ThunderDrive áttekintés – Frissítve 2020

ThunderDrive áttekintés

Ezt a felülvizsgálatot egészében nem frissítették 2019. szeptember óta, de az olvasók több jelentése után, mind az alábbi megjegyzésekben, mind e-mailben, úgy döntöttünk, hogy visszavonjuk a ThunderDrive már indokolt javaslatát. Egyszerűen túl sok probléma van a sebességével, az árazási politikával és a támogatással, hogy folytathassuk, mivel semmi sem múlik ezzel a szolgáltatóval. 


A ThunderDrive egy felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely úgy tűnik, mintha a piacra rohant volna. Hiányzik a kritikus funkciók, például asztali és mobil kliensek, de ezek a munkákban megtalálhatók. Egyéb hiányzó funkciók a két tényezővel történő hitelesítés, a privát titkosítás és a fájl verziózás. Ráadásul hiányzik súgócikkek és oktatóanyagok, amelyek segítenek a felmerült problémák megoldásában. 

Mintha ez nem lenne elegendő, a ThunderDrive nem kínál ingyenes tervet vagy próbaverziót, ami nyilvánvalóan furcsa, tekintve, hogy ez a piacon alkalmazott egyéb szolgáltatások általános gyakorlata. Ha nem akar pénzt költeni, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolónkat, nagyszerű ingyenes tervekkel. A rajta található szolgáltatások nagy részét a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlításunk tartalmazza.

Ennek ellenére a ThunderDrive nincs hátránya nélkül. Árszabási tervei vannak, amelyek versenyeznek a piac legmagasabb szintű szolgáltatásaival, erős adatvédelmi politika, amely kielégíti még a legigényesebb felhasználókat is, a megkeményített adatközpontok megóvják adatait a betolakodóktól és a gyors átviteli sebességet.

Vedd magad velünk, ha szeretnéd látni, hogy a ThunderDrive mennyit tarifál az alábbi nyolc különféle kategóriánkban. 


★★★ 10 GB ingyenes

Alternatív megoldásként megnézheti a legjobb Thunderdrive alternatív pCloud-ot 10 GB-os ingyenes tárhelygel. 

erősségek & Hiányosságok

A ThunderDrive alternatívái

Jellemzők

A ThunderDrive ritka vadállat, nem azért, mert minőségi tulajdonságai miatt kiemelkedik, hanem azért, mert hiányzik még a szokásosból sem. Ezt tulajdoníthatjuk annak a ténynek, hogy a ThunderDrive folyamatban lévő munkanak tűnik, de az Icedrive szintén új és további négyzeteket jelöl. Az Icedrive teljesítményének megtekintéséhez olvassa el az Icedrive áttekintésünket.

A ThunderDrive legnyilvánvalóbb hátránya, hogy nincs semmilyen asztali vagy mobil alkalmazás. Lehet, hogy azt mondja, hogy minden online áthelyezése jó választás, de fontos, hogy az internetes kliensen kívül legyenek alkalmazások. A ThunderDrive ütemterve szerint az alkalmazások várhatóan 2019 második felében kerülnek kiadásra..

Az ilyen alkalmazások lehetővé teszik a fájlok automatikus szinkronizálását valós időben az eszközök között, naprakészen tartva a fájlokat, és megakadályozva, hogy manuálisan kelljen elvégezniük azokat. A mobil ügyfelek általában megengedik, hogy ugyanezt tegye útközben.

A legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkban szereplő összes szolgáltatás rendelkezik ezekkel az alkalmazásokkal, tehát nézd meg, ha nem szereti elmulasztani ezeket a tűző funkciókat.

A ThunderDrive-nél azonban nem hiányzik a fájlmegosztás, ezért felhasználhatja online fájljainak megosztására a barátokkal. Ez sokkal kényelmesebb, mintha USB-meghajtókat, külső meghajtókat vagy más eszközöket használna küldeni. 

A ThunderDrive lehetővé teszi egy linkön keresztüli megosztást vagy más személyek meghívását a mappájába. Az alábbi megosztási szakaszban ezekről a funkciókról bővebben beszélünk.

villám-search-opció

Van egy keresősáv, amellyel gyorsan megtalálhatja a fájlt vagy mappát. Ez egy közös vonás, de szeretjük, hogy a ThunderDrive lehetővé teszi a leggyakoribb fájltípusok közötti böngészést azáltal, hogy kiválaszt egy típust a keresősáv alatt megnyíló menüből. Azt is választhatja, hogy csak mappákat jelenítsen meg.

