Icedrive áttekintés – Rengeteg ingyenes tárhely – Frissítve 2020

Az Icedrive áttekintése

Az Icedrive újdonság a tárolóban, de a nagy sebességével és a könnyű használatával már nagy ígéretet mutat. Van némi durva széle, de most nem tud legyőzni 10 GB szabad helyet, ugye? Nézze meg a teljes Icedrive áttekintést a részletekért.


Felhő-tárolás - vélemények

Az Icedrive 2019. januárjában indult. Mivel ez egy új szolgáltatás, hiányzik a szolgáltatásai, de feltételezzük, hogy több van a munkálatokban. Ingyenes 10 GB-os tervet és versenyképes árakat kínál annak érdekében, hogy megszerezze egy pitedarabot, amelyet a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások kínálnak.

Az ingyenes ajánlat és a csábító prémium tervek elősegíthetik a fejfordulást, de az Icedrive erős biztonsága, gyorssebessége, átlagos megosztási funkciói és tisztességes ügyfélszolgálata is rendelkezik. A szinkronizálás további funkciókat is igénybe vehet. Ugyanez mondható el az asztali kliensről. Az adatvédelmi politikából hiányzik néhány, amit szeretnénk látni.

Ha ez nem úgy hangzik, mint egy üzletkötõ, és szeretné tudni, hogy az Icedrive hogyan talál helyet a nap alatt, akkor tartsa be az Icedrive ismertetõ részleteinek részleteit. Ellenkező esetben keresse meg a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlítást az alternatívákkal kapcsolatban.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az Icedrive-hez

Jellemzők

Mivel az Icedrive a közelmúltban kezdte meg működését, ésszerű, hogy az öv alatt ne legyen olyan sok funkció, mint a versenytársaké. Ennek ellenére megosztási és szinkronizálási szolgáltatásokat nyújt, bár nem szokásos.

A szinkronizálás segít a fájlok felhőben történő mozgatásában, amely lehetővé teszi, hogy elkerüljék azokat a merevlemez-meghibásodások elkerülése érdekében, és a megosztás révén fájlokat küldhet másoknak. Az Icedrive nem használja a Dropbox által kifejlesztett szinkronizálási modellt. Ha szeretné megtudni, hogyan szinkronizálja a Dropbox, olvassa el a Dropbox áttekintésünket.

Ehelyett az Icedrive hálózati meghajtót csatlakoztat, amely megmutatja a felhőfájlokat, és lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását a felhővel és az eszközökkel.

A hálózati meghajtó előnye, hogy az internetes fájljait számítógépéről érheti el anélkül, hogy először szinkronizálnák őket. Ez megtakarítja a merevlemez-helyet és az időt. Ennek ellenére hátránya az, hogy offline állapotban nem férhet hozzá fájljainak.

Az Icedrive ugyanakkor nem távolítja el a merevlemez-hely szükségességét, mert gyorsítótárazó rendszert használ, amely felgyorsítja az online fájlok elérését azáltal, hogy a merevlemezen tárolja azokat. Nem kapcsolhatja ki, de az 1 GB-ra csökkentheti a felhasznált hely mennyiségét. Bármikor törölheti.

Ez a megközelítés hasonló a pCloud által alkalmazotthoz, amely sok cikkünkben tűzőtároló szolgáltatás. Bár az Icedrive csak hálózati meghajtót használ, a pCloudnak van hálózati meghajtója és szinkronizáló mappája. Valójában bármilyen mappát szinkronizálhat. Ha ezt akarja, olvassa el a pCloud áttekintést.

Az Icedrive szinkronizálásának és megosztásának részleteiről az alábbiakban olvashatunk.

Icedrive és Office

Az Icedrive előnézetben megnézheti az Office és a .pdf fájlokat, de nem integrálódik a Microsoft Office Online, a Google irodai csomagjába vagy a harmadik fél által készített dokumentumszerkesztőbe, például a OnlyOffice vagy a Zoho Docs. A Box integrálódik az Office Online és a Google irodai csomagjához. Tudjon meg többet a termelékenységi tulajdonságairól a Box áttekintésünkben. Ha nem megfelelő, keresse fel az együttműködési listánkat a legjobb felhőalapú tárolónkban.

