, a kommunikáció és a feladatkezelés nehéz és bosszantó lenne, ha nem a szoftver segít Önnek. Olyan szoftverek, mint felhőtárolási szolgáltatások alkalmazásintegrációkkal. Vessen egy pillantást az együttműködés szempontjából fontos dolgokra, majd kezdjük a rangsorolással.

A legjobb felhőalapú tárolás az együttműködéshez 2020

Mi teszi a felhőalapú tárolást a legmegfelelőbbnek az együttműködésre

A fájlok könnyű megosztása az együttműködés egyik legfontosabb jellemzője. Azt is szeretné tudni, hogy gyorsan megosszák őket, és hogy irányítsák a tartalmat. Ez lehetővé teszi az illetéktelen fájlhozzáférés korlátozását például jelszóval védett hivatkozások, engedélyek beállítása, lejárat dátuma stb. Megosztásakor..

Sok alkalmazás segít az együttműködés során. Néhányuk a szolgáltatás natív, míg mások harmadik fél általi integráció. A népszerűbbek a Google Docs és az Office Online. Azok a szolgáltatások, amelyek egyet vagy mindkettőt kínálnak, pluszot kapnak könyvünkben.

Jó feltöltési sebesség nélkül az együttműködés nem jelent sokat. A fájlok módosításainak gyorsan, lehetőleg valós időben lépnek hatályba. A szinkronizálási sebesség teszi ezt meg, és itt a legkívánatosabb funkció a blokk szintű szinkronizálás. Ez lehetővé teszi a gyorsabb szinkronizálást, mivel csak a megváltozott fájlrészeket tölti fel, és nem a teljes fájlt.

Az értéket is figyelembe vesszük. Szinte mindig van egy ingyenes terv, amelynek segítségével megnézheti a szolgáltatás működését, vagy legalább egy próbaverziót. A szolgáltatások különböznek az általuk kínált tervek számában, és azért, hogy ezek a tervek milyen áron számítanak Önnek. Több szolgáltatás alacsonyabb áron mindig jobb (olvassa el a felhőalapú tárolásra vonatkozó legjobb ajánlatainkat alkuért).

Természetesen a fájlok biztonsága szintén nagyon fontos. Megnézjük, titkosítják-e az adatokat a többi kiszolgálóoldalon, hogy rendelkeznek-e natív titkosítással (olvassa el a legjobb nulla ismeretű felhőalapú cikkünket, ha erre szükség van), és rendelkeznek-e kétfaktoros hitelesítéssel (2FA), amely segít az ellopásokkal szemben jelszavak stb.

Most, hogy megismerjük kritériumainkat, vessünk egy pillantást azokra a szolgáltatásokra, amelyek az együttműködés szempontjából a legjobbak.

1. Dropbox üzlet

A 2008-ban elindított Dropbox az egyik vezető felhőalapú szolgáltatás manapság, 500 millió felhasználóval. A Dropbox és annak felhasználói azonban 2012-ben egy nagy adatlopás áldozatává váltak. A szolgáltatás azonban megtanulta a leckét, és frissítette a biztonságát. A Dropbox feltalálta és tökéletesítette a blokk szintű szinkronizálást is, és sebessége az egyik legjobb.

Dropbox üzleti célokra

Amikor elkezdi használni a Dropbox Business alkalmazást, kap egy központi csapatmappát, és minden alkalmazottja hozzáférhet ehhez. Almappákat hozhat létre, és hozzáférést biztosíthat magánszemélyeknek vagy csoportoknak. A felhasználók megoszthatnak linkek létrehozásával is. Védheti a linkeket jelszavakkal, beállíthatja a lejárat dátumait, vagy csak a csapat tagjaira korlátozhatja őket.

Csak egy natív termelékenységi alkalmazás van, a Dropbox Paper, de a Dropbox Business a Microsoft Office partnere, ezért az Office Online alapértelmezés szerint integrálódik. Ezzel megnézheti az irodai fájlokat, azonban ha szerkeszteni kíván, akkor szüksége lesz egy Microsoft Office 365 előfizetésre. Ezen kívül léteznek harmadik féltől származó integrációk a kommunikációhoz, a munkafolyamatok kezeléséhez és másokhoz is.