A ThunderDrive nem tudja megtekinteni az Office fájlokat, de ezt megteheti a PDF fájlok esetében. A fájlokat sem szerkesztheti. Ennek oka az, hogy nem integrálódik az Office Online, a Google Docs vagy bármely más gyártó dokumentumszerkesztőjéhez. 

Ha olyan terméket keres, amely online termelékenységi erőmű, akkor próbáljon ki egy Box-ot, mert integrálódik az Office Online és a Google Office Suite-hez. A hatékonysági tulajdonságairól bővebben a Box áttekintésben olvashat. Ha ez nem működik neked, keresse fel az együttműködési lista legjobb felhőalapú tárolóját.

Nem meglepő, hogy a ThunderDrive-nak sincs integrált jegyzetalkalmazása. Ha szüksége van rá, olvassa el a legjobb jegyzetek készítő alkalmazásokról szóló cikket az ötletekhez. A legmagasabb rangú alkalmazás, amely kapcsolódik egy felhőalapú tárolási szolgáltatáshoz, a Microsoft OneNote. Ha többet szeretne tudni róla, olvassa el a OneNote áttekintést.

villám-kép-előnézet

A ThunderDrive lehetővé teszi a képek előnézetét, de nem kínál olyan funkciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy sokkal többet tegyen velük. Ha erre szükséged van, akkor ezeket a szolgáltatásokat a legjobb online fotótár tároló listán találja meg.

A ThunderDrive szintén nem kínál fájlok verzióját, amely védi a ransomware, vagy a véletlen fájlmódosítások és törlések ellen. Ha ez egy olyan szolgáltatás, amelyre szükséged van, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolónkat a roundup verziójához. Nézze meg a ransomware-védelmi tippeket is.

A ThunderDrive funkcióinak áttekintése

ThunderDrive logóthunderdrive.eu

500 havonta kezdődik, 500 GBA összes csomag esetén

Szinkronizál

Mappa szinkronizálása

Blokk szintű szinkronizálás

Szelektív szinkronizálás

Sávszélesség-menedzsment

Bármely mappa szinkronizálása

Fájlmegosztás

File Link Sharing

Link jelszavak

Link lejárati időpontok

Mappa megosztása

Mappa engedélyek

Link letöltési korlátai

Feltöltési linkek

Termelékenység

Fájl előnézetek

Fájlok szerkesztése

Alkalmazáson belüli együttműködés

Office Online

Google Dokumentumok

Notes App

Médialejátszás

Mobil alkalmazások

Törölve a fájlmegőrzés

Versioning

WebDAV

Biztonság

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
N / A

Nulla tudás

Két tényezős hitelesítés

Szerver helye
MINKET

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A ThunderDrive nem rendelkezik ingyenes tervvel vagy még próbaverzióval sem, amely ritka módszer a felhőalapú tárolási szolgáltatás igénybevételére. A jó üzleti stratégia nem az, ha a felhasználókat csak vakon hívják fel. Ennek ellenére a két árképzési terv kissé pótolja ezt a hiányosságot.

A Pro terv lehetővé teszi, hogy akár 2 TB adatot tároljon havonta 10 dollárért, ami évente 120 dollár. Fizetnie kell egy egész évet, mivel nincs havi előfizetési lehetőség. A ThunderDrive szintén nem nyújt éves árengedményt, és Ön a 2TB havi sávszélességre is korlátozott.

Ha nincs szükséged annyi helyre, dönthet úgy, hogy feliratkozik a Személyes csomagra, amely 500 GB tárhelyet és azonos mennyiségű sávszélességet biztosít 60 dollárért évente. Ha úgy találja, hogy a ThunderDrive nagyszerű, feliratkozhat a két terv életre szóló verzióira is. A Pro Lifetime 1200 dollár, míg a személyes élettartam 600 dollár.

Ezek az árak lépést tarthatnak a piac legversenyképesebb szolgáltatásaival, például a pCloud és a Sync.com. Azt mondjuk, hogy „versenyezzünk”, de a ThunderDrive nem felel meg az értéküknek, bár a különbség csekély. 

A pCloud ugyanazon havi árakon rendelkezik, de engedményt ad Önnek, ha az egész évben fizet, és nem korlátozza a sávszélességet. Ráadásul a pCloud élettartama megfizethetőbb árakat kínál. Többet megtudhat a pCloud áttekintésből.

