OneDrive áttekintés – Frissítve 2020

OneDrive áttekintés

Az OneDrive a Microsoft belépése a felhők tárolásának nagy, rossz világába, és a Redmondból származó behemoth pisztollyal lángolt be. Az Office és sok más alkalmazás integrációját, valamint egy tisztességes árképzési tervet kínálva úgy tűnik, hogy nagyon kevés az OneDrive módja. Vagy van? Nézze meg véleményünket a válaszért.

Felhő-tárolás - vélemények

A OneDrive egy Microsoft termék, amelyet arra terveztek, hogy egy darabot képviseljen a felhőalapú tárolás piacán. Vázlatos múltja van a magánélettel kapcsolatban, beleértve a PRISM projekthez való kapcsolódását. Az OneDrive azóta frissítette biztonságát, de nem eléggé ahhoz, hogy megfeleljen a piac legbiztonságosabb felhőalapú tárolási megoldásainak.

Ragyog a termelékenység és az együttműködés részlegein, ami nem csoda, hogy sok más Microsoft termékhez kapcsolódik, például az Office Online, a Skype, az Outlook és az asztali Office 365 csomag. A OneDrive nincs a legjobb felhőalapú tárolási együttműködési listánkban, de üzleti partner, a OneDrive for Business.

Személyes terve nem versenyezhet a legjobbakkal a piacon, de az otthoni terv remek ajánlat. A OneDrive nem marad le a sebesség-osztályról, és az ügyfelek egyszerűen megoszthatják fájljait és mappáit. A felhasználói élmény is élvezetes.

Maradjon velünk, miközben részletesebben megvizsgáljuk annak képességeit ebben a OneDrive áttekintésben, és megtudhatja, miért gondoljuk miért az egyik legjobb felhőalapú tároló-szolgáltató odakinn, a hibái ellenére.

OneDrive webes felület fájlok

OneDrive Sync mappa csúszka

OneDrive App Launcher

OneDrive Link-fájlmegosztás létrehozása

OneDrive Word Online

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a OneDrive-hez

Jellemzők

Ahogy az várható volt, a OneDrive integrálódik a Microsoft Office Online alkalmazásához. Ez az integráció lehetővé teszi az Office dokumentumok online megnyitását, szerkesztését és együttműködését. Függetlenül attól, hogy feliratkozik, ingyenesen használhatja az Office Online szolgáltatást. Ilyen módon hasonló a Google Dokumentumokhoz, amelyekről többet megtudhat a Google Drive áttekintéséből.

A Microsoft Office asztali változataihoz előfizetnie kell az Office 365 tervre vagy a OneDrive for Business programra. Olvassa el a OneDrive for Business áttekintést erről bővebben.

A OneDrive automatikusan elmenti a fényképeket és a videókat azokra a készülékekre, amelyeket csatlakoztatott egy számítógéphez, amelyen telepítve van. Beállíthatja, hogy ugyanaz legyen a rögzített képernyőképeken is. Fotó-előnézete nem csupán alapvető lehetőségeket kínál. Felveheti fényképeit az albumokba, diavetítésként lejátszhatja őket, effektusokat adhat hozzá, elforgathatja, megnézheti eredeti méretben és így tovább.

A OneDrive webalkalmazásába Skype van beágyazva, így felhasználhatja csevegésre és konferenciahívások kezdeményezésére. Azok, akik szeretnének újabb biztonsági és adatvédelmi réteget hozzáadni a Skype-hez, olvassa el a Skype-re vonatkozó legjobb VPN-cikkünket.

Az Office és a OneDrive segítségével fájlokat szerkeszthet és megoszthat közvetlenül az Office alkalmazásokban, például a Word, az Excel és a PowerPoint. A OneDrive asztali kliens és az Office együttesen szinkronizálják a dokumentumokat a OneDrive alkalmazásban, és lehetővé teszik, hogy egyszerre együtt dolgozzon más emberekkel a megosztott dokumentumokban..

onedrive-skype-integráció

A OneDrive integrálódik a OneNote-hoz, a Microsoft jegyzetkészítő alkalmazásához. Ez jó a jegyzetek szinkronizálásához és megosztásához, valamint a rugalmas jegyzetek kialakításához. Ez az egyik legjobb jegyzetfüzet-alkalmazás, és erről többet a OneNote áttekintésünkben találhat.

