Tresorit Review – Frissítve 2020

Tresorit Review

A Tresorit egy nagyon biztonságos, hatékony és gyors felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely könnyen az iparág legjobbjai közé tartozik. A legnagyobb hátránya azonban az ára, amely egyszerűen tiltó. Tekintse meg a Tresorit teljes áttekintésében, hogy mihez jár.

Felhő-tárolás - vélemények

A Tresorit az egyik legbiztonságosabb és legbiztonságosabb felhőalapú tárolási megoldás a nulla ismeretlen titkosításnak és a fájlok és mappák szinkronizálásának megközelítésének köszönhetően. Ráadásul sok más biztonsági funkcióval is rendelkezik.

Ez viszont olcsóbb, és magasabb, mint szinte minden más felhőalapú tárolási szolgáltatás. Hátránya, hogy nincsenek együttműködési vagy termelékenységi alkalmazások, mert nulla tudással rendelkező titkosítása van.

Erős megosztási képességeivel is rendelkezik, valamint a tartalomvezérlő lehetőségekkel, amelyek segítenek megosztása biztonságában.

A Tresorit érdemes megnézni, ha értékeli biztonságát és magánéletét, és nem veszi figyelembe a magasabb költségeket. Ha ez nem az, amire szükséged van, akkor a felhőalapú tárolással kapcsolatos vélemények oldalunkon további szolgáltatásokat talál. Azok számára, akiknek üzleti felhőalapú tárolási megoldásra van szükségük, a legjobb vállalati fájl-szinkronizálási és megosztási szolgáltatók útmutatója is rendelkezésre áll.

Ha többet szeretne tudni a Tresorit-ról, tartózkodjon velünk, mivel részletesebben beszámolunk a Tresorit-áttekintésből.

erősségek & Hiányosságok

Tresorit alternatívái

Jellemzők

A Tresorit biztonságos felhőtárolást biztosít, a magánéletre összpontosítva. Megközelítésének alapja a magán, végponttól való titkosítás – más néven nulla tudású titkosítás. Részletesebben beszélünk róla az alábbi biztonsági szakaszban.

A Tresorit nem integrálódik harmadik felek alkalmazásaiba, például az Office Online vagy a Trello, mert a nulla tudású titkosítás nem játszik velük jól, ami korlátozza a termelékenység és a másokkal való együttműködés lehetőségeit. Legalább a mentség segíti az adatvédelmet. Más megközelítéshez olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási együttműködési cikket.

Ugyanezen okból kifolyólag nem tekintheti meg a fájlokat a Tresorit fájlokban, és nem szerkesztheti azokat a zenék vagy más média adatai között. A termelékenység érdekében a Google Drive, a Dropbox és a OneDrive a legjobb fogadások. Ha audio- és videolejátszásra van szüksége, olvassa el a legjobb zenei felhőtárolót és a videocikkek legjobb felhőalapú tárolóját, hogy megtudja, melyik szolgáltatás nyújtja azt..

tresorit-meghajtó

A Tresorit szinkronizálhatja a fájlokat és mappákat, de rendelkezik a Tresorit meghajtó nevű hálózati meghajtó funkcióval is. A szinkronizáló mappák és a hálózati meghajtók közötti különbség az, hogy a szinkronizáló mappák fájlokat és mappákat tárolnak a számítógépen és a felhőben, míg a hálózati meghajtók csak a felhőben tárolják a fájlokat. A Tresorit meghajtó helymegtakarítást jelent a merevlemezen.

A Tresorit kiegészítőt nyújt a Microsoft Outlook számára is, amely biztonságosabb eszközt kínál a fájlok megosztására, mint a normál e-mail mellékletek.

A Linux felhasználók számára a Tresorit egyszerű parancssori felületet kínál, amely Linux munkaállomásokon vagy szerverekön fut. Kevesebb funkcióval rendelkezik, mint a grafikus Tresorit kliens, de felhasználhatja olyan feladatok automatizálására, mint például a szinkronizálás és a jelentések készítése.

