MEGA áttekintés – Ingyenes felhőalapú tárolás, vagy sem? – Frissítve 2020-ban

MEGA áttekintés

A MEGA egy érdekes felhőtároló szolgáltatás, amely sok változáson ment keresztül. A jelenlegi inkarnációjában ugyanolyan biztonságos, mint mindig, de csökkentette szabad tárhelyének elosztását; a megosztás javult, de jobb is lehet. Olvassa el a teljes MEGA áttekintést.

Felhő-tárolás - vélemények

A MEGA felhőalapú tárcsát a hírhedt Kim Dotcom alapította 2013-ban. Már nem dolgozik ott, de a cég folytatta, és most „adatvédelmi társaságként” hirdeti. Nem olyan hatékony, mint a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásaink listáján szereplő legszélesebb körű szolgáltatások, de van néhány érdekes funkciója, köztük a nulla ismeret nélküli titkosítás, amiről többet megtudhat ebben a MEGA-áttekintésben.

A felhőalapú tárolási szolgáltatás az egyik legjobb nulla ismeretű szolgáltatás. A védelem kiterjed arra is, amit megosztasz, mert a titkosítást titkosítással használhatja fájljainak és mappáinak védelmére, és győződjön meg arról, hogy csak az Ön által felhatalmazott emberek olvashatják őket.

A MEGA azonban nem ragyog az együttműködési osztályon, mert a felhőszolgáltatás nem rendelkezik integrációkkal és szerkesztési funkciókkal. Ha szüksége van rájuk, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási cikkünket.

Ennek ellenére a MEGA felhőszolgáltatásnak 100 millió felhasználója van, erős biztonsága, élvezetes felhasználói élménye és képes fájlmegosztási lehetőségei vannak. Ha erre van szüksége, ragaszkodjon hozzánk, amikor az MEGA-t az alábbiakban részletesebben tárgyaljuk.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a MEGA-hoz

Jellemzők

A szokásos felhőalapú tárolási és fájlmegosztási funkciókon kívül, amelyek lehetővé teszik a munka felhőbe helyezését és az adatvesztés elkerülését a merevlemez meghibásodásai miatt, a MEGA érdekes funkcióval és néhány kiegészítővel rendelkezik..

mega-csevegés

Ez a szolgáltatás a csevegés, amelyet Ön kezdeményezhet a MEGA-hoz hozzáadott névjegyekkel. Titkosítást használ a kommunikáció valós időben történő biztosításához.

mega-megabird

A MEGAbird kiegészítő lehetővé teszi a nagy fájlmegosztást a Mozilla Thunderbird használatával.

Azok számára, akik praktikusabb megközelítést akarnak alkalmazni, a MEGAcmd egy parancssori eszköz, amely lehetővé teszi az informatikai varázsa fájlok kezelésére..

mega-megacmd

A verziózás lehetővé teszi, hogy ugyanazon fájl több verziója legyen, és helyettesítse az aktuálisat egy korábbi verzióval, ha valaki hibát követ el vagy töröl egy fájlt. Alapértelmezés szerint engedélyezve van a MEGAsync beállításokban. Ha feltölti vagy szinkronizálja egy fájlnak ugyanazon a néven, mint egy meglévő fájl ugyanazon a helyen, akkor annak új verziója jön létre. A verziókkal rendelkező fájlokat egy óra ikon jelzi.

mega-versioning

Ha úgy gondolja, hogy az erős verziókészítési képességek előnyei lesznek, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolót a verziókészítéshez.

A MEGA felhőalapú képei megtekinthetik a fényképeket és a videókat is. Ez egy jó lehetőség a média számára, de nem elég jó ahhoz, hogy a fotókat és videókat tartalmazó legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások listájára felkerüljön. Ennek ellenére ez a képesség nem terjed ki a dokumentumokra, és a MEGA nem kínál integrációt a Microsoft Office vagy a G Suite alkalmazásba a Google Drive-on keresztül.

Árazás

A felhőalapú tárolási szolgáltatás általában több tervet kínál, ami növeli a rugalmasságot, és lehetővé teszi, hogy az igényeinek legjobban megfelelőt kapjon. A MEGA ugyanazt a logikát követi, választást adva egy ingyenes és négy prémium csomag között.