Számos alkalmazás segíthet a termelékenységben, köztük a Sway, a tartalom közzétételi alkalmazás és a Forms, a munkafolyamat-kezelő alkalmazás.

A OneDrive szolgáltatások áttekintése

OneDrive logówww.onedrive.com

Kezdődik: $ 199 havonta, 50 GBA összes csomaghoz

Szinkronizál

Mappa szinkronizálása

Blokk szintű szinkronizálás

Szelektív szinkronizálás

Sávszélesség-menedzsment

Bármely mappa szinkronizálása

Fájlmegosztás

File Link Sharing

Link jelszavak

Link lejárati időpontok

Mappa megosztása

Mappa engedélyek

Link letöltési korlátai

Feltöltési linkek

Termelékenység

Fájl előnézetek

Fájlok szerkesztése

Alkalmazáson belüli együttműködés

Office Online

Google Dokumentumok

Notes App

Médialejátszás

Mobil alkalmazások

Törölve a fájlmegőrzés

Versioning

WebDAV

Biztonság

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 256 bites

Nulla tudás

Két tényezős hitelesítés

Szerver helye
MINKET

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A OneDrive ingyenes csomagja csekély 5 GB-os tárhelyet kínál, amely nem olyan szigorú, mint a Dropboxból kapott 2 GB, de még a Google Drive 15 GB-jához sem közelít. Emiatt nem hasonlítható össze a szolgáltatásokkal, amelyek a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási cikkünkben találhatók.

Nincs sok prémium terv közül választhat. Valójában a személyes felhasználók választhatnak kettő közül: az 50 GB-os csomag és az Office 365 személyes. Az előbbi nem nagy ajánlat, mert nem biztosít sok tárhelyet, de nem drága sem.

Az Office 365 Personal sokkal jobb ajánlat, havonta 6,99 dollár vagy 69,99 dollár. Az Amazon azonban jobb, mert az 1 TB-os terv évi 59,99 dollár. Ha szeretné látni árainak részleteit, olvassa el az Amazon Drive áttekintését.

A pCloud még jobb ajánlatot kínál, mivel havonta néhány dollárral többet kap 2TB-t. Erről többet megtudhat a pCloud áttekintésünkben. A OneDrive tervébe beletartozik az Office 365, tehát értéke nagyobb azok számára, akiknek használniuk kell.

Az Office 365 Home az, ahol a OneDrive ragyog. 6 TB tárhelyet kínál hat felhasználónak, akik mindegyike 1 TB-t kap, csupán havi 9,99 dollárért vagy 99,99 dollárért.

Noha a OneDrive-nek megvan a része a quirks-okban, értéke erős. Javasoljuk, hogy használja ingyenes csomagját, hogy megnézze a szolgáltatás működését előfizetés előtt.

Egyszerű használat

A OneDrive asztali kliense Windows és MacOS rendszeren működik, de Linuxon nem. Ha szereti a pingvint, kipróbálhatja a szolgáltatást a legjobb felhőalapú tárolónkból a Linux cikkben.

Az ügyfél rendszertálca ikonból és szinkronizáló mappából áll, amely a felhőalapú tárolási szolgáltatások általános gyakorlata. Egy vékony ablak jelenik meg, amikor rákattint a rendszertálca ikonra.

onedrive-desktop-kliens

Használhatja szinkronizáló mappájának megnyitásához, a szinkronizálás állapotának ellenőrzéséhez és a beállítások eléréséhez. A beállítások ablakot könnyű használni, de a kialakítása elavultnak tűnik, mert egyszerű, régi beállítások ablakának tűnik. Az asztali kliensnek van egy linkje, amely megnyitja a webes ügyfelet is.

onedrive-web-app

A web kliens vonzó és egyértelmű kialakítású. Nem kell meghalnia arra, amit keres, mert a világos vonalak, ellentétek és rengeteg negatív tér megkönnyíti a dolgok megtalálását. A feltöltés egyszerű, mivel a fájlt vagy mappát a munkaterület bármely pontjára húzhatja, és elkezdi feltölteni. A webes ügyfél megjelenítheti fájljait lista vagy rács nézetben.