Két terv van a kisvállalkozások számára: a Standard és az Advanced. Mindkét felhasználónként díjat kell fizetni, és legalább három felhasználót igényel. Fizethet havonta – 15, illetve 25 dollár – vagy évente, ebben az esetben kedvezményt kap. A Standard 2 TB megosztott helyet kínál, míg az Advanced korlátlan tárhelyet kínál. Van egy ingyenes próbaverzió is, amely lehetővé teszi, hogy a fizetés előtt 30 napig kipróbálhassa a szolgáltatást.

Egyéb okok, miért szeretjük a Dropbox üzletet

A Dropbox biztonsági intézkedései nagyszerűek, és elégedettek lesznek az alkalmazásintegrációkkal, a könnyű használat és a gyors blokk-szintű szinkronizációval is, amely elősegíti az együttműködést. Ez a Dropboxot helyezi az első helyre.

Dropbox üzleti áttekintés

A szolgáltatásról többet a Dropbox Business áttekintésben olvashat. A Dropbox Business nem koncentrál a személyes felhasználókra, erről olvassa el a Dropbox szokásos áttekintésünket.

2. Google Drive

Egyszerű, könnyen használható és otthoni felhasználóknak szánt Google Drive 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, és nem kis részben, a Google termelékenységcsomagjához, a Google Docs-hoz történő integrációnak köszönhetően.

A Docs csomag tartalmaz szöveges feldolgozási, táblázati és prezentációs alkalmazásokat. Ezekkel könnyű valós időben együttműködni másokkal. Javasolhat szerkesztéseket, megjegyzéseket fűzhet, visszatelepítheti a dokumentum korábbi verzióit, és megnézheti, mások milyen változtatásokat hajtottak végre. A Google-nak hatalmas fejlesztői közössége van, így harmadik féltől származó könyvtárának is nagyon sok alkalmazása van.

Könnyen megosztható a Google Drive-lal, de van még fejlesztési lehetőség, mivel nem kínál olyan tartalomvezérlő funkciókat, mint a lejárat dátuma vagy a linkek. Küldheti el linkjét e-mailben, vagy beállíthat egy hozzáférési linket. A Google Drive elég gyors ahhoz, hogy lehetővé váljon a jó együttműködés. Javulhat azonban blokk szintű szinkronizálás hozzáadásával.

A Google adatvédelme kissé megkérdőjelezhető, mivel összekapcsolódott a PRISM projekttel. A Google mégis megtagadja az NSA-hez való hozzáférést. Emellett beolvassa a személyes fájljait, hogy személyre szabott hirdetéseket, egyedi keresést stb. Nyújtson. Javasoljuk, hogy használja a Boxcryptor alkalmazását, ha ez aggodalomra ad okot (erről a praktikus programról bővebben olvashat a Boxcryptor ismertetőnkben).

Egyéb okok, miért szeretjük a Google Drive-ot

Az adatvédelem mellett a Google Drive az AES-128 titkosítással titkosítja a fájljait, miközben szerveroldalukon tárolják őket. Ezenkívül kétfaktoros hitelesítéssel védi az ellopott jelszavakat is.

A Google nagyszerű az együttműködés terén, de javíthatja biztonságát, szinkronizálási képességeit és megosztását. Ha többet szeretne tudni, olvassa el a Google Drive áttekintését.

3. Doboz

A Box lehetővé teszi a linkek korlátozás nélküli megosztását más licenccel rendelkező felhasználókkal, de ha megfelelő engedélyekkel rendelkezik, megoszthatja azokat a szervezeten kívül is. Küldhet meghívót e-mailben, vagy létrehozhat egy linket, majd elküldheti. A Box segítségével jó a tartalomszabályozás, mert beállíthatja a lejárat dátumait és a jelszóval védett linkeket.