A ThunderDrive-hez hasonlóan a Sync.com nem engedi havonta fizetni, csak évente előre. Mindkét terve olcsóbb, mint a ThunderDriveé. Ugyanígy, a pCloudhoz hasonlóan, a Sync.com rendelkezik egy ingyenes csomaggal is, amely lehetővé teszi a szolgáltatás tesztelését előfizetés előtt. Ha érdekli a Sync.com, olvassa el a Sync.com áttekintést.

Egyszerű használat

Tekintettel arra, hogy a ThunderDrive csak webes klienssel rendelkezik, akkor akadály nélkül működnie kell, és így is van. Ez is gyorsan és egyszerűen használható. Hasonlóan a többi szolgáltatásból származó webes ügyfelekhez, a bal oldali navigációs sávkal rendelkezik, a középső ablaktáblán megjeleníti a fájljait és mappáit, a jobb oldali oldalsávban pedig részleteket ad meg..

Thunder-web-kliens

A bal oldali oldalsáv segítségével navigálhat a meghajtó, az önkel megosztott tartalom, a legutóbbi és a kedvenc elemek, valamint a kuka között. Használhatja annak két gombját fájlok feltöltésére vagy mappák létrehozására is. 

A fájlok feltöltéséhez nem kell használnia a nehézkes gombot. Ehelyett egyszerűen csak áthúzza őket. Miután megtette, megjelenik egy átviteli ablak, amely megmutatja, hogy mennyi idő alatt töltse fel a feltöltést. Az időzítő jó érintés, amelyet nem minden szolgáltatás kínál.

A középső panel lehetővé teszi a fájlok és mappák előnézetét lista vagy rács nézetben. Ezenkívül az információs oldalsávot is válthatja és végrehajthat olyan műveleteket, mint például az áthelyezés, átnevezés, másolás, letöltés és így tovább. 

Mint már említettük, az ilyen egyszerű használat nem terjed ki az asztali vagy a mobil alkalmazásokra, mert a ThunderDrive nem rendelkezik ezekkel. A ThunderDrive eléréséhez webböngésző segítségével lehet megkerülni a mobilalkalmazás megjelenését.

Fájlmegosztás & szinkronizálása

A fájlmegosztás és a szinkronizálás kulcsfontosságú felhőalapú tárolási szolgáltatások, mivel meghatározzák, hogyan fogják feltölteni a fájlokat a felhőbe, majd megosztják azokat.. 

A ThunderDrive lehetővé teszi a funkcióinak megosztását, miközben csatlakozik az internethez, de nyilvánvaló okokból hiányzik a megosztás az asztalról és a mobilról. Ha fontos a megosztás, és több lehetőséget szeretne kapni, beleértve a különféle eszközökről történő megosztást, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkat.

mennydörgés megosztható-link

Megosztható hivatkozás létrehozásával megoszthatja a fájlokat és mappákat a web kliensből. Mielőtt ezt megtenné, módosíthatja a linket, hogy rendelkezzen lejárati idővel, jelszóval, letiltott szerkesztéssel és letiltott letöltéssel. Ez egy erőteljes tartalomvezérlő szolgáltatás. Miután létrehozott egy linket, másolhatja és beillesztheti, vagy közvetlenül elküldheti a Facebook-ra, a Twitterre és a Google-ra+.

villám-share-mappák

Egy mappa megosztása érdekében kattintson a jobb egérgombbal a mappára, és válassza a rosszul elnevezett „Emberek kezelése” lehetőséget. Ezután megjelenik egy ablak, amelyben megadhatja a felvenni kívánt emberek e-mail címeit, és hozzárendelheti számukra a jogosultsági szinteket, ideértve a „szerkeszthető”, a „letölthető” és a „megtekinthető” lehetőséget.

Ha ez egy teljes termék felülvizsgálata, és nem egy folyamatban lévő munka, akkor a különféle asztali kliens szinkronizálási lehetőségekről és azok működéséről beszélnénk. Ebben az esetben azonban azt mondhatjuk, hogy a szinkronizálás nem létezik. Ha szinkronizálásra van szüksége, keresse meg a többi felhőalapú tárolót a szinkronizálás összehasonlításával kapcsolatban további lehetőségekről.

Sebesség

A ThunderDrive-ról kevés információ található, és adatközpontjaikról még nem került sor. Ennek ellenére feltehetően a szerverektől való távolság nem befolyásolta nagy mértékben a teszt eredményeinket. A tesztet Wi-Fi kapcsolaton keresztül végeztük Belgrádban (Szerbia), 7,95Mbps feltöltési sebességgel és 118,58Mbps letöltési sebességgel..