Egy kis jelölőnégyzet jelenik meg, ha az egérmutatót a tartalom fölé viszi, és lehetővé teszi az eltérő fájlok és mappák kiválasztását, amelyeket a felső menüben szereplő műveletekkel módosíthat. A műveletek közé tartozik az „átnevezés”, „másolás a”, „törlés” és mások. Ugyanezt megteheti egyetlen fájlra vagy mappára is, ha jobb egérgombbal kattint rá.

A felső linkek lehetővé teszik a Skype-munkamenetek kezdeményezését, az értesítések áttekintését, a beállítások módosítását és a súgó elérését. A bal felső sarokban található egy gomb az alkalmazások, például a Mail, Skype, Naptár, Emberek, Feladatok és az összes Office 365 alkalmazás megnyitásához. Vannak olyan gombok, amelyek fájlokat és mappákat tölthetnek fel az asztalról, megkerülve a szinkronizálási klienst.

Összességében az internetes ügyfél gyors és gördülékenyen teljesít.

onedrive-mobile

Útközben használhatja a OneDrive mobilalkalmazását, amely elérhető az Android és iOS rendszerekhez. Vonzó kialakítású és könnyen kezelhető. Ellenőrizheti a legutóbbi fájljait is, ami jó érzés, és amely nem gyakori. A szokásos funkciók, például a fájlokhoz való offline hozzáférés és az automatikus fénykép- és videófeltöltések jelen vannak. Van egy „megosztott” lap is.

Fájlmegosztás & Szinkronizál

onedrive-web-share-mappa

Ha meg akarja osztani a fájlokat vagy mappákat a webalkalmazásból, akkor ezt hivatkozás létrehozásával kell megtennie. Mindkét esetben engedélyezheti a szerkesztést. Ha nem, akkor a megadott engedély csak megtekintésre vonatkozik. A linkeket jelszavak megadásával vagy lejárati dátum hozzáadásával tudja megvédeni. Ehhez azonban fizetett előfizetésre van szüksége. Van egy „megosztott” oldal, amely megmutatja, amit megosztott másokkal.

Megoszthatja a közösségi hálózatokra mutató linkeit, mint például a Facebook, a Twitter, a Linkedin és a Weibo.

A OneDrive megosztási megközelítése azonban kívánnivalót hagy maga után. Ha megoszt egy mappát, akkor nem jelenik meg párbeszédpanel, amelyben más szolgáltatásokhoz hasonlókat hív meg, mint te. Ehelyett az „e-mail” gombra kell kattintania, hogy megjelenjen egy lehetőség a meghívók küldésére.

Ez nem nagy kérdés, de a másik megközelítés hatékonyabb. A Sync.com egy példa arra, hogyan kell működnie. Tudjon meg többet erről a Sync.com áttekintésünkben.

A OneDrive segítségével közvetlenül a számítógépről is megoszthatja. Ehhez kattintson a jobb gombbal egy fájlra vagy mappára, és válassza a “OneDrive hivatkozás megosztása” lehetőséget. Ez létrehoz egy linket a vágólapra, és másolja azt. Ha további lehetőségekre van szüksége, akkor ugyanazzal a módszerrel választhatja a „több OneDrive beállítást”, amely után a webes ügyfél megnyílik, és megmutatja a további megosztási lehetőségeket..