A Tresorit erős verzióképességi képességekkel is rendelkezik, így helyet szerezhet a legjobb felhőalapú tárolónkban a verziókészítési lista számára. A verziószámolással visszaállíthatja a fájlváltoztatásokat, ha a ransomware megsérül, ha valaki véletlenül megváltoztatja a fájlt, vagy megsérült egy lemezhiba miatt. A Tresorit verziószáma korlátlan a prémiumoktól eltérő fizetett számlákra.

A Tresorit jellemzőinek áttekintése

Tresorit logótresorit.com

Kezdődik 1042 dollár havonta 200 GBA teljes tervért

Szinkronizál

Mappa szinkronizálása

Blokk szintű szinkronizálás

Szelektív szinkronizálás

Sávszélesség-menedzsment

Bármely mappa szinkronizálása

Fájlmegosztás

File Link Sharing

Link jelszavak

Link lejárati időpontok

Mappa megosztása

Mappa engedélyek

Link letöltési korlátai

Feltöltési linkek

Termelékenység

Fájl előnézetek

Fájlok szerkesztése

Alkalmazáson belüli együttműködés

Office Online

Google Dokumentumok

Notes App

Médialejátszás

Mobil alkalmazások

Törölve a fájlmegőrzés

Versioning

WebDAV

Biztonság

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 256 bites

Nulla tudás

Két tényezős hitelesítés

Szerver helye
EU

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A Tresorit biztonsága nem olcsó, tehát a fizetett tervek árai nem hasonlítanak jól más szolgáltatásokkal.

A prémium a legolcsóbb terv, mégis havi 10,42 dollárba kerül, 200 GB-ért. Ez több, mint egy 2 TB-os díj. Például a pCloud 2 TB-os terve csak havi 9,99 USD-t tesz ki. A pCloud teljes árazási táblázata a pCloud áttekintésünkben látható. A másik személyes terv, a Solo, 2TB helyet biztosít havonta 24 dollárért. Nincs ingyenes csomag, de a fizetett csomagoknak ingyenes próbaidőszak van.

A Tresorit üzleti terveket is kínál. A kisvállalkozás havonta 20 dollárba kerül, felhasználónként 1 TB tárhelyet biztosítva. A vállalkozás jelenleg 50 százalékkal kedvezményes, és havonta 12 dollárba kerül. Ez tovább javul az előző tervhez olyan kiegészítő szolgáltatásokkal, mint például a fejlett fájlvezérlés és támogatás.

Az Enterprise havonta 24 dollárba kerül felhasználónként, és lehetővé teszi több mint 100 felhasználó használatát, az admin API használatát és az alkalmazottak képzését.

Egyszerű használat

Könnyű használat akkor is megrongálhatja a szolgáltatást, ha erõs tulajdonságai vannak. Ennek oka, hogy a felhasználók elkerülnek egy olyan szolgáltatást, amelyet nehéz használni, vagy amely nem működik úgy, ahogy feltételezett. A legjobb felhőalapú tárolási rangsorban szereplő szolgáltatások egyike sem tartozik ebbe a kategóriába.

Ennek megfelelően a Tresorit bonyolultabb használni, mint az átlagos szolgáltatás, mert az asztali kliens megköveteli, hogy hozzon létre tresorokat – ez azt jelenti német „boltozatot” – és szinkronizálja őket külön-külön. Ez nem rakétatudomány, de fárasztó lehet a mainstream felhasználók számára. Ha ebben a kategóriában találja magát, próbálja ki a Dropboxot. Először olvassa el a megközelítésről a Dropbox áttekintésünkben.

