OpenDrive áttekintés – Frissítve 2020

OpenDrive áttekintés

Az egyetlen korlátlan felhőalapú tároló-szolgáltató, az OpenDrive fellebbezése azokra az emberekre korlátozódik, akik hajlandók foglalkozni a furcsa árazási rendszerrel és elavult felülettel..


Felhő-tárolás - vélemények

A korlátlan felhőalapú tárolás világában az OpenDrive népessége egy. A költségek is megfelelőek, havonta mindössze 9,99 USD, megegyezik az 1 TB Dropbox Plus tárhelyével.

Az olcsó, korlátlan tárolás jó döntetlen, de a végrehajtás ugyanolyan fontos. Az OpenDrive áttekintése során megtudjuk, hogy a szolgáltatás miként helyezkedik el a ma elérhető legjobb felhőalapú tárolási lehetőségekkel szemben.

Ha csak a legfontosabb eseményeket keresi, a nagylelkű tárhelykiosztásán kívül, akkor is nagyon tetszik. Az OpenDrive azon kevés felhőszolgáltatás egyike, amely felhőtárolási és online biztonsági mentési funkciókat is kínál. Ezenkívül ismeretlen titkosítást, fájlmegosztást és mobil alkalmazásokat is biztosít.

Hasonlóképpen lenyűgözött minket az a tény is, hogy a szolgáltatás integrált jegyzetek alkalmazással és feladatkezelési képességekkel érkezik. A fiókját akár több felhasználóval is megoszthatja – négy korlátlan csomag alapján -, amely egyébként még nem hallható a fogyasztói felhőtároló mezőben..

Amíg az OpenDrive papírra világít, a szolgáltatást kissé hibásnak találtuk, amelyet a lassú és alkalmanként meghiúsult szinkronizálási folyamatok hangsúlyoztak. Az általános felhasználói élmény szintén kissé régimódi.

Olvassa tovább, hogy megtudja, mit tettünk még, és mi nem tetszett, vagy kipróbáljuk a szolgáltatást egy ingyenes 5 GB-os fiókkal. Ha az OpenDrive nem úszik meg a hajón, akkor alternatívákat keresse meg a felhőalapú tárolási vélemények könyvtárában.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az OpenDrive-hez

Jellemzők

Az OpenDrive elsősorban egy felhőalapú tárolási szolgáltatás, bár korlátozott online biztonsági mentési funkcióval is rendelkezik. Ez egyike azon kevés felhőszolgáltatásnak, amely mindkettőt megpróbálja megtenni, noha egy speciális online biztonsági mentési szolgáltatást javasolunk, ha a redundáns szerepel a listán (finoman beillesztjük a legjobb adat-helyreállítási megoldások áttekintését)..

Tekintse meg útmutatóunkat a felhőalapú tárolás és az online biztonsági mentés különbségeiről, hogy többet megtudjon arról, hogy az egyes szolgáltatástípusok mit tehetnek az Ön számára. A legjobb online biztonsági mentési útmutatónk egy dedikált szolgáltatóra is irányíthatja Önt, ha valamire több oomph-ra van szüksége, mint az OpenDrive-en..

Felhő-tároló szolgáltatásként az OpenDrive egyik elsődleges célja, hogy kiterjessze a merevlemezen rendelkezésre álló helyet azáltal, hogy fájlokat távoli szerverekre tárol. Ez az egyetlen felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely korlátlan tárhelyet nyújt (bár ingyenes terv elérésekor elmarad, további információkért olvassa el a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási cikkünket).

Ez az előny is ésszerű költségekkel jár, amelyeket a következőkben az árképzési szegmensben mutatunk be. A legtöbb embernek azonban nem kell ilyen sok hely, és ennél valamivel alacsonyabb költségek mellett választhat.  

A korlátlan tervek sem használhatók a NAS-eszközökről készített fájlok biztonsági mentésére, míg a korlátozott tárolási tervek ezt lehetővé teszik. További javaslatokat a NAS útmutató legjobb biztonsági mentésében talál.