Az Icedrive-nak sincs integrált jegyzetalkalmazása. Ha alkalmazásra van szüksége a jegyzetek készítéséhez, olvassa el a legjobb jegyzetkészítő alkalmazásokról szóló cikket az ötletekhez. A Microsoft OneNote integrálódik a Microsoft OneDrive-hez, és ebben az összehasonlításban harmadik. A OneDrive egy képes felhőalapú szolgáltatás, és arról többet megtudhat a OneDrive áttekintésünkben.

ice-drive-image-preview

Az Icedrive eszközt is használhatja a képek előnézeti megtekintésére, de nem csinálhat mást. Ha további képfunkciókat szeretne, akkor ismerkedjen meg a képek online legjobb tárolóhelyén található szolgáltatásokkal.

Az Icedrive nem kínál fájlok verzióját, amely segít megvédeni a ransomware-t, vagy a véletlen fájlok megváltoztatását és törlését. Ha ez egy olyan szolgáltatás, amelyre szükséged van, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolónkat a roundup verziójához.

Noha az Icedrive-ről hiányzik néhány tűzőkapcsolat-szolgáltatás, mobilalkalmazása olyan funkcióval rendelkezik, amelyben a legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás nem rendelkezik: mobil biztonsági mentés. A legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás automatikusan biztonsági másolatot készíthet fotóiról és videóiról, de az Icedrive okostelefon alkalmazásával biztonsági másolatot készíthet a dokumentumokról és az audiofájlokról is..

Ezenkívül az IceDrive magántulajdonú, végpontok közötti titkosítással is rendelkezik, amelyről a „biztonság” részben fogunk részletesebben beszélni..

Az Icedrive funkcióinak áttekintése

Icedrive logóicedrive.net

Havonta kezdődik, havonta 167 dollárból, 150 GBA összes csomaghoz

Szinkronizál

Mappa szinkronizálása

Blokk szintű szinkronizálás

Szelektív szinkronizálás

Sávszélesség-menedzsment

Bármely mappa szinkronizálása

Fájlmegosztás

File Link Sharing

Link jelszavak

Link lejárati időpontok

Mappa megosztása

Mappa engedélyek

Link letöltési korlátai

Feltöltési linkek

Termelékenység

Fájl előnézetek

Fájlok szerkesztése

Alkalmazáson belüli együttműködés

Office Online

Google Dokumentumok

Notes App

Médialejátszás

Mobil alkalmazások

Törölve a fájlmegőrzés

Versioning

WebDAV

Biztonság

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
twofish

Nulla tudás

Két tényezős hitelesítés

Szerver helye
MINKET

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

Mielőtt feliratkozna az Icedrive három prémium csomagjára, létrehozhat egy fiókot, és ingyen kaphat 10 GB-ot, amely megmutatja, hogyan működik az Icedrive. A legkevésbé nagyvonalú ajánlat.

Ha azonban a 20 GB szabad hely nem csökkenti az Ön számára, akkor versenyképes áron feliratkozhat a három prémium tervre. 

Az első terv a Lite, amely 150 GB tárhelyet és 250 GB havi sávszélességet biztosít. Havonta azonban nem lehet fizetni. Ehelyett 19,99 dollárt kell fizetnie egy évre előre.

Ez ugyanaz az ár, mint a Google Drive 100 GB-os terve. Ennek ellenére a Google Drive több tervevel rendelkezik, és néhányuk többet kínál, mint az Icedrive. Ha sokkal több tárhelyre van szüksége, olvassa el a Google Drive áttekintésünket az árazási részletekért.

Az Icedrive következő terve, a Pro, havi és éves lehetőségeket kínál. Havi 4,99 dollár, de ha fizet az évért, akkor kedvezményt kap, amely az árat évi 49,99 dollárra csökkenti. A terv 1 TB tárhelyet és 2 TB havi sávszélességet biztosít.

