Kiadói lista áttekintése – Új típusú szolgáltatás – Frissítve 2020

Kiadói lista áttekintése

A Publist érdekes szolgáltatás, mivel lehetővé teszi más felhők kezelését, ugyanakkor saját helyet kínál. Ugyanakkor egy másik kérdés, hogy működik-e, és keményen jönünk fel "kicsit." Olvassa el a teljes Publist-áttekintést az új szolgáltatás részleteivel kapcsolatban.


Felhő-tárolás - vélemények

A Publist egy másfajta szolgáltatás, összehasonlítva azzal, amit általában a felhőtárolási és biztonsági mentési szakaszokban mutatunk be. Célja az együttműködés javítása, a fájlok megosztásának megkönnyítése, a hardveres működési hibák következtében fellépő adatvesztés megakadályozása, valamint a fájlok felhőbe helyezése révén a merevlemez szabad helyének megtisztítása..

A Publist azonban másfajta problémát is meghatároz, és segít annak megoldásában. Képzelje el, hogy sok különböző felhőszolgáltatást használ a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlításban. Megteheti, mert az egyik szolgáltatás a legjobb online biztonsági mentést biztosít a fényképek számára, a másik a legjobb felhőalapú tárhely a csapatok számára, míg a harmadik a legjobb felhőalapú tároló otthoni használatra..

Több felhőalapú tárolási szolgáltatás használata megnehezíti a tartalom kezelését. Itt jön be a Publist. Központi csomópontként szolgál a tartalma számára, amely eloszlik a különféle felhőalapú tárolók és az infrastruktúra mint szolgáltató szolgáltatók között.. 

Ha szolgáltatásra van szüksége a fájlok tárolásához, olvassa el a legjobb felhőalapú IaaS-fájlt a fájlok tárhelyének roundupjáról. Ezenkívül, ha azt szeretné, hogy a tartalom az egyik felhőből a másikba tehessen fel mindent, amit a Publist kínál, olvassa el a legjobb felhő-felhő kezelési szolgáltatások listáját.

Ennek ellenére a Publistnak nagyon sok lehetősége van, de javulnia kell ahhoz, hogy ennek megfeleljen. A szolgáltatások jelenleg korlátozottak, de sokan vannak a munkákban. Árképzési tervei sem a legjobban értékelt tervek között. Az ügyfélszolgálatot is ki kell terjeszteni. A legfelső szint az, hogy gyors átviteli sebessége, erős biztonsága és erős magánélete van. Az alábbiakban részletesebben foglalkozunk.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Publist számára

Jellemzők

publist-available-alkalmazások

Mivel a Publist a különböző felhőszolgáltatások összeköttetésének és kezelésének központjaként működik, várhatóan eltérő funkciókkal fog rendelkezni, mint a szokásos felhőalapú tárolási szolgáltatásokhoz.

A legnépszerűbbekkel, például a Dropbox, a Google Drive, a OneDrive és a Box, működik. Valószínűleg ismeri az első három embert, de ha nem ismeri a Boxot, erről többet tudhat meg a Box ismertetőnkben.

Az alkalmazáshoz történő csatlakozáshoz csak annyit kell tennie, hogy kattintson a bal oldali sávban található „+ Csatlakozás” linkre, válassza ki a hozzáadni kívánt alkalmazást, majd kattintson a „+ telepítés” linkre. Ez egyszerű és egyszerű. 

A felhőalapú tárolási szolgáltatásokon felül a Publist csatlakozhat más alkalmazásokhoz, például a Trello, a Slack és a DocuSign. Jelenleg a Publist 12 különféle alkalmazáshoz csatlakozhat, de még 34 alkalmazás található a munkában.

Ha Slackot használ, akkor a Slack összehasonlításhoz a legjobb felhőalapú tárolónk előnyeit élvezheti. Ha többet szeretne tudni arról, hogy mi a Trello, olvassa el a Trello áttekintésünket.