OpenDrive szerverek

Az OpenDrive nem nyújt multiregionális szerverhálózatot, mint például az iparág nagyobb nevei (például Dropbox, Google Drive és OneDrive). Az egyetlen adatközpont az arizonai Phoenix-ben található. Ez befolyásolhatja a sebességeket; a részletekért lásd az alábbi sebesség-áttekintés részt.

A fájltároló hely mellett az OpenDrive fájlszinkronizálási képességeket is kínál. Ez azt jelenti, hogy szerkeszthet fájlokat egy eszközön, és a valós időben láthatja ezeket a szerkesztéseket egy másik csatlakoztatott eszközön.

Az OpenDrive szelektív szinkronizálási funkciót is kínál, bár kissé furcsa módon van megvalósítva. A szelektív szinkronizálás lehetővé teszi, hogy a fájlokat csak a felhőben tárolja, és ne a merevlemezen, így helyet szabadíthat fel.

Az OpenDrive fájlok megosztására is használható másokkal. A felülvizsgálatnak a „fájlmegosztás” című szakasza & sync ”mindkét funkciót mélyebben tárgyalja.

További kulcsfontosságú funkciók közé tartozik a fájlverzió és a törölt fájlmegőrzés. A fájlverzió lehetővé teszi a nem kívánt fájlmódosítások visszavonását, ideértve a véletlen sérüléseket is. Minden fájlhoz legfeljebb 99 lenyűgöző verziót tárolhat.

A törölt fájlokat legfeljebb 90 napig tárolhatja egy újrahasznosító tálcában, így véletlenszerű törlés esetén helyreállíthatja azokat.

Míg egy kisebb játékos a piacon, az OpenDrive egyik érdekes dolga az, hogy megpróbál elhúzni néhány nagy játékos mozdulatát. Mint a Dropbox, ez egy jegyzetek alkalmazását és feladatkezelését is biztosítja.

Szövegdokumentumokat, táblázatokat (.xls) és prezentációs fájlokat is létrehozhat és szerkeszthet az OpenDrive böngészőből.

Ezek az eszközök lassúak és nem töltenek be sok funkciót, ellentétben a kiválóan integrált Google Docs csomaggal, amelyet ingyen kapsz egy Google Drive-fiókkal (olvassa el a Google Drive áttekintését).

Kissé érdekel minket az a tény, hogy az OpenDrive személyes fiók lehetővé teszi valami hagyományosabb üzleti felhőalapú tárolóeszközökhöz tartozó eszközöket, például a legjobb vállalati fájlszinkronizálásban található eszközöket, és megoszthatja a roundup funkciót: megoszthatja fiókját más felhasználókkal.

Legfeljebb négy felhasználó használhat egyetlen előfizetést, és fióktulajdonosként kezelheti számukra szóló engedélyeket. Tekintettel arra, hogy korlátlan felhőalapú tárolási helyet biztosít, ez nagyon csábító javaslat a költségvetési vásárlók számára.

A támogatott számítógépes operációs rendszerek közé tartozik a Windows és a Mac. Nincs natív Linux kliens, de a WebDAV használatával összekapcsolhatja az operációs rendszert a felhőalapú tárolóval.   

Az Android és az iOS számára elérhető mobilalkalmazások, amelyek lehetővé teszik, hogy ne csak hozzáférjen a felhőfájlokhoz, hanem automatikusan védje a mobil fájlokat és a médiafolyamokat is.  

Összességében az OpenDrive szolgáltatáslistája meglehetősen lenyűgöző, mind várható (szinkronizálás, megosztás, verziókészítés), mind váratlan (jegyzetek, feladatkezelés, biztonsági mentés) zárványokkal. Amint látjuk, a végrehajtás nem mindig lépést tart.   

Árazás

Az OpenDrive ingyenes tervet kínál 5 GB-os online tárhellyel, ha szeretné megnézni. Az Infrascale további ösztönzőket hozott létre, hogy több ingyenes tárhelyet kapjon, például 2 GB-os áttekintést, 500 MB-ot egy tweethez és 500 MB-ot a cég nyomon követéséhez a Facebookon vagy a Twitter-en..