Az asztali kliens Windows, macOS és Linux rendszereken működik. A felhőalapú tárolási szolgáltatások között a Linux kiegészítés kissé ritka. További lehetőségeket a Linux legjobb felhőalapú tárolása tartalmaz.

tresorit-desktop-my-Tresor

Az asztali kliens egyértelmű és könnyen használható. Nincs íze az ízlésnek, de szemünk szerint a Tresorit asztali kliens a piacon az egyik legvonzóbb. A bal oldali menüben navigálhat a legutóbbi tevékenységekhez, a tresorokhoz, a megosztott linkekhez, a fiókhoz és a beállításokhoz.

tresorit-web-app

Ha úton van, használhatja a Tresorit internetes alkalmazást ugyanazon szolgáltatások elérésére. Rengeteg negatív hely van, ami megkönnyíti a mappák és a navigációs hivatkozások megtalálását. Mint az asztali alkalmazás, a bal oldalon található egy menü, amely segít navigálni.

Mivel külön fájlokat kell készítenie a fájlok szinkronizálására, nem húzhatja el a tartalmat a web kliens gyökérmappájába. Ennek van értelme, mert nem tresor, de a megközelítés atipikus.

Ennek ellenére a fájlok és mappák műveleteinek végrehajtása egyszerű, mivel jobb egérgombbal kattinthat rá, és kiválaszthatja a kívánt műveletet, vagy használhatja azokat a három pontot, amelyek megjelennek, amikor az egérmutatóra kattintanak..

A Tresorit mobilalkalmazásokkal rendelkezik az Android és az iOS számára is. Használhatók mobil fájlok, például képek és videók feltöltésére és a felhőalapú tárhely elérésére. Azt is lehetővé teszi, hogy linkeket hozzon létre a tartalmakhoz és offline munkát végezzen. Ha azt szeretné biztosítani, hogy csak Ön tudja elérni az alkalmazást, beállíthatja a kódot.

Az egyik összecsapás azonban a menü gomb helye. Más szolgáltatások mobilalkalmazásaival ellentétben a Tresorit alkalmazásának nincs olyan normál menügombja, amely azonnal látható, hanem inkább a jobb felső sarokban található három pont mögött tartja. Ez apró dolog, de a menü gyorsabb elérése kényelmesebb.

Fájlmegosztás & szinkronizálása

A megosztás a felhőalapú tárolási szolgáltatások egyik legfontosabb eleme, és valószínűleg gyakran fogja megtenni. A Tresorit az erőteljes tartalomvezérlő lehetőségeknek és a megosztási lehetőségeknek köszönhetően a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások listáján található. Ugyanazokat a megosztási funkciókat kapja, akár az internetet, akár az asztali alkalmazást használja.

tresorit-share-mappa

Meg lehet osztani a tartalmat konkrét személyekkel e-mailben vagy hivatkozás létrehozásával, másolással és beillesztéssel. Egy mappát megoszthat link létrehozásával vagy e-mailben a felhasználók meghívásával. Ha e-mailt használ egy mappa megosztására, a címzetteknek regisztrálniuk kell a Tresorit-fiókkal. A fájlokat csak linkkel lehet megosztani, és erre nincs szükség.

tresorit-share-link

A linkeket jelszó, lejárati dátum vagy letöltési határérték segítségével védheti meg. A mappáknak három szintű engedélye van. „Menedzser”, amely megoszthatja, szerkesztheti és megnézheti; „Szerkesztő”, amely képes olvasni és módosítani; és a „nézet”, amely csak olvasni képes.

tresorit-links oldalas

Van egy „linkek” nézet, amely segít nyomon követni a létrehozott linkeket. Egy másik fül, a „névjegyek”, megmutatja, hogy az emberekkel melyiket osztottad meg a mappákhoz. Ugyanakkor nem lehet feltöltési linkeket létrehozni, vagy megosztani a közösségi hálózatokkal.

A Tresorit segítségével szinkronizálhatja a tartalmakat az eszközök között, de lehetővé teszi a fájlok tárolását is csak a felhőben, a hálózati meghajtó funkción keresztül..