Ez egy nagyszerű ajánlat, és meghaladja az Amazon Drive 1 TB-os tervét, amely évente 60 dollár. Az Amazon Drive azonban sok rugalmassággal rendelkezik a tervben, tehát ha ez megfelel neked, olvassa el az Amazon Drive áttekintését.

Ha továbbra is szüksége van még, akkor a végső lehetőség a Pro + terv. 5 TB tárhelyet és 8 TB havi sávszélességet eredményez. Ez havi 17,99 dollár vagy 179,99 dollár az éves engedménnyel.

A pCloudhoz hasonlóan az Icedrive élettartamú ajánlata is van, amelyek jelenleg kedvezményesek. Az élettartamú engedélyhez csak egyszer kell fizetnie. A Lite 59, a Pro 149 és a Pro + 499. 

Annak ellenére, hogy ezek a tervek nagy értéket képviselnek, a pCloud élettartama ára 500 USD és 175 USD, a 2 TB pedig 350 USD. A 2 TB-os terv kevesebbet kínál, mint a Pro +, de ez jobb ajánlat azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs szükségük 5 TB-ra. Azok azonban, akik ezt teszik, többet fognak keresni az Icedrive-rel járó pénzükért.

Egyszerű használat

Regisztrálnia kell egy Icedrive fiókot, hogy elindítsa a fájlokat a felhőbe. Ezt megteheti a webalkalmazás, a mobilalkalmazás vagy az asztali kliens használatával. 

Az asztali kliens csak Windows rendszeren működik. A Linux támogatás hiánya nem meglepő, de a macOS támogatás hiánya az. Ha szüksége van erre vagy a másikra, olvassa el a legjobb felhőtárolót Mac-hez és a legjobb felhő-tárolót Linux-cikkekhez ötletekért. Az asztali kliens telepítése után a rendszer felszólítja a meghajtó felszerelésére, amelyhez csak egy gombra kell kattintania.

ice-drive-desktop-beállítások

Egyes felhőalapú tárolási szolgáltatásoktól eltérően az Icedrive vékony asztali klienssel rendelkezik. Ez egy hálózati meghajtóból és egy tálca ikonból áll. A rendszertálca ikon lehetővé teszi a meghajtó leválasztását vagy a beállítások elérését. A beállítások lehetővé teszik az alapvető lehetőségek engedélyezését vagy letiltását, például az Icedrive bekapcsolását indításkor, a frissítések ellenőrzését és a gyorsítótár ürítését..

Ugyanakkor észrevehetően hiányoznak más lehetőségek, például egy link, amely megnyitja a webes ügyfelet, egy súgó szakasz vagy egy sáv, amely megmutatja, hogy mennyi hely van hátra. Azt mondta: ha rákattint az ikonra, megnyílik az Icedrive hálózati mappa. Az asztali kliens egyszerű és könnyen használható, de még néhány opcióval kell rendelkeznie, hogy hasznosabbá váljon.

ice-drive-web-kliens

A webes ügyfél egyszerű és érthető. A bal oldali navigációs menü segítségével áttekintheti fájljait, titkosított mappáit, veled megosztott fájljait, a közelmúltban feltöltött és törölt fájljait. A jobb alsó sarokban egy hasznos sáv található, amely megmutatja, mennyi hely van hátra. Ha sok fájlja van, akkor a felső részén található keresősáv segítségével konkrét fájlokat találhat.

Az Icedrive beállításai

Ha rákattint a fiók nevére a jobb felső sarokban, beléphet egy olyan menübe, amely lehetővé teszi a fiókbeállítások, a statisztikák és az alkalmazások megnyitását, valamint a segítség elérését. A fiók menü Adatvédelem lapja meglepő, mert felhasználhatja fiókjához kapcsolódó személyes adatok letöltésére vagy törlésére. A legtöbb szolgáltatás ehhez e-mailt küld.

ice-drive-mobilalkalmazások

Az okostelefon alkalmazás nem távolod el attól a recepttől, amelyet a legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás használ. Amikor belép az alkalmazásba, meglátogatja a fájljait és mappáit, amelyeket rács- vagy listanézetben rendezhet. A jobb alsó „+” gomb lehetővé teszi egy mappa létrehozását, fájl vagy mappa feltöltését és egy olyan fénykép készítését, amelyet közvetlenül a felhőbe tölt fel.

