A legjobb biztonsági mentési eszközök az Amazon Glacier számára 2020-ban

Az Amazon Glacier előnyei az adatmentés szempontjából valószínűleg nem gondolkodnak, ha dollárban vagy centben vannak, ám a végrehajtás hajlamos egy rejtélyes mosollyal járni, ha nem tudja, mit kell tennie azután, hogy az Amazon hitelkártya számjegyeit betáplálja. A kérdés az, hogyan lehet adatokat beszerezni az eszközéről a Gleccser-tárolóba, és szerencséd van, megkaptuk a választ.


A közvélemény véleményével ellentétben nem a számítógép képernyőjének kiabálása. A probléma az, hogy az Amazon Glacier adattár, de hiányzik az adatforgalom eszköze. Szüksége van egy szállítórendszerre, és ebben a cikkben a legjobbat fogjuk bemutatni, amelyet a legbonyolultabb adatkompfer, a CloudBerry Backup vezet..

Amazon-Glacier-Vault

Mi az Amazon Glacier??

Az Amazon hűtőtároló megoldása az egyik legolcsóbb felhőinfrastruktúra-szolgáltatás, amelyet részletesebben az Amazon Glacier áttekintésünkben részletezünk. Fél gigabájt vagy ennél kevesebb sebességgel a Gleccser körülbelül 20 százalékkal magasabb az Amazon S3, a Google Cloud és más nagynevek költségén a legjobb felhő IaaS útmutatóban

.

USA kelet (Ohio):$ 0,004
West West (Oregon):$ 0,004
West USA (Kalifornia N.):$ 0,005
Ázsia-csendes-óceán (Szöul):$ 0,005
Ázsia-csendes-óceán (Sydney):$ 0,005
EU (Frankfurt):$ 0,0045
EU (Írország):$ 0,004

Az Amazon Glacier esetében az a probléma, hogy szűk célt szolgál: archiválást. Kiválóan alkalmas biztonsági másolat készítésére, de nem működik jól olyan alkalmazástervezésnél vagy folyamatoknál, amelyek rendszeres hozzáférést igényelnek a tárolt fájlokhoz. Ennek oka az, hogy a szennyeződés olcsó tárolása ellenére a használati díjak nemcsak drágák, hanem az adatok visszakeresési sebessége is fájdalmasan lassú, hacsak nem akar fizetni a gyorsított visszakeresésért.

Amazon Glacier visszakeresési arányKöltség / GB: visszakeresési idő:
Alapértelmezett:0,01 USD / GB és 0,05 USD / 1000 kérés3-5 óra
bulk:0,0025 USD / GB és 0,025 USD / kérés5-12 óra
gyorsított:0,03 USD / GB és 0,01 USD / kérés1-5 perc

Ez nem hatalmas probléma azoknak a vállalkozásoknak vagy akár otthoni fogyasztóknak, amelyek megbízhatóbb biztonsági mentési megoldást keresnek, mint például a Memopal vagy a Degoo, két olyan hibás szolgáltatás, amelyek gyakran leállnak, és amelyek gyanús ügyfélszolgálati megközelítéseket eredményeznek, és több kérdést, mint választ adnak.

Az Amazon nemcsak kitűnő támogatással rendelkezik, hanem a Glacier megbízható is a feltöltési sebesség és az adatok integritása szempontjából, köszönhetően a globális adatközponti hálózatnak, amely a világ 18 földrajzi régióját átfogja..

Amazon Web-Services-Data-központok

Közeledve felvázoljuk az Amazon Glacier legjobb biztonsági mentési eszközeit. Sajnos a válogatás vékony. A CloudBerry mellett az egyetlen figyelemre méltó név a Duplicati és az Arq. Javasoljuk, hogy kezdje a 15 napos CloudBerry Backup próbaverzióval, ám elfogult vagyunk ott olyan okok miatt, amelyek hamarosan világossá válnak..

Mi teszi a legjobb biztonsági mentési eszközt az Amazon Glacier számára?

A legtöbb online biztonsági mentési eszköz saját kiszolgálóval rendelkezik. Ugyanez igaz az Acronis True Image, a Backblaze, a SpiderOak és a legtöbb egyéb bejegyzésre, amelyek a legjobb online biztonsági mentési útmutatónkban szerepelnek. Bár ez megkönnyíti a szolgáltatások használatát, összeegyeztethetetlenné teszi azokat az IaaS szolgáltatásokkal, mint például az Amazon Glacier. Ez korlátozottabb lehetőségeket és túlterhelt, rosszul finanszírozott szerverhálózatokat tesz lehetővé.