Minél több felhőalapú tárolási terv kevesebb pénzt kínál, annál jobb az érték. Ha ez a prioritás, akkor feltétlenül olvassa el a legjobb ajánlatainkat a felhőalapú tárolásról szóló cikkben.

Az átviteli kvóta az az adatmennyiség, amelyet havonta átvihetünk az eszközök és a MEGA felhő között.

A MEGA a tervezett Pro-t a legnépszerűbbnek hirdeti, és nem nehéz megérteni, miért. 1 TB felhőalapú tárolást kínál, ami jó összeg, de nem igazán felel meg a piac legjobb ajánlatainak, például a pCloud vagy a Sync.com 2TB felhőalapú tárolási terveinek..

A pCloud terve olcsóbb, több felhőalapú tárhelyet kínál és kedvezményt ad, ha az évért fizet. A Sync.com előírja, hogy előre kell fizetnie az évet, de a havi költség mindössze 8 dollár, ami még jobb, mint a pCloud. Ha többet szeretne tudni ezekről a felhőalapú tárolási tervekről, olvassa el a pCloud és a Sync.com áttekintést.

A MEGA nem ad kedvezményt, de két hónapos ingyenes felhőalapú tárolást kínál, ha egyéves Pro-tervet vásárol.

Az ingyenes felhőalapú tárolási terv régen óriási csalás volt az új felhasználók számára, mert 50 GB-ot kínált. Ez 2017-ben megváltozott, és a felhőalapú tárolási szolgáltatás egy hónap elteltével 35 GB-ot vesz igénybe. Az aluljáró lépés ellenére a MEGA továbbra is az egyik legjobb ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatás.

Teljesítheti az eredményeket, például telepítheti az asztali klienst és a mobilalkalmazást, de az ilyen módon megszerzett felhőalapú tárolás 180 nap elteltével eltűnik. Még ha barátokat is meghív, akkor felhőalapú tárolást kap, amely egy év elteltével eltűnik, ami nagy ellentétben áll a szolgáltatásokkal, amelyek nem szabnak ilyen időkorlátozást..

Egyszerű használat

A MEGA asztali kliensének vonzó felülete van, amely egy szinkronizálási mappából és egy rendszertálca ikonból áll, amely kezeli a szinkronizálást és lehetővé teszi a beállítások elérését.

mega-desktop

Az asztali alkalmazás egyértelműen szolgáltat információkat, és nem zavarja meg téged. Windows, macOS és Linux rendszereken működik.

mega-web-interfész

A webes felület könnyen használható, gyors és egyszerű. A fájlok és mappák között navigálhat a bal oldali felhőmeghajtó menüben vagy a „nyugták” oldalon, amelyhez a bal oldali menü segítségével férhet hozzá. A legutóbbi fájlok mellett a menü segítségével megtekintheti a veled megosztott névjegyeket és tartalmat, megnyithatja a csevegést és eljuthat az irányítópultra..

A másodlagos funkciók a képernyő jobb felső sarkában lévő menüben találhatók. Az általános műveleteket a felső menü segítségével hajthatja végre, míg az egyes műveletekhez kattintson a jobb gombbal a fájlra.

mega-smartphone-interfész

Az Android és iOS számára elérhető mobilalkalmazás is könnyen kezelhető. A fájlböngésző elfoglalja a képernyő nagy részét, míg az alsó menü lehetővé teszi a fényképezőgép feltöltéseinek megtekintését, a csevegést, a megosztott mappák és az offline fájlok megtekintését..

Azt is beállíthatja, hogy a mobilalkalmazás automatikusan feltöltse fényképeit és videóit. A csevegési funkció kihasználja a MEGA titkosítását az üzenetek biztonságossá tétele érdekében. Érdekes kiegészítés, de valószínűleg felesleges, figyelembe véve a piacon található sok dedikált csevegőalkalmazást. Ha a titkosított üzenetek érdekelnek, olvassa el a szöveges üzenetek titkosításának útmutatóját.