A bal oldali hamburger ikon segítségével navigálhat veled megosztott fájlokban, titkosított tárolóban, beérkezett adatokban, kedvencekben és a kukába. Ezenkívül elérheti a hasznos biztonsági mentési funkciót, a beállításokat és a súgót. 

A fájlokat nem lehet megjelölni offline elérésre, de az Icedrive offline módba kerül, ha offline állapotban van. Ez csak lehetővé teszi a fájlok böngészését, bár nem tudja megtekinteni azokat. Az automatikus fénykép- és videófeltöltés szintén hiányzik. 

Az Icedrive használatának általános tapasztalata zökkenőmentes, de a macOS-támogatás és a közös funkciók hiánya, amire számíthattunk az okostelefon-alkalmazásoktól, rontja azt. Ennek ellenére, mivel az Icedrive egy új szolgáltatás, reméljük, hogy a jövőbeli frissítések kijavítják ezeket a dolgokat.

Fájlmegosztás & szinkronizálása

A felhőalapú tárolási szolgáltatások alapvető jellemzői a fájlmegosztás és a szinkronizálás, mert meghatározzák, hogyan fogják feltölteni az adatokat a felhőbe, és megosztják azokat, mihelyt odaérnek. Az Icedrive alapvető fájlmegosztási funkciókkal rendelkezik, amelyekhez az internetes ügyféltől vagy a mobilalkalmazástól lehet hozzáférni. Ha meg szeretné osztani az asztalról, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási megosztási útmutatót.

ice-drive-share-by-email

A webes ügyfél lehetővé teszi a fájlok megosztását egy megosztási hivatkozás létrehozásával, amelyet másolhat, beilleszthet vagy küldhet e-mailben. Ha létrehoz egy linket, megvédheti azt a lejárati dátum és a hozzáférési jelszó megadásával. A letöltési korlátozást azonban nem lehet beállítani. Letilthatja a nyilvános linket, de ez nem ugyanaz a szolgáltatás.

A mappák megosztása ugyanúgy működik, ami azt jelenti, hogy nem hívhatja meg az embereket a mappájának elérésére, és különféle engedélyek megadására.

Van egy „velem megosztott” oldal, amely hozzáférést biztosít a veled megosztott fájlokhoz és mappákhoz, de nincs olyan oldal, amely megmutatja, mit osztott meg másokkal. Hiányoznak a feltöltési hivatkozások, amelyek mások számára lehetőséget adnának a fájlok feltöltésére a tárhelyére. Nincs mód arra, hogy közvetlenül megosszák a közösségi hálózatokat.

A mobilalkalmazás ugyanazokkal a megosztási funkciókkal rendelkezik, de gazdagítja őket egy láncszem ikonnal, amely megmutatja, mely fájlokat és mappákat osztotta meg.

ice-drive-network-meghajtó

Mint már említettük, nincs szinkronizáló mappa. A fájlok szinkronizálásához az asztali kliensből az Icedrive hálózati meghajtóját használja. Bármit, amit belehelyez, szinkronizálja a felhővel. Ennek ellenére nem tudja, mennyi ideig tart az adat szinkronizálása a felhőbe. Ehhez segítséget nyújthat a fájl- és mappaikonok hozzáadása az átvitel állapotáról szóló értesítéshez.

A hálózati meghajtóval több mappát töltöttünk fel, de az átvitel befejezése után nem jelentek meg automatikusan a web kliensben. Manuálisan kellett frissítenünk az ügyfelet, hogy elérhetővé váljunk. A mobilalkalmazás megmutatta nekik, amint feltöltöttek, de egy alkalommal kézi frissítést kellett tennünk.