A mobilalkalmazás egyértelmű és könnyen használható felbukkanó területen jeleníti meg a megosztási lehetőségeket. Beállíthatja a megosztási engedélyeket: „szerkesztheti” vagy „megnézheti”, vagy beállíthatja a lejárat dátumát. Amikor megosztja, másolhat egy linket, meghívhat embereket vagy küldhet fájlokat közvetlenül az Outlook vagy a telefon bármely alkalmazásának segítségével.

Az OneDrive nem szerepel a megosztáshoz használt legjobb felhőtárolónk listájában, de ez valószínűleg felügyelet volt a részünkről, mert a listát készítő Dropboxnak 20 dolláros Dropbox Professional előfizetésre van szüksége ahhoz, hogy ugyanazokat a funkciókat megkapja. Tudjon meg többet a Dropboxról a Dropbox ismertetőnkben.

onedrive-sync-mappák

A OneDrive a Dropbox által 2007-ben kifejlesztett szabványos szinkronizálási modellt követi. Rendszertálca ikonból és szinkronizációs mappából áll. A szinkronizáló mappa olyan, mint egy normál mappa a fájlrendszerben, azzal a különbséggel, hogy csatlakozik a felhőhöz. A benne tárolt fájlokat vagy mappákat a merevlemezre és a felhőre tárolja.

Az egyes fájlokat áthelyezheti a OneDrive szinkronizációs mappájába a jobb egérgombbal kattintva, és kiválasztva az „áthelyezés a OneDrive-hez”, de nem teheti meg ugyanezt a mappákkal.

Nem szinkronizálhat bizonyos mappákat a OneDrive-vel sem. Amit megtehetsz, lépjen a OneDrive asztali kliens beállítások menüjébe, és frissítse a OneDrive által kiválasztott mappákat az „automatikus mentés”, vagyis szinkronizálás céljából. Windows 10 rendszeren ezek „asztali”, „képek” és „dokumentumok”.

onedrive szelektív szinkron

A szelektív szinkronizálásnak köszönhetően azonban jobban ellenőrizheti, hogy mit szinkronizál a számítógéppel. Azok a fájlok és mappák, amelyeket úgy dönt, hogy nem szinkronizálja, nem fognak helyet foglalni a merevlemezen, vagy elérhetők, ha offline állapotban van. A másik végből nem teheti meg ugyanezt, mert nem dönthet úgy, hogy szinkronizál egyetlen mappát.

Ha szeretné megtekinteni az online fájlokat anélkül, hogy helyet foglalna el, akkor hozzáférhet a OneDrive-hez hálózati meghajtóként. Ugyanakkor harmadik fél szolgáltatását kell használnia. A Mountain Duck jó választás erre. A segítségért olvassa el a hálózati meghajtó-alapozó létrehozásának módját.

Sebesség

Több feltöltési és letöltési tesztet is végrehajtottunk egy 1 GB-os mappával. Ethernet kapcsolatot használtunk a szerbiai Belgrádban, másodpercenként 6 megabites feltöltési sebességgel és 100 Mbps letöltési sebességgel..

Az OneDrive átlagosan körülbelül 23 perc alatt telt el, hogy feltöltsék a mappát. A feltöltési sebességünknek megfelelően ez a lehető leggyorsabb. A letöltés átlagosan körülbelül három percig tartott, ami kétszer annyi, mint amennyit 100 MB / s sebességnél várhatnánk. Figyelembe véve a OneDrive globális hálózatát, ez gyenge eredmény.

A OneDrive kis hatással volt a rendszer erőforrásaira, de nem annyira, hogy más feladatokat nem tudtunk végrehajtani. Ha ez történik veled, manuálisan korlátozhatja a feltöltési és letöltési sebességeket.

A feltöltési sebesség gyorsabb lenne, ha a blokk szintű szinkronizálás minden fájltípusra működne, de csak az Office fájlok esetében működik.