Fájl szinkronizálása & megosztása

Az asztali alkalmazás telepítésekor választhat, hogy szinkronizál-e mindent a web-fiókjáról, vagy kiválaszthat bizonyos fájlokat. Ha fájlokat választ, akkor létre kell hoznia egy új szinkronizálást, amely magában foglalja az internetes gyökérmappát, hogy mindent szinkronizáljon.

Ebben az esetben létre kell hoznia egy olyan szinkronizálást, amely a gyökérmappát célozza meg, hogy mindent a felhőből szinkronizáljon. Ez nehézkes, és mi inkább egy kattintással rendelkező megoldást választunk.

mega-sync-mappa

Bármelyik mappát felveheti a MEGA felhőbe, ha rákattint a jobb egérgombbal, és a „feltöltés a MEGA-ba” lehetőséget választja. Ezzel átmásolja a fájlt a szinkronizáló mappába és a webhelyére. Ezt megteheti úgy is, hogy manuálisan másolja a fájlt a szinkronizáló mappába, vagy használja a tálcán található „feltöltés” ​​opciót.

mega-szinkronizál

Jobb megközelítés az lenne, ha a helyi menü lehetővé teszi a kiválasztott mappa közvetlen hozzáadását új szinkronizálásként. A jelenlegi állapotban be kell lépnie a beállítások menübe ugyanazon eredmény elérése érdekében. Vegye figyelembe, hogy csak akkor működik, ha nem úgy döntött, hogy mindent szinkronizál.

A MEGA felhő által kínált érdekes szolgáltatás a fájlok szinkronizálásának képessége, amelyeket nem szinkronizálnak a számítógépével.

mega-share

A MEGA webalkalmazása lehetővé teszi a fájlok megosztását egy olyan link létrehozásával, amelyet egy kulccsal védhet. Ez nullapontú tudássá teszi őket, így csak azok olvashatják azokat az embereket, akiknek megadod a kulcsot. A kulcsot csatolhatja a linkjével, ami azt jelenti, hogy bárki, aki rendelkezik a linktel, hozzáférhet hozzá, vagy elküldheti a kulcsot külön. A hivatkozásokhoz csatolhatja a lejárat dátumát vagy a jelszavakat is.

Van egy “velem megosztott” oldal, de nincs olyan, amely megmutatja, mit osztottál meg másokkal.

mega-mappa-share

Egy mappát megoszthat egy hivatkozás létrehozásával, amely ugyanúgy működik, mint a fájlok, vagy meghívhat másokat e-mail címükön keresztül. Ha ezt megteszi, beállíthatja a „csak olvasás”, „az olvasás és írás” és a „teljes hozzáférés” engedélyeket. Ha meghívja másokat, hogy töltsenek fel mappájukba, beleértve a nem MEGA felhasználókat is, akkor „MEGAdrop” mappává alakíthatják.

Az asztali alkalmazás lehetővé teszi a megosztást is, de csak egy link létrehozásával, és ez nem engedi megosztani másokkal az e-mail címükön keresztül. Nem hívhat másokat mappákba, vagy nem generálhat feltöltési linkeket.

Sebesség

Átlagosan körülbelül 36 percig tartott egy 1 GB-os ZIP-mappa feltöltése, amely 10 perccel lassabb, mint amire számíthatnánk. Három kísérletnél a MEGA körülbelül 25 perc alatt töltötte fel fájljainkat, de egy másiknál ​​több mint egy órát vett igénybe. Ezt figyelembe véve a MEGA-nak problémája az állandó sebesség fenntartása, nem pedig a gyors elérése.

mega-web-interfész

A szerbiai Belgrádban WiFi kapcsolatot használtunk, másodpercenként 6 megabites feltöltési sebességgel és 102 Mbps letöltési sebességgel. A felhasználók arról számoltak be, hogy nagyobb sebességet értek el, amikor az asztali alkalmazás sávszélesség fülén kikapcsolták a „Use http” beállítást.

Ne feledje, hogy más eredményeket láthat, ha közelebb állsz a MEGA szervereihez Európában, Kanadában és Új-Zélandon.

Bár a MEGA-nak nincs blokk-szintű szinkronizálása, amely csak a feltöltött fájlokban végrehajtott változtatások mozgatásával gyorsítja fel a felhőbe történő átvitelt, a cég képviselője e-mailben azt mondta, hogy a szolgáltatás működik.