Biztonsági másolat készítéséhez egy felhőalapú IaaS szolgáltatóra, például a Gleccserre, szükség van egy „Válaszd meg a saját-felhő” szolgáltatóra, biztonsági mentési lehetőségekkel. Ezek közül azonban nem túl sok, így ezek közül az első dolog, amit a kiválasztásunk során keresettünk.

Ezután funkciókat kerestünk.

Az egyik kritikus beillesztés a magán, végpontok közötti titkosítás. A felvételhez a Gleccser alapértelmezés szerint AES 256 bites titkosítással titkosítja a kiszolgálóin pihenőhelyen tárolt fájlokat. A különbség az, hogy kezeli a titkosítási kulcsokat. A privát titkosítással rendelkező biztonsági mentési ügyfél azt jelenti, hogy senki, még Jeff Bezos sem, nem tudja megfejteni a fájljait.

Jeff Bezos-amazonhercegnőt

Olyan ügyfeleket is keresettünk, amelyek lehetővé tették a fájl verziószámának beállítását. A verziózás azt jelenti, hogy a fájlok szerkesztésre kerülnek, a szerkesztés előtti másolatok megmaradnak. Ez lehetővé teszi a fájlok visszaállítását véletlenszerű szerkesztések esetén. Az is hasznos, ha a fájlok sérültek, mivel visszatérhet a tiszta másolatokhoz.

Ráadásul a verziózás egy módja annak, hogy elkerülje a ransomware támadást anélkül, hogy fizetnie kellene a fájlok titkosítatlan másolatáért. Néhány biztonsági mentési szolgáltató fejlettebb ransomware-észlelési algoritmusokkal rendelkezik a megelőzéshez, mint például az Acronis True Image (olvassa el a True Image áttekintésünket), de a listában szereplő bejegyzések közül csak a CloudBerry Backup teszi ugyanazt.

Zsarolóprogramok-Graphic

A blokk szintű biztonsági mentés és a többszálú biztonsági mentés két további funkció, amelyeket szem előtt tartottunk, mindkettő a biztonsági mentési folyamatok felgyorsítását szolgálja. A tömörítés egy másik, bár célja nem gyors. Csökkenti a fájlok hátsó részén lévő helyet, ezzel pénzt takarít meg.

Vannak más funkciók is, amelyek biztonsági másolat-szolgáltatótól függően változnak. A beszélgetési költségek mellett fedezzük azokat, amint az alábbiakban jönnek fel.

A legjobb biztonsági mentés az Amazon Glacier számára: CloudBerry biztonsági másolat

Meghalljuk az Arq és a Duplicati rajongóit, de minden ésszerű intézkedés alapján a CloudBerry Backup messze a legjobb biztonsági mentési szolgáltatás az Amazon Glacier számára. Ez kizárja azonban, hogy a Duplicati ingyenes.

Cloudberry-Backup-tervek-Slider1
© Cloudwards.net

Cloudberry-Cloud-storage-Slider2
© Cloudwards.net

Cloudberry-Backup-Mode-Slider3
© Cloudwards.net

Cloudberry-Backup-Source-Slider4
© Cloudwards.net

Cloudberry-Backup-tartás-Slider5
© Cloudwards.net

Előző

Következő

A CloudBerry Backup jobb, mint az Arq és a Duplicati, az, hogy több felhőszolgáltatást támogat, vonzóbb felhasználói felülettel, folyékonyabb felhasználói élményt nyújt, és ami a legfontosabb, még sok más funkcióval rendelkezik a fájlok biztonságos megőrzése és a biztonsági mentés zökkenőmentes működése érdekében..

A megjegyzés jellemzői között szerepel a magán, a végpontok közötti titkosítás AES 256 bites felhasználásával, a tranzit titkosítás a TLS protokollt használva és a testreszabható megőrzési házirendek.

Ezek a szolgáltatások segítenek biztonságban tartani a fájlokat adat-megsértések, közép-támadások, ransomware-támadások és egyéb számítógépes bűnözés esetén. A CloudBerry Backup még beépített ransomware védelemmel is rendelkezik, amely megvizsgálja az esetleges malware fertőzéseket, és tiszta biztonsági másolatot készít, ha valami gyanúsat talál..