A szinkronizálási mappa nem érhető el, így nem szinkronizálhat egyetlen mappát a számítógépről. Emiatt számíthattunk arra, hogy a jobb egérgombbal választhatjuk a fájlokat és mappákat az Icedrive hálózati mappájába, de egyetlen ilyen sem létezik..

A szinkronizálás során nem tapasztaltunk késést vagy függést, de a hálózati meghajtónak munkát kell végeznie, hogy felhasználóbarátabbá váljon. A fájlmegosztást javíthatná a mappák engedélyének, a linkek feltöltésének, a letöltési korlátozásoknak és az asztalról történő megosztás hozzáadásával is.

Sebesség

Az Icedrive szerverei vannak az Egyesült Államokban és az EU-ban. Minél közelebb állsz a szerveréhez, annál jobb lesz az átviteli sebesség. De az is függ az internetszolgáltatójától.

Közel álltunk az EU szerveréhez, mert teszteinket Ethernet kapcsolaton keresztül végeztük Belgrádban (Szerbia), másodpercenként 9,84 megabites feltöltési sebességgel és 105,45 Mbps letöltési sebességgel..

Első kísérlet: Második kísérlet Átlag:
Feltöltési idő:00:15:1000:14:0800:14:39
Letöltési idő:00:01:1100:01:1900:01:15

Feltöltési idejük átlagosan 14 perc és 39 másodperc volt, ami majdnem pontosan annyi időt vesz igénybe, amely elméletileg fölösleges. A letöltési sebesség még jobb volt, átlagosan egy perc és 15 másodperc között elérte a gyorsaságot, és az elvárt időtartam is gyors.

Nincs mód a fojtószelep átváltási sebességére, hogy megakadályozzuk azt, hogy túl sokat veszítsen az adattervéből. Nincs blokk szintű szinkronizálás, amely elősegítené a következő feltöltések átvitelét.

Biztonság

A legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatástól eltérően, amely az adatok kódolására a Rijndael AES algoritmust használja, az Icedrive a Twofish algoritmust használja. Ez volt az Advanced Encryption Standard folyamat egyik döntőse, de a Rijndael algoritmust választották nyertesnek. 

De a Twofish algoritmus titkosítása nem gyenge, és nagymértékben attól függ, hogy milyen jó az Icedrive megvalósítása. Az AES algoritmusnak megvan az az előnye, hogy az évek során sokkal több figyelmet kapott, ami azt jelenti, hogy kifinomult megvalósításokkal rendelkezik a piacon.

Az Icedrive a titkosítási jelszavát használja 256 bites kulcsok előállításához, amelyek hossza megegyezik az AES 256 bites méretű kulcsokkal. Az ügyféloldalon generálja őket, és nem továbbítja őket kiszolgálóira, azaz csak Ön fér hozzá hozzájuk. Ez teszi a titkosítást végponttól végponttá.

Ha ingyenes felhasználó vagy, akkor nem élvezheti a titkosítás előnyeit. A felhasználók számára van fenntartva, akik feliratkoztak az Icedrive prémium csomagjaira. Ugyanakkor a TLS / SSL protokoll megvédi a szállított fájlokat a támadásoktól, például a közepén lévő támadásoktól, még akkor is, ha ingyenes felhasználó vagy.

Az Icedrive nem rendelkezik kétfaktoros hitelesítéssel, ezért létre kell hoznia egy erős jelszót.

Magánélet

Nagyon jó, ha magán titkosítása van az adatvédelem biztosítása érdekében, de az adatvédelmi politikának szem előtt kell tartania az Ön által benyújtott személyes információkat..

Az Icedrive adatvédelmi politikája szerint az Icedrive és annak tulajdonosai „proaktív megközelítést alkalmaznak a felhasználói adatvédelem terén, és biztosítják a szükséges lépések megtételét a felhasználók magánéletének védelme érdekében egész látogatói élményük alatt”. A szolgáltatás megfelel a brit törvényeknek és a felhasználók adatvédelmi követelményeinek is. 

