A legjobb 3D-s grafikus szoftver: Élvezze álmaidat

Sokan arról álmodoztak, hogy saját játékokat készítsünk, vagy más módon életre keltsük látásunkat. A számítógépes kor minden eddiginél könnyebbé tette az álmok valósággá válását egyszerűen ingyenesen (vagy olcsón) letölthető szoftver használatával. Ebben az értelemben nemrég tettük közzé a játék fejlesztéséhez a legjobb eszközöket, és most hozzáadjuk a legjobb 3D-s grafikus szoftvert ehhez a listához.


Számos alkalmazás létezik a 3D grafikához. A játékművészek saját földrajzi és építészeti formájú világokat építenek, olyan élőlények által lakott, amelyek az élethűtől a szürreálisig terjednek, és a 3D-s filmek az alkalmi kíváncsiságtól a mozi alhálózatáig terjedtek a népszerű és kritikus elismeréshez.

A szórakozáson kívül a modellezésnek komoly alkalmazásai vannak. Az orvosok vagy a tűzoltók képzését 3D szimulátorban lehet elvégezni. Az építészek gyakorlatilag megtervezhetik a terveket, mielőtt milliókat elkövetnének rájuk. Mások csak saját kedvéért akarnak létrehozni, és a 3D-s grafikus szoftver lehetőséget ad számukra, hogy alkotásaikat életre keltsék, amilyeneket más művészeti forma nem enged meg..

Mielőtt elkezdenénk: Hardverkövetelmények a 3D grafikához

A kiváló minőségű 3D képek készítése és megjelenítése a számítógép egyik legbonyolultabb dolga, ezért a gyors, nagy teljesítményű számítógép hasznos lehet. Sok RAM-ra is szükség lesz, ha nagy a sokszög száma és sok a tárgya a jelenetben. A processzor és esetleg a GPU sebessége is fontos a képek megjelenítésekor.

Néhány teszt jelenet, amelyet használtunk, körülbelül egy perctől fél óráig tartott. Ha animálni szeretne, akkor 30 képkockát kell elkészítenie, hogy másodpercenként 30 képkocka animációt kapjon, tehát még egy gyors PC-vel is várni fogsz.

Érdemes azt mondani, hogy a hosszabb időtartamok csak a végleges renderelésre vonatkoznak, és lehetősége van arra, hogy munkáját alacsonyabb minőségű és nagyobb sebességgel tekintse meg. A megjelenítési idő annyira függ a használt motortól, mint a szoftvert, tehát keverheti és összekeverheti, ha úgy tetszik. Itt nem minden eszköz tartalmaz beépített megjelenítőt.

Mi teszi a legjobb 3D grafikus eszközöket

Az általunk vizsgált eszközök 3D játékok és animációk objektumainak létrehozására szolgálnak. Lehet, hogy vannak keresztváltások ezek és az eszközök között, amelyek tárgyakat terveznek a 3D-s nyomtatáshoz, de erre nem leszünk a középpontban (nézd meg az erre a célra szolgáló legjobb 3D-s modellező szoftverünket).

Ezt a kezdő szempontjából is megvizsgáljuk, tehát a legegyszerűbben használható eszközökkel kezdjük, majd továbbtanulunk rajtuk a tanulási görbe sorrendjében..

Ezen eszközök közül sok bonyolult és rengeteg funkcióval rendelkezik. Néhányuk könnyebb, de még a kifinomultabbok is lehetővé teszik az objektumok egyszerű primitívumokból történő felépítését és manipulálását.

A fő eszközök objektumok létrehozására szolgálnak. Ezeket síkokból készítik, amelyek csúcsokból vagy pontokból állnak 3D térben. Az objektumokat mozgathatjuk, elforgathatjuk és méretezhetjük, ami a vártnak megfelelően működik. A síkokat és a csúcsokat is meg lehet húzni, ami lehetővé teszi a dolgozó tárgyak szobrászatát. Osztható és kombinálható komplexitásuk növelése érdekében.

A görbék sok csúcsot igényelnek, és általában kicsi, sík felületekből állnak. A haj- és részecskerendszerek hatalmas számú csúcsot tartalmazhatnak, és ezeket általában korlátozni kell ahhoz, hogy a játékban egyenletes teljesítményt érjenek el, vagy pedig a film jelenetének megjelenítéséhez reális idő álljon rendelkezésre..