TesztekElső kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő00:22:0000:23:0000:23:00
Letöltési idő00:04:2000:01:3800:03:00

Biztonság

A OneDrive rendszerint hiányzott az erős biztonsági intézkedésekről. Még a nyugalmi titkosítás sem volt. Most azonban a OneDrive személyes támogatja az átmenő és a nyugalmi titkosítást.

A nyugalmi titkosítás két összetevőből áll: a BitLocker lemezszintű titkosításból és az ügyfelek tartalmának fájlonkénti titkosításából..

Minden fájlt saját AES 256 bites kulcsmal biztosítunk. Ráadásul a TLS protokollt használja a középtávú támadások sikerének megakadályozására.

A privát, végponttól való titkosítás megakadályozza, hogy bárki más is olvassa el a fájljait, de a OneDrive nem nyújtja azt. Ez azt jelenti, hogy egy szélhámos alkalmazott vagy a kormány elolvassa az Ön adatait. Erről bővebben a következő szakaszban fogunk beszélni.

Mindkét Office 365 terv képes észlelni a ransomware támadásokat, és segít visszaállítani a OneDrive eszközét egy olyan pontig, amelyen a fájlok veszélybe kerültek, tehát nem kell engedelmeskednie a számítógépes bűnözők igényeinek. Ha támadást észlelnek, értesítést kapnak e-mailben, mobiltelefonon vagy asztalon keresztül, és végigvezeti a helyreállítási folyamaton.

Ez magában foglalja a OneDrive for Business Files Restore szolgáltatásának használatát, amely már elérhető a személyes OneDrive-fiókokon. Ez lehetővé teszi, hogy visszaállítsa a OneDrive készülékét egy korábbi időpontra az elmúlt 30 napban.

Használhatja azt a funkciót is, hogy helyreálljon egy véletlen tömeges törlés, fájl sérülés vagy bármilyen más katasztrófaes esemény után. Ha vállalkozása van, és szeretné megismerni a OneDrive fejlett funkcióit, javasoljuk, hogy próbálja ki a OneDrive for Business alkalmazást. Tudjon meg többet erről a OneDrive for Business áttekintésben.

A OneDrive e-mail integrációja, az Outlook.com, hozzáadott védelmi réteget kínál, és biztosítja az e-mail végpontok közötti titkosítását. A titkosítás használatakor az e-mail titkosítva marad biztonságos kapcsolaton keresztül, és minimálisra csökkenti annak veszélyét, hogy adatai elfogják vagy kiszivárognak a számítógépes bűnözőkhöz..

Ha inkább nem bízik a Microsoftban az e-mailjével, kipróbálhatja az egyik legbiztonságosabb e-mail szolgáltatót.

Magánélet

A magánélet titka a Microsoft számára. Mint egy amerikai székhelyű vállalat, az Egyesült Államok adatvédelmi törvényei és rendeletei vonatkoznak rá, amelyeknek nem mindig volt a legjobb hírneve. Ennek egyik oka az Egyesült Államok Nemzeti Biztonsági Ügynökségének PRISM-projektje, egy titkos kormányfigyelő program, amellyel a Microsoft állítólag részt vett.

Külön figyelmet érdemel a CLOUD-törvény, amely lehetővé teszi az amerikai ábécé ügynökségek számára, hogy az OneDrive-t az adatok nyilvánosságra hozatalára szolgálja, függetlenül attól, hol található. Ha ezt figyelembe veszi, nem meglepő, hogy az Egyesült Államok nem tartozik a legjobb adatvédelmi törvényekkel rendelkező országok közé.

Lehet, hogy a Microsoftnak nem volt sok választási lehetősége az ügyben, de az Egyesült Államokon kívüli székhellyel rendelkező vállalatnak nem kellett volna ugyanazzal a dilemmával szembesülnie, hacsak Kínában nem székhellyel rendelkezik..

A kanadai Sync.com és a hollandiai Tresorit jó alternatívák a magánélet tudatosságához. Olvassa el a Sync.com és a Tresorit áttekintést, hogy többet megtudjon a szolgáltatásokról.