Jelenleg a Publist csak az online fájlokat tekintheti meg – például a PDF-, a kép- és az Office-fájlokat -, de a GYIK szakasz megemlíti, hogy hamarosan megjelenik a „szerkesztés” képessége. Ha még nem vár várakozással, keressen néhány ötletet a legjobb felhőalapú tárolónkban az együttműködésről. 

Ennek ellenére, ha csatlakozik a Google Drive-hoz, akkor közvetlenül a Publistból hozhat létre Google Dokumentumokat, Táblázatokat és Diákat. Csatlakozás nélkül működik, de a fájlok előnézete esetén nem mondhatjuk ugyanezt. A Google Drive biztonsági politikája megköveteli a fájlok kézi hozzáadását a Publistból, de amikor rákattint a „Google Drive fájlok összekapcsolása” gombra, semmi sem történik.

publist-storage-opciók

Ha nem használja a felhőalapú tárolási szolgáltatásokat, és csak a szolgáltatótól tárolja tartalmát, akkor a Publistnak is a hátad van. Jelenleg ez csak az Amazon S3-t tartalmazza, de a Publist hamarosan támogatni fogja a Backblaze B2, a Google Cloud Storage és a DigitalOcean Spaces szolgáltatásokat.. 

Ha a fájlokat és mappákat logikusan el kell választania egy új meghajtón, akkor mindig létrehozhat egy új Publist felhőmeghajtót. Azok, akik nem ismerik az említett szolgáltatásokat, megkereshetik külön Amazon S3, Backblaze B2 és Google Cloud véleményeinket.

Kiadói lista Cloud Storage

Annak ellenére, hogy a Publist számos alkalmazáshoz, felhőalapú tárolási és tárhelyszolgáltatáshoz kapcsolódhat, mégsem ez a minden. A Publist külön felhőalapú tárolóhelyet is biztosít, amelyet fájlok és mappák feltöltésére használhat.

A szokásos felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal ellentétben a Publistnak nincs olyan asztali alkalmazása, amely lehetővé tenné a fájlok szinkronizálását a felhőbe. A Publist útitervének megfelelően ez még jön. Ugyanez vonatkozik a Publist Android és iOS alkalmazásaira, amelyek jelenleg hiányoznak. 

A közelgő egyéb funkciók között szerepel a törölt fájlok megőrzése, a beágyazott multimédia és a fejlett médialejátszás. A zenéhez és a videókhoz nagyszerű szolgáltatásokat olvassa el a zenéhez tartozó legjobb felhőtároló és a videóinak legjobb felhőalapú tárolásáról.

Ugyanakkor nem említik a fájl verziózását, ezért ha erre szüksége van, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolót a verziókészítéshez. A WebDAV támogatás szintén nincs, de a Publist képviselője értesítette minket, hogy dolgoznak rajta. 

Ha nem tudja, mi a WebDAV, keresse fel a mi a WebDAV útmutatót. A felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal és cikkekkel kapcsolatos további információkért keresse fel a felhőtároló könyvtárat.

A kiadványlista funkcióinak áttekintése

Kiadói lista logójapublist.app

Havonta 167 USD-tól kezdődik 10 GBA összes terv esetén

Szinkronizál

Mappa szinkronizálása

Blokk szintű szinkronizálás

Szelektív szinkronizálás

Sávszélesség-menedzsment

Bármely mappa szinkronizálása

Fájlmegosztás

File Link Sharing

Link jelszavak

Link lejárati időpontok

Mappa megosztása

Mappa engedélyek

Link letöltési korlátai

Feltöltési linkek

Termelékenység

Fájl előnézetek

Fájlok szerkesztése

Alkalmazáson belüli együttműködés

Office Online

Google Dokumentumok

Notes App

Médialejátszás

Mobil alkalmazások

Törölve a fájlmegőrzés

Versioning

WebDAV

Biztonság

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 256 bites

Nulla tudás

Két tényezős hitelesítés

Szerver helye
MINKET

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A Publistnak van egy alapcsomagja, amelynek segítségével tesztelheti a szolgáltatást, mielőtt eldöntené a nehezen megkeresett pénzét. 10 GB ingyenes tárhelyet biztosít, és a többi tervhez hasonlóan korlátlan meghajtókat is biztosít.