3D képek texturálása

3d textúrálóeszközeként
© BlenderNation

Ezen túlmenően a 3D objektumok textúrázhatók, vagyis a 2D képet hozzá lehet rendelni minden felülethez. A fényképezőgépeket és a lámpákat ezután úgy helyezik el, hogy a jelenet valósághű legyen. A fejlettebb eszközök mindenféle speciális effektust kínálnak olyan dolgok kezelésére, mint a folyadékok és a lángok, valamint a világítási technikákat, például a felszín alatti modellezést, hogy a képminőséget a fotorealisztika felé tolják el..

Ez egy olyan művészeti forma, amelyet egész életben szentelhet a mesterképzésnek. Még akkor is, ha a kihajlott agyag hamutartóra korlátozódottunk, egyre inkább ki tudtunk jutni belőle, amint időt fektetünk rá.

Valójában a 3D grafika készítése bizonyos értelemben jobb, mint az agyaggal végzett munka. A való életben nincs visszavonási parancsikon. Nem másolhat és illeszthet be dolgokat, vagy nem töltheti be a lángoló majomfej modelljét, amelyet kiindulási pontként használhat. Mindez és még sok más lehetséges a 3D grafikus szoftverrel.

Legjobb 3D grafikus szoftver

Olyan programokat keresünk, amelyek élvezetesen használhatók és hasznosak is. A kreativitásnak nem szabad feladatnak lennie, ezért olyan eszközöket akarunk, amelyek nem akadályozzák meg látásunk képernyőn történő megjelenését.

Az árat is figyelembe vesszük. Megvizsgáljuk mind az ingyenes, mind a fizetett eszközöket, de azt várjuk el, hogy a fizetett eszközök ingyenes próbaverziót kínálnak, és árainkat figyelembe veszik értékelésünkben. Először a legegyszerűbb programmal kezdjük.

Wings 3D

A Wings 3D „fejlett felosztás-modellezőként” írja le, amely ingyenes és nyílt forráskódú. Nagyobb jelenetek vagy animációk helyett egyszerűbb, sokszögű és közepes sokszögű objektumok modellezésére összpontosít. A Wings 3D egy alkalmas program kezdőknek, amely lehetővé teszi, hogy munkáját más eszközökre, például a Blenderbe exportálhassa, ha tovább akar lépni vele..

WingsPrimitives

Indításkor a Wings 3D egy szép üres területet mutat be, amelyhez objektumokat adhat hozzá, ha jobb egérgombbal kattint, és a menüből kiválasztja a kiválasztott primitívet. Ezeket könnyen kiválaszthatjuk, mozgathatjuk és elforgathatjuk, és a dokumentáció igénybevétele nélkül módosíthattuk őket.

A Wings 3D kézenfekvően megjeleníti a javasolt bemenetek dinamikus listáját, amely megmutatja, hogy egy kattintás vagy nyomás mikor fogja végrehajtani az adott pillanatot, ami kiválóan alkalmas a továbbtanuláshoz. Van olyan szöveg, amely elmagyarázza, hogy mi a menüpontok.

Néhány perc alatt felgyorsulhat vele. Az objektumokat könnyedén meg lehet nyújtani, fel lehet osztani, kombinálni és el lehet tolni.

Wings 3D dokumentáció

Szerencsés, hogy a Wings 3D könnyen kezelhető, mivel az online kézikönyv szálak nélküli. A tartalmi oldalon felsorolt ​​számos témának nincs linke a leíráshoz. Az alapok le vannak fedve, de a befejezetlen kézikönyv elolvasása az új belépők számára meghiúsíthatja, ami szégyen, mert a program ideális eszköz számukra.

Rengeteg jó szöveges és YouTube oktatóprogram van, amelyek átdolgozhatók.

Megkerülve a hasonló eszközök zsúfolt felhasználói felületét, a Wings 3D a képernyő területét a munkaterületre fordítja. A legtöbb dolog a jobb egérgombbal történik. Furcsa volt, hogy nem találjuk meg azt, amit elvártunk az eszköztáron vagy a menükben, de miután megszoktuk a munkafolyamatot, rendkívül egyszerű volt, lehetővé téve, hogy a.