További információkért olvassa el a ransomware védelmére vonatkozó legjobb online biztonsági mentésről szóló cikket.

A Note további szolgáltatásai között szerepel a folyamatos biztonsági mentés és az ütemezett biztonsági mentések. Míg a folyamatos biztonsági mentés ajánlott, a nagyobb biztonsági másolatok készítéséhez jobb lehet, hogy a folyamatokat egy éjszakán keresztül futtatja.

Cloudberry-Backup-tartás-Slider5

A CloudBerry Backup blokk szintű biztonsági mentési lehetőségekkel is rendelkezik. Ha ez be van kapcsolva, a fájl megváltoztatásakor a teljes fájl nem kerül újra a szerverre. Csak a fájl megváltozott részei cserélhetők le, ezzel időt és pénzt takarítva meg.

A CloudBerry biztonsági másolat képeken alapuló biztonsági mentést végezhet. Bizonyos mappák és fájlok biztonsági mentése helyett a képalapú biztonsági mentés mindent áttekint, így a visszaállítások átfogóbbá válnak. Olvassa el a legjobb kép-alapú biztonsági mentési áttekintést, hogy megtudja, hol áll a CloudBerry a verseny ellen.

Egyéb okok, amelyek tetszik a CloudBerry biztonsági mentéshez

Az Amazon Glacier mellett a CloudBerry Backup több mint 50 különféle felhő szolgáltatóval párosul. Ez magában foglalja az IaaS lehetőségeket, például az Amazon S3, a Google Cloud, a Microsoft Azure, a Backblaze, a Rackspace és a Wasabi. Magában foglalja a hagyományos felhőtároló szolgáltatókat, mint például a OneDrive, a Google Drive és az Amazon Drive.

Cloudberry-Cloud-storage-Slider2

Számos CloudBerry Backup licenc áll rendelkezésre, amelyek mindegyike állandó. Az asztali verziók elérhetőek Windows (49,99 dollár), macOS (29,99 dollár) és Linux (29,99 dollár) esetén. Mindegyiknek van egy ingyenes verziója, de ezekhez nem tartozik más képeken alapuló mentés, tömörítés vagy titkosítás.

Az ingyenes verzió 200 GB-os biztonsági mentésre korlátozódik, míg a fizetett verziók jóak az 5 TB-ra. Ha többre van szüksége, 299,99 dollárért meg kell vásárolnia a sokkal drágább CloudBerry Backup Ultimate szoftvert. Ez a verzió biztonsági másolatot készíthet a Windows Server, az SQL Server és az Exchange Server kiszolgálóról, így legalább életképes az üzleti biztonsági mentéshez.

Kényeztesse magát egy 15 napos ingyenes próbaverzióval, hogy kiderüljön, a CloudBerry Backup az Amazon Glacier társa, amelyet keresett. Emellett 10 GB ingyenes Amazon Glacier tárolóhelyet is kap, tehát ennek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy áthaladjon az ütemben.

Arq Backup

Alighanem azt állítani, hogy az Arq Backup-nél hiányzik a CloudBerry Backup művészete. Egyenesen vonzó. A színséma szürke és fehér, a szöveg sorai levágottak és sok ablak nem méretezhető át a láthatóság javítása érdekében. Ráadásul a szöveg annyira kicsi, hogy nagyításra lehet szüksége, hogy kitöltse.  

Arq Backup főképernyő csúszka

Arq AWS Válassza a Bucket Slider4 lehetőséget

Arq Cloud Storage Type Slider5

Előző

Következő

Más szavakkal: a felhasználói élmény nem áll az Arq csapat gondolkodásának élvonalában. Igaz, hogy a funkcionalitás jobb. Noha csak a felhő-szolgáltatók töredékéhez tud csatlakozni, amelyeket a CloudBerry támogat, az opciók között szerepel az Amazon Glacier.

A szoftver egy marék hasznos funkciót tartalmaz. Az Arq titkosítja a fájlokat, mielőtt elhagynák a számítógépet, így az Amazon embereinek fogalma sincs arról, hogy mi a titkosítási kulcs, és nem tudja megfejteni azokat. A kifogás az, hogy ha elfelejti a jelszavát, akkor elveszíti a biztonsági mentéshez való hozzáférést is, de ez az az ár, amelyet a titkos ügynököknek fizetnek, ha nem szitálják át a szelfidedet.