Más felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal ellentétben a Tresoritnak nincs egyetlen szinkronizáló mappája. Ehelyett kéri, hogy hozzon létre tresort minden szinkronizálandó mappához.

Megteheti az alkalmazásból, vagy kattintson a jobb gombbal egy mappára, és válassza a „Tresor létrehozása” lehetőséget. Ha az alkalmazás segítségével hozza létre, akkor be kell kapcsolnia a szinkronizálást. Amint bekapcsolja, a tresort hozzáadja egy speciális Tresorit fájlrendszer mappához, amelyet „szinkronizált tresornak” hívnak. A szelektív szinkronizálási funkció használatával csak a tresor egyes mappáit szinkronizálhatja.

Fájlokat másolhat és beilleszthet bármelyik trezorba, szinkronizálhatja őket, vagy használhatja az asztali klienst, amely támogatja a drag-and-drop alkalmazást.

Sebesség

Az átviteli sebesség az internetszolgáltatóktól és attól függ, hogy milyen közel állsz egy szerverhez. A Tresorit szerverei Írországban és Hollandiában vannak. A teszteket WiFi kapcsolat segítségével végeztük Belgrádban (Szerbia), másodpercenként 6 megabites feltöltési sebességgel és 100 Mbps letöltési sebességgel. Mivel nem voltunk a világ másik oldalán, az eredmények jók voltak.

A feltöltés ugyanolyan sok időt vett igénybe, amire elvárhatnánk, még a végpontok közötti titkosítás esetén is. Egy 1 GB-os fájl átlagosan 23 percig tartott, ami elég gyors.

TesztekElső kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő00:24:0000:22:0000:23:00
Letöltési idő00:03:5700:04:0300:04:00

A letöltési sebességeket nem szenvedte a hozzáadott idő a titkosítás miatt, de négy perc átlaggal lassabbak voltak, mint amilyennek kellene lenniük. A leggyorsabb idő, amire számíthattunk, másfél perc.

A Tresoritnak nincs blokk szintű szinkronizálása, amely felgyorsítaná a már feltöltött fájlok átvitelét, csak a megváltozott részek küldésével. Ennek hiánya azért van, mert a nulla tudású titkosítás nem működik a funkcióval, de egy képviselő azt mondta, hogy a tervek szerint.

Ha úgy találja, hogy a Tresorit zavarja a munkát, vagy korlátozott adatszolgáltatási tervvel rendelkezik, akkor beállíthat egy korlátozást a hálózati sávszélességre az asztali alkalmazás Beállítások menüjének “hálózat” fülén. Alapértelmezés szerint nincs korlátozás.

Biztonság

tresorit biztonság

A Tresorit kulcsfontosságú pontja a biztonság, és biztonsági arzenáljának fő jellemzője a nulla tudású titkosítás. Ez a ritka szolgáltatások egyike, amely ezt kínálja, és amely segíti a vállát a legjobb nulla ismeretű felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal, például a SpiderOak ONE, a MEGA és a Sync.com. Legjobb választásunk a Sync.com, amelyről a Sync.com áttekintésünkben olvashat.

Ne feledje, hogy noha a Tresorit nulla tudással rendelkező titkosítást használ a magánélet védelme érdekében, nem fogja tudni visszaállítani a jelszavát, ha elveszíti. Ha biztos abban, hogy nem fog, próbáljon meg egy jelszókezelőt a legjobb jelszókezelő cikkből.

A TLS protokoll megakadályozza a középtávú támadások sikerességét, és a titkosítás biztosítja az adatok áthaladását és nyugalmat. A Tresorit 256 bites AES titkosítást használ erre.

A két tényezővel történő hitelesítés megakadályozza, hogy az Ön jelszavát ellopó hackerek hozzáférjenek a fiókjához. Mégis, először győződjön meg róla, hogy van erős jelszava.