WingsTable

A renderelés szempontjából meglepő lehet, hogy külön program vagy plugin telepítése nélkül nem találja meg. A nézet egy egyszerű perspektivikus vetítés és a drótváz vagy ortográf módba való váltás lehetőségein túl az amit lát, amit kap.

Gondolataink a szárnyakról 3D

Bár a pluginokkal kibővíthető, a Wings 3D viszonylag egyszerű eszköz, amelynek nincs sok funkciója. Ami viszont kiváló, és miután megszerezte, úgy érzi, mint egy 3D-s egyenértékű toll és üres papírlap. Ennek ellenére a haladó felhasználók gyorsabban elérhetik a határainkat, mint mi.

Nem támogatja az animációt, de létrehozhat objektumokat exportálható eszközökhöz, tehát más szoftverekkel együtt használható, ha inkább a modellezést szeretné.

WingsDesktop

Ha el szeretne kezdeni a 3D-s grafikával, akkor nem hibázhat a Wings 3D-vel. Ingyenes, könnyen használható és szórakoztató játék. Ráadásul meglehetősen nagy teljesítményű és remek módszer egyszerű 3D-s tárgyak készítésére játékokhoz vagy műalkotásokhoz.

Turmixgép

A Blender nagy utat tett meg az utóbbi években. A választott ingyenes eszköz valaha meglehetősen alapvető alternatívája volt a blokk nagy gyerekeinek, de most egy csúnya, intuitív felhasználói felülettel és néhány jó funkcióval büszkélkedhet..

Az elrendezéshez szokatlan megközelítést alkalmaz, az egyik menü az alsó panel felett ül. A felület, bár zsúfolt, szép és olvasható. A főképernyő informatív jellegű, és sok dolgot kitalálhat, ha csak a dolgokkal játszik.

BlenderObject

Az objektumok elhelyezése és mozgatása meglehetősen egyszerű, de meg kell nézni a dokumentációt, hogy elforgassa és textúrázza őket..

A turmixgép használatának megtanulása

A Blenderben nincs beépített oktatóprogram, de van egy hosszú online kézikönyv. Ez átfogó, bár a szoftver alapjainak gyors futtatása jobb kezdet lett volna. Vannak oktatóanyagok, amelyek linkre vannak a honlapon, de ezek mind videók. Néhány ember inkább a szöveget részesíti előnyben, ezért jó lenne, ha mindkettő megvan. A videó csúszkájának oda-vissza mozgatása frusztráló módszer lehet az eszköz megismerésére.

Számos videó útmutató található a YouTube-on, de még sok minden megtanulható a Blenderről, és kevés a kezdők gyors útján..

A jártasság itt nem fog könnyen jönni, és az induláshoz csak munkát kell tennie. Bár sok minden lehetséges, mégis trükkösebbnek érzi magát, mint lehet, amikor előrehalad a játék körül, és megpróbálja rávenni, hogy csinálja, amit akar..

BlenderCat

Ahogyan megtanulja a hivatkozásokat és trükköket, az intuitívabbá válik, így hamarosan tárgyakat készíthet úgy, hogy arcok és csúcsok köré húzza, mint egy gyerek, aki egy darab játékot készít..

A Blendernek elég sok szűrője és világítási effektusa van. Számos felfedezésre váró funkció is van, és bár nem állíthatjuk, hogy megértsük őket, úgy találtuk, hogy kellemes élmény volt, és jól működött.

BlenderOutput

Gondolataink a turmixgépen

A Blenderben megtekintett 3D eszközök közül valószínűleg a legjobb ingyenes lehetőség a haladó felhasználók számára. Rengeteg olyan funkciót tartalmaz, amelyeket a NASA és a History Channel kedvelt a kereskedelmi minőségű output létrehozásához. Számos film és TV-műsor, például a Vörös törpe, effektekre is felhasználta.

Van egy beépített animációs rendszer is. Nem vizsgáltuk meg alaposan, de vannak emberek, akik azt használják, hogy remek animációkat készítsenek.

A megjelenítés elérhető mind a CPU, mind a GPU számára, de időbe telik. Az egyik bonyolultabb demo jelenet több mint fél órát vett igénybe a végső renderelés során, elfogyasztott néhány gigabájtot, és a PC-jét teljesen kihasználva hagyta a CPU-t, de nincs szüksége kiváló minőségű megjelenítőre, amíg el nem készíti a kimenetet. . Nagyon jó lenne azonban a lehetőség, hogy félbeszakítsuk a vakolatot.