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő00:26:1200:19:1600:22:44
Letöltési idő00:02:0300:01:2800:01:46

Feltöltési idejük átlagosan 22 perc és 44 másodperc volt az 1 GB-os tesztteszt mappa feltöltéséhez, ami körülbelül három perccel több, mint az az idő, amire számíthatnánk. A letöltési sebesség hasonló volt, mert kb. 30 másodperccel többet vett igénybe, mint amennyire elméletben el kellene vennie. Mégis, ezek jó eredmények.

A ThunderDrive semmilyen módon nem tudja gátolni az átviteli sebességet, hogy megakadályozza, hogy túl sokat veszjenek az adattervből, ami elvárható, mivel nincs asztali kliens. Ugyanez mondható el a blokk szintű fájlmásolás hiányáról is, amely elősegítené a későbbi feltöltések átvitelét.

Biztonság

A ThunderDrive biztonsági szakasza azt mondja, hogy nyugalmi és tranzit titkosítást használ (olvassa el a titkosítási cikk leírását), de nem említi, hogy milyen. Támogatást kértünk róla, de visszahívtak minket a biztonsági részlegre.

Mégis reméljük, hogy 256 bites AES-t használ, mivel ez a titkosítási szabvány. Tudjuk, hogy a ThunderDrive TLS / SSL-t használ az átvitt fájlok védelmére, és a HTTPS-t használja a szerverével folytatott kommunikáció védelmére.. 

Mivel nincsenek asztali kliensek, azt is tudjuk, hogy a ThunderDrive nem tud privát, végponttól végig titkosítást nyújtani. (Ha további információt szeretne tudni erről, olvassa el a felhőben nulla ismerettel és annak működésével kapcsolatos cikket)

A titkosítás nem minden, mert bizonyos jelszavak meghibásodása veszélyeztetheti még a legbiztonságosabb rendszereket is. Ezért fontos a két tényezővel történő hitelesítés. Ha rendelkezésre áll és engedélyezve van, akkor ismeretlen számítógépről való bejelentkezéskor bejelentkezési hitelesítő adatai mellett biztonsági kódot kell megadnia. Sajnos a ThunderDrive nem biztosítja.

Ennek ellenére a ThunderDrive nagyon gondosan kezeli az adatokat az adatközpontokban. Tier-IV létesítményeket használ redundánsnak, valamint az SOC-2 és az ISO 27001-nek megfelelőnek. Az adatközpontok egész évben dolgoznak, és a helyszíni biztonsági személyzet megvédi az illetéktelen belépést. 

Egyéb biztonsági intézkedések közé tartoznak a biztonsági kamerák, a biometrikus olvasók és a két tényezőjű (vagy annál nagyobb) hitelesítési mechanizmusok, amelyek biztosítják az épülethez való hozzáférést.

Ez egy erős intézkedéscsomag, amely védi a fizikai behatolást. Ha azonban a szoftvervédelem leírása homályosnak tűnik, akkor olvassa el a többi szolgáltatásról, amelyek a biztonsági módszereikkel kapcsolatban a jövőben a legbiztonságosabb felhőalapú tárhelyünkön fordulnak elő..

Magánélet

A ThunderDrive nem nyújt privát titkosítást, ami a legjobb módja a felhasználók adatvédelmének biztosításához, ezért a felhasználói jogok védelme érdekében a ThunderDrive adatvédelmi politikájának kikötéseire kell támaszkodnunk. Ennek ellenére egyenesen a denevérből nyilvánvaló, hogy megfelel az EU általános adatvédelmi rendeletének. 

Ez egy törvény, amely megerősítette a felhasználók adatvédelmét az online adatokkal kapcsolatban. Ez kötelező az EU-ban működő vállalatok számára, de sok, a világ minden táján működő felhőalapú tároló szolgáltató megfelel az irányelv követelményeinek. Ha többet szeretne tudni róla, olvassa el a GDPR útmutatónkat.

A ThunderDrive összegyűjti az Ön adatait azzal, hogy megosztja vele az adatait, például amikor információkat ad meg egy kapcsolattartó űrlapon. Ha megadja adatait egy kapcsolatfelvételi űrlapon, a ThunderDrive ezeket az információkat tárolja, hogy válaszoljon neked, de az Ön hozzájárulása nélkül nem fogja megosztani azokat. Ráadásul a rendszer automatikusan rögzíti más adatokat, amikor meglátogatja a weboldalát. 

Ezek az adatok, „metaadatok”, olyan technikai információkat tartalmaznak, mint például a böngésző típusa, IP-cím, operációs rendszer vagy a webhely elérésének ideje. A ThunderDrive ezeket az adatokat szolgáltatásainak futtatásához és biztosításához használja.