A Starter az első fizetett terv, és havi 4,99 USD-t tesz ki, de ha az évért fizet, akkor havonta 3,99 USD-ra csökken. Ez lehetővé teszi, hogy alkalmazásonként két különböző fiókhoz csatlakozzon, és 50 GB tárhelyet biztosít. 

Az ár messze nem versenyképes. Összehasonlításképpen: más felhőalapú tárolási szolgáltatások, például az Icedrive, 1 TB tárhelyet biztosítanak ugyanolyan áron. Erről bővebben az Icedrive beszámolónkban olvashat.

A következő terv, a Personal, a tárhelyet 500 GB-ra növeli, de az árat havi 9,99 USD-ra emeli. Az éves ár 95,88 dollárba kerül, ami kétszerese annak a pCloud árának, amely 500 GB-os tervét kéri. A pCloud árairól a pCloud áttekintésünkben olvashat.

A végső terv 1 TB tárhelyet biztosít havonta 14,99 dollárért, vagy 179,88 dollárért, ha egy évre előre fizet. Ez nem sokat jelent a Sync.com 2TB-tervéhez képest, amely évente 96 dollár. Mélyebben mutasson a Sync.com áraira a Sync.com áttekintésünkben.

A tisztességesség kedvéért azonban a Publist hozzáadott értéket képvisel abban, hogy több felhő-tárolási lehetőséggel, fájltárhely-szolgáltatással és más alkalmazásokkal dolgozzon. Az, hogy mennyit keresel belőle, végül meghatározza, mennyire értékes az Ön számára a Publist.

Egyszerű használat

publist-web-kliens

Ha megvizsgáljuk a könnyű használatot, ezt általában minden platformon megtesszük, amelyet egy szolgáltatás használhat. Ez magában foglalhatja az internetes és asztali klienseket, valamint az Android és iOS rendszerhez tartozó mobilalkalmazásokat. E platformok közül a Publist csak az elsőt tartalmazza.

A Publist webes kliense a bal oldali sávon „felhőmeghajtókra” és „csatlakoztatott alkalmazásokra” oszlik. A felhőmeghajtók a felhőalapú tárolóhelyek a Publiston belül, és mindegyik megosztja a tárhely-kvótát. 

A csatlakoztatott alkalmazások nyilvánvalóan a csatlakoztatott felhőalapú tárolást, fájltárhelyet és egyéb szolgáltatásokat képviselik. Ez a megosztás világossá teszi, hogy mely fájlok vannak a Publist tárolójában, és melyeket tárolják más szolgáltatásokkal. 

Összességében azonban a Publist egyértelmű és vonzó. A könnyen felismerhető akciógomboknak köszönhetően nem zavarja meg, hol van, vagy mit kell tennie. Legtöbbjük az alkalmazás tetején található. Használhatja azokat a rács és a lista nézet közötti váltáshoz, a fájlok közötti kereséshez, valamint új mappák és fájlok létrehozásához és feltöltéséhez. 

Az egyes fájlokon vagy mappákon végzett műveletek végrehajtásához kattintson a mellette lévő három pontra. A megnyíló menü lehetővé teszi a fájlok átnevezését, törlését és előnézetét a többi művelet között. Ha azonban az oldal alján, az egyes műveletek menüt nyitja meg, lehet, hogy egyes műveletek el vannak rejtve. 

Egy másik probléma a feltöltés. Ehhez húzzon és ejtsen egy fájlt a számítógépről vagy az oldalsávhoz kapcsolódó szolgáltatásból, vagy kattintson a feltöltés gombra. Többször is használtunk a számítógépről a drag and drop módszert, de ez nem mindig működött.

Egy másik felidézés az, hogy a Publist automatikusan bejelöli a jelölőnégyzetet a sikeresen tárolt fájlok mellé. Ez összezavarhatja néhány felhasználót, mert úgy néz ki, mintha az összes fájl ki lett választva. Ha több fájlt szeretne kiválasztani, akkor a platformjától függően „ctrl + bal kattintás” vagy „cmd + bal kattintás” szükséges..