Van egy natív alkalmazás, a Box Notes néven, és ez a legjobb jegyzetelő alkalmazások között. Mivel nincsenek más natív alkalmazások, a Box kompenzálja egy harmadik féltől származó megoldások jelentős könyvtárát. Jól integrálódik a Google Docs-hoz és az Office 365-hez egyaránt.

A Box ugyanazzal a szinkronizálási mappával rendelkezik, amelyet a Dropbox vezet elő, és a kezdeti feltöltési sebessége nagyon jó. Nincs blokk szintű szinkronizálása, így a későbbi feltöltések lassabbak, mint azoknak a megoldásoknak, amelyek ezt kínálják.

A Box árazási tervei méltányosak. Havi 5 USD áron (mindegyik havonta számít fel) a Starter terv a legolcsóbb. Csak 100 GB-ot kínál, ami a legtöbb vállalkozás számára nem sok. A legnépszerűbb csomag, az Business, korlátlan tárhelyet biztosít 15 dollárért. Az Business plus 25 dollárba kerül, és az üzleti tervben szereplőkön kívül további funkciókat is nyújt.

Egyéb okok, miért szeretjük a dobozt 

A Box nem menti meg a biztonsági intézkedéseket, védi a közepén zajló támadások ellen, és adatait tárolásuk alatt az AES-256 titkosítás védi. A Box még ugyanarra az AES szintre csomagolja a kulcsát, amely szép kiegészítés a biztonsági arzenáljához.

Sok olyan szolgáltatás van, amely tetszik, de a szinkronizálás gyorsabb lehet, és az árazási tervek nagyobb értéket kínálhatnak. Olvassa el a Box áttekintést, ha többet szeretne tudni.

4. Egnyte Connect

Egnyte jól működik, ha megosztja, mivel a legjobb EFSS szolgáltatók közé tartozik. Négy típusú hozzáférést adhat meg egy mappa – tulajdonos, teljes, szerkesztő és néző – megosztásakor mind a csoportok, mind az egyének számára. Létrehozhat egy linket, amelyet megoszthat a közösségi médián keresztül, vagy e-mailben elküldheti. Nagyon nagy a vezérlés a generált linkek felett, mivel használhatja a jelszóvédelmet, a lejárat dátumát, értesítést kaphat a fájl elérésekor, és korlátozhatja a letöltéseket is.

Érdekes megjegyezni, hogy natív termelékenységi lehetőségeket kínál, ellentétben sok más szolgáltatással, amelyet itt említünk. Beállíthat feladatokat a fájlokon, majd ellenőrizheti azokat a „Saját feladatok” lapon. Mint a Box, a Google Docs és a Microsoft Office is integrálódik. A Microsoft opciói között szerepel az ingyenes Office Online alkalmazás és az asztali Office 365.

Az Egnyte a kezdeti feltöltések során a vártnál kissé teljesít. Meglévő fájlok feltöltésekor – ami nagyon fontos az együttműködésnél – ez elég gyors. Ennek köszönhetően a blokk szintű szinkronizáló algoritmusa.

Egnyte arzenáljában nincsenek egyedi tervek. Az Office a legolcsóbb csomag, havonta 40 dollárért legalább öt felhasználó lehet. Mivel 5 TB tárhelyet kínál, ez a terv általános érték szempontjából nagyon jó.

Az üzleti tervvel 10TB hely, fejlett szerepkör-testreszabás és hibrid felhő-tárolás érhető el, ha valamilyen adatot kell felhőben tárolni, másokat pedig helyi kiszolgálón. Az üzleti terv felhasználónként 15 dollárba kerül, minimum 25 felhasználóval.

Egyéb okok, miért szeretjük az Egnyte Connect szolgáltatást

A számítógépes bűnözés elleni védelem érdekében az Egnyte AES 256 bites titkosítást használ a fájlok feltöltése előtt. Ez azonban nem nulla tudás, mert dekódolja a fájljait annak érdekében, hogy metaadatokat olvassa el, mielőtt újra titkosítana.

intro.mobile.access.egnyte
intro.mobile.access.egnyte

Beállíthatja a minimális jelszó-erősséget és a 2FA-t. Ha többet szeretne megtudni az Egnyte Connect-ről, akkor folytassa és olvassa el az Egnyte részletes áttekintését.