Az adatvédelmi politika szerint az Icedrive-vel vagy az Icedrive tulajdonosaival kapcsolatba lépő felhasználók „a saját felelősségükre megadják a kért személyes információkat”. Azt is mondja, hogy személyes adatait bizalmasan és biztonságosan tárolják, az 1998. évi adatvédelmi törvényben foglaltaknak megfelelően. 

Az Ön elérhetőségi adatait fel fogják használni feliratkozásra hírlevél programokra, de csak akkor, ha erre engedélyt adsz.

Az adatvédelmi irányelvek nem annyira részletesek, mint egyesek, amelyeket már látunk. Nem mondja például, hogy az Icedrive kiegészítő adatokat gyűjt-e, például metaadatokat. Az erősebb megközelítés példájáért olvassa el a Tresorit áttekintésünk „adatvédelem” szakaszát.

Ugyanakkor az Icedrive megfelel az általános adatvédelmi rendeletnek. További részletekért olvassa el a GDPR útmutatónkat.

Az Icedrive privát titkosítást használ, így nem fér hozzá a fájlok tartalmához. Ezenkívül azt állítja, hogy nem oszt meg semmilyen személyes információt, amelyet Ön harmadik fél számára megad. 

Mégis aggasztó, hogy a felhasználók a saját felelősségükre megadják az Icedrive elérhetőségi adatait. Az Icedrive ismét azt mondja, hogy ezeket az információkat biztonságosan és bizalmasan kezeli. Ez nem a legjobb leírás a felhasználók magánéletének védelméről, és mivel hiányoznak az adatok arról, hogy az Icedrive összegyűjti-e a metaadatokat, ezt hiányosnak fogjuk jelölni.

Vevőszolgálat

ice-drive-support-oldal

Ha problémát tapasztal, akkor az Icedrive támogatási oldalával oldhatja meg a problémát. Több kategóriába van osztva, de ha ez nem segít, akkor is kereshet. Nincs sok cikk, de világosak. Valószínűleg az Icedrive még többet fog hozzáadni, amint növekszik.

Ha nem talál választ, akkor kapcsolatba léphet az Icedrive csapatával, jegy létrehozásával vagy Skype-on keresztül a „support_66327” címen. A kapcsolattartó oldal szerint a csapat 24–48 órán belül válaszol, de három órán belül megkaptuk a választ. Ez elég gyors, de nem meglepő, mert az Icedrive központja Európában található. De nincs 24 órás támogatás.

Az ítélet

Az Icedrive egy képes szolgáltatás, amely valószínűleg annak hiánya miatt köszönhető a viszonylag nemrégiben elindított terméknek. A legnyilvánvalóbb plusz az, hogy 20 GB-os ingyenes tervet és prémium terveket kínál, amelyek nagy értékűek. Ez is egyszerű és könnyen használható, de hiányzik olyan funkciók, amelyek felhasználóbarátabbá tennék.

Ráadásul a fájlmegosztásban és a szinkronizálásban hiányoznak azok a szolgáltatások, amelyek a felhőalapú tárolásról szóló véleményeinkben a legjobb felhőtárolási szolgáltatásokkal rendelkeznek. Az Icedrive átviteli sebessége nem okozott csalódást, ám nincs olyan globális szerverhálózat, amely garantálná az ilyen sebességet a felhasználók számára az egész világon.

Tetszik nekünk, hogy az Icedrive privát titkosítást kínál, annak ellenére, hogy a fizetőfal mögött van. A kétfaktoros hitelesítés hiánya azonban komoly hiányosság.

A biztonság mellett az adatok adatvédelme is fontos. Nem találtunk riasztó záradékokat az adatvédelmi politikában, ám a részletek hiánya zavaró. Végül, az Icedrive támogatási csapata gyorsan reagált a kérdésre.

Mit gondolsz az Icedrive-ről? Gondolod, hogy megéri az időt, köszönhetően erős biztonságának, jó átviteli sebességének és nagyszerű előfizetési ajánlatainak? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map