Fájlmegosztás és szinkronizálás

Az előző kategóriához hasonlóan a „fájlmegosztás és szinkronizálás” szakasz csak a fájlmegosztásra csökken, mert a Publistnak nincs olyan asztali alkalmazásja, amely képes fájlokat szinkronizálni.

publist-link-megosztási

Fájlok vagy mappák megosztása a Publist segítségével egyszerű. Csak el kell érnie a „megosztás” műveletet az egyes műveletek menüből, vagy válassza ki a megosztani kívánt fájlt vagy mappát, és kattintson a felső menü „megosztás” gombjára. Ennek ellenére a megosztás kezdetleges, mert csak megosztható linket ad neked, amelyet másolhat.

Nincs lehetőség megosztásra e-mailben vagy közvetlenül a közösségi hálózaton. Ugyancsak hiányoznak a tartalomvezérlő lehetőségek, például a jelszóvédelem, a link letöltési korlátai és a lejárat dátumai. 

Nincs lehetőség feltöltési linkek létrehozására vagy az összes megosztás megtekintésére egy helyen. A „megosztási link portál” mégis megtalálható a munkákban. Ha speciális megosztási funkciókra van szüksége, akkor a legjobb megoldás az, ha megosztja a legjobb felhőalapú tárolót.

Sebesség

A Publist az Amazon keleti és nyugati partján az Amazon AWS szervereket használja az adatok tárolására. Minél közelebb állsz a szerverükhöz, annál jobb lesz a sebessége. Kipróbáltuk a Publist átviteli sebességét Belgrádból (Szerbia), tehát nem voltunk pontosan a környéken, de ez nem befolyásolta nagy sebességünket. De az átviteli sebesség az internetszolgáltatótól is függ.

A szolgáltatás teszteléséhez ethernet kapcsolatot használtunk, amelynek feltöltési sebessége 9,76 Mb / s, és letöltési sebessége 101,19 Mb / s. E sebesség mellett elvárható, hogy az 1 GB-os tesztmappa kb. 14 perc és 40 másodperc alatt feltöltődjön, és 1 perc és 24 másodperc alatt letölthető, fej nélkül.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő00:14:4200:13:4300:14:13
Letöltési idő00:01:0000:01:0300:01:02

A közzétételi lista megcáfolta az elvárásokat, mert átlagosan 14 perc és 13 másodperc alatt töltöttük fel a fájlt, míg a letöltés mindössze egy perc és két másodperc.

Mivel a Publistban nincs asztali kliens, nem tudja gátat cserélni az átviteli sebességekre, vagy nem használhatja a blokk szintű fájlmásolást, ami elősegítheti a későbbi feltöltések átvitelét. Ugyanezen okból szintén hiányzik a többszálú feltöltések engedélyezésének lehetősége.

Biztonság

publist biztonság

A Publist védi az összes fájlt AES-256 bites titkosítással, és lehetővé teszi, hogy infrastruktúra-partnere, az Amazon kezeli a magánkulcsokat. Emiatt nem nyújt zéró ismeretű titkosítást. 

Ez a szolgáltatás azonban szerepel a Publist fejlesztési ütemtervében. Ha a magán titkosítás elengedhetetlen az ön számára, keresse meg a legjobb nulla ismeretű felhőalapú tárolási szolgáltatást a támogató szolgáltatásokkal kapcsolatban.

A Publist a HTTPS-t használja, amely magában foglalja az SSL-t az adatok továbbításának és az azzal való interakciók biztonságos biztosítása érdekében, amint elérkezik a Publist szervereire. Nincs WebDAV támogatás, de egy képviselő e-mailben értesítette minket, hogy dolgoznak rajta.

Ezek a módszerek nem védnek meg olyan emberektől, akik szeretnék feltörni a gyenge jelszavad, de a két tényezővel történő hitelesítés meg fogja akadályozni. Ha bekapcsolja, ismeretlen számítógépről való bejelentkezéskor a szokásos hitelesítő adatain kívül biztonsági kódot kell megadnia. Ez megakadályozza, hogy mindenki, aki ellopta az Ön adatait, hozzáférhessen a fiókjához.