Ha komolyan veszi az OpenDrive használatát, akkor fizetős előfizetésre van szüksége. A szolgáltatás érdekes kombinációt kínál, amelyet a korlátlan tárolási terv havonta 9,99 dollárra vagy 99 dollárra fókuszál.  

Ha ingyenes 5 GB-os fiókot választ, az OpenDrive olyan tevékenységi korlátozásokat vezet be, mint például napi 1 GB-os sávszélesség és 100 MB fájlkorlát..

A korlátlan terveknek nincs ilyen korlátozása. A korlátozott tervek korlátozzák a sávszélességet, bár a legalacsonyabb felső határ ésszerűen 25 GB napi, és fizetni kell, ha ezt egészen 5TB-ig növeli..  

Az OpenDrive költségei kedvezően hasonlítanak a többi felhőalapú tárolási lehetőséghez. A Dropbox például 1 TB-ra korlátozza Önt ugyanolyan költséggel, mint az OpenDrive Unlimited. Még a Sync.com 2TB-os, 8 dolláros havi terve – ami a felhőalapú tárolás egyik legjobb ajánlata (olvassa el a Sync.com áttekintést) – elveszíti némi csillogását.

Egyszerű használat

Az OpenDrive feliratkozása néhány másodpercig tart, miután hozzáférést kap a böngésző felhasználói felületéhez, és letöltheti az asztali klienst.

A böngésző tapasztalata kissé elavultnak tűnik, és nem tűnik olyan intuitívnak, mint néhány modernabb lehetőség, például a pCloud (olvassa el a pCloud áttekintésünket). Ez azonban nem azt jelenti, hogy nehezen használható, mint egy kicsit unalmas.

A bal oldali navigációs ikonok lehetővé teszik a nézetek közötti váltást:

 • Fájlok: a felhőben tárolt fájlok megtekintése
 • Megjegyzések: tekintse meg a létrehozott jegyzeteket
 • Feladatok: a feladatlisták megtekintése
 • Felhasználók: kezelheti fiókjához való hozzáférést
 • Beállítások: konfigurálja a beállítást
 • Támogatás: kérjen segítséget az OpenDrive-tól

A fájlok nézete tovább van osztva mappákba a dokumentumok, a zene, a képek és a nyilvános mappák számára. Ezek csak az alapértelmezett mappák; többet hozhat létre, ahogy tetszik. Van egy „biztonságos” mappa is, amelyet privát titkosítás védett.

A fájlok nézetének tetején, jobb oldalon, a fájlok feltöltésére és letöltésére szolgáló gombok találhatók. A böngésző felülete azonban a kényelem érdekében is használja a drag and drop elemet.

Minden fiókban legfeljebb négy felhasználó lehet, amelyet fióktulajdonosként felvehet a „felhasználók” nézetből.

A felhasználók megtekintési vagy szerkesztési engedélyeket kaphatnak mind a mappák, mind a projektek számára, amelyek mappák csoportjai. Ön korlátozza a tárolást és a napi sávszélességet.

A használati statisztikák áttekintésének képessége nem kap jelentős helyet, például központi műszerfalként. Ehelyett be kell lépnie a „beállításokba”, hogy megtekintse ezeket a dolgokat, és a bemutató kissé kívánatos marad.

Láthatjuk azonban a felhasznált tárhely adatait, valamint az idővel felhasznált feltöltések, letöltések és sávszélességek grafikonjait.

Használatának nagy része nem böngészőn, hanem számítógépes fájlrendszeren keresztül zajlik. Mint a legtöbb felhőtároló eszköz, az OpenDrive a Dropbox által népszerűsített szinkronizálási mappát is használja (olvassa el a Dropbox áttekintésünket a mögöttes történetért).

Az OpenDrive szinkronizálási mappa használata elég egyszerű; ebben az áttekintésben később rámutatunk néhány, a teljesítménytel kapcsolatos problémákra.

Az OpenDrive rendelkezik egy asztali felhasználói felülettel is, amelyet szinkronizálási és biztonsági mentési folyamatok kezelésére használhat.