Biztonság & Magánélet

A felhőalapú tárolási szolgáltatás használata kockázatot jelenthet, ha nem rendelkezik a megfelelő biztonsággal, mivel az interneten sok veszély van, például a hackerek, akik habozás nélkül célozzák meg az Ön adatait ransomware-rel vagy a man-the-the-middle- támadásokat. Lehet, hogy megpróbálják ellopni a bejelentkezési adatait, hogy teljes hozzáférést kapjanak.

A felhőalapú biztonság sok protokollt és titkosítást használ az átvitt és pihenőhelyen lévő fájlok védelmére. Ezek közé tartozik a TLS-protokoll, amely megakadályozza a középtávú támadásokat, két tényezőjű hitelesítés a fiókjához való hozzáférés megakadályozására, ha valaki ellopja az Ön bejelentkezési adatait, valamint magántulajdonban lévő, végponttól való titkosítás az adatvédelem biztosítása érdekében, bárki más kivételével attól, hogy teljes hozzáféréssel rendelkezik a fájlok és mappák olvasásához.

mega-biztonság

Mivel a MEGA felhő hangsúlyozza a magánéletét, nem csoda, hogy privát titkosítást használ az ügyféloldali fájlok titkosításához..

A nyugalmi titkosítás szintje AES 128-bites, ami nem olyan erős, mint az AES 256-bites, de ennek nem kell számítania, mert akár a feltörés több millió évig is eltarthat. A TLS protokoll újabb védettséget ad a továbbítandó fájlokhoz. A MEGA kétfaktoros hitelesítést is kínál.

Forráskódja szintén nyilvános, így bárki, aki ellenőrizni kívánja a MEGA biztonságát, megteheti.

MEGA adatvédelem

A MEGA felhőalapú adatközpontjai Luxemburgban, Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Kanadában és Új-Zélandon találhatók, amelyeket az Európai Bizottság úgy határozott, hogy az általános adatvédelmi rendelet 45. cikke alapján megfelelő szintű védelmet élvez..

Ha többet szeretne megtudni az adatokat szabályozó törvényekről, olvassa el, mit kell tudni a felhőről szóló törvényekről és rendeletekről, a GDPR útmutatóját és a cikkünket arról, hogy mely országokban vannak a világ legjobb adatvédelmi törvényei.

A MEGA a GDPR adatvédelmi előírásait kiterjeszti az összes felhasználóra, nem csak az EU-ból származókra. Az adatvédelmi politika 16. cikke kimondja, hogy a MEGA nem adja el fájljait, fiókjadatait vagy metaadatait harmadik fél számára, kivéve, ha a politikája ezt megengedi, tehát nem lesz Cambridge Analytica botrány a kezedben..

Megtalálhatja azt, amit a politika lehetővé tesz, és amelyet „törvényesnek és megfelelőnek” tart a 14. cikkben, amely szerint a MEGA jogosult az Ön fájljait, csevegéseit, fiókjait és webhelyeinek felhasználására vonatkozó adatokat bűnüldöző szerveknek átadni, ha azt bármely joghatóság törvényei előírják. Ez nem számít nagynak, figyelembe véve a nulla tudással rendelkező titkosítást, de vannak olyan metaadatok, amelyek titkosítatlan formában maradnak.

A 7.3 cikk szerint a megmaradó titkosítatlan metaadatok:

 • Azoknak a böngészőnek a típusa és az operációs rendszer, ahonnan bejelentkezett a MEGA-ba
 • IP-cím és portinformációk a bejelentkezéshez, API-használat, fájlfeltöltések, mappák létrehozása és a linkek exportálása
 • Az az ország, amelytől a MEGA elvárja, hogy hozzáférjen a szolgáltatásaihoz, amely arra következtethető, hogy az Ön IP-címét egy nyilvános adatbázishoz rendeli
 • Fájlméretek, verziós sorrend, időbélyegek és a szülő-gyermek fájlviszonyok
 • Törlés időbélyegzői
 • Azok e-mail címe, akikkel kifejezetten kapcsolatba lépett a MEGA rendszereivel

Vegye figyelembe, hogy a fájlok és mappák megoszthatók privát módon meghívással egy megadott e-mail címre, vagy általánosságban megoszthatók fájl- vagy mappali hivatkozás és visszafejtési kulcs létrehozásával.

