A Jolidrive életképes asztali csere?

Helyettesítheti-e egy felhőalapú tárhely-kezelő az asztalát? Néhány héttel ezelőtt felhőalapú tárolókezelőknél érdeklődve érdekelte a Jolidrive ötlet. Ez a Jolicloud két termékének egyike. A másik a JoliOS, a fejlesztők kísérlete egy ingyenes felhőalapú operációs rendszer biztosítására, amely online és PC-ken is működik.


Az alapítók szerint ez a rendszer világszerte több mint 2 millió számítógépet táplál. HTML5 felületet, 1500 ingyenes alkalmazást tartalmaz, mindig naprakész és offline is működik. Mivel a webes verziót teszt-meghajtóra veheti – ez az összes főbb böngészőben működik – pontosan ezt döntöttem el. Itt van a számlám a Jolidrive egy nap használatáról.

Felkészülés a Jolidrive-re

Noha a Jolidrive iterációi közötti különbség továbbra is zavaró volt, a beállítás nem más volt. Mint tudod, a felhőalapú tárolási szolgáltatásokat már hozzáadtam, amelyeket a Box, Dropbox, a Google és a OneDrive, a Flickr, a YouTube, a SoundCloud és a Pocket segítségével használok a Jolidrive-hez..

Ez a folyamat egyszerű volt, amely egy ikonra kattintással, a hitelesítő adatok behelyezésével és a felhő operációs rendszerének várakozással várja meg a varázslatát. Úgy gondoltam, hogy a számlámra már meglévő szolgáltatások jó kiindulópontot jelentenek a tárgyaláshoz. De az egyik első dolog, amit felfedeztem, amikor bejelentkeztem, az volt, hogy nem tartotta naprakészen ezeknek a fájloknak az állapotát, legalábbis a Google Drive-ban nem.

Ehelyett manuálisan kellett szinkronizálnom ezeket a fájlokat. Nyilvánvaló, hogy csak néhány másodpercbe telt, de ha operációs rendszerként használnám, szeretném, ha mindig a legfrissebb fájlok lennének..

Új szolgáltatások hozzáadása

A Jolidrive egy csomó online szolgáltatással működik, bár tweetet vagy közösségi média megosztást kell küldenie, hogy feloldja néhányat. Az egyik kérdésem a biztonsággal kapcsolatos volt. Ön megadja a hitelesítő adatait, hogy bejelentkezzen a szolgáltatásaiba, de a Jolidrive azt állítja, hogy egyiket sem tárolja. Kíváncsi vagyok, de eddig úgy tűnik, hogy a hozzáadott számlák biztonságban vannak.

Nagyon tetszett, hogy hogyan kezeli a YouTube-ot, így könnyebben megtalálhatom azt, amit akartam, mint a videó webhelyének saját webes felületén. Ezenkívül a Pocket-ból mentett elemeimet is nagyon könnyű navigálni. Annak a képességének köszönhetően, hogy hozzáférést is szereztem a Slideshare-fiókomhoz, és mindent megnézhetek az interneten belül, láttam, hogy ez miként válhat hasznos helyként a médiatartalom felfedezéséhez és az online dolgaim kereséséhez..

Megállapítottam azonban, hogy bár a Jolidrive jól kezelte a médiafájlokat, bármikor, amikor egy szöveges fájlhoz szerettem volna hozzáférni, a felhőalapú tárolóhelyre vitte, ahol a fájlt tárolták. Ez intuitívnak tűnt.

A JoliO-ban

Miután befejeztem a szolgáltatásaimat, ideje volt átvenni a webes operációs rendszert a megfelelő futtatáshoz. Ehhez be kellett mennem a fiókbeállításokba és engedélyeznem az alkalmazásokat.

Ez lehetővé tette számomra a beépített alkalmazásokhoz a táblagéphez hasonló felület elérését (akár a háttérkép megváltoztatásának képességéig is). Ezek között voltak a fő közösségi alkalmazások, a Wikipedia, néhány más kutatási forrás, az Office Online, valamint az Space Invaders játék és még sok más. Az alkalmazások gyűjteménye kissé eklektikusnak tűnt, de az irreleváns alkalmazásokat könnyű eltávolítani, ha az egérmutatót az ikon fölé vitte..

Alkalmazások hozzáadása

A képernyő jobb alsó sarkában egy kis zöld ikon látható pluszjelzéssel, amely eljuttatott az alkalmazás központjába. Itt böngészhet több mint 1500 kategóriánként rendezett alkalmazásban.

Könnyen hozzá tudtam adni a kedvenc hírforrást (BBC News), és megvizsgálhattam a rendelkezésre álló lehetőségeket a kommunikáció, oktatás, játékok, média, iroda, kiadvány, szociális média, utazási és életmód, fejlesztők, vállalkozás, grafika, zene, termelékenység, keresési tárhely és videó, minden kategórián belül több választással.

Jolidrive munkahelyen

Tehát hogyan működött az operációs rendszer a gyakorlatban? Beépítették-e az összes funkciót az operációs rendszerbe? Soha nem használtam netbookon, de a webes változat kissé kiábrándítónak bizonyult. Számos alkalmazás elindította magát az online vagy a felhő alkalmazásba, amikor rákattintott a linkre, így a Jolidrive inkább kezdőoldalhoz hasonlított..

Az online kutatások szerint néhány alkalmazás online működni fog, miután először jelentkezett be, és a fejlesztők megerősítették, hogy van egy Írás szövegszerkesztő alkalmazás, amely natív módon fog működni a JoliOs rendszerben, de ez nem volt a egyértelmű a tesztben.

Az ítélet

Összességében azt hiszem, hogy a Jolidrive / JoliOs jól működne, hogy a lassú netbookok számára gyors hozzáférést biztosítson a felhőalapú szolgáltatásokhoz. Ezenkívül remek hely a felhőalapú alkalmazások felfedezésére és a felhőalapú szolgáltatások kezdőlapjának létrehozására.

Ez inkább összhangban áll azzal, amit az alapító és fejlesztő Tariq Kim a szolgáltatás jövőjének lát: Eddig olyan jó, bár még nem változtatom meg a számítógép operációs rendszerét.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map