A Tresorit adatközpontjai 24 órás biztonsági, megfigyelési és biometrikus szkennelést alkalmaznak. Megfelelnek a legújabb ISO-szabványoknak, és futtatják a Microsoft Azure-t. Olvassa el a Microsoft Azure áttekintését a szolgáltatásról.

Ha valaki ellopja az eszközt, távolról törölheti az rajta található adatokat, hogy megakadályozza a tolvaj eljutását. Ha a rosszindulatú programok megrongálják a fájlokat, és váltságdíjat kérnek, elkerülheti a fizetést, ha fájlok letöltésére is használja a fájlok verzióját..

A drágább tervek lehetővé teszik a felhasználói házirendek meghatározását, valamint lehetővé teszik az adminisztrátorok számára az eszközök figyelését és az ezekről az eszközökről történő hozzáférés visszavonását..

Magánélet

A Tresorit az egyik legbiztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatás, de ez nem azt jelenti, hogy elengedhetetlen az adatvédelemhez. Székhelye a magánélet-barát Svájcban található, és az Ön adatait Írország és Hollandia szerverein tárolja, így biztos lehet benne, hogy a szolgáltatás megfelel az általános adatvédelmi rendeletnek.

A Tresorit adatvédelmi politikájában nincsenek megkérdőjelezhető záradékok. Valójában ez az egyik legtisztább politika, amelyet látunk. A dolgok megkönnyítése érdekében a tetején található gombok konkrét kérdésekhez vezetnek. Ha nehezen olvashatók, vannak olyan mezők, amelyek jobb oldalon „dióhéjban” magyarázatot adnak.

Az irányelv szerint a Tresorit nem tart titkosítási kulcsokat vagy jelszavakat titkosítatlan formában, így biztos lehet benne, hogy a nulla ismeretű titkosítás a személyes adatait sértetlenül fogja tartani..

Ha úgy gondolja, hogy adatai nem helytállóak, akkor kérheti a Tresoritot, hogy adja meg az információkat, így ellenőrizheti azokat. Ezután kijavíthatja a pontatlanságokat vagy módosíthatja személyes adatait. Ha ez nem tetszik, akkor törölheti azt is.

Ha olyan országban tartózkodik, ahol a GDPR érvényes, akkor további jogokkal rendelkezik, mint például az adatok szélesebb körű törlése és az adatok feldolgozásának megállítására irányuló kérelmek.

Vevőszolgálat

tresorit chat-támogatás

A Tresorit az összes tervhez chat- és e-mail támogatást nyújt, de a telefonos támogatás csak a Business and Enterprise számára érhető el. A támogatás nem elérhető a nap 24 órájában, ám a Tresorit képviselője e-mailben megerősítette, hogy a nap 24 órájában működik. Néhány kérdést feltettünk a műszaki támogatási csoportnak, és mindössze két órán belül kapott választ.

tresorit-tudás-bázis

Mielőtt kapcsolatba lépne a Tresorit műszaki támogatásával, megkeresheti a tudásbázist. Kategóriákra oszlik, amelyek megkönnyítik a válaszok megtalálását a gyakori problémákra. Ha ez nem működik, a keresősáv segítségével keresse meg kérdését.

Az ítélet

A Tresorit erőteljes biztonsággal és magánélettel rendelkezik, de fizetett tervei ezért drágák. Asztali kliense szintén összetettebb, mint más szolgáltatásoké. A nulla ismeretlen titkosítás megakadályozza, hogy harmadik féltől származó alkalmazásokkal együttműködjön.

Ennek ellenére lenyűgöző szinkronizálási sebességgel rendelkezik, valamint erős megosztási és tartalomszabályozási lehetőségekkel. Ügyfélszolgálata egyike a leginkább képeseknek, amelyet teszteltünk.

Azok, akik nem törődnek azzal, hogy többet fizetnek az erős biztonságért és az adatvédelemért, örömmel fogadják a Tresoritot. Mások valószínűleg ragaszkodnak az egyik versenytársához.

Mit gondolsz a Tresoritról? Megéri a költségek? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me