 • Az egyes csevegő résztvevőinek e-mail címe, a csevegés kezdete és a csevegés időtartama és a moderálási tevékenység
 • Levonások és számla felfüggesztések
 • A MEGA kommunikációja veled
 • Személyes fiókbeállítások, beleértve avatar képeket

Még a titkosítatlan formátumú metaadataival is, a MEGA jó munkát végez a magánélet védelme szempontjából, tekintettel a magán titkosításra, az összes felhasználóra kiterjedő GDPR betartására és a titkosított linkek megosztására. További információt a MEGA végrehajtásáról az adatvédelmi politikájában talál.

Adatközpontok a RAID-t használják az adatvesztés elleni védelemre. Ráadásul a MEGA több földrajzi helyen elterjedt felhasználói adatokat tárol annak biztosítása érdekében, hogy még a súlyos balesetek sem tudják veszélyeztetni.

Vevőszolgálat

mega-támogatás

A segítségközpont jól szervezett. Kategóriákra oszlik, amelyek megkönnyítik a keresett válasz megtalálását, és a tetején található egy hasznos keresősáv.

Használhat egy GYIK listát egy kérdés gyors megtalálásához, de ha nem talál választ, akkor az üzenet űrlap segítségével veheti fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal..

Feltettük a kérdést, és mindössze 20 perc alatt kapott választ. Ez enyhén szólva az ügyfélszolgálat lenyűgöző válaszideje, ami hasznos, mivel nincs csevegési lehetőség. Az ügyfélszolgálat e-mailben megerősítette nekünk, hogy 24 órás és a hét minden napján működik. Plusz, a Pro felhasználók prioritási támogatást kapnak.

Az ítélet

A MEGA nem veszi magáénak magától értetődően, tehát biztosítja, hogy senki sem tudja elolvasni az adatait. A fő források, amelyeket ehhez felhasznál, a nulla tudás nélküli titkosítás és egy erős adatvédelmi politika, amely a GDPR szabályokat kiterjeszti a MEGA összes felhasználójára.

Erős biztonsági funkciók, élvezetes felhasználói élmény és megfelelő szinkronizálási és megosztási lehetőségek hozzáadása után jó felhőalapú tárolási szolgáltatást kap. Még jobb is lehet, ha versenyképesebb árai, termelékenységi tulajdonságai és állandó sebessége lenne. Ennek ellenére van egy ingyenes felhőalapú tárolási terve 15 GB-os tárhellyel, ami vonzóvá teszi a szolgáltatás tesztelését és annak ellenőrzését, hogy az Ön számára működik-e..

Mit gondolsz a MEGA-ról? A magánélet tiszteletben tartása jó ok arra, hogy kipróbálhassa, vagy váltson a jelenleg használt felhőalapú tárolási szolgáltatásra? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és nézze meg, hogyan hasonlít egy másik nagy névhez a Dropbox vs MEGA összehasonlításban. Köszönöm hogy elolvastad.

MEGA GYIK

 • A MEGA Cloud Storage biztonságos?

  Igen, a használt titkosítás és az adatvédelmi politikája azt jelenti, hogy fájljait biztonságban lehet megvédeni a harmadik felektől. Ne feledje azonban, hogy a fájlokat a MEGA is törölheti, ha a szabad 35 GB szabad hely elfogy.

 • Ingyenes a MEGA?

  Igen, 15 GB szabad hely. Az eredetileg felkínált 50 GB-os 35 GB-os hat hónap elteltével elfogy, tehát ne számítson rá, hogy örökre megtapad.

 • A MEGA legális?

  Igen, teljesen. Az eredeti alapító, Kim Dotcom szoros helyen volt és van szorosan a rendészeti szervezetekkel, de már nem tagja a MEGA csapatának. A szolgáltatás ugyanolyan tiszta, mint a síp.

 • Megbízható a MEGA?

  Attól függ, hogy ki kérdezi. Csak apró problémák merültek fel, amikor magukat használtuk, de az áttekintés alatt szereplő néhány kommentátor más történetet mond el. Úgy tűnik, hogy ez a rövid szalma húzása.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me