Biztonsági másolat készítéséhez egyszerre csak egyedi mappákat és fájlokat adhat hozzá a biztonsági mentési tervhez, így sokkal nehezebb használni ezt a feladatot, mint egy okosabb szolgáltatáshoz, mint például a Backblaze (olvassa el a Backblaze áttekintésünket).

Beállíthatja azonban a biztonsági mentések folyamatos futtatását vagy egy meghatározott ütemezés szerint.

Az OpenDrive olyan lehetőségekkel is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a fájlok automatikus kizárását vagy beillesztését a fájltípus, kor vagy méret alapján.

Mostantól okostelefonjáról hozzáférhet az OpenDrive felhőalapú tároláshoz az Androidra és az iOS-re elérhető alkalmazások segítségével. Az alkalmazások jobban meg vannak tervezve, mint a böngésző tapasztalatai, és fájlok előnézetére és akár a média streamingjére is felhasználhatók (valamilyen okból a .mkv fájlok kivételével).

A fájlok offline hozzáférésre állíthatók, és megoszthatók. Beállíthat egy telefont, hogy automatikusan elküldjön értékes tartalmat, például fényképeket, videókat és jegyzeteket a felhőhöz.

Használat közben néhányszor összeomlott a mobilalkalmazás. Néhányan megemlítik ugyanezt a problémát az OpenDrive Google Play Áruház-megjegyzéseiben, valamint megemlítik a lassú teljesítményt és az elveszett fájlokkal kapcsolatos cselekedeteket is, tehát úgy tűnik, hogy kérdéseink nem voltak teljes bukók.

Fájlmegosztás & szinkronizálása

Az OpenDrive felhőben tárolt tartalmat megoszthatja mind a böngészőből, mind a mobilalkalmazásból. Ehhez a böngészőből keresse meg a megosztani kívánt mappát vagy fájlt, majd kattintson a „megosztás” ikonra.   

Ez létrehoz egy URL-kapcsolatot, amely a mappára vagy a fájlra mutat. Ha kiválaszt egy mappát, akkor a benne lévő tartalom különálló linkei is létrejönnek, ez egy szép érintés, amely hozzáadott irányítást biztosít. Ezután jobb egérgombbal kattinthat bármelyik hivatkozott tartalomra, és kiválaszthatja a „Küldés e-mailben” lehetőséget.

Ezen felül manuálisan kell elosztania a linkeket. Nincs lehetőség arra, hogy a linkeket automatikusan elutasítsuk olyan közösségi médiaszolgáltatásokba, mint a Facebook és a Twitter. Ez nem túl rossz; jobban aggódunk a kulcsbeállítások hiányában, amelyek általában elérhetők a magánélet-orientált felhőmegoldásokban. A hiányosságok között szerepel a kapcsolat engedélyek és a jelszó lejáratának dátumának beállítása.

Beállíthat jelszó-engedélyeket az egyes fájlokhoz, de jobb egérgombbal kell kattintania egyetlen fájlra, és válassza ezt a „tulajdonságok” lehetőséget..

Ez segít néhánynak, de a megosztási folyamathoz közvetlenül kapcsolódó jelszavak és lejárati dátum jobb megközelítés.

A megosztás a mobilalkalmazásból meglehetősen egyszerű, ugyanakkor korlátozott. Csak nyisson meg minden dokumentumot, videót, fényképet vagy más fájlt, és koppintson a „megosztás” ikonra a fájl hivatkozásának a vágólapra másolásához.

Az OpenDrive megosztás általában túlságosan korlátozott ahhoz, hogy a fájlmegosztásra szolgáló legjobb felhőalapú tároló listánkat elkészítsük, amelyet a Sync.com fejlesztett, egy olyan szolgáltatás, amely mindenhol elérheti az OpenDrive hiányait.

Az OpenDrive-szel történő szinkronizálás meglehetősen egyszerű, figyelembe véve a szinkronizálási mappa modelljét, ahogy az a jelen cikkben korábban említettük. Miután telepítette az asztali klienst, ez a mappa létrehozásra kerül az operációs rendszerben, és egyszerűen „OpenDrive” elnevezésű.