5. OneDrive for Business

A OneDrive for Business a Microsoft válasz az üzleti igényekre a felhőalapú tárolásban. A Microsoft a fogyasztók számára is kínál egy szokásos, eltávolított verziót, amelyről a OneDrive áttekintésünkben olvashat.

Megoszthatja a tartalmat e-mailben, vagy létrehozhat egy linket, amely a mappára vagy fájlra mutat. A felhasználók korlátozhatják a hozzáférést bizonyos egyénekhez, és beállíthatják a lejárat dátumát is. Ugyanakkor nem lehet hivatkozási jelszavakat létrehozni. Láthatja, hogy milyen tartalmat osztott meg a „megosztás” oszlopban, de ez nem túl kényelmes, ha sok bejegyzés van.

OneDrive fájlméret-korlátozás
Egy meghajtó

Mivel ez egy Microsoft szolgáltatás, integrálva van az Office Online szolgáltatással. Ha valamelyik Office 365 tervre megy, akkor megkapja az Office alkalmazások asztali verzióit. A könyvtár segítségével integrálhat fizetős és ingyenes, nem Microsoft termelékenységi eszközökkel. Ennek ellenére nem kereshet a könyvtárban, mint más szolgáltatásokkal, és ez megnehezíti a megfelelő eszköz megtalálását.

A kezdeti fájlfeltöltések és letöltések gyakorlatilag megegyeznek a többi szolgáltatással. A szolgáltatás néha elmarad a fájlokban végrehajtott változtatások feltöltésekor, mert ahogy kitalálta, nincs blokk szintű szinkronizálás. Nos, van blokk szintű szinkronizálás az Office fájlok számára, de csak ezek. Érdekes tulajdonság egy bizonyos típusú fájlok szinkronizálásának blokkolása.

A OneDrive for Business számos különféle tervvel rendelkezik. A megfelelő megtalálása nehéznek bizonyulhat, mivel külön díjszabási tervek vannak a OneDrive for Business és az Office 365 számára. Külön Office 365 és Business terveket vásárolhat alacsonyabb áron, mint az Office 365-et tartalmazó drágább üzleti tervek, bár nem kap az összes termelékenységi alkalmazás.

A OneDrive for Business Plan 1 felhasználó számára 1 TB-t kínál 5 dollárért. A OneDrive for Business Plan 2 segítségével korlátlan tárhelyet és adatvesztés elleni védelmet kaphat havonta 10 dolláronként. Az Office 365 Business Premium hozzáférést biztosít az Office 365-hez, valamint a nap 24 órájában nyitott telefonos és webes támogatást, valamint számos más szolgáltatást. Felhasználónként havonta 15 dollárba kerül.

Egyéb okok, miért szeretjük a OneDrive Business alkalmazást

A OneDrive for Business titkosítja az adatokat nyugalmi állapotban AES 256 bites titkosítással. A szállítási réteg biztonságát (TLS) is használja az adatok védelme érdekében, miközben az adatközpontokba utazik.

Beállíthat egy házirendet a jelszó lejáratához, de nem erõsségét. Ha Ön a rendszergazda, akkor kérhet 2FA-t. A szolgáltatás részleteivel kapcsolatban olvassa el a OneDrive for Business áttekintést.

Végső gondolatok

Akár egy kis csapat vagy egy nagy cég, fontos az együttműködés. Nem akarja elveszíteni a termelékenységet, meg akar nyerni, miközben nem fizet többet, mint amennyire szüksége van.

A megfelelő felhőalapú tárolási szolgáltatás hozzájárulhat a költségek csökkentéséhez, az adatok biztonságának megőrzéséhez és a termelékenység fokozásához. Az együttműködéshez való megfelelő felhőtárolás kiválasztása számos tényezőtől függ, például megosztástól, a termelékenységi alkalmazások számától, a sebességtől, az értéktől és a biztonságtól.

Mi a választásod? Gondolod, hogy hiányzott valamit? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me