BlenderMonkeyHead

A turmixgép ingyenes, így nem hibázhat az ára. Van még egy opcionális szolgáltatás, a Blender Cloud nevű szolgáltatás, amely oktatóanyagokat, textúrákat és egyéb extrákat tartalmaz havonta 11,50 dollárért. Nagyon élveztük a program használatát, de több erőfeszítésre volt szükség, mint a Wings 3D-hez. Ennek ellenére, ha olyan eszközt szeretne megtanulni, amely kiváló minőségű outputot eredményez, a Blender lehetővé teszi pénzeszközök felhasználása nélkül.

Modo

A Modo egy másik jól megfontolt eszköz, amely 3D modellezést, megjelenítést és animációt kínál. Fejlesztőinek nagy története van az animációs eszközök építésében, köztük a LightWave 3D-ben, amelyet számos úttörő műsor, például a Babylon 5 használ..

ModoWorkspace

Az eszköz megismerése munkát igényel. Ásni kellett, hogy megtaláljuk a szövegalapú oktatóanyagokat, miután türelmetlenné váltak az indításkor nekünk bemutatott videókkal. Nagyon sok bolyhos van benne, mielőtt megismernék a tartalmat, plusz olyan információkat, amelyek nem felelnek meg az eszköz legújabb verziójának.

Hagyjuk a fogakat csiszolni, miután egy 20 másodperces magyarázatot adtunk arról, hogyan kell megnyitni a szoftvert. A lassú ütem ellenére ezek egyértelműek és rengeteg munkát végezhetnek.

Miután a dokumentációban vadászta a szöveges oktatóanyagokat, megkaptuk a kívánt információkat. Rengeteg jó tartalom volt, amelyet korábban kellett volna bemutatni nekünk, a kezdőlapon, a menükön vagy a webhely kiemelkedő helyén keresztül. Ehelyett a legjobb tartalom sok részét könnyedén hiányozni.

Modo mintaobjektumok

Ha a Modo mintás tárgyakat szállít, akkor nehezen találtuk meg őket. A közösségi oldal ingyenesen letölthető tartalommal bírt, de nehéz volt navigálni, több oldalas íróasztallal és bútorokkal és kínos keresési rendszerrel. A „jelenetet / projektet” a legördülő menüből választva nem jelentek meg az eredmények, és számos más elérhető szűrő sem.

A legjobban értékelt objektumok böngészése jobb eredményeket adott, több oldal érdekes objektummal is elérhető. De ismét csalódást okozott, ha a jó tartalomra való belépés előtt üresen rajzoltam a nyilakat.

ModoRendering

Sajnos problémák merültek fel a letöltött eszközöknek a jelenetbe történő betöltésekor is. Hiba-előugró ablakokat kaptunk, mert nem volt „eszköz” vagy „minta” mappa a gyökér „dokumentumok” mappában. Megállapítottuk, hogy a mappák létrehozásával, de eltekintve attól, hogy saját maguknak kell őket létrehozniuk, ezeket a mappákat egy külön „Modo” mappába kellett volna helyezni.

Az UI, a legfejlettebb eszközökhöz hasonlóan, elakad gombokkal és menükkel, de mindent egyértelműen jelölnek és az ikonok nagyok, és jól mutatják funkciójukat. A kép 1000 szó értékű, és ez soha nem jobb, mint amikor a szavak „hozzon létre egyoldalú felületcsíkot szubtraktív fúzióval”.

A fizika és az animációs rendszer rendkívül képes. A szokásos tárgyak és fények mellett erőket adhat a jelenethez, amelyek befolyásolják a dinamikus objektumok mozgását. Felvehet részecskefelhőket és eljárással előállított objektumokat, például sziklákat.

Gondolataink a Modo-ról

Bár szerettük használni az eszközöket, nem találtuk meg az oktatóvideókat az ízlésünknek, és jobban szerettük volna, ha egy sor minta minta-objektumot és jelenetet elérhetővé teszünk. Ennek ellenére az oktatóvideók lazított üteme vonzó lehet egyesek számára. 1799 dollárért azonban még többet kellene követelnie. A durva élek nem azok, amelyeket látni szeretne ebben az árkategóriában.