Vigyen egy fájlt a szinkronizálási mappába, és az elküldésre kerül a felhőbe, majd a többi OpenDrive-fiókhoz csatlakoztatott eszközre..

Bármelyik fájlt szinkronizálhatjuk, bár ha többszintű tárfiókkal rendelkezik, napi minimum 25 GB sávszélesség-korlátozás van, amely korlátozza a funkcionalitást. Mint korábban megjegyeztük, fizethet, ha növeli ezt a korlátot.

Az OpenDrive szelektív szinkronizálást biztosít, így a fájlokat csak a felhőben tárolja, és nem a merevlemezen. Ez kulcsfontosságú a korlátlan tárhely teljes kihasználásához. A megvalósítás azonban furcsa: a szelektív szinkronizálás használatának lehetősége el van rejtve az OpenDrive ügyetlen asztali felületén. Kattintson a legördülő menüre, és válassza a „mozgatás” lehetőséget.

Ezután egyszerre csak egy mappát vagy fájlt választhat ki az áthelyezéshez. A legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egyszerre több mappát és fájlt szelektíven szinkronizáljon, ezáltal jelentősen felgyorsítja a folyamatot.

Megvizsgáljuk, mennyire hatékony az OpenDrive a következő szegmensben lévő fájlok másolásában. Most azonban rámutatunk, hogy a nagy fájlok feltöltése során kudarcot tapasztaltunk. Más felhasználók panaszkodtak, hogy a szinkronizálási fájlok nem jelennek meg a felhőtárolóikban sem.  

Sebesség

Noha a szinkronizálás mechanizmusa elvileg elég egyszerű, az egyik olyan dolog, amelyet itt találtunk a Cloudwards.net oldalán, az, hogy a szinkronizálás hatékonysága szolgáltatásonként nagyban változhat, és a Dropbox általában az útmutatást mutatja a végrehajtásban.

Az OpenDrive szinkronizálási algoritmusainak teljesítménye érdekében néhány fájlátviteli tesztet készítettünk 1 GB-os tömörített mappával. Ezeket a teszteket egy WiFi hálózaton keresztül, Bangkok egyik helyéről hajtották végre, 10 Mbps / 30 és 30 Mbps internetes sebességgel.

A saját időidőid attól függ, hogy a világ bármely pontján hol helyezkedik el az OpenDrive Arizona adatközpontja közelében. Miközben félúton küldtük őket, az eredmények továbbra is több mint csalódást okoztak, eltekintve attól a ténytől, hogy időt adott nekünk egy szép erőszakra. 

1. teszt: 2. teszt: átlag:
Feltöltés:52 perc58 perc55 perc
Letöltés:8 perc8,5 perc8,25 perc

A feltöltés során a folyamat elég gyorsan elindult, majd gyorsan lelassult és többször felfüggesztette (vagy néha egyenesen kudarcot vallott)..

Tény, hogy a legtöbb esetben nem fogsz feltölteni 1 GB-os fájlokat. Ennek azonban különbsége lehet, ha nagy mennyiségű dolgozik napi rendszerességgel.

Összehasonlításképpen itt olvashatók ugyanazon teszt feltöltési eredményei, néhány konkurens szolgáltatással:

 • Sync.com: 15 perc
 • pCloud: 22 perc
 • Google Drive: 11 perc
 • Dropbox: 9 perc

A letöltési sebesség jobban teljesült, összehasonlíthatóbb a többi mezővel.

Biztonság

Az OpenDrive érdekes megközelítést alkalmaz a fájlok kódolása szempontjából, mivel hozzáférést biztosít mind a kezelt, mind a privát titkosításhoz.

Kezelt titkosítási eszközök: az OpenDrive megőrzi a titkosítási kulcsok irányítását, míg a magán titkosítás – más néven nulla tudású titkosítás – azt jelenti, hogy megőrzi az irányítást.

A privát titkosítás biztonságosabb, de ha elfelejti a titkosítási jelszavát, az OpenDrive nem tudja visszaállítani az Ön számára. Ez azt jelenti, hogy el fogja veszíteni a hozzájuk való hozzáférést, ezért ügyeljen arra, hogy biztonságosan rögzítse ezt a jelszót, például a jelszókezelőt.