Az Amazon AWS adatközpontjai külső gyártók általi ellenőrzésen mennek keresztül, ellenőrzik a hozzáférési pontokat észlelési rendszerekkel, korlátozzák a hozzáférést a legkevesebb kiváltság elve alapján, hozzáférési naplókat vezetnek, több tényezővel történő hitelesítést végeznek és többek között a napi 24 órás felügyeletet tartják fenn.

Adatközpont-biztonsága azt is biztosítja, hogy a létesítmények edzettek legyenek a környezeti veszélyekkel – például árvizek, tüzek és földrengések – automatikus érzékelőkkel, reagáló berendezésekkel és az adatok redundanciájával, minden más meghibásodása esetén. Az Amazon-ról az Amazon S3 áttekintésben olvashat bővebben.

Magánélet

A publista nem rendelkezik privát titkosítással, amely az egyik kedvenc szolgáltatásunk, mivel védi az Ön személyes adatait. Ez azt jelenti, hogy támaszkodnia kell a Publist adatvédelmi politikájára, ezért belemerültünk bele, hogy megnézzük, mennyire erős.

Az első üzleti sorrend az, hogy látni kell, milyen személyes információkat gyűjt a Publist. A regisztráció során megadott információk összegyűjtésével kezdődik, amelyek magukban foglalhatják a nevét, e-mail címét és egyebeket. Ez minden rendben, és összhangban áll a többi szolgáltatással. 

Ön is megoszthatja az információkat azzal, hogy a Publist kifejezett engedélyt ad a más felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal vagy alkalmazásokkal tárolt információk elérésére. Tekintettel arra, hogy a Publist fő funkciója más alkalmazások összeköttetésén alapszik, és ebben nem kell félni.

Ezen információk mellett a Publist gyűjthet adatokat a nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származó felhasználókról és a Publistba tett látogatásainak metaadatait is, amely magában foglalja a megtekintett weboldalakat, a kattintott linkeket és az ahhoz kapcsolódó egyéb adatokat. Ezenkívül bizonyos szokásos böngészőinformációkat is gyűjthet, például a böngésző típusát, az IP-címet és a hozzáférési időket.

A nyilvános információk gyűjtése nem szokásos gyakorlat, ám végül is nyilvános információ. A metaadatgyűjtés normális, és sok szolgáltatás azt használja, hogy olyan mutatókat szerezzen, amelyek elősegítik termékeik fejlesztését. A Publist ugyanezen okokból teszi, és elemzéseit végezheti az Ön adataival annak érdekében, hogy javítsa szolgáltatásait.

A publista adatainak megosztása

Ezután megvizsgáltuk, hogy a Publist megosztja-e az információkat harmadik felekkel. A Publist felhasználhatja az összegyűjtött információk egy részét az Ön számára megjelenített hirdetések testreszabásához, de ezek az adatok nem személyesen azonosítják Önt. Ezenkívül a Publist az Ön adatait is felhasználhatja veled való kapcsolattartáshoz. 

Időről időre felméréseket vagy promóciós leveleket kaphat. 

Nagyon jó tudni, hogy a Publist nem ad el, bérbe, nem ad bérbe és nem ad át személyes adatait. Ráadásul csak a Kiadólista és annak ellenőrzött leányvállalatai és leányvállalatai használják az Ön személyes adatait, és az Ön adatait az Ön hozzájárulása nélkül nem adják át más harmadik feleknek.. 

A Publist felkínálhat cégeket is, hogy korlátozott adminisztratív és kommunikációs szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek szükségessé tehetik számukra az Ön személyes adatainak nyilvánosságra hozatalát. Ezeknek a társaságoknak engedélyük van arra, hogy azt kizárólag szolgáltatásuk nyújtása céljából szerezzék be. 

Mint sokan, a Publistnak meg kell felelnie a törvénynek, így hozzáférhet és / vagy nyilvánosságra hozhatja személyes adatait és fiókja adatait előzetes hozzájárulása nélkül.. 