Egyik társaság sem szól az Egyesült Államok adatvédelmi törvényeihez, és mindkettő ingyenes, privát, végponttól való titkosítást biztosít. További ötletekért olvassa el azt a cikket, amely a legfontosabb felhő-szolgáltatókról szól, és amelyek Uncle Sam botrányos kezein kívül helyezkednek el.

onedrive-magánélet-control-panel

A OneDrive segítségével elérheti és törölheti adatait a Microsoft adatvédelmi irányítópultján. Ráadásul ellenőrizheti adatainak felhasználását a Microsoft hirdetésére az opt-out oldalán. Nagyon esély van arra, hogy a legfrissebb Windows rendszert használja, ezért olvassa el a Windows 10 adatvédelmi beállításokról szóló cikket, ahol megtudhatja, hogyan kell hozzáigazítani a magánélet védelmét is..

A Microsoft által feldolgozott összes személyes adathoz nem lehet hozzáférni vagy a fenti eszközökkel ellenőrizni. Ha hozzáférést szeretne elérni vagy ellenőrizni kívánja a vállalat által feldolgozott személyes adatokat, amelyek nem állnak rendelkezésre az eszközökön vagy közvetlenül a használt Microsoft-termékeken keresztül, vegye fel a kapcsolatot a Microsoft-tal.

Jobban éreznénk magát, ha elérhető lenne a nullapontú titkosítás, de a OneDrive nem rendelkezik ezzel. További lehetőségekért nézze meg a legjobb nulla ismeretű felhőalapú tárolási szolgáltatásaink listájában szereplő szolgáltatásokat.

Vevőszolgálat

onedrive-help-központ

Használhatja a Microsoft online súgóját szoftveréhez, beleértve a OneDrive, az Office 365 és az Office Online szoftvert.

Kereshet súgó témákban, vagy böngészhet kategóriák szerint. A OneDrive kategóriák közé tartozik az „indulás”, „fájlok”, „megosztás és együttműködés”, „szinkronizálás”, „mobil és Mac”, „fiókok és tárhely” és „hibaelhárítás”. A weboldalon sok képzési oldal található, és sokan tartalmaznak videókat.

Ha ez nem segít, forduljon a Microsoft ügyfélszolgálatához e-mailben, vagy kipróbálhatja a közösségi fórumot.

Nincs telefonos vagy csevegő támogatás. E-mailben kapcsolatba léptünk a támogatással, és gyorsan megválaszoltuk kérdésünket, mindössze 45 perc alatt.

onedrive-user-fórum

Használhatja a felhasználói fórumot a dobozon kívüli gondolkodáshoz, amelyben a képzett támogató személyzet nem mindig jó, de a hivatalos Microsoft fórum nem tűnik, hogy a felhasználók vagy az alkalmazottak sok választ generálnak..

Az ítélet

A OneDrive használatának fő előnyei a termelékenység, az együttműködés és a sebesség. Számos Microsoft alkalmazáshoz kapcsolódik, amelyek közül a leghasznosabb az Office Online és az asztali partner, az Office 365.

Az Office 365 növeli prémium csomagjainak értékét, mivel ezek közül kettő tartalmazza. Azok a felhasználók, akik felhőalapú tárolást szeretnének használni, de nem akarnak fizetni az Office csomag asztali változatáért, sokat profitálnak ezekből az ajánlatokból. További hasznos funkciók közé tartozik a médialejátszás, az Outlook integrációja és egyebek.

Biztonsága és magánélete azonban nem csúcsminőségű, még akkor is, ha jobbak, mint korábban. A nulla ismeretlen titkosítás hiánya súlyos hely, mivel a OneDrive egy amerikai alapú termék.

Ennek ellenére a OneDrive élvezetes felhasználói élményt nyújt, különösen az interneten és az okostelefon-alkalmazásokon.

Mit gondolsz a OneDrive-ról? Gondolod, hogy jellemzői, alkalmazásai és jó ár-érték aránya elegendő ahhoz, hogy kipróbálhassa? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me