OpenDrive titkosítás

A fájlok 128 bites TLS / SSL kapcsolaton keresztül kerülnek átvitelre, és kiszolgálóoldalon titkosítva vannak, 256 bites AES használatával. További információ arról, hogy mit jelentenek ezek a szolgáltatások a felhőbiztonsági áttekintésünkben.

Meg kell jegyezni, hogy a fájl titkosítása csak az asztali alkalmazáson keresztül érhető el. A böngészőn vagy a mobilalkalmazáson keresztül feltöltött fájlok nem kerülnek titkosításra.

Az OpenDrive fájl verziószolgáltatása bizonyos mértékű védelmet nyújt a ransomware ellen. A tárolt fájlokat a Comodo HackerGuardian Antivirus Protection segítségével is megfigyeljük, hogy tovább védjük a rosszindulatú programok támadásait.

Beállíthat automatizált jelentéseket a fióktevékenység figyelésére, amelyet e-mailben kap.

Az OpenDrive adatközpontját tűzfal védi, és a hálózatot folyamatosan figyelik a szabálysértések szempontjából. Az adatközpontok további megfigyeléssel és helyszíni biztonsággal vannak ellátva, és a környezetet ellenőrizzék a tűz- és árvízvédelem ellen.

Az OpenDrive szintén HIPAA-kompatibilis és SAS 70 Type II tanúsítvánnyal rendelkezik. A fájlokat több kiszolgálón tárolják a redundancia érdekében, bár nem szabad fiókokhoz. 100% -os rendelkezésre állás garancia van érvényben, amelyet az OpenDrive visszatérítési politikával támogat.

Az OpenDrive nem tartalmaz kétfaktoros hitelesítés lehetőségét, amely hiányozás. Ez a korábban említett néhány hivatkozásmegosztási felügyelet mellett (nincs linkjelszó vagy lejárati dátum) javítandó területek.

Támogatás

Az OpenDrive e-mailben 24/7 támogatást nyújt. Néhány tesztkérdést felváltottunk a válaszidő felmérésére, és általában fél napon belül kaptuk meg a válaszokat. Nem nagyszerű, de lassabban tapasztaltunk.  

Az élő csevegés nem lehetséges. Az OpenDrive szolgáltatásainak áttekintése szerint várhatóan munkaidőben nyújtanak telefonos támogatást, de az OpenDrive támogatási portálján nem találtuk meg a támogatási számot..

Ha nem tudsz várni az e-mail támogatásra, az OpenDrive támogatási archívumot tart fenn, amelyet a ZenDesk-en futtatnak. Kategóriákat talál a bejelentésekhez, GYIK-okhoz, ismert problémákhoz és egy tudásbázishoz.

A tudásbázis azonban korlátozott, az írás idején csak 18 cikk található. Az OpenDrive rendelkezik egy bloggal, de azt mondani, hogy nem túl aktív, nem lenne túl alacsony. Az utolsó bejegyzés 2016. június kelte.

Az ítélet

Az OpenDrive szinkronizálási képességeinek hibás jellege valószínűleg a legnagyobb hátrány, amely megakadályozza az embereket, hogy a Dropboxból vagy a piacon található tisztességes Dropbox alternatívákból induljanak a hajók felé. Ezenkívül szeretnénk látni két tényezőjű hitelesítést, jobb támogatást és modernebb felhasználói élményt.

Azok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alkalmi csuklást, még mindig rengeteg tetszik. Korlátlan tárolás, jó árképzés, biztonsági mentés, ismeretlen titkosítás, média streaming, jegyzetek és feladatkezelés a listán.  

Noha a Cloudwards.net csapata semmilyen nyereményt nem fog nyerni, örülünk annak, hogy beismerjük, hogy itt van valami érték. Szeretnénk hallani az OpenDrive-ról szóló saját gondolatait, amelyeket az alábbiakban felvehetsz a megjegyzések szakaszunkba. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map