Ennek oka lehet a jogi eljárás betartása, a Szolgáltatási feltételek érvényesítése, vagy csőd, egyesülés, megszerzés, irányítás átruházása vagy valami hasonló.

A Publist megfelel az Általános Adatvédelmi Rendeletnek, amely egy olyan uniós törvény, amely meghatározza és védi az egyének online adataikkal kapcsolatos jogait. Nem meglepő, hogy a Publist betartja ezt, mivel sok, az EU-n kívül működő vállalat úgy dönt. Erről bővebben a GDPR útmutatóban olvashat.

Ennek a törvénynek köszönhetően a következő jogokkal rendelkezik:

 • A törlés joga, ami azt jelenti, hogy adatait bármikor törölheti a Publist segítségével
 • Az információhoz való jog, amely lehetővé teszi, hogy információt szerezzen a Publist gyakorlatairól, és bármikor frissítse a Publist birtokában lévő információkat
 • A hozzáférési jog, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megismerjék, milyen adatokat dolgoz fel a Publist
 • Tiltási jog, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kifogást emeljenek bizonyos adatok feldolgozása ellen
 • Az automatizált döntések és profilozás fellebbezési joga, amely magában foglalhatja a felhasználók automatikus blokkolását

Összességében nem találtunk gyanús záradékokat vagy megfogalmazásokat az adatvédelmi politikában. A Publist azt állítja, hogy tiszteletben tartja az adatvédelmi irányelveket, függetlenül attól, hogy hol tárolják vagy dolgozzák fel az adatokat. Ezért ne feledje, hogy a Publist székhelye az Egyesült Államokban található, ahol nincs a legjobb felhőre vonatkozó törvények és rendeletek.

Vevőszolgálat

publist-contact-támogatás

Az ügyfélszolgálat általában felhasználói fórumot, tudásbázist és GYIK-ot tartalmaz. A publista csak az utolsóat tartalmazza. Ezen kívül a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével kérést küldhet a támogatási csoportnak.

A GYIK oldal ritka, és nagyon hiányzik az a tény, hogy nincsenek súgócikkek, oktatóanyagok és videók. Felvetettük a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és több mint egy nap alatt megkaptuk a választ, ami a Publist egyik leglassabb szolgáltatását jelenti, hogy egy kérdésre e-mailben válaszoljon. Remélhetőleg a Publist ezeket a hiányosságokat a jövőben is megoldja.

Az ítélet

Nem kétséges, hogy a Publist-ot használják, ha több tárfiókkal rendelkezik az alkalmazásokkal megkísérelve. Hány felhasználónak van valójában ez a igény, az egész kérdés, és egy olyan kérdés, amely túllép a jelen cikk hatókörén.

Ennek ellenére a Publist jelenleg számos szolgáltatással integrálódik, de a jövőben további integrációt ígér, mind a felhőalapú szolgáltatásokkal, mind más alkalmazásokkal egyaránt. Az ígéretek felsorolása azonban ennél szélesebb, beleértve a jelenleg hiányzó egyéb funkciókat is.

A legnagyobb hiányosság a hiányzó asztali és mobil kliensek, nincs engedély vagy tartalomvezérlő szolgáltatás a fájlok és mappák megosztásakor, valamint a fájlok szinkronizálásának lehetősége az asztalon. 

Ráadásul az ügyfélszolgálatból hiányoznak súgócikkek, oktatóanyagok és videók. Nagyon sok időbe telik, hogy válaszokat kapjunk a kérdésekre. A kiadók ára sem a legversenyképesebb. Ezenkívül a webes kliensnek vannak olyan hibái, amelyeket javítani kell.

A Publist azonban erős biztonsággal és magánélettel rendelkezik, valamint a gyors átviteli sebesség mellett. Ezen túlmenően a Publist listáján jelenleg nincs túl sok oldal, tehát a döntő tényező az, hogy több felhőalapú tárolási szolgáltatást és alkalmazást egy helyen kell-e integrálnia. Ezen felül az idő megmutatja, hogy a Publist képes-e kiaknázni lehetőségeit.

Mit gondolsz a Publist-ról? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map