A ThunderDrive sütiket is használ a szolgáltatás testreszabásához. A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyek nem jelentenek biztonsági aggályokat, de ha a böngészőből szeretné kezelni őket, megteheti.

Ha e-mailben, telefonon vagy faxon lép kapcsolatba a ThunderDrive-vel, kérését a vonatkozó személyes adatokkal együtt a ThunderDrive tárolja, de a kapcsolatfelvételi űrlaphoz hasonlóan a ThunderDrive az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül sem fogja megosztani..

Ehhez hasonlóan a ThunderDrive információkat gyűjt, amikor regisztrál a szolgáltatásra, vagy észrevételeket tesz. Mindez a felhőalapú tárolási szolgáltatás normál működésének keretein belül esik, és nem jelent semmilyen gyanút.

A ThunderDrive a Google Analytics és a Google hirdetések használatával elemzi az Ön érdeklődését, és sütik segítségével releváns hirdetéseket biztosít. Ennek ellenére dönthet úgy, hogy kifogásolja a Google Analytics által végzett remarketinget, és beállíthatja böngészőjét a Google Ads cookie-k tagadására.

A GDPR-vel összhangban joga van tiltakozni az adatgyűjtéshez, különleges esetekben, panaszt jelenthet egy felügyeleti ügynökségnél, joga van az adatok hordozhatóságához, amely lehetővé teszi a ThunderDrive összegyűjtött adatainak Önnek vagy harmadik félnek történő továbbítását, valamint a különleges esetekben követeljen meg feldolgozási korlátozásokat.

Összességében nem találtunk gyanús záradékokat vagy megfogalmazásokat, és az adatvédelmi politika hasonló a többi szolgáltatáséhoz, és megfelel a GDPR-nek is. Ezt szem előtt tartva biztonságban kell éreznie magát személyes adataival kapcsolatban.

Vevőszolgálat

A ThunderDrive nem rendelkezik GYIK-fel, felhasználói fórummal vagy tudásbázissal. Az egyetlen dolog, amit megtehetsz, az, hogy kapcsolatba lép a támogatással e-mailben vagy kapcsolatfelvételi űrlapon. Ráadásul a kapcsolatfelvételi űrlapot nem lehet megadni a web kliensből. Inkább megnyisson egy második böngésző fület, és keresse meg a hivatkozásokat a kezdőlap alján. A plusz oldalon a csevegési opcióval is kapcsolatba léphet a támogatással.

Felvetettük a támogatást, és négy órán belül megkaptuk a választ, amely sokkal gyorsabb, mint sok szolgáltatás. Ennek ellenére a válasz ritka volt, és a biztonsági szekcióra irányított bennünket, amely feltehetően válaszolna nekünk. Részletesebb választ vártunk, amely gazdagítaná a titkosítás szintjére vonatkozó információkat, amelyeket a biztonsági szakaszban már találtunk.

villám-kérdés

Nincs oktatóprogram, súgócikk, videó vagy válasz a GYIK-ban, ami nagy hiányosság, ám reméljük, hogy a szolgáltatás a jövőben foglalkozni fog ezzel.

Az ítélet

A ThunderDrive egy kockás szolgáltatás. Bizonyos kategóriákban nagyszerű, például az ár, a biztonság és a magánélet védelme, sokban pedig kudarcot vall. A legjelentősebb az asztali vagy mobil kliens hiánya. Ez azt jelenti, hogy nincs mód a fájlok egyszerű szinkronizálására több eszközön, vagy megosztáshoz az asztalon vagy a mobilon. Két tényezős hitelesítés szintén hiányzik.

A fájlverzió és a privát titkosítás néhány olyan szolgáltatás, amelyre elvárhatjuk a legmagasabb szintű szolgáltatásokat, ám a ThunderDrive ezekből is hiányzik. Ennek ellenére az asztali és a mobil ügyfelek a munkákban vannak, és feltehetően mögött vannak más szolgáltatások.

A világos oldalról nézve a ThunderDrive nagyszerű árképzési tervekkel, erős adatvédelmi politikával, edzett adatközpontokkal, megosztható képességgel, gyorsaságokkal és felhasználóbarát webes klienssel rendelkezik. Ha úgy gondoljuk, hogy mi működik, akkor ez azt sugallja, hogy a ThunderDrive nagyszerű szolgáltatás a művekben, de ezt túl hamar kiadták. Az idő megmutatja, hogy a ThunderDrive képes-e kiaknázni a lehetőségeit.

Mit gondolsz a ThunderDrive-ról? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map