ModoAnimation

A Modo örökös licence drága, ám havonta ingyenes próbaverzióval rendelkezik, ha meg akarja nézni. Ez elérhető Windows, Mac és Linux rendszerekhez.

Nagyon tetszik itt a használhatóság és a szolgáltatások, különösen a tapasztalt felhasználók számára, de azt javasoljuk, hogy máshol keresse meg, ha elkezdi. Túl drága mindenkinek, akinek nincs szüksége a fejlett képességeire.

ZBrush

A ZBrush egy digitális szobrászati ​​eszköz, amely lehetővé teszi a 3D objektumok manipulálását és irányítását. Úgy érzi, hogy a Wings 3D sokkal összetettebb változata, és képes nagyfelbontású objektumokat kezelni 40 millió feletti sokszöggel..

A Pixologic webhelyén található szöveges oktatóprogram jó érzetet nyújt az alapokhoz. Ezután vannak video oktatóvideók, kezdő és felfelé osztályozva, így csak kiválaszthat egyet, és bemehet.

ZBrushHead

Rengeteg demo objektum is megtalálható benne. A minőségi modellek kiindulási pontként való felhasználása szórakoztató a kezdők számára, és szeretnénk, ha minden 3D grafikus szoftvert kínálunk.

Váltás a 2D és a 3D között a ZBrush-ban

A 3D módban való működés mellett 2D módba is léphet, és úgy manipulálhatja a képet, mintha egy standard festékcsomagban lenne. A 2D-s illusztráció és a 3D-s grafika kombinációja szokatlannak tűnik, ám eredeti lehetőséget kínál a művészeknek a képességeik keverésére.

ZBrushDogsHeads

Ugyanakkor a felület zavarónak érzi magát. A tárgyak mozgatása és manipulálása elég intuitív, de mutasson be a menükbe, és felbukkan a pop-up és extrák labirintusán. Noha a felhasználóknak eltart egy ideig, amíg ezeket a dolgokat kitalálják, a ZBrush sokat tud tenni.

ZBrushMaterials

A tárgyak kezelése tapintható és erős. A Pixologic munkafolyamatát „Sculptris Pro” -nak nevezi, azaz kattintással tárgyakra növelheti és csökkentheti a hangerőt, ami olyan, mint a kezedben dolgozó agyag. A tárgyak nem mindig válaszolnak úgy, ahogyan szeretné, főleg az elején, de úgy érzi, hogy könnyedén meg tudja változtatni, és a készség fejleszthető.

ZBrushInsectPainting

Színeket festhet 3D-s modellekre is, kézzel készített megjelenésükkel. Eredményeink kissé kívánatosak lehetnek, ám ezen eszközökkel sokat lehet elérni. Vannak lehetőségek olyan dolgok hozzáadásához, mint például a felületi zaj és az objektum geometriájának alacsony szintű kezelése. Még szálakat is hozzáadhat a modellekhez olyan prémes hatás érdekében, amelyet megtisztíthat és körülfújhat.

Gondolataink a ZBrushról

Azoknak a fejlesztőknek, akik 3D-s objektumokat akarnak létrehozni játékukhoz és megőrzik a teljesítményt, a ZBrush eszközöket kínál a sokszögek számának csökkentésére, miközben minimalizálja a modellre gyakorolt ​​hatást. Azt is lehetővé teszi, hogy modelleket készítsen a 3D nyomtatáshoz, ha ez a dolgod.

ZBrushMech

Rájöttünk, hogy a ZBrush eleinte körbevágja a fejünket, de mi jobban élveztük, amint belejöttünk. A kezdők számára a Wings 3D egyszerűbb, de jellemzői korlátozottak. Ez azt jelenti, hogy az ár mellett nem indokolt, hogy nem indíthatta volna meg a ZBrush-ot, és ragaszkodhatott az egyszerűbb eszközökhöz, miközben megismeri a programot.

895 dollárnál a ZBrush legalább olcsóbb, mint a Maja. 45 napos ingyenes próbaverziója van, ha nincs ilyen pénze körül, bár ezt nem könnyű beállítani. Összességében a ZBrush jó eszköz néhány szokatlan, de erőteljes funkcióval.