Míg az UI az, amit a legtöbb ember az adatok biztonsági mentéséhez használ, az Arq rendelkezik egy nyílt forrású parancssori segédprogrammal is. A műszaki ismeretekkel rendelkezőknek ez segít abban, hogy ne zavarjanak a dolgok, például a metaadatok titkosítása vagy a fájlok küldése Szibériában található földalatti számítógépes hadviselési bunkerbe..

A megjegyzés további jellemzői között szerepel a blokk szintű feltöltések, amelyek biztosítják, hogy a fájlok csak a megváltozott részei kerüljenek feltöltésre az első feltöltés után, az ügyféloldali deduplikáció, hogy ugyanazokat a fájlokat ne töltsék fel többször, és a tömörítés a feltöltési méretek csökkentése érdekében.

Az Arq munkatársai által elmondottak szerint a szoftver egyetlen szálaval letapogatja a fájlokat, sorba állítja a feltöltéseket, majd több szálat használ a feltöltési folyamat felgyorsítására. Ha a szkennelés meghaladja a feltöltési folyamatot, akkor a szkennelés leáll, amíg a sor kezelhető szintre csökken.

A fájlok növekményes verziószámú biztonsági másolatát megőrzik, így nem kívánt módosítás vagy fájl sérülés esetén megfordíthatja az időt. Ugyanakkor nincs mód arra, hogy testreszabza verziókészítési irányelveit, mint ahogy a CloudBerry. Ehelyett mindent megtartanak. Ez azt jelenti, hogy több gleccser tároló kerül felhasználásra, de ez nem szabad nagy probléma, mivel a fájlok blokk szintű feldolgozása és tömörítése történik.

Egyéb okok, amik tetszik az Arq Backup

A Gleccser mellett az Arq biztonsági másolatot készíthet az adatokról az Amazon S3, a Google Cloud, a Backblaze B2, a Wasabi, a Dropbox, a Google Drive, a OneDrive és az Amazon Drive számára. Észrevehetően hiányzik a Microsoft Azure, amely a világ összes 52 adatközpontjának köszönhetően a legmegfelelőbb az összes felhőalapú IaaS-megoldás számára (olvassa el a Microsoft Azure-áttekintésünket).

ARQ-Cloud-célok

Az Arq 5, a szoftver legújabb verziójának ára 49,99 USD egy állandó licencért. A licenc egy számítógépre vagy egy kiszolgálóra jó. Mind a Windows, mind a MacOS verziót kínáljuk, és van egy 30 napos próbaverzió, amelyet javasolunk, hogy vegye igénybe, főleg mivel ez ugyanaz az ár, mint amit egy magasabb szintű termékért fizet a CloudBerry Backup szolgáltatásban.

Duplicati

A Duplicati eltérő megközelítést alkalmaz, mint a CloudBerry Backup és az Arq, mivel az interfész böngésző alapú. Ez nem azt jelenti, hogy a biztonsági mentés leáll, miután leállította a Chrome vagy a Firefox, mivel a háttérben egy asztali kliens is fut, amely a mentések folyamatos.

Másolat hozzáadása a Biztonsági mentés csúszka1-hez

Másolja a Cél csúszka2

Másolja a Glacier Settings Slide3 hozzáadását

Duplicati Files Add Slider4

Duplicati Encryption Slider5

Előző

Következő

A Duplicati UX, akárcsak Arq, felhasználhatná átalakítást. Duplicati esetében ez érthetőbb, mivel ingyenes termék, de a nehézkes kialakításhoz hozzászokhat. Szerencsére a Duplicatinak számos támogatási forrása van, amelyek segítenek Önnek.

A Duplicati legújabb verziója nem támogatja közvetlenül az Amazon Glacier alkalmazást. Ugyanakkor támogatja az Amazon S3-at, amelyet fel lehet használni a Gleccser-tárolóhoz való csatlakozáshoz. A Duplicati utasításokat tartalmaz arra, hogyan kell ezt megtenni, ha segítő kézre van szüksége.

A biztonsági mentés beállításakor dönthet úgy, hogy nincs titkosítás, AES 256 bites titkosítás vagy GNU Privacy Guard. El kell készítenie egy jelmondatot is, amelyet csak tudni fog. Mivel a Duplicati böngésző alapú, elmentheti jelszavát egy felhőalapú jelszókezelőbe, például a LastPass vagy a Dashlane, csak arra az esetre, ha elfelejti.