Maya

Maya az egyik legnagyobb név a 3D-s üzletben, és széles körben használják a játék- és filmiparban. Az egyik legfontosabb erőssége a testreszabhatóság, de ez a cikk keretein kívül esik, mert a vanília formáját vizsgáljuk. Ha azonban bele akarja változtatni a munkafolyamatba, a Maya nagyszerű fogadás. Ez lehetővé teszi egyedi AI létrehozását, és támogatja a Python és Mel szoftvereket.

MayaHair

Mel a Maya erőteljes szkriptnyelve, és rengeteg lehetőséget kínál a feladatok automatizálásához, hogy átvegye a vezeték vezetését. Az összes szokásos felhasználói felület művelet úgy jelenik meg az interfészén, mintha kódban történt volna, tehát az egérrel és a billentyűzettel végzett dolgok után beléphet a Mel ablakába, és megnézheti, hogy miként fordítják őket kódra, hogy megtanulják, amint csak megy..

Maya használatának megtanulása

Maya dokumentációja átfogó, de könnyű eltévedni. Az egyik kérdés, amit találtunk, hogy oly sok régi szoftver verzió létezik, az online útmutatások gyakran elavultak. Az anyavállalat, az Autodesk dokumentációja szintén keltezettnek tűnik.

Az oktatóanyagok a YouTube-ból és – kíváncsi módon – a flash-videókból állnak, ami bosszantó azok számára, akik inkább szeretnek olvasni, amikor új eszközt tanulnak. A videók azonban jóak, és nem kényszerítik arra, hogy túl sokat üljenek át a tartalom eléréséhez. Rengeteg beépített objektum van, amelyekkel körül lehet játszani, de ezek rejtve vannak a tartalom böngészőben.

MayaPlane

További tartalom, például 3D objektumok és textúrák érhető el az Autodesk részéről, de ehhez havonta kb. 125 dollárt kell fizetnie.

Az UI zsúfolt és sűrű, de kezelhető, annak ellenére, hogy sok információt tartalmaz. A menük tele vannak kísérteties hangzási lehetőségekkel, és elég olvashatók ahhoz, hogy megtalálják a tanulás közben megértett dolgokat..

A fényképezőgép megfelelő helyzetbe állítása és felállítása nehéz minden 3D-s grafikus eszközben, de a Maya lehetőséget ad arra, hogy megjelölje a fényképezőgép pozícióit és egymás között rázkódjon..

Maja és animáció

Sok lehetőség van az animációra is. Maya képes teljes 3D-s filmek készítésére. Van egy átfogó kötélrendszer, amely lehetővé teszi, hogy tárgyakhoz manipulálható csontvázat adjon. A jó dolgok önmagában is művészet, de ha körülnézel, ingyenes, kiváló minőségű, előre sütött letöltéseket is találhat..

A jelenet nézetének mozgatása magában foglalja az alt vagy az opciógomb lenyomását, ami kevésbé intuitív, mint más eszközök. Tartsa lenyomva a jobb egérgombot, és többek között az objektumok, csúcsok vagy arcok közötti váltáshoz válthat, amelyek mindegyike a szíve tartalmához igazodhat.

MayaScripting

A Maya saját renderelőjével, Arnold néven érkezik. Ez egy opcionális telepítés, így szabadon választhat egy újat, ha úgy akarja. Arnoldnak saját mája van a menüjével, amely lehetővé teszi fények hozzáadását – csak akkor sokat nem fogsz látni -, és egyszerű az alapkép létrehozása a jelenetből. Annak érdekében, hogy a dolgok jól nézzenek ki, a megfelelő lámpákkal és a hangolással, még több munkát igényel.

Arnold helyettesíti a Mental Ray-t, amely már hosszú ideje fogat kapott. Óvakodj azonban, mivel néhány régebbi tartalom függhet a régebbi renderertől, ahogyan azt a minták vadászata során találtuk.

Arnold CPU-alapú, nem pedig GPU-alapú. Bár ez alkalmassá teszi nagy és összetett jelenetek renderelését, amelyekhez hatalmas mennyiségű RAM szükséges, ez lassabb lehet, mint egy GPU-alapú megjelenítő. Lehet, hogy lassabb, mint például a Blender megjelenítője.

Gondolataink Majajáról

A hátránya – és ez egy nagy dolog – Maya évente 1500 dollárt fizet a szemet gyönyörködtetőnek. Olcsóbb, ha diák vagy. Valójában olcsóbb lehet egyként regisztrálni, mint egyenesen megvenni.

MayaWater

Ezzel az árral mindenkinek joga van sokat elvárni Majaitól, és ez nem okoz csalódást. Több funkcióval rendelkezik, mint amire rá tud rázni. Például azok, akik a Maya játékfejlesztést szeretnék használni, amelyről bővebben a legjobb játékfejlesztő eszközökről szóló cikkben olvashat, örömmel veszik tudomásul, hogy objektumokat exportálhatnak a Unity vagy az Unreal elemre..

Ha olyan dolgokat szeretne modellezni, mint a víz, a haj vagy a tűz, a Maya rengeteg lehetőséget kínál Önnek, így azoknak, akik reális jeleneteket akarnak készíteni, rengeteg eszköz áll rendelkezésére. A haj mellett szimulálhat ruhát és folyadékokat is. A mozgásrögzítés is támogatott.

Maya drága, de jön egy ingyenes próbaverzióval, amelyet sikerült futtatnunk egy próba és hiba után. Ennek oka lehet a Windows Defender nemrégiben történt túlzott védelme, de jó lett volna, ha a Maya telepítőszoftvere kecsesen meghibásodott volna, míg a Microsoft csavarkulcsokkal dobta a munkákat.

Összességében a Maja valószínűleg a legátfogóbb eszköz, amelyet megvizsgáltunk, és egy robbanásveszélyes eszköz. Bár kihívást jelent, sima és intuitív, és ha engedheti meg magának, rendkívül képes.

Végső gondolatok

Azok számára, akik bele akarnak lépni a 3D-s grafikába, számos eszköz áll a rendelkezésükre, kezdve az árától ingyen és költségesig. Mint láttuk, még az ingyenes opcióknak is nagyon sok a lehetősége. A drágább eszközök több funkciót kínálnak és professzionális eredményeket tudnak eredményezni, de itt minden lehetőség hatékony eszköz, amely minőségi 3D-s grafikát hozhat létre.

A Wings 3D kiváló kiindulási pont, amelyet könnyű használni. A Blender egy másik ingyenes és szórakoztató lehetőség, amely még sok más funkciót kínál. A dolgok sokkal súlyosabbá válnak a drágább eszközökkel, ám ingyenes próbaverziókat kínálnak, így el tudják meríteni az orrát, mielőtt elkövetnéd.

A ZBrush erőteljesnek érzi magát, és azt a benyomást kelti, hogy végül bármit megtehet vele. A Maya kivételes szoftver, de izmos árcédulája azt jelenti, hogy korlátlan, kivéve, ha komolyan veszi a 3D modellezést..

Egy eszköz kiválasztásakor fontos a létrehozni kívánt terület hatóköre. Alapvető 3D-s objektumokhoz a Wings 3D megfelelő, de nem jó, ha animálni szeretne. Ha valamit a játék során készít, akkor a renderelést Ön kezeli, de egy kivágott jelenethez olyan szoftvert szeretne, amely képes erre.

Még a legegyszerűbb eszközök is nagyon sok lehetőséget kínálnak a kreativitás kifejezésére, és akkor számíthat arra, hogy hosszú órákat tölt be ezekbe, ha jó akar lenni.

A korlátozott művészi képesség ellenére még sokat találtunk élvezetessé ezen eszközökkel. Ha szem előtt tartja ezeket a dolgokat, akkor semmi sem akadályozza meg abban, hogy olyan jó grafikát készítsen, mint a szakemberek. Miután elsajátította az objektummanipuláció alapjait, hatalmas képességeket fog szerezni, amelyeket tovább fejleszthet a szoftvercsomagok fejlettebb eszközeivel..

A mérlegelésre érdemes egyéb eszközök, amelyek nem igazán tették a vágást, a Cinema 4D és a SketchUp, amelyek nem tetszett annyira, mint a többi, és az Autodesk 3ds Max, amelyek nem engedték meg, hogy hitelképesség nélkül regisztráljunk ingyenes próbaverziójára. kártya. Szeretnénk lefedni a szerszámok elterjedését, és a nehézsúlyúak között a Maya volt a preferált lehetőségünk.

Tudassa velünk, ha használta a fenti eszközöket, és tudassa velünk, ha további javaslata van az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map