Lehetőség van az SSL bekapcsolására – a Duplicati azt jelenti, hogy a TLS nem működik, mivel az SSL már nem működik – ezt csak akkor szabad használni, hacsak nem akarja, hogy egy pincealakban élő hegyi harmat-guzzling majom feladja a fájlokat a Redditbe.

Vannak lehetőségek a rejtett, a rendszer- és az ideiglenes fájlok, valamint a bizonyos méretnél nagyobb fájlok kizárására. Az összes fájlt tömörítik a feltöltés előtt a szükséges tárhely csökkentése érdekében, és a blokk szintű biztonsági mentés is támogatott.

Az Arq-hoz hasonlóan a Duplicati nem vonta be a többszálú funkciót. Ez azt jelenti, hogy a feltöltések lassabban futnak, mint a CloudBerry Backup esetén. Állítólag a Duplicati fejlesztőcsoport dolgozik rajta, de közzétett ütemterv nélkül nem számítanánk rá a közeljövőben.

A biztonsági mentés beállítható úgy, hogy folyamatosan futjon, vagy létrehozhat ütemezést. A fájl verziózásához dönthet úgy, hogy nem tárol korábbi fájlokat, az összes fájlt, vagy létrehozhat egyéni megőrzési irányelveket.

Más okok, amik tetszik Duplicati

A Duplicati támogatja az Amazon S3, a Microsoft Azure, a Google Cloud, a Backblaze B2, a Box, a Dropbox, a Google Drive, a Jottacloud, a Mega és a OneDrive felhő rendeltetési helyét a biztonsági mentéshez. A Hubic is támogatott, de abban az esetben, ha elmulasztotta a híreket, az okostelefon-tartók és fanny csomagok útján ment..

A Duplicatiinak vannak kliensei a Windows, a MacOS és a Linux számos ízének (Debian, Ubuntu, Fedora és RedHat) számára. Van még a Synology verziója, de mi eltemettük a vezető szerepet. Nyílt forráskódú szoftverként, ellentétben a CloudBerry Backup-szal és az Arq-nal, a Duplicati nem fog neked fizetni egy fillért. Csak annyit kell fizetnie, mint az Amazon Glacier, vagy bármi olyan felhő-szolgáltatótól, amelyet úgy dönt, hogy párosít.

Végső gondolatok

A CloudBerry Backup, Arq és Duplicati az egyetlen biztonsági mentési szolgáltatás, amelyet az Amazon Glacier használatához ajánlunk, és ezek közül csak egy nagyon ajánlott. Ennek ellenére a biztonsági mentési szoftver nem az egyetlen módja a fájlok bejuttatására a Glacier Vault-ba.

Vannak fájlátviteli ügyfelek, más néven felhő-felfedezők, mint például a Cyberduck, CloudBerry Explorer és FileZilla, amelyek szintén meg fogják csinálni a trükköt, csak nem ugyanúgy. Kézi feltöltő eszközök, amelyeket nem állandó tartós biztonsági mentési kapcsolatok létrehozására terveztek. Olvassa el a legjobb fájlátviteli kliensről szóló cikket további részletekért.

A másik lehetőség az Amazon Glacierhez csatlakoztatott hálózati meghajtó építése. A hálózati meghajtó hasonlít a számítógépén szereplő betűjelű meghajtóra, azzal a különbséggel, hogy a fájlokat a felhőben tárolja a merevlemez helyett.

Van egy cikkünk egy hálózati meghajtó felépítéséről, amely ugyanúgy működik a Dropbox, a Google Drive és más szolgáltatók esetében, mint a Gleccser esetében. Mint a felhő-felfedezőknél, a hálózati meghajtók túl sok kézi munkát igényelnek, hogy életképes biztonsági mentési szoftverek legyenek.

Biztonsági mentés céljából a CloudBerry biztonsági másolat az adatok archiválásához az Amazon Glacier segítségével egyszerű. Ugyancsak a legjobb online mentési szolgáltatások közé tartozik, és érdemes megnézni egy 15 napos próbaverziót.

Az alábbi megjegyzés szakaszban ossza meg gondolatait az Amazon Glacierről és arról, hogyan használja azt fájlok archiválásához. Szeretnénk hallani az elmulasztott szoftvereket, különösen, ha a merevlemez biztonsági mentésére tervezték. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map